PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayanlara göre yılın fıkrası....erkekler kızmasın

Zeynep Özmen
07.06.2006, 19:29
Adamın biri
kitapcıya gider ve tezgahtara:

- "Evin reisi erkektir adlı kitap var mı?" diye sorar.

Tezgahtar cevap verir :

- "Maalesef beyefendi masal kitabı satmıyoruz."

:)

yolcu
07.06.2006, 19:31
he he heeee :)

_PoYRaZ_
08.06.2006, 09:31
aha aha aha:D

harun78xxx
10.06.2006, 11:34
erkekler niye kızsınki.bayanlar kendilerini avutuyorlar erkekler her zaman üstündür...tartışmaya bile gerek yok

NAS
10.06.2006, 12:00
erkekler niye kızsınki.bayanlar kendilerini avutuyorlar erkekler her zaman üstündür...tartışmaya bile gerek yok

istisna bayanlar hariç bu böyledir;)

serhatdigital
10.06.2006, 12:41
hehehehe:D:D:D:D:D:D

onurs
10.06.2006, 13:26
Güzeldi :D:D

aLi'ce
10.06.2006, 13:33
hihi

hehehe

hohoho

beni taniyanlar bu gülme bicimimin ne anlama geldigini bilirler... :Y

Zeynep Özmen
10.06.2006, 13:57
çok sempatiksiniz baylar :)

balay
13.09.2006, 23:32
Hoş olmuş valla beğendim:)

berraksu
13.09.2006, 23:45
süperdiii :clap2:

SiNeM
14.09.2006, 00:31
fıkra mı :blink:

hayatın ta kendisi :)

musabbinumeyr
14.09.2006, 01:55
süpermişşş.saoll:D

ebrar))
14.09.2006, 15:47
süperdi helal olsun:D

mirza osman
14.09.2006, 15:52
ve adam eve döner karıcığım yatmadan önce okuyacağın kitabı bulamadım derrrrrrrrmişşşşşş

AdımcA
14.09.2006, 18:19
adam masal kitabı satmıyorsa, niye kızalım ki! :O

volkanca3
30.10.2006, 00:52
GÜzel Desem DoĞru DeĞİl ;doĞru Desem GÜzel Olmaz..
BeĞendİm...

ecmel
30.10.2006, 10:41
:) süper

yaban_gülü
30.10.2006, 10:42
güzeldi:yahoo: :clap2:

raptor252
30.10.2006, 10:45
Evet Bu Bİr Masal Ama Tatli Bİr Masal

johncoffey07
03.11.2006, 22:41
erkekler niye kızsınki.bayanlar kendilerini avutuyorlar erkekler her zaman üstündür...tartışmaya bile gerek yok[/QUOTE]

Ya pardon arkadaşım nereden bu fikre vardın?Ne yönden erkekler üstün olabilir ki??Bunu lütfen kadın erkek çatışmasına dönüştürmeyelim!!!!:confused1[1]: :confused1[1]:

fizisyen
04.11.2006, 19:15
o tezgahtar bayandır değilse kılıbık daha değilse ...

H@TİCE
07.11.2006, 18:39
kadınlar üstündürde biz çaktırmıyoz ve üstün olduğumuzu her yerde sölemioz ama:P:))

Amine1
07.11.2006, 18:40
:) :) :) DoĞru SÖylemİŞ Yanİİ

Sidar
07.11.2006, 18:44
Niohohohohohohohohohohohoho :O :P :O

yaw şu bayanLarda oLmasa kim güLdürcek bizi :P

malik ejder
07.11.2006, 18:48
Fıkra fena değilmiş,fıkra işine bayanlarda katılırsa güzel ürünler çıkaracaklar gibi.

Nur Cennet
07.11.2006, 21:01
Hehe Masal Kitabı Satmıyomuş:O Ehueheuheu:O :D

Zeynep Özmen
07.11.2006, 21:10
Hehe Masal Kitabı Satmıyomuş:O Ehueheuheu:O :D

hiç gülesim yoktu :D

kızılkasırga
08.11.2006, 11:27
Niohohohohohohohohohohohoho :O :P :O

yaw şu bayanLarda oLmasa kim güLdürcek bizi :P

puhahahahaha

Alper...
09.11.2006, 00:58
kadın bunu rüyasında görmüş sonra kocasına mı anlatmış
yorumunu yapayım anca bunu rüyanda görürsün hahaha:yahoo:

ezocan76
10.11.2006, 09:57
kadınlar üstün demeyelim de eşit yapalım gitsin anlaştık mı:shake2[1]:
ama ne yalan söyleyeyim fıkra hoşuma gitti:good[1]:

XaberDar
12.11.2006, 18:48
Adamın biri
kitapcıya gider ve tezgahtara:

- "Evin reisi erkektir adlı kitap var mı?" diye sorar.

Tezgahtar cevap verir :

- "Maalesef beyefendi masal kitabı satmıyoruz."

:whistling[1]: :whistling[1]: :whistling[1]: :whistling[1]:
Canınız sağolsun be... Bu seferlik öyle olsun!...
:whistling[1]: :whistling[1]: :whistling[1]: :whistling[1]:

.BeYzA.
15.11.2006, 00:03
kadınlar üstün demeyelim de eşit yapalım gitsin anlaştık mı:shake2[1]:
ama ne yalan söyleyeyim fıkra hoşuma gitti:good[1]:

"kadınların erkekler üzerinde hakları olduğu gibi erkeklerin de kadınlar üzerinde hakları vardır" burası muhakkak ancak bayan olduğum halde yazıyorum ki Kur'anın ifadesiyle erkekler kadınlara göre daha üstündürler(yaratılış olarak tabi ki). :uzgunum[1]: :)

selam ve dua ile

westland
15.11.2006, 00:19
"kadınların erkekler üzerinde hakları olduğu gibi erkeklerin de kadınlar üzerinde hakları vardır" burası muhakkak ancak bayan olduğum halde yazıyorum ki Kur'anın ifadesiyle erkekler kadınlara göre daha üstündürler(yaratılış olarak tabi ki). :uzgunum[1]: :)

selam ve dua ile

SANA KATILIYORUM KARDEŞİM ÇOK DOĞRU BİR LAF ETTİN SELAMLAR....

Huzeyme
16.11.2006, 20:03
Mühiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiş. Tuttum bu fıkrayı ya.

sahara
16.11.2006, 20:50
Çok GÜzeldİ.herkese GÖndedİm Valla.

islam_vadisi
16.11.2006, 20:55
güzelmiş

ufuklar27
18.11.2006, 09:04

selam ve dua ile

Merhaba,
Kuran'a göre erkekler daha üstün olduğunu düşünmüyorum. "Erkekler kadınlar üzerinde gözeticidirler." Yani onların haklarını korumalıdırlar.
Her iki cins de diğerine göre farklı özeliklerle yaratılmışlar. Fiziksel dayanıklılık yönüyle erkeğin üstünlükleri olabildiği gibi duygusal açıdan da kadınların üstünlükleri olabilir. Yönetme noktasında erkeğin üstünlüğü olabildiği gibi şefkat ve merhamet yönüyle de kadının üstünlüğü olabilir. Konu ölçü aldığımız başlığa göre değişir.
Gerçek üstünlük ise ancak takva ile/Allah'a olan bağlılık iledir.

.BeYzA.
20.11.2006, 01:15
Merhaba,
Kuran'a göre erkekler daha üstün olduğunu düşünmüyorum. "Erkekler kadınlar üzerinde gözeticidirler." Yani onların haklarını korumalıdırlar.
Her iki cins de diğerine göre farklı özeliklerle yaratılmışlar. Fiziksel dayanıklılık yönüyle erkeğin üstünlükleri olabildiği gibi duygusal açıdan da kadınların üstünlükleri olabilir. Yönetme noktasında erkeğin üstünlüğü olabildiği gibi şefkat ve merhamet yönüyle de kadının üstünlüğü olabilir. Konu ölçü aldığımız başlığa göre değişir.
Gerçek üstünlük ise ancak takva ile/Allah'a olan bağlılık iledir.

gerçek üstünlük elbette ki takva iledir ama siz benim demek istediğimi yazmışsınız zaten "erkekler kadınlar üzerine gözeticiler" denilirken neden kadın erkekler üzerine gözetici denilmiyo. çünkü kadın güç, kuvvet bakımından yani fiziki anlamda nakıs(eksik) yaratılmıştır. neden kadınlar nakıstır?

"Önce bu meseleye esas teşkil eden bir hadis-i şerifin mealini okuyalım.

Ashab-ı Kiramdan Ebû Said el-Hudri anlatıyor. Bir Ramazan veya Kurban Bayramıydı. Resul-i Ekrem Efendimiz bayram namazlarını kıldığımız namazgaha geldi. Bir tarafta kadınlar da bulunuyordu. Onların yanından geçti ve şu
hitapta bulundu:

"Ey kadınlar, sadaka veriniz [istiğfarı çok yapınız>. Çünkü bana cehennemlikler gösterildi, çoğu sizler idiniz."

Bunun üzerine o kadınlar: "Ya Resulallah, bizler ne yaptık da cehennemliklerin çoğu bizden olmuş" diye sordular.

Resulullah (a.s.m.) şöyle cevap verdi: "Çünkü sizler ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, kendine hakim akıllı ve dinine bağlı bir kimsenin aklını, sizin kadar eksik dinli hiçbir kimsenin çelebildiğini görmedim."

Kadınlar tekrar sordular: "Aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir, Ya Resulullah?"

Resulullah (a.s.m.) "Kadının şahitliği erkeğin şahitliğinin yarısı değil midir?" diye sordu.

Kadınlar "Evet" cevabını verdiler. Resul-i Ekrem Efendimiz izah etti ve tekrar sordu:

"İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler> namaz kılmaz, Ramazan`da bir müddet oruç tutmaz değil mi?"

Kadınlar, "Evet" dediler.(Buhari, Hayz:6; Müslim, İman:132.)

Hadis-i şerifte açıkça görüleceği üzere, Peygamber Efendimiz, kadının dininin eksik oluşunu adet gördüğü zaman bazı ibadetleri yapamaması olarak izah ediyor. Bu hal kadının yaratılışında mevcuttur. Ancak bu noksanlık keyfiyet bakımından değil, kemiyet bakımındandır"

selam ve dua ile

ufuklar27
20.11.2006, 08:52
Temelde çok farklı düşünmüyoruz aslında ama ben bir erkek olarak genel bir üstünlük algılamasının yanlış olacağı kanaatindeyim...

İbn-i Hazm, kadının eksikliği ile ilgili hadisten, kadının faziletinin eksikliği gibi bir mana çıkarılamıyacağını söylemektedir. Peygamberimizin dokunduğu iki nokta dışında akıl ve din noksanlığından bahsetmenin mümkün olmadığını belirtmektedir.
Saidi, hadisten kadının aklının ve dinin eksik olduğu şeklinde bir mana çıkarılamıyacağını söylerken hadisin tamamının değil sadece "kadının aklı ve dini noksandır" kısmının dikkate alınmasından kaynaklandığını söylemektedir. "Kadının aklı ve dini noksandır." ifadesinde gerçek anlamada bir akıl ve din noksanlığı kastedilse idi kadının malları üzerinde tasarruf hakkına sahip olmaması, bu haklardan yararlanabilmesi için de eşinin ve velisinin izin vermesi şartının aranmasıo gerekirdii İslam hukukunda, kadın olmanın tasarruflarda bulunmayı engelleyen bir sebep olamayacağını belirterek İslam'ın kadına her türlü tasarruf ve mülk edinme ehliyetini verdiğini ayrıca tarihi geçeklerin de kadına akli bir eksiklik atfedilmesine mani olduğunu söylemektedir.
Mutevelli ise, akla uygun olmaması, Kur'an-ın açık hükümlerine ve tarihi geçeklere ters düşmesi sebebiyle bu hadisin mevzu olduğunu söylemektedir.
Kadının zeka ve idrak açısından eksik olduğu anlayışına karşı çıkan Kasım emin, böyle bir anlayışın ortaya çıkmasını, değişik asırlarda kadının ilmi ile meşguliyetinin az olması ve akli melekelerini geliştirecek faaliyette bulunmamasına bağlamaktadır. Farklılık yaratılıştan olmayıp, tecrübelerin azlığı ve çokluğundan kaynaklanmaktadır.
Hz.Aişe'nin ilmi sahada gösterdiği başarı ancak akli yeterliliğine sahip bir kişinin gösterebileceği bir başarıdır. Sahabeden en büyük fakihler bile, fıkhı meselelerde "Hz.Aişe'ye danışıyordu. Urve'nin Hz.aişe hakkında; Hz.Aişe'nin şiir bilgisine hayret etmiyorum, çünkü Ebu Bekir'in kızıdır. Fıkıh konusundaki ilmine de hayret etmiyorum, çünkü Hz.Peygamber'in zevcesi idi. Fakat tıp konusunda ki bilgisi beni hayrete düşürüyor." dediği nakledilmektedir.
İslam toplumunda kadınlar sadece Hz.Peygamber konusunda değil, bütün devirlerde önemli roller üstlenmiştir, hatta erkeklere hocalık yapacak seviyeye ulaşmışlardır.
Hz. Ömer halifeliği esnasında kadınlarla istişare de bulunuyor, onların görüşlerini alıyordu. Hz. Ömer kızı Hafsa'ya kadınların kocalarından ne kadar sure ayrı kalmaya sabredeceklerini sormuş, kızının ona verdiği cevaba uygun olarak bu süreyi dört ay olarak belirtmiştir.
Açıklanan bu örneklerin kadın için aklı ve dini açıdan herhangi bir eksikliğin söz konusu olmadığını açıkça göstermektedir. Kadının aklının eksik olduğu kabul edilirse, yükümlülük için aklının sihhatinin şart olduğunu, akli yöndeneksik olan bir varlığın herhangi bir dini sorumluluğunun olmaması gerekirdi. Halbuki kadın ve erkek her müslümanın Allah'ın emirlerini yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmak konusunda aynı derece yükümlü oldukları Kur'an-ı Kerim'de açıkça belirtilmiştir.
(başka bir forumdan alıntıdır)

izem
20.11.2006, 11:34
:clap2: helal olsun kitapçıya:yahoo: :flowers:

Hanne
20.11.2006, 12:01
Tşkler kardeş güzelmiş...:D

Esra Balcı
20.11.2006, 15:10

hadi canim sende...gerceklere tahammül edemiyonuz :O

tsimehC ehT
24.11.2006, 14:38
heheh guzel bir espri te$k ;)

xazarXXX
24.11.2006, 19:59
ya bu nasıl ıs kıtabcı kesın kızdır :)

ALTIN_NESİL
24.11.2006, 20:03
ya bu nasıl ıs kıtabcı kesın kızdır :)

ne olabilirki .........nisa olmasa öyle demezdi :)

Nur Cennet
24.11.2006, 20:15
Ehehe Tabi Tabi:O Erkekler Bi Yalanın Arkasına Saklanmış Böcek Gibiler Yaw:D
Doğru Dimiş İşte Bi De Tartışıyosunuz İmzanızı Atıcanıza:D

ALTIN_NESİL
24.11.2006, 20:45
ay aman sende çok biliyorsun saten :D

Hemende savunmaya geçersiniz.....

Nur Cennet
24.11.2006, 20:50
Ehe Allah İçin Öleyimdir:boxing[1]:
Hemen Alınır Erkekler De Zaten Napsınlar Yapılarında Var İşte:O
Hadi İhvandakiler Öle Deil Desek Geri Kalan %90 Noluyo:O :clap2:
Siz De Az Deilsiniz Yani Apijim:D Bi Fıkra Koymuştunuz Ya Bi üst Kata Çıkıyo Alışveriş İçin...Sizi Gidii Kadınlara Nası Öle Dersinizzz:O

ALTIN_NESİL
24.11.2006, 21:02
Ehe Allah İçin Öleyimdir:boxing[1]:
Hemen Alınır Erkekler De Zaten Napsınlar Yapılarında Var İşte:O
Hadi İhvandakiler Öle Deil Desek Geri Kalan %90 Noluyo:O :clap2:
Siz De Az Deilsiniz Yani Apijim:D Bi Fıkra Koymuştunuz Ya Bi üst Kata Çıkıyo Alışveriş İçin...Sizi Gidii Kadınlara Nası Öle Dersinizzz:O

ama dikkat edersen o fıkradan bazı dersler çıkarabilirsin dimi yani ben onu nisalara deyil genel banada ekledim çok büyük dersler çıkabilir....

Senden şunu beklerimdim evin reisi hem bayan hemde erkek dir ve kararlarda istişare sonuçunda belli olur....benim düşüncem bu...:clap2: :yahoo: :yahoo: :clap2:

siradan_1_i
11.02.2008, 19:27
Gerçekten hoş bi fıkraymış teşekkürler.

GÜL-İ RANA
10.03.2008, 16:10
TIPKI ERKEKLERİN KENDİNİ AVUTTUKLARI GİBİ Mİ?

SILA
10.03.2008, 17:11
off süper olmuş cvp...:D:D
beğendim hoşuma gtii valaa...:dancing:

Muhammed Tarık
10.03.2008, 17:30
madem ciddi bir yer o zaman şu kitabı rahatlıkla bulabilir :)

"19.yüzyıl tarihi ve son hamarat kadınlar"

İsr@
10.03.2008, 17:34
çok hoş bir cevap olmuş amma bence evin reisi erkektir:) bayanlar kızmayın...

Muhammed Tarık
10.03.2008, 17:35
Teselli arayan erkekler için anı/hatırat bölümünden;

"Annem iyi yemek yapardı"

Genişletilmiş 10.baskı:

"Annem ne de iyi yemek yapardı"

Bîdâr
10.03.2008, 18:06
tebessüm ettirdi bize:)

LosserMan
10.03.2008, 19:07