PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HRiSTiYANLAR NEDEN KAFiR?

antioxidan
12.04.2007, 09:38
Hristiyanlarin kufrune uc sebeb var:

a- Vacib Teâlâ'nin Zat'inin terkibine ( teslise );

b- Mahlukun da Zat-i Akdes gibi ibadete layik ve mustehak olduguna;

c- Allah teala'nin ilim, hayat, irade gibi sifatlarinin, kendisi'nden ayrilabilecegine hukum etmelerinden kafir olmuslardir.

Bu hususta Tuhfet-ul-Erib Reddi ala Ehli Salib adli eserin muellifi Abdullah et-Tercumani guzel izahatta bulunmustur.

Bu sirkten kurtulmaya da dort vesile vardir:

a- Vacib-ul Vucud'un Zat-i Serif'inin, terkibden munezzehligine;

b- Zat-i Akdes Teala'ya isnadi mumkun olan sifatlarin, ezeli ve tek olduguna;

c- Zat-i Akdes'ten baskasina, yaratmak ve alemin tedbirini isnad etmemeye;

d- O'ndan baskasinin ibadete mustehak olmadigina kesin hukum etmektir.

Bundan dolayi Serh-ul Mekasid'da Teftezani: " Tevhidin asli, Uluhiyet.. ve Uluhiyetin hassalarinda sirket ve sireklerin olmamasina inanmaktir. " demistir.

İktibas: Ehli Sunnetin Nazari İtikadin Olcusudur Dilara Yayinlari İsmail CETIN rahimehullah

ileney
26.08.2007, 02:42
Kişi kafir olup tekrar dine dönmek istese örneğin 1. kapıdan çıkmışsa 4. kapıdan giremez açacak olursak....Kişi Allah'ı insan olarak tasavvur etmişse böylelikle din çizgisinden çıkar tekrar dine dönemk isterse yaptığı şeyden tövbe etmesi gerekir.Hristiyanlara ise daha çok kitablı kafir yakıştırması yapılır

Murat Yazıcı
09.11.2008, 13:44
DF'de şöyle yazmıştım:

Abdulaziz Bayındır diyor ki:

Halbuki hiç bir müşrik, Allah’ın varlığını ve birliğini inkâr etmez. Onun farkı, Allah ile kendi arasında, yetkisi Allah tarafından verilmiş bir aracının varlığına inanması, onu Allah’a yakın sayıp yardımını ve şefaatini beklemesidir.

Yine diyor ki:

Katoliklere göre Allah birdir; ondan başka Tanrı yoktur[Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri, par. 215, 216 ve 222.]

Söylemek istedikleri şudur: (Hıristiyanlar da "Allah birdir" diyorlar, Hıristiyanların müşrik olmasına sebep İsa aleyhisselamın "aracı" olduğuna inanmalarıdır.)

Demek istiyor ki, tevessüle, teberrüke inanan Müslümanlar Hıristiyanlardan farksızdır.

Bayındır'ın şu zırvasına tekrar bakınız:

Halbuki hiç bir müşrik, Allah’ın varlığını ve birliğini inkâr etmez. Onun farkı, Allah ile kendi arasında, yetkisi Allah tarafından verilmiş bir aracının varlığına inanması, onu Allah’a yakın sayıp yardımını ve şefaatini beklemesidir.

Neymiş: Hiç bir müşrik Allah'ın birliğini inkar etmezmiş.

Bunu söyleyebilen bir kişinin, akıllı olduğuna inanabilir miyiz?

İkinci cümlesi ayrıca bir faciadır.

Murat Yazıcı
09.11.2008, 14:10
Bunu biraz daha açmak için şunları yazdım:

Herkesin ulaşabileceği bir kaynaktan okuyalım: Katolik Ansiklopedisi'nde diyor ki:

The Trinity is the term employed to signify the central doctrine of the Christian religion -- the truth that in the unity of the Godhead there are Three Persons, the Father, the Son, and the Holy Spirit, these Three Persons being truly distinct one from another. Thus, in the words of the Athanasian Creed: "the Father is God, the Son is God, and the Holy Spirit is God, and yet there are not three Gods but one God." In this Trinity of Persons the Son is begotten of the Father by an eternal generation, and the Holy Spirit proceeds by an eternal procession from the Father and the Son. Yet, notwithstanding this difference as to origin, the Persons are co-eternal and co-equal: all alike are uncreated and omnipotent.

http://www.newadvent.org/cathen/15047a.htm (http://www.delikanforum.net/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.newadvent.org% 2Fcathen%2F15047a.htm)

Katolikler, "Allah'ın birliği"nden değil, "Tanrı'nın birliği"nden bahsediyor. İlaveten, bahsettiği "unity" (=birlik) içine üç ayrı şahsı koyuyor. Yani "Tanrının birliği"nden bahsederken, bu "bir"in içine "üç"ü de sokuşturuyor. Diyor ki:

"Tanrının birliği içinde üç şahıs vardır: Baba, oğul ve kutsal ruh. Bu üç kişi birbirinden ayrıdır. Baba tanrıdır, oğul tanrıdır, kutsal ruh tanrıdır, ama üç tanrı yoktur, bir tane tanrı vardır."

Haşa.

Kısaca diyor ki,

1+1+1=1

Benim matematiğim iyidir, benim hesabıma göre 1+1+1=3 eder.

Sonra diyor ki, "Persons are co-eternal and co-equal: all alike are uncreated and omnipotent." Takribi tercümesi:

"Bu üç şahıs beraberce ezelidir ve birbirlerine eşittir: hepsi de yaratılmamışlardır ve sonsuz kudret sahibidirler."

A. Bayındır açıkca mügalata yapıyor, ahmakları kandırıyor. Hıristiyanların karışık, çelişik ve akıl dışı sözlerini öyle bir sunmuş ki, Müslümanlarla Hıristiyanların söyledikleri hemen hemen aynıdır demeye getiriyor.

Zırva te'vil götürmez.

Müslümanlar "Allah birdir (Ehad'dır ve Vâhid'dir)" dediği zaman, bunların hepsini reddetmektedir. Hıristiyanlar, "İsa aleyhisselam tanrıdır" diyorlar, ona tapıyorlar. Bundan dolayı müşriktirler. İsa aleyhisselamın aracı olduğuna inandıkları için değil. Yukarıda naklettiğim yazıya göre, İsa aleyhisselamın ezeli olduğunu, yaratılmış olmadığını, her şeye kaadir olduğunu söylüyorlar. Müslümanlar, Muhammed aleyhisselam her insan gibi aciz bir kuldur, mahluktur, yaratılmıştır, tanrı değildir, Allah'tan başka tanrı yoktur, diyorlar. Hıristiyanlar İsa aleyhisselama tapıyorlar, Müslümanlar Muhammed aleyhisselama tapmıyorlar.

Hıristiyanların "Tanrı birdir" ile kasdettikleri ile Müslümanların "Allah birdir (Ehad'dır)"dan kasdettiklerinin taban tabana zıt olduğu aslında izahtan varestedir.

Murat Yazıcı
10.11.2008, 17:39
Herkesin ulaşabileceği bir kaynaktan okuyalım: Katolik Ansiklopedisi'nde diyor ki:

The Trinity is the term employed to signify the central doctrine of the Christian religion -- the truth that in the unity of the Godhead there are Three Persons, the Father, the Son, and the Holy Spirit, these Three Persons being truly distinct one from another. Thus, in the words of the Athanasian Creed: "the Father is God, the Son is God, and the Holy Spirit is God, and yet there are not three Gods but one God." In this Trinity of Persons the Son is begotten of the Father by an eternal generation, and the Holy Spirit proceeds by an eternal procession from the Father and the Son. Yet, notwithstanding this difference as to origin, the Persons are co-eternal and co-equal: all alike are uncreated and omnipotent.

A. Bayındır şöyle yazmış:

Katoliklere göre Allah birdir; ondan başka Tanrı yoktur[Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri, par. 215, 216 ve 222.]

Halbuki, Katolikler açıkca şunları söylüyor:

1. Baba, oğul ve kutsal ruh birbirinden ayrıdır. (Mesela, baba ile oğul aynı kişi değildir.)

2. Baba tanrıdır.
3. Baba yaratılmamıştır, ezelidir.
4. Baba her şeye kaadirdir.

5. İsa aleyhisselam tanrıdır.
6. İsa aleyhisselam yaratılmamıştır, ezelidir.
7. İsa aleyhisselam her şeye kaadirdir.

8. Kutsal ruh tanrıdır.
9. Kutsal ruh yaratılmamıştır, ezelidir.
10. Kutsal ruh her şeye kaadirdir.

(Haşa.)

Bunlara inanan birisinin, aynı zamanda Allah birdir (Allahü ehad) ve Allah'tan başka tanrı yoktur (Lâ ilâhe illallah) dediğini kabul eder misiniz? Derim ki, bunu ancak aşırı derecede ahmak ve cahil bir kişi kabul edebilir.

Bu tür anormal bir kabulün şöyle bir tehlikesi de var: Allah'tan başka ilahların varlığına inanan bir kişi için (mesela, İsa aleyhisselamı tanrı olarak kabul eden bir kişi için), "bu (Lâ ilâhe illallah) diyen bir kişidir" demek, yanlış veya yalan söylemekten öteye bir tehlikeyi muhtevidir. Çünkü böyle iddia eden, "Lâ ilâhe illallah" sözünün mânâsını da bilmediğini izhar etmiş oluyor.

agbi
10.11.2008, 18:04
Ben Ümmi adamım bildiğim tek şey bulunduğum zeminlerde Allah cc anlatmak Peygamberimiz sav anlatmak birde nefsimi yenebildiğim kadarı ile İslami yaşamak.

Çok saygı duyduğum

İzmir de bir Lahmacuncu Fethi Ağbi vardır.

Derki

Nasrettin Hoca Göle Maya çalmış aklen olurmu OLMAZ fakat ALLAH cc isterse kalı Kaymaklı yoğurt olur.

Biz Kafir Münafık lara ALLAH cc TEBLİĞ edelim PEYGAMBERİMİZ sav tebliğ edelim.

Antemirqan
10.11.2008, 19:01

1. Baba, oğul ve kutsal ruh birbirinden ayrıdır. (Mesela, baba ile oğul aynı kişi değildir.)

2. Baba tanrıdır.

8. Kutsal ruh tanrıdır.

Hz.İsa'ya oğul diyen kişinin İsa yaratılmamıştır,ezelidir demesi mümkün değildir.Ezeli değilse yaratılmıştır,yaratıldı ise Yaratıcı değil yaratılandır,Tanrı olamaz.
Dolayısı ile baba ile oğul ayrı ayrı kişilerdir diyemezler.
Nitekim de demiyorlar.

Hıristiyanlıkta ne üç Tanrı bir tek Tanrıdır deniyor, ne de üç kişi bir tek kişidir deniliyor, ama üç kişi bir tek ve aynı Tanrıdır deniliyor. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse şöyle diyebiliriz: Üç açı bir tek açı değildir; aynı zamanda üç üçgen de bir tek üçgen değildir. Ancak üç açı bir tek üçgen yapar ve bir üçgende üç açı bulunur.

veya
Enerji= Güç(Baba)> Işık(Oğul)> Isı(Ruhu'l-Kuds)

Bu benzeri benzetmelerle izah etmeye çalışıyorlar.Ama nafile...
Tıpkı bizim 4 tane bir biriyle çelişen mezhebin dördüne birden doğrudur dememiz gibi bir açmaz içerisindeler.

Murat Yazıcı
10.11.2008, 19:17
Hz.İsa'ya oğul diyen kişinin İsa yaratılmamıştır,ezelidir demesi mümkün değildir.Ezeli değilse yaratılmıştır,yaratıldı ise Yaratıcı değil yaratılandır,Tanrı olamaz.
Dolayısı ile baba ile oğul ayrı ayrı kişilerdir diyemezler.
Nitekim de demiyorlar.

Elbette diyorlar. Seni yalancı dolma...

Katolik Ansiklopedisi'nde açıkca yazıyor.

Söyledikleri çelişiktir ve mantıksızdır; zaten izah ettiğim hususlardan biri de budur.

Lugatçe:

distinct= ayrı
eternal = sonsuz, ezeli, ebedi
uncreated = yaratılmamış
equal = eşit, eşdeğer
truly distinct = hakikaten ayrı

Murat Yazıcı
10.11.2008, 19:24
Tıpkı bizim 4 tane bir biriyle çelişen mezhebin dördüne birden doğrudur dememiz gibi bir açmaz içerisindeler.

Burası gözümden kaçmış.

Ehl-i sünnet mezheblerini Hıristiyanların teslis inancına benzetmek, çok çirkindir ve müstehcendir.

Sen hem aşırı bilgisizsin, hem de son derece terbiyesiz ve küstah bir şahıssın.

Antemirqan
10.11.2008, 19:31
Sana layık kelimeler benim lugatimde yok,onun için kendi kelimerinle idare et.
Onları sana iade ediyorum.

Murat Yazıcı
10.11.2008, 19:46
Sana layık kelimeler benim lugatimde yok,onun için kendi kelimerinle idare et.
Onları sana iade ediyorum.

Ben sana hakaret etmiyorum, sadece yüzüne ayna tutuyorum. Aynı kelimeleri bana yöneltmen ise mantıksız ve yersizdir. Ehl-i sünnete hakaret eden ben değilim!

Bilmediğin, anlamadığın konularda cüretli iddialarda bulunuyorsun.

Bunu yaparken de Müslümanlara çirkin hakaretler yapıyorsun.

Cehaletine, anlayışsızlığına misal olarak hatırlatalım, işte senin yazdıkların:

Hz.İsa'ya oğul diyen kişinin İsa yaratılmamıştır,ezelidir demesi mümkün değildir.Ezeli değilse yaratılmıştır,yaratıldı ise Yaratıcı değil yaratılandır,Tanrı olamaz. Dolayısı ile baba ile oğul ayrı ayrı kişilerdir diyemezler.
Nitekim de demiyorlar.

Katolik Ansiklopedisi'nin yazısı dururken ve ben yazıyı tercüme etmişken, bu iddia neyin nesidir? İngilizce bilmiyorsan, benim tercümem orada duruyor. Bu durumda senin anlayışsız ve bilgisiz olduğunu söylemek yanlış mıdır? Elbette değildir.

http://www.newadvent.org/cathen/15047a.htm

these Three Persons being truly distinct one from another.

the Persons are co-eternal and co-equal: all alike are uncreated and omnipotent.

hirahos
10.11.2008, 19:54
Hıristiyanların 1000'e yakın saçma mezhepleriyle ve de birbirini yalanlar dört İncilleriyle (!), İslam'ın, hepsi de Sünnet-i Seniyye'den süzülmüş ve itikadda asla farkları olmayan hak mezheplerini birbirine benzetmek için; bir fransız (!) kadar İslam'a yabancı olmak gerekirdi.

İslam'ı tanımayan Müslümanlar... Dinine yabancı Müslümanlar... Peygamberine düşman (!) Müslümanlar... Alimlerinden kaynaklardan habersiz Müslümanlar... Bir kaç söz işitmekle ve bir kaç eser okumakla dini hakkında uzman ve alim kesilen Müslümanlar... İlmi olmadan gözü kapalı müftilik yapan Müslümanlar...

Ahir zamanın bize hediyesi. 200 senelik akılcılık ve batıcılık maceramızın promosyonu.

Allah yardımcımız olsun.

İlmi ve temeli olmadan allamelik (!) satanlara var ya, değil dinimi teslim etmek; onların kullandığı arabaya dahi güvenip binmem. Tabir caizse... Anladınız siz teşbihi...

antioxidan
10.11.2008, 19:58
katolik kendi itikadını açıkça ortaya koyuyor ve'hayır, öyle inanmıyorlar, böyle inanıyorlar' tepkisi veriliyor.

bunlarla amentüde ittifakımız var deniliyor.

ne denilebilir ki...

Antemirqan
10.11.2008, 21:42
MAİDE 116

وَاِذْ قَالَ اللّٰهُ يَا عيسَى ابْنَ مَرْيَمَ ءَاَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونى وَاُمِّىَ اِلٰـهَيْنِ مِنْ دُونِ اللّٰهِ قَالَ سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لى اَنْ اَقُولَ مَا لَيْسَ لى بِحَقٍّ اِنْ كُنْتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ تَعْلَمُ مَا فى نَفْسى وَلَا اَعْلَمُ مَا فى نَفْسِكَ اِنَّكَ اَنْتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ
Okunuş Ve iz kalellahu ya isebne meryeme e ente kulte lin nasittehizuni ve ummiye ilaheyni min dunillah, kale subhaneke ma yekunu li en ekule ma leyse li bi hakk, in kuntu kultuhu fe kad alimteh, ta'lemu ma fi nefsi ve la a'lemu ma fi nefsik, inneke ente allamul ğuyûb.

H.B. Çantay
Allah: «Ey Meryem oğlu İsâ, insanlara Allahı bırakıb da beni ve anamı iki tanrı edininiz diyen sen misin?» dediği zaman o, (şöyle) söyledi: «Seni tenzih ederim (ya Rab), hakkım olmadık bir sözü söylemekliğim bana yakışmaz. Eğer onu söyledimse elbette bunu bilmişsindir. Benim içimde olan (her) şey'i Sen bilirsin. Ben ise Senin zâtinde olanı bilmem. Şübhesiz ki ğaybları hakkıyle bilen Sensin Sen».
M. Esed
Ve işte o zaman Allah, "Ey İsa, ey Meryem oğlu!" dedi, "Sen insanlara, 'Allahtan başka tanrılar olarak bana ve anneme kulluk edin dedin mi?" (İsa) cevap verdi: "Sen yücelikte sonsuzsun! (Söylemeye) hakkım olmayan bir şeyi hiç söyleyebilir miyim? Bunu söylemiş olsaydım sen muhakkak bilirdin! Sen benim içimdeki her şeyi bilirsin, halbuki ben Senin Zatında olanı bilmem. Şüphe yok ki, yaratılmış varlıkların idrakini aşan her şeyi tam bilen yalnız Sensin."
A. Bulaç
Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve annemi Allah'ı bırakarak iki ilah edinin, diye sen mi söyledin?" dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz. Eğer bunu söyledimse mutlaka sen onu bilmişsindir. Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sen'de olanı bilmem. Gerçekten, görünmeyenleri (gaybleri) bilen Sen'sin Sen."

Hristiyanların yaptıkları diğer müşrikler gibi Allahın DUN unda ilahlar edinmektir.
Dun kelimesi dünya, edna denaat vs gibi alt aşağı,ast anlamına gelir.
Yer yüzünde hiç kimse birden fazla Mutlak Yaratıcı olarak Allahtan başka O'na eşdeğer ilah kabul etmez.Herkes bilir ki kainatın yaratıcı olan tek ilah Allahtır.
Ancak O'nun altında bir takım varlıkları ilah edinme vardır.

Allah Mutlak varlıktır ve Mutlak varedendir.
Hiç kimse bu iki sıfata sahip Allahtan başka bir varlığa inanmaz.
Ama Allahın altında ast tanrılar edinir.Hristiyanlarda Mutlak varlık ve Mutlak yaratıcı olarak 1 tek Allahı bilir ve Ona inanırlar.
Hz.İsayı ve Ruhul Kudusu ilah saymaları,Allahın ortağı saymaları onları Mutlak Varlık ve Mutlak yaratıcı saymaları anlamına gelmez.
Tıpkı Mekkeli müşriklere sorulduğu gibi hristiyanlara da yeri göğü sizi kim yarattı deseniz "Elbette Allah yarattı derler."

Bunu da anlamadıysan yapabileceğim bir şey yok.

-Ayrıca 4 mezhep bir biriyle çelişmiyor mu?
-Evet çelişiyor.
-Dördüne de hak denmiyor mu?
-Evet deniyor.
O halde bu çelişki değil mi?
Bunda çelişki yok diyorsan Allah sana selametlik versin diyorum başka da bir şey söylemiyorum.

Murat Yazıcı
10.11.2008, 22:28
Bunu da anlamadıysan yapabileceğim bir şey yok.

Şu ana kadar yazdıklarından, senin zeka seviyen hakkında iyi bir fikir sahibi olduk.

İşte senin söylediklerin:

Hz.İsa'ya oğul diyen kişinin İsa yaratılmamıştır,ezelidir demesi mümkün değildir.Ezeli değilse yaratılmıştır,yaratıldı ise Yaratıcı değil yaratılandır,Tanrı olamaz. Dolayısı ile baba ile oğul ayrı ayrı kişilerdir diyemezler.
Nitekim de demiyorlar.

Teker teker ele alalım.

1. Hz.İsa'ya oğul diyen kişinin İsa yaratılmamıştır,ezelidir demesi mümkün değildir.

Katolik Ansiklopedisi'nin ifadesi:

the Persons are co-eternal and co-equal: all alike are uncreated and omnipotent.

Tercümesi: Bu zatlar beraberce ezelidir [co-eternal] ve eşittir [co-equal]: hepsi aynı şekilde yaratılmamış ve sonsuz kudret sahibidir[omnipotent]

2. Ezeli değilse yaratılmıştır,yaratıldı ise Yaratıcı değil yaratılandır,Tanrı olamaz.

Evet, ama ezeli [eternal] olduğunu söylüyorlar!

3. Dolayısı ile baba ile oğul ayrı ayrı kişilerdir diyemezler.

Diyorlar! Okuman yok mu? İşte:

...these Three Persons being [U]truly distinct one from another.

Tercümesi: ...bu üç zat birbirinden hakikaten [truly] ayrıdır [distinct].

4. Nitekim de demiyorlar.

Buna ancak "La havle..." diyebiliriz.

Bu konu bir yana, burada bir de not düşeyim: Kur'an-ı kerimi Latin harfleriyle yazmak haramdır. Ayet-i kerimelere kendi keyfine ve kafasına göre mana vermek ise küfürdür.

İngilizce bilmeyenler, lütfen şu siteye gidip,

http://www.turkce-ingilizce.com/

omnipotent [kadirimutlak]
uncreated [yaratılmamış]
eternal [ ebedi ve ezeli]
distinct [ayrı]
co-equal [eşit, müsavi; akran, denk]
co-eternal [ezeli ve ebedi olarak bir arada bulunan]

kelimelerine baksınlar. Yaptığım tercümelerin doğru olduğunu kolayca teyid edebilirler.

agbi
10.11.2008, 22:42
Üüüüffffffffff

Ben kenara çekileyim nede olsa ümmiyim.

Murat Yazıcı
10.11.2008, 22:48
İlmi ve temeli olmadan allamelik (!) satanlara var ya, değil dinimi teslim etmek; onların kullandığı arabaya dahi güvenip binmem. Tabir caizse... Anladınız siz teşbihi...

Forumlarda görebildiğim kadarıyla, bu gibi kişiler Abdulaziz Bayındır, Yaşar Nuri ... gibi yazarların etkisi altındadır. Bunların ne kadar zararlı olduğunu buradan da anlamalıdır. Tefrik edici hususiyetleri arasında şunlar hemen göze çarpıyor:

1. İslam alimlerine itibar etmiyorlar.
2. Hadis-i şeriflere, sünnete ehemmiyet vermiyorlar. Bir kısmı tamamen inkar ediyor.
3. Meallerden, tercümelerden kendi kafalarına göre çıkarımlar yapıyorlar.
4. Eshab-ı kirama saygı göstermiyorlar.
5. Cehaleti daha çok olanın cesareti ve küstahlığı da o oranda daha fazla oluyor.
6. On dört asırdır gelmiş geçmiş onbinlerce alimi küçük görüyorlar, hatta hakaret ediyorlar. Ama, mason ve mezhebsiz üstadlarının tenkid edilmesine tahammülleri yoktur.

Başka maddeler de yazılabilir. Tabii, bu gibi kişilerin hepsi aynı değildir, değişik görüşleri olanlar mevcuttur elbette. Ama, bu özellikler az çok hepsinde ortaktır.

Allahü teâlâ hidayet etsin.

Antemirqan
11.11.2008, 10:55
Hristiyanlarin kufrune uc sebeb var:

a- Vacib Teâlâ'nin Zat'inin terkibine ( teslise );

b- Mahlukun da Zat-i Akdes gibi ibadete layik ve mustehak olduguna;

c- Allah teala'nin ilim, hayat, irade gibi sifatlarinin, kendisi'nden ayrilabilecegine hukum etmelerinden kafir olmuslardir.

Bu hususta Tuhfet-ul-Erib Reddi ala Ehli Salib adli eserin muellifi Abdullah et-Tercumani guzel izahatta bulunmustur.

İktibas: Ehli Sunnetin Nazari İtikadin Olcusudur Dilara Yayinlari İsmail CETIN rahimehullah

Hristiyanların kafir oluşlarını en güzel anlatan ifade budur.

Hristiyanlar 3 adet Allahın varlığına inanmazlar Onlar Allahı 3 parçadan mürekkep görürler.

Eğer 3 tane Allaha inansalardı :1+1+1=3 derledi.
Ama ısrarla 1+1+1=1 diyorlar.
Neden ?
Yoksa o arkadaşımızın zannettiği gibi gerçekten matematik bilmiyorlar mı? :)

Hiç bir hristiyan 3 tane Allah var demez,Allah birdir derler 3 tane sayarlar.

Bütün insanlık Allahın var ve bir olduğunu bilir.Kimisi bir takım varlıkları şirk koşar kimisi (müminler) şirksiz iman ederler.

Hristiyabların tek suçu Hz.İSA VE Ruhul kudusu İLAH edinmeleri değil ,rahiplarini de RAB edindiler.

İlah,Rab,İbadet kavramlarını iyi anlamak gerekiyor.

agbi
11.11.2008, 11:25
BİR HİRİTİYAN a

?????????????????İSLAMİYET i tebliğ edebiliriz ????????????????????????????????

Murat Yazıcı
11.11.2008, 16:43
Bütün insanlık Allahın var ve bir olduğunu bilir.

Bayındır'ın müşterilerinden anlaşılan.

Demek, dünyada hiç dehri, ateist vs. yok!

DF'de pek de akıllı olmayan birisi benzer sözler yazmıştı.

Oradaki cevabım şuydu (bunlar DF'deki şahsa yönelik idi; yukarıdaki şahıs için değil):

A. Bayındır diyor ki,

Katoliklere göre Allah birdir; ondan başka Tanrı yoktur.

Aynı soytarı diyor ki,

Hiç bir müşrik, Allah’ın birliğini inkâr etmez.

Bir başka yazısında, A. Bayındır, Ali Eren'in bir yazısına cevap vermiş ve şöyle demiş:

Hiçbir kâfir veya müşrik, hiçbir gayri müslim Allah'ın varlığını inkâr etmez. Ama Allah ile kendi arasında, yetkisi Allah tarafından verilmiş bir kısım aracıların olduğunu kabul ederek Allah'a boyun eğer gibi onlara da boyun eğer.

Daha evvel -yukarıda- naklettiğim sözleri gibi, burada altını çizdiğim sözü de zırvadır.

Eğer sadece "müşrik" kelimesini kullanmış olsaydı, buradaki ilk cümlesine anlaşılabilir bir mana verilebilirdi. Ancak, "hiçbir kafir veya müşrik" ve "hiçbir gayrı müslim" diyerek, bütün kafirlerin Allah'ın varlığına inandığını söylemiş oluyor.

Buna göre, dünyada hiç dehri veya ateist yokmuş! Bütün kafirler Allah'a inanıyormuş!

Ben de diyorum ki, bu sözlere inanan aşırı ahmaktır.

Evet, Bayındır'a inanıp, Katoliklerin "Allah birdir; ondan başka Tanrı yoktur." (Lâ ilâhe illallah ve Allahü ehad) şeklinde inandıklarını kabul eden, akıllı değildir.

Bu nasıl bir şey?

Normal bir insan, böylesine anormal bir iddiada bulunur mu?

Katolikler İsa aleyhisselam tanrıdır ve kutsal ruh tanrıdır ve baba tanrıdır ve üçü birbirinden ayrı şahıslardır, diyorlar.

Bu inanışa "Allah birdir; ondan başka Tanrı yoktur." (Lâ ilâhe illallah ve Allahü ehad) inanışı denebilir mi?

Böyle anormal bir sözleri müdafaa edene karşı, "La havle..." demekten başka çare kalıyor mu?

Not: Üç gün kadar seyahatteyim.

Antemirqan
11.11.2008, 23:40
7/Araf/172 Hani Rabbin, âdemoğullarından, bellerinden zürriyetlerini alıp onları öz benliklerine şahit tutarak sormuştu: "Rabbiniz değil miyim?" Onlar: "Rabbimizsin, buna tanıklık ederiz." demişlerdi. Kıyamet günü, "biz bundan habersizdik" demeyesiniz.

Herkes Allahı bilir.Çünkü Allah bu inancı,bilgiyi insanların özbenliğine işlemiştir.
Her insan istediği kadar ateist olduğunu iddia etsin zor durumda kaldığında senden benden çok Allaha yalvarıp yakarır.
Ateistlik dehrilik vs....bunlar boş laflardır.Çünkü Allah bilgisi insanın genlerinde yazılıdır.Kimi bile bile inkar eder,kimi Allahın altında kendisine daha yakın bulduğu,güvendiği alt ilahlar, şefaatçiler edinir.
Kimi de yalnızca Allaha istiane ve istiğase eder.

Allaha inanmak hiç şüphesiz inkardan iyidir ama kurtarmaz.Mühim olan araya hiç bir şefaatçi koymaksızın yalnızca Allaha güvenip ona sığınmaktır.
Murat adlı arkadaşımızın öfkeyle sağa sola hakaret etmesinin sebebi budur.Hristiyanların Allah 3 tür dediklerini iddia ederek müslümanların işledikleri şirki örtbas etmektir.
Halbuki Allah vardır ve 1 dir demek şirke mani değildir.
Herkes Allahın varlığını ve birliğini biliyor.
Hristiyanlar da ateistlerde.
Hristiyanlar müşriktir,3 tane ilahları var ama 1+1+1=1 demeyi ,dünyayı kendilerine güldürmeyi göze alıyorlar ama 1+1+1=3 tür demiyorlar,diyemiyorlar.Çünkü biliyorlar ki Allah birdir.

agbi
11.11.2008, 23:44
Hirisyiyan Kafir veya herneyse.

Kafir olduğu konusunda bu yaptığımız çabayı ALLAH cc ve Peygamberimiz sav ANLATMAYA ÇALIŞSAK emeğimiz yerini bulmazmı ?

Arifane
12.11.2008, 10:02
kafir, zındık, veya müşrik, bu isimler islamda olupta islamı putlaştıranlardan
çıkar hiç islama girmeyen kafirliği nereden bilsin müşrik (hakkı örtendir) dediğiniz varlığın örtecek neyi varki, zındık (eksik olandır) hem tanıyıp hem kabul etmemek bu bizim dinimizin içinde yol alanlardan çıkıyor resulallah,
en büyük zararı kendi etrafından ve akrabalarından gördü buraya dikkat
çekin yabancı insanlar bu konuya dahil edilemez bir örnek!.. yaptığı bir savaşta
aldığı iki esiri söyleyim size biri amcası biri kızının kocası sanırım zeynebin
eşi, içimizdekilere bakalım dışarısını boşverin ben içimden güçlüysem dışardan
kimse yıkamaz hu......

Murat Yazıcı
14.11.2008, 18:15
Murat adlı arkadaşımızın öfkeyle sağa sola hakaret etmesinin sebebi budur.Hristiyanların Allah 3 tür dediklerini iddia ederek müslümanların işledikleri şirki örtbas etmektir.

Seni yalancı dolma.

Ben herhangi bir "iddiada" bulunmadım. Katolik Ansiklopedisi'nden tercüme yaptım.

İşte senin söylediklerin:

Nitekim de demiyorlar.

Teker teker ele alalım.

1. Hz.İsa'ya oğul diyen kişinin İsa yaratılmamıştır,ezelidir demesi mümkün değildir.

Katolik Ansiklopedisi'nin ifadesi:

Tercümesi: Bu zatlar beraberce ezelidir [co-eternal] ve eşittir [co-equal]: hepsi aynı şekilde yaratılmamış ve sonsuz kudret sahibidir[omnipotent]

2. Ezeli değilse yaratılmıştır,yaratıldı ise Yaratıcı değil yaratılandır,Tanrı olamaz.

Evet, ama ezeli [eternal] olduğunu söylüyorlar!

3. Dolayısı ile baba ile oğul ayrı ayrı kişilerdir diyemezler.

Diyorlar! Okuman yok mu? İşte:

...these Three Persons being [U]truly distinct one from another.

Tercümesi: ...bu üç zat birbirinden hakikaten [truly] ayrıdır [distinct].

4. Nitekim de demiyorlar.

Buna ancak "La havle..." diyebiliriz.

Bu konu bir yana, burada bir de not düşeyim: Kur'an-ı kerimi Latin harfleriyle yazmak haramdır. Ayet-i kerimelere kendi keyfine ve kafasına göre mana vermek ise küfürdür.

İngilizce bilmeyenler, lütfen şu siteye gidip,

http://www.turkce-ingilizce.com/ (http://www.turkce-ingilizce.com/)

omnipotent [kadirimutlak]
uncreated [yaratılmamış]
eternal [ ebedi ve ezeli]
distinct [ayrı]
co-equal [eşit, müsavi; akran, denk]
co-eternal [ezeli ve ebedi olarak bir arada bulunan]

kelimelerine baksınlar. Yaptığım tercümelerin doğru olduğunu kolayca teyid edebilirler.

Murat Yazıcı
14.11.2008, 18:19
Hristiyanların Allah 3 tür dediklerini iddia ederek müslümanların işledikleri şirki örtbas etmektir.

Buradaki ifade müstehcendir, çirkindir.

Bir hatırlatmada bulunalım: Müslümanları şirk ile karalamak küfürdür.

Antemirqan
14.11.2008, 20:39
Telli babalarda oruç babalarda,türbelerde çaput bağlamalar vs. şirk değil mi?
Şirk ise bu günahı kim işliyor?
Yahudilerin ağlama duvarında , isteklerini kağıda yazarak duvar aralarına sokuşturmaları nasıl şirkse türbelerde müslümanların yaptıkları da şirktir.
Müslüman şirk işlemez diyorsan biz bu türbe tapıcılarına ne ad vereceğiz?

Murat Yazıcı
14.11.2008, 21:42
Yahudilerin ağlama duvarında , isteklerini kağıda yazarak duvar aralarına sokuşturmaları nasıl şirkse türbelerde müslümanların yaptıkları da şirktir.

Senin en basit bir cümleyi doğru anlama kapasiten olduğuna dair bir ışık görsem veya hiç olmazsa zerre kadar iyi niyet sezsem, uzun izah ederdim.

Bırak cümleleri, acaba kelimeleri anlayabiliyor musun?

Şirk nedir, mekruh nedir, haram nedir, bid'at nedir...

Bir kişi hem Müslüman hem müşrik olur mu? Müslümanlara müşrik-türbe tapıcı vs. diyen, kendisi kafirdir.

antioxidan
15.11.2008, 22:58
A. Bayındır şöyle yazmış:

2. Baba tanrıdır.

8. Kutsal ruh tanrıdır.

(Haşa.)

Bunlara inanan birisinin, aynı zamanda Allah birdir (Allahü ehad) ve Allah'tan başka tanrı yoktur (Lâ ilâhe illallah) dediğini kabul eder misiniz? Derim ki, bunu ancak aşırı derecede ahmak ve cahil bir kişi kabul edebilir.

Bu tür anormal bir kabulün şöyle bir tehlikesi de var: Allah'tan başka ilahların varlığına inanan bir kişi için (mesela, İsa aleyhisselamı tanrı olarak kabul eden bir kişi için), "bu (Lâ ilâhe illallah) diyen bir kişidir" demek, yanlış veya yalan söylemekten öteye bir tehlikeyi muhtevidir. Çünkü böyle iddia eden, "Lâ ilâhe illallah" sözünün mânâsını da bilmediğini izhar etmiş oluyor.

bu araştırmanız için teşekkür ederim.

bu ibareleri okuduktan sonra 'onlarla amentüde ittifakımız var' diyen biri başka bir bakış açısı ile katolikliğini ilan etmiş oluyor.

ibrahimi dinlerde buluşalım lafzının bir tarz peygamberlik olarak algılanabileceği gibi...

neden yeni bir peygamberlik ithamı?

çünkü aleyhisselam'a daveti iptal etmek ancak yeni bir peygamberlik ile ifade edilir.

Antemirqan
16.11.2008, 11:30

Senin en basit bir cümleyi doğru anlama kapasiten olduğuna dair bir ışık görsem veya hiç olmazsa zerre kadar iyi niyet sezsem, uzun izah ederdim.

Bırak cümleleri, acaba kelimeleri anlayabiliyor musun?

Şirk nedir, mekruh nedir, haram nedir, bid'at nedir...

Bir kişi hem Müslüman hem müşrik olur mu? Müslümanlara müşrik-türbe tapıcı vs. diyen, kendisi kafirdir.

Merak etme,o kadarcığını anlarım. :)
Bu adamlara ne ad vereceğiz?
Ben bu iş şirktir işleyenlere de müslüman diyorum.Tıpkı şirk içerisinde yüzen İsevilere de Hristiyan dediğimiz gibi.
Senin önerin nedir?
Sorum ciddidir,haklı olabilirsin.Yanlış bir adlandırma içerisinde olabiliriz.

agbi
16.11.2008, 11:47
İLGİNÇ

Konu ?

HİRİSTİYANLAR NEDEN KAFİR ?

Fakat yine BEN BİLİRİM YOK SEN BİLMEZSN BEN BİLİRİM e yol almaktayız.

Ben basit düşünen bir ÜMMİ yim.

PEYGAMBERİMİZ sav kabul etmedikleri sür içinde onlara kurtuluş yok.

Hep BEN BİLİRİM YERİNE ALLAH cc bizlere verdiği görevi yerine getirsen TEBLİĞ e vesile olmak.

Murat Yazıcı
16.11.2008, 12:37
PEYGAMBERİMİZ sav kabul etmedikleri sür içinde onlara kurtuluş yok.

Hep BEN BİLİRİM YERİNE ALLAH cc bizlere verdiği görevi yerine getirsen TEBLİĞ e vesile olmak.

Burada söylediklerine bir itirazım yok.

Gelelim yukarıda niçin uzun yazdığıma..

Konu ?

HİRİSTİYANLAR NEDEN KAFİR ?

Fakat yine BEN BİLİRİM YOK SEN BİLMEZSN BEN BİLİRİM e yol almaktayız.

Mesele, "ben bilirim sen bilmezsin" meselesi değildir.

Bir "ölçü"ye işaret etmek istiyorum.

Bir bilgi aktaran, bir iddiada bulunan kişi, kaynağını yazmalı (referans vermeli) ve bilgiyi tahrif etmeden nakletmelidir.

Bu şekilde yap(a)mayan kişilere, itimad edilmez.

Şimdi, işkembe-i kübradan yazan, hiç kaynak göstermeden bazı iddialarda bulunan (forumlarda çokca mevcut türden) kişileri bir yana bırakıyorum.

"Profesör" titrine sahip, akademik metodu bilmesi beklenen Abdülaziz Bayındır'ın şu ifadesine bakınız:

Kaynak da vermiş! "İlmî" gözüküyor, değil mi?

Halbuki, burada açık bir palyaçoluk yapıyor. Çünkü, Katoliklerin "biz tek Tanrı'ya inanıyoruz" demeleriyle, kitle katliamı yapan bir katilin "ben kimseyi öldürmedim, masumum" demesi birbirine benzer. Katoliklerin sözünü -mesela- şöyle aktarsaydı, belki biraz daha usüle uygun olurdu:

Katolikler, "tek Tanrı"ya inandıklarını söylerler.

Yorum olarak da şunu yazabilirdi:

Ama, bu konudaki inanışları çelişkilidir ve İslam dinindeki "Allah birdir" inancı ile benzerliği yoktur.

Ama, niyeti Müslümanları müşrik ilan edebilmek olduğu için, yalancılık yapıyor. Katoliklerin üç ayrı tanrı inancına sahip olduklarını, her birini ayrı ayrı ezeli, yaratılmamış ve kaadirimutlak bildiklerini saklıyor.

Katolikler İsa aleyhisselam tanrıdır ve kutsal ruh tanrıdır ve baba tanrıdır ve üçü birbirinden ayrı şahıslardır, diyorlar.

Bunları söyleyen Katoliklerin, "Allah birdir; ondan başka Tanrı yoktur." (Allahü ehad ve Lâ ilâhe illallah) dedikleri iddia edilebilir mi?

Bu gibi kişilerin "profesör" ünvanına sahip olması sizleri yanıltmasın. Özgeçmişine baktım, görebildiğim kadarıyla bir tane bile uluslararası endekslere (SCI/SSCI vb.) giren yayını yok. Aslında, YÖK kurallarına göre böyle bir şahsın üniversitede "doçent" bile olamaması lazım. Ciddi fakültelerde, böyle birisi "yardımcı doçent" olarak bile tayin edilmez. Ama Türkiye'de işler, eş-ahbab-dost-kafadar ilişkileri ile yürüyebiliyor bazen. Son derece vasıfsız şahıslar doçent ve profesör kadrolarına tayin edilebiliyor maalesef.

agbi
16.11.2008, 12:50
Murat Yazıcı

Sizin yazdıklarınıza doğru veya yanlıştır iddiam yok.

Benim anlatmak istediğim.

Bunları bırakıp önce asli görevimiz tebliğ e vesile olmayı bilmemiz.

Bakın Utanıyorum adlı konumda açtığım bir kaç mesaj var.

veya bir konu daha açtım BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM.

ALLAH c emanet ol