PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ölmeden evvel ölmek(imamı rabbani)

ahmet66
13.07.2006, 01:11
..ÖLMEDEN EVVEL ÖLÜNÜZ!...

CİLT1.MEKTUP152:İMAM-I RABBANİ HZ.

Zahirede cme elem veren her musibet batında ruha lezzet vericidir.zira cism ve ruh karşlıklı larak birbirini aksi vaziyetindedir .birinin acısı öbürünü tatlısıdır .ruhu sukut edip csim mertebesinde karar kılmış bir insana anlatabilecek hiç bir sır yoktur ,ruhu asli makamına çıkmadıkca ,o bedbaht insan 'belhüm adal'emri ile hayvandan daha aşağı metebede kalacaktır!

ruhu asli makamına yükselmesi ,'ölmeden evvel elde edilen ölümle mümkündürki,tasavvuf ehli bu hali''fena'' tabiriyle ifade ederler .hayattayken ruhunu bu mertebeye yükseltenlere ne devlet!

ABDULKADİR GEYLANİHZ.(GAVSİİYYE)Rabbim (CC) yine buyurdu:

-Ey Gavs-i A’zam (KSA)! Ruhları, kendilerine “BEN SİZİN RABBİNİZ DEĞİL MİYİM?” (âyet meali) hitabımdan sonra verdim. Ruhların kendi kalıplarında kıyamete kadar beklemekte olduklarını görüyorum

Rabbim (CC) devamla buyurdu ki:

- Ey Gavs-i A’zam (KSA)! Benim katımda uyu, ama halkın uyuduğu gibi değil, ancak o takdirde Beni görebilirsin.

Bunun üzerine Rabbime (CC) dedim ki:

-“Ya Rabbî (CC)! Senin katında nasıl uyuyayım?”

Rabbim (CC) buyurdu ki:

- Bedeni lezzetlerden kesip dondurmakla; nefsi şehvetlerden uzaklaştırmakla; kalbi hâtıralardan paklamakla; ruhu zaman mefhumundan ilgisini kesmekle ve zâtını, Zât-i İlâhiyemde fena (yok) etmekle uyuyabilirsin.

ahmet yesevi hz....................

Başım toprak, özüm toprak, cismim toprak,
Hak vaslına ulaşırım diyen ruhum toprak

Sevde Y.
20.09.2008, 12:07
ruhu asli makamına yükselmesi ,'ölmeden evvel elde edilen ölümle mümkündürki,tasavvuf ehli bu hali''fena'' tabiriyle ifade ederler .hayattayken ruhunu bu mertebeye yükseltenlere ne devlet!

-“Ya Rabbî (CC)! Senin katında nasıl uyuyayım?”

Rabbim (CC) buyurdu ki:

- Bedeni lezzetlerden kesip dondurmakla; nefsi şehvetlerden uzaklaştırmakla; kalbi hâtıralardan paklamakla; ruhu zaman mefhumundan ilgisini kesmekle ve zâtını, Zât-i İlâhiyemde fena (yok) etmekle uyuyabilirsin.

Allah'ım Sen'de kaybolup Sen'de var olmayı nasip eyle...

Amin

Hak razı olsun Mübarek. İyi geldi bu güzellik.

VesseLam

israil
20.09.2008, 18:32
kabirleriniz, ya cehennem çukurlarından bir çukur ya da cennet bahçelerinden bir bahçe.

ölmeden önce ölüp, kabre girmek gereklidir. ölmeden önce ölmekte takılıp kalmamalı.
bu işi sürdürmeli: öldük, gömüldük, hesap/yanıt veriyoruz. melekleri görüyoruz...

MaHaRa
20.09.2008, 18:41
Selâmlar;

Kâlb'in cehennemini
çevir gönül cennetine.
Nefs başa, ruh taşa..
Ruh başa, nefs taşa...
Bu dil'in remz'i bilene.

V'esSeLâm

suayb
21.09.2008, 22:13
kabirleriniz, ya cehennem çukurlarından bir çukur ya da cennet bahçelerinden bir bahçe.

ölmeden önce ölüp, kabre girmek gereklidir. ölmeden önce ölmekte takılıp kalmamalı.
bu işi sürdürmeli: öldük, gömüldük, hesap/yanıt veriyoruz. melekleri görüyoruz...Kardeş mutlaka hepimizin bir yakını ahirete intikal etmiştir.Bu intikalin en fazla üçüncü haftasınta hayat eski halini almaktadır,yani meftanın yokluğu yerini rutin hayata devretmiştir.İşte o meftanın hayattayken yapmış olduğu hataları bizimde yapmadan pişman olmayacağımız durumlara düşmemizi engelleyecek tutum içine girmemiz gerekiyor insan akıl sahibi düşünen aklını yönetebilen bir varlık olarak donatılmış iç haline dönebilen ve iç halini görebilen ,yaratıcısını bulabilecek programı açabilecek bir hali ruhaniyetine sahip olarak donatılmış ve yaratılmıştır.Yine kendine yaratıcısı tarafından anlatılan O çukurlar ve O bahçelerden söz etmiştir hangi akıl sahibi güzel bahçelerde gezip dolaşmak varken O çukurlarda kalmak ister kabir hayatının soruları ve ona verilecek cevaplar kolaymı zannediyoruz acaba ?kamil olan insanlar sorulara cevap verirken zorluk çekmeden rahat şekilde cevap verirler fakat o sorular acaba bizim konuştuğumuz gibimi?yoksa farklı bir şekidemi sorulacak yada bizler cevap verirken sözlemi yoksa kalb'i hal ilemi vericez?işte bunların cevapları kabire girince öğrenicez.Fakat kalbi hal ileyse vayki durumumuza vay işte ozaman pişmanlıkların önü ardı kesilmiyecektir.Dünyada kalb'i çalıştıramamışsan kabirde zaten söyletemezsin .Soru var cevap yok( mefta konuşmak isteyecek bu konuşma lisanen değil)ha gayret ama cevap yok işte ozaman pişmanlıklar sıralanacak keşke kelimeyi tevhid'e devam etseydim banada söylemişlerdi denilecek fakat herşey geçmişte yok olmuştur yapacak birşey yoktur pişmanlıklara devam sonu olmayan,işte ölmeden önce ölmek yani kelimeyi tevhidi bulmak gerekiyor sanırım.

ERGİN
24.09.2008, 23:44
mutu kable ente mutu (ölmezden evvel ölünüz)yani darı fenadan geçmiş benliklerinden elenmiş varlıklarından süzülmüş darı bekaya kanat açmış huuuuuuu