Orijinalini görmek için tıklayınız : Gayseri Fikralari
ahmedifaruk
17.04.2007, 12:12
Adanalı, Antepli, Rizeli ve Kayserili aralarında konuşurlar
-Yarın hava iyi olursa piknik yapmaya gidelim. herkes yanında bir şey getirsin.
Bir gün sonra Antepli yanında baklavasını
Adanalı kebabını, Rizeli çayını, Kayseriliye bakıyorlar o da yanında kardeşini getirmiştir
ahmedifaruk
17.04.2007, 12:13
Kayserililer çocuklarını ticaretçi yetiştirmek için onlara okul tatillerinde su, marul, simit, semşâmer
(semsgamer, Ay çiçek)çekirdek sattırırlar.Başarılı olan çocukları ilk okuldan sonra ticarete vererek onun tüccar olmasını sağlarlar.Ticaretçiliğe şartlanmış ve alım satım, şuur altına yerleşmiş bir ilk okul ikinci sınıf öğrencisine öğretmeni soruyor
-Oğlum söyle bakalım iki kere iki kaç eder. Cevap müthiş
-Alırken mi, satarken mi Öğretmenim.
Başka örnekler.
Öğretmen çocuğu tahtaya kaldırıp soruyor.
-Oğlum varsay ki ben manifaturacıyım ve sana bir kumaş satacağım deki kumaşın metresi on milyon lira, ben sana sekiz metre kumaş vereceğim senin bana kaç lira ödemen gerekir.
-Otuz milyon lira.
-Bak yavrum anlamadın galiba, metresi on milyon sekiz metre diyorum.
-Olsun otuz milyon. Deyince, Öğretmen çocuğun anlamadığını sanarak ona kızıyor ve;
-Otur yerine diyor. Çocuk otururken aynı sıradan başka bir öğrenciyi çağırıyor. O öğrenciye tahtadan gelen öğrenci diyor ki;
-Bana bak arkadaş öğretmenin sorusuna otuz milyondan fazla verirsen seninle bütün arkadaşlık ilişkilerimi keserim bilmiş ol.
bir_garib_yolcu
17.04.2007, 18:47
ALLAH razı olsun ahmedifaruk abi.. daha önce duymadığım fıkralardı.. çok komikmiş yav..
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.