PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her Güne Bir Hadis (inşAllah)

Sayfa : 1 2 3 [4] 5

adalı
02.01.2008, 01:41
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmaktadır:

“Fâiz yetmiş çeşit günaha sebeptir. Bunların en hafifi, kişinin anası ile zinâ etmesi gibidir.” (İbn-i Mâce: 2274)

adalı
02.01.2008, 01:42
“Ayrılık yapan bizden değildir.”

(Münavi)

Alper...
02.01.2008, 02:32
İbnu Ömer radıyallahu anhümâ anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah bir kavme azap indirdi mi, o azab, kavmin içinde bulunan herkese isabet eder. Sonra, (Kıyamet gününde) herkes niyetlerine (ve amellerine) göre diriltilirler."

Buhari, Fiten 19; Müşlim, Sıfatu'l-Cenne 84, (2879).

elif7
03.01.2008, 16:12
“Hiç şüphesiz siz, kendinizden önceki milletlerin yoluna adım adım, karış karış, tıpatıp uyacaksınız. Öyle ki onlar keler deliğine girseler, siz de girmeye kalkışacaksınız.” Bunun üzerine sahabe Rasulullah’a Hıristiyan veya Yahudileri ima edip etmediğini sorunca, Rasulullah (s) da sesini yükselterek ya kim olacaktı? diye cevap vermiştir.( Buhari.Tecrid 9/1410)
* * *

hiba_nur
03.01.2008, 16:19
Ya Hayır Konuş Ya Da Sus..
Hz.Muhammed s.a.v

elif7
03.01.2008, 17:42
Şeytan ordusu

Resulullah (s.a.v): “Allah’ım Şam’ı bizim için mübarek kıl. Allah’ım Yemen’imizi bizim için mübarek kıl” diye buyurdu. Oradakilerden biri: “Ey Allah’ın Resulü: Irak’ımızı da söyle” dedi. Bunun üzerine Resulullah (s.a.v): “Orada zelzeleler ve fitneler çıkacaktır. Şeytanın ordusu da oradan hareketle ortaya çıkacaktır” buyurdu. (Buhari Fiten ve İstiska–Fethu’l Bari 16/56. Tirmizi’de sahih olduğu belirtilmiş ve Ahmet B. Hanbel rivayet etmiştir). ABD ordusunun Irak’ta yaptıklarını görüp de “İşte şeytanın ordusu zuhur etti” dememek mümkün mü? Gerçekten, ABD ordusu ancak şeytanın ordusu ve şeytanlaşmış insanların aklına gelebilecek işkenceleri ve zulümleri Iraklı müslüman kardeşlerimize yapıyor. Böyle bir ordu hiçbir zaman zafer kazamanaz. Zaferi ancak ve ancak Müslümanların ordusu kazanabilir.

kızılkasırga
04.01.2008, 08:47
*rasulullah efendimiz buyuruyorlarki;kimin arzusu ahiret olursa.allah onun kalbine zenginliğinden koyar ve işlerini derli toplu kılar.artık dünya ona hakir gelmeye başlar.kimin hedefide dünya olursa,allah 2 gözünün arasına (dünyanın)fakirliğini koyar,işlerini de darmadağınık eder.netice olarak,dünyadan da eline,kendisine takdir edilmiş olandan fazlası geçmez.
(tirmizi)

adalı
04.01.2008, 18:18
Ebu Said-i Hudrî -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Kıyamet günü bir nidâcı: ‘Her ümmet dünyada neye tapmışsa onun arkasına takılsın.’ diye ilân edecek. Bunun üzerine Allah-u Teâlâ’dan başka şeylere, putlara ve heykellere tapmış olanlardan hiçbiri kalmayacak, hepsi cehenneme düşecekler.

Nihayet yalnız Allah’a tapan iyi ve kötülerle Ehl-i kitab’ın bakiyyeleri kalacak ve evvelâ yahudiler çağırılarak kendilerine: ‘Siz dünyada neye ibadet ederdiniz?’ diye sorulacak. ‘Biz Allah’ın oğlu Üzeyr’e tapardık.’ diyecekler.

Kendilerine:

‘Yalan söylediniz! Allah’ın hiçbir zevcesi ve çocuğu yoktur. Şimdi siz ne istiyorsunuz?’ denilecek.

Yahudiler: ‘Susadık Yâ Rabbi, bize su ver!’ diyecekler. Bunun üzerine kendilerine işaretle: ‘Suya buyurmaz mısınız?’ denilecek ve yahudiler cehenneme o serap gibi (alev dalgaları) birbirini târumar eden ateşe haşrolunarak oraya düşecekler.

Sonra hıristiyanlar çağrılarak kendilerine: ‘Siz dünyada neye ibadet ederdiniz?’ diye sorulacak. ‘Biz Allah’ın oğlu Mesih’e tapardık.’ diyecekler.

Onlara da:

‘Yalan söylediniz! Allah hiçbir zevce ve çocuk edinmemiştir. Şimdi siz ne istiyorsunuz?’ denilecek.

Hıristiyanlar da: ‘Susadık Yâ Rabbi, bize su ver!’ diyecekler. Bunun üzerine kendilerine işaretle ‘Suya buyurmaz mısınız?’ denilecek ve hıristiyanlar ateşe haşrolunarak oraya düşecekler.” (Müslim: 183)

aBı ReyyaN
05.01.2008, 00:43
Beş vakit namazı cemaat kılan sırat köprüsünden şimşek hızıyla geceçektir...
Hz.Muhammed :sav:

sinedecan ışığı
10.01.2008, 22:36
ALLAHrazı olsun tebrik ederim gayretinizden dolayı....

adalı
13.01.2008, 12:31
Peygamberimiz (a.s.), bir Hadis-i şeriflerinde:

"Kim namazları vaktinde kılar ve onun abdestlerini tam ve güzelce alır, kıyamını, huşûunu, rükûunu ve secdelerini tam yaparsa, o namazlar ışık saçarak bembeyaz bir şekilde yükselirken:

'Sen beni koruduğun gibi, Allah da seni korusun!' diye dua eder.

Kim de namazı vaktinin dışında kılar, onun abdestini tam ve güzelce almaz, huşûunu, rükûunu ve secdelerini tam yapmazsa, onlar da simsiyah bir şekilde yükselirken:

'Sen nasıl özenmeyip beni yitirdinse, Allah da seni (senin amelini) yitirsin!' der. Allah'ın dilediği yere varınca, paçavra gibi dürülüp, o kimsenin üzerine atılır!" buyurmuşlardır. (Münzirî, et-Tergıb vet-terhıb, c. 1, s. 258, H eysem f, M ecm au'z-zevâi d, c. 2, s. 122, Al âüddin Al i, Kenzu'l-um mâl, c. 7, s. 316.
M. Asım Köksal, İslam Tarihi, Köksal Yayıncılık: 2/245-246.)

adalı
13.01.2008, 12:32
Peygamberimiz (a.s.), başka bir Hadis-i şeriflerinde de:

"Beş vakit namazı Allah farz kıldı.
Her kim bu namazların abdestini tam alır, onları vaktinde kılar, rükû ve huzûlarını eksiksiz yaparsa, Allah'ın, onu bağışlayacağı hakkında va'di vardır.
Her kim de bunu yapmazsa, Allah'ın ona bir va'di yoktur. İsterse onu bağışlar, isterse azaba uğratır!" buyurmuşlardır. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, c. 5, s. 317, Ebu Davud, Sünen, c. 1, s. 115, Nesaî, Sünen, c. 1, s. 230, Beyhakî, Sünenü'l-kübrâ. c. 3. s. 366.
M. Asım Köksal, İslam Tarihi, Köksal Yayıncılık: 2/246.)

adalı
18.01.2008, 03:41
"Allah altmış yaşına kadar ömür verdiği halde, (yaratanı ve yaşatanı tanımayan) kimsenin mazeretini kaldırmıştır."

(Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 2020)

adalı
18.01.2008, 03:42
Şeddâd bin Evs -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:

"Akıllı kimse, kendisini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır.

Âciz de, nefsini hevâsının peşine takan ve Allah'tan temennide bulunan kimsedir." (Tirmizî: 2461)

adalı
18.01.2008, 03:43
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir duâlarında şöyle buyurmuşlardır:

"Allah'ım! Senden itminana kavuşmuş bir nefs-i mutmainne dilerim ki, sana kavuşmaya iman etsin, takdirine râzı olsun, verdiklerine kanaat etsin." (Taberânî)

adalı
18.01.2008, 03:45
"Bir ölü tabuta konulup taşınırken, iyi bir kişi ise 'Beni bir an evvel yerime ulaştırın!' der.

Kötü bir kişi ise 'Eyvah! Beni nereye götürüyorsunuz?' diye feryat eder.

Bu sesi insanlardan başka her mahlûk duyar. Eğer insan da bunu duymuş olsa, derhal bayılırdı." (Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 658)

berraksu
23.01.2008, 12:30
"Bir musibet sebebiyle (din) kardesine taziyede bulunan hicbir mü'min yoktur ki,
Cenab-i Hakk ona kiyamet günü keramet elibesesi giydirmesin."
(Hadis-i Serif, Ibn-i Mâce)

Turkbeyi
28.01.2008, 12:33
Cenab-i Hakka cok sukredeniniz, insanlara tesekkurde kusur etmeyeyenizdir.

hadisi serif

kaynak erkam takvimi 25ocak cuma yapragi

berraksu
29.01.2008, 12:38
"Ezan ile kamet arasinda yapilan dua reddolunmaz"

(Hadis-i Serif, Ebu Davud)

serair
02.02.2008, 00:01
Kasten hadis uydurmanın cezası da büyüktür. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
Kasten bana izafeten yalan söyleyen (hadis uyduran) cehennemdeki yerine hazırlansın. Buhari
(“Kim bilerek ve kasten benim üzerime yalan söylerse, Cehennemdeki yerine hazırlansın”)

adalı
03.02.2008, 18:36
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir duâlarında şöyle buyurmuşlardır:

"Allah'ım! Senden itminana kavuşmuş bir nefs-i mutmainne dilerim ki, sana kavuşmaya iman etsin, takdirine râzı olsun, verdiklerine kanaat etsin." (Taberânî)

UBEYDUN
05.02.2008, 23:59
İbnu Ömer radıyallahu anhuma merfuan rivayet ediyor;
“Süleyman aleyhisselam’ın bağlamış olduğu bazı şeytanların insanları din konusunda bilgilendirmek üzere ortaya çıkmalar yakındır.”

Müslim(mukaddime;7 ,1/2) Darimi(434) Deylemi(3463) İbni Mace(4076) Kenzul Ummal(38864) Cem’ül Fevaid(7943) Lealiul Masnua(1/228) İbni Adiy elKamil(1/208) Ukayli Duafa(2/213) Nuaym Bin Hammad Fiten(s391)

SIR
06.02.2008, 00:04
İbnu Ömer radıyallahu anhuma merfuan rivayet ediyor;
“Süleyman aleyhisselam’ın bağlamış olduğu bazı şeytanların insanları din konusunda bilgilendirmek üzere ortaya çıkmalar yakındır.”

bu hadisi ilk defa görüyorum Allah razı olsun , şeytanların din konusunda bilgilendirmesinden kasıt kinaye midir acaba ,? ya'ni iblislerin din kosunda yanıltması mı
düşündüğüm kadarıyla iblis din konusunda yardım etmez

UBEYDUN
06.02.2008, 00:18
Allah teala sizden de razı olsun
bu hadisin şerhini şuan buraya nakledemem lakin
kinaye ile anlamak mümkündür. din hususunda ehliyet sahibi olmadan konuşanların
kendisini dinleyenleri cehenneme sürüklemesi kastedilir Allahu alem
şeytanda aleyhillane binlerce fısıltı ile yanaşmazmı
fetva vermede pek heveslidir
Kitaba ve sünnete uymayan her düşünce gizlide bu fitneyi barındırır

adalı
06.02.2008, 23:07
Huzeyfe bin Esid -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardir:

“Akşamleyin şu odanin yaninda ümmetim bana gösterildi. Öyle ki ümmetimden her bir kişiyi birinizin arkadaşini tanidigindan daha fazla tanirim.” (C. Sağîr: 5422)

berraksu
11.02.2008, 16:57
"Kim (bütün) mü'min erkek ve kadinlar icin istigfar ederse,
Allahü Teala onun icin, mü'min erkek ve kadinlar adedince sevap yazar."

(Hadis-i Serif, el Mu'cemü'l Kebir)

berraksu
12.02.2008, 10:28
"Size iyilik yapanlara karşı iyilik yapmak,
fenâlık yapanlara da fenalık yapmak meziyet değildir.
Asıl meziyet, size fenalık yapanlara karşı aynı şekilde
mukabelede bulunmayıp iyilik yapabilmektir."

(Tirmîzî, Birr, 63)

UBEYDUN
13.02.2008, 00:02
عَن أبي الدرداءِ قَالَ:قَالَ النَّبِيّ صَلَّى اللَّهُ عليهِ وسلَّم:
أَلَا أُنَبِّئُكُمْ بِخَيْرِ أَعْمَالِكُمْ وَأَزْكَاهَا عِنْدَ مَلِيكِكُمْ وَأَرْفَعُهَا فِي دَرَجَاتِكُمْ وَخَيْرٌ لَكُمْ مِنْ إِنْفَاقِ الذَّهَبِ وَالْوَرَقِ وَخَيْرٌ لَكُمْ مِنْ أَنْ تَلْقَوْا عَدُوَّكُمْ فَتَضْرِبُوا أَعْنَاقَهُمْ وَيَضْرِبُوا أَعْنَاقَكُمْ؟ قَالُوا بَلَى، قَالَ:ذِكرُ اللَّهِ.الترمذي

Ebu’d-Derda radıyallahu anhtan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ashabına:

“Size en hayırlı,
Allah katında en değerli,
Derecenizi en fazla yükseltecek,
Sizin için sadaka olarak altın ve gümüş dağıtmaktan daha kazançlı,
Düşmanla karşılaşıp da sizin onların boynunu vurmanızdan, onların da sizi öldürmesinden daha çok sevap getirecek amelin ne olduğunu haber vereyim mi?’’
diye sordu. Onlar da: “Evet, söyle.
dediler. Resul-i Ekrem de:
“Allah Teala’yı zikretmektir.” buyurdu. Tirmizi

UBEYDUN
13.02.2008, 22:52
Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) bir başka rivâyette şunu söyler: "Kendisinde dikbaşlılık olan bir deveye bindim. (Hırçınlık etmeye başlayınca ilerigeri sürmeye başladım. Bunun üzerine Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm): "Rıfkla, tatlılıkla davran! diye müdâhale etti..." [Müslim, Birr 79, (2594).

İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları:7/293.

UBEYDUN
13.02.2008, 22:54
Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Rıfk bir şeye girdimi onu mutlaka tezyîn eder, bir şeyden de çıkarıldı mı onu mutlaka çirkin kılar."

[Müslim, Birr 78, (2594); Ebû Dâvud, Cihâd 1, (2578), Edeb 11 (4808).

UBEYDUN
13.02.2008, 22:59
Ka'b İbnu Mâlik (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini işittim: "Kim âlim geçinmek, sefihlerle münâzara yapmak ve halkın dikkatlerini kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar."

[Tirmizî, İlm 6, (2656).

UBEYDUN
13.02.2008, 23:00
ـ3ـ وعن أبى هريرة رَضِيَ اللّهُ عَنْهُ قال: ]قال رسولُ اللّه # تَعَوَّذُوا بِاللّهِ مِنْ جُبِّ الحَزَنِ. فقَالَُوا يَارسولَ اللّهِ: وَمَا جُبُّ الحَزَنِ؟ قالَ: وَادٍ في جَهَنَّمَ تَتَعَوَّذُ مِنْهُ جَهَنَّمُ كُلَّ يَوْمٍ مِائَةَ مَرَّةٍ. قِيلَ يَا رسُولَ اللّهِ: وَمَنْ يَدْخُله؟ قال: الْقُرَّاءُ المُرَاءُونَ بِأعْمَالِهِمْ[. أخرجه الترمذي .

3. (2004)- Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün: "Hüzün kuyusundan Allah'a sığının!" buyurdular. Oradakiler:
"Ey Allah'ın Resûlü! Hüzün kuyusu da nedir?" diye sordular.
"O, dedi, cehennemde bir vâdidir; cehennem, o vâdiden her gün yüz kere Allah (c.c)'a sığınma taleb eder."
"Ey Allah'ın Resûlü! denildi, oraya kimler girecek?"
"Oraya dedi, amellerinde riya yapan kurrâlar girecektir!..."

UBEYDUN
13.02.2008, 23:02
ـ4ـ وعن أبى هريرة وابن عمر رَضِيَ اللّهُ عَنْهما قا: ]قال رسول اللّه #: يَكُونُ في أخِرِ الزَّمَانِ رِجَالٌ يَخْتِلُونَ الدُّنْيَا بِالدِّينِ، يَلْبَسُونَ لِلنَّاسِ جُلُودَ الضَّأْنِ مِنَ اللِّينِ، ألْسِتَنُهُمْ أحْلَى مِنَ الْعَسَلِ وَقُلُوبُهُمْ قُلُوبُ الذِّئَابِ. يَقُولُ اللّهُ تَعَالى: أبِى تَغْتَرُّونَ أمْ عَلَىَّ تَجْتَرِؤونَ. فَبِى حَلَفْتُ ‘بْعَثنَّ عَلى أولئِكَ مِنْهُمْ فِتْنَةً تَذَرُ الحَلِيمَ فِيهِمْ حَيْرَانَ[. أخرجه الترمذي.»الختل« الخدع.»وَا“جْتِرَاءُ« الجسارة على الشئ .

4. (2005)- Ebû Hüreyre ve İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ahir zamanda, dinle dünyayı taleb eden insanlar zuhur edecek. Bunlar, insanlar(a iyi görünüp, onları aldatmak) için öyle bir yumuşaklığa bürünürler ki koyun postu yanlarında kaba kalır. Diller de baldan daha tatlıdır. Ancak kalbleri kurtlarınkinden vahşidir. Cenâb-ı Hakk (bunlar için) şöyle diyecektir: "Beni aldatmaya mı çalışıyorsunuz, yoksa bana karşı cürete mi yelteniyorsunuz? Zât-ı Akdesime yemin olsun, bunlar üzerine, kendilerinden çıkacak öyle bir fitne göndereceğim ki, içlerinde halîm olanlar bile şaşkına dönecekler."
[Tirmizî, Zühd 60, (2406, 2407).

adalı
13.02.2008, 23:25
Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki:

“Âdem ile Musâ münakaşa ettiler. Musa Aleyhisselâm ‘Hata etmen seni cennetten çıkardı.’ deyince Âdem Aleyhisselâm ‘Sen peygamber olarak seçilmiş Allah kelâmına muhatap olmuş Musâ’sın. Sonra da ben yaratılmadan önce Allah’ın takdir etmiş olduğu şeyde beni mi yeriyorsun?’ diye cevap verdi. Âdem iki kat kuvvetli delil getirdi.” (Buharî-Müslim)

UBEYDUN
14.02.2008, 21:29
Sehl İbn Sa’d (RA) şöyle haber verdi:
Rasulüllah (SAV) Hayber gününde:

- “Müslümanların şu bayrağını yarın bir kişiye vereceğim ki, Allah Hayber’in fethini onun iki elinde muyesser kılacaktır.
O Allah’ı ve Allah’ın Rasulü’nü sever, Allah ve Rasulü de onu sever!”buyurdu.

Ravi devamla dedi ki: Bunun üzerine orada bulunan sahabiler gecelerini bayrak onlardan hangisine verilecek diye bir karışıklık ve ihtilaf içinde geçirdiler. Sabaha girdiklerinde insanların hepsi bayrağın kendilerine verilmesini umarak Rasülullah’ın huzuruna gittiler. Fakat Rasülullah SAV:

- “Ali ibn Ebi Talib nerededir?” diye sordu.

- Ya Rasülallah, o, iki gözünden şikayet ediyor, denildi.

Rasulüllah SAV:
- “Ona haber gönderin (gelsin)” buyurdu.

Akabinde Ali huzura getirildi. Rasülullah Ali’nin gözlerine tükürdü ve dua etti. Ali hemen iyileşti, hatta kendisinde hiç ağrı yokmuş gibi oldu. Rasülullah sancağı Ali’ye verdi. Ali RA:

- Ya Rasülallah! Hayber Yahudileri’yle onlar da bizim gibi (Müslüman) oluncaya kadar cenkleşecek miyim? diye sordu.
Rasülullah SAV:

- Ya Ali, yavaş yavaş ilerleyip onların açık ve geniş meydanlarına ininceye kadar içlerine girip sokul.
Sonra onları İslam’a da’vet et. Ve İslam içinde üzerlerine vacib olan Allah haklarını onlara haber ver.

Allah’a yemin ederim ki, Allah’ın senin irşadınla bir tek kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır” buyurdu. B U H A R İ

adalı
14.02.2008, 21:44
Enes bin Malik -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Cehennem: ‘Daha var mı?’ demekte devam edecek. Nihayet izzet sahibi Rabb Tebâreke ve Teâlâ ayağını onun üzerine koyacak. O da: ‘İzzet hakkı için yeter yeter!’ diyecek ve bir kısmı bir kısmına kavuşacak.” (Müslim: 2848)

SIR
14.02.2008, 21:58
Abdullah Bin Amr As :
Rasulullah saw ile birlikte Ezahir (dağ yolu) denilen dağ yolundan iniyorduk. Bir ara Rasulullah saw dönüp bana baktı. Benim üzerimde aspurla boyanmış tek desenli sade bir giysi vardı.
-Üzerindeki bu giysi de nedir? diye sordu.
Ben onun bundan hoşlanmadığını hemen anlamıştım. Doğru tandırları yakmakta olan ev halkımın yanına vardım ve bu elbiseyi tandıra attım. Sonra ertesi gün Hz Peygamberin yanına vardım.
-Ey Abdullah! O elbiseyi ne yaptın?.. buyurdu
Ben de yaptıklarımı teker teker ona anlattım
Keske Onu aile halkına giydirseydin çünkü bunda kadınlar için bir sakınca yoktur buyurdu... (İbni Mace,libas)

Asfur elbiseye kırmızı-kızıl renk veren bir boya ..

adalı
16.02.2008, 20:26
Cenâb-ı Fahr-i Kâinat -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki:

“Kulun mâsiyetlerinde devam ve ısrar etmesine rağmen Allah’ın onu dünyadan ne arzu ederse vermekte olduğunu görürsen, bil ki bu ona Allah’tan bir istidractır.” (Ahmed bin Hanbel)

adalı
17.02.2008, 10:36
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki:

“Andolsun ki kıyamet kopacaktır. O kadar ki, alıcı ile satıcı aralarındaki elbiseyi açacaklar, amma alım-satım henüz tamamlanmadan ansızın kıyamet kopacak, açık kalan elbiseyi katlayıp dürmek mümkün olmayacaktır.

Yemin ederim ki elbette kıyamet kopacaktır. Öyle ki, sağmal devesinin sütünü sağıp gelen kişiye ondan içmek nasip olmadan ansızın kopacaktır.

Hiç şüphe yok ki, kıyamet mutlaka kopacaktır. Öyle ki, kişi havuzunu sıvayıp onaracak, amma kıyamet ansızın kopacak da havuzun suyunu kullanmak mümkün olmayacaktır.

Kıyamet elbette kopacaktır. O kadar ki yemek yemeğe başlayan kişi lokmasını ağzına götürecek, derken ansızın kıyamet kopacak, o lokmayı yemek nasip olmayacaktır.” (Buhârî-Müslim: 2954)

SIR
28.02.2008, 07:53
Kişi arkadaşının dini üzeredir. Öyleyse her biriniz kiminle arkadaşlık ettiğine (iyi) dikkat etsin.
(tirmizi,zuhd;45)

adalı
05.03.2008, 10:32
Ebu Derda -radiyallahu anh-der ki:

“Ben Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in şöyle buyurduğunu işittim:

“Teraziye ilk konulacak şey güzel ahlâk ve cömertliktir.
Allah-u Teâlâ imanı yarattığı zaman, iman dedi ki: ‘Ey Allah’ım, beni kuvvetlendir.’
Allah-u Teâlâ imanı güzel ahlâk ve cömertlikle kuvvetlendirdi.
Allah-u Teâlâ küfrü yarattığı zaman, küfür dedi ki: ‘Allah’ım beni kuvvetlendir.’
Allah-u Teâlâ kötü ahlâk ve cimrilikle kuvvetlendirdi.” buyurdu.”

adalı
07.03.2008, 19:02
Kıyamet günü insanın yeniden yaratılışı “Acbu’z-zeneb” adı verilen ve çürümeyen kuyruk sokumu kemiğinden başlatılacaktır.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Bir kemik hariç, insanın çürümeyecek hiçbir yeri yoktur. Çürümeyen bu kemik, acbu’z-zeneb denen kuyruk sokumu kemiğidir. Kıyamet gününde halk bundan derlenip toplanacaktır.” (Buhari, Tefsir - Müslim: 2955)

SIR
07.03.2008, 20:31
Muhakkak ki ihtiyar muslumana,Kuran'ı terk etmeyen ve yasaklarını çiğnemeyen Kuran hafızlarına ve adaletli devlet başkanına hürmet ,Allah'a saygıdandır.
(Tirmizi,birr,75)

adalı
08.03.2008, 09:52
“Fitneler, tıpkı (kamışlardan örülen) hasır gibi, (insanların kalbine) çubuk çubuk atılır. Hangi kalbe bir fitne nüfuz ederse onda siyah bir leke hasıl olur. Hangi kalp de onu reddederse onda beyaz bir benek hasıl olur. Böylece iki ayrı kalp ortaya çıkar: Biri cilalı taş gibi bembeyazdır; dünyalar durdukça buna hiçbir fitne zarar vermez. Diğeri ise, alaca siyahtır. Tepetaklak duran testi gibidir; bu kalp, ne iyiyi iyi bilir, ne de kötüyü kötü. O, hevadan kendisine ne yutturulmuşsa onu (hak veya batıl) bilir.” (Müslim)

Sabr-el-Hayat
15.03.2008, 11:50
Çok ziyaret usandırır, az ziyaret dostluğa zarar verir.

Hz. Ömer (R. A.)

adalı
21.03.2008, 11:16
“Su içinde yürüyen bir kimse, ayaklarını ıslanmaktan kurtaramadığı gibi, dünya işlerini (ahîret işlerinden daha) üstün tutan bir kimse de kendini günah işlemekten kurtaramaz.”

(C. Sağir)

adalı
22.03.2008, 00:05
Utbe b. Abd es-Sülemi’den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurdu:

“(Savaşta) öldürülenler üç çeşittir:

Canıyla, malıyla Allah yolunda cihad eden mümin. O düşmanla karşılaştığında savaşır, nihayet öldürülür! İşte bu şehid, Allah’ın arşının altındaki çadırındadır! Peygamberler ona sadece peygamberlik derecesiyle üstün gelirler.

(Öldürülenlerin ikinci çeşidi) iyi bir amelle diğer bir kötüsünü birbirine karıştıran mü’mindir. O, canıyla malıyla Allah yolunda cihad etmiş, düşmanla karşılaştığında öldürülünceye kadar savaşmıştır.
(Hazret-i Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bunun hakkında sözüne şöyle devam etti): Günahlarını ve hatalarını silip süpüren bir yıkama ve temizleme! Muhakkak ki, kılıç hataları çok silip süpürücüdür! Bu kimse, Cennet’in kapılarının hangisinden isterse oradan Cennet’e girdirilir.

(Öldürülenlerin üçüncü çeşidi) canıyla, malıyla cihad eden münafıktır. O da düşmanla karşılaştığında öldürülünceye kadar savaşmıştır. Ama bu kimse (Cehennem) ateşindedir! Zira kılıç münafıklığı silemez!” (Dârimî)

rıdvanuyan
26.03.2008, 12:43
"Benden sonra Müslümanlar arasında çok ayrılık olacaktır.
O zamanlarda yaşayanlar benim yoluma veHulefa-i raşidinin(r.aleyhim) yoluına yapışsın.
Sonradan meydana çıkan moda olan şeylerden kaçınsın !!
Çünki,dinde yenilik reform yapmak,doğru yoldan çıkmaktır.
Benden sonra,dinde yapılacak değişiklerin hepsi
bid'addır.

Hadis-i Şerif:lac:

adalı
26.03.2008, 13:25
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurdular ki:

“Amelleri Tihame dağı kadar büyük olan nice topluluklar vardır ki kıyamet günü haşredilecekler ve cehenneme atılmaları emredilecek.”

Ashâb-ı kiram: ‘Namaz kıldıkları halde mi ya Resulellah?’ diye sorunca şöyle devam ettiler;

“Evet bunlar namaz kılarlar, oruç tutarlar, geceleri çok az uyurlardı. Ama kendilerine azıcık bir dünyalık arz edildi mi dört elle sarılırlardı.” (Irakî, Muğni lll. 204)

grozny
26.03.2008, 20:38
"Benden sonra Müslümanlar arasında çok ayrılık olacaktır.
O zamanlarda yaşayanlar benim yoluma veHulefa-i raşidinin(r.aleyhim) yoluına yapışsın.
Sonradan meydana çıkan moda olan şeylerden kaçınsın !!
Çünki,dinde yenilik reform yapmak,doğru yoldan çıkmaktır.
Benden sonra,dinde yapılacak değişiklerin hepsi
bid'addır.

Hadis-i Şerif:lac:

Hulefa-i Raşidin'in yolundan sapma o uğursuz emevilerle başlamıştır.

adalı
28.03.2008, 00:40
“Dünya mal ve şerefine karşı kişinin içinde beslediği hırsı; dinine, koyun sürüsüne saldıran iki kurttan daha zararlıdır.”

(C. Sağir)

adalı
04.04.2008, 10:23
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyuruyorlar:

“Ben ümmetim hakkında ne mü’minden ne de müşrikten korkmam. Çünkü mü’mini imanı fenalık yapmaktan alıkor. Müşrik ise, onun küfrü açık olduğu için müslümanlar ondan sakınırlar.

Ama, benim en çok korktuğum münafıklardır. Zira onlar dıştan göründükleri gibi inanmazlar, onlar sizin iyi gördüğünüz gibi konuşurlar, tasvip etmediğiniz tarzda amel ederler, sizi dilleriyle aldatırlar.” (Camiu’s-Sağir)

adalı
08.04.2008, 22:04
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivâyete göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:

"Başınıza şu yedi şey gelmeden güzel işler yapmakta acele ediniz: Kişiyi unutturucu kılan fakirlik, azdıran zenginlik, bozan hastalık, bunaklık derecesinde yaşlılık, âniden gelen ölüm, beklenenlerin en kötüsü deccâl ve hepsinden daha şiddetli ve acı olan kıyamet." (Tirmizî.)

adalı
11.04.2008, 11:41
Muaz İbnu Cebel (ra) Resulullah (sav)'la birlikte namaz kılar, sonra gelir, kavmine imamlık yapardı. Bir gece Resulullah (sav)'la birlikte yatsıyı kıldı. Sonra kavmine geldi ve onlara imamlık yaptı ve Bakara süresiyle kıraate başladı. Bir adam cemaatten ayrılarak selam verdi. Namazını tek başına kılarak çekip gitti.

Adama: "Ey filan, nifak mı çıkarıyorsun?" dediler.

Adam: "Vallahi hayır, Resulullah (sav)'a gidip (Muaz'ın yaptığını) haber vereceğim." dedi.

Yanına varıp: "Ey Allah'ın Resulü, biz sulama devesi besleyen insanlarız. Gündüz çalışırız. Muaz sizinle yatsıyı kıldı. Sonra bize gelip bakara süresi ile namaz kıldırmaya başladı" dedi.

Resulullah (sav) Muaz'a yönelerek: "Ey Muaz, sen fitneci misin? Veşşemsi ve duhaha'yı, Vedduha'yı, Velleyli iza yağşa'yı, Sebbihi's-me Rabbike'l-a'la'yı oku" buyurdu.

[ Buhari, Ezan 60, 63, 66, 74; Müslim, Salat 178, (465); Ebu Davud, Salat 127, (790, 791, 793,); Nesai ]

sepia
13.04.2008, 13:24
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Dua sema ile arz arasında durur. Bana salat okunmadıkça, Allah'a yükselmez.
Beni hayvanına binen yolcunun maşrabası yerine tutmayın.
Bana, duanızın başında, ortasında ve salat okuyun.

Tirmizi, Salat 532

adalı
13.04.2008, 13:39
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmaktadırlar:

"Benim misâlimle sizin misâliniz şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış. Ateş etrafı aydınlatınca pervaneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar. Adamcağız onları kurtarmaya (mâni olmaya) çalışır. Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar. Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmemeniz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe koşuyorsunuz." (Buhâri, Müslim)

Sabr-el-Hayat
14.04.2008, 14:49
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Gece ve gündüzde bir kısım melekler nöbetleşe aranızda bulunurlar. Bunlar sabah namazı ile ikindi namazında toplanırlar. Sonra sizi geceleyin takip eden melekler (hesabınızı vermek üzere huzur-u ilahiye) yükselir. Sizi çok iyi bilen Allah, bu meleklere sorar: "Kullarımı nasıl bıraktınız?" "Biz onları namaz kılıyorlarken bıraktık, biz onlara namaz kılarlarken vardık!" derler."

(Buhari, Mevakitu's-Salat 16, Bed'ü'l-Halk 6, Tevhid 23, 33; Müslim, Mesacid 210, (632); Muvatta, Kas)

Selam ve dua ile inşallah...

Ehlisunnet
14.04.2008, 15:33
Fasıl:ŞAHÂDET BAHSİ

Konu:Ana babaya isyan;Büyük günahlar;Şirk

Başlık:PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN, YALAN YERE ŞAHÂDETİ, ALLÂHU TEÂLÂ'YA ŞERİK KOŞMAKLA, ANA VE BABAYA ÂSÎ OLMAKLA MÜSÂVİ VE BÜYÜK GÜNAHLARIN EN BÜYÜĞÜ OLDUĞUNU BİLDİRDİĞİ EBÛ BEKRE HADÎSİ

Ravi (r.a.):Ebû Bekre Nufey' b. Hâris

Hadis:Şöyle rivâyet olunmuştur: (Bir kere) Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem (Ashâb'a) üç defa: - Büyük günahların en büyüğünü size bildireyim mi? buyurdu. Ashâb: - Evet bildir, yâ Resûla'llah! dediler. Resûlullah: - Allah'a şirktir, anaya babaya ezâdır, buyurdu. (Sonra) dayanmakta iken doğrulup oturdu. Hemen: - İyi dinleyin, bir de: yalan yere şehâdettir, buyurdu. Resûlullah bu sözü durmayıp tekrâr ediyordu. (O derece tekrarladı ki) hattâ biz (Resûl-i Ekrem'e acıyarak) keşke sussa, diyorduk.

Kaynak:Sahihi Buhari

Ehlisunnet
14.04.2008, 15:39
Hulefa-i Raşidin'in yolundan sapma o uğursuz emevilerle başlamıştır.

Hulefa-i Raşidin'in yolundan sapanlar kimlerdi?

Emeviler bir hanedanlık onları savunma gibi bir mecburiyetimiz yok ancak genelde Emevi düşmanlığını geleneksel bir düşmanlık olarak sürdüren Şiiler'dir ve Hulafea-i Raşidin'in yolundan sapanlar da bu kesimdir.Bu yüzden Emeviler'den çok Şiiler'i suçlamak daha isabetli olur.

Ehlisunnet
15.04.2008, 16:09
Fasıl:KİTÂBÜ'L-ÎMÂN
Konu:Allah yolunda savaş;Allâh'a îman;Amellerin efdâli;cihat;Hacc-ı Mebrûr
Başlık:AMELLERİN EN FAZÎLETLİSİNİ BEYÂNA DÂİR EBÛ HÜREYRE HADÎSİ
Ravi (r.a.):Ebû Hüreyre
Hadis:Şöyle demiştir: Resûlu'llâh sall'llâhu aleyhi ve sellem'e: "Amelin hangisi efdâldir?" diye sordular. "Allâha ve Resûlüne îmân." buyurdu. "Ondan sonra hangisi?" dediler. "Allah yolunda cihâd." buyurdu. "Ondan sonra da hangisi?" diye sordular. "Makbûl (olmuş, içine günah ve riyâ karışmamış) Hac." cevâbını verdi.

Fasıl:KİTÂBÜ'L-HAC
Konu:Allah yolunda savaş;cihat;Hacc-ı Mebrûr;Kadınların cihâdı
Başlık:HAZRET-İ ÂİŞE'NİN, EFDAL-İ CİHÂD HACC-I MEBRÛRDUR, HADÎSİ
Ravi (r.a.):Ümmü'l-mü'minîn Âişe
Hadis:Sıddîka-i müşârün-ileyhâ demiştir ki: Bir kere ben: - Yâ Resûla'llâh biz cihâdı, ibâdetlerin efdali biliyoruz. Biz, cihâda iştirâk edemez miyiz? diye sordum. Resûlullâh: - Hayır, siz cihâd edemezsiniz. Siz kadınlar için efdal-i cihâd, her halde hacc-ı mebrûr olur, buyurdu.

Kaynak:Sahihi Buhari

Arafat
16.04.2008, 19:22
Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir..

adalı
19.04.2008, 00:20
Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Müslümanın aldığı her yara Allah yolundadır. Sonra kıyamet gününde bu yara, vurulduğu günkü kılığında olacak, kan fışkıracaktır. Renk kan rengi, koku misk kokusudur.” (Müslim: 1876)

m-angel
19.04.2008, 18:35
Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur.:sav: Kim kalbini Allah’a bağlarsa, Allah mü’minlerin kalbinde ona sevgi ve merhamet yaratır
Hadis-i Şerif (Taberani).

SIR
22.04.2008, 21:24
Mümin sövüp sayıcı, lanet edici,hayasızca konuşucu ve edepsiz değildir.
(tirmizi,birr.48)

SIR
05.05.2008, 11:25
Muhakak ki ihtiyar müslümana ,Kur'an'ı terk etmeyen ve yasaklarını çiğnemeyen Kur'an hafızlarına ve adaletli devlet başkanlarına hürmet etmek,Allah'a saygıdandır.
(tirmizi,birr75)

okur
20.05.2008, 16:02
"Kim şöhret için bir elbise giyerse, Allah, Kıyamet Günü onun yerine zillet elbisesi giydirir. Sonra da o elbiseyi ateşle alevlendirir."
(Hadis meali) Ebu Dâvud, Libas 5, (4029, 4030)

okur
22.05.2008, 16:18
Fasil
:
İMAN VE İSLAM HAKKINDA (http://hadis.ihya.org/?t2=konu&sn=1) Konu
:
İman ve İslam`ın Fazileti (http://hadis.ihya.org/?t2=hadis&kn=1) Ravi
:
Ubade İbnus-Samit el-Ensari (http://hadis.ihya.org/?t2=hadis&g=1) Hadis
:
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kim Allah`tan başka ilah olmadığına Allah`ın bir ve şeriksiz olduğuna ve Muhammed`in onun kulu ve Resulü (elçisi) olduğuna, keza Hz. İsa`nın da Allah`ın kulu ve elçisi olup, Hz. Meryem`e attığı bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduğuna, keza cennet ve cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, her ne amel üzere olursa olsun Allah onu cennetine koyacaktır."
HadisNo
:
1

ayışığım
15.07.2008, 21:28
ben ve ebu bekr bir toprakdanız.ve yine bir olacağız.

"sallallahü aleyhi ve sellem" "radıyallahü anh"

Liz
19.07.2008, 15:09
İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12

Liz
21.07.2008, 13:39
Kim ki yanında Müslüman kardeşinin gıybeti yapıldığı halde, gücü yeterken ona yardım etmezse, Allah onu dünya ve ahirette zelil kılar.
Camiu’s-Sağîr

FATIMA ZEHRA
21.07.2008, 15:10
Peygamber efendimiz:sav: Bera bin azibe:
''-Yatacağın zaman önce abdet al.Sonra sağ tarafına uzanıp yat ve şöyle dua et.''Allahümme inni eslemtü vechi ileyke ve fevvettü emri ileyke rağbeten ve rehbeten ileyke la melcee vela menca minke illa ileyke.Amentü bi kitabikellezi enzelte ve binebiyyikellezi erselte.''
Ya Bera!bunlar son sözün olsun,şayet bu gece içinde ölecek olursan,müslüman olarak ölmüş olursun'' buyurmuştur

ayışığım
25.07.2008, 22:40
ömer cennet ehlinin ışığı ve islamın nurudur.

ayışığım
25.07.2008, 22:42
melekler osman bin affan'dan haya ederler - utanırlar - , ben haya etmez miyim.

Turkbeyi
25.07.2008, 22:46
Hergün Bir Hadis

128. Oruç küçük günahlara keffarettir:

"Kim Ramazan orucunu farz olduğuna inanarak ve sevabını Allah'tan isteyerek gönül hoşluğu ve tam bir ihlâs ile tutarsa geçmiş küçük günahları bağışlanır."

Buhari, Müslim

Bu Hadis-i Şerif ERKAM YAYINLARI'nın Musahabe 5 adlı eserinden alınmıştır.

ayışığım
25.07.2008, 22:53
Her şeyin bir kanadı vardır, bu ümmetin kolu kanadı da Ebu Bekir ve Ömer’dir. Her şeyin bir kalkanı vardır, bu ümmetin kalkanı da Ali’dir. [Hatib]

"sallallahü aleyhi ve sellem" "radıyallahü anhüm ecma'in"

FATIMA ZEHRA
26.07.2008, 11:16
Dostunu mütedil (ölçülü) sev, bir gün düşmanın olabilir.Düşmanına mütedil buğz et, bir gün dostun olabilir.

ayışığım
26.07.2008, 18:09
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:(Ümmetim, 73 fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan 72’si, Cehenneme gidecek, yalnız bir fırka kurtulacaktır. Cehennemden kurtulacak olan tek fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.) [Tirmizi, İbni Mace]İslamiyet’in dışına çıkıldığı zaman, Ehl-i sünnet âlimlerinin yolunda olanlara, kıyamette yüz şehit sevabı verilecektir.

FATIMA ZEHRA
01.08.2008, 21:34
Hikmet müminin yitiğidir.Newrede bulsa almalıdır. (ibni Mace den rivayet edilmiştir.)

FATIMA ZEHRA
01.08.2008, 23:11
Kur'an_ı Kerimi kıraatiyle okuyan mahir bir hafız,meleklerle ve muttakilerle beraberdir.Kur'an_ı Keimi okurken zorluk çeken ve bu yüzden yorulan için iki kat mükafat vardır.
(Buhari ve Müslimden rivayetle)

GÜL-İ RANA
09.08.2008, 22:46
Kim bir hayirli isi yapmaya yonelirse, onu yapan kadar mukafat alir.

ravza-gülü
10.08.2008, 13:05
http://img156.imageshack.us/img156/9352/prayer204dx0.jpg
3 düğüm

Şeytanın insana attığı 3 düğüm ve Efendimiz'in kurtuluş
tavsiyeleri.........

Sabah namazı en çok kaçırılan namazlardan biridir. İnsan uykusunun
esiri
olur, yataktan kalkamaz. Halbuki sabah namazının hazırlıkları ta
akşamdan
başlamalı, tedbirler yatmadan önce alınmalıdır.

Belki de en çok kaçırılan namazdır sabah namazı. Bir türlü uyanamaz
insan,
sanki gözkapaklarının üzerinde tonlarca yük varmış gibi. "Biraz sonra
uyanırım." diyerek vakti geçer de namazın, şeytan yapışmıştır insanın
ensesine, izin vermez bir türlü uyanmasına.

Peygamber Efendimiz (sas), bu konudaki sıkıntısını görmüş olmalı ki
bakın
neler emrediyor biz ümmetine: "Biriniz uyuyunca şeytan ensesine üç
düğüm
atar. Her düğümü atarken, düğüm attığı yere eliyle vurarak, 'üzerine
uzun
bir gece olsun, yat' dileğinde bulunur. İnsan uyanır ve Allah'ı
zikrederse,
bir düğüm çözülür, abdest alırsa ikinci düğüm çözülür ve bir de namaz
kılarsa bütün düğümler çözülmüş olur. Böylece kul canlı ve hoş bir
halet-i
ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde böyle yapmazsa, habis ruhlu, içi
kararmış
ve uyuşuk bir halde sabaha erer." (Buhari, Teheccüd, 12)

Büyüklerimiz, şeytanın insana gafleti, necaseti ve tembelliği
sevdirmek için
elinden geleni yaptığını, buna karşılık Efendimiz'in (sas) de zikirle
gafleti, abdestle necaseti ve namazla da tembellik düğümlerini
çözebileceğini müjdelediğini belirtirler.

Dikkat edilmesi gereken çok önemli üç husus var hadiste. Birincisi,
şeytanın
insana, (ister mecazi olarak kabul edin, ister gerçek) namaza
kalkmaması
için yatarken üç düğüm attığı. İkincisi, insan namaza kalkmak için
gözünü
açtığı ilk anda Allah'ı zikretmeyi unutmaması. Üçüncüsü ise insanın,
canlı
ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha ermesinin hissedilmesi.

Şeytan acizdir aslında; mertçe çıkmaz insanın karşısına, sinsi planlar
kurar
hep. Fakat bu planlara karşı inananların da 'uyanık' olması gerekir.
Hadisin
de emir buyurduğu gibi, sabah veya teheccüd vaktinde saatiniz çaldığı
veya
gözünüzü açtığınız ilk anda kalkın ve Kelime-i Tevhid okumayı zinhar
unutmayın. Sonra hemen abdest alın ve huşu içinde namazınızı kılın.
Böylece
hem sabaha canlı ve hoş bir ruh haliyle ulaşın ve gününüz huzurlu
geçsin hem
Allah ve Rasulü'nü sevindirin hem de şeytanı da kahredin... Öyleyse var
mısınız? Şeytanın üç düğümüne karşı bizler de ona üç düğüm atalım...
Haydi
öyleyse bugünden başlayın...

alıntıdır..

FATIMA ZEHRA
10.08.2008, 13:58
İman etmedikçe cennete giremezsiniz.Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız.Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi?Selamı aranızda yayınız.
(MÜSLİM,TİRMİZİ,EBU DAVUD,İBNİ MACE,İMAM AHMED BİN HANBELDEN RİVAYETLE)

Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh

basak
10.08.2008, 23:24
Cenneti özleyen hayırlara koşar. Cehennemden korkan, günahla gelen lezzetlerden kaçar. Ölümü bekleyen için, lezzetler önemsizdir. Dünyaya zühd ile soğuk bakana, dertler hafif gelir.
[Hadis-i Şerif (Beyhaki).]

SessizGemi
10.08.2008, 23:52
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Akşam namazını kıldıktan sonra, hiç kimseyle konuşmadan, yedi kere, "Allahümme ecirnî minennâr," de! Çünkü, bunu deyip de, o gece ölürsen, mutlaka cehennemden kurtulursun.
Sabah namazından sonra da aynı şeyi söyle! Zira, o gün ölürsen, ateşten kurtulmana karar verilir."
Müslim radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

Hacı Murat
12.08.2008, 15:01
Rasûlü (s.a.v) "şüphesiz, muska ve temîmeler şirktir" ve "Kim boynuna muska takarsa Allah ona afiyet vermesin " buyurmuştur. (Sahihtir. Tirmizi)

SessizGemi
12.08.2008, 16:02
"Kendisiyle ilgiyi devam ettiren akraba ile ilgilenmek gerçek ilgilenme değildir, asıl ilgilenme, akraba kendisinden alakayı kestiği zaman, onu ziyaret edip, ona ilgi göstermektir."
İbn Amr radıyallahu anh. Buhârî.

GÜL-İ RANA
12.08.2008, 16:30
Emirleriniz hayirlilariniz, zenginleriniz hosgorululeriniz, isleriniz aranizda danismayla oldugunda yerin ustu sizin icin yerin altindan daha hayirlidir. Ama emirleriniz serlileriniz, zenginleriniz cimrileriniz, isleriniz kadinlarinizin elinde oldugunda yerin alti sizin icin yerin ustunden daha hayirlidir.

rıdvanuyan
12.08.2008, 22:27
Bir saat ilim öğrenmek veya öğretmek gece sabaha kadar ibadet etmekten daha sevap'tır.
Hadis-i şerif
Öğrenmek ve öğretmek nasibine erişelim inşallah

fesuhul_lisan
12.08.2008, 22:45
''Allah'u Teala'ya en buğz olunan kul elbisesi amelinden hayırlı olandır. Onların elbiseleri Peygamber elbiseleri gibidir, amelleri ise zalimlerin amelleri gibidir.''

ravza-gülü
13.08.2008, 00:33
''Allah'u Teala'ya en buğz olunan kul elbisesi amelinden hayırlı olandır. Onların elbiseleri Peygamber elbiseleri gibidir, amelleri ise zalimlerin amelleri gibidir.''
çok güzel bi hadis kardeşim
:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü`min ne ta`n edici, ne lanet edici, ne kaba ve çirkin sözlü, ne de hayasızdır."

Hacı Murat
13.08.2008, 08:10
Hadis No: 0175
Tanim: Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dahil ederse, affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır."

SessizGemi
13.08.2008, 19:48
"Bana Cebrail gelip dedi ki: "Dün sana geldim, beni içeriye girmekten şunlar alıkoydu: Evde üzerinde resimler olan perdeler vardı. Evde köpekler vardı. Kapıda adam resimleri vardı. Emret, timsallerin başı kesilsin, ağaç hâline gelsin. Emret, perde ikiye bölünsün, yastık yapılsın. Emret, köpek dışarı çıkartılsın."
Köpek bir enikti. Hasan ile Hüseyin o enikle oynuyorlardı. Sedirin altındaydı, emretti çıkartıldı.
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.

FATIMA ZEHRA
13.08.2008, 20:11
Ebu Hureyre (ra)'den ,Peygamber Efendimiz :sav:'in şöyle buyurduğu rivayet olunur:
''Şüphesiz ki Allah'ın birinizin tevbesine sevinmesi,kaybettiği şeyi bulan kimsenin sevincinden daha çoktur.''
(Buhari,Müslim)

basak
13.08.2008, 23:09
Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilir.Başı ve omuzları üzerine konulur. Rüku ve secdeye gittikçe dökülür, o insandan ayrılır.
[Hadis-i Şerif (Taberani).]

Hacı Murat
14.08.2008, 10:17
İbnu Abbâs (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ben çocuklarla birlikte oynuyordum. Derken Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) geldi. Ben hemen bir kapının arkasına saklandım. (Beni orada bulup) enseme dokundu.
"Muâviye'ye git! Onu bana çağır!" dedi. (Ben derhal gittim ve) geldim:
"O yemek yiyor! dedim. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), tekrar:
"Git Muâviye'yi bana çağır!" emrettiler. Ben (yine gidip) döndüm ve:
"O yemek yiyor!" dedim. Resûlullah tekrar:
"Git! Muâviye'yi bana çağır!" emrettiler. Ben yine gidip geldim ve:

"O yemek yiyor!" dedim. Bunun üzerine: "Allah onun karnını doyurmasın!" buyurdular." (Müslim, Birr 96, (2604).)

SessizGemi
14.08.2008, 11:35
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve selleme, "Bana bir öğüt ver," dedim.
Şöyle buyurdu:
"Kimseye hakaret etme! Yapılan iyiliği sakın küçümseme! Kardeşinle konuşurken daima güler yüzlü ol! Bu bile iyiliktir.
Eğer biri, sendeki kusuru bilerek, sana hakaret eder veya seni ayıplarsa, sen onda bildiğin bir kusurdan dolayı onu ayıplama ki, onun vebali kendi üzerine olsun!"
Câbir radıyallahu anh. Tirmizî.

aygız
14.08.2008, 11:56
Kim kabristana uğrar ve orada onbir ihlası şerif okuyup sevabını ölülere hediye ederse kendisine ölüler adedince sevap verilir

Hacı Murat
15.08.2008, 08:11
«"Şüphesiz siz, sizden öncekilerin yoluna karış karış, arşın arşın tâbi olacaksınız. Hatta onlar, bir kertenkele deliğine bile girseler, onların arkasından gideceksiniz.” Bunun üzerine sahabe “Ey Allah’ın Resûlü (s.a.v.), onlar yahudi ve hristiyanlar mıdır?” diye sordular. Resûlullah (s.a.v), “Ya kim olacak?! Evet onlardır!” buyurdular.» (Buhârî, Enbiya: 50)

Ehli kitabın en büyük ve affedilmez sapkınlığı Üzeyir ve Hz.İsa Allahın oğludur demeleridir.
Hz.İsa ve Hz.Meryemi ilahlaştırmaları onlara sığınıp yardım istemeleridir.

Bu hadis gereği bizim onların bu işlerine benzer bir inancımız var mı?

SessizGemi
15.08.2008, 09:35
"Kim, Cumâ günü yıkanıp temizlenir, koku sürünür, sonra mescide gelip, iki kişinin arasını açarak rahatsız etmeden sessizce oturur, sonra Allahın farz kıldığı namazı kılar ve imam konuşurken susup dikkatle onu dinlerse, mutlaka, gelecek Cumâya kadar işleyeceği günahları bağışlanır."
Selman radıyallahu anh. Buhârî.

SessizGemi
16.08.2008, 17:25
"Yedi helâk ediciden kaçının!"
Denildi ki:
"Ey Allahın Resûlü, onlar nedir?"
Şöyle buyurdu:
"Allaha ortak koşmak, sihir yapmak, haksız yere adam öldürmek, yetim malı yemek, zina etmek, cihad günü cepheden kaçmak, namuslu hanımlara iftira atmak."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.

SessizGemi
18.08.2008, 09:58
"Öfke şeytandandır. Şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Ateşi söndüren de sudur. Onun için, biriniz öfkelenince hemen abdest alsın!"
Ebû Vail radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

"Biriniz ayaktayken öfkelenirse, hemen otursun. Öfkesi giderse iyi, gitmezse hemen yatsın."
Ebû Zer radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

SessizGemi
19.08.2008, 18:22
"Bir adam hiç hayır işlemezdi, sadece borç para dağıtırdı. Geri alma zamanı gelince, adamına:
"imkânı olanlardan al, durumu uygun olmayıp sıkıntıda olanlardan alma, belki Allah da bizim günahlarımızı bağışlar," derdi.
Nihâyet adam öldü. Allah ona sordu:
"Herhangi bir iyi amelin var mı?"
"Hayır, sadece halka borç para dağıtırdım, geri alma zamanı gelince, hizmetçimi şöyle diyerek gönderirdim: Durumu uygun olanlardan al, olmayanlardan alma. Allah da belki bu sebeple bizi bağışlar."
Allah ona şöyle buyurdu:
"Ben de seni affedip, günahlarından geçiverdim."

"Kim güç durumda olan kişiye, borcunu ödemesi için süre verir, ya da alacağını hiç almazsa, Allah onu, kıyamet gününde, kendi gölgesinden başka hiçbir gölgenin olmadığı günde, gölgesi altında gölgelendirecektir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Timizi.

seyyah_acem
21.08.2008, 20:21
“Muhakkak ki, sözlerin en doğrusu Allah’ın kelamı, yolların en hayırlısı Muhammed (s.a.v)’in yoludur. İşlerin en kötüsü ise sonradan uydurulandır. Sonradan uydurulup dine sokulan her amel bidat, her bidat sapıklık ve her sapıklıkta ateştedir.”
(Müslim / 867, Nesei)

SessizGemi
22.08.2008, 20:24
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, sağ elini ağrıyan yere sürer, şu duayı okurdu:
"Ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver! Şifa veren sensin. Senden başka şifa veren yoktur. Hastanın, tüm hastalıklarını gideren bir şifa ver!"
Aişe radıyallahu anha. Buhârî.

"Kıyamet gününde, siz kendi isimleriniz ve babalarınızın ismi ile çağırılacaksınız. isimlerinizi güzel takın!"
Ebû Derda radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

SessizGemi
24.08.2008, 22:22
"Kulların sabaha kavuştuğu hiçbir gün yoktur ki, iki melek inip, biri:
"Allahım! Allah için veren kimsenin verdiği malın yerine daha iyisini ver!"
Öbürü: "Allahım! Vermeyip, elinde tutanın malına telef ver!" demesinler."

SessizGemi
25.08.2008, 18:01
Dedim ki:
"Ey Allahın Resûlü! Kurtuluşu nasıl elde edeceğiz?"
"Dilini tut! Evin sana dar gelmesin! Bir de, hataların için ağla!" buyurdu.
Ukbe radıyallahu anh. Tirmizî.

Bir adamın sorusu üzerine, Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, "Allah, kullarına beş vakit namazı farz kıldı," buyurdu.
Bunun üzerine adam, "Bunlardan ne bir fazla, ne de bir eksik yapmam," diye yemin etti.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Bu adam, bu sözünü tutarsa mutlaka cennete girer."
Enes radıyallahu anh. Nesêî.

FATIMA ZEHRA
26.08.2008, 15:19
Amr bin Şuayb (ra)babasından,babasıda dedesinden,dedesi de Peygamber Efendimiz :sav: den şu hadisi şerifi rivayet ediyor:''Kim yüz kere sabahleyin,yüz kere akşamleyin''sübhanallah''derse,yüz defa haccetmiş gibi olur.Kim yüz defa sabahleyin,yüz defa akşamleyin ''Elhamdülillah derse,Allah yolunda yüz at yükleyip cihada göndermiş gibi olur.Diğer bir rivayetle,yüz kere cihad etmiş olur.Kim sabah -akşam yüzer defa ''Lailahe illallah''derse,Hz.İsmail'in soyundan yüz köle azad etmiş gibi olur.Kim sabah-akşam yüzer defa ''Allahuekber''derse,o gün hiçbir kimse bunu söyleyenden daha fazla sevap işlemiş olamaz.Ancak onunkadar ''Allahu ekber''diyen veya daha fazla diyenler hariçtir.
Tirmizi,Nesei rivayet etmiştir

GÜL-İ RANA
26.08.2008, 15:26
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bizim orucumuzla Ehl`i Kitab`ın orucunu ayıran fark sahur yemeğidir

SessizGemi
26.08.2008, 15:27
Kıyamet gününde tanıdık olmayan bir adam, kulun yakasına yapışacak.
Kul, "Benden ne istiyorsun?" diyecek.
O şöyle diyecek:
"Dünyada beni hatalı ve çirkin işler yaparken görürdün, ama alıkoymazdın."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Rezîn.

"Cennet, birinize ayakkabısının bağından daha yakındır. Cehennem de öyle."
İbn Mesûd radıyallahu anh. Buhârî.

SessizGemi
27.08.2008, 15:58
"Eski zamanlarda birbirine zıt iki kişi vardı. Biri günahkâr, diğeri son derece dindardı. Dindar olan öbürüne:
"Yapma, günah işlemekten geri dur!" derdi.
Bir gün yine onu günah işlerken görünce, şöyle dedi: "Vazgeç!"
Öteki: "Beni Rabbimle başbaşa bırak, aramıza girme! Başıma muhafız mı gönderildin!" diye çıkıştı.
Dindar olan, "Vallahi, Allah seni asla bağışlamaz!" dedi.
Derken, Allah onların ruhlarını aldı. Alemlerin Rabbi huzurunda biraraya geldiler.
Allah teâlâ, son derece dindar olana, "Benim elimde olanı önlemeye senin gücün yeter miydi!" dedi.
Günahkâr olana ise:
"Haydi sen git, rahmetim sayesinde cennete gir!"
Öteki için de:
"Haydi bunu da ateşe götürün!" buyurdu."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

FATIMA ZEHRA
28.08.2008, 01:25
Cihad edin,fakat ganimete hıyanet etmeyin.Sözleşmenizi bozmayın.Kimseyi hayret verici bir şekilde öldürmeyin.Çocukları öldürmeyin.
(MÜSLİM)

SessizGemi
28.08.2008, 10:10
"Size iki şey bıraktım, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece asla sapıtmazsınız: Allahın "Kitâb"ı ve Allah Resûlünün "Sünnet"i."
Mâlik radıyallahu anh. Mâlik.

"insanların kalbini çelmek için konuşma sanatını öğrenen kimsenin, Allah ne farzını ve ne de nafilesini kabul eder."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

"Her kim, müslüman kardeşini bir günah yüzünden ayıplarsa, onu kendisi de işleyinceye kadar ölmez."
Muaz radıyallahu anh. Tirmizî.

FATIMA ZEHRA
29.08.2008, 14:39
Peygamber Efendimiz :sav: şöyle buyurdu:''Birlik ve beraberlik içinde bulunduğunuz bir vakitte,sizi bölmek isteyenin-kim olursa olsun-boynunu kılıçla vurun.''
Bu hadisi şerifi Müslim rivayet etmiştir.

Diğer bir hadisi şerifte de :''Kim İslam devletine karşı gelir,cemaate muhalif davranır da ölürse,cahiliyet ölümü ile ölür.Kim fitne ve cehalet bayrağı altında kan davasından dolayı kızarak veya ırkçılık güderek yahut haksız akrabalarına yardım ederek savaşırda ölürse;cahiliyet ölümü üzere ölmüş olur.Kim ümmetimize karşı isyan eder,onların salihlerinede,isyan edenlerini de vurur,mü'minlerden kaçınmaz,kendine ahd edenlerin ahdine vefa göstermezse,ne o bendendir, ne de ben ondanım'' buyurmuştur.

Bu hadisi şerifi de Müslim rivayet etmiştir.

ömer tekin
29.08.2008, 15:25
Peygamber efendimiz şüyle buyurmuş.
adem oğlu yaşlandıkça onda iki şey gençleşir
mala karşı hırs ve hayata karşı hırs...

SessizGemi
29.08.2008, 21:51
"Müminin, mümin üzerinde altı hakkı vardır:
Karşılaşınca selâm verir.
Aksırınca "yerhamükellah" der.
Davet ederse davetine gider.
Hasta olursa ziyaret eder.
Ölürse cenazesinde bulunur.
Yakında da olsa, uzakta da olsa onun iyiliğini ister."

FATIMA ZEHRA
30.08.2008, 12:55
Resulullah :sav: şöyle buyuruyor:
''Bir kimse hidayete davet ederse,onun sevabı ve kıyamet gününe kadar onunla amel edenlerin sevabı vardır.Onların( amel edenlerin) sevabında da hiç bir eksilme olmaz.

Bu hadisi şerifi Müslim rivayet etmiştir

FATIMA ZEHRA
30.08.2008, 21:19
''Allah(c.c.) yolunda yaralanan hiçbir yaralı yoktur ki;kıyamet günü,yarası kanıyor olarak gelmiş olmasın.Bu kanın rengi kan renginde,kokusu da misk kokusundadır''

(BUHARİ)

SessizGemi
30.08.2008, 22:23
"insanın her amelinin sevabı yediyüze kadar katlanır.
Allah buyurdu ki: "Oruç bunun dışında. Çünkü o, benim içindir, onun ödülünü ben vereceğim. Çünkü o, şehvetini ve yemesini sırf benim için terk ediyor."
Oruçlunun iki sevinci vardır: iftar edince ve Rabbine kavuşunca.
Oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur."

FATIMA ZEHRA
31.08.2008, 11:14
Cennetin kokusu 500 yıllık mesafeden duyulur.Ancak ana-babasını üzenler ve sıla-i rahimi terkedenler bu kokuyu duyamazlar.(Taberani)
İki göz vardır,onlara ateş değmez.Allah için ağlayan göz ile Allah yolunda uyanık sabahlayan göz.(Tirmizi)

SessizGemi
31.08.2008, 17:10
"Dünya, müminin zindanı, kâfirin cennetidir."

"Kim, dünyada lüks bir hayat yaşarsa, âhirette arzu ve isteklerine perde çekilir. Kim, gözünü zenginlerin süsüne dikerse, göklerin yüce katında aşağılanır. Kim de, kendisine verilen az rızka karşı güzel bir sabır ve dayanıklılık gösterirse, Allah onu Firdevs cennetinde istediği yere yerleştirir."
Berâ radıyallahu anh. Taberânî.

Ahver
31.08.2008, 20:33
Abdullah İbn-i Ömer R.A.'den;

"İçinde hikmetten birşey bulunmayan kalp,harap bir ev gibidir.Onun için ilim öğrenin,öğretin.Fıkıh tahsil edin,cahiller olarak ölmeyin.Zira Allah ,cahillik için mazeret kabul etmez."

Hacı Murat
31.08.2008, 23:10
Hadis No: 5862
Tanim: Resulullah (sa) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri dedi: "Üç kişi vardır, kıyamet günü ben onların hasmıyım: "Benim adıma (yemin) edip sonra gadreden kimse, hür bir kimseyi satıp parasını yiyen kimse, bir işçiyi ücretle tutup çalıştırdığı halde, ücretini vermeyen kimse."

SessizGemi
01.09.2008, 11:27
"Allah teâlâ buyurdu:
"Ben kulumun zannı üzereyim. Beni andığı zaman, ben onunla beraberim. Beni kendi nefsinde anarsa, ben de onu kendi nefsimde anarım. Eğer beni bir topluluk içinde anarsa, ben de onu, o topluluktan daha hayırlı bir topluluk içinde anarım.
Bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir adım yaklaşırım. Bana bir adım yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak giderim."

daisyss
01.09.2008, 11:30
379. Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"
(Müslim, îman 93-94. Ayrıca bk.Tirmizî, Et'ime 45, Kıyamet 56; İbni Mace, Mukaddime 9, Edeb 11)

FATIMA ZEHRA
01.09.2008, 12:36
Amellerin en üstünü,Allah(c.c.) için sevmek,Allah (c.c.) için nefret etmektir.
(Ebu Davud)

Hacı Murat
02.09.2008, 00:21
Kolaylaştırın,zorlaştırmayın;müjdeleyin,nefret ettirmeyin.

[75-Buhari-Müslim]

es_sûkut
02.09.2008, 00:26
''İman etmedikçe cennete qiremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe de (qerçek anlamda) iman etmiş olmazsınız..'' ( Müslim,iman,93;tirmizi,sıfatu'l_kıyame,56.)

Ahver
02.09.2008, 00:32
Ebu Hureyre R.A.'den;

"Ümmetim dünyaya daldı mı;İslâm'ın azamet ve heybeti kendisinden alınır.Emr-i bi'l ma'ruf ve nehy-i ani'l münkeri terkettiğinde;Kur'an'ın bereketinden mahrum kalır.Ümmetim birbirine kötü söz söylerlerse;Allah'ın gözünden düşerler."

Râmûz'el -Ehâdis 55/3

güle_vurgun
02.09.2008, 08:43
:gül:benim şefaatim,ümmetimden büyük günahları olanlaradır:gül:

FATIMA ZEHRA
02.09.2008, 15:22
*Bir günaha düşmüşsen,arkasından hemen bir iyilik yap ki,o günah siliniversin.(Tirmizi)
*İyilik hesabına hiçbir şeyi küçük görme!Bu,vir kardeşini güler yüzle karşılama olsa bile!...(Müslim)
*İçinizden kime dua kapısı açılmışsa,ona rahmet kapıları açılmış demektir.(Tirmizi)

SessizGemi
02.09.2008, 17:22
Bir adam, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme gelip, şöyle dedi:
"Ey Allahın Resûlü! Kendisine iyilik yapmaya kim daha lâyıktır?"
"Annen, sonra annen, sonra baban, sonra yakınlık derecelerine göre diğer yakınların," buyurdu.

"Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün!"

SessizGemi
03.09.2008, 11:16
"Güçlü mümin, Allah katında güçsüz müminden daha sevimli ve hayırlıdır. Aslında her ikisinde de hayır vardır.
Sana faydalı olacak şeye karşı hırslı ol! Allahtan yardım dile ve acze düşme!
Başına bir şey gelirse, sakın şöyle deme: "Eğer şunu yapsaydım şöyle olurdu."
Fakat şöyle de: "Allah takdir etti ve dilediğini yaptı."
Çünkü, "Keşke" türünden sözler şeytan işidir."

aygız
03.09.2008, 11:45
“Dinin elden çıkışı sünnetin terkiyle başlar. Halat nasıl lif lif kopup parçalanırsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar” (Dârimî, Mukaddime 16).

FATIMA ZEHRA
03.09.2008, 18:27
*Cenab-ı Allah'a (c.c.),kabul edileceğine kesin inanmış bir kalple dua edin!
(TİRMİZİ)
*Kim ki Kur'an'ı öne alırsa,Kur'an onu Cennete götürür.Kim de arkasına bırakırsa onu da Cehenneme sürer.
(RAMUZ EL-EHADİS)

SessizGemi
04.09.2008, 10:45
"Hiçbiriniz, başına gelen bir zarardan dolayı, sakın ölümü dilemesin. Mutlaka böyle bir şey yapması gerekiyorsa, şöyle dua etsin:
"Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat. Ölmek benim için daha iyi ise, canımı al!"
Enes radıyallahu anh. Buhârî.

"insan iki şeyden nefret eder: Ölüm, oysa ölüm mümin için, fitneden, kargaşadan daha iyidir. Az mal, oysa az malın hesabı da az ve kolay olur."
Mahmud radıyallahu anh. Ahmed.

SessizGemi
05.09.2008, 23:00
"Müminin, mümin üzerinde altı hakkı vardır:
Karşılaşınca selâm verir.
Aksırınca "yerhamükellah" der.
Davet ederse davetine gider.
Hasta olursa ziyaret eder.
Ölürse cenazesinde bulunur.
Yakında da olsa, uzakta da olsa onun iyiliğini ister."

Hacı Murat
06.09.2008, 00:31
Rasulullah s.a.v buyurdu ki “ cihadın en efdali zalim hükümdarın huzurunda hakkı söylemektir.” (ebu Davut, Tirmizi, Nesei, İbni Mace, İmam Ahmed)

SessizGemi
06.09.2008, 12:44
"Cömert kişi, Allaha yakındır, insanlara yakındır, cennete yakındır, cehennemden uzaktır.
Cimri olan ise, Allahtan uzaktır, insanlardan uzaktır, cennetten uzaktır, cehenneme yakındır.
Allah katında, cömert bir bilgisiz câhil, cimri bir ibadet edici âbidden daha sevimlidir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Tirmizî.

Berre_tuna
06.09.2008, 12:52
Ebu Hureyre (r.a.) den rivayet edildiğine göre Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu :

" Yedi ( engelleyici) şey(gelme)den önce iyi işler yapmakta acele ediniz. Yoksa gerçekten siz, unutturan fakirlik, azdıran zenginlik, (her şeyi) bozup perişan eden hastalık, saçma-sapan konuşturan ihtiyarlık, ansızın geliveren ölüm, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccal, belası en müthiş ve en acı olan kıyametten başka bir şey mi beklediğinizi sanıyorsunuz?

Tirmizi, Zühd 3

FATIMA ZEHRA
07.09.2008, 14:48
*Bir hastanın yanına varırsanız size dua etmesini söyleyin,çünkü onun duası meleklerin duası gibidir. (İBN MACE)

*Duaların sonunda ''Amin''demek,Alemlerin Rabbi Allah'ın mü'min kullarının dillerindeki mührüdür.
(İBN ADİYY)

Ahver
07.09.2008, 16:19
Cerir R.A.'den:

"Herhangi bir kavim ki;kuvvetli ve kalabalık oldukları halde,içinde yapılan günahları engellemiyorlarsa,Allah'ın azabı umumî olarak gelir."

SessizGemi
07.09.2008, 16:25
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Bir adam gelerek: "Ey Allah'ın Resûlü iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaâde kim hak sâhibidir?" diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Annen!" diye cevap verdi. Adam: "Sonra kim?" dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) "Annen!" diye cevap verdi. Adam tekrar: "Sonra kim?" dedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yine: "Annen!" diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: "Sonra kim?" Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu dördüncüyü: "Baban!" diye cevapladı."

Buhârî, Edeb 2; Müslim, Birr 1, (2548).

siluet
08.09.2008, 12:17
"Kolaylaştırınız; güçleştirmeyin, müjdeleyiniz; nefret ettirmeyiniz.."

(buhari, ilm, 12)

abdulkadir28
08.09.2008, 12:33
(Kim bir şarkıcı kadını dinlemek için oturacak olursa, Kıyamet gününde kulaklarına kurşun dökülecektir.)

[21] İmam-ı Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami'l Kur'an, Buruç Yayınları, 13/515-519: Lokman suresi, 6. ayet tefsiri.

SessizGemi
08.09.2008, 12:46
Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eğer kişi namazını herkesin gözü önünde kılınca (edebine uygun kılar) güzel yapar, tek başına kimsenin görmediği durumda kılınca da (edebine uygun kılar) güzel yaparsa, Allah Teâla hazretleri (onun ibadetinden memnun kalır ve:) "Bu (kulluğunu riyasız yapan) gerçek bir kulumdur" der."

FATIMA ZEHRA
08.09.2008, 15:19
*Mü'minin şerefi dini,asaleti güzel ahlakı,mürüvveti de aklıdır.(İbn Hıbban)
*Müslümanın başına gelen bir ağrı,yorgunluk,dert,hastalık,üzüntü,hatta ufak bir kaygının karşılığında,Allah(c.c.),onun günahlarının bir kısmını mutlaka örter,bağışlar.(Buhari)

SessizGemi
09.09.2008, 10:49
Hz. Enes (radıyalahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular:

"Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle ölümü temenni etmesin. Mutlaka bunu yapmak mecburiyetini hissederse, bari şöyle söylesin: "Rabbim, hakkımda hayat hayırlı ise yaşat, ölüm hayırlı ise Canımı al!"

SessizGemi
10.09.2008, 11:18
İbnu Ebî Leylâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın ashabı radıyallahu anhüm ecmaînin bize anlattıklarına göre, onlar bir sefer yürüyüşünde idiler. (Bir konaklama sırasında) içlerinden biri uyurken, arkadaşı gidip ipini alır. Uyanınca ipini bulamayan zat (kaybettim diye) korkar. (Duruma muttali olan) Aleyhissalâtu vesselâm: "Bir müslümana, bir başka müslümanı korkutmak helâl olmaz!" buyurdular."Ebu Dâvud, Edeb 93, (5004).

İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissaIâtu vesselâm, Hz. Ömer radıyallahu anh'ın, babasını zikrederek yemin ettiğini işitmişti:

"Allah Teâla hazretleri, sizleri babanızı zikrederek yemin etmekten nehyetti. Öyleyse kim yemin edecekse Allah'a yemin etsin veya sussun" buyurdu."

SessizGemi
11.09.2008, 21:29
Ali İbnu'l-Huseyn, Ebu Hureyre radıyallahu anh'tan naklediyor:

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Kişinin mâlâyâni şeyleri terki İslâm'ının güzelliğinden ileri gelir."

Tirmizi, Zühd 11, (2318, 2319); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 3. (2, 903).

Auguste Dupin
11.09.2008, 21:47
*Duaların sonunda ''Amin''demek,Alemlerin Rabbi Allah'ın mü'min kullarının dillerindeki mührüdür.
(İBN ADİYY)

"Amin"nin manası nedir?
Hep kullanıyoruz ama anlamını bilene rastlamadım.

SessizGemi
12.09.2008, 14:28
Ebu Sinân anlatıyor: "Oğlum Sinan'ı defnettiğimde kabrin kenarında Ebu Talha el-Havlani oturuyordu. Defin işinden çıkınca bana:

"Sana müjde vermeyeyim mi?'' dedi. Ben:

"Tabii, söyle!'' dedim.

"Ebu Musa el-Eş'ari (radıyallahu anh) bana anlattı'' diye söze başlayıp Resulullah'ın şu sözlerini nakletti:

"Bir kulun çocuğu ölürse, Allah meleklere şöyle söyler:

"Kulumun çocuğunu kabzettiniz mi?"

"Evet" derler.

"Yani kalbinin meyvesini elinden mi aldınız?'' Melekler yine:

"Evet" derler. Allah tekrar sorar:

"Kulum (bu esnâda) ne dedi?''

"Sana hamdetti ve istircâda bulundu'' derler. Bunun üzerine Allah Teâla hazretleri şöyle emreder:

"Öyleyse, kulum için cennette bir köşk inşa edin ve bunu Beytu'l-hamd (hamd evi) diye isimlendirin.''

Tirmizi; Cenâiz, 36; (1021).

siluet
13.09.2008, 13:25
Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez."

(Tirmizi, Savm 5):çiçek:

SessizGemi
13.09.2008, 20:20
Ubâde İbnu's-Sâmit radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Cennette yüz derece vardır. Her bir derecenin diğer derece ile arası, sema ile arz arası kadar geniştir. Firdevs bunların en yukarıda olanıdır. Cennetin dört nehri buradan çıkar. Bunun üstünde Arş vardır. Allah'tan cennet istediğiniz vakit Firdevs'i isteyin."

FATIMA ZEHRA
16.09.2008, 15:37
"Amin"nin manası nedir?
Hep kullanıyoruz ama anlamını bilene rastlamadım.

amin=türkçe karşılığı kabul buyur demek

İslam garip olarak başladı,tekrar başladığı gibi garip hale dönecektir.Gariplere ne mutlu!
(tirmizi)

kuswa
16.09.2008, 16:14
bir saatlik tefekkur bir yillik ibadetten daha faziletlidir

ÜMMETİ MUHAMMED
16.09.2008, 16:19
kehf suresinin evvelinden on ayet ezberleyen kimse deccalin şerrinden kurtulur.

SessizGemi
17.09.2008, 22:24
Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah, hiçbir günde, arafe günündeki kadar bir kulu ateşten çok azad etmez. Allah (mahlûkâta rahmetiyle) yaklaşır ve onlarla meleklere karşı iftihar eder ve:

"Bunlar ne istiyorlar?" der."

Müslim, Hacc 436, (1348); Nesai, Hacc 194, (5, 251, 252).

Talha İbnu Ubeydillah İbni Kerîz radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Günlerin en efdali arafe günüdür. (Faziletçe) cum'a'ya muvafakat eder. O, cum'a günü dışında yapılan yetmiş haccdan efdaldir. Duaların en efdali de arafe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en efdal söz de: "Lâilahe illallah vahdehu lâ-şerikelehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür."

SessizGemi
18.09.2008, 23:53
Üzerimde sıradan elbiseler varken Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin yanına vardım.
"Malın var mı?" dedi.
"Evet."
"Hangi tür maldan?"
"Allahın ihsanı olan her türlü maldan..."
"Allah sana mal vermişse, bu nimet, üzerinde görünsün!"
Ebûl Ahvas radıyallahu anh. Nesêî.

*meryem*
18.09.2008, 23:56
Ebu Hureyre'den (r.a.) nakledildiğine göre:
Peyamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Aziz ve Celil Allah: Ben iyi kullarım için hiç bir gözün görmediği, hiç bir kulağın işitmediği ve hiç bir insanın kalbinden geçmeyen şeyler hazırladım, buyurdu." Allah'ın kitabında bunu tasdik eden delil şu ayettir: Artık yaptıklarına karşılık olarak, onlar için ne sevinçler saklandığını hiç kimse bilemez. (http://quran.al-islam.com/Targama/DispTargam.asp?nType=1&l=trk&t=trk&nsora=32&naya=17)

SessizGemi
19.09.2008, 22:39
"Zandan uzak durun! Çünkü zan, sözün en yalanıdır.
Başkalarının gizli konuştuklarını yaymayın!
Birbirlerinizin ayıplarını araştırmayın!
Gereksiz yere rekabete girmeyin!
Birbirinizi kıskanmayın!
Birbirinize kin tutmayın!
Birbirinize sırt çevirmeyin!
Ey Allahın kulları, Allahın size emrettiği gibi kardeş olun!
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona ne zulmeder, ne de onu yüzüstü bırakır. Ona hakaret de etmez."
Sonra kalbini gösterdi:
"Takva buradadır, takva buradadır, takva buradadır!
Kişinin, müslüman kardeşini hor görmesi, kötülük bakımından kendisine yeter de artar bile.
Müslümanın herşeyi müslümana haramdır: kanı, şerefi, malı...
Allah, sizin ne bedenlerinize, ne biçimlerinize ve ne de amellerinize bakmaz, kalblerinize bakar."

FATIMA ZEHRA
19.09.2008, 22:45
*Selam,kelamdan öncedir.(Taberani)
*Biriniz bir yolculuğa çıktığında kardeşleriyle vedalaşsın,çünkü Allah(c.c.) ,onların yapacakları duayı,onun hakkında bereketli ve makbul kılar.(deylemi)

nur_eslem
19.09.2008, 22:53
kişi sevdiği ile beraberdir...

şamar
19.09.2008, 23:07
Kardesini bir gunahindan dolayi ayiplayan kisi, gunahi islemedikce olmez.

seyyah_acem
20.09.2008, 00:46
"Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Ameller kap(ta bulunan madde) gibidir. En aşağısı (yani dipteki kısım) güzelse en yukarısı (yani üst kısmı) da güzel olur; en aşağısı bozulursa en üstü de bozulur."

sa 'lik
20.09.2008, 01:11
"Kıyamet günü Müslümanlardan bir kısmı, dağlar gibi günahlarla gelirde, Allah onların günahlarını affeder." Sahih-i Müslim

SessizGemi
20.09.2008, 12:18
Ensardan bir adam, konuştuğu zaman insanları güldürürdü. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, bir defasında onun bedenine çubukla vurmuştu.
Adam, "Ey Allahın Resûlü! Senden kısas hakkımı almama izin ver!" dedi.
"Buyur, o hakkını al!"
"Ancak, o zaman benim bedenim açıktı, seninki ise kapalı," deyince, Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, gömleğini çıkardı.
Adam, onu hemen kucaklayıp, bedenini öptü ve "Zaten maksadım bu idi, ey Allahın Resûlü!" dedi.
Useyd radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

trafo7500
21.09.2008, 16:57
Kur'an, bir ucu Allah'ın, (diğer) ucu sizin elinizde olan bir iptir.
Ona sımsıkı tutunursanız, ondan sonra ebedi olarak sapmaz ve yok olmazsınız.

el-Itkan, ıv. 106

SessizGemi
21.09.2008, 22:54
"Kim bir mezar kazarsa, Allah ona cennette bir köşk bina eder.
Kim bir cenaze yıkarsa, annesinden doğduğu günki gibi tüm günahlarından sıyrılır.
Kim bir ölüyü kefenlerse, Allah ona cennet giysilerinden bir giysi giydirir.
Kim, yaslı bir kimseye taziyette bulunursa, Allah ona takva elbisesi giydirir, ruhlar içinde onun ruhuna da merhamet edilir.
Kim, başına bir musibet gelen kişiyi teselli ederse, Allah ona cennet giysilerinden, dünyada pahası biçilmez iki elbise giydirir.
Kim cenazenin ardından gidip de gömülünceye kadar beklerse, Allah ona üç kırat sevap verir. O üç kırattan sadece bir tanesi Uhud dağından büyüktür.
Kim bir yetimi, ya da bir dulu koruyup gözetirse, Allah onu gölgesinde gölgelendirir ve cennetine girdirir."
Câbir radıyallahu anh. Taberânî.

FATIMA ZEHRA
21.09.2008, 23:39
Nerede bulunursan bulun,Allah (c.c.)den kork ve hep takva duygusu içerisinde ol.
(Tirmizi)

SessizGemi
22.09.2008, 13:09
"Kadınlarınızın hayırlısı ile evlenmeye bakın. Denginiz olanlarla evlenin! Birbirlerine denk olanları evlendirin."
Aişe radıyallahu anha. İbn Mâce.

"Karı koca birbirlerine bir sır söylerler de, sonra onlardan birisi ötekinin sırrını yayar. Kıyamet gününde, mertebe bakımından o Allah indinde en kötü insandır."
Ebû Saîd radıyallahu anh. Müslim.

"Bir kadın, beş vakit namazını kılarsa, Ramazan orucunu tutarsa, namusunu korursa, kocasına itaat ederse, ona, "Cennetin kapılarından hangisini istersen oradan gir," denilir."
Abdurrahman radıyallahu anh. Ahmed.

sevgiyedair23
22.09.2008, 20:54
Siz, kabul edileceğine yakınen inanarak, Allah'a dua ediniz. Ve biliniz ki Allahü Teala, kalbi gaflet ve boş şeylerle dolu olan bir kimsenin duasını asla kabul etmez.

Hz. Muhammed (s.a.v.)

FATIMA ZEHRA
22.09.2008, 20:55
*Bir kulun sırf Allah (c.c.) rızası için yuttuğu bir öfke yudumundan ,Allah (c.c.) katında sevap bakımından daha büyük bir yudum yoktur.
(İbn Mace)

SessizGemi
23.09.2008, 16:20
Bir bedevi, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme gelip dedi ki:
"Siz çocuklarınızı öpüyorsunuz, biz öpmeyiz."
Şöyle buyurdu:
"Allah sizin kalbinizden merhameti çıkarmışsa ben ne yapabilirim ki?"
Aişe radıyallahu anha. Buhârî.

"Günahkâr bir kadın, sıcak bir günde, dilini dışarı çıkarmış susuzluktan soluyan bir köpek gördü. Hemen ayakkabısını çıkararak kuyudan su çekti, ona içirdi.
Bu sebeple Allah onu bağışladı."

m-angel
23.09.2008, 16:37
Hazreti Ebû Imare Berâ İbn Âzib (radıyallâhu anh)’ın rivayet ettiğine göre,
Ruh-u Seyyidi’l-Enâm (aleyhi elfü elfi salâtin ve selâm) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
Ey uyumaya niyetlenen kimse, yatağına uzandığın zaman şöyle de: “Allahım nefsimi Sana teslim ettim, bütün benliğimle Sana yöneldim; işlerimi Sana emanet ettim, sırtımı Senin kudretine dayadım. Senin rahmetinden ümitvârım, gazabından da korkuyorum. Senin dergahından başka ne iltica edilecek bir yer var, ne de güvenilir bir mekan; Senin merhametine sığınıyor ve Senden eman diliyorum.. diliyor ve indirdiğin Kitab’a, gönderdiğin Peygamber’e (aleyhissalâtu vesselâm) imanımı ikrar ediyorum.”
Şayet bunu okuduğun gece ölecek olursan fıtrat üzere (mü’mince) ölmüş olursun; eğer sabaha erersen, hayır bulursun.
[Buhârî, Daavât 7,9; Tevhid 34; Müslim, Zikr 56, (2710); Tirmizî, Daavât 76, (3391)]

FATIMA ZEHRA
23.09.2008, 21:02
*Mü'minin ferasetinden (ileri görüşlülüğünden)korkun.Şüphesiz ki o,Allah'ın nuruyla bakar.
(Tirmizi Tefsiri sure:6,bab15.hadis)

Çöl Aslanı
24.09.2008, 01:35
Ebû Mûsa el-Eş'arî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kur'an okuyan mü'min portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir.
Kur'an okumayan mü'min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir.
Kur'an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır.
Kur'an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır. "

[Buhârî, Et'ime 30 Fezâilü'l-Kur'ân 17, Tevhîd 36; Müslim, Müsâfirîn 243. Ayrıca bk. Ebû Dâvud, Edeb 16; Tirmizî, Edeb 79; İbni Mâce, Mukaddime 16]

Alkavkaz
24.09.2008, 02:09
http://www.herkul.org/images/golgeler/buyuk/7.jpg

Alkavkaz
24.09.2008, 08:42
Günün Hadis-i Şerifi

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)

Günün Hadis-i Şerifi

Buhari ve Muslim, Ebu Hureyre'den (r. a.) kaydettiklerine gore, Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) soyle buyurmustur:
"Gunesin dogdugu her yeni gunde kisiye, her bir mafsali icin bir sadaka vermesi gerekir. Iki kisi arasinda adalet yapman bir sadakadir.
Kisiye hayvanini yuklerken yardim etmen bir sadakadir.
Guzel soz sadakadir, namaza gitmek uzere attigin her adim sadakadir.
Yoldan rahatsiz edici bir seyi kaldirip atman sadakadir."
Buhari, Cihad 72, 128, Sulh 33; Muslim, Musafirin 84, (720), zekat 56, (1009).
http://img256.imageshack.us/img256/5871/blume1118xs3.gif (http://imageshack.us/)

m-angel
24.09.2008, 09:22
Abdullah ibni Hars Radiyallâhu Anhın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

"Oruç tutan insanın uykusu ibadettir, susması da tesbih sayılır. İyilik ve ibadetlerine kat kat sevap verilir. Duası kabul olunur, günahları da affedilerek silinir."

(Kenzü’l-Ummal, 3:327)

Berre_tuna
24.09.2008, 09:25
Allah korkusuyla göz yaşı döken kimse, süt memeye geri dönmedikçe ateşe girmez. Bir kul üzerinde, Allah yolunda yapışan tozla, cehennemin dumanı biraraya gelmez.(Tirmizi,1633)

SessizGemi
24.09.2008, 12:27
"Cehennemin etrafı şehvetlerle donatıldı, cennetinki ise zorluklarla kuşatıldı."

"Cennet ehli, cennette, otuz, ya da otuzüç yaşında, sakalsız, kılsız ve gözleri sürmeli olarak girecektir."
Muaz radıyallahu anh. Tirmizî.

Alkavkaz
24.09.2008, 14:42
http://i25.tinypic.com/2mn53wx.jpg

Alkavkaz
25.09.2008, 08:24
http://i29.tinypic.com/2wbx555.jpg

Asr-ı Seâdet
25.09.2008, 09:28
(Merhamet etmeyene, merhamet edilmez, acımayana acınmaz.)

(Yerdekilere merhamet etmeyene, gökteki melekler merhamet etmez.)

(Hadis-i Şerif)

garib hafız
25.09.2008, 09:31
Acele etmek şeytandandır.Beş şey bunun dışındadır;Kızını evlendirmek,borcunu ödemek,cenaze hizmetlerini çabuk yapmak,misafiri doyurmak,günah yapınca hemen tövbe etmek

sevgi çiçeği86
25.09.2008, 11:55
Allah korkusuyla göz yaşı döken kimse, süt memeye geri dönmedikçe ateşe girmez. Bir kul üzerinde, Allah yolunda yapışan tozla, cehennemin dumanı biraraya gelmez.
(Tirmizi,1633)

SessizGemi
25.09.2008, 22:15
"ihsan, Allaha sanki Onu görüyormuşsun gibi ibadet etmendir. Zira, sen Onu görmesen de, O seni kesinlikle görür."
Yahya radıyallahu anh. Müslim.

"Şüphesiz, dilleriyle söylemedikçe veya onu yapmadıkça, Allah, ümmetimin gönüllerinden geçirdikleri şeyleri bağışlamıştır."

garib hafız
25.09.2008, 22:30
Bir müslümanın evladı ibadet edince,kazandıgı sevap kadar,babasınada verilir.
Bir kimse çocuguna fısk ve günah birşey ögretirse,bu çocuk ne kadar günah işlerse,babasınada o kadar günah yazılır.
Hadis-i şerif

SessizGemi
26.09.2008, 17:10
"Allah, bizden öncekilere Cuma gününü nasip etmedi. Cumartesi yahudilerin günü, pazar ise hıristiyanların günü oldu. Allah, bizi dünyaya getirip, bize Cumâ gününü lütfetti. Böylece cumâ, cumartesi ve pazar ibadet günleri oldu.
işte, kıyamet gününde de, tıpkı bu günler gibi, onlar bizden sonra gelecekler. Böylece, dünyada geliş sırası bakımından biz sonuncu olduk, ancak kıyamet gününde biz ilk olacağız ve hesabımız diğer yaratılanlardan önce görülecektir."

trafo7500
27.09.2008, 12:27
Kim bir mü'mine lanet ederse, Onu öldürmüş gibi olur.

( Buhari, Edep)

Berre_tuna
28.09.2008, 00:04
Kişinin fitnesi ehlinde, malında, çocuğunda, nefsinde ve komşusundadır. Oruç, namaz, sadaka, emr-i bi'l-maruf ve nehy-i ani'l-münker bu fitneye kefaret olur!(Müslim, 144)

SessizGemi
28.09.2008, 00:08
Ebu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Ben, haklı bile olsa münâkaşayı terkeden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum. Şaka bile olsa yalanı terkedene de cennetin ortasında bir köşkü, ahlakı güzel olana da cennetin en üstünde bir köşkü garanti ediyorum."

Ebu Davud, Edeb 7, (4800).

SessizGemi
28.09.2008, 09:28
Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir."

Tirmizi, Zühd 57, (2398).

Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Kıyamet günü, afiyet ehli kimseler, bela ehline sevapları verilince, dünyada iken derilerinin makaslarla kazınmış olmasını temenni edecekler."

Tirmizi, Zühd 59, (2404).

EMİR
29.09.2008, 09:37
Şüphesiz ki Kıyamet günü, Allah'ın en çok ehemmiyet vereceği emanet, kadın-koca arasındaki emanettir. Birbirlerinin sırlarını neşretmeleri, o gün en büyük ihanettir.
(Müslim, 1437)

seyyah_acem
09.10.2008, 19:59
Alah'ın resülu sahabelere hitaben:''Sizden birinizin evinin önünden bir nehir aksa,ve günde beş kere yıkansa,bedeninde kir kalırmı?''diye sordu sahabelerde hayır kalmaz dediler. Resülulah devamla''Beş vakitte bunun gibidir.Beş vakit namaz kılanı da Allah günahlarından temizler''buyurdu.

Berre_tuna
10.10.2008, 22:46
Ümmetim yağmur gibidir, evveli mi, ahiri mi daha hayırlıdır bilinemez.(Tirmizi, Emsal 6)

GÜL-İ RANA
11.10.2008, 00:43
“Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Kime dua kapısı açılırsa, ona rahmet kapıları açılır. Allahın en çok sevdiği şey, kendisinden afiyet istenilmesidir. Dua, başa gelen için de, gelmeyen için de faydalı olur. Kazayı ancak dua önler. Onun için, duaya sarılmalısınız." İbn Ömer radıyallahu anh.
Hadis
Tirmizî.

Berre_tuna
13.10.2008, 22:47
Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a yemin olsun, ya ma'rufu (iyiyi) emreder ve münkerden (kötüyü) de yasaklarsınız veya Allah'ın katından umumi bir bela göndermesi yakındır.(Tirmizi, 2170 )

GÜL-İ RANA
14.10.2008, 22:01
Başlarına üzücü bir hal geldiğinde sabreden;
Kendine nimet verildiğinde şükreden;
Haksızlığa uğradığında olaya hoşgörüyle yaklaşarak bağışlayıp affeden;
Kendi bir haksızlık yaptığında özür ve af dileyen kimseler...
İşte onlar güvenli ve doğru yolu bulanların ta kendileridir.

(Taberani).

Berre_tuna
15.10.2008, 00:16
...Kâfir, yaptığı hayır sebebiyle dünyada öylesine yedirilir ki, ahirete varınca, karşılığı verilecek tek hayrı kalmaz.(Müslim, 2808)

GÜL-İ RANA
15.10.2008, 21:39
Dostunu severken ölçülü sev günün birinde düşmanın olabilir düşmanınada buğzunu ölçülü yap günün birinde dostun olabilir

(Tirmizi)

Asr-ı Seâdet
16.10.2008, 10:42
Ananın, babanın çocuğuna olan ve mazlûmun, zâlime olan bedduâları, red olunmaz.
Hadîs-i şerîf

Asr-ı Seâdet
16.10.2008, 15:16
Günahına pişman olmayıp dili ile istiğfar eden, günahında devam edicidir. Rabbi ile alay etmektedir.

Hadîs-i şerîf

GÜL-İ RANA
16.10.2008, 19:47
Bir kimse darda bulunan birine mühlet verir veya alacağından bir kısmını veya tamamını bağışlarsa, gölgesinden başka gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde http://www.sadakat.net/forum/Smileys/default/000.gif onu arşın gölgesinde gögelendirir.

Tirmizi

SessizGemi
18.10.2008, 11:54
Sahabiler için Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemden daha sevgili hiçbir şahıs yoktu. Buna rağmen, onu gördükleri zaman, hoşlanmadığını bildikleri için ayağa kalkmazlardı.
Enes radıyallahu anh. Tirmizî.

"Kim insanların kendisi için ayağa kalkıp saygı göstermelerini isterse, ateşteki yerine hazırlansın."
Muaviye radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

Glorfindel
18.10.2008, 12:02
İbni Ömer(r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Nebi (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Kim büyüklenme kastıyla elbisesini yerde sürüyerek yürürse kıyamet günü Allah ona(rahmet nazarıyla) bakmaz." Ebubekir:
"Ya Rasulallah! Dikkat etmediğim vakit benim de elbisemin eteği yerde sürünüyor."dedi. Rasulallah:
"Sen onu büyüklenme kastıyla yapanlardan değilsin." buyurdu.
(Buhari tamamını,Müslim de bir kısmını rivayet etmiştir.)
" Riyazu's Salihin"

SessizGemi
18.10.2008, 23:04
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, yeni elbise giyince şöyle dua ederdi:
"Allahım! Hamd, ancak sana özgüdür. Senden bu giysinin ve kullanımının hayırlı olmasını dilerim. Onun ve kullanımının şerrinden sana sığınırım."
Câbir radıyallahu anh. Tirmizî.

GÜL-İ RANA
19.10.2008, 01:46
Iki göz vardir ki, cehennem atesi onlara dokunmaz: Allah korkusundan aglayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Tirmizî, Fedâilü'l-Cihâd, 12.

Asr-ı Seâdet
20.10.2008, 10:56
Alışverişte, "Vallahi böyledir, billahi öyle değildir."
diye yemin edenlere yazıklar olsun.
Hadîs-i şerîf

Asr-ı Seâdet
20.10.2008, 11:02
Kalbinde zerre kadar imanı olan,
Cehennemde sonsuz olarak kalmayacak, çıkarılacaktır.
Hadîs-i şerîf

GÜL-İ RANA
21.10.2008, 16:03
Kur'an okur ve gereği ile amel eder; o, tadı güzel, kokusu güzel turunç meyvesi gibidir. Bir mü'min de Kur'an okumaz, fakat gereği ile amel eder; bu da tadı güzel, fakat kokusu olmayan hurma gibidir. Kur'an okuyan fakat gereğiyle amel etmeyen münafığın benzeri de kokusu güzel tadı acı, reyhane otu gibidir. Kur'an okumayan münafığın benzeri de tadı acı ve kötü, kokusu acı Ebu Cehil karpuzu gibidir."

( Buhari)

sa 'lik
23.10.2008, 17:10
Resulullah (sav) buyurdular ki: "ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."
Ebu Hüreyre(r.a.)

Berre_tuna
27.10.2008, 07:47
İmanın tadını, Rabb olarak Allah'ı, din olarak İslam'ı, peygamber olarak Muhammed'i seçip razı olanlar duyar.
(Tirmizi,2625)

Berre_tuna
02.11.2008, 08:47
Kim kuşluğun bir çift (namaz)ına devam ederse, deniz köpüğü kadar çok da olsa, Allah günahlarını affeder.
(Tirmizi, 476)

Asr-ı Seâdet
04.11.2008, 10:26
İmanın en faziletlisi, nerede olursan ol,
Allahü teâlânın seninle beraber oluduğunu bilmendir.

Hadîs-i şerîf

m-angel
04.11.2008, 10:50
İbni Mes’ûd radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl–i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi:

“Allâhümme innî es’elüke’l–hüdâ ve’t–tükâ ve’l–afâfe ve’l–gınâ:

Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.”

Riyazüs Salihin 1471.

Berre_tuna
22.11.2008, 11:20
Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder.
(Müslim, Zikr 43, (2703))

SessizGemi
22.11.2008, 22:45
"Açıkça günah işleyen fâsıkın aleyhinde konuşmak gıybet sayılmaz. Açıkça günah işleyen hâriç, ümmetimin her ferdi affedilecektir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Rezîn.

sa 'lik
22.11.2008, 23:22
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Abdest imanın yarısıdır. Elhamdülillah mizanı doldurur; sübhanallah velhamdülillah arz ve sema arasını doldurur; namaz nurdur; sadaka burhandır; sabır ziyadır; Kur`an ise lehine veya aleyhine bir hüccettir. Herkes sabahleyin kalkar, nefsini satar; kimisi kurtarır kimisi de helak eder."

ArZu
01.12.2008, 13:11
Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter.

Müslim, Birr 72. (III, 2002

32.GÜN
01.12.2008, 13:13
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri diyor ki: "Kulum, hakkımda nasıl bir zan yürütürse ben öyleyimdir. O, beni zikredince ben onunla beraberim, O beni içinden geçirirse, ben de onu içimden geçiririm. O, beni bir cemaat içerisinde anarsa, ben de onu, onunkinden daha hayırlı bir cemaatte anarım. O, bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir arşın yaklaşırım. O bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."

ArZu
02.12.2008, 14:10