Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuğunuza şiddet uygular mısınız?
Çocuğunuza şiddet uygular mısınız?
Sizce şiddet bir çözüm yolu mu?
hagiarif
08.07.2006, 14:55
çocuğum yokki =P
çocuğum yokki =P
diyelim ki var :P
hagiarif
08.07.2006, 14:57
diyelim ki var :P
o zaman duruma bağlı =)
Murat Sâki
08.07.2006, 15:12
ara sıra olabilir ama sürekli değil :)
hayır asla...uygularım diyenleride kınıyorum
bağrında yeni bir toplum yatan bütün eski toplumların ebesi şiddettir..
engels demiş ve çokta doğru demiş.canım türkiyemizi görünmeyen kısmını anlatıyor.ruhumuzda büyük bir alanı işgal etmektedir eğer bu ruh halinden sıyrılır isek doğa ya uyumlu hatta O nu aşmış bireyler olarak dünyamızı daha güvenli ve anlamı bir hale dönüştürebiliriz.çocuk psikolojisine direkt etki eden, hayati hadise çocuklara yönelik şiddet.aslında biz ler ruh uz,sadece ruhuz.ruhumuza aykırı her tesir de bilincimize yaşamımızn kaderine ters akis yapacaktır.ben babamdan şiddet gördüm ve asla çocuklarıma yansıtmayacagım..
bazen çok kızdırdığında, canını acıtıyorum; ama birkaç dk. sonra barışıyoruz. :D
Vuslat Rana
08.07.2006, 15:50
Ebevenler uyarı ve cezalandırma konusunda bilinçlenmeli.
Kesinlikle çocuklara kıyamam. Yeğenlerimin gönüllü koruyucusuyum :)
Herkesi bu konuda gönüllü korumacılığa davet ediyorum :)
Tabi anne baba ciddiliğini etkilemeyecek şekilde :)
_MeCBuRi_
09.07.2006, 19:58
faşistmisiniz kardesim:)
Anket sonucuna bak..Forum şiddet yanlılarıyla dolu :P
_MeCBuRi_
09.07.2006, 20:03
Anket sonucuna bak..Forum şiddet yanlılarıyla dolu :P
:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
med-cezir
09.07.2006, 20:06
gelecek için konuşmak ne derece doğru bilemiyorum ama
çocuğum yok, ama olursa uygulamam inşallah
şiddetten nefret ederim
dayak hiç bir zaman çözüm değildir
Aslaaaaaaaa
olur mu öyle şey yaaa?
sadece çocuklara değil, öğrenciere de asla uygulamam
saçmalıkkkk...
acayip karşıyım yaa, şiddet (dayak) ile terbiye mi olur,,,
ciddi bir kişilik problemi yaşıyodur bence uygularım ya da ara sıra uygularım diyenler...
güçlünün güçsüzü ezmesi dir bu hiç bir şey bu olayı haklı gösteremez.
isler cigrindan cikar, cocuk laftan anlamamaya baslarsa ayarini kacirmadan dayak atilabilir. ruhsal dengesi bozuk olanlar haric kimse cocugunu tekme tokat dovmez ama 2 tokattan da kimse cani olmaz. ben de ara sirayi isaretliyorum..
Aslaaaaaaaa
olur mu öyle şey yaaa?
sadece çocuklara değil, öğrenciere de asla uygulamam
saçmalıkkkk...
ciddi bir kişilik problemi yaşıyodur bence uygularım ya da ara sıra uygularım diyenler...
güçlünün güçsüzü ezmesi dir bu hiç bir şey bu olayı haklı gösteremez.
...
ilerde bu yazdıklarınız için "yanılmışım" diyebilirsiniz. :)
güçlünün güçsüzü ezmesi dir bu hiç bir şey bu olayı haklı gösteremez.[/SIZE]
...
şiddet derken, hastanelik edecek düzeyde şiddeti düşündünüz herhalde! :thinking:
insan, kendi evladını o hale getirecek şekilde dövmez di mi; arada bir pıtıklar.
...
siz, küçükken hiç annenizden bir terlik yemediniz mi? :D
DemokraT
10.07.2006, 13:31
Ebevenler uyarı ve cezalandırma konusunda bilinçlenmeli.
Herkesi bu konuda gönüllü korumacılığa davet ediyorum :)
Ben gönüllüyüm :)
Yanlış bilmiyor isem peygamber efendimizin de çocukları 7 yaşına kadar dövmeyiniz diye bir hadisi vardı.
Kesinlikle Hayır
çocuğum yok ama olmuş olsa asla şiddet uygulamam :lac[1]:
cevabım = Asla!:)
asla :uzgunum[1]:
enes anlamadım ben :O neye üzgünsün?şiddet uygulayamadıgına mı :O
malik ejder
12.09.2006, 17:01
Vuslat bacı babamı görseydin gönüllü olmaktan vazgeçerdin
malik ejder
12.09.2006, 17:02
Şiddete kesinlikle karşıyım............................kesinlikle.
cevaplar sevindirici...
güzel anket sinem. ;)
vuslat_yolcusu
02.10.2006, 18:26
Cocugum yok, ama kücük kardesim var 2,5 yasinda siddet kesinlikle uygulamam.Insaallah ileride cocugum olursa onada uygulamam.
Ancak 10 yasinda olur hala namazini kilmaz ise hafif bir siddet uygulanir. Zaten o cocuga 10 yasina kadar eger siddet uygulanmamis ise cocuga hafif bir dokunsan dahi cok zoruna gider yani aslinda buda siddet degildir...
Çocuğumu bilmem ama bu soruyu bir de kardeşime sorun. Şaka şaka. Şiddet kesinlikle çözüm değildir.
secdenur
02.05.2008, 23:16
pek çok kişi şiddeti dayak olarak algılar.Oysa şiddet yalnızca dayak mı?
Kişinin çocuğunu sürekli aşağılaması, eleştirmesi,tehdit etmesi,kararlara katılımını engellemesi,sürekli sorguya çekmesi,sık sık bağırması "sen küçüksün, ne bilirsin?"diyerek görüşlerini küçümsemesi de sözlü bir şiddet değil midir?:lac:
Ayrıca çoğu insan şiddeti taklit yoluyla çocuğuna öğretiyor...çocuk ise istediklerini elde etmek için şiddetin etkin bir araç olduğunu öğreniyor.
İlerde çocuğum olduğu vakit şiddet uygulamam [inşallah] :)
Byrocktar
09.05.2008, 22:58
hani bi anlayış war ya ben görmedim çocuuum görsün die... :D puha bende bu konuda yapcam onu... :D ben dayak görmedim çocuuum o zevkten mahrum kalmasın die günde 3 öğün dövcem... :D :P
karamanliihvan
09.05.2008, 23:37
Ben daha bir baba değilim ama şunu çok iyi
biliyorumki çocuğun dövülmesine bile sebeb olan onu
yetiştirendir. Çünkü evladınızı kendi istediğiniz
terbiyede yetiştirdiyseniz istediğiniz davranışı
sergileyecek istemediğiniz davranışlardan
kaçınacaktır. Ama bazen orantılı sevide kulak
çekilmesine yer verilebilir. Ama dayak hayvana atılır.
İnsan laftan anlar. Anlamazsa atasözündeki gibi;
Nush ile uslanmayanı etmektir tekdir, tekdir ile
uslanmayanın hakkı kötektir. Altını çiziyorum sadece
hafifce kulak çekilmesi uygundur bence.
Şiddet uygulamak deyimi de biraz şiddetli olmuş ,dayak değilde arada iki tane popya şaplak bazen lazım ama bu dayak dediğimiz yani gücünü çocuk üstünde denercesine değil,çocuk dayaktan anlamaz arkadaşlar konuşmaktan anlar dayak yiyen çocuk arsızlaşır ve git gide laf anlatmak için daha çok dövmek lazım gelir ki bu hayvan eğitme şeklidir.
İnsan evladıyla konuşarak diyalog kuramıyorsa kendisinde bir sorun vardır.SELAMETLE.
karamanliihvan
10.05.2008, 11:15
Şiddet uygulamak deyimi de biraz şiddetli olmuş ,dayak değilde arada
...
vardır.SELAMETLE.
Teşekkür butonuna gerek duyduğum an. Teşekkürler abi sana katılıyorum.
forumda çocuğu olmayan kardeşler çoğunlukta o yüzden hemen asla uygulamam diyorlar. Arkadaşlar bende çocuğum olmadan önce asla çocuğuma vurmam diyordum ama öyle olmuyormuş Hasan abinin dediği gibi arada azcık şaplaklara mecbur kalıyorsunuz :) tabiiki aşırıya kaçmamak şartı ile...
ama çocuk eğitiminde asıl önemli olan ceza ve ödülü yerleştirebilmek...
ben bunun karşılığını alıyorum inşallah tavsiye ederim..
ceza dedim diyede korkmayın günümüzün cezaları bilgisayar oynatmamak sokağa çıkmamak gibi cezalar...:)
Allah bağışlasın üç çocuk annesiyim. Çocuklarıma dayak atmadım desem yalan olur. küçükken bir iki şaplak yemişlerdir. Ama o zamanlar bende cahildim. Yani çocuk eğitimi konusun da bilgili değildim. Çocuklarım büyürken bende araştırdım. Ve asla ama asla dayağın çözüm olmadığını öğrendim. Evet bazen dayanmak çok zor oluyor. Ama ardaki güç farkını düşününce inanın insan hemen vazgeçiyor. Sonuçta karşınızdaki aciz. Konuşmak en iyi çözüm. Çocuğun anlayış çıtasını yükseltme diye bir şey var. Dayak yiyen çocuklar asla lafla terbiye olamıyor malesef. Çünkü anlayış çıtaları yükseldiği için sizin konuşarak anlattıklarınızı anlamıyorlar. Bu çıtayı düşürmek için biraz zaman gerekli. ve tabikide sabır. Allah(cc) hepimizin yardımcısı olsun.
Siddet kelimesini yanlis yerde kullanmisiz gibime geliyor. Siddet cok cok affedersiniz dihger mahlukata uygulanmazken insanlar icin ozelliklede cocuklar icin kullanmak pek uygun dusmese gerek diye dusunuyorum. "Siddet" kelimesinin manasi cok farkli biz ebeveynlerin cocuklarin terbiyesinde kullandigimiz caydirici hareket cok baska.
Bu kabul gormeyen dayak olayini cok hos karsilamasakta arada bir kullanmak zorunda kaliyoruz. Bu bir bakima kendi adima soyliyeyeyim; caresiz kaldigim anlarda nadirende olsa oluyor. Bir soylersiniz, iki soylersiniz, uc soylersiniz, dorduncude kibarca seversiniz :)
Siddet kelimesini yanlis yerde kullanmisiz gibime geliyor. Siddet cok cok affedersiniz dihger mahlukata uygulanmazken insanlar icin ozelliklede cocuklar icin kullanmak pek uygun dusmese gerek diye dusunuyorum. "Siddet" kelimesinin manasi cok farkli biz ebeveynlerin cocuklarin terbiyesinde kullandigimiz caydirici hareket cok baska.
Bu kabul gormeyen dayak olayini cok hos karsilamasakta arada bir kullanmak zorunda kaliyoruz. Bu bir bakima kendi adima soyliyeyeyim; caresiz kaldigim anlarda nadirende olsa oluyor. Bir soylersiniz, iki soylersiniz, uc soylersiniz, dorduncude kibarca seversiniz :)
kibarca sevmek he (::
Aynen oyle. Arada bir kibarca sevmek :)
Aynen oyle. Arada bir kibarca sevmek :)
aynen tamamen katılıyorum cenancım kibarca seviyoruz arada:)
karamanliihvan
10.05.2008, 23:17
Şiddete hayır ufacık çocuklardan ne istiyosunuz yaw :) Ama baazen durum farklı ozaman şepeşille kullanılmalı :) ağıra kaçmadan. Çocukların psikolojilerini bozmayın :)
anne olmadığım için ahkam kesmek istemem ama uygulamaz dım sanırım.çünkü konusarak anlaşacığımı ve dedğimi yaptıracağımı düşünürüm: ))))
ÜLKÜ HAN
17.06.2008, 21:42
N olursa olsun çocuğuna şiddet uygulayan ağır ceza veren ebeveynleri malesef :lac:KINIYORUM
Evlatlarımız Rabbimizin c.c bizlere bir emaneti
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.