PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yılbaşı gecesi yasin okumak?

Alper...
06.12.2006, 23:41
sayın ihvan forum üyeleri bildiğiniz üzere yılbaşı gecesi yaklaşıyor.bu gece milyarlarca insan ALLAH celle celaluhu ya isyan etme durumuna gelecek(hristiyan ve diğerleri) bizde müslümanlar olarak o gece allah celle celaluhu ya kuran okuyarak hoşnut etmeye çelışalım mı? ne dersiniz?hem günaha girmemiş hen de sevap kazanmış oluruz.inşaallah.bu yıl böyle bir ibadet başlatsak katılır mısınız?...özel olarak sorularınızı bana pm ile bildirin.

zekiye
06.12.2006, 23:52
tabiki katılırız kardeşim:) ben bunu her yıl kendim yapıyordum bu yıl sizlerinde aynı şeyleri yapıcak olmanızı bilerek yapmak apayrı huzur veriyor... RABBİM akıl ihsan etsin inş.. boşlukta olanlara....

Zeynep Özmen
07.12.2006, 16:29
Neden olmasın ama katılımcı olurmu belli değil :)

Güllere Vurgunum
07.12.2006, 18:18
evet katılıyorum biz daha önce bir yılbaşı gecesini Kur'an,hadis,kıssa ve ilahiler söyleyerek geçirmiştik ve çok güzel olmuştu hem manevi bir huızur oluyor insanda onlara karşılık biz allahı hoşnut edelim

müşkülpesent
07.12.2006, 18:20
kesinlikle katılıyorum canı gönülden

sibelA
07.12.2006, 19:23
çok haklısın bende katılıyorum hem unutmayalım ömrümüzden bir sene daha gidiyor bu geçen zaman zarfında Allah için ne yaptık onu düşünelim ve mümkün olduğu kadar yeni seneye dualarla girelim

EL-ALA
07.12.2006, 22:33
Evet çok güzel olur tabikide katılıyorum bende...

Alper...
15.12.2006, 19:06
.katılan bütün üyelere teşekkür ediyorum .allah razı olsun

zelal
16.12.2006, 17:33
çok güzel olur.

ummuhan
16.12.2006, 17:41
Hangi yılbaşında ? Hicri Yılbaşında Kur'an okuyoruz zaten, Miladi de genelde dansöz izleniyor akabinde okuyan bi iki kişide duydum :)

SeNoL
16.12.2006, 17:52
bende varım inşaallah

_buSra_
16.12.2006, 17:57
TABIIKI KATILIYORUMM..

KURBAN BAYRAMINDA yılbasını kutlayanları Allah ıslah etsin.. ıslahı mumkun degilse helak etsin...

Hristiyanların yılbaslarını kendi dini bayramlarına dönüştürenlerin Allah ıslahını versin,ıslahı mümkün degilse helak etsin..

Dünyanın hiçbiyerinde bizim ülkemizdeki gibi başka dinlerin bayramlarını kutlayan yoktur..

Allah (c.c.) imanla yaşamak ve geregine yapmak üzerine istikametten ayırmasın.. !

Emrolunduğu gibi dost dogru oLmayı nasip eyLesin..!

Noel babalara Peygamber efendimizden daha çok önem veren sözde müslüman geçinen iki yüzlü riyakarlar'a Allah(c.c.) gerçeği göstersin..Görüyorda gene inanmıyorsa helak eylesin..

Dünyadaki müslüman kardeşlerimizin yaşadığı ülkeleri kan gölüne çeviren Amerika ve yahudileri Allah(c.c.) kurban bayramı hürmetine helak eylesin.

~zuzii~
16.12.2006, 19:05
vayy qüzel fikir hiç aklıma qelmemişti yaa saqolun varolun arkadaşlr uyqulicam inş :shake2[1]:

johncoffey07
16.12.2006, 20:34
sÜPER ABİ AKLINLA BİN YAŞA...BİZ DE BÖYLE GİRELİM İNŞALLAH SENEYE.TÜM YILIMIZ KUR'AN YILI OLSUNN:D:D:D

aBı ReyyaN
16.12.2006, 23:44
hepinize katılıyorum ,biz çocukken yılbaşı geceleri nasıl geçer hiç bilmezdik çünkü babam ve annem bizi erkenden yatırırlardı vallahi çok merak ederdim ne oluyor diye ama merak etmeme değecek hiç bir şey olmuyormuş bunu büyüyünce anladım ,şimdi ise bana hüzünden başka bir duygu yaşatmıyor ömrümüzden bir yıl daha gitti diye........:cray:

~zuzii~
17.12.2006, 12:08
ya ankete "hayır" cevabı verenler de yorum yapsaydı merak ettm ndn böyle bi fikre sıcak bakmadıklarını doqrusu??

Alper...
18.12.2006, 03:05
ya ankete "hayır" cevabı verenler de yorum yapsaydı merak ettm ndn böyle bi fikre sıcak bakmadıklarını doqrusu??

tam bende bugün bu soruyu soracaktım.allah sendan razı olsun benden önce davrandın.

ArZu
18.12.2006, 03:49
canı gönülden katılıyorum zaten hiçbirşey anlamam bu yılbaşı kutlamalarından konuyu açtığın içinde teşekkürler kardeşim....

Kajin
19.12.2006, 16:45
Güzel olur.

mustafa agd
19.12.2006, 17:54
Bence ümmet için Fetih Suresi okuyarak ibadet edilsin...

Hasan
19.12.2006, 18:41
Müslümanların kendinden olmayan adetlere muhalafet etmesi sünnettir aynı peygamberimizin aşure orucunu yahudilere muhalefet etmek için 3 gün tutması gibi .Bizde bu gecede kuran okursak muhalefetimizi göserip sünneti yerine getirmiş oluruz İNŞAALLAH .Güzel bir düşüncre oldu.SELAMETLE.

nisa42
19.12.2006, 19:20
cok güzel bi düşünce.tabiki katılırım.:clap2:

ertasi
20.12.2006, 12:41
Yıllardır Milli Gençlik Vakfı,Anadolu Gençlik Dergisi, Anadolu Gençlik Derneği 31 Aralık akşamı Türkiye'nin bir çok yerinde Mekke'nin Fethi ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gecesi düzenler. Bulunduğunuz yerde böyle bir etkinlik yapılıyorsa katılmanızı tavsiye ederim. Proğramdan sonrada yatıp uyursunuz :)

güldeste
20.12.2006, 16:12
çok güzel olur bende katılıyorum.:good[1]: :clap2:

hiç
20.12.2006, 16:17
Neden Yaw İllakİ Bİr Etkİnlİk Yapmak Zorunda Mi Hİssedİyorsunuz Kendİnİzİ..? Onlarin Kutsali Bİze Ne...!
Buna Neden Muhalefet Edeyİm..?

şehidan
20.12.2006, 16:32
Hayır diyen arkadaşların, bir açıklama yapmasını istiyorum. NEDEN HAYIR;

SELAMETLE

hiç
20.12.2006, 16:34
Sİz SÖyleyİn Neden Evet...?
BÖyle BİrŞey Yapmaya Sİzİ İten Sebep Ne..?

şehidan
20.12.2006, 16:35
Okuyucu kardeşimizin yazısı sizi tatmin etmedi mi?

hiç
20.12.2006, 16:40
"muhalefet Etmek SÜnnet Dİye" Öyle Mİ..? Eyvallah
GÜnlÜk Hayatimizda Da Bu Kadar SÜnnete Rİayet Ederek Hareket Edİyoruz Ya Bu Eksİk Kalmamali Haklisin...

şehidan
20.12.2006, 16:43
GÜnlÜk Hayatimizda Da Bu Kadar SÜnnete Rİayet Ederek Hareket Edİyoruz Ya Bu Eksİk Kalmamali Haklisin...

Veya bu söylediklerimin hepsini boşver kardeş, sen söyle bakalım yılbaşı gecesi neden yüce kitabımızdan, yasin veya diğer sureleri okumayalım!!!! Zoruna mı giidyor? Yoksa rahatsız mı oluyon seslerimizden? ?

gencsaadet
20.12.2006, 16:46
yılbaşında tvlerde olsun başka yerlerde olsun yok kutlamamymış bilmem neymiş iğrenç iğrenç şeyler gösteriliyor.
bizim insanımızda evde boş boş duracağıma bunu izliyim diyor.

biz de diyoruz ki AGD oalrak.boş durmayın işte yaptığımız programlara gelin ve yılbaşında herkes sapıklaşırken siz Allah rızası için bişeyler yapın

Hasan
20.12.2006, 16:48

İtirazının manasını anlayamadım.:confused1[1]:

hiç
20.12.2006, 16:49
Veya bu söylediklerimin hepsini boşver kardeş, sen söyle bakalım yılbaşı gecesi neden yüce kitabımızdan, yasin veya diğer sureleri okumayalım!!!! Zoruna mı giidyor? Yoksa rahatsız mı oluyon seslerimizden? ?

YAW OKUYUN HERGÜN OKUYUN HERGÜN HEPİMİZ OKUYALIM..NEDEN RAHATSIZ OLAYIM...:blink:
BU GÜN HRİSTİYAN ALEMİNİN KUTSALI BİZE NE KARDEŞİM...İLLAKİ MUHALAFET ETMEK ZORUNLULUGUNU NEDEN HİSSEDİYORSUNUZ..? BEN DE BUNU ANLAYAMIYORUM :thinking:

Hasan
20.12.2006, 16:54
İyi işte bu gün senin başlangıcın olsun bundan sonra her gün kuran okursun fenamı.İstersen yılbaşını bekleme hemen başla kardeş.;)

hiç
20.12.2006, 16:55
İtirazının manasını anlayamadım.:confused1[1]:

YAW BU HAREKETİNİZ BİLE ONLARIN KUTSALINI ÖNEMSEMEK DEGİL MİDİR..? BEN Mİ ÇOK İNCE DÜŞÜNÜYORUM SİZ Mİ FARKINDA DEGİLSİNİZ...?

Hasan
20.12.2006, 16:58
YAW BU HAREKETİNİZ BİLE ONLARIN KUTSALINI ÖNEMSEMEK DEGİL MİDİR..? BEN Mİ ÇOK İNCE DÜŞÜNÜYORUM SİZ Mİ FARKINDA DEGİLSİNİZ...?

Ama bu ülkede kutlayanlar şuursuz müslüman kesim bişeyleri anlatabilmek adına bundan güzel yol varmı .

hiç
20.12.2006, 16:58
İyi işte bu gün senin başlangıcın olsun bundan sonra her gün kuran okursun fenamı.İstersen yılbaşını bekleme hemen başla kardeş.;)
:wallbash[1]: EYVALLAH KARDEŞİM DİKKATE ALACAGIM ÖGÜDÜNÜZÜ...:shake2[1]:

hiç
20.12.2006, 16:59
Ama bu ülkede kutlayanlar şuursuz müslüman kesim bişeyleri anlatabilmek adına bundan güzel yol varmı .

BU BİR YOL MU..?:blink: "ONLAR ÖYLE YAPARSA BİZ DE BÖYLE YAPARIZ OH İŞTE"...ÇOCUK GİBİ...:O

can üstadım
20.12.2006, 17:01
ewet kardeşim önerin çok güzel,2007ye Yasin-i Şerifle başlamak ne süper olur,ben kendim yapıyodım zaten,bi de ardından
DuA:flowers: ....
Bu katılmayanları nedense hiç anlamadım:thinking:

SELAMETLE

şehidan
20.12.2006, 17:11
YAW OKUYUN HERGÜN OKUYUN HERGÜN HEPİMİZ OKUYALIM..NEDEN RAHATSIZ OLAYIM...:blink:
BU GÜN HRİSTİYAN ALEMİNİN KUTSALI BİZE NE KARDEŞİM...İLLAKİ MUHALAFET ETMEK ZORUNLULUGUNU NEDEN HİSSEDİYORSUNUZ..? BEN DE BUNU ANLAYAMIYORUM :thinking:

Asıl o zaman okumalıyız çünkü o zaman daha çok ihtiyacımız olacak buna tv izleyeceğimize kuran okusak fena mı

hiç
20.12.2006, 17:13
Sevgili kardeşim kuran-ı kerimi o gün okumak muhalefet anlamına mı geliyor? Bunu mu demek istiyorsun???
YAW BEN BİŞEY DEMİYORUM NE HALİNİZ VAR İSE GÖRÜNÜZ...:flowers:

şehidan
20.12.2006, 17:22
YAW BEN BİŞEY DEMİYORUM NE HALİNİZ VAR İSE GÖRÜNÜZ...:flowers:

Demiyorum değil diyemezsinizde zaten. Ben yılbaşı gecesi kuran okuyacam. Tüm arkadaşlarada tavsiye ediyorum. Zaten bir çok arkadaşımız bunu yapacaktır. SELAMETLE

Alper...
24.12.2006, 23:11
aslında yılbaşı gecesi kuran okumamız bizim faydamıza olacaktır bu yıl.çünkü
o gece biz kurban bayramı için okumuş olacağız.selametle

brk43
24.12.2006, 23:46
bu mübarek geceyi en güzel şekilde geçirmek dileği ile

Alper...
26.12.2006, 09:46
yılbaşı gecesi hristiyan adetlerini kutlayacağımıza kurban bayramı için yasin okuyalım kampanyası başlattım fakat bazı müslümanların hoşuna mı gitmedi anlamadım.tamam hata yaptıysam özür diliyorum.yılbaşı gecesi yasin okuyanlardan bana da dua etmelerini istiyorum.yanlış bi kampanya başlatmışım farkında olmadan.dualarımız karşılıklı olsun inşaallah

~zuzii~
28.12.2006, 01:39
yılbaşı gecesi hristiyan adetlerini kutlayacağımıza kurban bayramı için yasin okuyalım kampanyası başlattım fakat bazı müslümanların hoşuna mı gitmedi anlamadım.tamam hata yaptıysam özür diliyorum.yılbaşı gecesi yasin okuyanlardan bana da dua etmelerini istiyorum.yanlış bi kampanya başlatmışım farkında olmadan.dualarımız karşılıklı olsun inşaallah
qereksiz ve hatalı deqildi. zıt qörüşlerin ndn oluştuqunu anlayamadım bile. sadece muhalefet herlde! allah razı olsun sizden... kafaya takmaya deymez.

POYRAZ_38
28.12.2006, 15:46
okunsun bence kötü bişey değil.ne güzel.onların kutsal günü olsun yada olmasın.gün ALLAHımızın günü...di mi ya?

Genç İmam
28.12.2006, 15:54
bence okuyalım ama sadece o gece okumak için değil her zaman okumak içinve diğer sureleride yani güzel olmazmı?

Alper...
31.12.2006, 12:28
inşaallah bu gece kur'an' kerim den bazı sureleri okuyacağız.allah yardımcınız olsun.birbirimize dua edelim.

BuRcU
31.12.2006, 18:55
Evet ben bikaç senedir yılbaşı gecesi kuran okuyorum Allah'ın izniyle!
Bu yılbaşı gecesi de okuyucam nasip olursa!
Güzel bi çağrı arkadaşım:good[1]: