Orijinalini görmek için tıklayınız : yemek ve pasta tarifleri;)
emmargah
26.11.2006, 22:45
evetttttttttttt iştee sonunda kendimizi ait bi köşemiz olmasada:blink: kendimize ait bi sayfamız oldu:)
izni kopardık zınar abimizden ...eyvallah abicim(:
burda arkadaşlar pasta tarifleri:O
börek tarifleri:cray:
her türlü yemek tarifi verebilirler:shake2[1]: reyhan kardeşimizi başta olmak üzere melda ve diğer arkadaşları buraya alalım.arkadaşlar söylemek istiyorum bi de tarifler evde denenmiş olursa daha iyi olur e malum kitaplar yada netten bi sürü pasta tarifi bulunuyor ama çokta güzel olmuyorlar;) bizler de bu tarifleri evde deneriz:blink: artık olmadı dönem sonunda da diyet ve rejimler sayfası açarız:blink: :O
ahh ahh biz hanımlar(:
her neyse işte artık başlıyalım.reyhan tarifleri buraya al istersen;)
sen bilirsin kardeş
şimdilik eyvallah(:
ilk tarif benden olsun denenmis bir kek tarifi umarim begenirsiniz
http://img90.imageshack.us/img90/7746/ispanaklikek2py9.jpg (http://imageshack.us)
ispanakli kek
Malzemeler:
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Ispanakları yıka ve doğra.
Tavada suyunu salana kadar kavur.
Püre haline getirmek için rondodan geçir.
Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
Afiyet Olsun.
http://img132.imageshack.us/img132/8158/ispanaklikek1oe7.jpg (http://imageshack.us)
http://img231.imageshack.us/img231/9189/deryadanlezzetlerhpim00bd5.jpg (http://imageshack.us)
GÜL TATLISI
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin(katı,oda sıcaklığında)
Alabildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Bir tencerede su ve şeker kaynatılır.Soğumaya bırakılır.Yoğurt,sıvı yağ,irmik,margarin karıştırılır.İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur oklava ile açılır.Çay bardağı ile hamurdan daireler kesilir.Dairelerden 3 tanesi alınır.Yanayana sadece uçlarının birazı üstüste gelecek şekilde konur.Rulo gibi sarılır.Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayrılır.Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.Fırndan çıkartılıp üzerine soğumuş şerbet dökülür.Afiyet olsun
hıfz-ı lisan
27.11.2006, 12:16
hayırlı olsun bakalım sayfamız :)
emmargah kıs bizde bakalım belki birşeyler öğreniris :O
bugün değilde yarın bende birşeyler yazarım ;)
emmargah
27.11.2006, 12:25
bende bugünlerde bişeyler yazarım ama korkmayın ben değil annemin yaptığı türden şeyler inşaallah.
bu arada loves kardeş Allah razı olsun bende aklmdan geçirdim ıspanaklı kek olsa falan diye.Rabbim nasip etti.en yakın zaman da yapmayı düşünüyorum.bakın şimdi de aklımdan ıslak kek geçti:blink:
Arkadaşlar sayfa çok güzel olmuş :D :flowers: :flowers:
hayırlı olsun inş..Ben de yarın birşeyler yazarım inş...
emmargah
27.11.2006, 13:25
inşaallah zeyneb bekliyoruz;)
emmargah
27.11.2006, 15:22
Mazemeler
1 paket Markerin
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi pudra sekeri
10 cay bardayi un
1 baket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
Yapilisi
Bi paket margerin ve pudra sekeri ezilir (yani tam karisisaya kadar karistirilir).Siviyag eklenir, un ve kabertma tozu elenerek ilave edilir, ceviz büyüklünde sekil verilir, tepsiye dizilir, üzerine bicak ile baklava sekli cizilir.
175 derecede pembeleşene kadar bekletilir, soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpilir....AFİYET OLSUN:)
ben yaptım güzel oldu.hayır yani düşünün ben bile yaptımm:O
hatta tarif istediler de vermedim:whistling[1]: her yaptığınızda beni çağırmazsanız asla vermem diye:O
hıfz-ı lisan
27.11.2006, 15:31
emmargah sen kurabiye yaptın öyle mi :blink: kıs yiyenlere ne oldu? :O
emmargah
27.11.2006, 15:33
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1,5 su bardağı eritilmiş margarin
4,5-5su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
ÜSTÜ İÇİN
Bir yumurtanın akı
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Toz şekeri ve yumurtayı iyice çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip hamur yapıyoruz.0,5 cm açıyoruz ve pasta kalıplarıyla şekil verip önce yumurtanın akını sürüyoruz ardındanda üzerine şekeri serpip önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
tarif gönül ablama ait.:Oabla iyiki alma dedin:whistling[1]:
seviyorummm aplammm seniiii:yahoo: :yahoo:
emmergah anca tarif verir :whistling[1]:
google da arat falan fıstık ;)
mühim olan akıldan tarif verecen special falan :yahoo:
ya pardon emmergah sen ve special :whistling[1]: verieln tariflerden eminim hıfz-ı lisan gene beceremes :O:O:O
emmargah
27.11.2006, 15:38
emmargah sen kurabiye yaptın öyle mi :blink: kıs yiyenlere ne oldu? :O
yaşıyorlardı yaa:thinking: bişey olmadı ama yedikleri gece eğer mideleri bozulduysa bilemem.bişey demediler:whistling[1]: :O
emmargah
27.11.2006, 15:40
ee napalımm ki başka nası tarif verecez.iyi bi önerin varsa söyle.mutfakta kameraya çekip siteye mi atalım:blink: şaka yaptım:cray:
special yok malesef:( aslında bi ara tuhaf bi makarna yapmıştım.eğer tuhaf şeyler yapmaya denemeye specila denirse söliyim.ama benim midem bozulmuştu sonrasında:cray:
neyse ben daha konuşmayayım :whistling[1]:
siz special olmayan yemek ve pasta tariflerinize devam edin :O
hevesi kırılmasın gençlerin :whistling[1]:
emmargah
27.11.2006, 15:44
ştt umutsuz kaçma durrr.o halde görelim bakalım sen bir laz genci olarak kendi kültür gelenek ve yemeklerine ne kadar sahip çıkmışsın.yoksa sendemi biçoğu gibi asimile oldun:(görelim
bize bi laz yemeği tarif yazsana ben kuymak istiyorum:O
hadi bakalımmmmm
sana karadenizden tek tavsiyem mıhlama :)
ama hasını yiyecesin :O
yok yok kaçayım ben okula geç kaldım ;)
ama asimile olmam ben hem hemşom var arzu hemşom o anlatır size :yahoo:
hem ben bayanmıyım ne bileyim yemek yapmayı :O:O
anam saolsun ;)
Sayfamız hayırlı olsun.Ne tarifler yazacağım :)
:sweatingbul[1]:fazla bahs etmeyin burda canım çekiyor offffffffff!!!:sweatingbul[1]:
hıfz-ı lisan
27.11.2006, 16:05
o kadarda değil be umutsuz kardeş :D sende bizi iyice beceriksiz ettin :) tabe hevesimizi kırma sanada birşey yaparıs belki :whistling[1]:
emmargah
27.11.2006, 16:30
ish@k kardeş tamam bizlere teşekkür ediyorsunda umutsuza ne gerek vardı:O
umutsuz sen istediğin kadar sorun yap ben bu işi öğrenmek niyetiyle bu yola baş koydum:yahoo: bi de demişin ya ben bayanmıyım ne biliym yemek yapmayı:blink: e bizlerede pek bişey deme istersen:O
bi de hemen at topu arzu kardeşe:)neyse tamam bişey demiyorum:)
emmargah
27.11.2006, 22:58
Kullanılacak Malzeme
250 gr un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
125 gr pudra şekeri
90 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı karbonat
Yaplışı
Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.
afiyet olsun
emmargah
27.11.2006, 23:01
Erişte (4 Kişilik)
http://img434.imageshack.us/img434/2778/ymk371in3.jpg (http://imageshack.us)
Malzemeler
1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz
Yemeğin Tarifi
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım.
Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.
Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz
bende bugünlerde bişeyler yazarım ama korkmayın ben değil annemin yaptığı türden şeyler inşaallah.
bu arada loves kardeş Allah razı olsun bende aklmdan geçirdim ıspanaklı kek olsa falan diye.Rabbim nasip etti.en yakın zaman da yapmayı düşünüyorum.bakın şimdi de aklımdan ıslak kek geçti:blink:
http://img148.imageshack.us/img148/1772/bebepastavv0fj0.jpg (http://imageshack.us)
:whistling[1]:
ISLAK KEK
malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı vişne suyu
hazırlanması:
1. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
2. kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.)
3. kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.
4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek yada pudra sekeri koyarak servis yapın.
afiyet olsun
eğer çocuklarınız varsa çok sevecekler..
Tabi büyüklerde...
http://www.iskenderiye.com/yasam/yemek/img/414de3014782e.jpg
Malzemeler
7 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı tozşeker
5 yumurta
1 paket
vanilya
1 su bardağı kakao
2 su bardağı un
3 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı
tuz
2 paket
kabartma tozu
Hazır çikolata sosu
Renkli granül şekerler
--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelip koyulaşana kadar çırpın. Yumurta, vanilya, kakao, un, ceviz, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Soğuduktan sonra 2x10 cm'lik dilimler kesin. Her birini tahta çubuklara batırıp çikolata sosa bulayın. Üzerlerine renkli granül şeker serpip servis yapın.
Afiyet olsun...
puhaha :O
emmergah sen ilk önce yemek yapmayı öğren sonra tatlı kısmına geç :yahoo:
tatlılardan başlama yanılırsın :O
sitenin birinde gördüm görüntüsü hoşuma gitti :O buraya aktardım ;)
eee eklemesi benden yapıp yollaması sizden :whistling[1]:
hıfz-ı lisan
29.11.2006, 14:19
vay be sende buraya tarif verdin ya :clap2:
çocuklarımız var tabi hemen yapıp yollacağım sana :D
emmargah
29.11.2006, 14:28
evet umutsuz az kaldı sana bi tatlı yapacam içine de zehir katacam:)zaten sende de nerde beleş oraya yerleş beleş olsun da... öğrenci mantığı vardır eminim.böylelikle bitecek olay:Oşaka şaka tamam kıyamam
ama bak ben çok pis inadımdır.alır gelirim elde tepsiler şaşar kalırsın demedi deme:yahoo:
tarif iiçinde eyvallah güzel görünüyorlar.
hıfzı lisan da bize güyaaaa bi etimekli pasta tariifi yazacaktı ama iştee göründüğü gibi umutsuz bile yazı hıfzılisan:whistling[1]: bilemiyorum artık:whistling[1]:
hıfz-ı lisan
29.11.2006, 14:34
emmargah canım :D kırdırma kafanı emi..
o tatlıyı yapmak her yiğidin harcı değildir ondan vermedim ben sana tarif :P kendi ellerimle yapılmışını yollayacağım :D
YA BASİT BASİT TARFİLER :O
etimek pastası kadar basit bişi yoktur eminim :whistling[1]:
buraya da yok çikolotalı kek yok bilmem ne.
ohooo onları yapamıyosanız zaten :O bırakın siz bu işi :yahoo:
şöyle zor işeyler ekleyin şuraya :O
emmergah geLLL farketmez yani hiç hayır demem :whistling[1]:
emmargah
29.11.2006, 14:43
o zamannn hıfsılisan ben bu etimekli pasta işini unutayım canım.:thinking:
kıss hakkaten yazsana tarifi yarın misafirim gelecek hemen şıftırırım söle çabuk markete gideyim birazdan..öhü öhü neyse şimddi umutsuza geçelim..iyide sen daha kuymak nasıl yapılır onu bilmiyosun hemen arzuya atıyosun kozları:)sen yazsana tarif aklından o zaman bizde seni alkışlayalım:shake2[1]:
:)zeynep(:
29.11.2006, 14:43
ÇİĞ KÖFTE
Mazemeler:
1/2kg ince köftelik bulgur
1/2kg çiğ köftelik kıyma(en az iki üçdefa makineden geçmiş)
acı biber salçası
domates salçası
5 sap tazesoğan
1 bağ maydonoz tuz
isot
pul biber
kimyon
kara biber
servis için marul
ve lavaş pide
Yapılışı:
önce çiğ köfte tewpsisine bulgur yayılarak üzerine 1/5 bardak ılık su dökülür ve 5 dk beklemeye bırakılır bu sırada kıyma bi miktar tuz isoy pul biber kara biber ve kimyon karıştırılarak bi süre yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır suyu emen bulgur biber ve domates salçası ile iyice yoğurulur dinlenmeye bırakılan kıyma ve bulgur karıştırılarak iyice yoğurulmaya baslanır bu sırada ara sıra tadına bakılarak acı ve tuz durumu isteğe göre ayarlanır bulgurun agızda sertliği hissedilmeyene kadar yoğurmaya devam edilir en son çok ince kıyılmıs maydanoz ve taze soğan eklenip birbirine iyice karıstırılır.
Servis Önerileri:
hazırlanan köfte elimizin dört parmagı ile(bas parmak hariç)alınarak sıkılıp hazırlanır limon marul velavaş pide ile servis yapılır
29.11.2006, 14:47
Fındıklı Kurabiye
Mazemeler:
3 yumurta
1 su bardagı şeker
1 su bardagı un
1 paket nişansta(500gr) 1 paket margarin(250gr)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagı ezilmiş fındık
Yapılışı:
fındık hariç birinin beyazı ayrılmış 3 yumurtayı oda sıcaklıgındaki margarini ve diger bütün malzemeyi karıştırıp kulakmemesi yumuşaklıgında bir hamur elde edene kadar yogur daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar koparıp önce ayırdıgın yumurta akına sonrada fındıga bulayıp tepsiye diz.200derecede 15-20 dakika pişir.tadı ve görüntüsü harika çocukların bayılacagı müthiş bir kurabiyedir.AFİYET OLSUN
emmargah
29.11.2006, 14:49
hıfsı lisan zeynepe bakıpta utansak mı:whistling[1]: kısss ne diyosun bu işe:whistling[1]:
29.11.2006, 14:56
*** KAYISI GÖZLÜ KURABİYE ***
MALZEMELERİ
*125 gr margarin
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 adet yumurta
*1 kase kayısı marmelatı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4-5 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı toz şeker
*Aldığı kadar un
YAPILISI
Yumurtalardan birisinin beyazını ayırın. Yoğurma kabına yumurtaları, margarini, yoğurdu, toz şekeri ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Kalıpla yuvarlaklar kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Kalan yarısının üzerlerini ufak yuvarlak kalıpla göz göz delin. (bunun için temiz bir ruj kapağı da kullanabilirsiniz) Üzerine yumurta beyazı sürüp toz şekeri serptikten sonra fırın tepsisine alın. 160 derecede ısıtılmış fırında beyaz olarak pişirin. Soğuyunca aralarına kayısı marmelatı sürüp delikli tarafı üst tarafa kapatın. Servis tabağına dizip servise sunun.
AFİYET OLSUN!!!
hıfz-ı lisan
29.11.2006, 15:05
Etimek Tatlısı
malzemeler:
1 paket etimek
şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
limon
muhallebisi için;
3 kahve fincanı un
3 kahver fincanı şeker
1 litre (5 bardak) süt
1 paket vanilya
50 gram margarin
üzeri için;
yarım kilo çilek
1 su bardağı şeker
yapılışı;
etimekleri geniş bir borcama tek sıra halinde diz.iyice kaynatmış olduğunuz şerbeti etimeklerin üstüne dök (kenarda beklesin o öyle :D).
geçelim muhallebisine;3 kahve fincan unu ve üç kahve fincan şekeri kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavur (dikkat et dibi tutmasın :P) daha sonra 1 litre sütü ilave et iyice karıştır kıvama gelene kadar.Vanilya ve 50 gram margarinide ekle karıştırarak biraz daha pişir (katı olması gerekiyor).bu hazırlamış olduğun muhallebiyi robotta 10 dakika çek ve şerbetini daha önceden dökmüş olduğun etimeklerin üzerine dök.Demiştimya bu mevsimde çiçek olmaz (dilersen tatlı bir başka meyvede olur) yarım kilo çileği (temizlenmiş dememe gerek yok sanırım :O) robatta püre haline gelene kadar çek daha sonra 1 su bardak şekeri ilave et 3-4 dakika daha robatta çek muhallebinin üstüne dök.dolapta 1 saat beklet ;) isterseniz hazır jölede kullanabilirsiniz (arkasında yazar yapılışı onuda mı ben söyliyeyim :D) budamı olmadı döğülmüş fındık, ceviz üzerine bolca dökebilirsiniz.
ne tarif oldu ama ee kopyala yapıştır yapmıyoruz :whistling[1]:
buyur emmargah :O anca sen anlarsın çünkü
hıfz-ı lisan
29.11.2006, 15:08
hıfsı lisan zeynepe bakıpta utansak mı:whistling[1]: kısss ne diyosun bu işe:whistling[1]:
:whistling[1]: iyi olur aslında
ama zeynepcim sende böyle yapıp ezme bizi lütfen :D
emmargah
29.11.2006, 15:09
teşekkür mi etmem gerek hakaret oldu diye kızmam mı lazım pek kestiremedim.neyse ikisinin ortası:O
ya çok uzunmuş bunun işi be canım:cray:
ben bu kadar uğraşamam ki.:blink:
neyse bi makarnayla kandırırım ben bizimkini yarın:O
saolasın eyvallah:O
hıfz-ı lisan
29.11.2006, 15:18
gır gır gibi oldu anlatışım ama evet biraz zahmet istiyor ;) ancak çokta güzel bir tatlı üstelik hafifte :) olmadı ben yapar yollarım be canım..
emmargah
29.11.2006, 15:20
gır gır gibi oldu anlatışım ama evet biraz zahmet istiyor ;) ancak çokta güzel bir tatlı üstelik hafifte :) olmadı ben yapar yollarım be canım..
:whistling[1]: :whistling[1]: :whistling[1]:
BOMBA KEK
Malzemeler
6 Adet yumurta
6 Kahve fincanı un
6 Kahve fincanı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
2 Adet muz
Kreması için :
7 Çorba kaşığı tozşeker
6 Çorba kaşığı mısır nişastası
3 Çorba kaşığı un
1 Litre süt
6 Çorba kaşığı hizdistancevizi
Yarım paket margarin
Hazırlanışı
· Yumurta ile şekeri çırpın.
· Unu ilave edip, çırpmaya devam edin.
· Hamuru ikiye ayırın.
· Ayrılan hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş tepsinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün.
· Diğer hamurun yarısına da 3 çorba kaşığı kakaoyu koyup, karıştırın ve aynı şekilde pişirin.
· 170 dereceli fırında pişirin.
· Fırından alıdığınız pandispanyaları sade kek alta, kakaolu kek üste gelecek şekilde yerleştirin.
· Pandispanyalar sıcakken bir kenarına 2 adet muz koyup, rulo şeklinde sarın.
· Ruloları yuvarlak dilimleyip, birkaç tanesini ayırın.
· Kalanını yuvarlak ve derin bir kaba ortası alçak, kenarları dolu olacak biçimde sıkıca bastırıp, dizin.
· Bu arada tozşeker, mısır nişastası, un ve sütü çırpıp, muhallebi kıvamında pişirin.
· Ocaktan aldığınız kremayı hindistanceviziyle 5-10 dakika çırpın.
· Daha sonra margarini ekleyip, çırpmaya devam edin.
· Ilık kremayı kek dilimlerinin ortasına dökün.
· Ayırdığınız birkaç yuvarlak dilim ile kremanın üzerini kapatın.
· Yarım saat buzlukta bekletin.
· Daha sonra buzdolabına koyup, bir gece bekletin.
· Ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
emmargah
29.11.2006, 20:59
saolasın ebrarım eyvallah
yarın bişeyler uydurmam lazım ama biraz daha kolay bişeyler yazabilirmisin varmı elinde?
ben pek kek yapamam da:cray:
ÇİKOLATA SOSLU KEK
Malzemeler
1 Adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
1.5 Su bardağı süt
3/4 Su bardağı ayçiçek yağı
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
2.5 Su bardağı un
Sos için :
1 Büyük paket fındıklı çikolata
Yarım su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
· Yumurta ve 1.5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.
· 1.5 su bardağı süt ve ayçiçek yağını ilave edin ve bir süre daha çırpın.
· Ayrı bir kapta vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırın.
· Süt ilave edin ve çırpmayı sürdürün.
· Karışımı yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine yayın ve pişirin.
· Orta ısılı fırından alıp hafiçe ılıtın.
· Sos için; çikolatayı benmari usulü eritin.(veya çikolatayı cezveye koyun ve sıcak su içine oturtun, kısık ateşte eriyene dek sürekli karıştırın.)
· Yarım su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın.
· Keki dilimleyin, hazırladığınız sosu sıcak üzerine gezdirin ve servis yapın.
29.11.2006, 22:54
http://img111.imageshack.us/img111/6735/img1553cq4.jpg
Malzeme Listesi:
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı çiçek yağı
Yarım su bardağı maden suyu
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
Yapılışı:
Şeker ve yumurta 2-3 dakika çırpılır. Sırasıyla yağ, maden suyu, kabartma tozu ve un katılarak akışkan kıvamlı bir kek hamuru elde edilir.
Ben yarısına kakao ilave ederek küçük kek kağıtlarında pişirmeyi tercih ettim. Krema sıkma poşeti içine koyduğum kakaolu malzeme ile de sade keklerin üzerini süsledim. Çocukların çok hoşuna giden şekiller yapılabilir.
175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika yeterli oluyor (Küçük kekler için). Fırında fazla kalmamasını öneriyorum, pişer pişmez fırından çıkarırsanız son derece yumuşak ve lezzetli oluyorlar.
Arzu ederseniz 26-28 cm’lik kek kalıbında da yuvarlak olarak pişirebilirsiniz. Aynı sıcaklıkta 35-40 dakika.
29.11.2006, 23:35
AŞURE
MALZEMELER
1/2 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
29.11.2006, 23:38
Havuçlu Toplar
MALZEMELER
1 kg havuç
1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı şeker miktarı azaltılabilir)
1 paket petibör bisküvi
100 gr ceviz içi
hindistan cevizi
1 lt su
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyip şeker ve su ilavesiyle pişirelim. Bisküvileri toz haline getirelim. Dövülmuüş cevizleri ve pişirdigimiz havuçlarin suyunu suzerek hepsini karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım. Buzdolabında biraz dinlendirelim.
Emmargah ablam canum benummmm:flowers: bak gel buraya sana bundan yapıcam bütün arkadaşlarım benden hep bunu ister fena olmuo hani:)
29.11.2006, 23:41
Güllaç
MALZEMELER
4 yaprak güllaç
1 kilo süt
1 bardak şeker
200 gr çekilmiş ceviz
1 bardak gül suyu
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaçlar bu ılık süte batırılıp, çıkarılır ve bir payreks kaba yayılır. Aralarına ve güllaçların üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.
NOT : İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.
:) AFIYET OLSUN! :)
29.11.2006, 23:46
Şekerpare
MALZEMELER
6 fincan un
2 fincan zeytinyağı
1 yumurta
1 kabartma tozu
100 gram beyaz badem
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Bütün malzeme karıştırılır. Ufak toplar halinde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine badem konur. Orta hararette 45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra su ve şekerle 15 dakika kadar kaynatılan şerbet sıcak olarak üzerine dökülür.
emmargah
29.11.2006, 23:50
Emmargah ablam canum benummmm:flowers: bak gel buraya sana bundan yapıcam bütün arkadaşlarım benden hep bunu ister fena olmuo hani:)
canım benim inşaallah nası merak ediyorum sizleri bi bilsen en çokta sizin bi bücür varya:whistling[1]: gönül ablam duymasın onu merak ediyorum:) Rabbim nasip ederde gelirim inşaallah bigün:flowers: :flowers: :flowers:
29.11.2006, 23:55
Balkabakli Pasta
http://img447.imageshack.us/img447/5969/41bf38763a412mf7.jpg
Malzemeler
Yarim kg küp dogranmis balkabagi
2 su bardagi toz seker
2 dilim sade hazir kek
1 su bardagi portakal suyu
2 paket krem santi
1 paket kayisi jölesi
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 kahve fincani cekilmis cevizici
Yapilis Tarifi
Balkabaklarini genis bir tencereye alip tozsekerini üzerine serpin.Kapagi kapali olarak kisik ateste 35-40 dakika kadar kabak tatlisi pisirir gibi pisirin(basincli tencerede daha cabuk piser).sogumaya birakin.
Kek dilimlerinin ic yüzeylerini portakal suyu ile islatin.Krem santiyi soguk sütle cirpip 30 dakika buzdolabinda bekletin.Kabak tatlisi soguyunca blenderle ezerek püre haline getirin.Jöleye 1 bardak sicak suyu ilave ederek eriyinceye kadar karistirin.1 bardak soguk suyu ilave edin ve tekrar karistirin ve kabak püresinin icine ilave edin.Iyice karistirip buzlukta 10 dakika bekletin.
Kekin alt dilimini düz servis tabagina alip kabak püresinden kalin bir kat halinde üzerine yayin.Ceviz ici serpip bir miktar krem santi yayin.ikinci kat keki oturtun.Kalan kabak püresi ile kekin üzerini ve yanlarini kaplayin.Buzdolabinda donduktan sonra üzerini krem santiyle süsleyin.
Afiyet olsun...
29.11.2006, 23:56
canım benim inşaallah nası merak ediyorum sizleri bi bilsen en çokta sizin bi bücür varya:whistling[1]: gönül ablam duymasın onu merak ediyorum:) Rabbim nasip ederde gelirim inşaallah bigün:flowers: :flowers: :flowers:
Gel ablam gel gelll....ne olursan ol yine gel bak ben sana neler yapıcam :O
Balkabakli Pasta
http://img447.imageshack.us/img447/5969/41bf38763a412mf7.jpg
Malzemeler
Yarim kg küp dogranmis balkabagi
2 su bardagi toz seker
2 dilim sade hazir kek
1 su bardagi portakal suyu
2 paket krem santi
1 paket kayisi jölesi
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 kahve fincani cekilmis cevizici
Yapilis Tarifi
Balkabaklarini genis bir tencereye alip tozsekerini üzerine serpin.Kapagi kapali olarak kisik ateste 35-40 dakika kadar kabak tatlisi pisirir gibi pisirin(basincli tencerede daha cabuk piser).sogumaya birakin.
Kek dilimlerinin ic yüzeylerini portakal suyu ile islatin.Krem santiyi soguk sütle cirpip 30 dakika buzdolabinda bekletin.Kabak tatlisi soguyunca blenderle ezerek püre haline getirin.Jöleye 1 bardak sicak suyu ilave ederek eriyinceye kadar karistirin.1 bardak soguk suyu ilave edin ve tekrar karistirin ve kabak püresinin icine ilave edin.Iyice karistirip buzlukta 10 dakika bekletin.
Kekin alt dilimini düz servis tabagina alip kabak püresinden kalin bir kat halinde üzerine yayin.Ceviz ici serpip bir miktar krem santi yayin.ikinci kat keki oturtun.Kalan kabak püresi ile kekin üzerini ve yanlarini kaplayin.Buzdolabinda donduktan sonra üzerini krem santiyle süsleyin.
Afiyet olsun...
ya hazır buraya bu konuyu açmışınız benim bi sorum olacak, yukardaki tarifi denediniz mi peki? yoksa alıntı m? görünüş harika!!!!
FIRINDA MAKARNA
Malzemeler:
(6 Kişilik)
yarım paket fırın makarna
6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
3 adet yumurta
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
10-12 dal yaprakları temizlenip kıyılmış maydanoz.
tuz, karabiber
Üzerine:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp. Süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın
Bu harca makarnalarıda karıştırın.
Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az un serpin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.
Limonlu Kek
Malzemeler
250 gr Margarin
1 Bardak Şeker
1 1/2 Bardak Un
1/2 Kahve Kaşığı Tuz
3 Adet Yumurta
3 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
2 Kahve Kaşığı Vanilya
1 Adet Limon Kabuğu (Rende)
yapilisi
Margarin, şeker ve tuzu çırpma teli ile köpük olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu harmanlayarak karışıma katın, karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Karışımı dökerek kızdırılmış fırında 45 dakika pişirin.
Not: Karışımı kalıba dökmeden önce 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.
Üzümlü Kek (8 Kişilik)
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
Yemeğin Tarifi
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.
Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içersine ilave ederek karıştırın.
150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın
KISIR
Malzemeler
• 1 yemek kaşığı d. salçası
• 2 su bardağı ince bulgur
• 2 su bardağı sıcak su
• 1 yemek kaşığı biber
• 1 demet maydanoz
• 4 adet taze soğan
• 4 adet taze sarımsak
• 1 orta boy kuru soğan, Tuz
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 2 yemek kaşığı pulbiber
• 1 tatlı kaşığı karabiber.
yapilisi
Leğenin içine tuz, ince bulgur ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan bulgurun içine baharatları ve ince kıyılmış kuru soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.
Süresi : 70-80 dk.
loves eline sağlık acaba sen bunların hepsini kendin yaptınmı :O
loves eline sağlık acaba sen bunların hepsini kendin yaptınmı :O
sadece üzümlü keki yapmadim onuda ins. bu hafta yapacagim istersen sanada bir dilim yolllayim :O
ya saten kekler basit normal kek malzemesi kullaniliyor hepsindede sadece degisik olarak birinde limon kabugu rendesi digerindede üzüm var
sen beni yemek konsunda beceriksiz sandin galiba beni arkadaslarim iyi tanirlar yemek konusunda neler yaptigimi iyi bilirler
istesem internetten kopyala yapistir seklinde 10 yada daha fazla yemek tarifi yapistirirdim buraya ama sizin isinize yaramiydi orasini bilemem ilk sayfaya gül tatlisi ekledim bi dene istersen hosuna gider belki ben denedim cok guzeldi :O
saolasın ebrarım eyvallah
yarın bişeyler uydurmam lazım ama biraz daha kolay bişeyler yazabilirmisin varmı elinde?
ben pek kek yapamam da:cray:
tmm ricanız dikkate alınacaktır:O
o zaman tatlı tarifi veriyim
ELMALI PASTA
Elmalı pasta için önce 2 elmayı soyup, çekirdek yuvalarını çıkarıyor ve halka halka kesip geniş bir borcama diziyorsunuz. üzerine de birer yemek kaşığı tarçın ve toz şeker döküyorsunuz. ayrı bir kapta 2 yumurtayı, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1,5 su bardağı kekun'u ve 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağı karıştırıp elmaların üzerine döküyorsunuz. önceden ısıtılmış 170C fırında pişiriyorsunuz. pasta pişerken 1 poşet krem şantiyi yarım su bardağı sütle hazırlayıp, pastanız pişip soğuduktan sonra üzerine sürüyorsunuz.
TALI TARİFİ BULAMADIM YA BAĞIŞLAYIN:O AMA BULMAYA ÇALIŞCAM
ETİMEKLİ PASTA
Malzemeler
1 paket etimek
serbeti için:
1 su bardagi su
2 çorbakasigi seker
kremasi için:
1 kg süt
1 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
Yapilisi
Etimegi yapilacak olan tepsiye dizin. Ayri bir tencerede suyu ve sekeri kaynatin. Kaynatilan serbet ilininca etimeklerin üzerine dökün. Baska bir tencerede sütü, unu ve sekeri karistirarak kaynatin. Kaynamaya baslayinca vanilyayi ekleyin. Kaynadigi zaman da ocaktan alin. Biraz soguyunca hazirlanan kremali etimegin üzerine bosaltin ve istege göre krem santiyle üstünü süsleyin.
BU OLSA OLMAZMI:O
Mevlüde Yıldız
30.11.2006, 17:57
Perde Pilavı :)
Malzemeler: Orta boy bir tavuk
4 kase pirinç
100 gr kuşüzümü
200 gr şamfıstığı
200 gr bademiçi
sıvıyağ
karabiber
tuz
et suyu (olmasa et bulyon)
0,5 ad margarin
Hamur için gerekli malzemeler : 3 ad yumurta
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 fiske tuz
1 kg. un
Yapılışı: Bismillahirrahmanirrahim. Önce tavuğu bir tencereye al içine tuz karabiber bi,razcıkta yağ koyup ateşe koy. tavuğun yıkadığın suyu yeterlidir. fazla su koyma. kaynamaya başladıktan sonra altını kıs. kendi suyuyla pişinceye kadar kaynat. daha sonra Derin bir kaseye yumurtaları yoğurdu yağı tuzu koy. iyice karıştırdıktan sonra üzerine unu yavaş yavaş dök. Kulak memesinden biraz sert bir kıvama gelinceye kadar un ilave et. istenilen kıvama gelen hamuru bir köşede dinlenmeye bırak ve üzerine nemli bir bez koy. pilavı: yağı bir tencereye dök. kızarttığın yağa şam fıstığını dök altın sarısı rengine gelinceye kadar kızart. Üzerine iyice yıkayıp süzdüğün pirinci dök. onları bir güzel kızart. üzerine kuşüzümü karabiber tuz ilave ettikten sonra biraz daha kızart. pirinçler birbirinden ayrılınca suyunu dökve etsuyunuda yada et bulyonuda at.. suyu normal pirinç yaptığın ölçüden birazcık daha az olsun. yani pilavın biraz sert kalsın. çünkü hamurun içinde zaten yine pişecek. hamur tahtasının üzerine hamurun yarısından biraz fazlasını alıp koy. oklavayla çok ince olmayacak şekilde aç. tencereni margarine iyice buladıktan sonra badem yapıştır tencerenin her kenarına. daha sonra açtığın hamuru yavaşça bademler dağılmadan tencerenin içine hafif taşacak şekilde yerleştir. daha sonra soğuttuğun pilavı didiklediğin tavuğu bir sıra pilav bir sıra tavuk olacak şekilde diz. bütün bunlar bittikten sonra kalan hamuru yine aynı şekilde oklavayla pek ince olmamamak kaydıyla açıp tencerenin üstüne pilav ve tavuklar tamamen kapanacak şekilde kapa ve önceki hamurun hafif taşan kısmıyla birleştir. üzerine margarin sürüp fırına at. hamur kızarıncaya kadar fırında kalsın. piştikten sonra tencerenin üstüne düz bir tepsi koyup ters çevir. harika bir görüntü göreceksin. afiyet olsun.
emmargah
30.11.2006, 19:06
ebrar evet tarifin güzel canm.yarın yapayım bunu inşaallah eyvallah:)
emmargah
30.11.2006, 20:08
sadece üzümlü keki yapmadim onuda ins. bu hafta yapacagim istersen sadana bir dilim yolllayim :O
ya saten kekler basit normal kek malzemesi kullaniliyor hepsindede sadece degisik olarak birinde limon kabugu rendesi digerindede üzüm var
sen beni yemek konsunda beceriksiz sandin galiba beni arkadaslarim iyi tanirlar yemek konusunda neler yaptigimi iyi bilirler
istesem internetten kopyala yapistir seklinde 10 yada daha fazla yemek tarifi yapistirirdim buraya ama sizin isinize yaramiydi orasini bilemem ilk sayfaya gül tatlisi ekledim bi dene istersen hosuna gider belki ben denedim cok guzeldi :O
lovess kardeşimm canımm bana şu kek yapmanın püf noktalarını yazsana.bi keresinde kek yaptım ama içi pişmedi.resmen hamur yedi insanlar sayemde:cray: fırının kapağı açılmaması gerekiyomuş.e açmadan pişip pişmediğini anlamıyorumki:thinking: bi de böyle kek kabardı kabardı köpürdü taştı en sonunda:blink:nerde hata yapıyorum sence??
30.11.2006, 22:30
ya hazır buraya bu konuyu açmışınız benim bi sorum olacak, yukardaki tarifi denediniz mi peki? yoksa alıntı m? görünüş harika!!!!
Yok kardeş bunu deilde diğerlerinin hepsini...
Birincisi; tüm malzemelerin eksiksiz tezgahın üzerine dizilmiş olması gerekir.
İkincisi; tüm malzemelerin (yumurta dahil) önceden buzdolabından çıkmış ve oda sıcaklığına getirilmiş olmaları gerekir (ancak bazı tart tariflerinde margarinin veya tereyağının çok soğuk olması gerektiği püf noktasını da gözden kaçırmamak gerekir).
Üçüncüsü; yumurta ve şekerin en az 3-4 dakika çırpılıp, birbirine iyice yedirilip, böylece şekerin eritilmesi ve karışımın köpük köpük olması gerekmektedir.
Dördüncüsü; genellikle şeker, yumurta, sıvıyağ veya eritilip, ılıtılmış katıyağ, süt veya yoğurt birlikte iyice karıştırıldıktan sonra üzerine katı maddeler olan un, kakao, vanilya, kabartma tozu ilave edilir. Ama mutlaka tüm malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
Beşincisi; kek kalıbınızın ya da kek tepsinizin eğik, dışarı veya içeri çökük, ezik ya da boyasının dökük olmaması gerekir...
Altıncısı; pasta ya da kekinizi yapmadan önce fırınınızı en az 10 dakika önceden istenen sıcaklığa getirmiş olmanız gerekmektedir.
Uygun fırın sıcaklığı başarılı bir sonuç için şarttır.
Yedincisi; ilk kez denediğiniz bir kekse ya da o anda fırınınızdan emin olamıyorsanız kekin pişme süresinin sonuna doğru, 5 dakika öncesinde fırını açıp bir bıçak ya da kibrit çöpünü keke daldırın. Eğer bıçak ya da kürdana hamur bulaşmamışsa, kekiniz pişmiş demektir.
Sekizincisi; kek kalıbınızı, çok yumuşamış margarinle, özellikle de elinizle, her kıvrımını gözden kaçırmadan, bolca yağlamanız gerekmektedir. Bazı tariflerde, yağlanan kalıba bir çorba kaşığı un serpilerek, kekin yapışması ihtimali tamamen ortadan kaldırılır. Hatta kazandibi gibi sütlü tatlılarda; yağlama ve toz şeker serpme işlemlerinin yapılması da önerilir.
lovess kardeşimm canımm bana şu kek yapmanın püf noktalarını yazsana.bi keresinde kek yaptım ama içi pişmedi.resmen hamur yedi insanlar sayemde:cray: fırının kapağı açılmaması gerekiyomuş.e açmadan pişip pişmediğini anlamıyorumki:thinking: bi de böyle kek kabardı kabardı köpürdü taştı en sonunda:blink:nerde hata yapıyorum sence??
yukarda yazdiklarim umarim isine yarar eger kek cok kabarmissa kabartma tozunu fazla koymusundur ozaman yada tepsi yaptigin malzemeye kücük gelmistir
bide kekin tam üstü kizarmadan firinin kapagini acma :)
ebrar evet tarifin güzel canm.yarın yapayım bunu inşaallah eyvallah:)
güzelmi söylersin artık:O
emmargah
01.12.2006, 11:37
evet arkadaşlar bugün büyük gün.tüm zamanları durduruyorum .tarihler dursun:)sadece şu an kalsın:Pnedenii çok hürmetli bi büyüğümün kızım sen dünya güzelide olsan kocan akşam eve geldiğinde senden yemek bekler demesi:cray: güzellikten geçtimde haklı dayım.o bakımdan artık yemek yapmaya başlıyorum.ilk olarak çorba öğrenerek başlıyacağım:whistling[1]: sonrada etimekli pasta.:)menü güzel gibi..
yarında pilav öğrenirim:thinking:çok mu hızlı oldu.:Otamam neyse ben çorba yapmayı öğreneyim.saolun arkadaşlar eyvallah:)
Zeynep Özmen
01.12.2006, 11:38
Hashasli tatli tarifi:
3 yumurta
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi yag
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi Hashas
1 su bardagi Un
1 su bardagi Irmik
Kabartma tozu
bunlar karistirilip 170 derce firinda pisirilecek.
bu arada serbetini hazirlayin
2 Su bardagi Seker
2 Su bardagi su
Pasta soguyunca üzerine dökülecek.
Üzerine krema yapilacak
2 paket kremsanti ,ve krema tozu koyulasmasi icin
1 paket kaymak
2 vanillin seker
üzerinede kokus serpin.
Afiyet olsun
Esra Balcı
02.12.2006, 22:57
aksam aksam agzim sulandi :D
emmargah
03.12.2006, 22:32
tarifler kısmını tekrar gündeme alıyorum hıfzılisan ve ebrarın dediği etimekli pastalara bi de ben yeni tarif ekliyeyim.onun muhallebsi yerine pudingde dökebilirsiniz:Ohemen ocakta 2 bardak şeker iki bardak suyu kaynatın içinede azıcık limon.bi köşedede puding yapın üstüne dökün :)biraz emmargah işi ama elemanlar bayıldılar :Obilemiyorum yaniiii:yahoo: bence deneyin;)
emmargah
03.12.2006, 22:33
aksam aksam agzim sulandi :D
sennn zaten sadece ağzını sulatttt versene güzel special tariflerden :whistling[1]: çokkkkk becerikliymişinn yaaaa:whistling[1]: :whistling[1]: :O
hani almanlar ne yer.ne tip yemek kültürü var anlatsana iştee....:thinking:
Esra Balcı
04.12.2006, 15:59
sennn zaten sadece ağzını sulatttt versene güzel special tariflerden :whistling[1]: çokkkkk becerikliymişinn yaaaa:whistling[1]: :whistling[1]: :O
hani almanlar ne yer.ne tip yemek kültürü var anlatsana iştee....:thinking:
get be :D ben almanlarin yemeginimi yiyom sanki onlar bizimkini yiyo :D o yüzden san alman tarifide veremem tavsiyede etmem..kendilerine benzio yemekleri :D bizim türk mutfagina bayiliyolar ..:yahoo:
Akdeniz Gülü
Malzemeler
3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
· Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin.
· Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
· Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
· Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
· Oklava ile tek tek açın.
· Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin.
· Bıçakla kare biçiminde kesin.
· Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
· Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin.
· Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
· Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
· Şerbetini çekince servis yapın.
(BANA GÖNDERMEYİDE UNUTMAYIN:O )
Dondurmalı Profiterol
Malzemeler
1 Kahve fincanı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma
Sos malzemesi için :
100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı tozşeker
2.5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
· Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın.
· Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın.
· Soğuması için bir tepsiye yayın.
· Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın.
· Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
· Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
· Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.
· Servis tabağına alın.
· Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün.
· Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.
emmargah
04.12.2006, 20:08
profiterol çok güzel oluyor ama onun yapılışını görmek gerek gibime geliyor.eyvallah ebrar canım teşekkür ederiz;)
yigido bacı türk mutfak kültürünü övmüşte merak ettim ne kadar hamarat kızımız mutfakta... ezberinde hangi yemekler var acaba:shake2[1]: :offtp:
Esra Balcı
04.12.2006, 21:31
profiterol çok güzel oluyor ama onun yapılışını görmek gerek gibime geliyor.eyvallah ebrar canım teşekkür ederiz;)
yigido bacı türk mutfak kültürünü övmüşte merak ettim ne kadar hamarat kızımız mutfakta... ezberinde hangi yemekler var acaba:shake2[1]: :offtp:
ohoo o kadar cok yemek tarifi varki acaba hangisini yazsam diye kara kara düsünüyom sabahdan beri :D ama bence en iyisi en kolay tarifi yazmak nede olsa bu tarifi sen uygulamaya calisacaksindir :P hehe ve seni zorlandirmak istemirem :P hihi o yüzden bugünkü tarifim sucuklu yumurta :D
evet simdi bi tava aliyoz yag koyuyoz icine eritiyoz bu arada hemencik suculari dogruyoz ondan sonracima nakadar insan o suculu yumurtayi yicekse o kadar cok yumurta aliyoz...simdi sucuklari dogradikdan sonra tavayin icine atiyoz biraz kizarmasini sagliyoz sonra yumurtalari kiriyoz..sonra iyice pisiriyozz ohh mis gibi kokuyo :D sonra servise hazir...yanina domates cok güzel gidiyo tuzlu tuzlu yam yam yamm.. evet bugünlük bunu tarif ettim..insallah yarin veya baska bi zaman baska bi tarifimle beraberiz..bizden ayrilmayin..afiyetle kalin :D (benden ikinci oktay usta olur ha..bendede amma yetenek varmis :P)
emmargah
04.12.2006, 22:12
senden tarif isteyende kabahat zaten :offtp:
neyse saol güzel tarifin için yarın bi deniyeyim belki yaparım:P
emmargah
04.12.2006, 22:55
işte bir google klasiği :)
Kuymak (Mihlama)
Mutfak: Türk
Süre: 10-20dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay (siz bakmayın kolay dediğine onun kıvamını tutturmak var ya :O)
Malzemeler
1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyagi
150 gr. Trabzon Imansiz peynir
1 su bardagi sicak su
Yapilis Tarifi
Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.
emmergah çok yalvardı kuymak kuymak diye bende ekledim işte :whistling[1]:
bu mıhlamayla ilgili birşeyler yazmak isterim ;)
sene 1999.
ilk defa trabzona gittim ben hayatımda o sene depremden bir hafta önce idi.
neyse annemin amcası da yaylaya çıkmış o ara.
biz de gittik oraya tabi.
e trabzona gidersin de mıhlama yemeden gelirmisin *****lık olur değil mi hemşolar :O
neyse annemin amcasının karısı yaptı mıhlamayı getirdi.
Duamın üstünde daha amanın...
Bir de taze çıkarılmış tereyağını bastılar üstüne cosss offf bu ne biçim erime ya :)
O mıhlamanın içinde ki peynir uzuyor uzuyooor uzuyor.Doyasıya yedim.
Yengem işin üstadıymış tabi hala tadı damağımda.(Bu arada emmergah sen deneme beceremezsin :O)
Öfff vallahi var mı böyle bir zevk dünyada:)
:shake2[1]:
emmargah
04.12.2006, 23:00
hakkaten umutsuz ya karadeniz mutfağı çok ayrı ve ben sizin yemekleri (yukardaki kuymakta dahil) bi çoğunu yiyemiyorum.ben akdenizli olduğum için damak kültürü çok farklı oluyor.hani aklımdan geçirmediği değil Rabbim eşim karadenizli olmasın ya o aç kalır ya ben diye:Ohoş gerçi bende bu beceriksizlik olduktan sonra eşim türkiyenin dört bir tarafı farketmez gene de aç kalır gibime geliyor:cray:
:)
bizim mutfak evrenseldir :whistling[1]:
hı o damadın aç kalacağı kesin ama :O
emmargah
04.12.2006, 23:04
:)
hı o damadın aç kalacağı kesin ama :O
:cray: :cray:
yasıkkk amaaa:cray: :cray:
Zeynep Özmen
05.12.2006, 09:55
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru kayısı 24 adet 150 gram
Su 7 1/2 su bardağı 1.5 kg
Şeker 1 su bardağı 180 gram
Yapılışı:
Kayısıları yıka, suyu koy, yarım gün ıslat. Kendi suyu ile yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir. Şekeri kat, 5 dakika daha pişir, ocağı kapat.
http://img139.imageshack.us/img139/6241/kuy15mkoo5.jpg
Kuymak
Malzemeler:
Taze süt kaymağı veya 4 kaşık tereyağı, göz kararı su, tuz, fırınlı mısır unu, imansız peynir (1 Kase peynir doğranmış), 1 kaşık dolusu tereyağı
Yapılışı:
Kaymağı veya tereyağını tavaya koyduktan sonra eriyince bir miktar su katılırSu kaynadıktan sonra tuzu katılır. Unu tahta kaşıkla kaynayan suya yavaş yavaş karıştırarak katılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Peyniri katıldıktan sonra hafif ateşte fıkırdamaya başlayınca ateş söndürülür. 2-3 dakika sonra peynir çekilecek tarzda tavada döndürülür. Ortasına bir kaşık tereyağı koyulur ve sıcak servis yapılır
Önemli Not : Kuymak Yemeyen daha Hayatın Tadına varmamıştır :))
Esra Balcı
08.12.2006, 15:22
Önemli Not : Kuymak Yemeyen daha Hayatın Tadına varmamıştır :))
ya valla ben hic yemedim ama pek de böle tatli gözükmüyo :D
tadına bakınca anlarsın sen türkiye'ye gel ben sana yaparım ;):friends:
Esra Balcı
08.12.2006, 17:05
tadına bakınca anlarsın sen türkiye'ye gel ben sana yaparım ;):friends:
tamam olur :D :good[1]:
emmargah
08.12.2006, 22:11
arzu abla yaaa.
ben yiyemiyorum laz yemeklerinin çoğunu hamsi hariç o da denizden çıkıyor diye:O
hele hele kuymak hiç yiyemedim.:(
yapan güzel yapmış(mış)ondan değil sorun sanırım bende:cray:
emmargah
10.12.2006, 20:58
250 gr margarin
4 kaşık pudra şekeri
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
hamur kabına unu koyun.unun ortasını açın ve şekerini koyup yoğurun içine ceviz ilave edin.daha sonra yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bastırmadan yuvarlayarak tepsiye dizin.elinizde kalan pudra şekerine tarçın karıştırın fırından çıkan kurabiyenin her tarafına ekleyi...AFİYET OLSUN
yengem yapmıştı süper olmuştu...tavsiye ederimm:yahoo:
Gülçehre
11.12.2006, 09:32
bayağı bi tatlı kurabiye kek taifi var bende baktımki börek felan varmı evde yufka bayatlayacak...ama ben kitaptan bi yapayım güzel olursa muhakkak tarifini buraya eklerim...
bu arada kuymak gerçekten harika oluyor ben gece ni 1 inde yediğimi hatırlıyorum yemeyenlere tavsiye edilir
selametle
Gülçehre
12.12.2006, 08:27
yazacağım dedim şimdi yazmazsam çok ayıp ederim..;)
Peynirli Börek:
3 yumurta
3 su bardağı süt
6 hazır yufka
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
yaklaşık 1 deste maydonoz
2_3 kalıp ta peynir
Yapılışı:
süt yağ ve yumurtayı iyice karıştırma teli ile karıştırıp kabın üst kısmında oluşan bol yağlı tabakadan 1 su bardağı ayırıyoruz(ki böreğin en üstüne dökelim)
yağlanmış tepsiye 1.yufkayı koyuyoruz,üzerine hazırladığımız sıvı harcı koyuyoruz,sonra 2. yufkayıda aynen serip üzerine sıvı harcı koyuyoruz 3. yufkaya sıra geldiğinde üzerine maydonozlu peynirli karışımdan koyuyoruz(maydonozlar ince kıyılmış,peynirde rendelenmiş olacak)
4.yufka ve 5. yufkada 1 ve 2 gibi yapıyoruz son olarak 6. yufkayı serip üzerine en başta ayırdığımız 1 su bardağı olan karışımı döküp böreğimizi fırına sürüyoruz...
gerçekten çok kolay beyefendilerin bile kolaylıkla yapacağı bi tarif selam ve dua ile...
emmargah
12.12.2006, 12:34
اَحَد kardeş..börek tarifleri yok.sayfamızda evet.zaten elim değmiyor değemiyor bu taraflara bi süredir...hm ama inşaallah bizimde yemek tariflerimiz olacak.sizinde tariflerinizi bekliyoruz;)
Çok güzel tarifler bir tanesini bu hafta sonu deneyeceğim inşallah :)
Esra Balcı
12.12.2006, 18:49
Çok güzel tarifler bir tanesini bu hafta sonu deneyeceğim inşallah :)
banada yollarsin biraz, tadina bakiim nasil yapmissin diye :P
Gülçehre
13.12.2006, 13:12
acaip pratik vede bayat ekmeği en iyi şekilde kullanacağımız bi tarif...piştiğinde çıtır çıtır harika oluyor..mutlaka deneyin kardeşler bi lezzetli bi lezzetli oluyoki sormayın..:yahoo:
__ekmek fırında__
1 tane bayat ekmek
3 yumurta
2 kibrit kutusu kadar ufalanmış peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
kıyılmış maydonoz
ırmızıbiber
karabiber
tuz(peynir tuzlu ise gerek yok)
HEPSİNİ KARIŞTIRIP DİLİMLEDİĞİMİZ BAYAT EKMEĞİN ÜZERİNE Bİ GÜZEL SÜRÜYORUZ..sonrada fırınımıza sürüyoruz sıcaklığını ve süresinide siz ayarlarsanız iyi olur...:good[1]:
ben de bayat ekmekleri değerlendiriyorum bu şekilde ama yoğurt sürmüyordum üzerine bir de öyle denerim artık:) sağol kardeşim ;)
Gülçehre
13.12.2006, 13:22
afiyet bal şeker olsun ,ama sıcak sıcak yeyin çay yerinede sütü tavsiye ederim :)
emmargah
13.12.2006, 23:24
acaip pratik vede bayat ekmeği en iyi şekilde kullanacağımız bi tarif...piştiğinde çıtır çıtır harika oluyor..mutlaka deneyin kardeşler bi lezzetli bi lezzetli oluyoki sormayın..:yahoo:
__ekmek fırında__
1 tane bayat ekmek
3 yumurta
2 kibrit kutusu kadar ufalanmış peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
kıyılmış maydonoz
ırmızıbiber
karabiber
tuz(peynir tuzlu ise gerek yok)
HEPSİNİ KARIŞTIRIP DİLİMLEDİĞİMİZ BAYAT EKMEĞİN ÜZERİNE Bİ GÜZEL SÜRÜYORUZ..sonrada fırınımıza sürüyoruz sıcaklığını ve süresinide siz ayarlarsanız iyi olur...:good[1]:
ekmeklere her hangi bi operasyon yapmıyoruz değilmi:thinking: hani sadece bayat ekmekleri dilimliyoruz yani:confused1[1]:
ekmeklere her hangi bi operasyon yapmıyoruz değilmi:thinking: hani sadece bayat ekmekleri dilimliyoruz yani:confused1[1]:
kesiyosun ekmekleri bir de üzerine o karışımı sürüyosun:)
Gülçehre
14.12.2006, 08:41
kesiyosun ekmekleri bir de üzerine o karışımı sürüyosun:)
aynen böyle...
Gülçehre
14.12.2006, 08:57
Kolay tavuk göğsü
1 KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 PAKET VANİLYA
YARIM PAKEY MARGARİN
tencere içine margarini koyup ocağa alıyoruz,yağımız eridikten sonra unu ilave edip kısık ateşte çırpma teli ile karıştırarak yaklaşık 5 dk kavuruyoruz.ocaktan ara sıra alıp ılık hale getiriyoruz .istediğimiz hale gelince pirinç ununu,toz şekeri,vanilyayı,sütü döküp tekrar ocağa alıyoruz.yaklaşık 5 dk karıştırıyoruz.ocaktan alıp ılık hale gelince mikserle 4_5 dk karıştırıyoruz.geniş borcam kabına koyup dolaba koyuyoruz(ılık iken)
dolaptan aldıktan sonra üzerine fındık ya da ceviz serpip dilimleyerek servis tabağına alıyoruz.
eğer rulo yapıp sarmak istiyorsanız fırın tepsisinin altınabisküvi ya da toz fındık serip sarabilirsiniz..
NOT:YAPINCA GÜZELLİĞİNDEN PARMAKLARINIZI KATIK EDEBİLİRSİNİZ
dua ile
emmargah
14.12.2006, 14:11
yukardaki tarifi yapma niyetindeyim:thinking:inşaallah güzel olur..teşekkürler:flowers:
ablammm aslında bu bölüüm tam bana göree biliyyom ama bu günlerde yoğunumm inş yakında sizlere çok güzel tarifler vericem hemde hepsii kendimce denenmiş vede leziz tarifler;)
sanırıım bu konuda formun en kıdemlisii beniim :whistling[1]: yani övünmek gibi olmasıın hattaa bıktım diyebiliriim:whistling[1]:
ömrüm mutfakta geçiyoo yaa:crying: işin kötüsü tariflerimi her zaman sorabileceğiniz biride var formdaa(:)zeynep:)):O yorumu ondan alırsınız SELEMATLE.....
emmargah
14.12.2006, 22:19
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
iki yumurta
3 yemek kaşışı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı simit mahlebi
yumurtanın birini beyazını ayırıllır gerisini hepsi yoğurulur.küçük küçük parçalar halinde simitler yapılır.
önce yumurtanın akına..sonrada susama batırılır.sadece bir tarafı susama batırılsa yeterlidir.tepside çok az yağlanabilirmiş.:O tarifi gönül ablam bana anlattığı için gayet açık anlamayan arkadaş olduğunu pek zannetmiyorum..afiyet olsun:flowers:
saolasın ablacuğummm bidenesinn sen:flowers:
Gülçehre
15.12.2006, 10:05
isimsiz yemek(çok harika ya hu,orman kebabına benziyor)
kuşbaşı et
patates
havuç
yeşil biber(sivri,acısı daha bi güzel oluyor)
kekik
kırmızı biber
soğan
tuzyağ(tereğağı,kuyruk yağı)
gelgelelim yapılışa(dün yaklaşık 2,5 saat bu yemekle uğraştım söylemesi ayıp)
öncelikle eti derin bi tencerede haşlıyoruz etin miktarına göre (mesela benim misafir çoktu 1__1,5 saat haşladım)
soğanımızı birazcık yağda bi güzel kırmızı biberle kavuruyoruz,diğer bi teflonda kuyruk yağını eritip içine haşlanıp süzülmüş etimizi atıyoruz beraber kavuruyoruz,etin üzerine bola bol kekik atıyoruz karıştırıyoruz
derken küp küp patatesleri doğrayıp kızartıyoruz,biber ve havuçlarıda kızartıyoruz(biber menemenlik doğranır havuçsa cacığa doğranan salatalık gibi küçük)(tuzunu heryerde atabilirsiniz)
biberi,havucu,soğanlı karışımı etimiz ile bir de teflonda karıştırıyoruz sonrada,
bi fırın tepsisinde kızaran patatesimizle etli karışımı bi güzel karıştırıp fırına sürüyoruz üzeri hafif kızarınca tamamdır(acaip leezzetli hımmmm :) )
isterseniz etin suyundan pilav ve de çorbada yemegin yanına güzel oluyor..
ben buraya sadece yaptığım tariflerin güzel olanlarını ekliyorum merak etmeyin hepsi tadılmış güzel tarifler
selametle(ama mutlaka deneyin yiyenlerin beğeneceğine eminim_Rabbim herşeyi daha iyi bilir)
afiyet olsun
Esmerim veya tiramisü
Malzemeler:
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nescafe
1 adet pandispanya keki veya hazır kek
2 tatlı kaşığı kakao
Kreması için:
500 gr. süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yumurta sarısı
200 gr. labne peyniri
Yapılışı:
Nescafe ve toz şekeri bir bardak sıcak su içinde eritin. Servis kalıbındaki pandispanyaya iyice yedirip sıkıştırın.
Süt, un, şeker ve yumurtayı pişirerek krema yapın. Krema piştikten sonra labne peynirini bu karışıma bir mikser yardımı ile yedirin. Hazırlanan kekin üzerine kremayı dökün. Servis yaparken üzerini kakao ile örtün
http://show.imagehosting.us/show/1818567/0/nouser_1818/T0_-1_1818567.jpg
Yusuf Bahar
16.12.2006, 17:01
YUVARLAMA:
http://www.ntvmsnbc.com/news/211152.jpg
Gaziantep’te her yıl Bayramlarda yoğurt kullanılarak yapılan özel yuvarlama yemeğidir. :) sadece bayramdan bayrama yapılır.
10 kişilik Pişirme Süresi : 45 dakika
Malzeme
250 gr. kuşbaşı koyun eti
150 gr. dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)
½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)
3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 yumurta
1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun.
• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın. 25 dakika pişmeye bırakın.
• Pişen etin içine köfteleri ilave edin. Pişerken terbiyesini hazırlayın.
• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin.
• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın. Lezzetini kontrol edin.
• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin.
emmargah
17.12.2006, 13:45
ıspanaklı kek yapmak üzere mutfağa gidiyorum :thinking:
hakkınızı helal edin arkadaşlar:Olovess kardişş duydunmu :)
gidipte gelememek var :Pbiliyorum sen yapınca güzeldirde ben yapacan nası olur:)
ellerinizi sağlık çok güzeller yaa...ammar kardeşinde tarifi çok güzel görünüyor...demsaz tiramusu da güzel...:cray:acaba onu mu yapsam:Oemeğinize sağlık:flowers: :flowers: Hak razı olsun:)
Gülçehre
18.12.2006, 09:06
::Fırın patates::
250 gr kıyma
1 kg patates
250 gr kaşar
yeşil biber
domates
soğan
tez
karabiber
patates püre haline getirilir,kıymayı yeşil biber tuz ve karabiberle kavurulur...patatesleri elimizde top haline getirip içini biraz oyuyoruz(içli köfteninki gibi) sonra içine kıtmalı karışımızı ekleyip kapatıyoruz.yağlanmış tepsimize üzerine kaşarlarımızı ekleyerek sıcak fırınımıza sürüyoruz
:good[1]:
gayet pratik bi yemek
afiyet olsun
emmargah
18.12.2006, 19:26
elinizde makarna sosu tarifleri varmı اَحَد ,gönül abla,loves kardeş forum ahalisi...pratik olursa da iyi olur..inşaallah yazın arkadaşlar:friends:
arkadaslar bu aralar fazla bakamiyorum siteye eger gec cevap verirsem kusura bakmayin iste size bir kac tane sos tarifi
DOMATES SOSU
Malzemeler :
• 500 g domates
• 1 soğan
• 2 diş sarmısak
• 2 kaşık zeytinyağı
• 10 g (1 Tatlı kaşığı) nişasta
• 1 defne yaprağı
• 1 tutam taze kekik
• Maydanoz
• Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Domatesleri, soğanı, sarmısağı ve maydanozu karıştırın ve tencereye koyun. Tuz ve karabiberi, sonra da defne yaprağı ile kekiği ekleyin. Zeytinyağını ve çok az suyla karıştırılmış nişastayı ilave edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sos koyulaştığı zaman servis yapın
Acili sos
Malzemeler :
• 300 gr soyulmuş domates
• 5 adet fesleğen yaprağı
• 2 adet acı kırmızı biber
• 3 diş sarmısak
• Tuz
Hazırlanışı :
Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun.
Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin.
Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.
Yer elmalı makarna sosu
Malzemeler
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 adet yer elması (soyulup, rendelenmiş)
2 adet orta boy
domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
tuz
Yapilis Tarifi
Zeytinyağını tavaya aktaralım ve kızar kızarmaz rende yer elmalarını ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. Hemen domatesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirelim. Üzerine ceviz, tuz ve karabiberi koyup, yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Sonra da süzülen makarnayla karıştırıp, arzu ederseniz yarım su bardağı rende parmesan ya da kaşar peyniri ile servise sunalım.
Afiyet olsun.
MAKARNA SOSU
1 adet kırmızı dolmalık biber
500 gram kıyma
2 adet çarliston sivri biber
2 diş sarımsak
5 adet soyulmuş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı margarin
2 orta boy soğan
tuz
Yapılışı Biberlerleri, sarımsağı ve soğanı iyice kıyın. Yağı derin tavaya atın ve kızdırın. Arkasından soğanları atın . Biraz kızarttıktan sonra kıyılmış biberi ve kıyılmış sarımsağı tavaya ekleyip kızartın.
Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun. Buna biber salçasını katıp birlikte kavurun daha sonra ince kıyılmış domatesleri ekleyin ve tuzunu atın. Bir bardak su ekleyin. iyice pişirin. Üzerine de sarımsaklı yoğurt döktüğünüzde nefis bir sos olmuş olur.
BEZELYELI MAKARNA SOSU
MALZEMELER
1 küçük teneke bezelye(karışık da olabilir)
1 kutu hazır soyulmuş domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
biraz tuz ve karabiber
margarin veya zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Önce küçük küçük doğranmış soğanı biraz margarinde veya zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra küçük küçük doğranmış kırmızı dolmalık biberi ve sarımsağı içine atıp birlikte kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelyeleri de içine ilave edin. 1,5 yemek kaşığından biraz fazla olan domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da içine ilave edin. Sonra
tenekede hazır soyulmuş dometesleri doğrayıp suyu ile birlikte içine ilave edin. Birazcık tuz ve karabiber atın ve biraz karıştırın eğer suyu azsa biraz ılık su ilave edin sonra tencere/tava kapağını kapatın ve altını açarak pişmeye bırakın.
ıspanaklı kek yapmak üzere mutfağa gidiyorum :thinking:
hakkınızı helal edin arkadaşlar:Olovess kardişş duydunmu
gidipte gelememek var :Pbiliyorum sen yapınca güzeldirde ben yapacan nası olur
ellerinizi sağlık çok güzeller yaa...ammar kardeşinde tarifi çok güzel görünüyor...demsaz tiramusu da güzel...:cray:acaba onu mu yapsam:Oemeğinize sağlık:flowers: :flowers: Hak razı olsun:)helal olsun hakkimda eh artik yapinca bizide unutmassin heralde tabi önce sen bi dene tadina bak sonra hastanelik olmayalim hepimiz :) sana bisey olmamissa demekki korkulacak bisey yok kek olmus demektir....
ya buarada emmargah yukarida verdigin simit tarifimi simdi simitin icine sirkedemi ekleniyormus yeni duyuyorum...:thinking:
patlican soslu makarna
http://img66.imageshack.us/img66/4223/patlicansoslumakarnalf1.jpg (http://imageshack.us)
Malzemeler:
- 1 paket spagetti,
- 2 adet patlıcan,
- 4 adet domates,
- 3 diş sarmısak,
- 1 adet kesme şeker,
- Tuz, karabiber,
- 100 gr. kaşar peyniri,
- 2-3 yemek kaşığı fındık,
- 1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biraz tuzlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısak, domates, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Tencerede 3 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp domatesli harcı katıp suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanların suyunu sıkın. Sıvıyağda pembeleşene kadar kızartın. Domates sosuna ekleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını ilave ettikten sonra 1 dakika daha pişirin. Bir tencereye 8 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Makarnayı kaynayan suya katıp 9 dakika pişirip süzün. Servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. İri dövülmüş fındık ve kalan rendelenmiş peyniri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı
http://img174.imageshack.us/img174/4876/kabaktatlisiui9.jpg (http://imageshack.us)
Malzemeler
2 kg. bal kabağı
5 adet karanfil
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı
Kabağı doğrama tahtası üzerinde keskin bir bıçakla 2 cm. kalınlığında 6 cm. uzunluğunda dilimlere ayırın. Dilimlerin iç kısımlarındaki çekirdek boşluğunu keserek çıkarın. Dışlarındaki kabuğu 1/2 cm. kalınlığında soyun. Ayıklanmış kabakları bol suya koyup yıkayın. Kabakları bir tencereye tercihen tek sıra, en fazla iki sıra halinde dizin. üzerlerine karanfili serpiştirin. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dk .pişirin. Bu süre sonunda tncerenin kapağını açıp, şekeri serpin. Kapağı kapatarak 10 dk. daha pişirin. Atşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca kapağını açarak servis tabağına aktarın. üzerine çekilmiş ceviz içi serpiştirerek servis yapın.
emmargah
20.12.2006, 11:27
teşekkür ederim loves çok güzel tarifler...:shake2[1]: bu arada evet kek güzel oldu herkese tavsiye ederim yapsınlar inşaallah:)
Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)
http://img139.imageshack.us/img139/9157/ymk486mt3.jpg
Malzemeler
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Yemeğin Tarifi
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Bu pilav adımca için yazılmıştır...en kısa zamanda hamsili pilav yapılacaktır...:O :O :O :O :O
Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)
http://img139.imageshack.us/img139/9157/ymk486mt3.jpg
Malzemeler
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Yemeğin Tarifi
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Bu pilav adımca için yazılmıştır...en kısa zamanda hamsili pilav yapılacaktır...:O :O :O :O :O
23.12.2006, 13:21
http://img139.imageshack.us/img139/8167/pizzahutpizzabh0.jpg
Mazemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık su ya da süt
1 su barağı rendelenmiş kaşar
Yarım halka sucuk
4 adet sosis
1 rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Sıvı yağ,su,yoğurt,maya,ılık süt ve alabildiğince un katılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri ıslak bezle örtülüp 15 dk dinlendirilir Yağlanmış tepsiye ince br şekilde hamur yayılır. Üzerine salcalı domates rendesi sürülür.Sucuk ve salamlar dağıtılır.Kaşar peyniri serpilip 175 derecede pişirilir.
Servis Önerileri:
İsteğe göre malzemeler zenginleştirilir. Zeytin,bezelye de konulabilir.
zeynepcim teşekkür ederiz
ben bunu yaparken ılık sütle şekeri ve mayayı karıştırıyorum 5 dk falan bekleyince kabarıyor ki hamurun da kabarmasını sağlıyor.
çok güzel oluyor gerçekten deneyin mutlaka arkadaşlar :)
emmargah
24.12.2006, 23:54
zeynep biz zemahşeriyle akşamın sekizi karnımız tıka basa dolu olduğu halde acaba yapsak mı Allah'ım süperr görünüyor falan dedik:)hatta masaüstü yapacaktı zemahşeri resmi:)elinden zor aldım pc'yi:)teşekkür ederim canım benim....:flowers:
arzu sana da teşekkürler..ellerine sağlık:flowers:
emmargah
26.12.2006, 17:58
zemahşeri can özel special tariflerinden versene:whistling[1]:
mutahhara
28.12.2006, 11:08
.:kremali patates:.
8-9 tane orta boy patates
1 paket sade krema (krem santi diil..bunu yazayim dedim cünkü bu tarifi verdigim bi arkadasim krem santi kullanmişti..tabiki hoş birşey cikmadi ortaya :) )
kaşar rendesi,tuz..
yapilişi:
patatesleri soyup "cips" gibi ince ince doğruyoruz..tuzluyoruz..sonrada bir paket kremayi döküp kariştiriyoruz..bu karişimi borcama döküp üstüne kaşar rendesi koyun..180-200 derecelik firinda "kaşarlar eriyip üstü kizarana kadar" pişirin..ama tabi firindan cikarmadan patateslerede bi bakin ki pişmişmi..firindan firina değişiyor pişirme süresi cünkü..
afiyet olsun..herşeyin yanina yakişiyor..gerek sebze,gerek makarna pilav gerek izgara..tekrar afiyet olsun..
walla arkadaşlar verildimi bilmiyorum ama size patatesli yumurta tarifi verebilirim :D
ŞEHADET in PASTASI:
pandispanya için:
6 kaşık(tepeleme) un
5 kaşık şeker
3 yumurta
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
yapılışı: şekerle yumurta çırpılır boza kıvamına gelince un ve kabartma tozunu ekleyip, bekletmeden önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. (çok fazla pişmemesi lazım, bisküvi gibi sert olur yoksa, üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarmak lazım.)
pandispanya pişince ikiye ayırıp ortasını süt ile ıslatıyoruz ve aşağıdaki kremayı sürüp dilediğimiz meyvalardan koyabiliriz
kreması için:
4 bardak süt
1 bardak şeker
4 yumurta
1 fincan pirinç unu
yarım fincan nişasta
1 tutam tuz
1 kahve kaşığı vanilya
yapılışısüte şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuz katılarak, kaynatılır. Ayrı bir tencereye dört yumurta sarısı, kala şeker ile vanilya da katılarak karıştırılır. Sonra pirinç unu, nişasta katılarak tekrar karıştırılır. Karıştırılan bu malzemeler içersinde soğumaya bırakılan süt katılarak ateş üzerine konur, süratli şekilde karıştırarak pişirlir.
not: bu krema içine sürülür üzerine krem şanti daha güzel olur. yine üzerini istediğimiz meyvalarla süsleyebiliriz...afiyet olsun!
Emmergah bak bunu yap çok güzel oluyor ;)
beşamel soslu mantar tava
malzemeler;
mantar
1 adet iri soğan
1-2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
isteğe göre tavuk göğsü konulabilir...ben vejeteryan olduğumdan koymam.
1-2 adet domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yağ
beşamel sos için;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
yaklaşık 3 bardak un kıvamı koyu boza olcak
hazırlanışı;
bir orta boy tepsiye yıkanmış mantarlar büyük şekilde doğranır ve tepsiye yayılır.ardından havuç lar küp küp,soğan ise büyük halkalar halinde tdoğranıp yayılır tepsiye...
bezelyede eklenir.daha sonra bir kase içinde salça ve yağ biraz sulandırılır ve malzemelerin üstüne dökülür..
200 derece de fırına koyulur..
daha sonra bir tavada un ve margarin kavrulur ve sütü de ekleyip koyu bozakıvamına getirilir...
pişmekte olan daha doğrusu pişmesine ramak kala fırın açılır ve tepsiyi çıkarıp hazırladığınız sosu döküp tekar fırına koyarsınız..sos pembeleşinceye kadar tekar pişirilir..
bu yemeği iftardan 1-2 saat evvel pişirirseniz daha kıvamlı oluyor.
herkese afiyet olsun..mutlaka deneyin
acılı kurabiye urfa işi :D
MALZEMELER
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kağşığı karbonat
1 fincan sirke
Un
1 yumurta
Susam
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
ben denemedim bir siz deneyin eger güzel olursa bende yaptırırım :)
emmargah
29.12.2006, 18:06
Emmergah bak bunu yap çok güzel oluyor ;)
tamam canım inşaallah şu ana kadar sadece bi kere kek hamuru tutturabildim ama inşaallah bunu becerebiirim heleki pandispanya:thinking: inşaallah canım teşekkür ederiss:flowers:
walla arkadaşlar verildimi bilmiyorum ama size patatesli yumurta tarifi verebilirim :D
kardeş sucuklu yumurta tarifi vermişti bizim yiğido ama patetesli yok ...ne demek tabi ki ekleyebilirsin:)
nupelda acılı kurabiye nası bişeymiş ya:blink:
tamam canım inşaallah şu ana kadar sadece bi kere kek hamuru tutturabildim ama inşaallah bunu becerebiirim heleki pandispanya:thinking: inşaallah canım teşekkür ederiss:flowers:
kardeş sucuklu yumurta tarifi vermişti bizim yiğido ama patetesli yok ...ne demek tabi ki ekleyebilirsin:)
nupelda acılı kurabiye nası bişeymiş ya:blink:
emmergah bak nasıl düştün hemen yaa...bi pasta tarifi yazim bakim gelcek mi dedim hemen gelmişin ya senin daha süren dolmadı ki, hani izin kağıdı almıştın:D :D git pazara kadar gelme ders çalış, böyle sınavı kazanamazsın:O :D
pastanı ben yapıp gönderirim sana:whistling[1]:
emmargah
29.12.2006, 22:03
emmergah bak nasıl düştün hemen yaa...bi pasta tarifi yazim bakim gelcek mi dedim hemen gelmişin ya senin daha süren dolmadı ki, hani izin kağıdı almıştın:D :D git pazara kadar gelme ders çalış, böyle sınavı kazanamazsın:O :D
pastanı ben yapıp gönderirim sana:whistling[1]:
evet ya hakkaten:whistling[1]: bu arada aramızda kalsın meal ödevide gitti...hafta boyunca aklıma bile gelmedi:blink: şimdi görünce farkettim:whistling[1]: bakınıp çıkıyorum tamam :whistling[1]:
http://img528.imageshack.us/img528/8751/karsketesqo3.jpg
kars ketesi
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
gr. pakmaya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
250 gr. tereyağ(yufkaları yağlamak için)
200 gr. sıvıyağ(yufkaları yağlamak için)
2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
HAZIRLANIŞI
1-)Ilık sütte maya eritilir. Su, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir.
http://img256.imageshack.us/img256/1894/hamurex0.jpg
2-)On dakika yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp mayalanması için sıcak bir yerde yirmi dakika bekletilir.
3-)Hamur eşit parçalara bölünerek yuvarlanır.(bu malzemeyle yaptığım hamurdan 9 yufka, 8 kete oldu. Çünkü birini fırında unuttum, yaktım)
http://img47.imageshack.us/img47/7411/resm2eu5.jpg
4-) Unlanarak tek tek açılır. Tereyağ eritilir, sıvıyağ karıştırıp kaynatılır.
http://img47.imageshack.us/img47/4589/ailmasioj5.jpg
5-)Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır. Kenarlarından esnetililerek , büyütülür
http://img47.imageshack.us/img47/8480/bytmemi5.jpg
6-)El genişliğinde şeritlere bölünür. İlk parçadan başlayarak el genişliğinde katlanır. Katlanan parçanın yağ akan tarafı içe gelecek şekilde koyulur, bütün parçalar bu şekilde katlayarak bir yufka bitirilir.
http://img47.imageshack.us/img47/6853/kesmoo1.jpg
7-)Tepsiyi çok az yağlanır, keteler elle bastırarak yayılır. Yumurta sarılarını
çırpıp üstüne sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir
http://img251.imageshack.us/img251/6594/bmesib5.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/3127/bttpe5.jpg
AFİYET OLSUN : )
http://img402.imageshack.us/img402/7760/ymk624aw1.jpg (http://imageshack.us)
katmer
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin
Yemeğin Tarifi
5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.
http://img438.imageshack.us/img438/7311/435cg8.jpg (http://imageshack.us)
imam bayildi
Malzemeler
• 4 tane patlıcan
• 4 orta boy soğan
• 4 orta boy domates
• 1 baş sarımsak
• 1 su bardağı zeytinyağı
• ½ su bardağı su
• Tuz, Şeker
Yapilisi
Soğanları piyazlık doğrayın, domatesleri rendeleyin, sarımsağı temizleyin.
Üçünü karıştırdıktan sonra zeytinyağı, tuz ve şekerle iyice ovun.
Patlıcanları alacalı soyup, ortalarından derince çizin.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine pay edip, tencereye dizin.
Suyu ilave ettikten sonra 20-30 dakika kısık ateşte pişirin, soğuduktan sonra servis yapın.
http://img150.imageshack.us/img150/8205/ymk316sij5.jpg (http://imageshack.us)
dut hosafi
Malzemeler :
2 su bardagi kuru beyaz dut
1 su bardagi kuru eksi kayisi
8 su bardagi su
1,5-2 su bardagi seker
Hazirlanisi:
Dutu ayiklayin, soguk suda yarim saat bekletip tekrar ayiklayin. Kayisiyi sicak suda 10-15 dakika bekletin yikayin. 8 bardak suyu ocaga koyun. Yarim su bardagi seker ilave edin.
Su kaynayinca kayisilari ilave edip biraz yumusayincaya kadar pisirin. Daha sonra dutlari içine ilave edin. Ikisi de pisince kalan sekeri katip eriyince ocaktan indirin. Sogutarak servise sunun.
emmargah
30.12.2006, 17:40
loves kardeş bunlar sana mı ait...sen mi yaptın:blink:
Mevlüde Yıldız
30.12.2006, 17:46
Kızlar itiraf edin bakayım burdaki tarifleri hanginiz yaptı yada yapabiliyor :D
ben kendi yazdığım pastayı yapabiliyom :D:yahoo: :yahoo:
emmargah
30.12.2006, 19:01
bende yaptımmm..ıspanaklı kek yaptım burdan...kurabiyleriden ...etimekli pastadan...bayat ekmekler için üzerlerine bi karışın sürülüp fırına veriliyordu.onuda yaptım..hatta bu bölümle birlikte ilk mutfağa girdim desem yeridir:)
en çok annem şaşırdı bu duruma:whistling[1]:
ama güzel hoş oluyor melda...bence dene;)
ben zaman buldukça hep yapıyorum ama tüm günün nerdeyse mutfakta geçiyor :)
emmergah bak tarifini verdiğim şehadetin pastası :D
işte bunu biz yaptık ablamla:yahoo: :yahoo: :yahoo:
nasıl???
http://img178.imageshack.us/img178/8186/image382vw5.jpg (http://imageshack.us)
emmargah
31.12.2006, 01:13
gerçekten miii:blink:
hazır gibi kıs bu..maşallah yaa...ellerinize sağlık:flowers:
bende yapabilirmiyim acaba böyle pastalar bigün:thinking:
sen istedin becerdim en sonunda büyüttüm pastayı :)
emmargah
04.01.2007, 22:41
.:kremali patates:.
8-9 tane orta boy patates
1 paket sade krema (krem santi diil..bunu yazayim dedim cünkü bu tarifi verdigim bi arkadasim krem santi kullanmişti..tabiki hoş birşey cikmadi ortaya :) )
kaşar rendesi,tuz..
yapilişi:
patatesleri soyup "cips" gibi ince ince doğruyoruz..tuzluyoruz..sonrada bir paket kremayi döküp kariştiriyoruz..bu karişimi borcama döküp üstüne kaşar rendesi koyun..180-200 derecelik firinda "kaşarlar eriyip üstü kizarana kadar" pişirin..ama tabi firindan cikarmadan patateslerede bi bakin ki pişmişmi..firindan firina değişiyor pişirme süresi cünkü..
afiyet olsun..herşeyin yanina yakişiyor..gerek sebze,gerek makarna pilav gerek izgara..tekrar afiyet olsun..
ben bunu denemek istiyorum ya:thinking:
ama Allah'tan krem şanti değil yazmışsın:Oben de diyorum nası olur alala falan:whistling[1]:
ben bunu denemek istiyorum ya:thinking:
ama Allah'tan krem şanti değil yazmışsın:Oben de diyorum nası olur alala falan:whistling[1]:
sen yemekte mi yapabiliyodun:O :O
(sen bunu okurken benim gitmiş olmam lazım hışmına uğramam için :wave[1]: :D
Alper...
04.01.2007, 22:48
ben tarif mi versem acaba :thinking: ımmm yoksa tadına mı baksam :thinking:
en iyisi doğru bi pastaneye gitmek .:O
emmargah
04.01.2007, 22:48
tabi kii.....
yaptım ben bi kaç kere yemek:O
çorba,makarna,kek,börek:whistling[1]:
o kadar da değil yani:)
emmargah
04.01.2007, 22:49
ben tarif mi versem acaba :thinking: ımmm yoksa tadına mı baksam :thinking:
en iyisi doğru bi pastaneye gitmek .:O
yok yok olmaz...bak çok güzel tariflerimiz var...onları yapıp annene götürebilirsin..hem süpriz olur...ya da bildiğin güzel tarifler varsa bize de verbilirsin:)
Alper...
04.01.2007, 22:51
yok yok olmaz...bak çok güzel tariflerimiz var...onları yapıp annene götürebilirsin..hem süpriz olur...ya da bildiğin güzel tarifler varsa bize de verbilirsin:)
ben tariften mariften anlama tek anladığım şey tadına bakmak :O
Gülçehre
10.01.2007, 13:55
diyelim bayramda yaptığını uzunsüre kalamaıd ve kurudu nolacak tabiki şire dökeceğiz aynen benim bugün yaptığım gibi:
tarifi teyzemden aldım şöyleki; herzaman şeker miktarı sudan çok olup 3' e 2 oraı varmış yani kaşık bardak yada fincan hiç farketmez şeker oranımız 3 ise su 2 olacak şeker ve suyu fokur fokur kaynatıyoruz kaynattıktan sonra 5 dk. daha kaynatıp içine 2 3 damla limon sıkıyoruz ve tatlımızın üzerine güzelce döküyoruz....
dua ile
emmargah
12.01.2007, 03:01
arkadaşlar maklube yapmayı bilen varmı:thinking:
Ben bilmiyorum ama bi siteden aldım:O
MAKLUBE
Malzemeler :
1 kg kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet salatalık
250 gr yoğurt
Yapılışı :
Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir.
Tarifi biliyoruzda, yapan varmi??
Yapani bulmak lazim..
Ona zahmet yapsada yesek afiyetle yaaa..
Canim cektiiiii:rolleyes[2]: :ph34r: :crying:
emmargah
16.01.2007, 21:24
Tarifi biliyoruzda, yapan varmi??
Yapani bulmak lazim..
Ona zahmet yapsada yesek afiyetle yaaa..
Canim cektiiiii:rolleyes[2]: :ph34r: :crying:
:O :O :O
olarrrrrrrr
sen yap kardeş biz gelir yirizz:friends: :O :offtp:
:O :O :O
olarrrrrrrr
sen yap kardeş biz gelir yirizz:friends: :O :offtp:
yapabilsemmmm
zaten yapar kendim yerim :O
ama söz ögrenip yaptigimda bendensiniz :D
nezaman olursa artik :O
emmargah
17.01.2007, 22:22
yapabilsemmmm
zaten yapar kendim yerim :O
ama söz ögrenip yaptigimda bendensiniz :D
nezaman olursa artik :O
ooo yapma kardeş ya hu...
ben maklube istiyorum sen en yakın zamanda yap ve öğren bence:)
söz meclisten dışarı gibi oldu ama:whistling[1]: bende öğrenecem inşaallah bu işleri ama bakalım:( kısmet:shake2[1]:
ooo yapma kardeş ya hu...
ben maklube istiyorum sen en yakın zamanda yap ve öğren bence:)
söz meclisten dışarı gibi oldu ama:whistling[1]: bende öğrenecem inşaallah bu işleri ama bakalım:( kısmet:shake2[1]:
Evet yaa, kesinlikle ögrenmem lazim caresi yok..:whistling[1]:
En kisa zamanda ins..
Maklubesiz olmaz dimi ;)
GüL_AyŞe
18.01.2007, 20:33
bende sahanda yumurta tarifi mi versem acabaa :O:O
Malzemeler(2 Kişilik)
2 yumurta
1 kaşık tereyağı
1 tane de sahan
Yapılışı
Sahan itina ile alınır ve ocağın üstüne konur,yine aynı özenle tereyağı alınır ve sahana konur,bu arada ocağın altını yakmayı unutmayın..Tereyağı eriyince yumurtalar itina ile kırılır.kırılan yumurtaların üstüne bir miktar tuz atılır daha sonra sahanın üstü kapatılır ve pişmeye bırakılır.Yumurtamız piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve sahan ocağın üstünden alınır.Daha sonra da yeniliyor ....
Afiyet olsunnn :O :O
emmargah
18.01.2007, 20:36
o yaklaşık 3 kere söylenmişti kardeş...
ama eğer seninki daha farklıysa verebilirsin.ne demek:)
GüL_AyŞe
18.01.2007, 20:41
ama benim tarifim daha güzel :O :O
adige psase
19.01.2007, 11:30
Sayfa çok güzel başlatandan allah razı olsun inş...
ablacım tarif güzel ama sıvıyağ konulduğundan eminmisin un kurabiyesine sıvıyağ konulmaz un kurabiyesini çok seven biri olarak buyorumu yazıyorum:D
herkese iyi paylaşımlar :shake2[1]:
emmargah
19.01.2007, 14:43
Sayfa çok güzel başlatandan allah razı olsun inş...
ablacım tarif güzel ama sıvıyağ konulduğundan eminmisin un kurabiyesine sıvıyağ konulmaz un kurabiyesini çok seven biri olarak buyorumu yazıyorum:D
herkese iyi paylaşımlar :shake2[1]:
yani bak şimdi şöyleki:Pölee her yanlış adamın yüzüne vurulmaz:P
şaka yapıorum
bilmiorum ki aldığım tarifte böyleydi yaptım güzel oldu...belki denediklerimiz farklıdır:thinking:
şu tariflerden yaptıklarınızın resmini çekip ekleyin de görelim..yazmayla olmuyo..
emmargah
19.01.2007, 14:54
şu tariflerden yaptıklarınızın resmini çekip ekleyin de görelim..yazmayla olmuyo..
:whistling[1]: bi gün eğer göze de hitap edecek:thinking: bi pasta da yaparsam olur inşaallah:flowers:
ama yedi beyza eklemişti;)
adige psase
19.01.2007, 14:56
yani bak şimdi şöyleki:Pölee her yanlış adamın yüzüne vurulmaz:P
şaka yapıorum
bilmiorum ki aldığım tarifte böyleydi yaptım güzel oldu...belki denediklerimiz farklıdır:thinking:
ola bilir ben unkurabiyesini çok sevdiğimden sıvı yağ koyunca nasıl olur bilemiyorum ben koymuyorum çok güzel oluyor :D herkes beyeniyor sende bikere koymadan dene bakalım aradaki far ney bende koyarak denicem merak ettim çünki:thinking:
YUVARLAMA:
http://www.ntvmsnbc.com/news/211152.jpg
Gaziantep’te her yıl Bayramlarda yoğurt kullanılarak yapılan özel yuvarlama yemeğidir. :) sadece bayramdan bayrama yapılır.
10 kişilik Pişirme Süresi : 45 dakika
Malzeme
250 gr. kuşbaşı koyun eti
150 gr. dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)
½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)
3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 yumurta
1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun.
• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın. 25 dakika pişmeye bırakın.
• Pişen etin içine köfteleri ilave edin. Pişerken terbiyesini hazırlayın.
• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin.
• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın. Lezzetini kontrol edin.
• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin.
bende antepliyim ve muhteşem görünüyor:good[1]:
Gülçehre
22.01.2007, 13:47
BENİMKİ GERÇEKTEN SADECE YAZMAYLA OLUYOR FOTOGRAF MAKİNAM YOK Kİ.. sadece telefonumda var onuda bilgisaara göndermem için gerekli alet yok velhasılı sadece yazmakla yetiniyorum:)
du ile
emmargah
25.01.2007, 01:54
اَحَد :)sen yazsanda olur
maşallah barekallah..
hem yeni evlisin hemde böyle beceriklilik hakkaten güzel yaaa:clap2:
bi gün şu yemek yapma zevki ve şevki bana da bulaşır mı merak ediyorum :)
yoksa ille evlenmek mi gerek:thinking: sence اَحَد kardeş???
27.01.2007, 13:38
http://img249.imageshack.us/img249/9281/zeynep174ix4.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/2993/zeynep175fi5.jpg
Malzemeler:
Hazır pasta keki
Kremşanti
Süt
Süslemek için seçtiğiniz meyveler
Pasta süsü
Yapılışı:
Pasta keki şekerli suyla iyice ıslatılır.Pasta kekinin birine kremşanti sürülür ve arayada meyveler dizilir.Diğer kek üzerine kapatılır.O da aynı şekilde ıslatılır.Etrafında hiç açık kalmıyacak şekilde kremşantiyle kapatılır..Meyvelerle ve pasta süsüyle süslenir.
AFİYET OLSUN
emmargah
27.01.2007, 20:03
teşekkürler zeynep canım benim:D
görünüm nefis eminim tadı öyledir...
en güzel yanı da herşeyinin hazır olması:O
tam benlik yani:D
adige psase
30.01.2007, 15:32
Hazırı herkes yapar kardeş önemli olan bütün malzemeleri kendimizin yapması ozaman bizim marifetimiz olmuş olur;) :good[1]:
emmargah
02.02.2007, 03:50
MALZEMELER
1/2 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü
HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------
http://img389.imageshack.us/img389/1739/imagesyg3.jpg (http://imageshack.us)
arkadaşlar tarifi netten aldım belirteyim ama unutmayın muharrem ayındayız..aşure yapmak hoş oluyor;)
Gülçehre
02.02.2007, 16:37
اَحَد :)sen yazsanda olur
maşallah barekallah..
hem yeni evlisin hemde böyle beceriklilik hakkaten güzel yaaa:clap2:
bi gün şu yemek yapma zevki ve şevki bana da bulaşır mı merak ediyorum :)
yoksa ille evlenmek mi gerek:thinking: sence اَحَد kardeş???
:) güzel kardeşim benim aslında her bekar kız evlenmeden baya bişey annesinden veya yakınlarından öğrenmeli ben normalde evlenmeyi düşünmezken aniden oldu yani okuyacaktım ama evlilik nasib oldu onun içn şu zamana kadar evde hep annemle ablam yemek yapardı bende yerdim :) evlenince ortada kaldım şaka şaka:) tam 4 tane yemek kitabı aldım pastaları yemekleri farklı farklı deniyorum bazen çorbalarım pilav oluyor bazen pilavlarım çorba velhasılı 3 ayda yavaş yavaş öğrendim...
sen sen ol kardeşim evlenmeden güzel güzel öğren...illede evlenmen lazım değil bu arada:whistling[1]: nasibinde ne varsa o olur zaten
dua ile
mavigece
02.02.2007, 16:45
Canım acaib aşure istedi:)
Gülçehre
02.02.2007, 16:49
bugün 1 dün 2 tabak aşure geldi apartmandan bize söylemesi ayıp :)
bende seneye yapacağım inşaallah
emmargah
02.02.2007, 16:56
ay evet yaa zaten ondan diyorum aşureleri unutmayın komşunuz sizden aşure bekleyebiilr:whistling[1]:
eve gelen tüm aşureleri ben yiyorum ama ellerine sağlık
RAbbim razı olsun süper yapıyorlar:)
Gülçehre
05.02.2007, 08:57
Sütlü irmik tatlısı
_4 su bardağı süt
_1 su bardağı su
_1 su bardağı irmilk
_1 su bardağı toz şeker
_2 çorba kaşığı ya a daha fazla hindistan cevizi rendesi
_tarçın
irmik süt su ve toz şekeritencereye alıp kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz,kaynamaya başlayınca içine hindistan cevizinden 1 kaşık atıyoruz 5 dk daha kızık ateşte karıştırıyoruz dibi tutmamasına dikkat edelim!
sonra tepsimizi yada borcamı ıslatıp pişirdiğimiz malzemeyi döküyoruz üzerinetarçın ve kalan hidistan cevizini döküyoruz...biraz soğuyunca buz dolabına koyup çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz
afiyet bal şeker şifa olsuun...
NOT: çok çok kolay vede akşamları bile yiyecek kadar hafif deneyin mutlaka yiyenlerin ve sizin de hoşunuza gidecek (8 kişilik bi tatlı)
http://img227.imageshack.us/img227/1813/dscn17331fb6.jpg
Hamsili Pilav
1,5 kg hamsi
2 bardak pirinç
2 soğan
½ bardak kuş üzümü (ben 1 bardak kuru üzüm kullandım)
½ demet maydanoz
tuz,karabiber,kuru nane
zeytinyağ
tereyağ
Öncelikle hamsileri ayıklayıp,kılçıklarını ayırın ve ikiye açı