PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : forumdaki siyaset içeren konulardan sıkıldınız mı?

Erdem
13.12.2006, 22:58
Artık ben sıkıldım.
Her gelen birilerini kötüleyerek bir yerlere varmak istemesinden sıkıldım.
Oturduğu yerden ahkam kesenlerden sıkıldım.
Oturduğu yerden fetva verenlerden sıkıldım.
Karalama politikalarından sıkıldım...

Ve bu konuda sizlerin de fikrini almak istiyorum...
Yalnız bu konuyu da kendi konularınza benzetmeyin :)))

ÇiLe-i AşK
13.12.2006, 23:50
bazı zamanlar bende siyasete girmiyor degilim;)
ama fanatik olanlarından sıkıldım hic konulardan mesajlardan yada tavırlardan kardeslik kokusu alamıyorum :uzgunum[1]:

karalama kampanyaları deseniz iyice bunalttı...

hiç
14.12.2006, 01:33
forumdan siyasi konularla ilgili bölümleri kaldırsalar kimse ugramaz buralara kardeş...:O seviyoruz biz tartışmayı...:nep[1]:

herşey bir yana da adam gibi tartışabilmemizi çok isterdim...

ummuhan
14.12.2006, 09:42
forumdan siyasi konularla ilgili bölümleri kaldırsalar kimse ugramaz buralara kardeş...:O seviyoruz biz tartışmayı...:nep[1]:

herşey bir yana da adam gibi tartışabilmemizi çok isterdim...

Aynen katılıyorum siyasi ya da şu görüş bu görüş tartışmalarından ziyade -zira siyasette hayatımızda ve mutlaka konuşulacaktır- ama karşıdakinin görüşü farklı olabilir kabul edilemiyor neden?
Rasulallah zamanındaki muhaliflerine böyle mi davrandı,-kaldı ki onlar bir de mü'min değillerdi- (Hani Müslümanlar Kardeşti?) sahabe hayatındaki örnekleri eminim okumadınız ise bile çoğunuz -şu sıralardaki malum bilgi edinme metodu ve kulaktan dolma- duydunuz... e o zaman fazla söze ne hacet kendi adıma söylüyorum şu bu o şucu bucu o cu demedem müslüman olarak bakabiliyor muyuz kişilere işte o zaman mü'miniz....
VESSELAM

yenibeyin
14.12.2006, 10:01
arkadaşlar siyesi şeyler bize kazandıracak değil ne diye ısıtıp ısıtıp sunuluyor anlamıyorum

:)

Murat Sâki
14.12.2006, 10:29
Seviye korundukca tartışmalar zararlı değil yararlı olur.Bunun en güzel örneğini İslam Alimlerimizin münazarlarını okuyarak anlayabiliriz.Ama tartışırken islam'ın buyurduğu tartışma ve istişare kurallarını unutmamak gerekiyor.

Tabi başka bir açıdan bakarsak forumlarda tartışmaların nerdeyse hepsi sonuçsuz kalmıştır. :)

hirahos
14.12.2006, 10:56
Üçüncü bir seçenek olamaz mıyıdı?

Hani "kararsızım" ya da "sıkıldım ama devam etmesinden yanayım" gibi..

O yüzden ankete katılamadım..

Sonucu da merak etmekteyim..

Bari, size zahmet ara sıra sonucu mesaj olarak yazınız..

Erdem
14.12.2006, 11:40
Üçüncü bir seçenek olamaz mıyıdı?

Hani "kararsızım" ya da "sıkıldım ama devam etmesinden yanayım" gibi..

O yüzden ankete katılamadım..

Sonucu da merak etmekteyim..

Bari, size zahmet ara sıra sonucu mesaj olarak yazınız..

:)))
vallahi hiç aklıma gelmedi :uzgunum[1]: hirahoş abi :))))

zınara katılıyorum ustam ben de bundan şikayetçiyim hiç bir yere varamıyoruz çünkü çıkar çatışmasına dönüyor sonucunda...

büyük ummuhan ablaya da katılmadan edemeyeceğim :)))

Hasan
14.12.2006, 15:15
Aynen katılıyorum siyasi ya da şu görüş bu görüş tartışmalarından ziyade -zira siyasette hayatımızda ve mutlaka konuşulacaktır- ama karşıdakinin görüşü farklı olabilir kabul edilemiyor neden?
Rasulallah zamanındaki muhaliflerine böyle mi davrandı,-kaldı ki onlar bir de mü'min değillerdi- (Hani Müslümanlar Kardeşti?) sahabe hayatındaki örnekleri eminim okumadınız ise bile çoğunuz -şu sıralardaki malum bilgi edinme metodu ve kulaktan dolma- duydunuz... e o zaman fazla söze ne hacet kendi adıma söylüyorum şu bu o şucu bucu o cu demedem müslüman olarak bakabiliyor muyuz kişilere işte o zaman mü'miniz....
VESSELAM

:clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

ALTIN_NESİL
14.12.2006, 15:42
sıkılmaya ne hacet siyasi konular ile ilgilenmiyorum :)

.Mesut.
14.12.2006, 15:43
Açılan bütün konuların başlıklarının farklı ama içeriğinin aynı oduğunu ve bu tartışmalarda gereksiz bir şekilde karşıdaki insanların kalplerinin kırıldığına şahit oldum.
Zınar kardeşimizin de dediği gibi sonuca varılamadı hiçbirinde.
Peki bu şartlarda sizce gereklimi bu tartışmalar?

Tabii bunlar tamamiyle benim görüşlerim. Ben bu yüzden her tartışma konusuna girmedim.
Ayrıca ankete oyda kullanmadım. Çünkü hepsi gereksiz değil bazılarının durması gerekir.

mvardar968
14.12.2006, 16:17
sıkılmadım. çünkü ben sadece okuyucu lakablı arkadaşımı takip ediyorum.

EbRu
14.12.2006, 17:14
Keşke hiç tartışma olmasa :)

şemsullah
14.12.2006, 21:45
Şerİat=sİyaset Bu Zamanda

h@myde
14.12.2006, 21:47
ben hep söylerim

asla islamiyete siyasetin karıştırılamasını istemem ve burası

güzel şeyler öğrenip paylaşacağımız bi site

bence siyaset girmesin derim

Erdem
15.12.2006, 08:34
Açılan bütün konuların başlıklarının farklı ama içeriğinin aynı oduğunu ve bu tartışmalarda gereksiz bir şekilde karşıdaki insanların kalplerinin kırıldığına şahit oldum.
Zınar kardeşimizin de dediği gibi sonuca varılamadı hiçbirinde.
Peki bu şartlarda sizce gereklimi bu tartışmalar?

Tabii bunlar tamamiyle benim görüşlerim. Ben bu yüzden her tartışma konusuna girmedim.
Ayrıca ankete oyda kullanmadım. Çünkü hepsi gereksiz değil bazılarının durması gerekir.

ustam tabiki her konu olur tartışılır forumlar da...
benimki bunların fazla oluşundan ince bir serzenişti o kadar :)))
aşırılığa kaçmadıkan sonra neden olmasın? ;)

.Mesut.
15.12.2006, 14:05
Tabiki tartışma olacak. Tartışmasız olmaz. Ama tartışmasını bilelim değil mi?

Nasrettin Hoca'nın bir fıkrası vardır.
Sende haklısın, bende haklıyım.:shake2[1]:
İnşallah güzel ortamlarda birlikte tartışırız.;)

mvardar968
15.12.2006, 14:18
[QUOTE=sword;108738]Tabiki tartışma olacak. Tartışmasız olmaz. Ama tartışmasını bilelim değil mi?

ben doğru kabul ettiğim birşeyi niye tartışayım. ben haklıyım. kim ne derse desin haklıyım. yalnız şunu yapabilirsiniz. proje üretelim ve bu konuda bana kim yardım edebilir ortak nasıl emek üretebiliriz. bu konuda düşüncelerimizi yoğunlaştıralım. mesela kan bağışı, mesela gazete abonesi yapmak, mesela mesela çok şey var biraz du siz bulun.

lütfen yazıya yazıyla cevap vermeyin beğendiysezin yan tarafta teşekkür butonu var bu yeter.

med-cezir
15.12.2006, 16:11
son 3-4 aydır forumu fazla takip edemiyorum ama şunu söylemeden geçemiyeceğim, insanlar fikirlerini birilerine empoze etmekten müthiş bir haz duyuyorlar, ya ben farklı düşünürüm sen farklı düşünürsün, tamam tartışmak güzel ama fikirlere saygı gösterilirse...
biri bi düşünceye karşı çıksın tabiri caizse aforoz ediliyor fikrini savunmadığı için karşı tarafça...
ama yinede maruz görüyorum böyle düşünen insanları çünkü ülkemizde fikir hürriyetinin olduğuna inanmıyorum...

hattap
15.12.2006, 16:19
Kararsızım şıkkı olması gerekli :)

Erdem
15.12.2006, 20:30
son 3-4 aydır forumu fazla takip edemiyorum ama şunu söylemeden geçemiyeceğim, insanlar fikirlerini birilerine empoze etmekten müthiş bir haz duyuyorlar, ya ben farklı düşünürüm sen farklı düşünürsün, tamam tartışmak güzel ama fikirlere saygı gösterilirse...
biri bi düşünceye karşı çıksın tabiri caizse aforoz ediliyor fikrini savunmadığı için karşı tarafça...
ama yinede maruz görüyorum böyle düşünen insanları çünkü ülkemizde fikir hürriyetinin olduğuna inanmıyorum...

:)

belki de empoze ettiği fikir yanlıştır bilinmiyor :)

ülkemizde fikir hürriyeti olmadığına ben de inanmıyorum :)

zaten tartışmalar bir şeyler öğrenmek için bir adım ilerlemek için yapılsa sorun çıkmaz bence...

fanatizmle bir yere gidilmez ;)

AdigeBatur
15.12.2006, 21:08
tartışmalar genellikle "dalaşma"ya dönüşüyor. Genellikle tartışmayı açanlar bilgi edinmek için değilde fikirlerini empoze etmek yada kafa karıştırmak niyetindeler (iyi niyetli kardeşlerimi tenzih ederim) bunun için bu iş kabak tadı vermeye başladı.

Ama tartışmanın nefsi okşayan bir zevki vardır... Hepimiz zaman zaman buna kapılıyoruz galiba.
.

halimselim
15.12.2006, 21:16
tartışma keyifli ve geliştirici bir özelliğe sahiptir. farklı fikirlere karşı kırıcı olmayalım...farklılık geliştiricidir...

Erdem
25.12.2006, 17:15
yaklaşık 1 ay oldu...
artık serbest kürsüye bakamıyorum bile.
yakında tamamen medya gibi olcaz.
flaş flaş flaş diye konu başlıkları artarsa şaşırmayın. :)
kopyala yağpıştır alıntılar insanlara ait olmayan düşünceler :)))
ben bıktım.
ben hepsinden bıktımm...
serbest kürsüye bakmak bile istemiyorum...
orası show yeri olmuş :)))

MEHMET EFE
25.12.2006, 17:31
tartışma keyifli ve geliştirici bir özelliğe sahiptir. farklı fikirlere karşı kırıcı olmayalım...farklılık geliştiricidir...

arkadaşa aynen katılıyorum....

Erdem
25.12.2006, 17:35
arkadaşa aynen katılıyorum....

İNSAN boş kuyuya taş atar mı efe_?
veya gereksiz sonucunu bildiği bir işi yapar mı?
müslüman haddi bilen ve aşmayandır ;)

MEHMET EFE
25.12.2006, 17:40
İNSAN boş kuyuya taş atar mı efe_?
veya gereksiz sonucunu bildiği bir işi yapar mı?
müslüman haddi bilen ve aşmayandır ;)

Boş kuyuyu doldurmak için taş atılır.. Hani bir daha başkaları atmasın diye...

Gereksiz şeyleri tabi yapmamalı... Tabi gereksiz olduğunu inanıyorsa....

Müslüman / Müslüman gibi davranmalıdır....

Erdem
25.12.2006, 17:45
Boş kuyuyu doldurmak için taş atılır.. Hani bir daha başkaları atmasın diye...

Gereksiz şeyleri tabi yapmamalı... Tabi gereksiz olduğunu inanıyorsa....

Müslüman / Müslüman gibi davranmalıdır....

o kuyu öyle bi kuyu ki tüm cihan taş atsa dolmaz efe kardeşim :)
ama müslüman müslüman gibi yaşamalıdır sözünün altını çizerim ortak :)
benden aferin aldın öğreniyosun bu işi :O

hiç
25.12.2006, 18:26
yaklaşık 1 ay oldu...
artık serbest kürsüye bakamıyorum bile.
yakında tamamen medya gibi olcaz.
flaş flaş flaş diye konu başlıkları artarsa şaşırmayın. :)
kopyala yağpıştır alıntılar insanlara ait olmayan düşünceler :)))
ben bıktım.
ben hepsinden bıktımm...
serbest kürsüye bakmak bile istemiyorum...
orası show yeri olmuş :)))
ve aynı konuların özellikle sayfa sayfa tekrarlanıp da bir gıdım ilerleme katedilememiş olmasından da ben bıktım...:blink: kopyala,yapıştır tekrar tekrar oku aynı şeyleri yaz...hiçkimse birbirinden haklı olabilecegi konulardaki düşüncelerini almıyorsa boşuna yaw...nefisler konuşuyor çogu yerde...:thinking:

Erdem
25.12.2006, 18:30
ya sorma hiç...
aynı dertte muzdarip olan bir ben değilmişim.
tartışmayı çok seven ortağım mehmet efe bunu kabul ettiyse :)))
gerisini siz düşünün...

Zeynep Özmen
25.12.2006, 18:59
Güzel olanlarıda var bu tartışmalardan berbat olanlarıda :)

Erdem
25.12.2006, 20:11
Güzel olanlarıda var bu tartışmalardan berbat olanlarıda :)

HANGİSİ AĞIRLIK DA PEKİ ? :)))

Erdem
26.12.2006, 12:28
evet mehmet efeyi bir haftalık siyasetten çektik artık rahatız :whistling[1]:

nehirnaz
17.06.2008, 07:40
neden sıkılayım ...dileyen istediği konuyu okur ...istemeyen bakmaz...
foruma eğlence olsun diye katılanda var ...tartışmak için katılanda
hepimiz özgürüz

HÜLYALII
17.06.2008, 07:46
eveeeeeeeeeeeeeeeeeet yaa birde görünce yorum yazmıycam diyorum desteklediğim siyasetçinin hakkında kötü yazınca bende duramıyom:pokey::clap2::clap2:

Hurisel
17.06.2008, 07:53
Biz uye olali fazla olmuyor.

Siyasi konularin cok olusu ve dini konulara nazaran

bu siyasi konulara duyulan buyuk ilgi bizi biraz olumsuz etkiledi/etkiliyor...

Siyasi konulara fazla odaklanmamaya gayret ediyoruz,

hatta hic bakmamaya calisiyoruz...

Rabbim sen ilgi, alaka gayret ve zamanlarimizi hayirlarda kullanmayi nasip et...

Ezrak
14.08.2008, 21:07
Hayır, asla... Bu sitede bu yüzden varım...

girdap
14.08.2008, 21:16
Tabiki hayır. Siyaset çok önemli, yorumları okumak da ufkumuzu açıyor, bilgilendiriyor. Aynı hızla devam...

Rozerin Rojda
14.08.2008, 21:20
sıkıldım hemde berbat bi şekilde
boş yere kırgınlıklar yaşıyoruz yaw...

reis
14.08.2008, 21:33
Epey zamandır forumda siyasi mesajlara pek rastlanılmıyor. Durup dururken niye sıkılıyorsunuz Ya Hu...

Sıkılacak onca konu varken..

İyice cıvıyan Protesto, Buğulu cam ve Enler konuları gibi mesela.. :ıslık:

Ezrak
14.08.2008, 21:57
sıkıldım hemde berbat bi şekilde
boş yere kırgınlıklar yaşıyoruz yaw...

Niye kırılasınız ki bacım... Bizler insanız değil mi, konuşarak anlaşabilecek özelliklere sahibiz. Kırılmayalım diye yanlış bilenide mi uyarmayalım...

Necmi
14.08.2008, 22:19
sıkılanlardan biri de benim. protesto etmek, tepki dilegetirmek pek bi'işe yaramıyor ama umarım bu konu beni yanıltır ve siyaset meydanına dönüşen forum, normale döner. . . .

NehaR
14.08.2008, 22:27
Foruma yeni katıldığımdan siyasi konular okumaktan sıkıldım diyemiycem.Herkesin politik konulardaki düşüncesine saygı duyuyorum.Siyaset yaşamımızın yadsınamayacak bir parçası olduğundan konuşulmasını normal buluyorum.Hep demiyormuyuz konuşan türkye istiyoruz.Bazı şeyler konuşulmalıki yanlış giden şeyleri farkına varabilelim...Ama tabi abartmamak koşuluyla..

SaKlI yÜz
18.08.2008, 15:09
siyasetten hiç hoşlanmam o bakımdan sıkıldıııımmmm...!!!

Hüda-i Gülü
18.08.2008, 17:13
İhvan forumun ismini değiştirip, siyaset forum koysanız !! Önceleri daha çok sıkılıyordum.Şimdi biraz daha azaldı :şükür:.Farklı farklı konular açılıyor...:clap2:Siyasi konuları açan üyeler azalıyor galiba...Bunun için forum yöneticilerimizden Allah razı olsun..:çiçek:

ömer tekin
18.08.2008, 17:54
selamlar bence bir müslüman siyasettenayrı olmamalı çünkü siyaset hepimizin hayatına yün veren bir sistemdir ama siyaset derken ter temiz bir siyasetten söz ediyorum bence her konuda müslüman uyanık olmalı mal olmamalı çoban olmalı.......

Ezrak
18.08.2008, 21:52
Asla, kat'a, zinhar...

Yahu ne sevimsiz bi başlık bu, kaldırılmasını talebediyorum...:lac:

siluet
18.08.2008, 21:53
forumdaki başka şeylerden de sıkıldık ama kaale alan yokki..

Ezrak
18.08.2008, 21:55
Yahu neden insanlar sıkıldıkları konuları görmezden gelmiyor... Hepsinde yazıyor başlığın hangi katagoriye ait olduğu... Girmezsin olur biter...

siluet
18.08.2008, 21:57
hatırlatma yapayımda..

benim sıkıldığım konular değil.. başka şeyler..

Erdem
19.08.2008, 08:57
Forumda 3 admin 2 co admin var sıkıntılarınızı onlara dile getirebilirsiniz onlar cevaplar.

Bu konuyu ben yönetici değilken açmışım,zamanında ben de sıkılıyordum,ama fikirlerim zamanla değişti,forum siyaset forum değilki,birr sürü kategorisi var.

Oyunu var,İslami olanı var,internet ve bilgisayarla alakalı olanı var,oralara siyaset sıçrarsa sorun ve problem var demektir.Yoksa gündem -serbest kürsü siyaset meydanı v.s. gibi yerlerde konuşuluyorsa bunda bir beis yoktur.Diktatörlüğe de gerek yok.Biri çıkıpta ben de oyunlardan sıkıldım derse nasıl olcak :) olmaz öyle ..

misk
19.08.2008, 09:04
sıkılmadım artık siyaset insanlara normal gelmesi lazım güncel konular statüsünde insanlar normal yaşamlarında siyasetçe davranıyorlarsa burada da normal karşılanmalı herkesin aynı siyasi düşünceyi kabul etmesi düşünülemez aynı düşünen toplumlarda ilerleme söz konusu olmaz farklı düşünüşlerden ve saygı içerisinde yapılan tartışma ve istişarelerden insanların yararı olabileceğini düşünüyorrum ama dediğim gibi kişilik haklarına ve düşüncelere saygı içersinde...