PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : UZAYI FETHeDEN PeYGAMBER

antioxidan
02.04.2007, 16:19
Şeyh İsmail Bursevî, Rûh-ul Beyan tefsirinde der ki: " Eğer benden sorarsan, Hazreti Rasûlullah cismiyle neyin içinde mi'râca götürüldü?

Ben derim ki, Bahr-ul-Ulûm kitabında yazıldığı üzeredir: " Ben bir gecede lü'lü'den işlenmiş ve altından döşenmiş bir kafes içinde mi'râca götürüldüm. "

Aynı hadisi İmam Suyûtî, ed-Dürr-ul-Mensûr fitTefsîr-i bilMe'sûr adlı eserinde şu lafızla tahric etmiştir:

" Ben bir gecede lü'lü'den işlenmiş ve altından döşenmiş bir kafes içinde götürüldüm. Ondan nur dalgalanırdı. Ve üç şey Bana verildi: Gerçekte Sen rasullerin efendisisin. Ehli takvanın İmamısın. Abdest suyunda yüzleri ve elleri parlayanların liderisin. "

İktibas: Ehli Sünnetin Nazarı İtikadın Ölçüsüdür...

Öncelikle bu hadislerin zabt tarihinde insanoğlunun aklında ve bilgisinde uzaya çıkışla ilgili zerre kadar bilgi kırıntısının ilmi olarak olmadığını ifade edelim....

Lü'lü madeninin dünyadaki en sert alaşımlı madem olduğunu biliyor musunuz? Sıcağa ve soğuğa karşı en dayanıklı maden...

Altın ise oksijenle temasa geçince kimya ilmindeki adıyla oksitlenmeyi yaşamayan, en az etkilenen , oksijeni en zayiatsız koruyan ve oksijenin kullanımında en güvenilir maden!!!...

Soru : İnsanoğlunun ilk uzaya çıkışında kullandığı ve halihazırda uzay seferleri için kullanılan taşıyıcı füzelerin ve mekiklerin dış satıhlarının ne ile kaplandığını ve mekiklerin iç kaplamasının ne olduğunu araştırabilecek tarzda meraklı biri var mı aramızda?.

Bu araştırmanın neticesinde birileri ' Evet mekiklerin dış satıhları lü'lü madeninden - ki sıcağa ve soğuğa en dayanıklı maden olduğu için atmosferin tabakalarından geçerken füzenin erimemesi ve aşırı soğuktan çatlamaması için bu maden kullanılmak zorundaydı- ve mekiğin iç kaplaması altından - ki oksijenin kullanımı noktasında kayba uğramaması ve korunması için oksitlenmeye tabiî ( doğal ) engel bu madenin zaruri olarak kullanılması gerekiyordu- sonucuna varırsa biz hiç şaşırmayacağız. Çünkü Aleyhisselatü vesselam 1400 sene önce uzaya çıkışında kullandığı aleti kendisi tarif etmiştir.

Hadisin azametinden korkmasak füze diyecektik diyen alimlerin olduğunu bilin yeterli.

İslam ilme rehberdir; Din olarak islama, Rabb olarak Allah'a Celle celaluhu , Peygamber olarak Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem'e uyanlara hürmet ve sevgiler.

antioxidan
02.04.2007, 16:21
" Gökleri ve yeri ve bunların içine yayıp ürettiği canlıları yaratması da O'nun ayetlerindendir. O, dilediği zaman onları biraraya getirmeye de kâdirdir. " Eş-Şûrâ/ 29

Zemahşerî ve İmam Nesefî'nin beyanlarına göre de gökte hayat vardır.

Zemahşerî bu ayeti kerîmedeki fîhimâ zamirinden hareket ederek, gökte de hayat olduğunu söylemektedir. Âlûsî de ondan nakletmiştir.

Muhtemelen Allah Teâlâ bir zaman gökteki canlılarla insanları biraraya getirir.

Müfessirler dediler ki: " Dabbe"; yiyen içen ve yürüyen hayvandır.

Yeryüzünde olan insandan başka, göklerde " dabbe"nin keşfedilmesi takdirinde, Kur'ân'ın bu mu'cizesi de meydana çıkacaktır. Bu hususta, Rûh-ul-Beyan ve Rûh-ul-Meânî de güzel tafsilat vardır.

İktibas Dilara Yayınları Ehli Sünnetin Nazarı İtikadın Ölçüsüdür