Orijinalini görmek için tıklayınız : İkili ilişkilerde sevgimi yoksa saygımı önde gelir?
Güllere Vurgunum
12.12.2006, 23:47
ben diyorumki saygı olmazsa sevgide olmaz .sevgiyi pekiştiren kişilerin yada eşlerin birbirlerine duydukları saygıdır.saygı bittiği yerde sevgi yok olmaya mahkumdur.birçok evlilikte saygı çerçevesinde yürüyor eğer saygı olmazsa bugün bir çok evlilikte olduğu gibi ayrılıkla sonuçlanıyor.yorumlarınızı bekliyorum
.
berraksu
13.12.2006, 00:12
anasini yitirmis bir yavrunun bir kanadi kirik kalir hep
saygiyi yitirmis bir evlilik gibi
evliligin tek kanadi kalir, oda sevgi
tek kanatla ucmakda imkansizdir..
Gülçehre
13.12.2006, 09:06
Bence sevgi daha önce gelir kardeşim,şahsen ben sevmediğim kişiye biraz zor saygı duyarım.Fakat saygısızda bir ilişkinin süremeyeceğ bir gerçektir.önce saygı duyupta sonra sevenler azınlıktadır sanırım:thinking:
dua ile
sayğının olmadığı yerde sevgide olmaz
sevgi yaşayamaz, sayğı olmazsa
kuru bir sevgi neye yarar
bu şuna benzer karşındakini defalarca kır kır seni seviyorum de ne anladık
iki kişi birbirine önce saygı gösterecek değer verecek bunlar olmazsa sevgide olmaz mesala bir evlilikte eşler bir birini çok seviyor ama saygı göstermiyo eşinin değerlerine saygı göstermiyo busefer aradasevgi kalmıyo yani saygı olmazsa sevgi yok oluyo sevgisiz evlilik sürdürenlerde var onlarda çocukları için fedakarlık yapanlar bu fedakarlığıda coğu kadınlar üsleniyor doğru değilmi:confused1[1]: :confused1[1]:
saygısız bir sevgiyi napayım
ikisi bir bütün ayırmak imkansız
Gülçehre
13.12.2006, 12:19
Gerçekten seven sevdiğini kırmaz...Haa saygı bir örnek göstereyim bir aile 10 12 senelik evlilikleri var daha önceleri bay veya bayan birbirlerini çok seviyorlar ve hiçbir saygısızlıkları yok ama seneler geçiyor bay veya bayanın ağzından eşine karşı hoş olmayan sözler çıkıyor:burada saygı mı bitmiştir? saygı da bitmiştir ama başta sevgi bitip yerini saygısızlık almıştır tabi bu benim şahsi düşüncem ama yine söylüyorum...
sevgi sevgi sevgi..sevginin olmadığı bir yerde saygı aramak biraz zor.Tabiki sözyledim yine de söylüyorum saygısız da olmaz..
selametle
€G€LI €F€
13.12.2006, 12:38
anasini yitirmis bir yavrunun bir kanadi kirik kalir hep
saygiyi yitirmis bir evlilik gibi
evliligin tek kanadi kalir, oda sevgi
tek kanatla ucmakda imkansizdir..
:good[1]: Bencede..
Sevgisiz saygı,saygısız sevgi olmaz.
Bende birbirinden ayrı düşünmüyorum.
Sevgi ve saygı olmazsa evliliğin yürüyeceğine inanmıyorum.Birinin olmadığı yerde diğeri barınamaz bence...:(
B%Ü%Ş%R%A
13.12.2006, 15:00
zeyneb kardeş ben sana katılmıyorum bence saygı olursa sevgide olur zaten
nur_visal
13.12.2006, 15:40
İkiside birbirini tamamlıyor
ne saygısız sevgi
ne sevgisiz saygı olur...AYRILMAZ İKİLİ
XaberDar
13.12.2006, 15:53
Ben oy kullanmak istemiyorum.
İkiside birbirini arttıran güzellikler diye düşünüyorum. Saygıyla başlarsa; kısa zamanda sevgiye dönüşür. Sevgiyle başlarsa; bu sevgi saygıyıda arttırır.
Allah ikisinide eksik etmesin İNŞ.
MiHRiMaH
13.12.2006, 17:24
Bence sevgi öndedir... Çünkü saygı zaten olması gerekendir... Bir kişi kendisine saygı duymuyorsa ancak, karşısındakine de saygı duymaz... Yani ikili ilişkilerde saygı zaten olması gerekendir, ama ilişkiyi kuvvetlendiren sevgidir bence... İnsan olmanın vasiflarından biridir bence kendine ve çevrene saygı... Ama bu iki kişi arasına indirgendiğinde sevgi olmadan da saygı ikili ilişkide pişmemiş yemek gibi olur sanırım:O ...
ikisini harmanlayıp öyle başlamak gerekir:) :)
İnsan kendine saygı duyduğundan ve karşısındaki kişiden de saygı beklediği için sevgi olmasa saygı mutlaka oluyor
çalıkuşu
24.12.2006, 00:43
Hemde çok haklısın saygı olmadanda bir şeyler illaki devam ediyor ama sevgi olmasın demiyorum ,olmadanda oluyor diyorum..:uzgunum[1]:
Ben oy kullanmak istemiyorum.
İkiside birbirini arttıran güzellikler diye düşünüyorum. Saygıyla başlarsa; kısa zamanda sevgiye dönüşür. Sevgiyle başlarsa; bu sevgi saygıyıda arttırır.
Allah ikisinide eksik etmesin İNŞ.
aynen katılıyorum kardeşime....
selametle...
yarımelma
25.12.2006, 13:12
sevmediğiniz bir insana saygı duyabilirsiniz vay be ne güzel düşünmüş sevmiyorum ama doğru konuşuyor diyebilirsiniz fakat saygı duymadığınız kimseyi sevemezsiniz.
Sabr-el-Hayat
23.01.2007, 02:52
Saygi ile sevgi ikili iliskilerde birbirinden ayrilmaz faktörlerdir. Cogunuzun söyledigi gibi evliligi ayakta tutan faktör sevgiden cok saygidir... Selam ve dua ile...
ne demişler sevgide özgürlük saygıda mecburiyet vardır. saygının olmadığı bir yerde sevgi yeşermez ikiside olursa ne mutlu olursun . betül seni sayıyorum ve seviyorum :))
ozlem_tns
24.01.2007, 02:39
saygı yoksa sevgide yoktur...sayan zaten otomatikmen severde...
bence sevgi herşetden önde gelir çünkü insan sevdiğini kırmamak ona yanlış yapmamak için kendini herhalukarda saygıya zorlar sevgiyle kalın
hacınazif
27.02.2007, 21:18
Arkadaşlar bence hangisi önde gelir meselesi yanlıştır çünkü saygı ve sevgi birbirini tamamlar, biri olmazsa diğeride yoktur. Ancak diyebilirim ki; sevgi saygısız olmaz , saygı da sevgi gerektirir.
!!!_YµSµF_!!!
27.02.2007, 21:18
Tabiki Saygi Gelir
rüveyde_
24.03.2007, 01:16
Arkadaşlar bence hangisi önde gelir meselesi yanlıştır çünkü saygı ve sevgi birbirini tamamlar, biri olmazsa diğeride yoktur. Ancak diyebilirim ki; sevgi saygısız olmaz , saygı da sevgi gerektirir.
size katılıyorum..
saygı duymadığın birini nasıl seversin...
sevdiğin kişiye nasıl saygı göztermezsin...
ikiside olmazsa olmaz bence...
selam ve dua ile...
evet ikisi ayrılmaz sevgi olmayınca saygı olmaz saygı olmayncada sevgi olmaz .........
sevgi önce gelir:)
ama saygıda gerek:D
Benim KAfam karisdi simdi Sevgimi Saygimi..?? :D hepiniz haklisiniz ama ben simdi neye tam hak verecegimi sasirdim:D
zümrüd-ü anka
04.04.2007, 20:48
insanların sevmedikleri kişilere saygı gösterdiğine inanmıyorum üzgünüm ama öyle ama insan bişeyi yürekten sevdiği zaman ona saygıda duyuyor en azında ben hep bunu gözlemliyorum
nehirnaz
17.06.2008, 07:51
kesinlikle haklısın:clap2:
HÜLYALII
17.06.2008, 07:55
saygı;)
yasemins
17.06.2008, 08:03
ben de her tür ilişkide önce saygı diyorum..
sevsek de sevmesek de..
hatta saygıya önce kendimize duymakla başlamalıyız..
çirkin hareketlerleri kendimize yakıştırmayıp ,
yapmayarak..
saygılı davranan insana kim
SEVGİ duymazkiii...:icon_petting:
HÜLYALII
17.06.2008, 08:06
ben de her tür ilişkide önce saygı diyorum..
sevsek de sevmesek de..
hatta saygıya önce kendimize duymakla başlamalıyız..
çirkin hareketlerleri kendimize yakıştırmayıp ,
yapmayarak..
saygılı davranan insana kim
SEVGİ duymazkiii...:icon_petting:
aynen canım arkadaşım :clap2:saygının olmadığı yerde zaten sevgide olmaz:lac:;)
şüheda_i hayat
11.07.2008, 17:21
sevgiymiş peeehh gelip geçici şey tabiki saygı...:lac:
gök gözlüm
11.07.2008, 17:24
saygı olsun ki sevgide arkasından gelsin
görüyoruz çünkü sevgiyle başlayıpta....sonrasında saygıyı kaybedenleri....
sevgi bitebilir.. saygı göstermek kişiliğe kalmış bir şey.. saygı ;)
Sevgisiz ama saygılı, saygısız ama sevgili yaşamaya çalışın bakalım, becerebiliyor musunuz?
Sevgisiz ama saygılı, saygısız ama sevgili yaşamaya çalışın bakalım, becerebiliyor musunuz?
Bence de.
Soru baştan yanlış, ikisinin herhangi bir önceliği yoktur. Saygı duymadığım bir kişiyle de, sevmediğim bir kişiyle de nasıl ikili ilişki kuracağız?
Mukellef
11.07.2008, 18:21
tabiki saygıdır...Öncelik sevdiğin veya sevmeyi istediğin kişiye saygı olmazsa sevgi de yıpranır..
Saygı bencede.. Çünkü saygı olunca kalplerde ister istemez sevgi oluşuyor...
FATIMA ZEHRA
20.07.2008, 00:20
ikiside bir arada olmalı saygı sevgiyi,nefret de kini beraberin de getirir
tabıkı saygı once gelmelıdır ınsan evladını bıle yetıstırırken sevgısınden cok ona duyduğu saygıyla bakar
seven kişi zaten saygıda duyar
Bence saygı önce gelir... Neden?
Çoğu insan birbirini sevdiği halde bunu dışa yansıtamaz. Sever ama içinden sever, hepimiz kardeşiyle kavga eder, olmadık sözler söyler, saç baş girer belki ama hangimiz kardeşini sevmediği söyleyebilir ki? Sevgiyi dışa vuramadığımız için anlaşmazlıklar olur, kavga gürültü. Eş kavgaları da böyledir... Ama insanların birbirine saygılı olması ikili ilişkileri en çekilir hale getirir, bir çalışanın patronunu sevmese bile ona saygı duyuyor olması onu maaş sahibi yapar... Vs vs...
Örneği çok...
Selametle...
istikamet
14.08.2008, 21:22
saygı :arkadaşız:
Bazı şeyler vardırki biri olmadan diğeri düşünülemez.Sevgi ve saygı içinde aynı durum söz konusu. Birinin benim sevgimi kazanabilmesi demek aynı anda saygımıda kazanmış olması demektir.ikiside tek başına yavan kalır bence..
saygı olmadığı zaman sevgide tükenir.onun için önce saygı.:arkadaşız: tabiki her ikisi de olması lazım ilişkinin uzun ömürlü olmsı için
önce saygı olursa sevgi zamanla gelir zaten.....
abdulkadir28
15.08.2008, 15:15
saygı sevgiye gebedir zaten....... saygı olmazsa sevgi nasıl olur ben anlamam
Mustafa Sungur
16.08.2008, 12:59
Saygı olmazsa sevgi uzun soluklu olmaz.
Sevde Y.
16.08.2008, 15:37
Saygı olmadan sevgi olunmaz.
Ki bu edep öğrenilmeden ilim öğrenilmemeye benzer...
Önce saygı duyulur, sevgi muhabbet artar saygı içinde. Biz buna aşk-ı azâm diyoruz :) En büyük aşk bilirisniz ki Allah'a olandır. Ha çıkar da diyebilir misiniz ki Allah'ın karşısına çıkıp saygı olmadan seviyorum demek. "YA ZATEN BEN O'NU SEVİYORDUM"...
gibi mi yoksa say içinde "Aşkım huzurunuzda köle olmaya sevdalı SULTANIM" mı?
Ya aslında geniş bir konu bu.. Aceleye geldi biraz da yazdıklarım :)
Hayırlı Kandillerle Allaha emanetsiniz
VesseLam
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.