Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne Kadder Tanıdık De mi?
New York'ta küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden kurtaran ve hayvanı boğan iri yarı delikanlının yanına koşan muhabir sormuş:
- "Kahraman Amerikalı, çocuğun hayatını kurtardı" diye yazabilir miyim?
- Ben Amerikalı değil Afganistanlıyım, demiş delikanlı.
Ertesi gün gazetede manşet:
'Köktendinci Müslüman, Central Park'ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El Kaide bağlantısını araştırıyor...'
Satuk Buğra
16.04.2007, 12:50
New York'ta küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden kurtaran ve hayvanı boğan iri yarı delikanlının yanına koşan muhabir sormuş:
'Köktendinci Müslüman, Central Park'ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El Kaide bağlantısını araştırıyor...'
Eğer bu adi yaratıklar hoşgörü ile adam olsalardı, şüphesiz bunu Alemlere Rahmet olarak gönderilen, Onlara karşı müşfik ve merhametli olan Rasulullah adam ederdi ve onların ense köküne mizraklarla vurmaz, onların şerrinden dolayı 23 yıllık gibi kısa bir süre olan nübüvvet hayatında 85 gazve ve seriyyeye imza atmazdı.
Kimsenin Hazreti Rasulullahtan daha güzel bir mübelliğ, kimsenin ondan daha fazla merhametli olduğu akıllara dahi getirilmesinin. O şefkat peygamberi o aşşağılık yaratıklara 85 savaşla kılıcının şavkını göstermişse, yapılacak en güzel iş o idi de ondandır.
Değişen bir şey yok. Küfür aynı küfür, zulüm aynı zülüm. İslam aynı islam ve müslümanlar aynı müslümanlar.
Dünyada sadece merhamet edilecek insanlar yok. Mazlumlara uzanan elleri kesilecek, başları ezilecek zalimlerle dolu. Onlara uzatılacak hoşgörü eli yine onlar tarafından acımasızca kesilecek, onların çocuğunu kurtaran AFGANLI MÜSLÜMAN KÖPEK BOĞAN olarak değerlendirilecektir. Başka izahı varmı?
daha önce eklenmisti ama güzel bir yazi
tamamen gercekleri yansitiyo
ee beyinlere kazimislar bir kere
istersen agzinla kus tut nafile:)
Tanıdık deyince, Ülkemizdeki bir kısım medyanın tavrına atıf yapmış idim efem.. :oleyo:
Müftünün keçisi çalınmış.. O bir kısım Medyanın olayı veriş biçimi:
"Flash.. Filanca yerin Müftüsü keçi çaldı!" :O
Tanıdık deyince, Ülkemizdeki bir kısım medyanın tavrına atıf yapmış idim efem.. :oleyo:
Müftünün keçisi çalınmış.. O bir kısım Medyanın olayı veriş biçimi:
"Flash.. Filanca yerin Müftüsü keçi çaldı!" :O
diger türlü siradan bir haber olurdu
böylesi :):) :O Allah islah etsin :pokey:
Soru:
Behse konu olan iki Medya arasındaki en önemli benzerlik nedir?
Hadi bakalım.. Kim bilecek?
sedefkar
16.04.2007, 13:22
çok güzel bir soru ama bu medyalar hakkında aynı güzellikte bir cevap yazmak zor olduğundan cevapsız kalması daha uygundur...
Satuk Buğra
16.04.2007, 13:24
anladıh gardaşım.tanımam mı....
vaktiyle bizimde başörtümüz uzay çalışmalarına möhüm bir tehlike arzettiğinden (mi acaba bilmem,belkim de füzeye takılır uçuramayız falan diyerekten)vazifeden azledildik.
ne olur ne olmaz belkimde memleketin çocuklarını vatana millete hayırlı yetiştirelim derken,başörtümüzün içinde galmış olması muhtemel örümceklerden falan hastalıh gapar yavrucahlar.siyasi simgeymiş ya...ne demek se....
........ neyse yaralarımızı ganatmıyah gardaş.......
Uzay boşluğunda 271 derece soğuk vardır. Ve o boşlukta insan teninin bir noktasının açıkta kalması bile insanı öldürmeye yeter. Acaba uzaya şu baldırı çıplaklar acaba modern kıyafetleriyle gitmeyimi düşünüyorlar acaba?
Soru:
Behse konu olan iki Medya arasındaki en önemli benzerlik nedir?
Hadi bakalım.. Kim bilecek?
bu soruya Attila İLHAN'ın bir sözüyle cevap verecem.
"Türkiye'de basın Türk değildir."
Oldu mu?
muhabbet_fedais
16.04.2007, 13:30
'Köktendinci Müslüman, Central Park'ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El Kaide bağlantısını araştırıyor...'abooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooo
http://img174.imageshack.us/img174/7092/kjnem4.jpg
Daha önceden başka bir başlığa eklemiştim bunu ama burayı görünce aklıma geldi.. Menfi menfaatleri uğruna imandan yoksun insanların yapmayacağı şey yoktur...ALLAH sonumuzu hayr etsin inş.
Gülzar-ı İrfan
16.04.2007, 13:51
http://img174.imageshack.us/img174/7092/kjnem4.jpg
Daha önceden başka bir başlığa eklemiştim bunu ama burayı görünce aklıma geldi.. Menfi menfaatleri uğruna imandan yoksun insanların yapmayacağı şey yoktur...ALLAH sonumuzu hayr etsin inş.
İçim acıyor ama ne yazık ki..... GERÇEK.....
Ben bu sırrı çözdüğümden beridir, bu irtica yaygaralarıyla üzülmüyor, sıkıntı hissetmiyorum.. Hatta, aksine benim için bir eğlence kaynağıdır.. Accayip gülüyorum bu yaygaralara.. Kimin ne olduğunu, niye böyle yaptığını anlayınca zavallılıklarına gülüyorsunuz.. :O
Bu sırra ucundan değinen olmuş, ama tam kendisi değil..
Türk değil derken?
Ben bu sırrı çözdüğümden beridir, bu irtica yaygaralarıyla üzülmüyor, sıkıntı hissetmiyorum.. Hatta, aksine benim için bir eğlence kaynağıdır.. Accayip gülüyorum bu yaygaralara.. Kimin ne olduğunu, niye böyle yaptığını anlayınca zavallılıklarına gülüyorsunuz.. :O
Bu sırra ucundan değinen olmuş, ama tam kendisi değil..
Türk değil derken?
Abim fazla meraklandırmasanda bize de diyiversen şu sırrı da bizde senin gibi gülüp geçsek :)
Efenim, her hayrın başı sabırdır malumunuz :O
Sabırla bekleyelim bakalım, kim ne diyecek..
Efenim, her hayrın başı sabırdır malumunuz :O
Sabırla bekleyelim bakalım, kim ne diyecek..
Ya abim şimdi bunların islam ile alakası yok diyeceğim..Boyumdan büyük laf etmiş olacağım..Tövbe est. Kendi günahlarım yeter bana birde onlarınkini üstlenmeyeyim..bekleyeyim ben :)
Türk değil derken?
Attila İLHAN'a sormak lazım:O
Türk değil derken yabancıların tekelinde yani yerli olmayan basın.Anla işte abim. Yahudinin elinde olan şunun elinde olan bunun elinde olan basın:D
hayal-et
16.04.2007, 18:38
anladıh gardaşım.tanımam mı....
vaktiyle bizimde başörtümüz uzay çalışmalarına möhüm bir tehlike arzettiğinden (mi acaba bilmem,belkim de füzeye takılır uçuramayız falan diyerekten)vazifeden azledildik.
ne olur ne olmaz belkimde memleketin çocuklarını vatana millete hayırlı yetiştirelim derken,başörtümüzün içinde galmış olması muhtemel örümceklerden falan hastalıh gapar yavrucahlar.siyasi simgeymiş ya...ne demek se....
........ neyse yaralarımızı ganatmıyah gardaş.......
bir zatı şahanenin ifadesiyle;
"bu memleketin ve bu milletin gerçek parçalarına karşı takınılmış tavrı da bu tavrı takınanları da el açıp dua dua yalvarıp
allah ım bunları da hidayet eyle zira bilmiyorlar,zira cahiller,zira dalalet gözlerini kör etmiş diyorum muhterem müslümanlar.." evet ablam bu milletin gerçek parçalarına yapılan haksızlık,yapılan zulümden sonra allah ım onları da hidayet eyle diyoruz.
diyecek başka bir şey yok gibi ablam..haksızlıkortada..
görmeyen gözler utansın..kör bakan vicdanlar utansın..
küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden kurtaran ve hayvanı boğan iri '
hirahos abi...çok güzelmiş...hem güldük hemde bizim medyamız aklımıza geldi:O
abi sorunun cevabı....
medya haberin sadece işine gelen kısmını haber yapar...haberin işine gelmeyen bölümünü ortalıktan kaybeder...yada tamamen saptırır...senin müftü keçi örneğindeki gibi...:O
Tuncay ÖZ
16.04.2007, 19:49
malesef biz müslüman nedense diken üstündeyiz.
O sır şu ki irtica yaygaralarını yapanlardan Medya'da yer tutmuş olanların, Bürokrasidekilerin, İş adamlarının, Üniv. Proflarının, Yök yöneticilerinin kısaca etkili ve sesi duyulur yerlerde olanların bir kısmı Müslüman olmadığı halde Müslüman görünen Sabetay Cemaatidir; bir kısmı Sabetay değildir ama bunların çarkından nemalanan kimselerdir, bir kısmı da çarkın iç yüzünü anlıyamadığı için vatan, millet, bayrak hamasetine kapılmıştır ve tehlike zannıyla bunların çarkına hizmet eder.. Malesef, bir kısmı da makamını, mevkisini kaybetmek korkusuyla çarkı bildiği halde bunlara katılan Mızıkacılardandır..
İki Medya'nın benzerliği; ikisi de kendi dinleri gereğince İslam düşmanıdır.. Farklılığı ise biri İslam düşmanlığını açıktan, diğeri de gizliden, Müslüman görünerek yapıyor..
Komik olan ise, tarih boyunca yaptıklarının cezasını sürgünlerle, zelillikle, rezillikle ödeyen bir kavim olmalarına rağmen ders almamış olmaları.. Sanki bütün bunları onlar yaşamadılar.. Sanki hiç ölmeyecekler..
Siz de gülün geçin; sesi çok çıkıyor olmak galiblik ve hakimiyet değildir.. :yahoo:
hirahos abi,
soner yalçın ın,
"beyaz türklerin büyük sırrı" efendi yi mi okudunuz yoksam..:D
ilk kitap sahiden enfes di de,baktı tutuyor,sonradan sapıttı,ülkede sabetayist olmayan vatandaş bırakmadı..:crying: yorumunuzu okuyunca aklıma geliverdi..
yine de tesbitleriniz yerinde ve dogrudur..:flowers:
Hiç abim,
Soner daha yeni yetme.. :oleyo:.. Bunların tanınması şurda çok olmadı.. Biz bu sırrı çözeli ise nerdeyse 10 sene olcek.. :O
Sonra Soner Yalçın, Yalçın Hoca vs.. konusunda uyarıyorum.. Bulanıklık için yalan yanlış bilgiler de veriyorlar.. (Bunların eserlerini takip ettiğimi bildirmeliyim..) Dediğin gibi nerdeyse 70 Milyon Sabetayi bunlara kalırsa.. Tersine gizleme yapıyorlar; deşifre ediyoruz diye bulandırıyorlar..
Ama bu demek değil ki Sabetay yapılanma hiç yok, sesi hiç çıkmıyor..
:flowers:
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.