Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir çocuğa verilen insanlık dışı ceza
http://img493.imageshack.us/img493/5880/13eg1.jpg
http://img493.imageshack.us/img493/3443/21up.jpg
http://img493.imageshack.us/img493/7748/30nr1.jpg
http://img493.imageshack.us/img493/3460/40os.jpg
http://img493.imageshack.us/img493/5783/58ei.jpg
http://img493.imageshack.us/img493/6355/69fd.jpg
Gülçehre
16.07.2006, 13:55
BU kadarına da ne denir bilmem.. :(
ama bu resimler İran dan. 8 yaşında bir çocuk 2 gündür aç kalıyor ve pazardan bir ekmek çalıyor. Bunun için şeriat kurallarına göre cezalandırılıyor....
Gülçehre
16.07.2006, 14:18
Öylemii...Yani kolumu böyle koparıyorlar..(HIRSIZLIK)
Zeynep Özmen
16.07.2006, 14:21
şeriatta bu kadar ufak bir çocuğa bu kadar büyük bir ceza verilmesine ilişkin bir şey varmı bilemiyorum
tek kelime ile yazıklar olsun..
Gülçehre
16.07.2006, 14:24
Evet malesef...Hırsılık yapanların kolu hep kesiliyor büyük küçük demeden.
Zeynep Özmen
16.07.2006, 14:27
Evet malesef...Hırsılık yapanların kolu hep kesiliyor büyük küçük demeden.
belkide bu çocuk için en hayırlısı budur yani şu anda bu ceza verilmese ilerde daha büyük suçlar işleyebilir bu şekilde düşündüm içim rahatladı :)
Gülçehre
16.07.2006, 14:39
:)...
belkide bu çocuk için en hayırlısı budur yani şu anda bu ceza verilmese ilerde daha büyük suçlar işleyebilir bu şekilde düşündüm içim rahatladı :)
biri çocukken benim kolumu kesecekte.ben o devlete düşman olmuyacam.haa.hayırlı olan neymiş.hitler gibi bi şey olurdum heralde.arkadaşlar günahların engellenmesi zır.kişilerin ortam duruş ve iklimlerini değiştiremezsiniz o insanı değiştirmekte imkansızdır.aç kalmış diyoruzzzz.ama günahlar haksızlıklarla peydah olur.bir haksızlık ruhuna zerkededursun artık o ruh o............. başlar......
daha dün bir arkadaşla tartışmamızda hoş,bilinçli bir adam ıraktaki direnişçilerin insanların boğazlanması olayını söylediğimizde..ee efendim kuranda düşmanlarınızı ayak,kol ve boğazdan çarpazlamasına kesebilirsiniz diye ayet varmışislam budizim dini değilmiş,polyannıcılık hiç değilmiş.peygamber aynı anda 700 yahudiyi aynı anda canlı canlı topraga gömmüş falan diyordu.islam,hayat,yaşam,sevgi,empati,fedakarlık, ahlak,eylem yeri geldiğinde savaş değilse nedir.benim bildiğim islam çok af buyurun taheretteki sorunlarınızdan,uluslarası ilişkilerden,irklarası farklılık ve arayışlara çözüm bulur.kardeşim bu kafalar değişmeli..
Murat Sâki
16.07.2006, 15:11
şöyle düşünün şeriatta bu tür cezalar vardır kesin olarak hepimiz biliyoruz
bu çocuk bu şekilde belki çok büyük bir sevab almış olabilir çünkü onsan sonra gelenlere örnek olabilecek bir durum bu belki ahirette bu cezanın karşılğında yüksek bir makamata laik görülmüştür(Allah (c.c.) daha iyi bilir)
hee zinar afferim sanada.bu çocuk hem açlıktan,sefaletten acı çekecek üstüne üstelik kolu gidecek.sonrada cennet vaadleriyle kandırılacam.bırakın Allah aşkına.ben son iki yıldır avrupadan dönüşümle birlikte.çok şeyler yaşadım.18 yaşında kimsenin ulaşamıyacagı parasal zenginliğe ulaştım.ama bunun yanında çokta bedeller ödedim.türkiyede 2 yıldır yaşadıkların beni benliğimden aldı insanlığımdan çıkardı.en büyük darbeleri elinde 99 tesbihi düşürmeyipte iç dünyasında her türlü b.. yiyenlerden yedim.bu resimler yarama tuz serpti.vallahi artık gezegen arıyorum,gitmek için.muslümanları islamdan soğutuyorlar arkadaşlar...yani illa demelimiyimki müslümanlık buysa ben değilim..
med-cezir
16.07.2006, 15:21
şöyle düşünün şeriatta bu tür cezalar vardır kesin olarak hepimiz biliyoruz
bu çocuk bu şekilde belki çok büyük bir sevab almış olabilir çünkü onsan sonra gelenlere örnek olabilecek bir durum bu belki ahirette bu cezanın karşılğında yüksek bir makamata laik görülmüştür(Allah (c.c.) daha iyi bilir)
tamam şeriatte böyle cezalar var ama 8 yaşında bir çocuğa böyle bir ceza
verilir diye bir kural yoktur her halde, daha bu çocuk buluğ çağına girmemiş
doğal olarak ta yaptıklarından sorumlu değil, tabi sorumlu değil diye cezasız
bırakılmamalı ama cezası bu olmamalı
Allah, o çocuğun kolunu ezenlerin kalbine merhamet versin
ayy Allahım bune.Böyle ceza mı olur ya tamam illaki ceza verilmesi gerekiyorsa gözü korkutulsa yetmiyor mu içim parçalandı
Murat Sâki
16.07.2006, 15:24
eğer bir hak meselesi varsa mahkeme-i kübra var bunuda kimse inkar etmiyor şöyle bir durumda var bu kişiler şeriati biliyorlarsa çocuğun daha akli selim olmadığınıda biliyor olmalılar. Acaba resimin doğruluk payı nedir bu durumda var?
zinar hiç bi sürette bu resmin haksızlığını destekleyemezsin.
şeriatta bu tür cezalar vardır kesin olarak hepimiz biliyoruz
ama bu ceza çoçuklar içinde gecerlim..?
DJ MESNEVI
16.07.2006, 22:03
Bir insan Bir yerde tanıdıgı yoksa karnı acsa parası yoksa Ölmeyecek kadar doyabilicek calabilir.. bir hadis vardı ya bu konuda yanılmıyosam:S
abartmıslar yazık ya . :cray:
kardeş resimleri nasıl ekliyoruz
islam_vadisi
04.11.2006, 13:34
yuh be ben artık hiç birşey diyemem Allah aşkına hangi devirde yaşıyoruz ya
olayın devirle fln bi alakası olduqunu düşünmyrm ama o yaştaki bir çocuqa böyle bir ceza ...
tamam ilerde yapmaması içn qözdaqı vermek içn ıvır zıvır içn ama dediqim qbi o yaşta bir çocuqa aqır bir ceza!!
abilerim ablalarım bu bir ceza falan değil bir gösteri...
hiç dikkat etmedinizmi birinin elinde mikrofon var ve anons yapıyor... fotonun devamı nerde?
şeriat kurallarına göre hırsızlığın cezası kol kesmektir evet ama bunun icra edilebilmesi için birçok sebep olması gerekmektedir en önemli sebep te keyfi hırsızlıktır...
ayrıca akıl baliğ olmamış bir kişiye bu ceza verilmez...
sadece popülizm fotoları...
bizde hemen iran a saldırmışız...
saltan isimli üyeyi şiddetle kınıyorum... yanlış bilgi verdiği için...
(iran benim burnumun dibinde ve iki kere ziyaret etmişliğim var ben irandaki gibi sağlam bir medeniyet görmedim sadece temizlikleri iyi değil o kadar geriye kalan tüm yaşantı türkiye ile aynı... tahran tam bir modern başkent... insanlar ülkelerini çok seviyorlar...)
esselam bu resmin insalıkla yada devirle alakası yok bence.tamamen cehalet,dinini bilen bir toplum böyle saçma cezaların islamiyte olmadığını ve bunun şeriatta (hakiki şeriat anlayışından bahsediyorum) olmadığını bilir..sadece islamiyeti kendi kafalarına göre ve nefislerine göre yorumlanmasına bağlıyorum...
mü'min olmak sorumluluktur,görevimiz cehaletle savaşmak olmalı bizlerin...
daha kaç yaşında çocuk ama nasıl yürekleri dayanıyor bunu yapmaya :(
DJ MESNEVI
05.11.2006, 16:55
seriat ta böyle birsey yok kardesim yav..
eğer bir sehirde kimseyi tanımıyorsanız bir lokma yiyecek bulamadınızsa helal yoldan doyacak kadar calmaya müsade edilmistir..bir hadis vardı aklımda diil..
karaman70
05.11.2006, 17:06
verilen cezalar bir sistem ve kurallar bütünü içerisinde olmalı sana bu ceza bana bu ceza olmamalı ve zengin nufuslu birine saygı hurmet fakir garibana eziyet ceza olmamalı malesef hüküm Allah ın hükmü denilen yerlerde bu olmakta uygulamak için en başta birey birey yasamak ve sonra bütün halinde rıza gösterip hükmü ilahiye rıza göstermek gerekir o cezayı bu cezayı veen neye göre veriyr bilinmiyor
bu ne kepazeliktir anlamadım iranda şeriat kanunları vardır diyip durmayın lise yıllarında bile (artık bu neyse )islam cumhuriyeti olarak geçiyor ...çocuk daha buluğ çağında değil ona nasıl böyle hayvanca ceza verilir ..islamın temeline vurulan bir baltadan başka birşey değildir bu
YAZIKLAR OLSUN
YAZIKLAR OLSUN
YAZIKLAR OLSUN
nur_visal
09.11.2006, 12:06
bu ne kepazeliktir anlamadım iranda şeriat kanunları vardır diyip durmayın lise yıllarında bile (artık bu neyse )islam cumhuriyeti olarak geçiyor ...çocuk daha buluğ çağında değil ona nasıl böyle hayvanca ceza verilir ..islamın temeline vurulan bir baltadan başka birşey değildir bu
YAZIKLAR OLSUN
YAZIKLAR OLSUN
YAZIKLAR OLSUN
Katılıyorum sana kardeşim islamın temeline vurulan baltadan başka birşey değil....Rabbim gözümüzü açsın.
kemalali
09.11.2006, 12:07
Anlayın artık İran Şeriatle yönetilmiyor. Muta haramdır. Muta Nikahı yapıyorlar. Sünnilere baskı uygulanıyor. İran Şia Cumhuriyeti. Bu verilen cezanın Şeriatte yeri yoktur. Yetişkin gizli,kilitli,kapalı yeri soydugunda cezalandırılır. Tezgahtaki ekmegi çalan kişiye ceza verilemez. Yakalandıgında ceza yerine hediye etseler,uyarsalar. Yoksa ilerde daha büyük hırsız kapkaççı olur.
Sofuoglu
09.11.2006, 16:21
delinin biri kuyuya bir tas atmis,kirk akilli cikartamamis,
seriatin se sini bilmeyenlerde burda ahkam kesmeye kalkismis....
yapmayin etmeyin,bu tur seylere kanipda sakin ha dininize kufretmeyin
bizden uyarmasi....
İşte siz böylesiniz. Haydi biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız, ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz?Allah bilir, siz bilmezsiniz.(Al-Imran 66)
Seriat kanunlari diye uygulanan bu cezalarin dinimizde yeri olduguna inanmiyorum... Bence bu sadece ve sadece din adi altinda yapilan VAHSET!!!:uzgunum[1]:
kemalali
09.11.2006, 22:18
Şeriat - Arapça şer¤at
Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam
hukuku.
Casiye
(18) Sonra emirden (olan) bir şeriat ile seni vazifelendirdik; onun için sen o şeriata uy'da ilmi olmayanların arzularına uyma!
Maide
(5) Bugün temiz nimetler size helal edildi. Kendilerine kitap verilenlerin yemekleri size, sizin yemekleriniz de onlara helaldır. Hür mü'min kadınlarla, sizden önce kendilerine kitap verilenlerin hür kadınları, namusunuzu muhafaza etmek, zina etmemek, gizli dost tutmamak, kendilerine mehirlerini verip nikahlamak şartıyla size helaldır. Her kim şeriatın hükümlerini tanımazsa, bütün yaptıkları boşa gitmiştir ve o ahirette zarara uğrayacaklardandır.
bence burda bi yanlışlık var .. eğer hırsızlık yaptığı için kolu kesiliyor olsa .. bu hiç üzerinden araba geçirilerek mi yapılır? :blink: ..
bi arkadas söylemiş show amaçlı bi olay die ..ona katılıyorum .. bi kere amaç kolu kesmek olsa neden kolun altına bi bez parçası konsun ki koparken az acısın die mi ? :) ayrıca adamın elinde mikrofon fln var .. bence bu tamamen show amaçlı bi şey .. biriside oturup üzerine senaryo yazmış :) (inşaAllah)
nur_Sahra
09.11.2006, 22:35
cocuk acliktan yapmis ve henuz ergenlik caginda degil bence gereksiz bi ceza!! ALLAH(c.c.) bagislayandir unutmayalim!!!
bence de:) kolunun altına niye bez koysunlar ki bu türden showları başkaları da yapıyor...
haberin kaynağını alabilir miyim ?
bence burda bi yanlışlık var .. eğer hırsızlık yaptığı için kolu kesiliyor olsa .. bu hiç üzerinden araba geçirilerek mi yapılır? :blink: ..
bi arkadas söylemiş show amaçlı bi olay die ..ona katılıyorum .. bi kere amaç kolu kesmek olsa neden kolun altına bi bez parçası konsun ki koparken az acısın die mi ? :) ayrıca adamın elinde mikrofon fln var .. bence bu tamamen show amaçlı bi şey .. biriside oturup üzerine senaryo yazmış :) (inşaAllah)
ayni fikirdeyim bencede show amacli yapilmis kolunu kesmek icin bu kadar ugrasmazdi üstelik ac kaldigi icin kesildigini dusunursekte böyle bisey asla kabul edilemez o cocuk acken o insanlar nerdeyyi peki
lütfen bu konunun kaynagini belirtirmisiniz ?
M_i_r_a_y
29.11.2006, 01:46
Arkadaslar neden bunu islam karsiti insanlarin, muslumanlari islamdan sogutmak icin yaptigi bir bir olay olarak gormuyor sunuz?Her ihtimali goz onunde bulundurmak gerekli,boyle seyleri gorupte ``ben islam`dan sogudum,ben seriatten sogudum`` falan gibi altindan kalkamayacaginiz kelimeleri sarf etmeyiniz ..Hele isin aslini,gercekleri bilmeden hic yorum yapmayin bence...
:)zeynep(:
29.11.2006, 14:30
Arkadaslar neden bunu islam karsiti insanlarin, muslumanlari islamdan sogutmak icin yaptigi bir bir olay olarak gormuyor sunuz?Her ihtimali goz onunde bulundurmak gerekli,boyle seyleri gorupte ``ben islam`dan sogudum,ben seriatten sogudum`` falan gibi altindan kalkamayacaginiz kelimeleri sarf etmeyiniz ..Hele isin aslini,gercekleri bilmeden hic yorum yapmayin bence...
Kesinlikle katılıyorum miray...Belkide İslamı kirletmek işin yaptıkları binlerce oyundan biri..Allah ıslah etsin..Çocuğun yüzündeki o ifade:( Allah bize bu bedeni bu ömrü bu canı emanet etti ve onun emanetine kimsenin bu şekilde işkence etmesi normal değil!
sarayzade
29.11.2006, 20:40
Bu İŞİn Şerİatla Alakasi Yok.bu Resİm Şov Yapan Bİr Adam Tarafindan Yapiliyor.
pembedünya
30.11.2006, 12:58
ya bunu büyük bir insan yapsa hadi neyse dicem ama bu çocuk 8 yaşında ve çok küçük ayriyetten açççç...bu şeriat değil kesinlikle vicdansızlık...bakamıyorum walla yaaa...:cray: :(
pembedünya
30.11.2006, 13:00
Bu İŞİn Şerİatla Alakasi Yok.bu Resİm Şov Yapan Bİr Adam Tarafindan Yapiliyor.
bu bi şovsa çocuğun surat ifadesi neden öle peki dişlerini sıkıyo???????
nurfer öncelikle seni kınıyorum çocuk ac kaldıgı için ekmek çalmış onu bu suça mecbur bırakanlar cezalandırılmalı şeriata göre bucoçuk reşit degil:uzgunum[1]:
ALTIN_NESİL
30.11.2006, 18:23
:( tek kelime ile Cahillik....
XaberDar
30.11.2006, 20:48
şeriata göre bu çocuk reşit degil
Aynen.
Çocuğun suç işleme yetkisi yok ki şeriat cezalandırsın!...
:ph34r:Bu zulmü yapanları ayrıca kınıyorum:ph34r:
sevgili kardeşlerim görüyorum ki şeriat konusunda oldukça cahiliz...
1- şeriatta kol kesilmez... şartları yerine gelen bir hırsızlık durumunda el bilekten kesilir...
2- Şeriatta akıl bluğ çağına ermemiş birine böyle bir ceza verilmez... 5-6 yaşlarında bir çocuğa nasıl olurda böyle bir ceza verildiğini düşünebilirsiniz...
3- şeriatta şartları yerine gelipte kolu kesileceği sabitlenen kişinin kolu böylesi bir şovla kesilmez... hem araba üstünden geçince de kol kesilmez ezilir... hatta tam ezilmez tahriş olur...
ihvan forum adına google da birşey ararken bu haberin birkaç sitede bizim forum kaynak gösterilerek verilmiş... buna çok üzüldüm...
birkaç kere bu başlığa girdim ama aksi şeytan bana açıklama yazmayı unutturdu...
bu bir şov... çocuğun yüzündeki rahatlık ifadesine dikkat ediniz... araba geçtiği anki diş sıkma normaldir tuğla kıran karatecileri düşünün onların yüzünün ekşimesi gibi birşey bu...
Şimdi hepimiz şeriata isnat edilmeye çalışılan bu iş için tövbe edelim...
XaberDar
04.12.2006, 17:24
Aslında bizi bu kadar celallendiren konunun başlığı!
"Bir çocuğa verilen insanlık dışı ceza"
Selametle!...
kızılkasırga
04.12.2006, 18:34
sevgili kardeşlerim görüyorum ki şeriat konusunda oldukça cahiliz...
1- şeriatta kol kesilmez... şartları yerine gelen bir hırsızlık durumunda el bilekten kesilir...
2- Şeriatta akıl bluğ çağına ermemiş birine böyle bir ceza verilmez... 5-6 yaşlarında bir çocuğa nasıl olurda böyle bir ceza verildiğini düşünebilirsiniz...
3- şeriatta şartları yerine gelipte kolu kesileceği sabitlenen kişinin kolu böylesi bir şovla kesilmez... hem araba üstünden geçince de kol kesilmez ezilir... hatta tam ezilmez tahriş olur...
ihvan forum adına google da birşey ararken bu haberin birkaç sitede bizim forum kaynak gösterilerek verilmiş... buna çok üzüldüm...
birkaç kere bu başlığa girdim ama aksi şeytan bana açıklama yazmayı unutturdu...
bu bir şov... çocuğun yüzündeki rahatlık ifadesine dikkat ediniz... araba geçtiği anki diş sıkma normaldir tuğla kıran karatecileri düşünün onların yüzünün ekşimesi gibi birşey bu...
Şimdi hepimiz şeriata isnat edilmeye çalışılan bu iş için tövbe edelim...
degılkı bırcocuk bır ınsana bıle öyle bırceza verebılecek islam devleti ben dunyada goremıyorum.
öyle bir devlet olmamız için bızım daha kırk fırın ekmek yememiz lazım.
osmanlıda ınsanlar zekatlarını verecek ınsan bulamıyorlardı.
bugun ku durum aynımı.eger bugun o cocuk boyle bıseye yeltenıyorsa bundan devlet mesuldur.
kesınlıkle cocuk sucsuzdur. benım kanaatımce.
allah yar ve yardımcımız olsun ınsaallah.
selamnehir
04.12.2006, 22:22
Allah razı olsun kardeş ne güzel açıkladın..birilerinin islama zarar vermek adına yada tamamen cahil ve dinle alakası olmayan görüntülerdi o resimdekiler..her gördüğümüze neden nasıl demeden inanmayalım dostlar..hem iranda çekilmiş resimler olduğu yazıldı ..bu gerçekmi..ben inanmadım
zümrüd-ü anka
09.06.2007, 14:02
nekadar acımasızca:cray:
şeriatta bir kimsenin kolu kesilmesi için çaldığı şeyin değerinin 4 dirhemi geçmesi gerekir.1dirhem=3.24gr altın
Şimdi bunu şeriatla izah etmeye çalışanlar şeriatı kötüleyen münafıklardır.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.