PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Kelİme Koptum :o Gercektİr LÜtfen Okuyun:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d


DJ MESNEVI
12.07.2006, 16:04
Bu olay gerçek hayatta olmuş ve basına yansımış bir olaymış. Büyükşehir Belediyesi Kuruluşlarından KIPTAS'in Genel Müdür
Yardımcısı Emin Batur aktarıyor, şantiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak :


İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu Yeterli görmiyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. şu anda Hastanede yatmama neden olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur. Bildiginiz gibi ben bir duvarcı ustasıyım.inşaatın 6.katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı, yaklaşık 250 kg.kadar oldugunu tahmin ettigim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu. Aşağiya indim bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6. kata çıktım ipi bir çıkrıktan geçirip ucunu asağıya salladım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili 6. kata çıkardım. ipin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havada buldum. Nasil bulmuyayim ben yaklasık 70 kiloyum. 250kg lik varil suratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi birakmayi akil edemedim. Yolun yarisinda Dolu varille carpistik. Sag İki kaburgamin burada kirildigini saniyorum. Tam yukari cikinca 2 parmagim iple beraber cikriga sikisti. Parmaklarimda bu sirada kirildi.Bu esnada yere carpan varilin dibi cikti ve tuglalar etrefa sacildi. Varil hafifleyince bu sefer ben asagiya inmeye varil yukari cikmaya basladi ve yolun yarisinda yine varille carpistik.Sol bacağimin kaval kemigide bu sirada kirildi. Can havli ile ipi birakmayi akil ettim. Basimi yukari kaldirdigimda bos varilin suratle uzerime geldiğini gordum. Kafatasimin da boyle catladiğini saniyorum. Bayilmisim, gozumu hastanede actim. Cenab-i Hak'tan tum kullarini boyle gorunmez kazalardan korumasini diler, hurmetle ellerinizden operim.

DUVARCI USTASI LAZ OSMAN




:O:O:O:O ŞAHIS Baya bi Ahmağa Benziyo Allah Böyle Olayları kimsenin Basına Vermesin!.. [:O]

gulesevdali
12.07.2006, 16:21
hahahahahahaah :):):):)):):)

saide
12.07.2006, 17:05
Ya Allah afetsin de gülmemek mumkün deil :O :O bravo yani adamcazin basina gelen nerdeyse pi$mi$ tavugun basina gelenin aynisi.:)

Gülme kom$una gelir ba$ina olayi olmasin da:confused1[1]:;) :O

Vuslat Rana
12.07.2006, 17:07
Çok zekiymiş :) ama teşhisi güzel, planlama hatası :)

gercek_musluman
28.12.2007, 13:40
Ya gerçekten ALLAH(C.C) affetsin ben de güldüm gerçek bir olay değil,sanki fıkra gibi.:)Kimsenin başına gelmesin İNŞALLAH.

arşivist
28.12.2007, 14:45
ilk okuduğumda kahkahalarla güldüm.

daha sonra

tekrar okudum onun yerine kendimi koydum.
ortada yapılması gereken bir iş ve tek başınaysam aslında onun yaptığını yapardım. :)

tabi ipi bırakmak şartıyla

Bîdâr
28.12.2007, 14:57
Hakkaten planlama hatası :)

adalı
28.12.2007, 16:18
Geçmiş olsun diyorum burdan Laz Osman'a... :flowers:

Maşallah iyi dayanmış. Her şeyi de hatırlıyor...

reis
28.12.2007, 16:46
Biz bunu 15 senedir okur dururuz.
Ama o kahraman kesinlikle Laz Osman diye biri değildir.

ArZu
28.12.2007, 16:53
zaten laz osman diye biri yok dimi arimseli abi :D

reis
28.12.2007, 16:57
zaten laz osman diye biri yok dimi arimseli abi :D

Evet..
Bu olsa olsa Kaz Osman'dır..

:)

ArZu
28.12.2007, 16:59
Evet..
Bu olsa olsa Kaz Osman'dır..

:)

abi süpersin ya:clap2::clap2::D

caddycazz
29.12.2007, 20:58
Bazen oluyo böyle insanın nutku tutuluyo..Yapması gereken çok basit bile olsa yapamıyor..Allah hepimizi korusun walla..

ahevrenah
29.12.2007, 22:42
Ya aslında Osman abi planlama hatası falan yapmamış. Yaptığında planlama hatası yok. Plansızlama hatası var.
Asıl planlama hatası altta………



http://img210.imageshack.us/img210/3010/69064616jp6.jpg (http://imageshack.us)

ela rana
30.12.2007, 03:11
NE DİYİMM HEMŞERİMDİRRR NE YAPSA NE DESE YERİDİR.:clap2::clap2::clap2: