PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kralın sarayı===gelmeyen pişman olur.

Alper...
17.04.2007, 23:56
MEVLİD KANDİLİ VE DİRİLİŞ

bismillah.innallahe ve melaiketehu yusallune alennebiy. ya eyyuhellezine amenu sallu aleyhi ve sellimu teslima.sadakallahul aziym.mübarek kardeşler yine bir mevlid kandiline kavuşmanın sevinci ve tadına doyamadan ayrılmanın hüznü içerisindeyim.alemlerin rabbı olan allahu teala hz lerine ne kadar hamd etsek az.ayeti celile de yüce mevla buyuruyor ki; allah ve melekleri o nebiye salat okurlar.ey inanan insanlar sizde salat okuyun.yüce mevla biz kullarından sadece o nebiye inanan kullarına peygambere salavat okumalarını emrediyor.bu emri aldığımızda bizler de hemen "allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina ve nebiyyina muhammed"ya da daha değişik şekillerde salavatlar okuyoruz.allah okuduğumuz tüm salatu selamları hz muhammed sav e ulaştırsın"amin".
kutlu doğum haftası biz müslümanlara, gelen ilkbahar mevsimi gibi bir müjdedir.kuru topraklarda yeşermeyi bekleyen tohumların sabırsızlığı ,ortam koşullarının olgunlaşması ve sonucunda toprağın canlanması.islam aleminin kabuğundan sıyrılıp ,yeşerip tüm dünyayı sarmasının arefesini yaşıyoruz.son kışımız bu.gelecek olan mevsimde islam alemi yeşeren tohum gibi her tarafa sıçrayacak."allahın izniyle ,ilmiyle"

bu hicri yılın ilk kandili mevlid kandilidir.bu ayda sultanlar sultanı,yaratılma sebebimiz,cennetin gülü,seyyidina muhammedin sav doğum ayıdır.dünyaya teşrif ettiği aydır.bu ay rebiul evvel ayıdır.kutlu aydır.şerefli aydır.
rebiul evvel ayına şeref veren zatın ümmetinin şan ve şerefini varın siz düşünün...

allah o ümmetten olmayı,dinin emirlerine göre yaşamayı,sünnete uymayı bütün müslümanlara nasip eylesin.
mevlid kandiliniz mübarek olsun...yazımın başında bildirdiğim gibi salatu selamı dilinizden düşürmeyin .bilin ki o salatlar sizi mahşerde en zor anınızda kurtaracak allahın izniyle.

Alper...
17.04.2007, 23:56
GENÇLİĞE HİTAP VE CEHENNEM

Bismillah...Esselamu aleykum...Mübarek din kardeşlerim.Mevlama binlerce hamd olsun ki,bana bir daha yazı yazma fırsatı verdi.Bütün salatlar habibullaha olsun...ali ve ashabının ve tüm peygamberlerle, tüm inanaların üzerine olsun selamlar....

Allahın rasulu buyurdu ki;"Selam,kelamdan öncedir"inşaallah bu hadisin müjdesine nail olanlardan olup, her daim sözlerimize selam vererek başlarız.selamın çeşitleri vardır.selam verirken ve selam alırken farklı cümleler kurulabilir.selam hakkında başka bir yazımızda tekrar değineceğim.çok önemli bir konu olan selamı,allah bizlere her daim söylemeyi ve söyletmeyi nasip eylesin.amin

Allahu teala bir ayetin mealinde buyuruyor ki;"Anne ve babana öf bile deme".Peygamber sav buyuruyor ki;"büyüklere hürmet etmeyen ,küçüklere şefkat göstermeyen,bizden değildir."İmam-ı gazali hzleri "KIYAMET VE AHİRET" adlı kitabında buyuruyor ki, mahşerde hesap günü,sevap ve günahlar tartılırken,genç birinin sevaplarıyla günahları eşit gelir.allah buyururki;bu ne cennetlik ne cehennemliktir. o esnada bir melek gelip elinde tuttuğu kağıdı günah kefesine koyar.o kağıtta sadece ÖF yazılıdır.bu kağıt günah kefesine ağar basar.allah emir buyurur;doğru cehenneme.....imam-ı gazalinin anlattığı bu kıssa biraz uzun bize lazım olan kısım burası idi.
biz gençler;günümüzde hep ÜF lafzını kullanıyouz.bu kadar uyarıya rağmen hala söylemeye devam edecek miyiz?
90 yıl ibadet yapsak ve yarın bu üf lafzı mizanımıza konulsa inanın ki,vah bize vahlar bize...doğru emrolunur cehenneme.
allahım,biz bilmiyorduk,şimdi şu an şu dakka öğrendik,töbe ettik bir dahi üf demeyeceğiz,pişman olduk,senin affına sığındık.senden başka kimsemiz yok ,sen affetmezsen,sen rahmetinle değil de adaletinle muamele edersen yandığımızın,bittiğimizin,yıkılldığımızın işaretidir.allah bizleri cahil bir gençlik sürmekten muhafaza eylesin.
mevlam ders alanlardan ve hayatları boyunca tatbik edenlerden eylesin.amin

Alper...
17.04.2007, 23:57
RAHMET PEYGAMBERİ VE MÜJDE

bismillah.vema ersalnake illa rahmetellil alemin.sadakallahülaziym.aziz din kardeşlerim;mübarek rebiulevvel ayının sonlarına doğru hızla ilerlediğimiz bu zaman dilimlerinde,hz muhammed sav in dünyaya teşriflerini ve vazifesinin ne olduğunu hatırlatmak,kurtuluşumuz için emanetlerine sımsıkı sarılmayı unutmamak...
allahu teala buyuruyor ki;"biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik"başka bir ayette ise"ey habibim sen onlara tebliğ edicisin,gözetleyici değilsin"buyurarak peygamberimizin görevinin sadece duyurmak olduğunu ama duyururken kılıçla,okla değilde tatlı dille gönülleri fetetmek,onlara tebliği duyurmasını,duyanlarında sımsıkı dine sarılıp hidayete ermesi isteniyor.
bir ayeti celilede,hz allahu teala buyuruyor ki;"habibim inanmadıkları için üzüntüden kendini helak ediceksin"hz allahu teala,habibi sav in üzülmesini istemiyerek.hidayet allahtandır buyuruyor.
günümüzde nebi sav e hakaret edenler,karikatürünü çizenler,saygısız davrananlarve hatta küfredenler............müjdelenmişlerdir.
cehennem ateşiyle;o kafir ve münafıkları allah cehennemle müjdelemiştir.peki o nebi sav e saygı duyanlar,ismi anılınca ymek yiyemeyecek hale gelenler,salatu selamı dilinden bırakmayanlar....altlarından ırmaklar akan naim cennetleriyle müjdelenmiştir.
rebiulevvel ayının faziletine bakın ki,o şerefli peygamber bu ayda doğmuş,rebiulevvel ayına şeref vermiş ve kadir gecesinden de üstüngelmiştir.rebiulevvel ayının sonlarına doğru gelmekteyiz.muhammed sav e ssalatu selamı getirmeyi ihmal etmeyelim ki,en zor anımızda bize yardım etsin.
alla bizi cennete gireceklerden,cemalini göreceklerden,hz muhammed sav e komşu olucaklardan eylesin amin.
"EY ALLAHIM!BİLDİĞİM HALDE SANA ORTAK KOŞMAMDAN SANA SIĞINIRIM VE BİLMEDİĞİM ŞEYLER İÇİN SENDEN MAĞFİRET DİLERİM"(ebu ya'la;heysemi,mecme uz zevaid,10/227)

Alper...
17.04.2007, 23:57
BİR AYLIK MUHASEBE VE VEDA

Bismillah.subhaneke la ilme lena illa ma allemtena inneke entel aliymül hakiym.sadakallahülaziym.rebiul evvel ayına elveda,tadına varamamıştık daha,tekrar kavuşmak dualarıyla,elveda .dediğimiz bu zaman dilimlerinde ,geçmişle muhasebe yapmak,defterimizi sıfırlamak,hatalarımıza ağlamak gerek.
Ayeti celilede buyuruluyor ki;"seni her türlü noksanlıktan tenzih ederiz.senin bize öğrettiğinden başka bilgimiz yoktur.sen her şeyi hakkıyla bilir.her işi hikmetle yaparsın."buyrulmuştur.
ya rabbi sen bize ne bildirdiysen,biz sadaece onu biliriz.biz kullarına,peygambere salat u selam getirin buyurdun,bizlerde amenna ve saddakna dedik."allahumme salli ala seyyidina ve nebiyyina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed.
bu ay çok salavatlar okuduuk.okumayı unutanlara çok hatırlatma yaptık.okuyanlar sevaba erdi.okumayanlar ahlar ,vahlar çekerek şimdi ağlamaktalar.aklı başında olan müslüman müjdeleri kaçırdığına ağlamalıdır.peygamber sav buyuruyor ki;

"kim bana bir defa salavat ı şerife getirirse,allah; o kimseye on defa salavat getirir."
allah bu müjdeye ermeyi hepimize nasip eylesin amin.
"kim üzerime salavat ı şerife getirmeyi unutursa ,o ,kimse,cennetin yolunu bulamaz."
allaah dilimizi salatlarla ,zikirlerle,dualarla ıslak tutsun.sevdiği kulları arasına katsın.cenneetinyolunu buldursun.amin
"cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun.böyle yapana kıyamet gününde,şahit ve şefaatçi olacağım"buyurdu aleyhissalatu vesselam.
ve yazımı bitirirken,yazılarımda hatalarım olmuşsa (mutlaka var)beni allah rızası için ikaz edin.hayır yapalım derken,göz çıkarmayalım.mevlam hepinizin yaptığı bu ibadetleri dergahı izzetinde kabul buyursun.dualarda buluşmak dileğiyle...

Alper...
17.04.2007, 23:58
ALLAH R IZASI İÇİN...

bismillah.elhamdülillahi rabbil alemiyn.sadakallahülazıym.sevgili din kardeşlerim allahu teala hzlerine hamdu senalar ederiz ki,bizi islam üzere yarattı,islam üzere yaşattı vve inşaallah islam üzere ruhumuzu alacak.ayetin manası;"alemlerin rabbı olan allaha hamdolsun"bütün işlerrin sonu allaha dayanır.mesela desekki;ampulün ışık saçmasını sağlayan şey nedir?cevap olarak deriz ki, kablonun içindeki elektrik.peki elektiriği yapan nedir?deriz ki; barajlardan dökülen sular.peki o sular nerden geldi?o sular ki, yağmur bulutlarından yağdı yeryüzüne......bu şekilde sonucu allaha ulaşır.şimdi biz bunca nimetleri yaratan rabbımıza nasıl hamd etmeyiz.

öldüğümüz zaman allahın huzuruna çıktığımızda, allahu teala bizlere sorsaki ,kulum yaptığın bütün ibadetleri ,hayır ve hasenatların hiç birini benim için yapmadın,hepsini millet görsün,millet beğensin diye yaptın.git sevabını kime y aptıysan ondan al denildiğinde halimiz nası l olacak.cehennemin kapıları sonuna kadar açılacak "gir ey zalim "denilecek.bizim bu durumlara düşmemizin sebebi kim?nefsimiz ve şeytanımızdır.cahilliğimizdir.bir insan islamı kavrasa,şeytan ve nefsine yenik düşmese ,duygularında samimi olsa yüce mevla o kulunu cennetine koyar.bir insan ibadetleri sadece allah rızası için yapmalı. cennet ve ya cehennem korkusuna yapmamalı.kadın evliya rabiatül adeviyye hzleri buyuruyor ki;"ya rabbi ibadetlerimi cennetine girmek için yapıyorsam ,beni cennetine sokma,ya rabbi ibadetlerimi cehenneminden korktuğum için yapıyorsam, beni cehenneminden çıkarma" her ne kadar bizim gibi insanlar için büyük lokmalı bir söz olsada ,herkez kendine bu kıssadan bir pay biçmeli..ibadetlerinde samimi olmalı.günah işlediğinde kimseye söylememeli.daima dili zikir ve salavatlarla ıslak olmalı.

peygamber sav buyurdu ki;"muhakkak ki allahu teala amellerden ancak ihlasla ve rızasını kazanmak için yapılan amelleri kabul eder"her daim samimi ol hatta bu samimiyetşehitlik mertebesine ermek için bile geçerlidir.peygamber sav buyuruyor ,"kim samimiyetle şehid olmayı isterse,yatağında ölse bile allahu teala onu şehidler mertebesine ulaştırır"bu zamanda özelikle islami konularda hizmet verenlerin niyetlerinin samimi olması gerekir ve hatta şarttır.aksi taktirde islamın arkasına saklanıp ,müslümanım dedikten sonra milleti sömürmek,dünyaya islamı kötü tanıttırmak.islama yapılan en büyük zulüm olur.

unutulmamalı ki;bu dünyada ki zalimler,firavun,nemrut,ebu cehil,vb gibi kişilerden ibaret değildir.bunların örnekleri günümüzde de mevcuttur.en büyük zalim islamı arkadan yaralayandır.islama hiç bir şey olmaz sadece beş on çapulcu cehenneme girer o kadar.

allah rızası için yapılan her işte vardır bir hikmet. allah her işimizi rızasına uygun eylesin.gösteriş ve kibirden bizleri muhafaza eylesin.namazlarımızı kendisini görür gibi yapanlardab eylesin.bu yazılan yazılar bi kaç kişiye fayda sağlayacaksa devamını;hiç okunmayıp, bi kişi bile istifade etmeyecekse sonunu getirsin.ya rabbi...allahım benden dua isteyenlerin ne hayırlı muradları varsa ver yarabbi...lil lahil fatiha.......

.BeYzA.
17.04.2007, 23:59
padişahım çok yaşa:clap2: :clap2: :clap2:

devam kralım ;) :flowers:

.Mesut.
18.04.2007, 00:00
Alla (cc) razı olsun kardeşim.

Alper...
18.04.2007, 00:10
allah sizden de razı olsun.inşaallah sizde eklersiniz .beraber hasbihal etmiş olur.bilgi paylaşımında bulunuruz.dualarınızda beni unutmayın...inşaallah devamı gelecek

Alper...
19.04.2007, 23:03
SELAM ÜZERİNE 1

bismillah.febi eyyi alai rabbiküma tükezziban.sadakallahülaziym.selamün aleyküm aziz din kardeşlerim.geçen haftalarda bildirdiğim üzere selamlaşmak üzerine konuşacağımı söylemiştim.bu yazımızda mevlanın izniyle selam konusuna değineceğim.peygamber sav buyuruyor ki;"selam vermeden söze başlayan kimseye,selam ile başlayıncaya kadar selam vermeyiniz."

muhatabımız olan şahıs selam vermeden söze başladığında biz nasıl muamele edeceğiz?insanın aklına gelen ilk sorudur bu. kimisi derki,adam yerine koymayacağız, yüzüne bakmayacağız,o ortamdan uzaklaşacağız,bir müslüman böyle davranamaz.karşımızda ki selamı vermeyi unutmuş olabilir.selam vermediğini hatırlatmamız gerek.burda en büyük iş sizlere,özellikle kıvrak zekanıza düşmekte.

şimdi ba bazı meseleleri sizlere aktarmak istiyorum.selam vermenin tarihçesi;adem as cennette yaratıldığı zaman allahu teala adem as a buyurdu ki;"git ,şu oturmakta olan meleklere selam ver ve senin selamına nasıl karşılık vereceklerinide güzelce dinle;çünkü senin ve senin çocuklarının selamı o olacaktır".selam,cennet kelamı ,cennette söylenen ilk sözdür.

selamı herkesle yapmak gerekir ayırım yapmamak şarttır.ayırımdan kastım,gayri müslimler değildir.bunlar mevzumuzun şimdilik de olsa dışındadır.selam verirken,bu fakir,bu zengin,bu sakat,bu çocuk ayırımı yapmamalı.bu durumda aklımıza şu soru gelebilir?peki bize haram olan bir kadın ve yahutta erkeğe selam vermek.bu duruma islam alimleri ne demiş?

*ihtiyar kadınlara ve nikah düşmeyen hanımlara selam verilir ,alınır.
*genç kadınlara yabancı erkeklerin selam vermesi uygun değildir.
*genç kadınlarında verilen selama mukabele etmeleri mekruhtur.

aklımıza bir soru daha gelebilir;peki internette msn üzerinden verilen selamlar ve bilhassa kadınların erkeklere,erkeklerin kadınlara selam vermesi ;uygun mudur,değil midir*bu sorunun cevabını bi daki yazımızda kısmet olursa cevaplandıracağım.allah dilimizi selamdan ayırmasın.amin...

doğuhan
19.04.2007, 23:06
Allah razı olsun kardeş:flowers: :flowers: :flowers:

Alper...
21.04.2007, 15:41
İSLAMDA ÇOCUKLAR VE 23 NİSAN

bismillah.vema ersalnake illa rahmetellil alemin.sadakallahülazıym.siz değerli okurlarımı allahın selamı ile selamlıyorum.bildiğiniz üzere bu hafta çocuk bayramı.böyle bir ortamda her ne kadar çocuk bayramını kutluyoruz desek de yalan olur.
23 nisanın tarihçesi nedir?23 nisan 1920,türk milletinin iradesini temsil eden biribci büyük millet meclisinin açıldığı ve türk halıkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.23 nisan 1924 tarihinde bayram olarak kutlanılmasına kara verilmiş.23 nisan 1929 tarihinde bu bayram çocuklara armağan edilmiş ve ilk defa 1979 tarihinde altı ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşınmıştır.
bindokuzyüz yirmide
duyuldu halkın sesi
açıldı bu tarihte
büyük millet meclisi
ne ilginçtir ki;çocuklara önem veren onları adam yerine koyan başka bir ülke yok.islamiyetin verdiği önemi ne yazık ki kavrayan da yok.şair ne güzel demiş;
bu kocaman dünyada
ülke sayısı çoktur
oysa ki hiç birinin
çocuk bayramı yoktur.
şimdi gelelim islamiyetin daha doğrusu peygamberimizin sav bu konuda ki tutum ve davranışlarını görmeye,asrı saadette yolculuk yapmaya.allahu teala buyuruyor ki;"seni alemlere rahmet olarak gönderdik".peygamberimiz sav sadece namaz kılmazdı.çünkü o insandı ama diğer insanlara hiç benzemezdi.hiç çakıl taşlarıyla kaşıkçı elması bir eder mi?peygamber sav çocuklarada merhamet ederdi ve buyururdu ki;"merhamet etmeyene merhamet olunmaz"ve başka bir hadisinde de "çocuklara ikram edin ve terbiyelerini güzel yapın"buyurmuştur.
peygamber sav torunlarını çok severdi.hz hasan ve hz hüseyine hitaben buyururdu ki;" dünyada ki iki reyhanım"peygamberin gülleriydiler.hz ali ra anlatıyor;"peygamber sav efendimiz bizi ziyarete gelmişti.o gece bizde kaldı.hasan ve hüseyin uyuyorlardı.bir ara hasan su istedi.peygamberimiz sav hemen kalktı ve su kırbasından bir bardak su aldı ve çocuğa verdi." ne yazık ki;hz hüseyin i ra kerbela da susuz şehit ettiler.hz hasan ra ıda karısı suyuna elmas tozu koyarak zehirledi.peygamberin torunlarına kıydılar.allah bizi cennette peygamber sav ve ehlibaytine komşu eylesin.amin

peygamber sav hem kendi çocuklarıve torunları hemde ashabının çocukları ile çok yakından ilgilenmiş,doğumlarından isimlerinin konmasına ,sağlıklarından ilimlerinin artmasına ,g,yimlerinden oynadıkları oyulara kadar onlar için tavsiyelerde bulunmuş,hatta bizzat yol göstermiştir.
peygamber sav efendimiz çocukların oyununa da çok önem vermiş ,hatta zaman zaman onlarla oyun oynayarak ilgilenmiştir.hz peygamber sav "çocuğu olan anunla çocuklaşsın" buyurarak anne ve babaların bizzat eğlendirmelerini tavsiye etmiştir.

peygamber sav çocuklarla o kadar iç içe olmuştu ki,bir defasında yarış yapan çocukları görmüştüde onların neşesine katılmak için birlikte koşmuşlardı.
bu rahmet peygamberi hakkında ileri geri laf söyleyenler.mahşer günü paçalarını kurtaramayacaklar.islama ve inananlara geri kalmış,çağdışı,yobaz,gerici tabirlerini yapanları kınıyorum.bu arada islamın arkasına saklanıp islama zarar verenleri en büyük zalim olarak ilan ediyorum.bunların topunu allaha havale ediyorum...

peygamber efendimiz sav çocukların dövülmesine karşıydı.çocuğa vurulacaksa poposuna vurması gerektiği bildirilmiştir.hz abbasın zevcesi ümmü fadl anlatıyor;"hasan ve hüseyin efendimizden birini getiriyor.hz peygamberin kucağına çocuk işeyince ümmü fadl,"peygamberi pislettin" diyerek omuzuna vurur çocuğu azarlar.hz peygamber sav "allah iyiliğini versin oğlumun canını acıttın" buyurur.bu kıssa herşeyi açıklayan bir tablodur.
peygamber sav efendimiz çocuklarla şakalaşmayı severdi.bir keresinde enes bin malik in kardeşi ebu umaayr ın kuşu ölmüştü.peygamber sav çocuğun üzgün olduğunu görünce hatırını sordu.ebu umayr kuşum vefat etti dedi.peygamber sav "başın sağolsun "buyurdu.bu olaydan sonra peygamberimiz ebu umayrı her gördüğünde kuşun ne oldu der ve takılırdı.

peygamber sav kız çocuklarınıda severdi.kız çocukları hakkında buyurdu ki"kız ne güzel evlattır.şefkatli,yardımsever,munis,kutlu ve analık duyguları ile doludur."

asrı saadette yapmış olduğumuz gezinti burada sona erdi.gelelim şimdi günümüze.çocuk katliamları,dilendirilen çocuklar,dövülen çocuklar,pis işlerde kullanılan çocuklar....saymakla bitmez.bu toplumun en büyük sorunu islamiyeti bilmemesidir.bilseler bu halde olmazdık.bugün idrak ettiğimiz bu bayram,çocukların bayramıdır.birgün değil 365 gün yaşamalıyız bu bayramı.rehber göster derseniz bana,hz muhammed mustafa sav efendimizi gösteririm.

allah tüm çocukları korusun.hastalıklardan ,belalardan,kötülüklerden,gerek dinini,geek vatanıı ,gerekse lazım olan bilgileri bilenlerden eylesin.
bu günün çocukları geleceğimizin büyükleri.......allah sizinle olsun.
bu 23 nisana özel yazımda kusurumuz olduysa affola...
sevgi ve saygılarımla.....................

Alper...
23.04.2007, 22:57
SELAM ÜZERİNE 2
bismillah.ve iza huyyiytüm bi tehiyyetin fehayyü bi ahsene minha ev rüdduha innallahe kane ala külli şey in hasiyba.sadakallahülazıym.selamün aleykum.aziz müslüman,din kardeşlerim.geçen başlattığımız SELAM ÜZERİNE adlı makalemin hemen iki kelamla sona erecek olmayan bir konuya gelmesi üzerine ,bu konunun 2,3 bölümde bitirilmesine karar verdim.
en son sizlere bir soru yöneltmiş ve yazımı o soruyla bitirmiştim.bu yazım da o sorunun cevabını vermeye çalışacağım.internette kadınların erkeklere, erkeklerin kadınlara selam vermesi uygun mudur?öncelikle ben bir yanlış anlamaya mahal vermemek için bir açıklama yapayım.ben sadece selamlaşmaktan bahsediyorum.muhabbet etmekten değil.MSN üzerinden yapılan görüşmeler ekseriyetle yazı yoluyla olmakta.yani ses yok,görüntü yok,resim yok.sadece yazı var.burda kadının bir erkeğe selam yazması sakıncalı değil ama konuşmanın selam kısmından sonra ki gidişatı çok önemli "ameller niyetlere göredir" buyurmuş peygamber sav ben selam verdikten sonra ,karekterimi farklı şekilde ortaya çıkartıyorsam.benden büyük cahil yok,hemen niye sorusu gelir aklımıza ?
neden benden büyük cahil yok. çünkü selamun aleykum dediğim zaman karşımdakine bir güvence veriyorum.korkma benden sana zarar gelmeyecek.selam bir garanti ise neden karşında ki ni kandırıyorsun.peygamber sav buyuruyor ki " bizi aldatan bizden değildir" sen beni aldattın o zaman bizden değilsin.sahtekarın önde gidenisin.aynı durum yalan yere yemin edenler içinde geçerli.yemin ederken çok dikkatli davranalım.
konuyu özetlersek fazla dağılmadan ;MSN de bir erkek bir bayana selamün aleykum yazabilir.kadında aleykum selam yazabilir.maksat iyilikleri paylaşmaksa zaten devam eder.maksat kandırmaksa ,atalarımız zaten bildirmiş, yalancının mumu yatsıya kadar yanar diye.bu soruya cevap verdikten sonra sıradaki konuya geçerek SELAM ÜZERİNE serisine devam edelim.
başta yazdığım ayetin manasında allahu teala buyuruyor ki;"siz bir selam ile selamlandığınız zaman ,sizde daha güzeliyle karşılık verin veya verilen selamı aynen iade edin.allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır." nisa 86.ayet

selamın çeşitleri var mıdır?selamlaşmanın hükmü nedir?selamlaşmayla kazanılacak sevaplar nelerdir?
allahın izniyle bir daki yazımızda kaldığımız yerdendevam edeceğim.ya rabbi ilmin zekatı paylaşmaktır.paylaştığım bu bilgileri ihtiyaç sahiplerine ulaştır ya rabbi amin.

Alper...
23.04.2007, 22:58
SELAM ÜZERİNE 3
bismillah.elhamdülillahil rabbil alemin.sadekalllahül azıym.selamun aleyku. aziz din kardeşlerim.selam konusundaki bu son bahsimizde eksiklikleri tamamlayacağız.peygamber sav buyuruyor ki;" aranızda selamı yaygınlaştırın ki,birbirinizi sevesiniz"ilk yazdığımız bölümde bu hadisi vermemiş olsam da bu hadisle ilgili yazmıştım.herkeze selam vermek lazım.unutursak ve selamsız başlarsak nolacak?bunun cevabı ilk bölümde dileyen o yazıyı tekrar okur.
peygamber sav buyuruyor ki;"birbirinize selam veriniz,birbirinize yiyecek ikram ediniz" insanların tanışıp kaynaşmaları için güzel bir fırsatdır.hiç tanımadığın insanla tanışak,selamlaşmak,arkadaş olmak.bazı kavgacı adamlar vardır.ağzı bozuk,güven vermeyen tiplerdir.selam verirse alın,selam verin.şöyle bi hatırını sorun,o sorarsa mukabele edin ama fazla samimi olmayın.peygamberimiz sav buyuruyor ki;"yumuşaklık insanı süsler ve çirkinliği gideri verir"bu hadis üzerine fazla durmaya gerek yok.net bir şekilde hadis açık zaten.
akrabalık bağlarını koparmamak.peygamberimiz sav buyuruyor ki;"selamlada olsa akrabalık bağını sıcak tutun" hadis ne güzel açıklamış ayrıca açıklama isteği duymuyor.
selamdan ne alacağız?sevap var mı? var amel defterine yazılıyor her bir selamın sevabı .peki şimdi ne yapmalıyız?selamı çoğaltmaya bakın.kurallara uymak şartıyla.
selam vermek sünnettir.selamı almak farz.selamı alırken karşında ki duyacak. selam herkeze verilir.hatta kabir ehline bile.peygambere bile sav devamlı selam okumaktayız.
selamla ilgili bahse artık burada son veriyorum.allah bizleri cennetine girenlerden,cemalini görenlerden,peygamberlerine komşu olanlardan ve selamı dilinden düşürmeyenlerden eylesin.amin

Alper...
23.04.2007, 22:58
ALİMLER VE ZİYARET
bismillah.iyya kenabudu ve iyya kenestain.sadakallahül azıym.aziz din kardeşlerim.bugün ki dersimizde alimler hakkında konuşacağım.geçenlerde bir kardeşimle alimler hakkında konuşmuştuk.bazı meseleler var anları aktarmak istiyorum.
"kim hakiki alimleri ziyaret ederse beni ziyeret etmiş olur" buyurmuş peygamberimiz sav.bu hadis bize ne anlatmak istiyor.bazıları girişte yazmış olduğum fatiha süresinin ayetiyle ilgili diyebilirler ki;"allaha taparız ve allahtan isteriz" ayetine muhalefet yapıp alimöleri ve kabirleri ziyaret ediyorsunuz.biz kabirleri tapınmak ve hurafelere inanmak için ziyaret etmiyoruz.sadece ahiret hayatını hatırlamak için ziyeret ediyoruz. bu olay alimler içinde geçerli.hangi alimlere geçerli bu durum.ehli sünnet vel cemaat alimlerine geçerli.sapıkların ve sahtekarlar için geçerlideğil.bir insan bir alimi allah rızası için bir şeyler öğrenmek için ziyeret etmelidir.
ziyaretin adabı.düşünelim ki;misafirliğe gittiğimizde,pek rahat olamayız.ev sahibinin verdiğini yer,gösterdiği yere otururuz.alimleri ziyarete gittiğimizde aynı kurallara uymalı ve çok dikkat etmeliyiz.konuşmamızdan ,oturup kalkmamıza,her şeye önemle dikkat etmeliyiz.bu konuda peygamberimiz sav buyuruyor ki;"(hakiki alimlere hürmet ediniz.muhakkak onlar peygamberlerin varisleridir.kim onlara ikram,hürmet ederse allaha ve resuluna hürmet etmiş olur"peygamberin varisidir demek ne demek?

hatırlarsanız eski ümmetlerde dinleri peygamberler yayarlardı.bu ümmette ise peygamberimiz vefat ettikten sonra,islamı tebliğ etmekle görevli olarak alimler gelmiştir.onun için peygamberimiz buyurmuştur ki;"alimler,beni israilin peygamberleri gibidir"bu alimleri ziyaret etmek ise peygamberi ziyaret etmek gibi olur.allah hepimize bu fırsatı hayırlısıyla versin.amin
peygamberimiz sav buyuruyor ki;"ümmetimin en hayırlıları,alimlerdir;alimlerinde en hayırlısı halim selim olanlarıdır."
allah bizi ehli sünnet alimlerinden ayırmasın.günümüzün sapık ve sahtekarlarının tuzaklarına düşmekten muhafaza eylesin.geçmişte ve gelecekte yazılacak sapık batıl kitapları okumaktan ve bu türlü kitapların çoğaltılmasından bizleri korusun.allah medineye gitmeyi hepimize nasip eylesin.amin

.BeYzA.
24.04.2007, 22:10
kardeşim, düşüncülerin duaların ve içindeki aşk çok büyük ve güzel...Allahın rıza çizgisnden dosdoğru ilerlemen ve müttaki kullardan olman duasıyla.. içindeki ateş hiç sönmesin inş. ;) (amin)

devamını bekliyorum tmm :)

Alper...
25.04.2007, 05:32
beyyza abla,ne zaman kalem kırılır.ne zaman vakit dolar o zaman yazma işlemide bir veda ile biter.sanırsam senesini devretmeden yazmayı bırakmayı düşünmüyorum.her şey allah rızası için.allah rızası için yapılmayan işin sonu hüsrandır.ben kendime göre (amel ve ilmime göre) bazı yazılar kaleme alıyorum.
zaten ilmimiz ne ki, bide kalkmışız dini meselelerde yazı yazıyoruz :'(allah affetsin diyip sizin hüsnü zanlarınıza sığınıyorum.:(
bunların hesabı tek tek satır satır harf harf sorulacak.......allah bana ve size yardım etsin....duanızda unutmayın

aHuZaR
25.04.2007, 14:49
cok güzel konular ellerine saglik :)
Hepsini okurum insallah

Alper...
25.04.2007, 22:58
MÜMİNİN SİLAHI

Bismillah.ve lil lahil esmaül hüsna fed uhü biha ve zerülleziyne yülhidune fiy esmaih. Seyüczevne ma kanü ya melün. Sadakallahülazıym. Aziz din kardeşlerim.allahu teala buyuruyor ki;”en güzel isimler allahındır.o halde allaha onlarla dua edin.o isimler hakkında eğriliğe sapanları bırakın.yarın kıyamette onlar,yaptıklarının cezasını çekeceklerdir.”

Müslüman dua etmelidir.her iş için dua etmelidir.peygamberimiz sav buyuruyor ki;”dua ibadetin ta kendisidir” bu hadis bizlere ne demek istiyor? Peygamber sav in bizlere sadece dua et sonra da yan gel yat dememektedir.duanın çeşitleri vardır.fiili dua ve sözlü dua.bir işe başlarken bismillah demek sözlü dua olur.cihada çıkmak veya dini konuları öğretmek ise fiili dua olur.allaha dua ederken en güzel isimlerle hitap etmeliyiz.peygamberimiz sav buyuruyor ki;”şüphesiz allahu teala ısrarla dua edenleri sever”

Sürekli dua etmeliyiz.hiç bir zaman dua ettim kabul olmadı dememeliyiz.yaptığımız duamız kabul olur ama saniyesine cevap gelmeyebilir.mesela musa as ile Harun as dua etmişler ve demişler di ki;”ya rabbi firavunu helak et.dualarını Allah kabul etti.bu duadan 40 yıl sonra firavun boğuldu.kızıldenizin sularına gömüldü.bu 40 yıllık zaman diliminde peygamberler duamız kabul olmadı deseydi, duaları boşa gidecekti.allah bu kıssadan hissemize düşeni almayı nasip eylesin amin.

Peygamber sav buyuruyor ki;”canım elinde olan allaha yemin ederim ki;Allah azze ve celle ,duasını kabul etmeyeceği bir kula,dua etmeyi nasip etmez “ ne kadar müjdeli bir hadis. Yaptığımız tüm dualar kabul olomaktadır fakat şeriata uygun olmayan istekte bulunmamak şartıyla. Kul bir dua ettiğinde şu üç şeyden biri verilmeden duası asla geri çevrilmez.ya dua ettiği şey kabul edilir.ve ya ahirette kendisi için o saklanır yahutta duası kadar bir kötülük ondan uzaklaştırılır.

Bu günkü mevzumuz madem dua ile alakalıydı. O zaman bir kısa dua ile bitirelim;diyelim” ya rabbi ülkemize hayırlı yöneticiler gönder,devletimizi parçalama,dinimizden ayırma.ya rabbi yazılan bu yazıları ihtiyaç sahiplerine okut.bana dünya da ahirette kabirde iyilik ver.cennetine girmeyi cemalini görmeyi,peygamberine komşu eyle,cehennemden sana sığınırım amin.

Alper...
25.04.2007, 23:26
SİYASET VE ASR -I KAZIK
Bismillah.elhamdülillahi rabbil alemin.sadakallahül azım.aziz din kardeşlerim .bu yazımızda sizlere bilgi aktarımı yapabilirim.bu başlangıç tuhaf oldu.alemlerin rabbı olan allaha hamd olsun.tekrar bir seçim arefesine kavuştuk.
Bildiğiniz üzere aylardan beri;Çankaya ya kim çıkacak,o çıkarsa ben indiririm…tarzında demokratik olmayan sözler sarfedildi.aylardan beri bazı kişiler ve basın,tabi ki halkta çatladı.çankaya ya kim çıkacak .eşinin başı türbanlı mı olacak? Türbanı çıkaracak mı?üçyüz kusurlu sayı nolacak?kim kime dum duma olayları.halkımız çok dikkatli olmalı.bazı üç kağıtçılara papuç bırakmamalı.
Açıkçası kendi siyasi görüşümü buradan her ne kadar belirtmek istemesemde.sayın Abdullah gül’ün adaylığına sevindim.şimdi bu günkü mevzumuzun din ile alakası ne?
Hz Muhammed sav;ey sevgili, ne kadar büyüksün ki;b,zlere devlet işlerinde de önderlik yaptın.medine şehir devletini kurdun.ardından güvenilir 5 halife bıraktın ve hz muaviye ra ın vefatından sonra ,her şey yine değişti.ey resul sav seni anlayamadık.islamın kuralları olan şeriata aşağılık muamelesi yaptık haşa

Devlet adamının eşi örtülü olursa,dünya da iyi temsil edemezmiş bizi…kadıncağız napsın…şeriatı istemediler,bizde istiyormuş gibi durup istemedik.burası Türkiye dedik ,ırak gibi olamaz dedik.tamam ırak gibi olamayız ama hiç kusura bakmayın Amerika gibi de olamayız.
İslamdan utandık daha doğrusu utananların baskısından utandık.her tesettürlüyü dindar sandık. Her sakallıyı hoca sandık .en büyük kazığı yedik.müslümanların dini duygularınıyla oynayan siyasetçileride gördük.aslına bakarsak daha neler göreceğiz ve daha ne büyük kazıklar atacaklar.

Peygamber sav döneminden bahsettiğimizde biz o devirde değiliz diyorlar ,doğru biz asrı saadette değil,asrı kazıktayız.her gelen bir kazık atmış.her yere cami yapmışız,güzelce döşeyip,boyamışız.millete dinini anlatmamışız.içi boş camiler,peygamber sav buyuruyor ki;” insanlar üzerine bir zaman gelir ki;kuran bir vadide,insanlar başka bir vadide olacak” inşallah bu zaman değildir.
Peygamber sav buyuruyor ki”öyle bir zaman gelecek ki insanlar camileri dolduracak ama içlerinde iman etmiş olmayacak” Allah bizi iman edenlerden eylesin amin.

Bu yazımızda siyaset alemine daldık.her zaman dediğim gibi din sadece namaz kılmaktan ibaret değildir.saygılarımla…

:)zeynep(:
26.04.2007, 00:17
her yere cami yapmışız,güzelce döşeyip,boyamışız.millete dinini anlatmamışız.içi boş camiler,peygamber sav buyuruyor ki;” insanlar üzerine bir zaman gelir ki;kuran bir vadide,insanlar başka bir vadide olacak” inşallah bu zaman değildir.
Peygamber sav buyuruyor ki”öyle bir zaman gelecek ki insanlar camileri dolduracak ama içlerinde iman etmiş olmayacak” Allah bizi iman edenlerden eylesin amin.

En acısıda müslüman bir devlet olmamıza rağmen(!)biçok yerde namaz kılınacağı zaman cami bulamıyor insanlar...Gelişmişlik ölçütü ya...!Gelişeceğiz diye rezil ediyoruz kendimizi yazık ediyoruz ama...

Kalemine yüreğine sağlık....:flowers:

Alper...
27.04.2007, 23:46
ARENA-İ SİYASET

Euzu billah.bismillah.la havle ve la kuvvete illa billah.sadakallahulazım.aziz din kardeşlerim.allahu tealaya hamd olsun ki;bizi bir daha seçimlere kavuşturdu.allahın izniyle öbür seçimide görüp,oy atacağız.

Devlet işi çok ağır bir vazifedir.her önüne gelen bu vazifeyi yapamaz.günümüzde bu anlayış çok farklı,her önüne gelen “ben olayım”diyor.islam peygamberi hz Muhammed sav ne buyuruyor.”emir( idarecilik) talebinde bulunma şayet bu vazife sana istemeksizin verilirse yardım olunursun.eğer senin isteğinle verilirse,kendi kaderine terk edilirsin” ben bu hadisi sokağa çıkıp bağıra bağıra okusam,bana derler ki;”sus,biz hangi devirdeyiz.”biliyorum devrin ne devri olduğunu….

Bir devlet reisi adaletli olmalıdır.peygamber sav ne buyuruyor” adalet güzeldir,fakat devlet büyüklerinde olsa daha güzeldir.” Fakir bir adamın yaptığı adalet ile reis-i cumhurun yaptığı adalet arasında batı ile doğu arası kadar fark vardır.bunun için dir ki;peygamberimiz sav buyurdu” imamlarınızı hayırlılarınızından seçin!zira onlar ,rabbinizle aranızda ki heyetiniz mesafesindedir.” Bu hadiste ki imam kelimesi cami imamı manasına gelmemekte.bu hadis imam derken önder,lider( reis-i cumhur)dan bahsetmektedir.

Son bir aydır.medya da cumhurbaşkanı kim olacak.tartışmaları yapıldı.sonuç;bu hafta içinde belli olacakmış.bekleyelim bakalım.birileri deve kesecekmiş.çok saçma bir tavır.islamiyete hançer vuruyorsunuz.daha evvel söylemiştim.”en büyük zalim,islamiyetin arkasına sığınanlardır” demiştim. Deve keserek karşı tarafı daha çok islama düşman etmektesiniz.allahın dinini “sevdirin,nefret ettirmeyin”buyurmamış mıydı peygamber sav.

Peygamberimiz sav buyuruyor ki;”acı da olsa hakkı söyle” ey Müslümanlar şu an o kadar hassas bir konumdayız ki;her adımımız laf olacaktır.yüce mevlam şu dönemi hakkımızda hayırlı eylesin.siyasetin arenasını dindirsin.hemen hemen her yazımd belirttiğim gibi din namazdan ibaret değildir.din a’ dan z’ ye her şeydir. Yeter ki önderimiz kuran ve peygamberimiz Muhammed sav olsun.her şey gönlünüzce,gönlünüzde Mevla ile olsun.
Saygılarımla…..

Alper...
28.04.2007, 00:36
ZALİM İDARECİYE KARŞI
Bismillahirrahmanirrahim.elhamdülillahi rabbil alemin.sadakallahülazıym.aziz din kardeşlerim.bu zaman dilimlerinde bildiğiniz üzere Türkiye de cumhurbaşkanlığı seçimleri olmaktadır.bu aralar yazılarımda değinmek istediğim temel nokta; islamiyetin devlet idareciliği hakkında ki görüşü.bir devlet liderinin şeklini,şemalini ve vazifesini nasıl yapması gerektiğini bildiren hz Muhammed sav idarecilerin adaletli olmalarını istemiştir.

Peygamber sav buyuruyor ki;”idarecilerin en şerlisi,idaresi altında ki insanlara karşı katı kalpli ve kaba davranandır.” Allah bizi böyle idaricilerden muhafaza eylesin. Amin

Peygamber sav buyuruyor ki;”insanların cenab-ı hakka en sevimlisi ve kıyamet günü en yakın olanı adil idarecidir.insanların içinde cenab-ı hakkın en fazla buğzettiği ve en şiddetli azaba duçar olacak( uğrayacak) ise, zalim idarecidir” buyurdu.

Allah raulu sav devleti yönetecekler için kalıpları belirlemişti.bizler ve bizden evvel ki zalim liderler o kalıpları yıktı.bu konuda peygamber sav buyuruyor ki;”bir iş ehlinden gayrisine bırakıldığı zaman kıyameti bekleyiniz” bu alametler zaten yaklaştığının habercisi değil mi?

Diyelim ki, işi ehli olmayana verdik ve adaleti çiğnedi.halk ne yapmalı? O adamı cezalandırmalıdır.halk cezalandırmaz ve o makamda tutarsa peygamber sav ne buyurur” adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır”

hep yanlışlar yapan zalim idareciye doğru sözü söylemeliyiz,biliniz ki bu cihaddır. Peygamber sav buyurdu ki;” cihadın en üstünü zalim sultana karşı doğru sözü söylemektir”

Allah bize adaletli idareciler göndersin.hakkımızda hayırlı eylesin.allah bu süreçte bizlere rahmet eylesin.saygılarımla…

Alper...
28.04.2007, 00:52
BAŞINIZDA Kİ İDARECİLERE (YÖNETİCİLERE) İTAAT EDİN

Bismillah.elhamdülil lahi rabbil alemin. Sadakallahül azım. Aziz din kardeşlerim.allah rasulu buyurdu ki; “din nasihattir/ samimiyettir. “sahabe efendilerimizde “kime ya rasululllah “ diye sordular.peygamber sav buyur du ki;” Allah a ,kitabına peygamberine ,Müslümanların yöneticilerine ve bütün Müslümanlara” diye cevap verdi.

Hz ömer ra. Halifeliği sırasında bildiğiniz üzere; bir arkadaşı ziyarete gelir.halife ömer önce önünde ki devlet işini bitirir ve diğer mumu yakar.arkadaşı sorar “ey halife niye böyle yaptınız” hz ömerde “onda halkın hakkı var,öbürü ise benim kendi paramla alınmıştır” cevabını verir.

Cumhurbaşkanımız her kim olursa olsun.vatanımızda,milletimizde düşmana karşı güçsüz durmamamız için birlik olmalıyız.engel ve sorunları birlik olup aşmalıyız.

Peygamber sav buyuruyor ki;”rabbinize karşı gelmekten sakının,beş vakit namazınızı kılın,ramazan orucunuzu tutun,mallarınızın zekatını verin yöneticilerinize itaat edin( böylelikle) rabbinizin cennetine gireceksiniz”
Bu duruma bir örnek;hz eyüb sultan ra. Emeviler döneminde yezidin ordusuyla istanbula geldi.yezid denilen adam iyi biri değildi. Zalimin tekiydi. Fakat,o koskoca sahabe bu hadis i bildiği için medineden istanbula geldi. Surlara yakın bir yerde şehit oldu ve oracıkta defnedildi.

Allahu teala;islamı yaşamayı,islamı yaşatmayı,islamı anlatmayı,islamı yaymayı ,islamı aktarmayı,islamın kurallarını tatbik etmeyi …her birerlerimize nasip eylesin.

Peygamber sav buyuruyor ki;”allahu tealanın ihsan ettiği ilmi insanlara öğretmeyen kimseye kıyamet günü ateşten yular bağlanacaktır.”
Ya rabbi her şeyin hayırlısını ver.amin.islamın devlet işlerinde ve idarecilikle ilgili yaptığımız derslerimizin şimdilik sonuna geldik. Kısa bir zaman diliminden sonra.tekrar bu mevzulara geri döneceğiz. Ne bereketli bir yılkı iki seçim olacak.allah hayırlı ömürler versin .amin.saygılarımla…

Alper...
08.05.2007, 14:15
SEFER HALİ
bismillah.elhamdülillahi rabbil alemin.sadakallahul azım.sayın arkadaşlar,bu hafta istanbulu terk eyledim.diyar-ı samsuna kondum.kısa bir müddet samsunda konakladım.bolu dağını geçtikten sonra başlayan yağmur,samsuna vardığımda durmuştu.
samsunda bulunduğum bu zaman dilimlerinde,allahın bir lütfudur ki;farz namazlarda indirim yapıp,biz aciz kullarına kolaylık sağlamıştır.bu kolaylığın nedenini başımdan geçen şu hadiseden sonra daha iyi anladım.otobüs terminale varıp,yarımsaatlik mola verdi.ben evden yatsı namazını kılmadan çıkmıştım. ilk molada yani teheccüd vaktinde kıldım.farz namaz 2 rekate inmeyip 4 rekatte kalsaydı.otobüslerin hareket edecekleri ve yolcuların da çoğunun terminalde kalacakları korkusuna,vatandaşlar namazı kılmazdı.4 rekatlik farzlar 2 rekata inmiş ama gördüğüm üzere sigara kadar önemli değil ki (teşbihte hata olmasın) kimse gelmedi mescide.sayılı kişiler vardı ...

misafirlik boyunca farzlar hep 2 rekat mi kılınır?hayır,oturduğun yerden (evinden) 90 km uzaklaştığın andan itibaren seferi sayılırsın.15 günden az kalacaksan farzlar yine 4 rekat olarak kılınıyor.seferi haldeyken camide cemaatla kıldığında 4 olarak yani farz namazı normal sayısında (imama uyduğun için) kılıyorsun. malum seferi olduğumuz için mevzuyu fazla uzatmıyorum.allah istanbula hayırlısıyla dönmeyi nasip eylesin.amin.saygılarımla....

Alper...
16.05.2007, 21:07
19 MAYIS VE MUHASEBEMİZ.
bismillah.elhamdülillahi rabbil alemin. sadekallahül azım.uzun bir aradan sonra yazılarıma kaldığım yerden devam edeceğim.bu mevzumuz bilindiği üzere 19 mayıs ve gençlik ile ilgili olacak.
19 mayıs nedir? türk halkının;bağımsızlığa ulaşabilmek için başlattığı kurtuluş savaşının başlama tarihidir.19 mayıs 1919 tarihi bizler için önemli hadiseler teşkil eder.ulusun kenetlenmesi,birleşmesidiir.19 mayısın gençlikle alakası nedir? devletimizin geleceği gençlerin elindedir.gerek dinimiz ve gerekse vatanımız biz gençlere emanettir.bu emanetin hakkını vermeliyiz ahlakımızı güzelleştirip çirkin işlerden uzak durmalıyız.
spor yapmanın önemi?genç demek eşittir sağlıklı bireyler demektir.sağlıklı bireylerde sağlıklarını sporla korur,ibadetlerle de süslerler ya da başka bir deyişle bir genç ibadetini yapar.sporla da hayatını (sağlığını) süsler. peygamber sav gençleri spora teşvik etmiştir.
kültürlü gelecek için;şimdiden çalışmayz başlamalıyız ki;istenilen seviyeye ulaşalım.istenilen seviye nedir?istenilen seviye şudur ki;bir genç,ilim öğrenecek,bilim öğrenecek,spor yapacak,sağlığını koruyacak,ibadetini yapacak.her daim temiz olacak.zira allah temizlenenleri sever.
günümüz gençlerinin problemi şudur ki;islamı tanımıyorlar.tanıyan gençlerde,tanıtıma katkı sağlıyamıyoruz ya da sağlasakta karşı taraf yanlış anlıyor bizi.bu durumda bize dua etmek düşer. dua iki çeşitlidir.biri fiili,biri sözlü .biz her ikisini yapacağız.fiili duamız,islamı tebliğdir.islamiyeti anlatmak için öncelikle islamiyeti bilmemiz gerekir.islamiyeti bilmeyen bir kişi islamı anlatamaz.islamı doğru kaynaklardan öğrenmeliyiz.günümüz şarlatanlarına,sahtekar hocalarına kanmamalıyız.en önemli mesele karalanan ehl-i sünnet hocalara sahip çıkmalıyız.19 mayıs gençlik bayramı,dini bir bayramımız olmayıp sadece milli bir bayramımızdır.bu günde milletimizin kurtuluş savaşında çektiği sıkıntı ve ızdırap anlatılıp,o günler hatırlanmalıdır.vatanımız,bizim vatannımızdır.hainler tarih kitaplarının tozlu satırlarını okumalılardır.türk milleti asla hatayı affetmez.ülkemizi paylaşan düşmanı vatandan sürmeden rahat edemez.böyle ataların böyle torunları olamaz.düşmanın torunlarının modasına uyupta kendi geçmişine taş atılmaz.çünkü geçmişine taş atanın, geleceğine gülle atarlar.ulusumuzun bağımsızlığı biz gençlerin durumuna bağlıdır.gençlik islama dönmediği müddetçe,allah bizlere yardım etmeyecektir.gençliği islama döndürmenin en güzel yolu;islamı bizzat kendimiz düzgün yaşamalıyız.dinimizde samimi olmalıyız. samimi olan kişiye insanların güveni tam olur.samimiyetimizde gevşeklik göstermeyin.gevşeklik,karşınızdakini şüpheye sürükler.şüphe kurt gibidir. adamı içten içe kemirir.
günümüzde ki gençlerde haya ve edep kavramı,üzülerek söylüyorum ki,malesef yok.herkez bir moda tutturmuş gidiyor.eskiden ülkeni paylaşanın modasına uyma!bu moda bir haçlı seferidir.peygamberimizin sav buyuruyor ki;"kişi sevdiğiyle beraberdir"allah bizi mahşerde yanlış kişilerle haşreylemesin.müslümanlarla haşreylesin.

kafirler özelliklede osmanlının yıkılmasından sonra vatanı paylaşanlar tıpkı.şu misale benzer tesbih te hata olsa da önemli değil.sırtına altın vurulan eşek gibidirler. altından öncede eşekti,sonrada....farkeden hiçbir şey yok.geçmişte amaçları islamı yok etmekti. günümüzde ki amaçlarıda aynı.eskiden top tüfek gelirlerdi,şimdi çıplaklaştırılmış kadınlar ve erkeklerle saldırıp hiç hissettirmeden toplumu ahlaki açıdan zehirlemektedirler.

islam dediğimde kaçan bir millet ne kadar gerici bir zihniyete sahip.korkarım islamı anlatamadık.islam dediğimde,sadece kalpte biter diyorlar.oysa ki; kişi sevdiğini kanıtlar.allahı seven emrini tutar. 19 mayıs deyince aklıma hep ,atalarımızın ızdırabı,günümüzdekilerin şımarılığı gelir.peki gelecekte neler olacak? mazallah böyle gidrrsek en az ikibin yıl geri gideceğiz.allah islama döndürsün.özelliklede bu yıl bu bayram büyük bir mitinge dönüşecek. millet birbirine karıştırılacak.bakalım mevlam beyler,neylerse güzel eyler....

ya rabbi,gençleri islama döndür.bizlere örnek olmayı nasip eyle...bizleri bağışla,affeyle.tüm gençlerin bayramı kutlu olsun.tekrarına ermek nasip olsun.saygılarımla.....

14 mayıs 2007
r.ahir/1427

Alper...
19.05.2007, 03:48
SON SEFER EL SALLA SEVDİKLERİNE
bismillah.bizleri yaşatan allahu teala hzlerine sonsuz kere hamdler olsun.her canlı ölümü tadacaktır. inandık ya rabbi,hayatımızı senin bizlere verdiğin akıl sayesinde ...hayır hayır, bizlere sunduğun (bağşettiğin) müslümanlık şerefine erdirmenle bizler sana,sadece ve sadece sana ibadet yapıyoruz.allahım biz aciz kulların olarak (kendi nefsime hitaben) ibadet yaptığımızı (hüsnü zanla) zannediyoruz. allahım sen dergahı izzetinde kusur ve hatalarıyla kabul eyle.
ölüm;her canlının kaçınılmaz sonudur.bir gün gelecek ki şu fani dünyada yaşayan bütün canlı varlıklar ölüp gidecek.yeryüzünde hiçbir canlı kalmayacak.buna biz kıyamet yani dünyanın ölümü diğer anlamıyla (evrenin) kainatın yok olması diyoruz. mevzumuz kainatın sonu değil.bizim konumuz şimdilik insanların hayatlarının son bulmasıdır.
yazılarımı genellikle gündemde ki( etkilendiğim) olaylara duyarlı olarak kaleme alıp,sizlere ulaştırırım. ölümle ilgili bu bahsi yazarkende çevremde tanıdığım bazı kişilerin vefat etmeleri etkili olmuştur.
bir düşünsenize;aynı camiyi paylaştığınız,aynı safta durduğunuz,namazlarda omuz omuza verip allahın huzuruna durduğunuz kişi,gün geliyor,minareden yükselen bir sesle ölüm ilanı yapılıyor. ya rabbi ne kadar zor ve acı bir durum.insanın ölmesi,arkasında ailesini akrabalarını ve sevdiklerini bırakması.ölen insan allahın sevdiği biriyse ölüm vuslattır sevgiliye.ölen kişi allahın düşmanıysa,ölüm acıdır ona.allah bizi kafir ve münafık eylemesin.içimizde münafıklık alametleri varsa,rabbimiz bizleri o kirden gidersin.amin

ölüm için sevgiliye kavuşturan bir geçiştir diyebiliriz.her insan bir gün ölecektir. şüpheniz olmasın mutlaka ama mutlaka ister yüz yıl yaşayın,ister bir saat sonunda dönüş allahadır.
düşünün ;bir gün olmuş minareden sela sesi yükseliyor ve bir anons. müezzin efendi diyor;" cemaatimizden falan oğlu falan vefat etmiştir." cemmat toplanıp önünde başlarlar namazını kılmaya, helalleşildikten sonra ,son defa el sallarcasına bakarsın arkana,insanoğlunun seferi başlar kayık misali o daracık tabutta.götürürler açılan bir çukura ,defnedilirsin o kara toprağa,hesap zamanı gelmiştir.
münker ve nekir gelir.başlar hesap,ilk sorudur sana namaz, ey kardeşler işte başlar hayat,biter rüya. derler sana illde namaz ,kıldın ise paçayı kurtardın, kılmadıysan yakayı kaptırdın.
allah bizlere o zor anda yardım eylesin.tüm ölmüşlerinizin ruhu için, allah rızaası için lillahil fatiha...

16 mayıs 2007
r.ahir/1428

ArZu
19.05.2007, 09:24
:) hoşgeldim...dimi marmaranın kralı :)
paylaşımlar için teşekkürler...

Alper...
26.05.2007, 15:58
NAMAZDA KALP
bismillah.allahu teala hazretleri biz inanmış,aciz kullarını affeylesin.rahmetiyle dört bir yanımızı kuşatıp,cemalini gören kullarından eylesin.amin.
bir müslümanın gayesi ne olmalıdır? allahu tealaya inanan bir müslüman kul,farzları yerine getirmeli.bu farzlar hadislerle sabit olup,ilk başıı namaz ibadeti çekmektedir.namaz dediğimiz bu ibadet biçimi, insanın nefsine özelliklede bazı kişilere çok ağır gelir.münafıklar yatsı ve sabah namazını cemaatle camide kılmazlar.hatta bu münafıklar yatsı ve sabah namazlarını kendi evlerinde bile kılmazlar.içlerinde gösteriş belası olan bir kişinin tek başınayken namaz kılması beklenilir,umulur mu? diyelim ki; tek başınaykende kıldı.huşu ile kılabilir mi? hayır,katiyen kılamaz.

bir müslüman namaz kılarken tadili erkan üzere kılmalıdır.namaza başladığında bütün düşünce ve duyguları silmeli, tabi bu kelime de şu mana çıkarılmamalı.ben namaza durdum,robot misali yat kalk.hayır ben bundan bahsetmiyorum.demek istediğim şudur ki;aklınızda sadece okuduğunuz ayetlerin manasını düşünmeli ve bu hal üzere duygulanmalısınız.aksi taktirde namazın içinde, namaz sonrasının programını yapmak ya da aklınıza takılan mevzuya dalmak demek değildir.dedim ki;robot gibi olmamalı.peki nasıl olmalı.huşu üzere kılmalı,iyi anladıkta huşu nedir? yenecek bir şey mi,giyecek bi şey mi? kardeşim; huşu allah huzuruna durduğun zaman kalbinin,allahtan başka şeylerle dolmamasıdır.kalbinde allahdan başkasına bir his duymamandır.biz alim ya da evliya değiliz.bizim ağzımıza büyük gelir bu kepçe,peki bizim gibiler ne yapmalı? ben kendi nefsim için söylüyorum.kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla hesabı,sizde kendi nefsinize söyleyin.bizim gibiler,hiç olmazsa namazlarda,allahtan başka bir şeyi,bir uğraşı olmamalı.yani namaz bitene kadar sade mevla,bu demek değil namazdan sonrası hep leyla.demek istiyorum ki hiç olmazsa namazda kalbinize sahip çıkalım namazdan sonra günaha mı dalalım.güzel kardeşim benim anlatmak istediğim mevzuyu iyice anlayasın diye arada latife yapıyorum.aksi taktirde çok sert dillede konuyu kaleme alabilirdim. kısa bir fırçalamanın ardından kaldığımız yerden devam edelim.namazda kalbine sahip çık,namazdan sonrada bu halini korumaya çalış.bunun için bir reçete vereyimsana. huşu sahibi ol.nasıl olunur.ehli sünnet alimlerinin kitaplarını okursan anlarsın mevzuyu,

allah huşu sahibi olmayı nasip eylesin.

22 mayıs 2007
salı
c.evvel 1428

Alper...
26.05.2007, 15:59
OYNANAN OYUNLAR VE VİCDANIMIZ
bismillah.bizleri islamla şereflendiren zata hamdlar olsun.peygamberimiz sav e duyulan hasretimiz,bağrımızı delmeli değil mi?öyle bir aşkla bağlanmalı değil miydik.allahın rasulu sav e.geçmşte osmanlı devletini yıkmak için çaba gösterenler,günümüzde bu rüya ve hülyalarından vaz mı geçtiler.hayır,aldanma ey kardeş,batılıyı medeni sanma.bilimde ilerlemek her ne kadar güzel bir nimet olsada.teknoloji kafirin elinde oldukça,müslümana rahat yoktur bu dünyada.geçmişte bu teknoloji osmanlının elindeydi.rahatsız olan batılı kafirler islamın özellikle osmanlının kanatlarını kırmayı planlamıştı.hedefler gayet açıktı.osmanlı imparatorluğu ortadan kaldırılacaktı.osmanlıya bir imparatorluk derken yüreğim burkuluyor.zira imparatorluk,sömürmek demektir.oysa ki;osmanlı gittiğği her kara parçasını ihya etmiş,himayesine altına almıştı. dile kolay üç kıtaya hakim ve hükümrandı osmanlı...

peygamber duasını almıştı bir kere,durmak yakışmazdı.her gidilen yere" inna fetahna leke fethan kariyba...."ayetiyle gidilirdi.padişahlarında başlarında yusuf a.s ın sarığıyla,hucum ederlerdi.gayri müslim illerine .rahatsızdı batılılar,ilk tohumlarını atmak istediler. fransızlar bir dans geliştirmiştir, fatihin kulağına gelince bu haber,hemen mektup yazıldı.fransızlar uzun bir süre oynayamadılar
.hasretti fransız,fransızın ve diğer şeytan arkadaşlarının hasreti osmanlının yıkılmasınaydı. paylaşacaklardı topraklarını,tıpkı vefat eden ihtiyarın mirasının paylaşılması gibi.olmadı yapamadılar.türk halkı daha doğrusu vefekar müslümanlar geldilercephelere kurtuluş savaşı için göz kırpmadılar verdiler canlarını oldular şehit.....ey şehit oğlu şehit diyecek sözüm yok sana.estağfiraullah ne haddime düşmüş sizi methetmek
günümüzde bu kafirler,içimize kadar sızdı.sinsice kemiriyorlar ruhumuzu , halkı irbirine düşürmek için.ey kardeşler geçmişten ibret alalım,kaptırmayalım paçamızı,ey kardeşim geç kaldın sen....kaptırdık paçayı, söyle dostum ne yapalım bundan gayri,
islama dönelim zira bir kavim kökten değişiklik yapmazsa allah o kavmin kaderini değiştirmez.vatan aşığı olalım.din aşığı olalım.hizmet verelim.kuran dağıtalım.sohbetler dinleyip, zikir meclislerine dolalım.birlik olalım.üzerimizde gezinen kafirleri bir hamlede yere serip helak edelim.bize yaptıkları tuzakların ve oynanan oyunların farkına varalım.vicdan terazisinde tartıp,kararımızı verelim.vicdansızlar için hiç bir sözüm yok.ben sadece vicdanı olanlara seslenirim...
23 mayıs 2007
çarşamba
c.evvel 1428

Tuncay ÖZ
26.05.2007, 20:18
wesselam
kral kardesim ellerine sağlık
paylaşıma devam okee

٠٧فرقان
26.05.2007, 20:59
Abi Allah razı olsun :) Krallıklar yıkılmamalıymış aslında :D Ah şu coğrafi keşifler, sanayi inkilabı, reform, rönesans filan olmasaydı yıkılmayacaktı :D

Alper...
29.05.2007, 03:59
FETH-İ İSTANBUL
bismillah.allah azze ve celle hazretlerine binlerce hamd olsun.zaman osmanlı devri,tarihler 1453 yılını gösteriyor.topkapı surları dışında kurulmuş bir islam ordusu.kumandanları sultan 2. mehmed idi.
bizanslıların elinde bulunan constantiniyye yani istanbul,son çileli saatlerini geçiriyordu.o gece osmanlı ordusu uyuyamamış,sabahı dört gözle beklemişlerdi.bir yandan top atışları devam ediyor.bi yandanda komutan 2. mehmet orduyu denetliyordu.kara tarafından yüzbin kişilik bir kuvvet ordugahın sağ cihetinde,elli bin kişilik bir kuvvet da sol cihette dizilmişti. padişah 2. mehmet on beş bin yeniçeri ile merkezde bulunuyordu.
2. mehmet,askere şevk ve heyecan veren ayet ve hadisleri okumuş,surlara ilk çıkacakların birer islam kahramanı sayılacaklarını bildirmişti.29 mayıs 1453 te şafak sökmeden evvel,türk toplarının müthiş tarrakaları surları döverken borular hücum işaretlerini vermişti.padişahın muazzam sancağı çıkarılmış,herkesin görebilmesi için semaya doğru çekilmişti.amansız bir mücadele başladı.kısa süren şiddetli çarpışmadan sonra,osmanlı sancağı ulubatlı hasan tarafından surlara dikilmiş ve açılan gediklerden islam ordusu istanbula girmişti.
bu fetihten bir gece evvel 2. mehmet gemileri karadan götürüp haliçe indirmişti zira denizden gitmesi olanaksızdı çünkü bizanslılar demir halatlarla denizi kapamışlardı. sabahleyin haliçe inen osmanlı donanmaını gördüklerinde şaşırmışlardı. 2. mehmet istanbulu fetedince ilk iş ayasofyaya gitti ve burayı camiye çevirdi.padişaha fatih ünvanı verildi ve ismi fatih sultan mehmet oldu.istanbul ,osmanlıya bir dönem başkentlik yapmıştı.
hz peygamberin hadisinde "constantiniyye fetolunacak,onu feteden komutan ne güzel komutan,o askerler ne güzel askerler..." hadisin tam metnini hatırlayamadım ama böyle olması gerek...
peygamber müjdesi almak,peygamber duası almak.... ya rab ne kadar onur verici bir tablo,ezanlar okunuyorsa,camilerin minareleri gökkubbeye ulaşıyorsa,sokak başı cami bulunuyorsa,ey yüce fatih senin sayende.....
bir çağ kapanmış yeni bir çağ başlamıştı artık.gelecek güzel günler ve yazılacak daha çok hadise var önümüzde........
tarihler 2007 ye geldiği halde hala hatırlanıyorsa bu kutlu gün,her yad edildiğinde mehter marşıyla coşuyorsa bu kalp,bilin ki daha unutmamışız o hasret günlerini, osmanlıya duyulan hasret bu denli ise ya o resulun asr ı saadet devrine duyulan özlem, kavurmalı değil mi yürekleri,kalp çatlamalı değil mi? bilmiyorum,çatlamayan bir kalp samimimidir yoksa sahtekarın önde gideni midir?
allah tekrarını nasip eylesin.......saygılarımla
28 mayıs 2007
11 c.evvel 1428
pazartesi

Alper...
14.06.2007, 21:38
PEYGAMBER ÖZLEMİ
bismillah.allaha hamd ve resulü muhammed e salat olsun.gözyaşlarının yanaklarımdan süzüldüğü,peygamber özleminin coştuğu bir anda,sizlere paygamber özlemini anlatacağım.
bundan asırlar önce,dostuna kavuşan ,bu dünyadan giden....... ahhhh ya rabbi ,ne kadar zor peygamber özlemini kağıda dökmek.... son günlerini yaşarken medinende,vasiyet etmiştin namazı.şehadet parmağını kaldırdın."en yüce dosta" dedin. parmağınla havada bir hilal çizdin.elini indirirken aşağıya,bir damla yaş süzüldü gözlerinden.belki ümmetineydi belki ümmetineydi. bilemem ki;...

duyulunca haber o devir medinende, ömer çıldırmıştı. o koca ömer.... kendinden geçmişti. peygamber gitmişti.ebubekir hutbeye çıkmıştı.işte herşey o an bitmişti...peygamber vefat etti demişti...sarsılmıştı medine, sarsılmıştı dünya ,sarsılsın dünya ,sarsılsın evren....gitmişti bir gül, ya rabbi acısı yüreklerde.....
bu devirde hatırlandığında akarsa gözden yaşlar, ömerin çıldırması normal değil miydi.kabir kazılırken o tertemiz vücuda,dayanır mı kalp,çatlamaz mı yürek...defnedildiği zaman peygamber, gitmişti bir dev,bir gül, bir sevgili toprak sarmıştı o narin bedeni...

doğduğunda ümmetim demiştin,yaşarken ümmetim demiştin,vefat ederken ümmetim demiştin.kabrinde ümmetim demiştin.mahşerde ümmetim demiştin.peki ben yürekten peygamberim dedim mi?
ya rab bir peygamberin vefatını yazmak ne kadar zor....... ey habibi zişan, muhammedi mustafa sav beni affeyle, ey allahım kusurlarımı bağışla....amin.
peygamber sav buyurdu ki;" kabrimi ziyaret eden beni sağlığımda ziyaret etmiş gibi olur" tam metnini hatırlayamadım bu hadisin.allah medineye gitmeye ,kabrini ziyaret etmeyi,cennette kavuşmayı nasip eylesin. hayırlı ömürler versin.

"GÜLLER AÇMIŞ RAVZASINDA,BEKLER ÜMMETİNİ SABIRSIZCA
GELMEK NASİP OLSUN SANA,BİR DEMET DUALARLA
DÜNYANIN ŞU SON ANLARINDA,KIYAMETTEN BİR ADIM ÖNDE
GELMEK NASİP OLSUN SANA,BİR DEMET SALATLARLA....."

2 HAZİRAN 2007
16 C.EVVEL 1428
CUMARTESİ

Berke
14.06.2007, 21:43
Eline sağlık Haşmetbeap:) :flowers:

Alper...
14.06.2007, 21:57
EN ÜSTÜN KANDİL
bismillah.allaha hamd resulüne salat olsun.bu yazımızda ele alacağım mesele kandiller hakkında olacaktır.insanın aklına şu gelebilir.bayram değil, seyran değil......anladım fakat sorsam bu mevzuyu içinizde bilemeyecek olabilir. ben bildiğimi sizlerle paylaşmalıyım.zaten ilim paylaşıldıça çoğalır.paylaşılmadan bir ilim çoğalmaz.
en üstün kandil hangisidir.?yazıma başlamadan evvel şu konuya biraçıklık getireyim.ben kandilleri tek tek şimdi ele almayacağım .zamanı gelince kandillerle alakalı yazılar yazacağım ama şimdi bu kandillerin en üstününü bulma zamanı.
aklımıza ilk gelen kandil kadir gecesidir.bin aydan hayırlı. hangi ümmete hayırlı bu gece, ümmeti muhammde tabiki .peki bundan önce ki ümmetlerde niye yoktu bu gece? gelelim beraat kandiline, bu kandilin amacı nedir? ümmetin affedildiğinin belgesidir.hangi ümmetin,tabiki ümmeti muhammedin.gelelim miraç kandiline, unutmayın kandillerin en üstününü arıyoruz...

miraç hadisesi hangi peygamber devrinde oldu hz muhammed sav devrinde oldu.gelelim regaip kandiline ,bu kandil hangi peygamberib anne rahminde yer edinmesini bildirir.hz peygamberin.
buraya kadar anladık ki hep hz peygamberin hakkında olan kıssalardan sonra kandilleşmiş o önemli geceler.gelelim mevlid kandiline hz peygamber doğmuştu o gece.onun için önem kazandı regaip gecesi ,miraca çıktı peygamber onun için önem kazandı miraç, ümmetinin affını istemişti, onun için önem kazandı bberaat,ümmetine acımıştı, onun için verildi kadir.

yukarıda ki verdiğim bilgiden anlaşılıyor ki; en üstün kandil mevliddir.olmasaydı mevlid. olur muydu regaip,miraç kadir ya da beraat.olmazdı,var mıydı bundan evvel bu geceler.yoktu.camiler doluyor bu gecelerde,ibadetler yapılıyor .vs vs vs.....
son duamız şu olsun; allah hayırlısıyla tekrar tekrar bizleri kandillere kavuştursun.ibadetlerle ihya eylesin.alah yaptığımız hizmetleri kabul eylesin.resulune komşu eylesin.sizi bizi affeyleyip.cemaliyle müşerref eylesin.amin velhamdülillahi rabbil alemin.
4 haziran 2007
18 c.evvel 1428
pazartesi

Alper...
20.06.2007, 20:34
YAZ GELİNCE....
bismillah.allahu tealaya hamd olsun.bir yaz mevsimi daha gelmiş bulunmakta.sıcaklar bastırdıkça bastsırmakta.hava, insanı daralttıkça daraltmakta.işte böyle bir zamanda,insan nefsine yenilmemeyi başarabilecek mi?
şu sıcak zamanlarda,deniz kıyıları,sahil boyu,plajlar....aklınıza neler geliyorsa.her taraf çıplak insanlarla dolu.bir müslüman gözüne nasıl hakim olacak.kaldırımlar,yollar, her yer çıplak insanlarla dolu.
şu zamanda gözünüze hakim olun,sakın olaki;"su akar,göz bakar" deyip, haramlara dalmayın.unutmayın hesap var,sorgu var,sonunda ya cehennem var, ya cennet var.
kurak bir kışın peşinden,sıcak bir yaz geçirmemiz herhalde kaçınılmz bir gerçek.rabbim bizleri bahışlasın.bizi susuzlukla imtihan etmesin.kafir kavme karşı bize yardım eylesin amin.
namazları kılarken ,sıcaktan dolayı bunalmalar,sıkılmalar,vs şeyler hissedebilirsiniz.size acizane tavsiyem.namaz kılarken ortamı serin tutun.mesela camları açın veya klimayı çalıştırın. türk milleti zekidir., bulur bir çaresini.....

bu yaz döneminde vaaz dinlemek,sohbet dinlemek, zikir çekmek, hatim indirmek, namaz kılmak vs diğere ibadetler nefsimize ağır ve meşakkatli gelecek.nefsi sıkmadan ,azar azar yapmaya çalışalım. meşakketin zorluğu kadar sevabın katlanma durumu var.
bol bol dua edin " rabbim yağmur yağdır,rabbim yağmur yağdır" deyip, dua edin bizleri duanızda unutmayın....
sözlerime son vermeden evvel. şu dönem aramızdan bazı kardeşlerimiz tatile çıkıyorlar.tatillerinden hayırlısıyla evlerine dönmelerini dilerim.... rabbim sizi ve bizi affeylesin. cennetine giren, cemalini gören, peygamberine komşu olanlardan eylesin .amin
velhamdülillahi rabbil alemin.

20 haziran 2007
5 c.ahir 1428
çarşamba

ecmel
21.06.2007, 17:57
maşallah kardeşim :)

Alper...
24.06.2007, 01:38
CENNETE GİRİŞ BELGESİ
bismillah.bütün hamdler allahu tealaya, salatu selamlarda habibi muhammed sav e olsun.değerli kardeşlerim, bu yazımda sizlere acizane de olsa, cennete çıkan yollardan birini tarif etmek istiyorum.isteyen tarif ettiğim yola çıkar,yolunu bulur. isteyen tarif ettiğim yola çıkmayıp direk yoldan çıkar.....

peygamber efendimiz sav buyuruyor ki;" rabbinize kulluk edin, beş vakit namazınızı kılın, (ramazan) ayınızı oruçlu geçirin, beytinizi hac edin.böylece rabbinizin cennetine girin." bu hadis i şerifte görüyoruz ki; islamın esaslarından bahsedilmekte.islamın esasları nelerdi? kelime i şehadet,namaz,oruç, zekat, hac,kurban" bunlara islam temelleri diyoruz.zekat, hac ve kurban müslümanlardan durumu müsait olanlara farzdır.yani paran varsa mükellefsin.paran yoksa mükellef değilsin.insan bu devirde bu zenginlerin yapması gereken ibadetleri yapmak için bile zengin olası gelir.

peygamberimiz sav buyurmuştu ki; beş vakit namazınızı kılın.bu namaz işi kolay gibi gözükmekte fakat o kadar ince ve ayrıntılı bir ibadet ki;çoğu insanın namazları ziyan olmakta. tadil i erkana dikkat edilmemekte tavuğun yem yemesi gibi, hızlı hızlı kılınmakta.şu an içimizde namazı hızlı kılan varsa, allah için biraz ilmihal okuyalım, sohbetlere katılalım....namazdan sonra, oruç tutmamız istenmiş.ramazan ayı, bereket ayıdır. kulluğun farkına varıldığı,mübarek bir ay.son yıllarda ve gelecek yıllarda ramazan ayı, yaz mevsimine denk gelecek. bu bizler için çok zor olacak.bir de küresel ısınma hadisesi mevcut.unutmayalım ki;sevabı da bir o kadar büyük olacak.

ramazan orucundan sonra sırada hac var.hac meselesi de bi başka tuhaftır.derin mevzulara girmeden yüzeysel olarak belirtmek istediğim bi kaç mesele var.hacılar,gittikleri yeri turistik gezi alanı gibi görmeyip,kulluğun bilincine varmaları gerek. şuurlu müslüman olmaları lazım, uyanık müslüman olmalılar. hadisin başında "rabbinize kulluk edin" buyuruluyor. yapılan bütün ibadetlerin hepsi, gösterişten ve kibirden uzak, halis bir niyetle allaha yapılmalı. günahların büyüklerinden kaçınılmalı ,küçüklerini de yaptığınız ibadetlerle, nafilelerle kapatmaya çalışmalıyız.

bu yazımızın sloganı" SÖZDE DEĞİL, ÖZ DE MÜSLÜMAN OL" olsun .duyanlar duymayanlara duyursun.ömrünüz bereketli olsun.cennete giriş belgeniz elinizde, kalbiniz mevlayla olsun. velhamdülillahi rabbil alemin.
22 haziran 2007
7 c.ahir 1428
cuma

Alper...
06.07.2007, 23:07
ALLAH YOLUNDA ÇALIŞMAK
bismillah.bu devirde bizi sıratı müstakim e kavuşturan ,ehli sünnet ve cemaat inancından ayırmayan allaha sonsuz kez hamd resulü sav e sonsuz salatu selamlar olsun.şu devir diyerek başladım yazıma,çünkü insanın kendini dini bakımdan sorumlu hissedipte, inancımı düzelteyim, eksiklerimi ve kusurlarımı araştırayım azda olsa farzlardan sonra nafile ibadetler yapayım diye düşünmesi gereken bir zaman.Etrafımıza baktığımız zaman şu manzarayla karşılaşıyoruz.tesettüre riayet etmeyen, farzları bile yapmayan ama dininden sorulduğunda müslümanın diyen insanlarla karşılaşırsınız.bu durum normal mi?

cevabını bilmemekle beraber, şu kıssayı nakletmek istiyorum. sahabeden biri, savaş esnasında karşısına çıkan bir adamı öldürmek istemiş,adam da kelime i şehadet getirmiş.sahabeden olan,bu insanı öldürmüş.lay peygambere sav intikal ettiğinde " sen onun kalbini mi yardında,iman ettiğine inanmadın" deyip kızmış.ben namaz kılmayan hatta bütün günahları işleyen,ama allah vardır peygamberide muhammeddir sav deyip diliyle imanını ikrar eden kişilere ne kafir ne de münafıksın demeye hakkım yoktur.tek sözüm allah yolunda çalışan bir kul olursun inşaallah olur.

allah yolunda çalışmak nasıl olur? ilk önce yapacağın şey imanını tazeleyeceksin.amentü yğ dikkatlice okuyacaksın.kadere inandım deyip,sonra da kadere ,meleğe, feleğe sövmeyeceksin.zira cenabı hak "benim kaderime razı olmayan,kendisine yeni bir rab arasın"(hadis i kudsi) buyurmuştur.düşünebiliyor musunuz ki; allahtan başka bir rab olduğunu.fazla düşünmeye gerek yok.allahtan başka ilah yoktur.

inancınızı düzelttikten sonra, farz namazlara tadili erkan üzere kılmaya çalışılacak,zamanı gelince de diğer ibadetler yapılmaya başlanılacak.allah yolunda çalışmak ,bir taraftan ahirete hazırlık yaparken, bir taraftan da dünya işlerini yürütmeye ,kul haklarına riayet etmeye gayret gösterecek hem dünyanızı hem ahiretinizi kurtarmaya çalışmaktır.

allah yolunda çalışmak için, öğretmen vazifesini iyi yapacak,imam görevini iyi yaapacak,doktor görevini iyi yapacak. esnaf görevini iyi yapacak.devlet erkanı görevini iyi yapacak. hatta çöpçü bile görevini en iyi şekilde yapacak ki dünyamız güzel olsun.tam tersi olursa, şu an ki durum gibi olur, ne olur? küresel ısınma, aşırı sıcaklar vs vs vs.....

mübarek üç aylara doğru yol alırken rabbimize hamd edelim ve bizlere hayırlı uzun ö mürler vermesini dileyip, ibadetleri elimizden geldiğince yapmaya çalışalım.sürçü lisan ettimse affola........
1 temmuz 2007
16 c.ahir 1428
pazar

Alper...
08.07.2007, 03:30
RECEB ALLAHIN AYIDIR
bismillah.mübarek üç aylara ulaştıran allaha hamdler olsun.hz muhammed sav sonsuz salatu selamlar olsun. kıymetli din kardeşlerim bilindiği üzere cemaziyel ahir ayının son günlerini yaşamaktayız.önümüzde mübarek receb-i şerif ayı var.bu ay hürmet ve tazim ayıdır. peygamber sav bir hadisinde buyurmuştur ki; "receb allahın, şaban benim,ramazan ümmetimin ayıdır"

receb allahın ayıdır demek ne anlama gelmektedir.bu soruyu kısa örneklerle açıklamak istiyorum. allahu teala bazı şeyleri bunlar benimdir diyerek insanların dikkatini çekmek istemektedir. mesela; bütün camiler allahın evidir ama kabeyi kendime seçtim buyurmuştur.neden; çünkü allah için yapılan ilk binadır.ikincisi hac için önemli bir yerdir.bütün günler allahındır.ama allah cumayı üstün kılmıştır.neden müslümanların bayram günü olduğu için.bütün kullar allahındır ama muhammedi sav kendime seçtim buyurmuştur. neden çünkü habibidir sav.bütün aylar allahındır ama allah recebi şerifi kendisine seçmiştir neden. bir müslüman kul 11 ay boyunca günah işler .allahda kulunu affetmek ister.ondan dolayı receb benim ayımdır buyurur.

receb allahın ayıdır.müslümanların dikkatleri çekiliyor.deniliyor ki; tövbe et, kandilleri ihya et,namaza başla,eksik ve kusurlarını gidermenin yollarını ara, sohbetlere katıl,umreye git. müslümanlığının bilincine var.işte allah; receb benim ayımdır dan kasıt bu manalara gelmektedir.

bu mübarek ayda iki tane kandil vardır.ilki regaip,ikincisi miraç.regaib kandili recebin ilk cuma gecesidir.miraç kandili ,recebin 27. gecesidir.bu gecelerde nafile ibadetler vardır. allah o ibadetleri yapmayı ve duyurmayı nasip eylesin.

receb ayı girdiğinde sevinmeliyiz. düşünmeliyiz ki; mübarek geceler geliyor.ramazan yaklaşıyor. allah kavuştursun bizleri ramazana amin. gelin tövbe edelim.kandilleri ihya edelim ama sakın önümüz receb sonra şaban sonra ramazan ardından bayram, kaç ay günah işlemeyeceğiz.önce günahlara dalalım sonra bayramları kutlayalım demeyin.önce tevbe edin sonra ömrümüzün sonuna kadar islama hizmet edin. allah hayırlı uzun ömürler nasip eylesin. velhamdülillahi rabbil alemin.
7 temmuz 2007
22 c.ahir 1428
cumartesi

Alper...
09.08.2007, 18:32
bismillah.allahu teala hzlerine binlerce kez hamd olsun.biz kullarını recebi şerif ayına kavuşturdu.hicri takvimin 7, ayı olan ve aynı zamanda haram aylardan olan recebi şerif, hadisi şeriflerde bildirildiği üzere allahın ayıdır.

recebi şerifte oruç tutmak sevaplı ve allahın sevdiği amellerdendir.bu ayda bol bol dua etmeli mübarek ramazana kendimizi hazırlamalıyız.recebi şerifte yapılan nafile ibadetlerle ilgili gerek kitaplarda ve gerekse internette başvurulacak kaynaklar var.bu ayların kıymet ve önemini bilenler bu gece ve günleri kaçırmayıp,sevapları toplarlar. sevaplar toplanırken bir taraftanda saçılırsa bunun pek bir ehemmiyeti kalmaz.

bir insan aldığı sevabı farkına varmadan başka bir insana gönderir mi? evet gönderir. ibadetleri yapıp sevapları alan biri, gıybet dedikodu haksızlık vb kul haklarını ihlal ederse yapmış olduğu bütün hayru hasenatı,gıybetin (vb) yapmış olduğu kişiye gönderir. kısaca sevap transferi yapılmış olıur. hangi akıllı insan bu transferi yapar? şöyle düşünelim .hiç bir amel yapmadan sevap kazanmak güzel ama harıl harıl ibadet yapıta hiç sevap alamamak ,amel defterinin boş kalması ve üstünede hiç işlemediğin kötü amellerin cezasıda yanına cabası. bazen bana bir düşünce gelir.derim kendi kendime beni gıybet ve dedikodu ile arkamdan çekiştirseler ve benim haberim olmadan sevap hanemde sevaplarım yükselse ,günah hanemdende günahlar silinse , sonrada derim kendime boşver, böyle düşünme….

mübarek receb ayına günah işlemek çok büyük zalimliktir kirecab allahın sağır ayıdır.recebi şerif senin günahını söylemiyor da sen bu ayda hemde allahın kulu ve sorulduğunda hindi gibi şişe şişe müslümanım dediğin halde hala daha günahtan burnunu çekemiyor hala namaz kılmıyor ve hala hatalarından pişman olmayıp tövbe etmiyorsun öyle mi???

mübarek regaib kandili geldi,geçti.bu gece içinde allah için ne yaptın? önümüzde mübarek miraç kandili var.söyler misin miraç kandiline ne hazırladın.geçen sene miraç kandilinde allah için ne yapmıştın.kendini sorgula,bu yıl ne yapacaksın,planın nedir? bu yıl ki miraç kandiline yetişmeye belgen var mı? ömrün yetecek mi k i* oysa ki sen ne planlar yaptın.miraç gecesi tövbe ederim diye.kardeşler zaman bu zamandır. gelin tövbe edelim.

bu ay; şerefli receb ayı.allah ın ayı sağır ay,hicri senenin 7. ayı,islamiyetin kutsal ayı…

geldi ve geçiyor….. bugün recebin ortalarına vardık.bi kaç hafta sonra da recebi şerif ayına elveda diyeceğiz.belki seneye tekrar kavuşuruz,belki de kabrimizde karşılarız tabi amelimiz varsa.

peygamberimiz sav e bol bol salatu selam okuyalım,seherlerde,iftarlarda ,sahurlarda birbirimizi unutmayalım.müslüman kardeşin duaya muhtaçken duanı esirgemen hiç doğru ve sağlıklı olmaz.bu aylarda özellikle bu üç aylarda sohbetlere katılalım dini kitaplar okuyalım.namazlarımızda titizlik gösterelim.müslüman olarak birbirimize kenetlenelim.birlikten kuvvet doğar.şu an ki ızdıraplı günleri elbet birgün allahın izniyle aşacağız.gerek siyasi ve gerekse ekonomi(kuraklık ve kıtlık)….

her müslümanın son sözü gibi bende son satırlarımda sizlere veda ederken öncelikle sizi allaha emanet ediyorum. dualarda buluşmak dileğiyle allah bir ve ortağı yok. hz muhammed sav kulu ve resuludur….

es selamu aleykum……

1 ağostos 2007 çarşamba 17 receb 1428

Alper...
15.08.2007, 14:42
bismillah.kudusün rabbı olan, haremeynin rabbı olan allaha sonsuz hamdü senlar olsun.kulu ve resulu olan ,miraç saibi, sevgililer sevgilisi habibi zişan ,hz muhammed mustafaya sonsuz salatu selamlar olsun.

allah, kuluna ayetlerini göstermek için bir gece , mekkeden kudüs götürdü.ardından semaya,yedikat göklere, cennete,cehenneme,sidreye, cebrail eşliğinde gezdirdi.en sonunda da iki yayın ucu kadar yakınlaştılar.allah mekandan şekilden münezzehtir.hz peygamberin mekkeden kudüse gelişine isra yani gece yürüyüşü ,kudüsten semalara çıkmasına miraç denilmiştir.miraç olayı hicretten bir yıl önce gerçekleşmiştir.

hz peygamber miraçta namaz emrini almıştır. ümmete hediye 50 vakit namaz ,hz musa 50 vakit namazı duyduğunda peygamberimize şöyle söylemiştir.”benim ümmetim kılmadı sengi vakiti düşütür.” hz peygamber buyuruyor ki;” musa ile rabbim arasında gide gele en onunda namazı 5 vakite düşüttürdüm.” hz musa 5 vakit namazı da kılmazlar onuda düşüttür dedğinde rahmet peygamberi ” rabbimin huzuruna varıp,benim ümmetim 5 vakitte kılmaz diyemem” buyuurarak miraçtan bizlere 5 vakit namazı ve birde amener resuluyu getirmiştir.

hz idris as o kdar semeyı gezdikten sonra ,cennete girdiğinde daha çıkmam demişti.hz muhammd sav o kadar büyük ki , hiç bir kula yaratılana nasip olmayan aytleri görüğü halde tekrar ümetinin başına döndü. miraçtan sonra peygamberin üzgün olduğu ,gülmediği rivayet edilir.

miraç olayını günümüzde inkar edenler çok.bir insan göğe nasıl çıkar? 40 gnlük yolu bir gecede nasıl geçer ve aynı şekilde geri gelir? rivayet edilmiştir ki, hz peygmber burak adlı bineğe binmeden önce abdest almıştı daha sonra yolculuğu başlamıştı. tekrar evine döndüğünde abdest aldığı kabda ki suyun çalkalanması durmamıştı.bu kadar kıs ve bir o kadar da uzun bir gece….

insanoğlunun beyninin üstünde bir durum,bir mucize,sadec kalp tastik edebilir.imanın gereğidir.amenna ve saddakna.

mekkenin kafirleri bu olayı duyduklarında peygamberle dalga geçtiler.hz ebu bekir ra ise hemencecik duyduğu anda “o söylemişse vallahi doğrudur ” deyip sadakatını göstermiş ve mevla teala sıddık lakabını takmıştı.

namaz en önemli meseledir.bu kandil namazında yıl dönümü.allah kandilinizihayırlı kılsın.dualarınızı kabul etsin.bizeri iman ettikten sonra imanımızdan ayırmasın. recab ayını hakkımızda hayırlı şahit ve ve şefaatçi eylesin. seneye tekrar kavuşmayı her birerlerimize nasip eylesin. amin amin amin. ve sallallahu ala seyyidina muhammed velhamdülillahi rabbil alemin. anlattıklarım anlatamadıklarımın zekatı değildir. anlatılacak o kadar ok mesele var ama tenbel bir nefisle mücadele….miraç’tır.

12 ağostos 2007 29 receb 1428 pazar

Alper...
29.08.2007, 21:55
HELAL VE HARAMLAR

bismillah.allaha hamd ve resulune salatu selamlar olsun.peygamber sav bir hadisi şerifinde buyurmuştur ki; "muhakkak ,helali haram sayan,tıpkı haramı helel sayan gibidir."
bir insanın allahın koyduğu yasağı değiştirmeye gücü yeter mi? unutmayalım burası imtihan dünyası.her an herşey olabilir.farz edelim heleli haram saydı öyle farva verdi. bizim cahil müslümanda din adamıdır doğru söyleyüyordur deyip kabul etti. yazıklar olsun o din adamı kılığına girmiş şeytana ki müslümanları yoldan saptırdı.

ahir zamanda vaaz eden hocaların şecerisini araştırın buyurdu peygamber sav hadisin devamında da gün gelecek şeytan insan kılığında camide hutbe verecek buyurdu.inşaallah bu devir o devir değildir.

çevremize baktığımızda güvenilir din adamının kalmadığını ,verdikleri çoğu fetvaların yalan ,yanlış olduğu anlaşılmaktadır.bir din görevlisi nasıl helali haram, haramı helal sayar. doğrusu anlamış değilim. aklıma başka türlü nedenler geliyor. mesela "çıkarlarımı var ? allah buyurma dı mı? kuranda " benim ayetlerimi para karşılığı değişmeyin" diye. her kim allahın hükümlerini az bir dünyalık için değişirse kendi eliyle cehenneme atılmak istemekte . cehenneme atıldığında verecek cevabı daha doğrusu söyleyecek sözü kalmaz.yüzsüzler hariç çünkü onlar "rabbimiz ,bizi dünya ya tekrar gönder iyi ameller i,şleyelim "diyecekler. alackları cevap ne kadar acıdır."yıkılın karşımdan" buyuracak allahu teala hzleri

hep sorarlar bir insan cehenneme niye girer . kendi yaptığı amellerden dolayı girer cehenneme .sen kalk haramı helali değiştir.cehenneme girince de şaşırıp kal. hiç konuşmaya hakkın yok.sen kendin dünyadayken kazandın.ama cennet ehli,cennette keyifler içinde rabbleriyle beraber olacaklar.(allah mekandan münezzehtir)

arkadaşlar haram ve helal bellidir. fakat aralarında şüpheli şeyler vardır.kim şüpheliden kaçınırsa dinini korumuş olur. kim şüpheliye aldırmazsa,haramları işlemekten çekinmez.
allah harama,helale, şüpheliye ve özellikle din adamlarına dikkat etmeyi nasip eylesin.

9 temmuz 2007
24 c.ahir 1428
pazartesi

Alper...
30.08.2007, 16:55
YAĞMUR VE CEZA

bismillah.allaha hamd ve resulune binlerce salat olsun.mübarek şaban ayının rahmetinin üzerimize yağdığı bir zaman .insanın manevi açıdan ramazana hazırlandığı gerek kandillerle gerek nafile oruçlarla ve gerekse nafile ibadetlerle kendiini ramazana hazırladığı bu mübarek aylar.
şabanı şerif ayı hadiste bildirildiği üzere hz peygamberin ayıdır.bu ayda beraat kandil yer almaktadır. maneviyetin milim milim zirveye çıktığı bu dilimlerde insan,gözünü dört açmalı. bir şeylerin yolunda gitmediğini görmelidir. on sekiz bin alemin rabbı olan allah bu yıl farkındaysanız ülkemizin bazı önemli yerlerine su vermedi. yağmur yağmadı. barajlar kurudu,sular kesildi. sıcaklar arttı.edilen yağmur dualarına bile cevap verilmedi. farkında mısınız? acaba allah bizi cezalandırdı mı?bu kadar isyana, itaat etmemeye, günahlara dalmaya, kul hakkına riayet etmemeye, islamı küçümsemeye devam edenler sayeesinde, topluca aliminden zalimine hepimiz susuz kalmadık mı?namaz kılmak için alacağımız abdeste su bulamaz olmadık mı? kesilen elektirik yüzünden okunamayan ezanlar ve kalanişlerimiz......
samimiyim ki; ben öğle namazı için aldığım abdesti tekrar su gelene kadar tutuyorum da namazlarımı aksatmamaya çalışıyorum.
bu kuraklık aklıma hz yusufun kıssasını getirir.hani hükümdar rüya görmüştüde rüyayı hz yusuf as tabir etmişti. 7 yılkuraklık olacak , buğdayları ambarllalrda saklayın deyip mısır da tedbirler almıştı. daha sonraki yıllarda mısır halkı feraha ulaşmıştı.bizim durumumuzda bu kıssaya benzemiyor mu? yağmur yağmadı, barajlar azalmaya başladı. bunun önlemi kışın alınsaydı da halk mağdur edilmeseydi olmaz mıydı? özellikle ankara ilimizde epeydir su yok . ben kendimi orada hayal bile edemiyorum. su yok ,abdest alamıyorsun. teyemmüm var diyorlar. evet teyemmüm var da.sıcaktan bunalmış terlemiş bir vücudu kuma gömemeyiz. su şart ama bulut yok havada.bu rabbimizin bize bir ikazı mı? kullarım tövbe edin, günahtan sıyrılın suyunuzu vereyim dese allah. kim tövbe etmez? bugün dünyada , her dinden her inançtan insan yağmur duasına çıkıyor. bizler bu duayı yaptığımızda "işimiz allaha kaldı" diye manşetler atılıyor. bu kadar geri kafalı bir medya olabilir mi? insanların inançlarıyla dalga geçmeye hiçbir medya geubunun hakkı yok. bu şekilde haberler yapanlar bizden değildir. bizde onlardan değiliz. bizler ki amentü esaslarına inanmış, az da olsa iyi amel yapmaya çalışan, tövbeler de etsek günah işlemeden durmayan, inançlı kullarız.
her kandilde tevbe ederek kendimizi günah kirinden temizaliyoruz.bu yıl beraat kandilinde seherlere kadar yalvaralım,günahımıza ağlayalım rabbimiz hayırlısıyla su versin. yağmur yağsın barajlar dolsun. kıtlık bitsin. düşmanlar bizlere gülmesin.

şaban ayı hakkımızda hayırlı amelleri işlediğimiz bir zaman dilimi olsun. ömrümüz bereketli, kalbimiz mevla ile olsun.devleti yönetenler halka zulum ederlerse, bilsinler ki ahiret hesapları ağır ve çetin olacaktır. rabbim bizlere yardım etsin.imtihanımız kolay olsun.abdestlerimize dikkat edelim. mevlam yar ve yardımcımız olsun.
es selamu aleykum.....
15 ağostos 2007 2 şaban 1428 çarşamba

ecmel
30.08.2007, 16:59
maşallah kardeşim:)

Alper...
07.09.2007, 17:54
MANEVİ RAHMET

Bismillah.elhamdülillahi rabbil alemin. Manevi rahmet yağmurlarının, ümmeti muhammedin üzerine sağanak halinde yağdığı, insanın manevi tarafının ramazana hazırlandığı bir zaman,bir yolcunun seferde ihtiyacını karşılamak için durduğu bir durak gibidir kandiller. Bu kandillerden biride , bu mübarek ayda, uzakta olmayan,gün geçtikçe yaklaşan şerefli, mübarek beraat kandilidir.

İnsanın inanası gelmiyor.nasıl olurda koca recebi şerif ayı biter, şabanı şerif ayı gelir.zaman bu kadar bereketsizleşebilir mi? Daha doğrusu hadislerde bildirilen kıyamet alameti gerçekleşiyor mu?eğer öyleyse, yani kıyametin ayak sesleri yaklaşıyorsa bu bizim son kandillerimiz mi?önümüzde ki yıl beraat kandiline kavuşabilecek miyiz? Bunca soru zihnimde tilki gibi bir ordan bir oraya koşuşturuyor.evet zaman hızla tükeniyor.bereketi yok.koskoca 24 saatte ne yaptım diye düşündüğümde gününüm yarısı uyumak, yarısı da dünya işleriyle koşuşturmak canım isterse de iki rekat namaz kılmak.bu yaşam biçimi doğru mu?yani hep dünya için mi yaşanmalı?hiç ahirete hazırlanmamalı mı?ben çevremde öyle insanlar görüyorum ki; hem aksatmadan namazlarını kılıyorlar,hem dünya işini. O kişi kendine göre kötüdür ama ben kendimi onun seviyesine çıkarmaya çalışıyorum. Niye derdim yok mu ban yeten?derdim hep dünya olmasın azıcıkta ahirete çalışayım.o mahşerde ki çetin güne dayanacak kadar azığım olmalı değil mi?işte sana fırsatlar treni.mübarek üç aylar,bunlardan ilki recebi şerif idi.ne çabuk geçti. Bu ayların ikincisi şabanı şerif. O da bir hızla sona doğru gidiyor.son olarakta ramazanı şerif,kavuşmak nasip olsun.

Geçen günlerden bir fayda yoktur artık bize,giden gitti.gelen günlerden de bir fayda yok.bakalım ömür yetecek mi o na?o zaman bizler bulunduğumuz anı değerlendireceğiz.yani bu ayı,bu klandili diğerlerinde yapamadığımızı yapacağız.belki son kandildir bu ,kim bilir?

Beraat kandili,adı üstünde, ümmeti muhammedin kurtuluş günü,şabanın 15. gecesi,kutlu, mutlu,mübarek,şerefli gün.şerefli vakit.ayrıca bu gece,insanların 1 yıllık yaşamları boyunca başlarına gelecek musibetler, hastalıklar,sevinçler, her türlü hayırlı ve şerli işler bu gece görevli meleklere teslim edilir.ancak bu süre beraat kandilinde başlar kadir gecesine kadar devam eder.kadir gecesi tüm dosyalar sahiplerine verilmiş ve düzen yeniden yerine oturmuş olur.bu gün bana bir hayır ve ya şer dokundu ise hepsi kaderimde vardı.kaderimde varsa ve bende yapmışsam o işi Allah yazdığı için yaptım.HAYIR, o işi yaptıysan hür iradenle yaptın ve yapacağın için yazıldı.kader diye buna derler.kaza ise senin yaptığın işin meydana gelmesidir.bu gecelerde yapacağınız dualar ibadetler (vb) kaderinizde vardı ama siz yapacağınız için vardı. Yapmayacak olsaydınız var olmazdı. Mesela konuya bir açıklama anlamında biraz mevzu dışı olacak ama; sizin hüsnü zanlarınıza sığınarak devam ediyorum.mesela; benim bu tür konularda yazı yazmam tamamıyla bir tevafuktu.ilk yazıma mevlid kandili haftası başlamıştım.okuyanlar oldu,okumayanlar oldu.onuçta bunlar Allah rızası için,bildiğini paylaş anlayışıyla meydana gelmiş makalelerdir. Rabbimden dileğim ve duam şudur ki; bu yazıları okuyanlar varsa ,bana yazma gücü ver,okuyanlar yoksa yazma işini bırakmama yardım et.amin. yazdığım konularda hatalarım, yanlışlıklarım,noksanlıklarım mutlaka vardır.allah affetsin hem bana hemde okuyanlara rahmetiyle muamele eylesin.

Ve sallallahu ala seyyidina Muhammed.ve selamün alel murseli. Velhamdülillahi rabbi alemin. Es selamu aleykum………

22 ağostos 2007
9 şaban 1428 çarşamba

Alper...
07.09.2007, 18:09
ZAFER BAYRAMI

Bismillah.elhamdulillah kıymetli din kardeşlerim.bildiğiniz üzere “BAŞINIZDA Kİ İDARECİLERE (YÖNETİCİLERE) İTAAT EDİN” başlıklı yazımda bildirdiğim üzere tekrardan siyaset alemine dalacağız.gerek bu günün önemine vurgulayacağım gerekse bu kısa sürede neler olduğuna kısaca değineceğim.

Öncelikle yeni cumhurbaşkanımızı( böyle bir fırsatımdan dolayı ) tebrik eder.7 yıl boyunca görevini fevkalade yerine getireceğine inanmaktayım.25 nisan dan bu yana 22 temmuza kadar geçen süreçte mitingler yapıldı.şu yapıldı bu yapıldı.sonuç; sonuç malum….

Şimdi Türkiye için yeni bir dönem başladı, yeni bir sayfa açıldı artık önümüzde.Durmak yok,yola devam……….

Sayın Abdullah gül ;adaletli olmak mecburiyetinde,çok hassas bir noktada.ani bir kasırga da uçar maazallah.dış basın ve düşmanlar bizi birbirimize düşürmeye çalışmakta ama biz bunları aşıp Türkiye yi daha iyi seviyeye getireceğiz. Zira tekrardan savaş günlerine dönmek,o acıları tekrardan çekmek istemiyoruz.

Bugün 30 ağostos, kurtuluşumuzun yıl dönümü ,zaferimizin bayramı, ulusumuzun kurtuluşu, bağımsızlık özgürlük günü.düşmanın yenildiği gün.dinimizi düşman esaretinden kurtardığımız gün .bugün zafer bayramı. Daha başka söze ne hacet.hem zafer bayramınızı hemde geçmiş kandillerinizi kutluyorum.

Allahtan dileğim;kıyamet gününe kadar bizleri hem vatansız hem de dinsiz bırakmamasızır.tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhlarına bir fatiha hediye edelim.velhamdülillahi rabbil alemin.

30 ağostos 2007
17 şaban 1428
perşembe

Alper...
10.09.2007, 13:12
RAMAZAN AYINA HAZIRLIK

Bismillah.biz Müslüman kullarını bu mübarek aya kavuşturan allaha binlerce hamd ve resulu hz muhammde sav e binlerce salat olsun.kavuşmuş olduğumuz ay o kadar kıymetli ve bir o kadar da bereketlidir.altının kıymetini sarraf ilir.önemli gün ve gecelerin kıymetinide o gecelere hasret olanlar bilir,tekrardan kavuşan bilir.

Ramazan ayı geldiğinde herkezde bir hoşgörü,anlayış hakimdir.akşam ezanları pür dikkat dinlenir.şerefelere gözler dikilir.ezandan sonra oruçlar açılır.sonra teravih namazları kılınır.bunun bir sebebi var.resulü Ekrem sav bir hadisinde şöyle izah etmiş “Ramazan ayı girince,gök kapıları açılıp cehennem kapıları kapanır.şeytanlar ise zincirlere vurulur.”

Aklıma bir soru takıldı? Diyelim ki ramazan ayında adaın biri hırsızlık yaptı.şimdi bu hadisle tezatlık oluşmadı mı?HAYIR ! hadisle bir tezatlık yok.şeytanlar zincirlerle direklere bağlandı evet ,ama kolları açık ,sende şeytanın yakınından geçersen günaha meyledersin. Ramazan ayı sabır ayı,oruç ayı; açkarna bütün gün sabretme zamanı,koca bir ay oruç tutmak hadisi şereifte bildiriyor ki; peygamberimiz sav “kim ramazan orucunu samimi bir şekilde ve yalnızca Allah rızası için tutarsa, geçmiş günahları afolunur.” Ramazan ayı geldiğinde orucunuza sahip çıkın bütün gün ağzınızdan içeri bir lokma yiyeceğin ,içeceğin girmeyeceği gibi ağzınızdan çıkanlara da dikkat etmek gerekir.bir Müslüman normal hayatta küfür etmez hele de oruçluyken ağzından kötü bir laf hiç çıkmamalı.hareketlerine ,tavırlarına,konuşmalarına,ibadetlerine çok dikkat etmeli.peygamberimiz sav buyuruyor ki;” ramazan ayı gelince, cennetin kapıları açılır.”

Bir kul ,ibadetlerini yapıp, hareket ve tavırlarına dikkat ederse sözde değil, özde Müslüman olmaya çalışırsa. Yukarıda zikrettiğim hadisin sebebi olmaz mı? Yani cennet kapılarının açılmaması için bir mani kalır mı?

Ramazan ayında hatimler okunur.kadınlar kendi aralarında mukabeleye giderler.camilerde,televizyon ve radyolarda hatimler ve sohbetler yapılır.bir ay boyunca huzur mutluluk dolu günler geçer.sanki insanların kalbi yumuşamış gibi.şu ana kadar anlattıklarım sadece islami cemiyeti yani açık konuşmak gerekirse müslümanım diyenleri ilgilendirir.diğer din mensuplarının Müslüman olmadan amel edemeyeceği mevzulardır bunlar.çünkü ramazan demek oruç demek,oruç demek de islamın şartlarından biri demek, yani bir insan Müslüman olmak için önce kelime i şahadet söyleyecek sonra namaz kılacak sonra oruç tutacak parası varsa (zengin ise) hacca gidecek ve zekat verecek.

Ramazan ayı teravih namazlarının kılındığı bir ay. Bu ayda Mekke ve Medine ye gidenler kabe imamlarının kıratıyla hatimle teravih kılarlar.allah nasip eylesin size ve bize amin.

Bu ay oruç ayıdır.sahur ile başlayan ve iftala sona eren vakitte bir lokma ekmek ve bir yudum su içmeden bütün bir gün normal hayatını sürdürmek.şu zamanlarda ramazan giderek yaza doğru yaklaşıyor.sıkıntı ve zorluk ,ama sevabıda bir o kadar katlanacak.allah cc buyuruyor ki “ oruç tutanın mükafatını bizzat ben vereceğim”

Bu ramazana dair ilk makalemizde unuttuğumuz yerlere daha sonra tekrardan değineceğim….

26 şaban 1428
8 eylül 2007
cumartesi

Alper...
10.09.2007, 13:53
RAMAZAN-I ŞERİF AYI VE FAZİLETİ 1
Bismillah.elhamdulillahi rabbil alemin.aziz din kardeşlerim.allaha ne kadar hamd etsek az.Biz aciz ,günahkar kullarını bir kere daha ramazana kavuşturdu.bir Müslüman, ramazan ayının gelmesinden dolayı sevinirse, allahu teala nın o kulunun günahlarını af edeceği rivayet edilir.bizler o kadar sevinçliyiz ki ramazan –ı şerif ayına kavuşacağız.

Ramazan ayının başlangıcı gökteki ay hesabıyladır.müslümanların takvimi olan hicri takvim, ay hesabına göredir.güneş hesabıyla hazırlanmış olan miladi takvimle aralarında 10 günlük fark vardır.bundan sebep her yıl ramazan,10 gün daha öne gelmekte.bundan beş , on yıl önce kışın idrak ettiğimiz ramazanı bi kaç yıl sonra yaz ayında , o sıcak ve günlerin uzun olduğu zaman dilimlerinde ihya edeceğiz.

İbn-i abidin rahimehullahu teala buyuruyor ki;” ramazan ayının başında gökte hilali, yani yeni ayı aramak, akıl ve baliğ olan her Müslüman üzerine vacib i kifayedir. Görünce kadıya ,yani hakime haber vermesi vaciptir”

Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır.çünkü; diğer aylardan hiçbirine verilmeyen kıymet ve önem bu aya verilmektedir.ramaan ayına böyle bir özelliğin verilmesinin sebebi bu ay da şeytanların zincirlere vurulmasından kaynaklanmaktadır.doğal olarak insan bu ayda biraz daha maneviyata ağırlık veriyor.gündüzleri oruçlu geceleri ise namazlarla ihya ediliyor.bu konuyla ilgili bir hadisinde peygamberimiz sav buyuruyor ki” kim inanarak ve sevabını allahu tealadan bekleyerek ramazanı şerif gecelerinde kaim olursa(ibadetlerle meşgul olursa) günahları afolunur” Zaten ramazan ayı afv ,mağfiret ve bereket ayıdır. İnsanların merhamer duygularının kabardığı,hayırlı işler yaptığı mübarek zaman dilimidir ramazan.bu ay oruç ayıdır.peygamberimiz sav bizlere oruç hakkında bilgi vermektedir. Ebu hureyre (ra) söyleneilen bu söz ,kızım sana söyküyorum gelinim sen anla hesabından ,sahabem sizlere söylüyorum,ümmetlerim siz de hissenize düşeni alın demektir.

Peygamberimiz sav ebu hureyre (ra) buyuruyor ki;”oruç tuttuğun vakit orucunu erken aç,benim ümmetimden hayırlı o kimsedir ki,akşam ezanı okunduğu gibi orucunu açar ve sahur yemeğini geç yer.zira sahurda çok rahmet ve bereket vardır.ve benim ümmetim ramazan ı şerif orucunu güzel ve tam olarak tutsa ,hak teala hazretleri nin bayram gecesi vereceği ecrü mesubatı, inam ve ihsanı, kendi zatı pakinden başkası bilmez hak teala hazretleri azameti şanıyla buyurur ki; “ oruç benim rızam içindir, vereceğim ecri de kendim bilirim”

Ramazan orucu namaz kılmaktan sonra ,bütün ibadetlerden ve başka zamanda tutulan oruçtan daha çok faziletlidir.bayram gecesi ve bayram sabahı Müslümanlar , namaz için camilere toplanınca allahu teala tecelli eder ve meleklere:” ey melekler işini bitirenin karşılğı nedir? Diye sorar melekler:” ücretini tam olarak vermektir derler. Allahu teala “ ey meleklerim, şahid olun ben ki allahım onları mağfiret ettim” buyurur. Yüce rabbim bizi bildirilen o zümreden eylesin amin

Ramazan ayında hergün 1milyon asi ve günahkar cehennemden azad olunur.eğer biz ramazan ayının dışında k günlerde cehennemlik zümresinde isek bile ramazanı gündüzünde düzgün bir oruç ,gecesinde teravih namazlarıyla ihya edersek kendimizi cehennemden azaldılar listesine yazdırabiliriz.

Ramazan ı şerif ayının evveli rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur.kim bu ayda hizmetçisinin yükünü hafifletirse allahu teala onu affedip cehennemden kurtarır.

Ramazan ayında şu dört şeyi çok yapınız.ilki kelime i şehadet ikincisi de tövbe istiğfar bu ikisini hergün belirlediğiniz adetlerde azaltmamaya gayret ederek ,çağaltmaya çalışarak yapın. Üçüncüsü allahın rızası ve cennetini çokça isteyin. Dördüncüsü allahın gazabından ve cehenneminden çokça allaha sığının.

Ramazan ayında kandillerin sonuncusu olan ve ayetle sabit inkarı kafirliğe kadar götüren, bin aydan daha hayırlı kadir gecesi var. Bu gece kuranı kerimin peygamberimize peyderpey inmeye başladığı gecedir.bu geceyi yakalayıp ihya edenler, paçayı kurtardıkları için sevinmeleri gerekir.fakat bu bir seferde tutturulamayabilir.onun için her yıl ramazanda kadir gecesi aranmalı ve ihya edilmelidir. Diğer kandiller gibi, kadir gecesinin belli bir tarihi, bir saati yoktur.allahu tela o geceyi ramazan geceleri içinde saklamıştır.alimlerden biri (ismini hatırlayamadım) kadir gecesi hakkında sade ramazan değil senenin her gecesi olabilir demiştir. Peygamberimiz sav ise 27. gece olma ihtimali yüksek buyurmuştur ama tam bir zaman belirtmemiştir. Bizden istenen tek şey ramazanın başından sonuna kadar tüm bir ayı ibadetle geçirmemiz yani gündüzleri oruç geceleri ise teravih namazlarıyla ihya etmemiz istenmektedir…
DEVAM EDECEK……………………..
10 eylül 2007
28 şaban 1428
pazartesi

Alper...
10.09.2007, 14:30
RAMAZAN-I ŞERİF AYI VE FAZİLETİ 2
Bismillah.elhamdulillah. bu ay, 11 ayın sultanı ümmeti muhammedin ayıdır.gündüzleri oruçla geceleri teravih namazlarıyla ihya edilir.ramazan ayı kuran ayıdır. Bu itibarla ,kuran okumasını bilen herkez , bu ayda hatim yapmalı, mukabelelere gitmelidir.

Bu ayın kuran ayı olmasının sebebi,kuranı kerimin kadir gecesinde peygamberimize 1. kat semadan parça parça, yeri geldikçe vahiy yoluyla Cebrail aracılığıyla indirilmesi yani kadir gecesinde ilk ayetlerin inmesi bu ayın kuran ayı olmasına sebeb olmuştur.

Peygamberimiz sav ramazanda Cebrail as ile mukabele ederdi. Vefat edecekleri yıl ramazanda Cebrail as ile iki defa mukabele yapmıştır.

Hadisi şerifte buyuruldu ki;”allahu teala ,benim ümmetime ramazanı şerifte beş şey ihsan ederki; bunları hiçbir peygambere vermemiştir.”
1-ramazan – şerifin birinci gecesi, allahu teala müminlere rahmet eder,rahmet ile baktığı kuluna hiç azap eder mi?
2-İftar zamanında oruçlunun ağız kokusu ,allahu tealaya misk kokusundan daha güzeldir.
3-Melekler ramazanı şerifin her gece ve gündüzünde ,oruç tutanların afolması için dua ederler.
4-Ramazanı şerifte allahu teala oruç tutanlara cennette yer tayin eder ve “ey cennet ; yakında dünya mihnet ve sıkıntılarından kurtarıp ,ikram ve rahmetime kavuşturacağım kullarım için süslen ve hazır ol.” Buyurur
5-Ramazan – ı şerif in son günü gelince “ ramazan –ı şerifte oruç tutan bütün ümmetimi af eder”

Allah bizi bu sayılan zümreden eylesin amin.ramazan ayı sabır ayıdır. Çünkü gündüzleri açlığa ve susuzluğa katlanmak geceleri ise namaz ve ibadetlere dayanmak gerek hele de şu kısa gecelerde ,uykuyu tam alamadan sahura,uzun gün boyunca, açlığa susuzluğa katlanmak akşa iftar peşine teravih derken uyku….. işte ramazan sabır ayıdır ama samimi olarak ve sırf Allah rızası için yaptıysa bunları, sabrın sonu cennettir buyuruyor peygamber sav efendimiz.

Ramazan ayında teravih namazını kılmanın fazileti çoktur.hz aliden ra teravih namazının fazileti soruldu da hz Ali (ra) şöyle buyurdu;”herkim ramazanı şerifin ilk gecesi teravih namazı kılarsa o kimsenin bütün günahlarını hak teala af eder.2. gecesinde teravih kılan kimsenin ana babasının günahları afolunur.3. gece de teravih kılanlara melekler o kula derler ki”sana müjdeler olsun hak teala hazretleri senin ibadetini kabul buyurdu istediğin şerefe kavuştun günahlarını afv etti……” bu şekilde her gecenin kendine özel bir fazileri var. Ben kısa tutmayı uygun gördüm.

Teravih namazları kadın erkeğe sünneti müekke de olup 20 rekattir. Cemaatle kılınabileceği gibi tek başına da kılınabilir.yatsı namazından sonra ,vitir namazından önce kılınır.teravih namazını hiç kılmayacağım diyenlere hitaben duyurulur ki; peygamberimiz sav buyurdu ki;” allahu teala ramazan ayında orucu farz kıldı. Bende teravih namazını Müslümanlara sünnet kıldım” ve bir başka hadisi şerifte de “ benim ve raşit halifelerimin sünnetine uyun” buyurmuştur.

Teravih namazlarını cemaatle kılmak sünnettir.mekke de ve Medine de t eravih namazları hatimle kınlıyor.her gece de bir cüz bitiriliyor. Allah bizlere de ramazanda umre ve vakit gelince hac yapmayı nasip eylesin.

İslamın temel esaslarından biri olan ramazan orucu, ergenlik çağına gelmiş ve akıllı her müslümana farz olan bir ibadettir.

Oruç;imsak vaktinden iftar vaktine kadar yemek içmek ve cinsi münasebetten uzak durmak demektir.
DEVAM EDECEK
10 eylül 2007
28 şaban 1428
pazartesi

Edibe Ziyâi
10.09.2007, 14:38
Allah razı olsun bu kıymetli bilgililer için

ArZu
10.09.2007, 17:02
teşekkürler güzel bilgiler için alper kardeş artık takip edenlerdenim ;)

Alper...
13.09.2007, 15:49
bismillah.elhamdülillah.içinde bulunduğumuz mübarek ay,oruç ayıdır.oruç islamın şartlarından biridir.bir müslümanın orucunun kabul edilmesi için bazı şartlara uyması gereklidir.yüce allah,biz ümmeti muhammede orucun ağır ve meşakkatli gelmemesi için bakara suresinin 183. ayeti celilesinde mealen buyuruyor ki;"ey iman edenler! oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi sizede farz kılındı.umulur ki korunursunuz." bu ayetlerden anlaşıldığı üzere,oruç bizlere farz kılınmış ibadetlerden sadece birisidir.rabbimiz bizden hergün yani daha açık söyleyeyim senenin her gününü oruçlu geçirmemizi istemiyor.sadece ramazan ayını oruçlu geçirmemizi ve bunun bizim üzerimize farz kılındığını,tutulmadığı taktirde kazasının gerektiği,oruçlu olduğu halde ortada zaruri bir durum yokken orucunu bozanın 60 gün ceza 1 günü ise kaza olmak üzere 61 gün oruç tutması gerekmektedir( ramazanın dışında ki her hangi bir gün...)

yukarıda ki ayettende anlaşılacağı üzere, u ayetin inkarı kafirliğe götürür.onun için geçen yazılarımda da söylediğim gibi,yine tekrar edeyim .müslüman temizdir, sadece vucud,kiyafet yönüyle değil ağzından çıkan sözlerle de temiz olmak zorundadır.müslüman sövmez, küfretmez, hele hele de ramazan da üstelik oruçluyken asla ağzından kötü çirkin pis laflar ve sözler çıkmaz.çünkü müslüman temizdir. müslümanım diyen adam, ayetleri inkar edemez.ayetlerin inkarı kafirliğe götürür.kafirlerin varacağı yerise cehennemdir.

ramazan ayı demek ,sabır ayı demektir.kötülüklere sabretmek,açlığa susuzluğa sabretmektir.ramazan ayında tartışma,dövüşma ,küfretme gibi eylemleri müslümanlar yapmamalı zira bunları y apmaya mecbur edilirse de" ben oruçluyum" demesi ve bunuda en az 3 kere tekrarlaması gerekir.yani bu demektir ki; oruçlu olmasaydım karşılığını verirdim....... ama müslüman sabretmeye devam edecek.15 asırdır,çekmediğimiz çile,tatmadığımız acı, ızdırap keder kalmadı,bu ümmet garip olarak başladı ve yine garip olarak bitecek buyurmuş peygamberimiz sav bir hadislerinde. gariplere, düşkünlere,fakirlere,allah yolunda olanlara selam olsun.

peygamberimiz buyuruyor ki;"sabır imanın yarısı v oruçda sabrın yarısıdır" musibetlere sabreden inançlı bir kimse imanının yarısını kurtarmış olur. peygamberimiz sav başka bir hadislerinde buyuruyork i;"gündüz uykusuyla gece namazına, sahurlada oruca yardım temin ediniz" bazıları sahuru erken saatlerde yiyip sahura tekrardan kalkmıyor,doğal olarak da sabah namazlarına da kalkmıyor.bu yanlış bir uygulama ama sorgulamak ve fetva vermek bana düşmez. bu şu demek değildir ki sahura kalkmayanın orucu olmaz demek değil.sadece sabah namazını kaçırmamak,sahurun faziletinden faydalanmaktır. aksi taktirde gece yediğiyle oruç tutulabilir .daha fazla bilgi ve merak edilen kouların anlaşılması için diyanet işleri başkanlığının fetva hattını arayarak daha detaylı bilgi alınabilir.....

gündüzleyin uyumak buyurulmuş.bunun vakti öğle ezanıyla başlar ikindi ezanı vaktiyle biter.bu sürede uyumak peygamberlerin sünnetidir. ikindiden sonra ve öğleden evvel uyumama gerekir.güzdüzleyin uyumak gece kılınan teheccüd namazına yardım etmiş olur.sahura kalkarakda oruca yardım yapılmış olur.bu hadis bizlere islamda denge vardır. herşey bir dengeye göredir.insan sağlığını tehlikeye atacak olan fiiller peygamberimiz tarafından bizzat yasaklanmıştır.

peygamber efendimiz sav hurma ya ayrı bir fazilet ve önem bildiren( açıklamada) hadislerinde buyurmuşlardır ki;" halanız hurmaya hürmet ediniz.muhakkak o, babanız ademin toprağının fazlasından yaratıldı." en çok sevdiğim rızıklardan biri hurmadır.allah halamızı iftar ve sahur sofralarımızda baş köşeden ayırmasın.....

DEVAM EDECEK....
11 eylül 2007
29 şaban 1428
salı

aHuZaR
13.09.2007, 16:08
peygamberimiz buyuruyor ki;"sabır imanın yarısı v oruçda sabrın yarısıdır" musibetlere sabreden inançlı bir kimse imanının yarısını kurtarmış olur.

in$allah
Allah razi olsun Hünkarim:)

Alper...
15.09.2007, 00:54
RAMAZAN-I ŞERİF AYI VE FAZİLETİ 4

bismillah.elhamdülillah.hz muhammed sav buyuruyor ki;"biriniz iftar edeceği zaman hurma ile iftar etsin.zira hurma berekettir.eğer hurma bulamazsa su ile iftar etsin.zira su temizdir ve temizleyicidir."

bu hadis bize, orucumuzu nasıl açmamız gerektiği hususunda bir yol gösteriyor.yani halamız olan hurma ile bismillah deyip orucumuzu açacağız.reklamlar da gösterildiği gibi önce buz gibi cola değil,hurma ile yoksa su ile oruç açılacaktır.sigara tiryakileri efendim sigarayla oruç açabilirmiş,bide aklıma gelmişken zekeriya beyaz geçen yıl televizyonlarda derdi ki; cinsellikle de oruç açılabilir.......

konuyu fazla dağıtmaya lüzum yok.oruç bir oyuncak değil,oruç bir sabırdır.daha önce ki yazılarımda sabır konusuna değindiğim için , bu konununda üzerinde fazla durmayacağım.peygamberimiz sav buyuruyor ki;" şayet siz benim bildiklerimi bilmiş olsaydınız,elbette az güler çok ağlardınız." evet ne yazık ki ilim adına sıfır bir milletiz.cehaletimizden olsa gerek türbelere adaklar adıyor ,oralardan meded umuyorlar.sirkeci baba, şu baba, bu baba, yatırlar vs vs vs....ne türbe adabını ne de islamın inceliklerini anlayamıyoruz. allah yolunda,ilim yolunda ömür tüketmek nasip olsun bize ve size. amin

peygamberimiz sav buyuruyor ki;" ancak mümin ile arkadaş ol,yemeğinide ancak günahtan sakınan yesin" bu hadisten iki tane sonuç çıkarılabilir.ilki yemeğini,sofranı paylaş.ikincisi ise mümin ve günahlardan sakınan biri olsun.ramazan ayında sofralarımızda misafirlerimiz olacak. mutlaka her gece bir davete gideceğiz ya da biz davet edecceğiz.hadiste bildirildiği üzere müslüman olan biriyle paylaş sofranı,yani gayri müslimin ne işi var iftar yemeğinde. burdan başka bir mesele daha çıkıyor.kalbi islama ısıtılmak ,alıştırılmak isteyenler bahsi.bu da zekat veriileceklerde ki gayri müslimler gibidir.doğruyu allah bilir.

ayrıca sofralarınızda yetimlere de yer ayırın.yetimleri ,öksüzleri,kimsesizleri,fakiri ,fukarayı sevindirin ki allah da sizi sevindirsin. bu dünyada nasıl muamele edersen ,öteki dünya da aynısıyla karşılaşırsın.müslüman kendine gel,muhammed ümmeti ,gaflet perdeni at gözünden.bak mübarek ramazan geldi.kandiller yanmaya başladı.sadakalara ve zekatlara dikkat et, ölüm gelmeden evvel verin,allah yolunda harcayın......

peygamberimiz sav buyuruyor ki;" allahu teal nezdinde evlerinizin en sevimlisi,içerisinde kendisine ikram edilen bir yetimin olduğu evdir."sanırım benim söylediklerimin özeti mahiyetinde bu hadis,teşbihte hata olmasın.
sadakalarınızı,zekatlarınızı verin demiştim.ama ihtiyaç sahiplerine verin.zekatlarınızı camiye değil.hakiki manada fakire verin.isteyenlerden ziyade istemeyenlere verin.araştırın,bulun.zira peygamberimiz sav buyuruyor ki;"hakiki yoksul bir iki hurma ve bir iki lokma kapıdan dönen değil,iffetinden dolayı istemekten sakınan kimsedir"

sadaka ile ilgili bir başka hadisi şerifte peygamberimiz sav buyuruyor ki:" yarım hurma ilede olsa (sadaka) cehennemden korununuz" anadoluda bi tabir vardır."yarım elma, gönül alma"diye .aynen onun gibi, karşında kine bir tebessüm, tebessümde sadakadır buyurulmuş.elinde avucunda verecek bir şeyin ok.sade bir hurman var, yarısını din kardeşine vererek,hem onu memnunve razı etmiş olursun,hem de bi taşla iki kuş vurmuş olursun ki şöyle; bir din kardeşinin kalbini kazanmak ayrı bir sevaptır.gönül yıkmak kabeyi yıkmakla bir tutulduysa ,gönül kazanmak kim bilir ne kadar sevap.meseleye bu açıdan bakıldığı zaman cehennemden korunmak,yarım bir hurma ile de olacağı anlaşılmaktadır.

ve sadaka ile ilgili son bir hadis daha nakletmek istiyorum."en faziletli sadaka, aç bir karnı doyurmaktır"(fi ma kal ,ev kema kal)

birde aklıma gelmişken bu ramazan gecelerinde yatağınıza yattığınızda , okuyacağınız ayet ve dualar,çekeceğiniz zikirlerden sonra 22 defa (MUHAMMED) ismi şerifini okumanızı istirham ediyorum.ileri ki zamanlarda bu isteğimi açıklayıp,faziletini ilan edeceğim....
DEVAM EDECEK......
12 eylül 2007
30 şaban 1428
çarşamba

Alper...
21.09.2007, 09:21
RAMAZAN-I ŞERİF AYI VE FAZİLETİ 5

Bismillah.elhamdülillah.sadaka ve bu konuyla ilgili hadisleri naklettikten sonra, şimdi de zekat mevzuuna değinelim.zekatın farz olması bakara suresinin 43 ve 110. ayetleri ile sabittir.inkarı kafirliğe götürür.zekatın farz olması için 6 tane şart vardır.bunlar;
1-müslüman olmak
2-baliğ olmak
3-akıllı olmak
4-hür olmak
5-(zekat nisabı) mikdarı helal zekat malına sahip olmak
6-elinde ki malı ihtiyacından fazla ve borcundan fazla ola.

Zekat 8 kişiye verilir. Bunlar;
1-ıstılah-ı din üzere miskin olan
2-kurban nisabına malik olmayan fakirlere
3-borçlu olan müslümana
4-zekat malı ve uşr toplamağa memur olan kimseye (ücret mikdarında)
5-memleketinde zengin olsa bile, bulunduğu yerde fakir olana
6-cihad ve hac yolunda muhtaç kalana
7-azad olması için efendisine belli para ödemesi lazım olan köleye
8-müellef-i kulub denilen kafirlere (ki bunlar şimdi yoktur.)

zekatın verilmesi caiz olmayan kimseler ise;

1-mecnun
2-meyyitin kefenine
3-kafire
4-zenginlere
5-usul ve furuuna
6-zevcesine
7-kölesine
8-mükat ebesine
9-müdebberesine
10-kadının,kocasına (zekat vermesi ihtilaflı olup, vermemesi daha doğrudur.)

tam mülk olan malın zekatını ve uşrunu vermek farzdır.kullanılması caiz ve mümkün olan maka (tam mülk )denir.dört türlü zekat malı vardır.bunlar;
1-altın ile gümüş
2-ticaret için satılan alınan her türlü eşya
3-kırda ve çayırda otlayan dört ayaklı hayvanlar
4-toprak mahsulleri,yani uşr

altın ve gümüşün ve ticaret eşyasının zekatını vrmek için ,nisab miktarı olmaları lazımdır. (nisab) zenginlik ile fakirlik arasında ki sınır demektir.nisab miktarı altın için,yirmi miskaldir.gümüş için ikiyüz dirhemdir.ihtiyaç eşyasından başka,nisab miktarı her cins malı olana zengin denir.bu kadar malıolmayana fakir denir.altın para ve eşya ve kadın zinetlerinin ve diş üzerinde ki altın kaplamaların ve her türlü ticaret eşyasının ağırlıklarının toplamı yirmi miskal olursa ,gümüş eşyanın ise ikiyüz dirhem olursa, ve bundan sonra bir hicri sene yani Arabi sene elde kalırsa. O zaman ağırlıklarının kırkda biri ayrılıp kuranı kerimde bildirilen sekiz sınıf insandan birine veya birkaçına verilecektir.buna zekat denir.
Zulum ile zor ile alınan mal,çalınan ve faiz,rüşvet,kumar ile alınan ve çalgı çalmak şarkı söylemek ücreti ile alkollü içki satışı bedeli olarak alınan ve fasid bey ile alınan mallara ( mal-ı habis) denir. Bunların zekatı verilmez.mulki habisi başkasına v ermek ve kullanmak haramdır. Ve tam mülk olmadığı için zekatı verilmez.

İnşallah anlatabilmişimdir.zekat bahsi çok ince ve bir o kadar da sevaplı ibadetlerden ve islamın şartlarından birisidir…

Mearif ehlini bul,onu dinle
Böylece hakdan ire sana eltaf

Hakikat denizine vrıp dal ve
Çıkar bir cevher ki, ola şeffaf

Diplomalı din cahiline kanma
Doğru yolu gösterdi sana eslaf…

DEVAM EDECEK…..
14 eylül 2007
2 ramazan 1428
cuma

Alper...
21.09.2007, 09:48
RAMAZAN-I ŞERİF AYI VE FAZİLETİ 6

Bismillah.elhamdülillah.zekat ile ilgili bazı temel bilgileri(küçükte olsa)paylaşmaya çalıştım.ramazan ayının oruç ayı olduğu ve orucun da ayetlerle farz kılındığına geçmiş makalelerde değinmiştim.hem islamın şartlarından biri hemde farz oluşu ayetlerle sabit,inkarı kafirliğe götürür.bu makalenin konusu; oruç tutmayanlar hakkında varid olan tehditlerdir.bu konuyla ilgili hadisleri nakledeceğim.

Peygamber sav buyuruyor ki;”üç şeyi muhafaza eden allahın gerçekten dostudur. O üç şeyi gerçekten zayi eden de allahın hakikaten düşmenıdır.(bunlarda) namaz,oruç ve cünüplükten yıkanmaktır.”

Hadiste zikredildiği üzere ilk şey namaz.yani namazı muhafaza edeceğiz,farzına ,sünnetine,vaibine riayet edeceğiz,vaktinin girip girmediğine de dikkat edip, tadili erkan üzere kılmaya çalışacağız.tavuğun yem yemesi gibi hızlı hızlı hareketler ve yat kalkmalarla namaz olmaz.olsa olsa jimnastik hareketler olur.ahirette de al kıldığın namazını deyip yapılan ibadet kabul görmez.tadili erkan ve özellikle erkeklerin farz namazları cemaatle kılması.bunlara dikkat etmek gerekir.özellikle teravih namazlarına da dikkat etmeli.imamlar çok hassas olmalılar.jet imamlığa gerek yok.tadili erkana riayet edilmesi yeterli.

Hadiste namazdan sonra oruç zikredilmiş.oruçtan kasıt, ramazan ayında farz olan oruçtur.orucunda bazı şartları vardır.bunlara zaman zaman değiniyorum.yeri geldikçede değineceğim.oruca niyet etmek, gece sahura kalkmak,imsaktan bi kaç Dakka evvel son hazırlıkları yapmak.sabah ezanıyla birlikte yemek ,içmek ve cinsel ilşkiye girmemek, bütün bir gün boyunca gerek midesini ve ağzını korumak,ağzından çıkanlara dikkat etmek (küfür ve edebe aykırı söz sarfetmeemek) gözü de haramdan korumak.akşam ezanıyla da orucunu açmak.yani imsak ile iftar arası daha önce helal olan her şeyin ,bu iki vakit arasında haram olması.

Hadiste en son cünüplükten yıkanmak buyurulmuş.gusul abdestinden bahsedilmiş. Gusul abdesti ise ağız burun ve bütün bedenin hiç kuru bir yer kalmayacak şekilde yıkanmasıdır.işte bu üç maddeye dikkat eden allahın gerçek dostu olur.ve yine bu üç maddeye uymayıp ,onu zayi ederse allahın hakikaten düşmanı olur.allah bizi iyi olanlardan (dostlarından) eylesin.

Peygamber efendimiz sav buyuruyor ki;”islamın kulpları ve dinin temelleri üçtür ki; İslam bu üç esas üzere kurulmuştur.bunlardan birini terk eden, kanı helal bir kafirdir bunlar allahtan başka ilah olmadığına şahitlik yapmak,farz namaz ve ramazan orucudur.”

Bu hadisle ilgili ahmed mahmud ünlü (cübbeli hocaefendinin) yorumunu yazmayı uygun gördüm.”tabi ki bu hadisten maksat; eğer inkar ederek ve hafife alarak veya alay ederek bunlardan birini terk ederse kafir olur. Yok eğer tembelliğinden böyle yapıyorsa, kafir olmasada kamil mümin olamaz demektir”( oruç risalesi syf 50)

Allah bizleri sıratı müstakimden ayırmasın.allah orucumuzu dergahında eksik ve kusurlarıyla kabul eylesin.bu zamana kadar seri şeklinde devam eden ramazan-ı şerif ayı ve fazileti adlı serimiz sona ermiş bulunmaktadır.allah yeni konularla tekrardan makale yazmayı nasip eylesin amin.velhamdülillahi rabbil alemin.

16 eylül 2007 / 4 ramazan 1428 / pazar

Alper...
21.09.2007, 10:06
ORUÇLUYA MÜJDELER
Bismillah.elhamdülillahi rabbil alemin.ramazan ayı; üzerimize rahmetini bardaktan boşalan su misali yağdırmaktadır.bu ayın faziletini değil birkaç makale ile,bir ömür yazsam,bir ömür sırf ramazanı anlatsam yine de bitiremem.rabbimin bana verdiği bu nimetten dolayı, sonsuz hamdü sena olsun.gerek bu yazıları sıkılmadan okuyanlara ve gerekse bu makalenin bu site yayınlanmasına izin veren site yönetiminr teşekkür ediyorum. Bir hadisi şerifte buyurulduğu üzere insanlara teşekkür etmeyen allaha şükredemez…. Allah sizi ve bizi şükür ehlinden eylesin amin.

Hz peygamber sav buyuruyor ki,”cennette er reyhan denilen bir kapı vardır.bu kapıdan kıyamet gününde yalnız oruç tutanlar girer.ondan oruç tutanlardan başka hiç kimse giremez.
(kıyamet gününde) oruç tutanlar nerede denilir? Oruç tutanlar kalkar ve o kapıdan girerler. Onlardan başka hiçbir kimse buradan giremez.onlar girdiği zaman kapı kapatılır,artık bu kapıdan hiçbir kimse giremez”

Allah bu reyyan isimli kapıdan girmeyi nasip eylesin.amin
Bir başka hadiste:her kim (cihat vazifesinde iken)Allah yolunda bir gün oruç tutarsa,Allah onun yüzünü (vücudunu) yetmiş yıl cehennem ateşinden uzaklaştırır.”

Peygamberimiz sav buyuruyor ki;”oruçlunun uykusu ibadet,susması tesbih, ameli kat kat edilmiş,duası makbul ve günahı affedilmiştir.”inşallah
Başka bir hadisi şerifte” oruç sabrın yarısıdır,her şeyin bir zekatı vardır.bedenin zekatı da oruçtur” yine ebu hureyre r anın rivayet ettiği bir başka hadisi şerifte peygamberimiz sav buyuruyor ki;”üç dua mutlaka kabul edilmiştir.(bunlarda) oruçlunun duası,yolcunun duası,ve mazlumun duası”

Bu kıymetli zamanların değerini bilelim.altının kıymetini sarraf bilir.ramazanın kıymetini Müslüman daha da açıkça bu gecelerin ve günlerin önemini bilen,tekrardan kavuştuğu için mutlu olan,sevinen kişi bilir.

Gecelerini teravihlerle ,,gündüzlerini oruçlu bir şekilde ihya ettiğimiz bu ay,insanlığın manevi duygularının doruklara çıktığı mukaddes bir aydır.büyük bir hızla ortalarına doğru gittiğimiz mübarek ay çıkmadan,günahlardan afolunmayı,kadir gecesini ihya etmeyi ve bayram sabahına kavuşmayı her birerlerimize naip eylesin.

Benide duanızdan mahrum etmeyin.ve sallalhu ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim,,

17 eylül 2007
5 ramazan 1428
pazartesi

Alper...
25.09.2007, 06:24
KADİR GECESİ,İBADETİ VE FAZİLETİ

bismillah.elhamdülillah.evveli rağmet,ortası mağfiret,sonu cehennemden azad ayı olan ramazan-ı şerifin,ilk onluk dilimini allahın izniyle bitirdik.geriye iki onlk zaman dilimi kaldı.rabbimiz biz günahkar ama iman etmiş kullarını affetsin inşaallah.

ramazan-ı şerif ayının başlamasıyla maddi rağmetin yağdığı görülmüştür.istanbulda uzun bir zaman diliminden sonra tekrar yağmurlar yağmaya başladı.inancım odur ki;nasıl yağmurlar başladı yağmaya,aynı şekilde ramazanın faziletleride üzerimiz yağıyor.yeter ki biz kıymetini bilelim ve sevap hanemize yazdıralım.bir taraftan yazdırıpta bir taraftan da sevap transferi yapmayalım.sevaap transferi, alan kişi için güzel bi şey,bedavaya yani zahmetsizce bir sevap kazanmak.fakat veren için çok acı,çünkü ibadet