Orijinalini görmek için tıklayınız : Nickinizin Manası Nedir???
Rüveydaa
02.12.2007, 16:42
Rüveyda
kırılgan..
"Rüveyda Ben Sendeyim Sen Bendesin"
seviyorum ismimide ismimin anlamınıda ;)
LosserMan
02.12.2007, 21:42
aynalı-ayna gibi adam yani :O
Gece...
Ahh Leyl......
Dile gelsende konussan...
leylim leyyyyyy leylim leeyyyyyy
ya ben hep kardeşimi görünce kıronun şarkısını leylim leyyyyyy leylim leeyyyyyı hatırlıyom haaaaaa:D
LosserMan
02.12.2007, 22:08
ya ben hep kardeşimi görünce kıronun şarkısını leylim leyyyyyy leylim leeyyyyyı hatırlıyom haaaaaa:Dadama niye kıro diyorsun :mad::mad: kıro kürtçede çocuk demek,bende kıroyum işte okadar..
ya ben hep kardeşimi görünce kıronun şarkısını leylim leyyyyyy leylim leeyyyyyı hatırlıyom haaaaaa:D
Birtek senin aklina gelmiyo abi, neredeyse herkezin aklina direk o sarki geliyor :D
istemeden reklam yapiyorum:D
hasret-yolcusu
02.12.2007, 22:21
hasret-yolcusu...
hasret...
ucsuz bucaksiz bir ates yüreklerde gizlenen...
kiminde Leyla´ya...
kiminde Mevla´ya...
yolcu...
besikten mezara uzanan bir yolculuk...
ve bu yalan dünyada...
garip...
kimsesiz...
bir yolcu...
LosserMan
23.12.2007, 18:35
aynalı aynası var demek.. :O
adıiçinyaşamak
23.12.2007, 18:55
Adi Için Yaşamak...
ömer Karaoğlunun Ezgilerinden Bitanesi..
Bu Ezgiyi çok Seviyorum
Adi Için Yaşamak;
Allah Için, Yaşamak...
İsra = Yükseliş...
aynı zamanda Peygamberimizin miraca çıkarken yaptığı gece yürüyüşü...
selsebil
23.12.2007, 19:14
adama niye kıro diyorsun :mad::mad: kıro kürtçede çocuk demek,bende kıroyum işte okadar..
Aynalı kardeş kürtçeden çocuk kıro değil kuro ;)
gül.efşan
23.12.2007, 19:19
hümeyra... kızılcık kırmızı kelime anlamı. peygamberimiz hz.aişe ye sen bir hümeyra'sın dermiş.hz.aişe nin yanaklarının kızarması hasebiyle...bide ''Dininizi hamradan(hümeyradan yani hz. aişe'den) öğreniniz''dye bir hadis-i şerif var. Seviyorum ismimi:)
LosserMan
23.12.2007, 19:58
Aynalı kardeş kürtçeden çocuk kıro değil kuro ;):O aynı sayılır..
ümare:Efenfdimiz a.s akabede ilk biat eden Medineli hanım sahabe.Hayatı bni çok etkilemiş
Savaş meydanlarında cesurluluğu ile tanınan biri...
MuRaDıM: Benim adım Murat:) :) :)
Bu gerçek anlamı bir de mecazi anlamı var o da beni sevenler (sağolsunlar çok sevenim var Allah eksik etmesin...) Neyse beni sevenler bana Muradım der...
Çok sevinirim ben de. Küçük şeylerden neşe alabilenlerdenim. Ama yalnız o demesin bana muradım çünkü Allah yukarıda ya ben onu artık hiç sevmiyorum.
Hem peygamber edendimiz bile dememiş mi , Merhamet etmeyene merhamet etmeyiniz...
Vay be konu nereden nereye gelmiş...
Alper...
27.12.2007, 19:43
nickimin manası ..direk ben...orijinal halis muhlis....:) benim işte
Sidre-i nur
27.12.2007, 19:56
Ebhar:Arapca, Denizler demek =)
selsebil
28.12.2007, 09:26
selsebil:Cennetteki bir pınarın adı
ahevrenah
28.12.2007, 17:52
ahlanah: bir arkadaştan kopya çektim herhalde. o araya kendi adını koyardı. ben ise ???????......... hep kızarım kendime, pişmanlık duyduğum birşey yaptıktan sonra...
ahhhhhhhh çok yaparım ben bu yanlışları.
[quote=MuRaDıM;461897] çünkü Allah yukarıda ya ben onu artık hiç sevmiyorum.
quote]
Allah yukarda degil kardesim, heryerde :):flowers:
S
evecen
İ
radeli
N
azik
E
stetik
M
utlu
muş :O
MEHMET
Bildiğiniz isim
İLKERENESEYYÜB
ASUDE: Sessiz,durgun anlamlarında...
sırrımı açıklayamam!
sonra buraları cıa lar fbi lar mit ler doldurur...
ela rana
01.04.2008, 03:30
ela:sarıya kaçan kestane rengi
rana:güzel,hoş görünen
siluet :gölge, bir şeyin yalnız kenar çizgileriyle tek renk olarak beliren görüntüsü.
güneşin önünde duran bir kişinin çekilen fotoğrafı da siluet olarak çıkar.
diyor google....
LEYLİ_EFRUZ55
08.06.2008, 19:02
Leyli efruz:geceyi aydınlatan
şüheda_i hayat
08.06.2008, 19:03
şüheda_i hayat:...şehitlerin hayatı....:)
ahevrenah
16.06.2008, 23:02
ahhhhhhhh evren aahhhhhhhh....
hazne; bir nevi saklama kabı... :O
ahevrenah
16.06.2008, 23:12
hazne; bir nevi saklama kabı... :O
niyeyse hep hazine derler size.. :)
Ahver diyor bi' tek... Sağolsun o da beni sevdiğinden... :)
ahevrenah
16.06.2008, 23:16
Ahver diyor bi' tek... Sağolsun o da beni sevdiğinden... :)
yok kaç kez denk geldiysem hep aynı :)
ÜLKÜ HAN
16.06.2008, 23:21
Nickim ismim Ülkü idael demek han`da padişahlara söylenen hükümdar anlamında söylem :)
Aileme sonsuz teşekkür ediyorum bu vesile ile bana böyle güzel isim koydukları için:)
salik:Allah yolcusu, bir yola giren, bir yolu takip eden.
sahib-ül vefa
19.07.2008, 17:50
n=neslihan
e=esma
h=hatice
r=bu da kendi adım:O
en yakın dostlarımın ve benim ismimden oluşan birrrrr rumuz:):):)
Ah minel aşk...
19.07.2008, 17:53
AH MİNEL AŞK.....AHH AŞKIN ELİNDEN demek
nickimin meali : cadı demek. ama uzaktan yakından alakam yoktur :D
abdulbasir
21.07.2008, 23:03
abdulbasir : görenin kulu
EbuRudeyha
21.07.2008, 23:14
Ebu Rudeyha: Peygamber Efendimiz'in (sav) Mekke'den Mediye göç ettiğinde orada yapmış olduğu ensar-muhacir kardeşliği antlaşmasında Hz. Bilal-i Habeşi'ye kardeş olarak yazdığı sahabidir.
Kaynak: http://www.islamiterimler.net/islam-ansiklopedisi/e/ebu-rudeyha.html
incitanem
22.07.2008, 02:53
ben nickimin anlamını biliyorm ama anlatamıyorm o var yani...
sahib-ül vefa
23.07.2008, 17:06
vefa sahibi...:)
makina2029
23.07.2008, 18:41
makina2029 => makinalar insanların işlerini kolaylaştıran aletler, bozulunca yapılır, onarılır veya yenisi alınır..makinalarla uğraşmak insanlarla uğraşmaktan daha kolaydır..bir makinayı bozarsın, kırarsın, çökertirsin vs..sonrada onu tamir edersin veya yenisiyle değiştirirsin..insanlar öylemi tabiki hayır her insanın ruh hali başkadır.insan kalbi okadar tamiri kolay diildir, bir insan emir vermek bir makinayla eşdeğer diildir..insanda enaniyet vardır..karşındaki insana bir şeyleri anlatmak ispatlamak ve onun anlamasını sağlamak çok zordur..siz ne derseniz diyin karşıdaki insan anladığı kadarıyla yada kendibildiğini söylemekten geri durmaz."Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anlayabildiği kadardır".bende makinayı bana göre kolay olanı seçtim.bir öğretmen, avukat, doktor vs.. diilde makina teknikeri oldum..verdiğim bu karardan dolayı asla pişman olmadım..
[2029]=> peygamber efendimizin doğumu islamın nurunun dünya sahnesine çıkış tarihi 571 dir..571[5+7+1=13] 13 rakamına tekabül eder.fatih sultan mehmet hazretlerininde 1453 [1+4+5+3=13]de istanbulu fethiyle islamiyet dünya sahnesinde çok önemli bir yer gelmiş hıristiyanlığın otoritesi sarsılmış islamın yükselişi tüm dünyada boyut kazanmıştır..peygamber efendimizin(s.a.v) müjdelediği gibi “Kostantiniyye (İstanbul), elbette fetih olunacaktır. O’nu fetheden komutan ne güzel komutan, O’nun askeri ne güzel askerdir.” feth olmuştur..bu dönemler dikkat ederseniz dünyanın en karanlık dönemlerinde insanların kurtuluşu olan iki mukaddes olaydır..iman-küfür muharebesinin en çetin döneminde küfür imana karşı galip gelmesi birkez daha önlenmiş ve iman muzaffer olmuştur..ahirzaman diye nitelendirdiğimiz şu dönemde, küfür ordusu ister kabul edin veya etmeyin imana karşı üstün durumdadır..deccal fitnesi islam ülkeleri dahil tüm dünyaya küreselleşme adı altında iletişim teknoloji eğlence kültürürü vs.. tüm ihtişamı ile gözleri boyadı...insanların içini sadece maddepereslik, şeytan perestlik softmateryalizm siz nederseniz diyin buna karanlık kapladı..hadislerin ışığında benim şahsi fikrim bu son yüzyıl olduğunu tahmin ediyorum..[en doğrusunu rabbim bilir]..hz.mehdinin ve hz.mesih'in (hz.isa a.s) bu yüz yılda deccalin fitnesine karşı duracakları bir dönem olduğu inancındayım..ve bu duruşun başilangıç tarihinin 2029[2+0+2+9=13] olmasını ümit ediyorum..
furkan50
25.07.2008, 16:45
furkan oğlumun ismi 50 ise memleketimin plakası............
makina2029 => makinalar insanların işlerini kolaylaştıran aletler, bozulunca yapılır, onarılır veya yenisi alınır..makinalarla uğraşmak insanlarla uğraşmaktan daha kolaydır..bir makinayı bozarsın, kırarsın, çökertirsin vs..sonrada onu tamir edersin veya yenisiyle değiştirirsin..insanlar öylemi tabiki hayır her insanın ruh hali başkadır.insan kalbi okadar tamiri kolay diildir, bir insan emir vermek bir makinayla eşdeğer diildir..insanda enaniyet vardır..karşındaki insana bir şeyleri anlatmak ispatlamak ve onun anlamasını sağlamak çok zordur..siz ne derseniz diyin karşıdaki insan anladığı kadarıyla yada kendibildiğini söylemekten geri durmaz."Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anlayabildiği kadardır".bende makinayı bana göre kolay olanı seçtim.bir öğretmen, avukat, doktor vs.. diilde makina teknikeri oldum..verdiğim bu karardan dolayı asla pişman olmadım..
[2029]=> peygamber efendimizin doğumu islamın nurunun dünya sahnesine çıkış tarihi 571 dir..571[5+7+1=13] 13 rakamına tekabül eder.fatih sultan mehmet hazretlerininde 1453 [1+4+5+3=13]de istanbulu fethiyle islamiyet dünya sahnesinde çok önemli bir yer gelmiş hıristiyanlığın otoritesi sarsılmış islamın yükselişi tüm dünyada boyut kazanmıştır..peygamber efendimizin(s.a.v) müjdelediği gibi “Kostantiniyye (İstanbul), elbette fetih olunacaktır. O’nu fetheden komutan ne güzel komutan, O’nun askeri ne güzel askerdir.” feth olmuştur..bu dönemler dikkat ederseniz dünyanın en karanlık dönemlerinde insanların kurtuluşu olan iki mukaddes olaydır..iman-küfür muharebesinin en çetin döneminde küfür imana karşı galip gelmesi birkez daha önlenmiş ve iman muzaffer olmuştur..ahirzaman diye nitelendirdiğimiz şu dönemde, küfür ordusu ister kabul edin veya etmeyin imana karşı üstün durumdadır..deccal fitnesi islam ülkeleri dahil tüm dünyaya küreselleşme adı altında iletişim teknoloji eğlence kültürürü vs.. tüm ihtişamı ile gözleri boyadı...insanların içini sadece maddepereslik, şeytan perestlik softmateryalizm siz nederseniz diyin buna karanlık kapladı..hadislerin ışığında benim şahsi fikrim bu son yüzyıl olduğunu tahmin ediyorum..[en doğrusunu rabbim bilir]..hz.mehdinin ve hz.mesih'in (hz.isa a.s) bu yüz yılda deccalin fitnesine karşı duracakları bir dönem olduğu inancındayım..ve bu duruşun başilangıç tarihinin 2029[2+0+2+9=13] olmasını ümit ediyorum..
13 rakamına uğursuz diyenlere kapak olsun...
makina2029
25.07.2008, 17:11
13 rakamına uğursuz diyenlere kapak olsun...
ey vallah öyle olsun..selametle..
Nîkbin: iyi gören, iyimser, herşeyi iyi tarafından gören anlamlarını taşıyor
tıpkı ben =)
reallife
25.07.2008, 20:08
reallife gerçek yaşam/hayat
"ne gülüyorsun anlattıklarım senin hikayen"
terk-i diyar
25.07.2008, 20:13
Memleketini terkeden manasında.Herkes bilir zaten :)
Allahtan istek, dilek anlamına gelen ismim Murat benim tabirimle ve arap asıllı olmamızın verdiği istekle MURAD'a MuRaDıM şeklinde bir kullanıcı adı ekledim (nick gibi ingiliz-yabancı kökenli sözcüklerin dilimize yerleşmesine karşıyız!) altınada canlar canı o güzel peygamberimiz, güllerin efendisi, Rabbimizin habibim diyerek isimlendirdiği son peygamber peygamber efendimiz HZ. Muhammed Mustafa (s.a.v)nın en sevdiğim nitelendirilmesi (gönlümün gülü ResulAllah) gelince çok güzel bi uyum oluştu.
Yani Muradım Gönlümün Gülü ResulAllahtır şeklinde...
biliyorum çok uzun oldu. Ama teşekkürşer. Hayırlı Kandiller:)))
Mehmetalp
29.07.2008, 19:30
İnşallah 24 kasım'da doğmasını beklediğim oğluma koymayı niyet ettiğim isim.
Mehmet Alp
İnşallah 24 kasım'da doğmasını beklediğim oğluma koymayı niyet ettiğim isim.
Mehmet Alp
Vay
Allah analı babalı büyütsün.
Bekliyoruz seni mehmet alp :)
mercan inci
29.07.2008, 20:03
Cenab-ı Hakk’ın her gün ziyaret ettiği kalp, kuşkusuz temiz olmaya layıktır. Çünkü bu kulun Rabb’ine karşı edeb kuralıdır.kainatta ne varsa insandada o var. benim yüreğim bir mercansa onun içindeki kalbimde inci gibi olmalı . kara bir taş olsa mercanın içinde, mercan ne saklardı böyle güzelce:)
makina2029
29.07.2008, 20:05
Cenab-ı Hakk’ın her gün ziyaret ettiği kalp, kuşkusuz temiz olmaya layıktır. Çünkü bu kulun Rabb’ine karşı edeb kuralıdır.kainatta ne varsa insandada o var. benim yüreğim bir mercansa onun içindeki kalbimde inci gibi güzel olmalıdır. kara bir taş olsa mercanın içinde mercan ne saklardı böyle güzelce:)
güzelmiş eyvallah;)
Zir-i Nigâh
03.08.2008, 13:42
zir-i nigah:Saklı bakış
Ah minel aşk...
03.08.2008, 15:46
nickimin meali : cadı demek. ama uzaktan yakından alakam yoktur :D
Hımmm..Osmanlı devletinin kurucusu Osman bey'in muhterem validelerinin ismide HAYME(ana) acaba başka anlamı olabilir mi?
Nikimin manası
efruz:farsça parıltı,gecenin karanlığını delen ışık demektir.
sahib-ül vefa
03.08.2008, 21:07
ne kadar anlamlı nickler varmış yahu:):):)
Vér@; Bilmediği ve şüphe ettiğini öğrenip iyiye ve doğruya göre hareket edip bütün günahlardan çekinme haleti..Tavkanın ileri derecesi..Mahluk,yaratılmışlar.Arzı örten mahlukat....Bunlar benim bildiklerimdi sağolsun Makina2029 sayesinde de bunları öğrendim...
VERA'
Takvâ, sakınma, korunma, günahtan hassasiyetle kaçma ve korkma, haramlar bir tarafa, şüpheli olan şeylerden, mâlâyânî ve boş şeylerden uzak kalma. Vera', kısaca "dînî hükümlere riayette titizlik" manasına gelir.
Vera', hayırlı ve övgüye değer amellere sarılıp, geçici dünya hevesi peşinde koşmayı terketmeyi gerektirir. Yine vera', emredilen ve nehyedilen bütün dinî hükümleri teferruatı ve incelikleriyle tatbik etmeyi gerektirir. Bunun gereği olarak, ağızdan giren ve çıkanın Allah ve Rasûlünün sevdiği şeyler olmasına dikkat etmek, günaha düşmekten ve harama bulaşmaktan kaçınmak için şüpheli şeylerden uzak durmak, zerre kadar da olsa kimsenin hakkını üzerine geçirmemek vera'dır. Hz. Ebû Bekir (r.a), "Bir nevi harama düşeriz korkusuyla yetmiş çeşit helâli terkey-ledik" sözüyle vera' örneği sergilemiştir.
Gereksiz şeyleri terketmek demek olan "mâlâyânî"yi terketmek de vera' cümlesindedir. Zaten Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadîsinde, kişinin lüzumsuz şeyleri terketmesinin o kişinin İslâmî güzelliği gereği, bir başka deyişle İslâmî iyi anlayıp uyguladığının delili olduğunu söylemiştir (Tirmizî, Zühd, 11; İbn Mâce, Fiten, 12).
Haramda vera' (kaçınmak) dindarlıktır. Lakin bunun da dereceleri vardır. Gazâlî vera'nın dört derecesi olduğunu söyler:
1- Haram olan şeylerden kaçınmak,
2- Şüpheli şeylere karşı korunmak (ki bu salihlerin vera'ıdır);
3- Harama sebep olması ihtimalini düşünerek helalî terketmek (ki bu muttakilerin vera'ıdır).
4- Her ne kadar kendini harama düşürmeyecekse de, Allah'a yakınlığının artmayacak şekilde ömrünün bir kısmının boşa geçeceği korkusundan dolayı, bütün mevcudiyetiyle Allah'a teveccüh edip, Allah'ın dışında her şeyden yüz çevirmek (ki bu da sıddıkların vera'ıdır) (Gazali, İhya, I, 25, II, 95). Vera'nın en düşük seviyesi Allah'ın nehyettiklerinden sakınmak, en yüksek seviyesi de Allah'ı zikirden alıkoyacak her şeyden kaçınmaktır. Şurasını belirtmekte yarar vardır ki sûfiler, mübah olmadığı konusunda en küçük şüphe bulunan hususlardan da haramdan kaçınır gibi kaçınırlar; şüpheli şeylere girmenin kendilerini harama sürükleyeceğinden endişe ederler. Ayrıca helal ve mübah olduğu kesinlikle bilinen şeylerin ihtiyaç ve zaruret miktarından fazla olan kısmını da terkederler. Bu konudaki fikir ve davranışları herkes için değil kendileri gibi olmak isteyenler için örnektir. Yoksa Allah'ın helâl kıldığı şeyleri, mubahları haram kılmak hiçbir kimsenin haddi değildir ve tehlikelidir.
Vera' ile zühd arasındaki fark, vera' şüpheli şeyleri, zühd ise ihtiyaç fazlasını terketmektir. Vera'yı takva kargılığı alanlar olsa da vera', takvanın ileri bir merhalesidir. Vera'nın sevabı ve neticesi, âhirette hesabın hafif olmasını sağlar.
İbrahim EMİROĞLU
NehaR; Arapçadır ve gündüz, gündüz vakti anlam (http://nedir.antoloji.com/anlam/)larına gelir.Aynı zaman (http://nedir.antoloji.com/zaman/)da adımdır..
istikamet
15.08.2008, 10:33
benimki oldukça açık
abdulkadir28
15.08.2008, 10:39
KADİR olan ALLAH celle celalühü'nün kulu. 28 giresun
Rumuz olarak degi§tirilmesini rica ediyorum konu ba§ligini
safira :derin mavilik anlamına geliyor denizi seyrederken başka alemlere gidiyorum sanki tefekkürüm çok farklı boyutlara kayıyor bu yüzden tercih ettim nickimi
israil: allah uğraşır/allah ile uğraşan. iki yönlü bir sözcük.
hz yakup'a, allah'ın verdiği bir isim:
tevrat'ta, hz yakup'un allah ile güreştiği, israil isminin bu güreşten sonra verildiği anlatılır.
kuran'da anlamı kapalı olan ayetler vardır. bu ayetler gibidir; güreş ayeti.
cebrail'in, hz peygamberi sıkması gibi. altında yatan bir anlam vardır.
*israil ismini, allah vermiştir. ve israil oğullarına verilen bilgilerde bunu destekler.
hayme ; Bir tür çadır
Kullanılış amacı ; Hayme Ana'dır..
ayşe ışın
20.11.2008, 08:33
ayşe erdem ;hane geçindiren ,ev kalkındıran,yuva kuran erdemli bir hanım manasına geliyor
Ecrin_Bedel
22.11.2008, 23:19
Ecrin_BedelEcrin : Allah'ın Hediyesi dir anlamı yaşarken başımıza gelen Her şeyin Hayrın da Şerrinden Rabbimden geldigini bilerek Sabretmeli Tevekkül etmeli .. Ahirete talip olanlar bazen büyük sınavlarla denenirler .. Rabbimin Sevgisi sevdigi olabilmek kul olabilmek Bedel ister ... bunu hep hatırlamak içindir BEDEL
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.