PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hikaye tamamlamaca.....( yasasın ya )

Sayfa : 1 [2] 3

Hilal05
24.05.2007, 18:59
Leyla saatler öncesinden gitmişti... Şahin hala kapıda ağlıyordu gözleri... Bu defa damlalar "keşke!" diyordu...
Annesi yetişiyor yine yüreği yaralı oğluna...
Zeynep hanım, yaralı ceylanını okşuyor sinesine sarıp...
Annesinin bağrında ağlıyor sevdalı çocuk!
Babası yok Şahin'in... Babası hiç olmadı yanında...

Zaman çabuk geçmiyor... Zaman eritiyor Şahin'i... Zeynep hanım bilmiyor çaresini...
Uyuyor Şahin... Leyla'nın yalvaran fotoğrafı beyninde... Acı çekiyor uykusunda...

...

Salih bey geliyor. Zeynep Hanım Şahin'in başında... Yemiyor, içmiyor... Öylece ellerine bakıyor Şahin...

Salih bey selam veriyor Şahin'e...

- Nasılsın Şahin ?

Şahin kafasını iki yana sallıyor. Konuşmak bile gelmiyor içinden, anlatsa ne olacak sanki, kim merhem olabilir yarasına. Sadace onu düşünmek, gerçekte birlikte olamadığı sevdiğine düşlerinde kavuşmak istiyor. Bağırmak haykırmak geliyor içinden seviyorum çok seviyorum gitme leyla...

Salih Bey sırtını sıvazlıyor Şahin'in

-...

hafsa
24.05.2007, 19:42
- Nasılsın Şahin ?

Şahin kafasını iki yana sallıyor. Konuşmak bile gelmiyor içinden, anlatsa ne olacak sanki, kim merhem olabilir yarasına. Sadace onu düşünmek, gerçekte birlikte olamadığı sevdiğine düşlerinde kavuşmak istiyor. Bağırmak haykırmak geliyor içinden seviyorum çok seviyorum gitme leyla...

Salih Bey sırtını sıvazlıyor Şahin'in

-...

salih bey
-oğlum hi bir zaman gururnun esiri olma diye teselli vermeye açlışır.Salih sevgilerinin bi gurur uğruna bitmesine çok üzülüyor.
Salih bey
seviyorsan git peşinden ikinizde acı çekiyorsunuz böyle yapma Şahin..hem mutlaka geçerli bir nedeni vardır..Yoksa neden tekrar geri gelsin.
Git ve Leyla'yı bir kez olsun dinle.

şahin

Sevde Y.
24.05.2007, 20:36
salih bey
-oğlum hi bir zaman gururnun esiri olma diye teselli vermeye açlışır.Salih sevgilerinin bi gurur uğruna bitmesine çok üzülüyor.
Salih bey
seviyorsan git peşinden ikinizde acı çekiyorsunuz böyle yapma Şahin..hem mutlaka geçerli bir nedeni vardır..Yoksa neden tekrar geri gelsin.
Git ve Leyla'yı bir kez olsun dinle.

şahin

Şahin'in takati yok... Gitmek istemiyor Leyla'nın yollarına... Yaptığına pişman olmayı yılların üzerinden geçmesini bekliyor... Anlatamıyor içini... Açamıyor gönül kapısını bir defa daha...

Salih bey kendi aşkını hatırlıyor... Yıllar öncesine geçiyor zaman ve gençliğini harcadığı Yeşim geliyor gözlerinin önüne... İlk fotoğraf Yeşim! İlk sevdası...
Yeşim bakıyor Salih'in gözlerine büyük hayranlık ile... Uzaklarda Salih. Yeşim'in yanında huzurlu. Bir başka içiyor sevgiyi Salih... Mutluluk çiziyor Yeşim... Sonra Kötü bir vurgun ekleniyor beynindeki fotoğraflarına Salih in... Çıldıracak gibi oluyor... Yine aynı buhranlara düşmek istemiyor... Kayboluyor yitik zamanının pörsümüş aşkında...

Çok uzaklarda Salih bey... Yine Yeşim belası üzerinde. Kızıyor kendine sonra gülüyor... Anlamıyor Zeynep Hanım... Nesi var diye sormak istiyor. Yıllardan sonra gelişinin düşünüyor ve vazgeçiyor...

Salih bey nihayet konuşuyor...

- Oğlum böyle olmaz! Bize uyup ta başını derde sokma... Seni 1 ay bir yere göndericem kafanı dinle gel...

- Salih amca! Yüreğim ACIYOR... Diyor genç delikanlı...

Zeynep Hanım razı gelmek istemiyor...

- Oğlum uzak yerlere gitmene dayanamam...

Salih bey gözlerine bakamıyor Zeynep Hanımın... Hasreti biliyor... Özlemleri içinde tutuyor ama Şahin için en güzel kararı yine veriyor...

- Annen de seninle gelsin Şahin'im diyor.

- Gideceğimiz yer neresi diyor. Şahin

- Çok Beğeneceksin. Size İyi Gelecek...

VesseLam

*meryem*
24.05.2007, 21:01
Kebul ediyor Şahin sıcak şehir antalya'ya gitmeyi
Zeynep Hanım hemen hazırlıklara başlıyor.
ertesi gün yola çıkıyorlar Şahin ve Zeynep Hanım 7 saatlik yolculuk tan sonra otele varıyorlar.
odalarında biraz dinlendikten sonra kapıyı otelin müdürü çalıyor.
- Rahatsız ettiğim için özür dilerim ben bu otelin müdürü Yeşim Karabaş .....
- Buyrun girin lütfen

zümrüd-ü anka
24.05.2007, 21:05
Kebul ediyor Şahin sıcak şehir antalya'ya gitmeyi
Zeynep Hanım hemen hazırlıklara başlıyor.
ertesi gün yola çıkıyorlar Şahin ve Zeynep Hanım 7 saatlik yolculuk tan sonra otele varıyorlar.
odalarında biraz dinlendikten sonra kapıyı otelin müdürü çalıyor.
- Rahatsız ettiğim için özür dilerim ben bu otelin müdürü Yeşim Karabaş .....
- Buyrun girin lütfenyüzündeki endişli ifadeyi gören zeynep hanım kuşkulanıyor ne oldu diye soruyor ?(meryem oyunu katletmişsin:flowers: :O )

yeshil88
25.05.2007, 14:58
ekliyor Şahin;
- yok... yok birşey... ne olabilir ki...(suratını asarak) herşey mükemmel, herşey yolunda, kafamızı dinleyebileceğimiz bir yerdeyiz.
sonra fısıltıyla; ne kadar uzaklassan da kopamıyosun bazı şeylerden dertler büyük olunca daha da çok acıtıyo içini. onun nefes aldığı sehirden uzaklaşmak, hiç iyi gelmedi bana. Orada ihtimaller var hiç değilse burda ise koca bi hiççç...

#17ÖZNUR
29.05.2007, 12:30
neyse!! diyor şahin biraz kafa dağıtmak için otelden çıkıyor ve sahil kenarına yürüyüşe gidiyor..bide ne görsün 2 delikanlı 1 çocuğun önünü kesmiş para diyor şahin önce tedirginlik duyuyoor daha sonra delikanlıların yanına yaklaşıyor ve utanmıyormusunuz!! bu küçücük çocuktan para dilenmeye ve delikanlılar biraz şaşırıyor sonra yaptıkları şey çok büyük bi marifetmiş gibi elini kolunu sallayarak yürüyorlar.Çocuğun ağladığını gören şahin`in yüreği parçalanıyor ve sımsıkı sarılıyor ağlama yavrum bak bende seninki kadar para var hem senin karnında açtır gel benle diyor:O ve dewamı İİİ SALLADIM YA:O

ayşirin
04.06.2007, 16:34
Yanında çocukla önce lokantaya gidiyor karınları doyurup lunaparka geçiyolar sırf çocuk bahanesiyle stres atıyor işte:Dgerçi bu çocuğun ana babası merak eder ya :pokey: neyse...:D çocuğu geç olmadan bırakıyor diyelim tam otele dönerken oda ne otel girişinde leyla,, onu görünce şaşkına döner ama öfkeside yüüznde belirgindir...bu aşka sahip çıkılmalı der leyla o gün beni hiç dinlemedin yanlış anladın o benim yıllar önce bizi terkeden abimdi der bunu duyan şahin inanamaz biraz kızarır özürler başlar neden bana fırsat vermedin der kızda hiç beni dinlemedinki ben senin hala o tertemzi leylanım bu aşka sahip çıkmak için buralara kadar geldim aşk insana bunları yaptırıyor işte grur yapmayalım temiz aşklar kim vurduya gitmesin sözleri gözyaşlarıyla inanılmaz sahneler olur şahinin karşısında ...şahin artık kayıtsız kalacak değil annesine leylayı alarak koşar annede olanları öğrenir ve güzel memleketlerine dönerler herşey eskisinden daha güzel olur evlenip mutlu yuvaları olur hatta ikide çocukları olur:D...ama aşktan ziyede sevgi ve saygıyı birdaha hiç kaybetmemişlerdir daha önce yaşadıkları olumsuz olay ders olmuş ve birbirlerini anlayıp dinlemeden yanlışlıklara zemin hazırlamazlar .....ve hikayede burda son olur...

mutlu son ..........hehe onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine...........

e dahada uzatmaya gerek yok dimi ama:flowers: ......selametle......

Berke
04.06.2007, 16:44
o zaman yeni bir hikayeye başlıyalım.
köy öğretmeni
Otobüs ovada adeta şahlanmış bir at gibi uzakları yakın ederek gidiyordu.Murat öğretmen olduğuna hala inanamıyordu.O kadar zorluklar içinde okumuştu ki.Çektiği sıkıntılar aklına geldikçe içi daralıyordu.Fakir bir ailenin çocuğu olduğu için orta okuldan itibaren tatil günlerinde hep çalışmıştı.Herkes tatil yaparken o inşaaatlarda çalışmıştı.Okul zamanı harcayacağı paraları biriktirmişti hep.

ayşirin
04.06.2007, 18:21
evet köyde öğretmen olacaktı ama daha ilk baştan şansızlıklar başladı derler ya fakiri şansızlık daha çok bulur bindiği otogarda köyde ilk zamanlarda maaşını alana kadar kullanacağı harçlık parasıda çalınmıştı beş parasız köye girdi....annesinden de isteyemezdiki durumları vahim....

yav ne şansızlık parayı çalanda kimse kötü adam:pokey: işte....

Berke
05.06.2007, 12:37
evet köyde öğretmen olacaktı ama daha ilk baştan şansızlıklar başladı derler ya fakiri şansızlık daha çok bulur bindiği otogarda köyde ilk zamanlarda maaşını alana kadar kullanacağı harçlık parasıda çalınmıştı beş parasız köye girdi....annesinden de isteyemezdiki durumları vahim....

yav ne şansızlık parayı çalanda kimse kötü adam:pokey: işte....
Parasız pulsuz çalışacağı ilçe merkezine vardı.Aksilik işte ya göreve başlayan öğretmenlere verilen Yolluk parasını para yok diye vermek istemiyorlardı.Çalışacağı köye gidecek parası yoktu.Mal müdürü kendini naza çekiyor bu ay ödeyemem diyordu.Hiç parası olmadığını anlatsada,müdürü inandıramadı.Ne yapacağını bilmez bir halde oradan çıktı.Kime gitsem ne yapsam derken,aklına bir fikir geldi.İlçe kaymakamına çıkıp durumunu anlatacaktı.:)

ayşirin
15.06.2007, 17:32
birde ne görsün ilçe kaymakamı murat öğretmenin kendisinden birkaç yaş büyük çocukluk arkadaşı onu gördüğüne çok sevinen murat öğretmen kendisini ona tanıtır ve başından geçenleri anlatır oda hatırlar ve ona yardımcı olur maaşını önceden almasında öncü olur...ilçe kaymakamı olan arkadaşı ona seninle daha yapacak çok şeyimiz var senin işin çok zor bu köyle neden dersen anlatmaya nerden başlayım bilmiyorum büyük sorun var bu köyde bununlada ancak senin gibi milletine hayırlı olacak bir öğretmen zorla baş çıkabilir sana inanıyorum der...köyün büyük sorunu ise ne biliyormusun?

Berke
18.06.2007, 22:39
-Bilmiyorum ,der Murat öğretmen .
-Bu köyde kızları okula göndermezler,okula gelen kız öğrenci sayısı çok azdır.Ama sana güveniyorum.Senin insanlarla diyaloğun iyi..
Murat Kaymakam Beye teşekkür eder ve oradan ayrılır.İlçenin meydanında köye gidecek dolmuş var mı diye sorar.
-Ne dolmuşu? der sorduğu adam.Oymapınar 4 küçük mahalleden oluşmuş,30-35 hanelik bir köy.Yolu yok ,okulu yok..
Murat şaşırmış kalmıştır.
-Peki nasıl gideceğim?
-Dolmuşla Nurlu köyüne kadar gidersin.Orada Oymapınarlılar olur onlarla köye çıkarsın.

nebevi
29.07.2007, 01:05
murat öğretmenin canı çok sıkılır.aksiliklerin uzaması kadar aksilik varmıdır der ve Nurlu köyüne yol alır.
(zaman gecsede hikayeyi sürdürelim.)
nurlu köyüne giden arabaya binince köylüler meraklı meraklı bakarlar.aralarında fısıldaşmalar vukuu bulur.murat öğretmen muradına varmak için çektiği çileleri hesaplamakla meşgulkeen oda ne

araba kalkar.sorun yok kalkan arabanın içindedir.
çoook büyük bir yorgunluk hisseden murat öğretmen ilginç bakıışların ardından gelen soru yağmuruna tutulur...
yorgun insana soru sorulunca nekadar zor cevap verildiğini tahmin edersiniz ki aynen öyledir.

nebevi
29.07.2007, 01:12
evlaadım nerden gelirsin nere gidersin
m ö cevap verir
Hay dan gelirim. HU ya giderimm diyecektir ki çevirir .aslen o çevirmenlik de yapmıştı.istanbulda .kuzu cevirmenliğiiii.demiyoruz tabiiki .ingilizce arapca farsca o biçim yaniii

ayşirin
31.07.2007, 12:41
hikayeyi tamamlayalım derken uzuyor yahu:)

herneyse uzun bir zaman sonra köyde hertürlü zorluğu yenen murat öğretmen birçok kızöğrencininde öğrenime başlamasının verdiği sevinçte üzerindedir):
birgünde sınıfta bayılan m.ö gözünü ilçe hastanesinde açar ve ince bir hastalığı olduğunu öğrenir bu genç yaşında:( bakalım herşeyin üstesinden gelen m.ö bu durumda ne yapacaktır...

nebevi
31.07.2007, 22:56
tabiiki ilk anda yıkılsa da bu da Allah ın imtihanı der ve tevekküle koyulur.bir yandan şifası için dua ederken diğer yanadan vatanın evlatlarına şevkatle eğitim öğretim verirken daha çok bağlanır.artık gönlüne onlardan ayrılık daha zor gelir .
Bir gün köy kahvesinde konuşulanlara kulak kabartır :dancing:hatta ilk kabakulağın doğuşu m ö dir.:D
Bu adamlardan duydugu hayatının akışını değiştirecek olan şey neydi????
Bulana :clap2:

habeşi
31.07.2007, 23:02
köyden kovalım yoksa bizim çocuklara bulacaktır bu hastalık...

aBı ReyyaN
01.08.2007, 11:19
değildir tabiki =),köyde kendisinden deli diye bahsedilen bilinmeyen bir gönlü güzel vardı

köylüler: 'bu bizim hastalıklı sevdeden başkasına ders veremez.'diye kendi aralarında alay ederek hüküm
koyuyorlar dı.Sevde dedikleri asaleti bey kızında olmayan edebli bir kızdı.Onun deli olarak adını çıkartan olay;yaşadıkları şehirde babası büyük şehrin hakkını verememiş çocukları için çalışıp çabalamış ,bunca yükün stresine dayanamayıp vefat etmişti.Onlarında babalarından kalan bu kötü kalpli insanların yaşadığı köyde virane bir evleri vardı.ve artık koca şehirde onlara çalışıp bakacak kimseleri yoktu,halbuki Dini eğitimini büyük bir heyecanla almaya başlamıştı Sevde ,hafız olacaktı.Hiç bilmediği güzellikleri öğrenmiş ve uygulamak için başlamıştı bile.ama Bu ani değişim onun hayatını ebeden değiştiren ortamdan ayrılmasına sebep olmuştu ki imtihan başlamıştı ne çare.Köye geldiklerinde Sevde'nin adını bile unutmuş olan amcası nın himayesinde olmak zorundalardı o ve kardeşleri birde zavallı , konuşurken bile sesini karşısındakine duyuramayacak kadar bezgin annesi. amcasının kaba ve nahoş olan yaşam biçimi bu nazik çiçeğin hergün biraz solmasına neden oluyordu.İçki içip geceleri nara atarak gelen bir sarhoş amca ile yaşamak zorudaydı artık evde hizmetci gibi çalışıyor amcasının hanımı tarafından da sevilmiyordu ,sükut bir halde kardeşelrinin ve bütün evin yükünü yüklenmiş haykırışlarını ahire saklarcasına sanki bağlamıştı dilini ve onun öğrendini dini kurallara göre o köydeki hiç bir yabancı erkeğin yanına çıkmıyor bu sebeple insanlar tarafından yabani bir insan gözüyle bakılıyordu,bu köyde insanların hiç bir insani kuraldan haberleri yoktu,bir okulu bile kabullenmeyecek kadar kaba ve cahil olan bu köylüler ilim gibi bir hazinedende kendilerini ve çocuklarını mahrum bırakıyorlardı O da bunun bilincindeydi ama onun bu ortamda bunları hayatına geçirmesi çok zordu.onlar yunus peygamberin kavminin inadına eş bir inat ve dik başlılıkla daha önce görmedikleri yenilikleri ,gelişmeleri hayatlaraına getiren onlara kazandırmaya çalışan hiç kimseyi kabullenmemişlerdi,sevdenin dini prensiplerini ve hiç görmedikleri var olan doğruları kendi doğrularına rakip görüyorlardı .sebep buydu..Amcasının zengin olması sevdeye bir şey katmıyordu çünkü o ,o evde bir fert olarak bile sayılmıyor du,köylülerin düğün ve benzeri toplandıkları umumi hiç bi yere gitmeyen o köydeki herkeste şeytani bir merak uyandıran bu hali köyün kadınlarının dilinden herkese yayılmış ve artık sevde deli,sevde hasta ,gibi kendilerine çok basit gelen bu iftira oyununa sırayla parmak kaldırmışlardı,Murat öğretmen duyduklarına kendi adına ve sevde adına üzülmüştü merak etmişti gerçekten gözünün önüne deli ve hastalıklı bir insan geliyordu hatta kendisini böyle bir insanla andıkları için bir an gurur bile incinmişti ama bilginin kendine verdiği olgunlukla acımış mantıklı düşünebilmişti,gidip sevdeyi görecek çaresi neyse yardımcı olacaktı,halbuki otada dert yoktuki çare aransın asıl çare aranması gerekenler ,beyinleri katmer katmer kireç tutmuş ,düşünme kabiliyeti ceza olarak ellerinden alınmış ve artık sanki dünyadaki geriye kalan ömürlerinn mühletini doldurmak için yaşayan boş gönüllü kara çayır halkıydı..

murat öğretmen üzgündü ,nasıl bir ortama düştüm diyordu hastalığım a şifayı RABBİM verecektir ümitsiz değilim ,neden bu kadar büyütülmüştü,hem bulaşışıcı bir hastalık değildiki ,onlarınki gibi şifası olmayan bir hastalık hiç değildi, ne yapacağını bir türlü hayal edemiyor du ,artık düşünmek istemedi ve ağustosun en sıcak gününde sesiyle ,beynin ve ruhun içine birikmiş acıtıcı bütün olumsuzlukları söküp götürürcesine nadide nağmelerini esirgemeden öten cırcır böceğinin sesinin verdiği huzurla dalabildi anca....

nebevi
01.08.2007, 23:04
(tebrikler.süpersiniz arkadaşlar.:clap2:)

sabah köyün yanık sesli müezzininden duyduğu kutsal davetle gözlerini açan m ö hemen toparlandı.saygıyla ezan Muhammediyi dinledi.kalkıp abtest alıp camii ye gitti.sayısı az cemaatin arasına süzüldü.
namazdan sonra uzun uzun dua ediyor ALLAH ım huzuruna varınca hergünüm için _BUGÜN BENİM İÇİN NE YAPTIN? diyeceksin.neolur bu günümü seninle doldur diye Rabbisine niyaz ediyordu....
vakit birhayli ilerledi ki Sevde diye anlattıkları hasta kızın evini bir köylüye sordu.köylü hem tarif ediyor hemde merakını gizlemeye çalışsada başaramıyordu ve tariften hemen sonra dayanamadı sordu
_evladım ne işin var o deliyle
m ö
_evini tarif ettiğin için teşekkür ederim teyzem.Sevde nin hastalığını ögreneceğim neymiş
_evladım birde muallim olacan.sen varda kendi derdine deva ara.
m ö iç dünyasında dişlerini sıkarak laa havle çeke çeke uzaklaştı oradan

nebevi
01.08.2007, 23:36
sevdeyi gördüğünde adeta şok yaşadı.içi yandı?bu kızın sıkıntıdan psikolojisi bozulmuş hertürlü stresini diline vurur olmuştu.sürekli hareket edip kendine uğraşı çıkaran konuşan biri.belki tedavisi vardır diye kendi kendine ümit ışığı yaktı.hemen bu kızı istanbulda ki psikiyatri uzmanı arkadaşına ulaştırmalıydı.ama nasl?
diğer yandan kendi tedavisi için ankara ya gitmesi şarttı.ve iki hasta için tedavisi yol harçlığı...yüklü bir paraya ihtiyaç vardı.parayı bulsada kızın amcası nasıl izin verirdi..
bir çare bir yol ???evet çok iyi tutacak bir çare bir yoll?

Berke
02.08.2007, 00:29
Sapasağlamdım köye geldiğimde diye düşünüyordu.Ne oldu bana böyle,ince hastalıklara yakalandım.İnsanoğlu işte uğraşması zor iş.Sapasağlam adamı hasta ederler.
''Allahım sana güveniyorum''diye içten ve samimi bir şekilde düşündü.Gitti kızın amcası ile konuştu.İnanılmaz bir şey adam hemen ikna oldu.Şimdi iş paraya kalmıştı.EE durum böyle olunca gidilecek tek yer vardı.Kaymakamlık.Gitti kaymakama durumu izah etti.Kaymakam kendisinin ve kızın tedavisi için gereken bütün masrafları karşılattıracağını belirtti.
Ertesi gün Murat öğretmen,Sevde ve amcası yola çıktılar.

nebevi
02.08.2007, 01:03
Murat ö ilk işi istanbul daki arkadaşını bulmak oldu ve buldu.Sevde yi teslim etti.amcayı da unutmadı ona da bilet alıp köyüne yolladı(aslen amca ;fakir ama onurlu Sevde nin zıttına ,zengin ama cimriydi.).zaten yollamasa o tuhaf amca yı ne yapacaktıki yanında taşıyıp.??bi bilet parasıyla fecimsi amca dan kurtuluyordu işte...daha ne olsundu ki...
m ö Ankara ya yol aldı.ve hastaneye yatırıldı tedavisi basladı.ince hastalığını ince ince tedavi ettiler.aradan uzuuun ince bir yıl geçti

Berke
02.08.2007, 01:10
Artık herşey farklı olmalıydı.Murat öğretmenliği bırakmayı düşünüyordu.Farklı bir yerde ,farklı bir iş kurmalıydı.Ne yapsam acaba diye düşündü.İslami bazı hassasiyetlerinden dolayı öğretmenliği pek sevememişti.Kendiyle çelişir gibiydi.
Neyse uzatmıyalım,Murat bir kitabevi açmaya karar verdi.Hem islami kitaplar satacak ,hemde dilinin döndüğünce insanlara bir şeyler anlatmaya çalışacaktı.
(Hikaye farklılaştı,tekrara farklılaşmazsa.:))

nebevi
02.08.2007, 01:28
( anlaşıldı tamam:D)
daha sonra kendi iç dünyasını inceledi.uzun zamandır hem çektiği sıkıntılar hem tedavisinden dolayı geçen süreç yeniden kendisinde bilgilerinin tazelenmesini gerektiriyordu. talebelik yıllarındaki hislerini özledi ve kendisini tekrar yetiştirmek adına sağlam bir kaynak arayışına girdi.
murat öğretmen öğrenciliğin güzelliğini asıl şimdi FARKETTİ.

Berke
02.08.2007, 01:32
Olmaz dedi.Bırakamam öğretmenliği,ne iş nede öğrencilik.En iyisi mesleğe devam.Sabit bir gelirim var ,diğerlerinin sonu belirsiz.Hem çocuklara öğreteceğim çok şey var.Dedi,

nebevi
02.08.2007, 01:38
fakat öğretmenliği bırakmamakla birlikte öğrenmeye de devam edecekti.
çünkü Yüceler Yücesi rasül
İlmi beşikten mezara tahsil ediniz
buyuruyordu

nebevi
02.08.2007, 01:44
MİLLİ EĞ BAK na koşa koşa gitti baş vurdu.(kanamadı kiiiii dedi ve ) bakan dan görev istedi.o bakan kişi meğer m ö de= acı varmı acı =diye bakıyormuş.o kişi dedi ki ben sizi milli eğ bakanıma bağlıyım..

Berke
02.08.2007, 01:45
Rasül bir söz demişse mutlaka doğrudur dedi.Öğrenmeye ve kendini yenilemeye karar verdi.Okudukça eksiklerini farkediyor ve bildiğini zannettiği konuları gerçekte tam bilmediğini anlıyordu.Asrı saadet hayranıydı.Sahabenin birbirlerine karşı olan sevigsine imreniyordu.Acaba bizde şimdi onlar gibi yaşayabilirmi
yiz. Sadece Allah rızası için birbirimizi sevebilirmiyiz diyordu.,arkadaşı yaşar öğretmene.

Berke
02.08.2007, 01:46
Bu arada hikayede hatlar karıştı.

nebevi
02.08.2007, 01:46
busefer m ö nereye düştü?

Berke
02.08.2007, 01:47
doğuya mı gitsin batıya mı,kuzeye mi,güneye mi?

nebevi
02.08.2007, 01:49
evet topluyoruz.
m ö düştü işte vatanımızın bi toprağına .ve filiz vermeye başladı yani insan yetiştiriyordu.yanında fikirlerini çook beyendiği ve kıymetli olduğunu farkettiği bir arkadaş bulmuştu ki o da yaşar öğretmendi..

nebevi
02.08.2007, 01:54
yaşar ö ne yaşar ne yaşamazdı.(okulda yaşar ne yaşar ne yaşamaz diye bi tiyatroya gitmştm oradan aklıma geldi ki burayla bağlayalım)
yani yaşar ö bu dünya da yaşar fakat sadece bu dünya için yaşamazdı

Berke
02.08.2007, 01:54
Yaşar öğretmenle kardeş gibi oldular.Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyordu.Murat ö. 1-2-3.sınıfları yaşar ö.de 4-5.sınıfları almıştı.Üç sınıfı okutmak gerçekten zor bir işti. Hele birinci sınıflara fazladan zaman ayırmak gerekiyordu.üç sınıfın toplamı 25 öğrenci idi.

nebevi
02.08.2007, 02:04
evet zor ama güzel bir görevdi.o minicik çocukları madden manen kabullenmişti.yirmibeşi beşe böldü .beş çıktı
her namazının ardından her beş guruba uzuuuuuun uzun isimleriyle dua ediyordu.çünki ilmi bir sohbette duymuştu.hoca duası makbuldür.diye

Berke
02.08.2007, 02:08
Öğrencilerde murat öğretmeni çok seviyorlardı.Onu gördüler sevinçle ''öğretmenimmmm'' diye bağrışarak etrafında toplanıyorlar.Elini tutabilmek için yarışıyorlardı.

nebevi
02.08.2007, 02:16
durumlar böyle giderken artık farklı bir eksiklik hissetti benliğinde.sadece bu tür ilimleri tekrar etmek bir insanı tamamlayamaz..VE
yaşar öğ den islami kitaplar aldı okudu.istanbul dan bir çok kitaplar getirtti okudu.ve yaz tatili gelmişti
yaşar ö, istanbul daki kitapçı arkadaşı(kitapçı olmaya karar verirken yardımcı olan dostu)ve murat ö umreye gideceklerdi.......

Berke
02.08.2007, 02:20
Murat öğretmen umre ve hac hakkında yazılan kitapları okumaya başladı.Çünkü bu hususta bilgisi yoktu.Diyanete gereken başvurularını yaptılar.Asrı saadetin yaşandığı toprakları göreceği için çok heyecanlanıyordu.

nebevi
02.08.2007, 02:22
umre hazırlıkları yapıldı .
nihayet varıldı.
otele uğrayıp abtest tazeleyen genç ama ihramlı küçük fakat manen büyük öğretmen kadrosu Kabe yi Muazzama nın tam karşısındaydı....AMAN YARABBİ BU NE GÜZELLİK.HİÇ BİR DUVAR BUKADAR ANLAM YÜKLÜ OLAMAZ.İLK DEFA DÖRT DUVAR OLAN BİR YAPI SANKİ BANA BEN CANLIYIM DER GİBİ ANLAMLI ANLAMLI BAKIYORDU.
Bu duygu onları kuşatmıştı ve KABENİN KARŞISINA DİZLERİ TİTREDİ BİRDEN YÜRÜYEMEDİĞİNİ HİSSEDİ ORACIKTA DİZ ÜSTÜ ÇÖKÜP KALDI

nebevi
02.08.2007, 02:26
LEBBEYYK ALLAHÜMME LEBBEYYYK okunan arapca duaları manalarını da biliyordu
MANASI buyur Eyyy RABBİM emrine amadeyim .sen benim Rabbimsin ne istersen yapmaya razıyım.
Kabe nin etrafında tıpkıı ışığa aşık pervanelerin dönmesi gibi dönen müminleri arsına bıraktılar kendilerini VE tüm günahlarınııı

nebevi
02.08.2007, 02:29
mükemmel bir manevi iklimden sonra Kabe ye veda zamanı geldi.
artık Medine ye Rasulullah ın yanına gidiyorlardı.
Veda tavafı gönüllerini yaktı.Ya Rabbi sevdiğine veda nekadar acıymış,
ve buruk kalpleri onaran Rasül diyarına hareket ettiler

nebevi
02.08.2007, 02:33
Mekke nin ayrılık acısını şimdi az da olsa anlayabiliyorlardı.fakat bir hikmet var ki MEKKE den ayrılıp MEDİNE ye Rasulun yanına yaklaştıkca sanki Hicret teki gibi Medine bizi barındırır Medine bize dermendır.diyen iç dünyaları ferahlıyordu.

nebevi
02.08.2007, 02:35
YÜCELER YÜCESİ PEYGAMBERİN YANINA ŞEYH ŞAMİL GİBİ SÜRÜNEREK GİRMEK VARDI YA.
BİNLERCE SALATÜ SELAM O NA
Medine kalplerini bambaşka olgunlaştırmıştı.....
...

Berke
02.08.2007, 02:36
Murat öğretmen bambaşka bir dünyadaydı sanki.Herşeyi kafasından ve gönlünden silmiş.Sadece Allahın rızasını nasıl kazanabilirim düşüncesi ve Allah,peygamber ile Allah yolunda cihad sevgisi ile doldurmuştu yüreğini.

aBı ReyyaN
02.08.2007, 12:42
arkadaşlar çok hızlısınız maşallah:)

benim aklımda çok güzel fikirler vardı sevde hakkında ama sevde gittimi şimdi ? ne çabuk bitti gelişti herşe biraz daha ağır ilerleseydik ,neyse bende size uyayım :dancing:

murat öğretmende bu cihat sevgisi o kadar büyüdüki ırak'a gitmeye karar verdi , arkadaşları ona engel olmaya çalışıyorlardı , tabiki onun içindeki bu sevgiyi anlayamazlardı ve ikna edemediler,murat öğretmen nasıl olsa hastayım madem ölüm tek bir defa gelecek oda neden ALLAH için olmasın (bu ezgiyi çok seviyordu zaten=) )dedi ve hazırlıklara başladı kendine kurşun geçirmez yelek ve bir kaç silah alaıp gidecekti
birde yanından hiç ayırmadığı türkçe açıklamalı muhemmaed esedin tefsirini....

nebevi
02.08.2007, 21:46
(aa bir anda nolmuş)

Mücahit Murat mükemmel bir imanla :sweatingbul: Allah niçin ter döküyor,gençlik nimetinin ve bu enerjisinin şükrünü ödemeye çalışıyordu.imanı kuvvetleniyor sanki savaştıkca değil yorgunluk, gücüne güc katılıyordu.mükemmel manevralarıyla düşmanın kökünü kazımaya :boxing:hızla devam ederken o da neeeeeeee
MÜCAHİT M kafirin:ph34r: attığı kurşunla:nep: vuruldu ve yere düştü....
:cray:
:cray::cray:
mücahit arkadaşları ağlıyor ve o nu memleketine gönderiyorlardı....:cray:
mücahit murat öğretmen şimdi hastanede yoğun bakımdaydı
o gün hastanede yoğun bakım bölümü çok yoğundu...
bir telaş koşturma
acaba bu nedir diye merak eden bir doktor hızla yaklaştı...
bu doktor bir baktı ki gazi mücahit murat öğretmene YA RABBİ SEN MÜMİNLERE ACI dedi çünkü durumu vahimdi.çok üzülmüştü keşke yardım edebilsem
derken hanımını aradı.
hanımı telf açtı
_selamün aleyküm SEVDE
_Aleyküm selam hayırdır Hüseyin neoldu

nebevi
02.08.2007, 21:52
durumu anlattı sevde çok üzülmüştü.kimdi acaba bu yiğit?yanına gidip Kuran okumalıydı bu mücahide.hemen kalkıp eşinin çalıştığı hastaneye gitti.
içeri girdi
g m m ö ne yöneldi
uzuuun uzuuun Kur an ı Kerim okudu.......
MURAT ,polatımsı birşeydi.
yani aldığı yaralar iileşiyor ve şifa buluyordu...
hemen ölmüyordu.

nebevi
02.08.2007, 21:56
ve uzuuun zaman akabinde gmmö şifaya nail oldu.
artık istanbul da kalacaktı karar vermişti.başında uzuuun uzuun Kur an okuyan SEVDE hoca yı doktoru anlatmış hanım okudu demişti.
aklına kendi görev yaptığı köydeki Sevde geldi.

aBı ReyyaN
02.08.2007, 22:03
sevdeyle doktor beymi evlendi? neyse nasip ben murat öğretmenle karşılaştıracaktım kısmet diyelim..

murat öğretmen yaşadığı duyguların etkisiyle acılarını dahi hissetmiyor gördüğü manzaralar birer resim karesi gibi gözünün önünde hala canlılığını koruyordu.

okula çağındaki çocukların virane ev köşelerinde saklanmaları,kafir amerikan askerlerinin eline düşenlerin ise zevkle işkence ederek öldürülmeleri aklına geldikce gözünden akmaya gücü yetmeyen göz yaşları kan olup yüreğinden akıyordu.

ama elinden geleni yapmış oraya gidip ALLAH yolunda cihat etmişti bir nebzede olsa rahattı ,çünkü ölse şehit olacaktı,düşündüğü üzüldüğü şeyler ,o dayanılması çok zor ortamda kalan masum kadınlar ve çocuklardı, onların kurtulması niçin RABBİNE niyazda bulunuyor kendi hali aklına dahi gelmiyordu....

aBı ReyyaN
02.08.2007, 22:05
nebevi kardeşim sen hikayeyi bitirmeye niyetlisin galiba:)

nebevi
02.08.2007, 22:07
SEVDE acaba iyileştimi ?hafız olcaktı oldumu .ve nerelerde ki...DİYORDU İÇİNDEN
psikiyatri uzmanı arkadaşını aradı.Sevde nin iyileştiğini ve okuyup hafız olduğunu sonra da bir doktorla evlendiğini.......anlattı
eşi dediği doktor kendisiyle ilgilenen doktor Sevde de hanımıydı.
teşekkür mahiyetli evlerine gitti.ve Sevde yi görünce tanımış cok sevinmişti.
oturu konuştular.
konuşmanın bir kısmında şu cümleler dökülmüştü Sev denin ağzından
_hocam sizi gördüğüm anda tanıyamamıştım.yüzünüz de yaralıydı.fakat çok üzülmüştüm.Rabbime dua ettim YaRabbim murat öğretmenim benim kurtuluşuma sebeb olmuştu.ne olur benim dualarımı da bu mümin kardeşimim kurtuluşuna sebeb kıl.ne olur duamı kabul eyle.

nebevi
02.08.2007, 22:22
nebevi kardeşim sen hikayeyi bitirmeye niyetlisin galiba:)
amade kardeş nası yapsak bitirsek mi yoksa nasıl olsa gazi murat öğretmen ,polatımsı birşey.hem daha kendine kısmet de bulamadı.her türlü uzatmaları oynamaya müsait.:O

aBı ReyyaN
02.08.2007, 22:47
kardeşim sen güzel uyduruyorsun maşallah :)ben daha ağırdan almayı planlamıştım neyse bir roman kitabı çıkarayım en iyisi ordan okursunuz murat öğretmenle sevdeyi :Obuyur kardeşim devam et...

nebevi
02.08.2007, 23:14
amade kardeş bana bir isim yaz .şöyle beyendiğinden olsun

aBı ReyyaN
03.08.2007, 00:35
eğer bayan ismi soruyorsanız aişe umman olabilir, bay ismi muhammed numan ,

Berke
03.08.2007, 01:21
Hikayeyi bitirip biraz da masal anlatmaca mı oynasak arkadaşlar ne dersiniz?

ayşirin
03.08.2007, 01:29
yahu ya ne göreyim hikaye neredeyse roman olacakmış:D negüzelde devam etmiş süpersiniz ya...bir kaç cümlelerden sonra hikayeyi bitirelim..:)
m.öğretmen gazilik makamınıda almıştır ama birtürlü evlilik nasip olmamıştır...velakin bir sorun var gazi oldu çünkü bir ayağını kestiler kör kurşunlar onun bir ayağını almıştı...ve bu durumundan dolayı her genç kızın kendisini eş olarak istemeyeceğinide düşünmeden edemiyordu aklından bir genç kız ayağı olmayan eş istemez karamsarlığı içerisindeydi...ama helal süt emmiş allahını bilen kulundan utanan imanlı genç kızlar yokmu vardır görünüme değil iç güzelliğine meraklı olan...ama karşısına çıkarmı acaba nerede bulabilirdi...

Berke
03.08.2007, 01:35
Murat öğretmeni gıyabında duyan ve tanıyan Rümeysa,nasıl birisi olduğunu çok merak ediyordu.Kader bu ya bir gün murat ve yaşar öğretmen kitapçıda yeni kitapalara bakarken,Rümeysada bir arkadaşı ile Emine Şenlikoğlu'nun bir kitabını sormya gelmişti.Yaşar öğretmenlede tanışıyorlardı.Hal hatır sordular,tabi ayıp olamsın diye arkadaşlarınıda birbirlerine tanıttılar.Rümeysa ve Murat gözgöze gelir gelmez ,sanki bir elektriklenme oldu ...

ayşirin
03.08.2007, 01:44
işte o an :D

gerçekten kısmetindeki insan rumeysaymışcasına farklı bir şeyler hissetti fana halde içi ısınmıştı ama ya rümeysa onun hislerinden eminmiydi acaba m.ö yü istermiydi...tabi önce yaşar ö.ye açıldı ,candostu yaşar ö. de neden olmasın olur görücü usulü görüşürsünüz fakat rümeysa inançlı bir kızdır takıntıları yoktur velakin babası herkese vermiyor gaddar birisi....inş. onun rızasını kazanırsın dedi ve hep beraber hayırlı iş için yola koyuldu murat.ö. ve yaşar.ö ve eşi sevdede...

Berke
03.08.2007, 01:56
Murat öğ.ün heyecanı hat safhadaydı.Ya Rümeysa beğenmezse,ya babası kabul etmezse.Ama yaşar öğretmenin:
-Her şeyin hayırlısı kısmetse olur.Sözü ile hayal aleminden uyandı.Doğru söylüyordu arkadaşı.Yazılmamışsa ne yapsa boştu.
Rümeysa'nın babası gayet olgun karşıladı onları.Tabii iyiki geldiniz hemen vereyim diyemezdi.Bir iki kem küm etti.Bir saat kadar oturduktan sonra,izin alıp kalktılar.
-Ee ne olacak şimdi .diye sordu Murat.
-Sabırlı ol,birden olmaz.Daha çok gelip gideceğiz.dedi.Yaşar öğretmen.

ayşirin
03.08.2007, 02:13
gaddarlığıyla bilinen rümeysanın babası murat ö. herkese yaptığını yapmadı sanki kızını vermek için beklediği insan murat ö. miş gibi düşünülenin tersini yaptı vermek için sabırsızlanıyordu...gaddardı ama hiçbirşey onu hayatıının her kademesinin başarılarla dolu olan murat öğretmenden uzak tutamazdı çünkü o dava adamlarını severdi...nede olsa m.ö de dava adamıydı yaşantısı boş değil dolu dolu vatana millete hayırlı bir evlattı ve mükemmel bir damat olacağından emindi..hisleri kuvvetliydi rümeysanın babasının sırf bu hisleri yüzünden kızını kimseye vermedi ama artık güzellikler gelmeliydi ve geldi...:)

Berke
03.08.2007, 02:20
Yaşar öğretmen Rümeysaların evlerine tanıdıklarını gönderip kararları hakkında fikilerini öğreniyordu.Olumlu sinyali alınca tekrar gittiler ve kahve içildi.Murat öğretmenin sevincine diyecek yoktu.

ayşirin
03.08.2007, 02:30
çiçekler hazırlanmıştı kırmızı güller yani:)en fiyakalı takımınıda giymişti dünyadaki en değerli anneciği, en güzel nimeti , yanındaydı hayırlı olan iş için...herkes topyekun süslüydü anlayacağınız...

ya rümeysa o diğer genç kızlardan farklı iç güzelliğine hayran olduğu m.ö için çok heyacanlıydı ona içi feci ısınmıştı dualarındaki insandı onun için çünkü o iki dünyasını saadete erdireceği insan arıyordu ve murat ö. umduğu şekildeydi..

ve herkes biraraya geldi hayırlı iş oldu yüzükler dularla parmaklara takıldı...hayatı zorluklara geçen murat öğretmenin bu kez ........

Berke
03.08.2007, 02:58
Rahat bir şekilde hiç bir zorlukla karşılaşmadan ve istediği gibi islami hassasiyetleri olan bir kızla evlendi.Evlilik farklı bir olaydı.Artık hayatını birisi ile paylaşacaktı.Birlikte yaşayacaklar,birlikte düşünecekler,birlikte sevinip,birlikte üzülecekleri.Rümeysa ve Murat gerçekten çok mutlu oldular.
Ayşirin son noktayı sen koy istersen.:):flowers:

ayşirin
03.08.2007, 03:09
:frantic:ya banene bende sana bırakıyodum herseferinde:D

herneyse tabiki birbirinin dengi olan insanlarn murat ö.nin ve rümeysanın evliliği güzel gidecek ama rabbim sevdiği kullarına daha çok sıkıntı verir ve onlarda ara ara rabbimiz tarafından belli şeylerle imtihana tabi tutulacaktır...ama onlarda bu güzel ahlak ve iman sevgisi olduğu için eminiz tatlı yaşamlar sürecekler şimdiden murat ö. rümeysaya umre sözünü mihir olarak vermişti başta herşey her adım allah yoluna atılmıştı...ki......hayatın en güzel zamanında birbirini yakalayan bu çift hep bahtiyar olduklarını duyar gibi oluyoruz şimdideeeen onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine:).............

Berke
03.08.2007, 03:36
Yarın kim yazarsa yeni bir hikayeye başlasın yada masala:)

nebevi
03.08.2007, 08:13
:DAllah mesud ve bahtiyar etsin.( duruuun bu hikaye bitemeez amade kardeşten isim rica etmiştim.onlarıda yazıyım .iki çocuğu oldu Aişe umman ve Muhammet numan:D)
berke , Ayşirin ve amade kardeşlere teşekkürler

mutlu soon.

aBı ReyyaN
03.08.2007, 13:37
bu kadar güleceğimi hiç tahmin etmezdim halbuki bu kısa hikayeden Ahmet Günbay Yıldız abi her halde iki kitap çıkarırdı,neyse ALLAH mutlu mesut etsin murat öğretmenle rümeysanın çocuklarına isim koyacağım hiç aklıma gelemzdi ALLAH hayırlı evlat etsin...

yeni hikeye

isim;sabır

sabahın erken saatleriyedi,ne güzeldi daha hiç kimseler yokken meydanlarda ,uyanmak ve sanki hayatın o anları sadece kendisine tahsis edilmiş gibi sessizliğin ve temiz havanın tadını çıkarmak,tabi güneşin doğuşunu seyretmek hiç bir dünyevi gücün bir çok uğraşına rağmen eşini yapamayacağı gösterilerin yanında harika üstü bir olay ,serçeler az önce uyanmış sesleriyle kulakların pasını silercesin ötüşüyor ordan oraya uçuşuyor birbirlerine cilvelerle günü karşlıyorlardı,

feride sabahın bu saatinde kalkar namaz kıldıktan sonra kur'an'ı Kerimini eline alır bir sayfada olsa mealini okur ve okuduklarının verdiği o eşsiz duygularla tefekküre dalardı,RABBİYLE başbaşa olmanın verdiğpi mutluluğu ona hiç bir şey vermiyordu,okumayı çok seviyor kendince eski ajandasına resimler çiziyor arapca RABBİ ve sevgilisi RASULUN isimlerini yazıyor ,kalp içine alıyor ve sanki kalbinde o nun sevgiden başkasına yer olamaycak kadar derin bir sevgi besliyordu sahibine ..

canlı neşeli aynı zamanda çok kırlgan olan feride anne babasıyla yalnız yaşıyordu kardeşi okumak için başka meleketler gurbete gitmişti babası fakir olması sebebiyle burs alarak okuyordu ferit,feride ise okumamıştı ama okumuş insanlardan bile fazla çeşitli bilgisi vardı,kendini yetiştimek için herşey yapıyor arkadaşlarından kitap alıp okuyordu ,onun yaşındaki gençelerin kıyefet süs gezmelere verdiği önemi o kitaplara ,bilgiye veriyordu onun için hayattaki herşeyin anlam kazanması ilimle oluyordu...

zümrüd-ü anka
03.08.2007, 13:44
ancak hayatta hiç birşey kolay değildi ve ferideninde sorunları vardı
sorunu içinde bir türlü aşamadığı büyük yalnızlıkdı o bunu mutlaka RABBİNİN bir ferahlığa kavuşturacını bilerek ondan yardım istiyordu ona sığınıyordu.
yine bir gün bu yalnızlığın sebebini düşünürken içeriden bir ses geldi
annesi ferideyi çağırıyordu sesinde bir telaş vardı sanki içindeki hüzün dahada arttı ve acele ile annesinin yanına gitti....

(hikayeyi katletmemek dileği ile inşAllah:) )

ayşirin
03.08.2007, 19:01
kendi içinde yalnızlıkla boğuşan feride annesinin telaşlı sesiyle koşar adımlarla yaklaştı ne görsün abisi ferid eli yüzü kan içinde bir arkadaşının yardımıyla eve gelmişti...neoldu neoldu sana aman yarabbim diyorlar bir türlü mana veremiyorlar ve hüzün içinde açıklama bekliyorlardı...açıklamada inanılır cinsten değildi...!

nebevi
04.08.2007, 00:27
(yolda giderken başıma kalas düştü desem hikayeyi katlederim ya da ferit i .çünkü ölme oranı büyük.:))neyse

ferid net konuşamıyordu.sadece dediği kelime anne korkmayın bişey yok.desede görünen köy kılavuz istemedi.ferit açıklama yapamadan bayıldı.hemen hastane ye kaldırdılar... ambülans da annesi ve feride bilinmez sıkıntıların kapısını hüzünle aralıyorlardı.

nebevi
04.08.2007, 00:41
hastane yolu sanki uzadıkca uzuyordu.nihayet hastane ye ulaştılar.acil servis görevlileri yardıma koştu.
doktor beyin kontrolüyle belirlenen ilaç serum vb şeyler verildi.
bir müddet sonra ferid kendine geldi.annesini başında bekliyordu.ferit annesinin ağlamaktan şişmiş gözlerini görünce kalbinin acıdığını ve titrediğini hissetti...
anne dedi
annesinin gözleri parladı.onun için oğlunun sesini duymak en güzel hediyeydi bugün...
_oğlum nasılsın?
_iyiyim anne yok bişeyim
_oğlum ne oldu sana
_anne anlatmak istemiyorum

Berke
04.08.2007, 00:47
Durum gizemli bir hal almıştı.Ferit niye anlatmıyordu başına gelenleri.
-Kimler seni bu hale düşürdü ,oğlum söyle hadi.
_Kimseyle alakası yok anne,söyleyemem.
-Elleri kırılsın nasıl kıydılar sana?

nebevi
04.08.2007, 00:54
içeriye feride girdi.kardeşini ayılmış halde görünce sevinçten ağladı
günün meşhur sorusunu o da sordu tabiiki
ne oldu sana
_lütfen bu soruyu bana tekrar sormayın.anlatamam dedi.
yaklaşık iki hafta hastanede kaldı ve taburcu oldu.
feride ise iç dünyasında çoğalan sıkıntıları bastırmaya çalışıyor ailesine neşe vermeye gayret ediyordu.
bir gün telefon çaldı.feride açtı.ses kalın bir adamın ürpertici versiyonlu ses tonuydu.
_alo feride hanınla mı görüşüyorummm

Berke
04.08.2007, 01:01
-Evet,benim.Siz kimsiniz?
-Bak güzelim abin bize borçlandı.Borcunu ödemezse şakamızın olmadığını gösterdik.Size 48 saat süre veriyorum.Bu zaman zarfında 10 bin ytl getirilmezse sonuç hiçte iyi olmayacak.Ben sizi tekrara arayacağım.
-Bana bak serseri sen de kimsin.Ne borcu,ne diyorsun sen.
-Hahahaha bak sen sen bayağı çetin çıktın...
-Bana bak kardeşime,bir kere daha bulaşırsanız sizleri perişan ederim.
-Vay vay.Görüşeceğiz.
(senaryoya döndü biraz):)

nebevi
04.08.2007, 01:27
kardeşini vuran adam bendim sıra sana geliyor
benim ki de aynı kapıya çıkmş .
yani kesin bu adam o adam

Berke
04.08.2007, 01:37
-Tamam seninle istediğin yerde buluşalım istediğin parayı getireyim.
-Yarın saaat 14.00 te aslan galerinin önünde buluşalım.Sakın polise haber verme,yoksa sizin için iyi olmaz.
-Tamam o saat te orada olacağım.
Ertesi gün Feride elinde bir çanta ile kapıdan çıkarken annnesi :
-Nereye gidiyorsun kızım?
_Rabialara kadar gideceğim Anne.
-Tamam kızım geçikme.
-Gecikmem anneciğim.
Saat 14.00 te galerinin önüne varmıştıki.Takım elbiseli iki adam ,onu görünce dikkatle bakmıya başladılar.Bekelemeye başladı.Adamlar yaklaştılar:
-Feritin kardeşi senmisin?
-Evet benim
-Parayı getirdin mi?
-Getirdim al.
Adam elini uzatınca,Feride çantayı adamın suratına vurdu.Daha adam ne oluyor demeye kalmadan ,bir dubçaki darbesi ile soluğunu kesti.Diğer adamın arkasından saldıracağını tahmin etmişti,sert bir döner tekme ile onuda yere yapıştırdı.Hemen silahlarına sarıldılar,ama tekmeler fırtına gibi geliyordu.Halk birikmişti.Hemen adamları yakaladılar.

Byrocktar
04.08.2007, 01:46
sonra polis çağırdılar feride durumu polislere anlattı her ne kadar adamlar inkar etsede çevredeki yalancı şahitler eşliğinde adamlar içer girdi sonra adamları bi kaç sivil polis öttürdü ve feritin yerini öğrendi feride...gidip kardeşini aldı ve durumu annesine anlattı...annesi bi gzl fırça çekti sonra gzl bi yemek yediler...ferit başından geçenleri bir bir anlattı ama o kadar güç olmuştuki bu onun için gözleri yaşardı...

nebevi
04.08.2007, 01:48
annesine sordu.o da feride çok sinirlendi üzülmüştü de .şimdi napıcaktı.parayı bulmak hem zor hem de gururunu kırıcı bişeydi bu.
feride en yakın arkadaşı hilal e durumu anlatmak istedi.annesine hiç birşey belli etmek istemedi.üzülmesini istemiyordu da ondan(ya bu çocuklar da hep gizliyo ya neyse)
_anneeee ben hilal e gidiyorum biraz takılıyımm
annesi balkondan tamam git lütfen geç kalma dedi
hilal in evine girene kadar korkudan titriyordu
hilal e durumu anlattı.hilal çok olgun bulduğu ,sırdaşı gördüğü ,tesettürlü, namazlı abdestli ,mütedeyyin biriydi.feride iç dünyasında hep o nu takdir ederdi.
FERİDE çok telaşlıydı.
hilal dediki dur bakalım Allah koymuştur bir yola mutlaka bundada bir hayır vardır.sabırla sonucunu bekleyelim..sabrı sonu selamet.sabır hayra alamet....ALLAH açar bi kapı.sen O na tevekkül et.

arkadaşı ona çok destek olmuştu.yani görünürde bir faaliyet yapamasalarda manen sanki iç dünyası ferahlamıştı.
evine döndü.odasına girdi .dediki bu gece çook ibadet edip Allah dan yardım istemeliyim.

nebevi
04.08.2007, 01:50
Allah noldu şimdi.yani nerden toparlask tamı devam etsek yoksa toparlamasak da mı

Berke
04.08.2007, 01:51
hatlar karıştı galiba.:)

Berke
04.08.2007, 01:52
polis adamları içeri attı ,ama çetenin devamı vardı.İntikamdan vazgeçmeye niyetleri yoktu.

nebevi
04.08.2007, 01:53
ya feride harikaymış .süper manevralar bunlar.

Byrocktar
04.08.2007, 01:54
sölemek istemezdim ama BEN ÖĞRETTİM... : D B) 8)

nebevi
04.08.2007, 01:58
(işte bu ya .feride dediğin yüzünü kara çıkarmayacak:D)
neyse sabırla konumuza dönelim.çünkü konumuz sabırdı.işte canlı canlı sabır örneği .

Berke
04.08.2007, 01:58
Feride küçük yaştan itibaren uzak doğu sporlarına devam ediyordu.Amam şimdi durum kritikleşmişti.Çete üyeleri artık vur emri almışlardı ve yakın dövüşe girmeyeceklerdi.

nebevi
04.08.2007, 02:02
feride olsun mühim olan insanlık dedi ve silah kullanmayı öğrenmeye başladı.aslında zor geliyordu.çünkü yaşı ilerlemişti.sabretti öğrendi....

nebevi
04.08.2007, 02:05
insanlar kararlıydı feride yi vuracaklardı.artık ferit le ilgilenen yoktu öldürmek için bile.millet feride ye taktı kafayı.çünkü sadece feride yanlışa haayıııır diyebilen cesur biriydi..

Berke
04.08.2007, 02:09
İş iyice şiddete döküldü dedi Feride.Gidp bu adamlarla bir konuşayım.Belki yola gelirler dedi.
-Sanmam dedi Ferit.Onlarda vicdan yokki.İyilik adına bir şeyden anlamazlar.
-Olsun belki anlarlar.Bir kerede bu yolu deneyeceğim ,bizden anlatmak.
Feride gitti adamları buldu.Adamalar onu görünce hemen silaha sarıldılar.Feride gayet soğukkanlı:-Kavga etmeye gelmedim.dedi.Biraz konuşmak istiyorum.
Adamlar şüpheyle baktılar.Sonra içlerinden birisi:
-Konuş bakalım.dedi.
Feride başladı anlatmaya.Yarım saaat İslamdan bahsetti.

nebevi
04.08.2007, 02:17
adamlar da sonuçta müslümanlardı ve anlatılan din kendi dinleriydi.ilk anda alaycı bir edaylada inleseler giderek feridenin anlattılarından çok etkilendiler.tevbe edip toparlanmak gerekir diye düsündüler.feride onlara erkek bir hocanın telf numarasını verdi,adamlar ya bi gidelim noluyo bakalım .bu hoca ne anlatıyor dediler.gidip sohbet dinlediler.cok etkilendiler hayatlarını değiştirmeye söz verdiler

nebevi
04.08.2007, 02:24
hayatlarını değiştireceklerdi ama bu nefse çok ağırdı.hocalarına sordular.hoca efendi gerçek tevbe eden tevbesinde kararlı olacak.sıkıntı yaşasada islami yaşantısını bozmayacak sabırsızlık etmeyercek dedi sözlerini ilmi olarak açtı.
sabır üçe ayrılır
1. musibetlere karşı sabır.üzücü ne olursa olsun Allah a isyan olmayacak.Allah imtihan eder.imanını ölcer.dikkat edin ki sınavı geçin
2 . ibadetlere karşı sabır.yani bu gün namaza başlayıp iki, ay kılıp sıkılp bırakmak yok.Allah yolunu tuıtup bırakan insan Allah la alay mı geçiyor.ibadetinize sıkı sarılın
3 . günah işlememeye sabır.yani bıraktığınız kötü amellere tekrar dönmek yok.....en yüksek derecesi bu 3.şıktır evladım
diye vaazda bulunuyordu...

zümrüd-ü anka
04.08.2007, 20:37
hikaye tatlolmakdan çıkmış tanımlanamaz bi hale gelmiş maşAllah hayal gücünüz ne kadar geniş kardeşlerim
buda büyük meziyet doğrusu ferideyi 2007 yedi model cüneyt arkın yapmışsınız
acaba bu hikayenin feride bizanlılara karşı
feride küçük mücahide versiyonlarıda çıkarmı nebevi kardeşim bırakında kötü adamlar rollerinin hakkın versin eğer dediğiniz gibi oluyorsa bütün kötü adamlara birer hocanın numarasını verelim dünya temizlensin :)şu masumca başlayan hikayeyi tanıyamadım vallahi zaten hikaye başlıyor sonu öyle yerlere gidiyorki tanıya bilene maşAllah neden biraz uyumlu yada gerçekci yanına dikkat etmiyoruz daha iyi olmazmı :)

nebevi
04.08.2007, 23:26
(:thinking:bu nası oluş ?)

açıkcası adamların sohbetten kalpleri etkilenmişti.fakat (ya inandığınz gibi yaşarsınız yada yaşadığınız gibi inanırsınız ..mefhuumu zuhur etti.(acı gerçek)ve adamlar eski yaşantılarına birkaç haftalık aradan sonra devam ettiler.
fakat ferideyi tanımışlardı.iç alemlerinde feride saygınlık kazanmıştı.Allah Kendini kırmayanıı sadece kendisinden korkanları kıymetli kılıyordu...ona dokunmak zarar vermek istemediler.sen yolunaaa ben yoluma.dediler.

Berke
04.08.2007, 23:36
''Kimin iyi bir müslüman olcağını kimse bilemez.Bu zamanda emribil maruf nehyanil münker görevi yapan var mı acaba.Olsa bile bana düşen bildiğim doğruları insanlara ulaştırmak''diye düşünerek,adamlara anlatmaya devam etti Feride.Ferit de kardeşi ile birlikte gidiyordu.
Adamlarda müthiş bir dönüşüm vardı.İslamı öğrenmek içinm can atıyorlardı.Feridenin mert tavırları ve anlatım tarzı onları etkilemişti.Her gittiğinde islamı anlatan kitaplar götürüp hediye ediyordu.

ArZu
05.08.2007, 00:02
Hediye götürdüğü islami kitapları okuyanlarda etkileniyorlardı... ve kendileride kitaplarını okuyup bitirdikten sonra çevrelerindeki arkadaşlarına dağıtmaya başladılar...herkes okusun herkes islamı öğrensin diye...

nebevi
05.08.2007, 00:07
adamlardan kendini toparlayanları vardı.feride artık kız başına onların arasına karışmak istemiyordu çünkü içlerinden en çok etkilenenlerden bir tanesi TAMER Feride yle daha çok muhatap olmak istiyordu(!)
feride artık kardeşini eğitiyor adamların yanına gönderiyordu .adamların bulunduğu yer ise güzel bir mekandı.meşru olmasada çok gelir gelirdi de gelirdi...değişik kitaplar gönderiyor özellikle güzel cd ler izlettirmek için çok uğraşıyordu.erkek hocaları haftada iki gün ilmi sohbetlere getirtiyor cemaata açık bir sohbet olarak halka duyuruyor her geçen hafta dinleyenler artıyordu.
artık büyük bir dinleyici kitlesine ulaşan haftalık toplantılar düzenleniyordu.Feride tesettürlü arkadaşlarıyla dergi çıkarmaya kalemlerini konuşturmaya başladı.gelen gelirle bu sohbet seanslarını dergilere, gazetelere ,radyolara anons ettirip emri bil maruf kapılarını aralıyordu...bu meclisin o adamlardan isteyen ,üç beş kişi de müdavimleriydiler.tabiiki Tamer de .......
ferit her seansda bulunup düzeni yedi sekiz arkadaşıyla sağlamaya çalışıyordu.artık Ferit de dava adamı olmuştu.ablasının yiğitliği ve Allah derdi o na nasıl adam olunacağını öğretmişti.çünkü en iyi nasihat güzel örnek olmaktı.MX
Bir gün Tamer sohbet çıkışı Ferit e yaklaştı.........

Berke
05.08.2007, 00:59
-Asrı saadette sahabeler nasıl yaşadıysa öyle yaşamak istiyorum.Acaba zamanımızda o havayı teneffüs edebilirmiyiz.?
-Ne demek Tamer kardeş tabiiki.Yeter ki allaha tam anlamıyla teslim olalım.
-Kendimi tamamen Allaha adamak istiyorum,herşeyden elimi ayağımı çekeceğim.
-Hayır kardeşim olmaz ,herşeyden elini ayağını çekmekle dini güzel yaşamış olmazsın.Hem dünyada yaşayacaksın,hem yaşadıklarından imtihan olunacaksın.

ayşirin
05.08.2007, 01:31
vay be hikaye uçmuş :D

ayşirin
05.08.2007, 01:35
neyse ciddiyetimizi bozmayalım evet arkadaşlar..:thinking:

ve tamer gerçektenmi acaba islama yakınlık duyuyordu yoksa içinden gizlice müslümanlığa karşı hain planlarımı vardı ..yani müslümanların içine girerek açıklarını aramak gibimi...bunu zamanla anlayacağız...

MuRaDıM
05.08.2007, 09:27
Hikayeyi biraz okudum gerçekten senaryo ilginç geldi ve anca bu kadar yön değiştitebilir bir konu... Neyse araya girdiğim için affedin. Lütfen devam edin. Takipçinizim.
Allaha emanet olasınız!

nebevi
05.08.2007, 11:03
Tamer Fert e dünya yaşantısından tamamen ayrılmak istediğini savunsada Ferit =haaayır Tamer yapma bööyle.Hakk dostları ne diyor.halk içinde Hakk la olmak daha doğrudur ....herkes dağlara çekilse bu insanlara kim tebliğ edecek?bence kendimizi geliştirip düzeltip sonra da başka mü min kardeşlerimize faydamız olmalı.=Tamer tamam dedi .fakat halkın içinde dinini yaşamak zor işti doğrusu...haram a bakmıycaksın,işte çalışırken öğle paydoslarında namaz kılp ,sonra yemeğini hızlı hızlı yetiştirceksin,insanlar ın hatalarını görsen bile örtcesin,kimselere kimsenin ayıbını açmıycaksın,gıybet etmiyceksin,yanında da edilmesine müsaade etmiyceksin,yanlış yapanları uygun bir dille uyarcaksın..........
Tamer e bunlar çok ağır geliyordu.Sabır la dini yaşamak buydu demek....
Tamer yine de en azından mekanımı çevremi değiştiriyim dedi.şehrin başka bir ilçesinde işe girdi.evini de taşıdı.sadece ilmi sohbetler için eski ortamına karışıyor sohbetten sonra hemen kayboluyordu..
(tamer ve eski arkadaşlarından bir adam,adı serkan iyi anlaşırlardı..tamer in bu hızlı dönüş yapması serkan ı çileden çıkardı.tamerle birkaç sohbete katılmış serkanı açmamış tamer e yaa bırak bu işleri ,biz eski yaşantımıza dönelim demişti.fakat tamer asla aaaaaaaa ben Rabbime bir yol tuttum .birdaha dönmem...demişti.serkan sinir oluyordu.......
tamer bir gün sohbet çıkışı kapının önünde arabasıyla elinde sigayla bekleyen serkan ı gördü..
.:confused1: ne oldu serkan içeri girseydin ya
:lac: hayır tamer ben girmek istemiyorum..arabaya atla seninle konuşmamız lazııım.

nebevi
05.08.2007, 11:21
tamer le serkan mükemmel bir doğa güzellği bulunan bir yre gittiler.yemek filan işte .....yemek arasında içki getirildi ..tamer almayalım dedi.serkan iki tane aldı.birini tamer e verdi......
tamer gıcık oldu.çünkü içmiycekti.:sweatingbul: sabır terleri döktü...serkan gülüüüüp geçiyordu....:oleyo:serkan bu yoldan dön dedi
tamer hayır diyip ona bol bol sohbet anlattı ki ..nafileee
serkan baktı ki olmuyor .en iiiyisi ben buna unuttuğu lezzetleri tattırıyım dedi .zorla içkiyi içirdiiiiiii.....sabaha kadar eğlendiler.ve sızıp kaldılar
tamer ayıldığında serkan ı kızgın kızgın uyandırdı......:mad:
serkan tuhaf tuhaf bakarak yawww ne oldu .ne bu kızgınlık .?:oleyo:
bak serkan:rtfm: dinimiz ne diyooor.sen beni nerelere sürükledin?birdaha yanıma gelme.(yüzünü görmek değil seni gömmek isterim:wink:)
tamer hızla uzaklaştı.serkan şaşkınca baka kaldııı.:blink:
tamer evine gitti.pişmanlık bol acılı vicdan muhasebesi,tanmer i kahrediyordu.:kahretsin:
ağladı ağladı.bir erkekğin bu kadar ağladığını hiç bilmezdi.bu derde düşmeden önce...:cray:
serkan intikam almaya yemiiin etti..tamer sarhoşken ağzından kaçırmıştı..feride yi seviyorum galibaaa...diye.
evet serkan feride yi kaçıracaktı

Berke
05.08.2007, 11:38
Serkan yanına iki arkadaşını alıp arba ile feridenin geçeceği yol üzerinde beklemeye başladı.Tamer de o gün ferideye açılmayı düşünüyordu.Heyecan içinde evden çıkıp feridelere doğru yürümeye başladı.Düşünceler içinde yürürken bağrışmalarla düşüncelerineden sıyrıldı.İlerde bir kavga vardı galiba.Üç erkek bir kadını zorla arabaya bindirmeye çalışıyorlardı.Zavallı kadına yardım edeyim diye koşarak olay yerine varınca .Kadının habersizce sımsıkı yakalanmış feride ,erkeklerinde Serkan ve arkadaşları olduğunu gördü.Öfkeden Serkana doğru nasıl uçtuğunu bilemedi.Serkanı yumruklamaya başladı.Diğer iki erkek te kızı bırakıp Tamere çullandılar.Serbest kalan Feride bir kaç ayak darbesi ile üçünüde yere yıktı.Serdar hemen silahına sarıldı daha ne oluyor demeden,Ferideye çevirdi:
-Sen çok oldun artık...

nebevi
05.08.2007, 12:18
haaayıııır ..olamaz.

diye bağıran tamer ne yapacağını bilmiyordu...
Allah ım ne olur yardım et.diye içinden gçirdi..gönlü çok acımştı....
serkan bırak o silahı
_hayır o ndan intikamımı alıcam
_serkan onu bırak.ikimiz yüzleşelim...kadınlara mı gücün yetiyor?

Berke
05.08.2007, 12:33
Serkan çok öfkeliydi,Tamer silahı ateşliyeceğini anladı ve Feridenin önüne fırladı.Müthiş bir gürültü duyuldu.Serkan bir an ayakta gözleri kaygın bir şekilde durdu.Sonra yere yığıldı.
-Ne oldu bir şeyiniz var mı?Ferit gelmiş ve Serkan tam silahı ateşlerken ,ensesine iki yumruğunu birleştirip vurmuştu.
-Tamer yaralısın omuzun da kan var,diye bağırdı Feride.
Diğer iki adam kaçmaya başladılar.Bu arada polis geldi.

ayşirin
05.08.2007, 12:35
bu hikaye artık beni aşar :Dsiz devam edin arkadaşlar ...

Berke
05.08.2007, 12:37
Kaçmak yok Ayşirin kardeş:)

ayşirin
05.08.2007, 12:47
yazayım bari bişeyler:)

evet tamer omuzundan yara almıştı ama az değildi hastaneye götürdüler aşırı kan kaybediyordu kalbine yakın yere dek gelmişti hayati tehlikei artmaya başladı..ama tamer ölürse üldüğüne üzülmeyecekti çünkü yaşamının son aylarında islama çok büyük bağlanmıştı .tam bir mümin olmuştu imanı çok kuvvetlenmişti...rabbimiizn sevgili kullarındandı artık...
gerçekten bu yaşanan kavga olayı tamerin hayatını kaybetmesine vesile olmuştu tamer kelimei şehadet getirerk imanlı bir şekilde hakkın huzuruna kavuşmuştu....
geride kalanların durumunuda siz düşünün..

ya özür dilerim tameri öldürdük :Dneyapayım bunun olması gerekti hikeye bayağı değişmiş :D

nebevi
05.08.2007, 19:09
(feride derki nayır nolamaz tamer ölemez daha aşık olcaktık:D) yaw rahmetli iyiydi.ecel işte napalım...

feride olanlara çok üzülmüştü. olayın peşimni bıraktırmadı.şikayetci oldu...
serkan ve arkadaşları ceza aldılar....fakat tamer in acısını dindirmiyordu.feride tamer e yakından ilgi duymuştu. sabııır dedi feride .....dava uğruna sabır...
feride hayatının son dönemlerinde yaşadıklarını düşündü.ve okuduğu güzel bir sözü tekrarladı....
bu kapıdan kol ve kanat kırılmadan geçilmez
eşten,dostan ,sevgiliden ayrılmadan geçilmez
eti zehir,yağı zehir şu yalancı dünyada
bütün fani lezzetlere darılmadan geçilmez...

Berke
05.08.2007, 19:35
Olamaz,Ayşirin sen ne yapıyorsun,başroldeki kişi öldürülür mü?:)
Tamer öldü diye morga kaldırırlarken,Feride son bir kez nabzına baktı yaşıyor mu diye hayret sanki nabzı atıyordu.-Daha ölmemiş çabuk yardım edin ,diye bağırdı.Uzman doktorlar olaya müdahale etti.Ferideyi oradan uzaklaştırdılar.
Ferit ve Feride hastanede saatlerce beklediler.

nebevi
05.08.2007, 19:44
yaşsııııııııııın yaşasııııııııııın
evet tamer yaşasın dı ve yaşıyordu zaten feride başrolünü oynadığı bu senaryo da tameri kaybetmiyordu.
doktorlar müdahale ettiler.olaydan beş saat sonra tamer ayılıyordu.
feride başında bekliyordu.
gözlerini açtı ve karşısında fe ri de
tamer in yaşadığını gören feride birden sevinçten
_tameeer tameeer nasılsın .Rabbime şükürler olsun seni kaybetmediimmm.
tamer şaşkın.yani yaralandığı için değil de feride nin söylediklerinden dolayı
Tamer konuşuyordu
fe ri de ne oldu bana ben nerdeyim

(en son morga gidiyordum.morgdamıyım cennettemiyim yoksa.:O)

Berke
05.08.2007, 21:12
Herhalde ölmüş olamlıyım sevdiğim kızıda Yüca Allahım Melek olarak başucuma göndermiş.
-Tamer benim ben,çok korktuk öldün diye.
-Neredeyim ben,sana bir şey olmadı değil mi Feride?
Tamerin kendini kurtarmak için kurşunun önüne atlaması gözünün önüne geldi.Hayret ilk defa böyle bir duygu içerisindeydi.Bir kişi kendisi için ölümü göze almıştı.Tamer şu an gözüne çok farklı görünüyordu.
-Şu an hastanesin Tamer,yaralandın.Niye böyle yaptın?Sana bir can borcum var.
Tamere karşı farklı bir hisler uyanmaya başlamıştı içinde,olamaz ne oluyordu böyle.

aBı ReyyaN
05.08.2007, 22:55
meğer bu olanların hepsi bir ruyaymış =)

feride uyandı ve gördüğü ruyanın yaşadığı bu güzel ortamın kıymetini anlayacağı bir ibret olduğu düşüncesiyle her şeye daha olumlu bakacağına kendi kendine söz vererek büyük bir neşe ve sevinçle kimseler uıyanmadan anne ve babası için güzel bir kahvaltı sofrası hazırladı.

her şey onun için yeni başlıyordu aklına rüyası geldi,gülüyordu nasılda devirmişti kendinden iki kat büyüklükteki adamları, neler olmuştu neler ,bir film gibi geçti gözünün önünden.
Huzurlu bir aile ortamında kahvaltılarını ettiler ve feride yeniden doğmuşcasına hayatına yenilikler katacak yeni planlar düşünmeye ve bunları en kısa zamanda faaliyete geçirmeye karar vermişti ve bir yerden başlamak için ilk adımı attı, Muhammed Bozdağın' istemenin esrarı 'isimli kitabı ona çok şeyin kapısını açacak ve yeni hayalleri için ışık tutacaktı.

Gün kızılın en ahenkli rengiyle son bulmuş,fakat feride için çok farklı bir hayatın güneşi yeni doğmuştu.....

Berke
06.08.2007, 09:56
Buradan bir çok yazar ve senaristin çıkacağı kesinleşmeye başladı:)

Nasıl rüyaydı bu böyle ,ilk defa bir erkeğe karşı farklı duygular hissetmişti,rüyada olsa.Herşey sanki gerçek gibi olmuştu.Kardeşi Feritle beraber evden çıktılar,işyerlerine doğru bugün yürüyerek gitmeye karar verdiler.Ferit:
- zaman çok kötüoldu,aslında tekwando kursuna sende katılsan iyi olur,dedi
-Aman sen 3 yıldır gidiyorsunda ne oldu?Ne işine yaradı?Hem kapkaççılara karşı ne yapabişlirsin ki?Adamlar bıçak taşıyor.
-Buna inanamıyorum,sen bu sporun savunma sporu olduğuna hala inanmıyorsun.Adam sana bıçakla saldırdığı zaman,nasıl savunma yapacağın ,sopayla saldırdığı zaman nasıl savunma yapacağın öğretiliyor.

Berke
06.08.2007, 10:14
Böyle konuşarak giderlerken,karşıdan da iki erkek geliyordu.Onlarda konuşmaya dalmışlardı.Herşey bir anda oldu,gelenlerden birisi ile feride gözgöze geldiler,ikisi aynı anda bağrıştı:
-Olamaz.
Baktılar kaldılar öylece.Ferit ve diğeri şaırdılar kaldılar.
-Ne oluyor Feride,dedi Ferit.
-Feride mi inanamıyorum?dedi şaşıran erkek.
-Yürü gidelim Tamer.
-Tamer...olamaz,diye şaşkın bir şekilde söylendi Feride.
-Feride ne oluyor kendine gel,diye sertçe çekiştirdi Ferit.
-Tamer hadi gidelim ne yapıyorsun,tanımadığın bayana böyle bakılmaz,başımızı belaya sokacaksın. diye diğeride genci kenara çekti zorla.
-Tamam gidelim bişey yok ,dedi Feride.
-Sana ne oldu böyle kardeşim,beni çok şaşırttın sen erkeklerden nefret ederdin?
-Bana bir şey olduğu yok,ben yine aynıyım gidelim,sonra anlatırım.
Aynı anada diğer tarafta :
-Tamer sana ne oluyor,sen kızlarla bir işin olmadı bu zamana kadar,beni şaşırtıyorsun,Kim bu bayan?
-Gerçekte bende tanımıyorum,ama söylesem inanmıyacaksın.
-Söyle hele.
-Bu gün rüyamda gördüm,ismide feride idi ve kardeşinin ismide ferit,ve aynı bu kişilerdi.Uyandığımda rüya olduğuna inanamamıştım.

zümrüd-ü anka
06.08.2007, 10:26
bu hikaye nasıl bitecek merak ediyorum :)

nebevi
06.08.2007, 13:07
:O(aman Ya Rabbim daha Feride nin hayat hikayesi yeni başlayacaktı.tüm sabredenler için özel gösterimiyle CİNEMA larda ydı.)

Ferideyi bir rüya bile olsun çok değiştirmiş bakış açısı genişlemişti.hatta ihvan foruma girince gençlerin evlenmesi hakkındaki yazıyı bile okumuştu.
rüyasını unutsa yolda gördüğü tamer i ve özellikle o nun tanırcasına bakışlarını hatırlıyordu..evet evet bu bakışlardan feride tamer in de aynı rüyayı gördüğünü
hissetti..

(yaw ben pek inanamazdım bu rüyada evlenceği kişiyi görmeye.fakat bi yakınımzda oldu inandım.çok inançlıyımdır.:O)

Bîdâr
06.08.2007, 17:06
bu hikaye bitmez:)

nebevi
06.08.2007, 17:31
Feride odasında tamer i düşünüyor,böyle birşeye tesadüf değil tevafuk nazarıyla bakıyordu.

belkide Allah CC uyarıyordu.dava uğruna çalşmalarını az buluyordu.diye düşündü.ve arkadaşı Rabia ya gitti.ona dergi çıkartalım,sohbet yerleri açalım....dedi.Rabia Ferde ye şaşırdı.
_tamam çalışalım.bu kolay bir iş değil istersen arkadaşlardan yardım alalım..dedi
ferride memnun oldu.hadi hemen bugün ara arkadaşlarını...
birkaç kız Rabialara geldi.kararlar verildi . vs vs
feride ve arkadaşları bi ofis kiraladılar.
feride çalışma saati bitice eve dönüyordu ki ,marketten birşeyler almak istedi
market reonunda gezerken yanlışlıkla birine çarpıyordu ki kendini zor toparladı.bu Tamer di.yanında da Çok güzel genç bir hanımefendi.
Feride tamer i görünce istemeyerek gülümsedi ki genç hanımı görünce şaşırdı.niye güldüğüne mi yansın.genç kadının kim olduğunu mu düşünsün???

feride nin şaşkınlığını ve neredeyse çarpacakken toparlanışını gören güzel hanım,
_kardeşim çarpışacaktık neredeyse,biraz dalgınsınız galiba.dedi.feride
_şeyy ben ofisten yorgun çıkmıştım ,dikkat edemedim.kusuruma bakmayınız.
_siz teseettürlüsünüz ve çalışıyorsunuz.nerede
_biz birkaç arkadaş ilmi dergiler,toplantılar düzenliyoruz.
bu esnada genç hanım _Tamer sen alışvere devam et ben geliyorum.demiş Tamer _tamam abla demşti.
iki hanım konuşmalarını muhabbetle sürdürdüler..........

Berke
06.08.2007, 19:24
Feride rahatlamıştı,bir an kıskançlık sarmıştı benliğini.Ama Tamer'in ablası Sümeyye ile sohbete başlayınca,kanı ısınmaya başladı.Sümeyye de dergi çalışmalarına katılmak istediğini belirtti.
-Tabiiki katılabilirsin Sümeyye abla,amacım Allahın raızasını kazanmak,birlik beraberlik içinde Hakkın sesini bir nebze olsun duyurmaya çalışmak.
Onlar böyle sohbete dalmış konuşurlarken,Tamer alışveriş işini bitirmiş gelmişti.Hayret iki kız pekte ısınmış görünüyordu.Buna sevindi,Feride 'yi gördükçe bir tuhaf oluyordu.Yüreği bir değişik oluyordu.Ne oluyordu,rüyasında gördüğü bir kıza aşık mı oluyordu yoksa?Buna herkes gülerdi.Ama bu bir gerçekti,öylece durdu Ferideyi izlemeye başladı.

aBı ReyyaN
06.08.2007, 20:00
feride böyle bir bayan değildiki !! ben o anlamada hikayeyi bitirmek istemiştim ,öyle kimseyle göz göze gelecek bir kişiliği yok ona yakışmadı bu senaryo,o ağır başlı gururlu kendini haramdan hakkıyla sakınan biriydi ,çarşıda pazarda işi olmayan mülahim bir bayandı ,ama gel gör ferideyi ihvanlılar neyledi:) neyse bu feride size olsun ben başka bir zaman kafamdaki sernaryoyu tam yazıp koyarım inşallah kendi kafama göre;)

siz devam edin,selametle...

nebevi
06.08.2007, 20:24
(amade kardeş hiiiiiiiiiiiiiiç üzülme zaten feride tevbe edecek ...feride sana layık bir türk baş rol oyuncusu.kul bu beşer şaşar .zaten yazarken de feride bunu isteksiz olaaaraktan şaşarak yaptı yı hayal ettim.:D)

feride ve Sümeyye son ayar ,yüksek kalitede arkadaş oldular.
feride eve döndüğünde Sümeyye yle tanıştığına çoook sevindi.fakat vicdanı fecii derecede rahatsız oldu.yaw dedi bennapıyorum.rüyamda gördüm diye namahreme bakıyorum.:kahretsin: YARIN YEWMUL KIYAMDA RABBİME NE DERİMMM.
tevbe etti.fakat Sümeyye yle çalışmaya başlayalı ister istemez Tamer i görüyor mecburii konuşmaları oluyordu.feride eve geldiğinde pişmaniye oluyordu.veee karar verdi....Tamer e hiiiiiç yüz vermeyecekti ,

zümrüd-ü anka
06.08.2007, 20:26
(amade kardeş hiiiiiiiiiiiiiiç üzülme zaten feride tevbe edecek ...feride sana layık bir türk baş rol oyuncusu.kul bu beşer şaşar .zaten yazarken de feride bunu isteksiz olaaaraktan şaşarak yaptı yı hayal ettim.:D)

:O:O:O:shake2::clapping:

Berke
06.08.2007, 20:58
Ya kardeşler adı üstünde bu bir oyun ve hikaye tamamlamaca.Sonra inanan insanlar sevemez diye bir kuralmuı var.Meşru ölçüler içerisinde harket etmek şartıyla onlarda sevebilir.Onlarda yürek taşıyor sonuçta.
Şimdi size bir fıkra anlatacağım.Amede kardeş ferideyi ihvanlar ne hale getirdi deyince aklıma geldi.
Aslan bir gün kediyi görmüş,şöyle bir bakmış:
-Yahu demiş sende bizim familyaya benziyorsun ama çok küçük kalmışsın.
Kedi hemen :
-Sende insanoğlunun eline bir düşseydinde senide görseydim.
Hikayeye siz devam edin artık.

Berke
06.08.2007, 21:00
Sayfa açılmadı derken iki kez açılmış.:)

nebevi
06.08.2007, 21:11
evet tamer ferideden pek yüz bulamıyınca kahroluyordu.ben bi hata mı yaptım diyordu ....
Sonra Sümeyye durumu farketti...
tamer e sordu.maalesef tamer hiç bir açıklama getirmedi
acaba aralarında kötü bir konuşma mı geçmişti.???:confused1:
feride ya Sumeyya sordu.ya feride evlenmeyi düşünüyonnu?:confused1:
feride Sümeyye nin niyetini anlar gibi oldu..:lac:

nebevi
06.08.2007, 21:18
feride hayır diicek olmaz ..evet demek de hiç istemiyor du çünkü kafası karışıktı.:frantic:
ne evet neee hayır dediki _bilmiyorum
konuyu değişti ve kapanmştıı.
tamer ise çok üzülmesiyle beraber tayini çıkmştı...maalesef uzak bir yere....

nebevi
06.08.2007, 21:47
sinop a gidiyordu.iki yıl kalacaktı.
feride duyunca üzülmştü.ne yapsa ne etseydi...acaba mektup mu yazsa,odasında böyle uzuun uzun düşünürken telf çaldı.annesi açtı._
_aleykum selam hayriye hanım.hamdolsun .iyiyiz.siz nasılsınız?tabiiki buyrun buyrun,müsaitiz.....

(feridelere kim neden niye ne amaçla gelecekti?Hayriye hanım kimdi sizce?)

nebevi
07.08.2007, 22:37
(bir işi yarım bırakmayalım .devam edelim.)

annesi ferideye seslendi.. feriiideeeeeeeeee feriiideeeeeeeeeeeeee kızım Hayriye hanımlar bize geliyorlarmş.
Feride birden irkildi..
neden ki anne?
kızım telefonda niye geliyosunuz denir mi?buyursun gelsinler
tabiiki canım haklısın...
akşam feride hanım,kızı Sümeyye ve görümcesi Fatma hanım geldiler.
güzel bir muhabbetten sonra Feride yi oğulları Tamer e isteyeceklerdi..ve mutlu son evlilik....
not;bu evlilikten sonra beraber sinop a gittiler.iki yıl kaldılar.ilmi çalışmaları beraber yaptılar.Tamer in eski okul arkadaşı Serkan orada tamer i görünce çok sevinmişti.fakat fikirleri çok zıttı.artık serkan la konuşulmaz oldu...serkan birgün tamer i biryere yemeğe davet etmişti
(özet olaaaaarak:lac::sweatingbul::rtfm::kahretsin::cray :).
yemek içkili bir resterandaydı.tamer rüyanın aksine içmedi... artık tamer içkili yerde içkisiz tamer di ona su kahve meşrubat ayran vb şeyler teklif edilseydiya .garsonun biri dayanamayı getirdi meşruu meşrubatı.......fakat serkan çok içtimişti.dönüşte arabayı tamer istesede serkan kullanmış trafik kazası geçirmiş ve serkan dünyaya veda etmişti.
olayı duyan feride şapşaşkındı.
feride ve tamer çiftinin çocukları oldu.ve herbirine uzak doğu,yakın batı,orta sağ kuzey ve sol üts köşe güney sporları öğrettiler.nooolur nooolmaz diye.:D

ayşirin
07.08.2007, 23:08
maşallah...:)uzak doğu sporu he...

ayşirin
07.08.2007, 23:10
iyi ettin kardeş hikayeyi bitirmede...yoksa bu gidiş gidiş değildi bildiğin arapsaçı olduydu yahu:D yinede emeği geçen herkese teşekkürler...nede olsa kah güldük :Dkah ağladık...:)dermişim...

nebevi
07.08.2007, 23:24
(he ya bitti kardeş.zaten başka olaylar karışsa yada bir rüya daha görse feride kafayı yerdi.bizede yedirtirdi(veya çıkışta bi kafa ikram ederdi.).nerden bulalım onun rüyalarına uygun prensi..:O.)

Allah CC bu aileye huzur ihsan etsin.bu hikayede emeği geçen ve okuyanlara hayırlı arkadaşlıklar nasip etsin.;) eğer hataları varsa tevbe nasip etmeden canını almasın.:cray:

ayşirin
07.08.2007, 23:35
amiiin inşallah...ya :Dhikayede zaten ençok komiğime giden feridenin uzak doğu sporundan anlaması oldu:Obunu berke çıkarmıştı ilahi berke kardeş ya...hikayenin sonunda nebevi kerdeş dediğin gibi feride bizede bi kafa atardı eğer kavuşturmasaydık tamere:D..nebevi güldürdün beni gece gece rabbimde seni güldürsün...:D

Berke
08.08.2007, 00:29
amiiin inşallah...ya :Dhikayede zaten ençok komiğime giden feridenin uzak doğu sporundan anlaması oldu:Obunu berke çıkarmıştı ilahi berke kardeş ya...hikayenin sonunda nebevi kerdeş dediğin gibi feride bizede bi kafa atardı eğer kavuşturmasaydık tamere:D..nebevi güldürdün beni gece gece rabbimde seni güldürsün...:D
Bu anlatacağım hikaye değil gerçek:
Bir gün bir arkadaşla parkta oturuyorduk,havadan sudan konuşurken ,oradan tesettürlü bir bayan geçti.Hemen peşindende serseri kılıklı iki genç gidiyordu.Biz arkadaşla eğer bayanı rahatsız ederlerse yardımcı olalım diye kararlaştırdık .Onlar bu arada onbeş yirmi metre kadar uzaklaşmışlardı.Bizde kalktık peşlerine düşelim diye.Kıza laf attılar sanırım.Ne olduysa o anda oldu.Kız mantosunun eteklerini topladı.kot pantolan giyinmişti.Ve bizim meşhur uzakdoğu sporunun alasını iki dakikada değişik versiyonları ile gösterdi.Serseriler yerlerde.Kız koşarak uzaklaştı.
Bizde arkadaşla takdirle kızın arkasından bakakaldık.Yani uzak doğu sporlarının faydası olduğu bayanlara duyurulur.:)

ayşirin
08.08.2007, 00:38
vaayy,,ne kızmış estirmiş desene...zaten ben o sporu yapması komik demek istemedim o hikayeye o roldeki kıza yakıştıramadım o yüzden hikayenin o kısmında aniden bu spor ortayaa çıkınca gülesim geldi:D
bende oldum olası karateye ilgim vardır:oleyo:ama nasip olmadı işte...:D bilenlere nemutlu:)

Berke
08.08.2007, 00:41
İnşallah bu ilgini gerçekleştirirsin kardeş.Böylece senin hikayenide yazarız.:):flowers:

ayşirin
08.08.2007, 00:46
geçti bizden kardeş yaşlandık artık...yaşlılığımın hikayesini yazalım dermişim:D..

neyse artık iyi bi hikayeye başlarız...şimdi kafam basmıyır:)

nebevi
08.08.2007, 01:21
bu hikayeden sonra ben de ilerletmeye karar verdim.kungfu yaz okuluna gitmiştim hatta kuşak bile atlamıştım..kışın okulum açılınca yarım kalmştı.ilkbahar ve sonbaharım boş kalmıştı.:O (şiir)
bende ilerletiyim.noolur noolmazgillerden ....

ayşirin
09.08.2007, 00:25
yine bir ağustosun sıcağında iç çekmişti....elinde sigarası kara kara düşünüyordu...21 yaşındaydı mehmet ,ogünde kendini pencere kenarına hapsetmişti....dışarıyı izlerken birbirini kovalayan kuşları görünce;bunların bile eşi var nasılda birbirlerine kur yapıyorlar dememesi elde değildi...derken elele tutuşmuş nişanlı bir çift geziyordu sokakta onlarda üstüne tuz biber oldu istemeyerek aklını yine taktı karşılıksız sevdasına........
aybüke sevdiği kız vardı ve onu çok imkansız görüyordu aybüke mehmetin aşkına karşılık vermedikçe mehmetteki aşk iyice alevleniyor çılgına dönüyor şiirler yazarak ferahlıyordu bir nebzede olsa...imkansız aşkı onu karasevdaya sürüklemişti...kendini bırakmıştı..of neyapabilirdiki.....

arkadaşlar güzel paylaşımlarınızla hikeyeyi bozmadan devam ettirebilirsek ne mutlu....):

nebevi
12.08.2007, 21:31
kapı açıldı.içeriye kız kardeşi Tuğba girdi.Tuğba abisinin aybüke ye olan sevgisinden haberi vardı.Tuğba üzgündü. üzerinde birşeylerden abisine haber vereceklik vardı.
abisi Tuğba ya ani bir dönüşle dönüp soru işaretli gözlerle baktı.
_hayırdır Tuğba sen bu saatte uyumamışsın.yani uyumasanda daha yatmamışsın da nooldu?
_şeyyy abii sana bişi söylemem gerektiğine inandım .(bu inanç ve şuurla sana geldim.)
_söyleee buyur seni dinliyorum
_Aybüke
dedi Mehmet in gözleri son ayar açıldı._eee nolmuş
_Aybüke üniversiteyi kazanmış.biliyosun geçen sene istediği bölüm olmamıştı.bu sene kazandı.Ankara kimya fakültesi
_ciddimisin_evet abi. napıcaksın
_:(gitmeye kararlı mı.
-sen ne diyosun kız uçuyor sevinçten....
(mehmet yıldız teknik te okuyordu.askerliğini tecil ettirmişti.)
Mehmet in omuzları birden düştü...:cray:.ne yapsaydı....Aybüke ye sevgisini anlatsa istetse......Aybüke çok hırslıydı.karar verdiği işi mutlak yapardı......zaten hiç bir erkeğe yüz vermez havasından geçilmezdi.ve çok güzeldi.....

nebevi
13.08.2007, 23:58
mehmet aybüke yle konuşmak için kendine söz verdi .ve konuşacaklarını belirledi.aybükenin evinin yakınlarına beklemeye başladı.......

( Mehmet aybüke yi hikaye katılımcılarımızı bekliyor:D)

ayşirin
14.08.2007, 00:12
mehmet aybükeyle konuşmanın yollarını arıyor ama aybükeyi birtürlü yalnız yakalayamıyordu...birtaraftan ona açılma süresi uzadıkça heyecanıda uzuyor hergece yatmadan önce ona açılacağı sözlerin provasını yapıyordu...
ertesi sabah mehmet aybükeyi çarşıya giderken gördü ve peşine takıldı...herşeyiyle tek yürek oldu ümidli ümidsiz aybükenin karşısındaydı önce selamlaştılar...merhaba aybüke:
_oo merhabalar mehmet nasılsın
_iyiyiz inş.(titrek bir sesle)aybüke sana bişey soracağım
_nasıl yani
_şey aybüke
dedi gerisinde çok zorlanıyor mehmet zorlandıkça aybükenin alaylı bakışları artmaya başladı...

nebevi
14.08.2007, 00:52
Mehmet çok heyecanlıydı.:blink: şaşkındı.
_aybüke sınavı kazanmışsın.tebrik edeim.
_teşekkürler
_gidicekmisin?:confused1:
_:D tabiiki..ne yani zevk olsun diye mi tercih yaptım.
_tabii canım.iyii.ne zman yolculuk
_haftaya gidip pansiyona filan bakarım dedi ve saatine baktı
mehmet _ben seni çok tutmayayım
_bi arkadaşla buluşucaktım.
_tabii yhaklısın...şey birşey sorsam lütfen beni mazur gör.ama burada iki yıllık düşünmezmiydin.
_ya Mehmet sen ne diyosun.
_yani başka bölüm...hani başka şehirlere kız başına gidersen zorlanırsın demiştim.senin iyiliğin için yani..
_yok yaaa.niye zorlanayım ki.neyse görüşürüz.
_görüşürüz......
görüşürüz deselerde Mehmet birdaha görüşemadi...ve aybüke gitti...mehmetin son senesiydi...aybüke nin Ankara da ilk senesi.
Mehmet okulu bitirip ikinci bir üniversite okuyacaktı.bu ayrılık başka nasıl sona erecekti ki ..
bu arada Tuğba ya msj laşan aybüke hayatında tanıdığı yeni arkadaşlarından ortamından bahsediyordu..

ayşirin
14.08.2007, 00:57
eeeeeeeeeee:)

nebevi
14.08.2007, 01:06
(şey ya yazarken Mehmet acele acele koştu.heyecan vukuatı ondan yani..:D)
aybüke hayatından memnun MEHMET son seneyi asansör halatıyla çekiyordu..

ayşirin
14.08.2007, 01:14
:)neyaptın..
mehmet son seneye kadar çatlarım ben derken kan ter içinde uyandıı..sanırım yaptığı provaların etkisi rüyasına yansımıştı...o gün sabah mehmet acı bir haberle sarsıldı...aybüke fenalaşmış hastaneye kaldırmışlar...

aybüke başağrılarında uzun zamandı şikayetçiymiş ama önemsemiyolarmış bir bayılma sonucu hastaneye kaldırıldığına amansız bir hastalığı ortaya çıkmış beyninde bir tümörle yaşıyormuş...üniversite hazırlığını yapacakken bu hastalıkta neyin nesiydi aybüke ruhsal bir bunalımada girdi..çevresinde en başta ailesi biricik kızları için perişandı ya mehmet...

nebevi
14.08.2007, 01:27
(yav bu hikayelerin kahramanları nın çekmediği hastalık kalmıyor.neyse olayı iyce dra matik deterjanıyla kokulayalım)
aybüke hastanede .mehmet kantinde okula giderken kahvaltı yapmadığı için uğramış.fakat bi lokma yiyemiyor.
bir arkadaşı yaklaşıp bir sandalye çekti._selam Mehmet_a s
_nbr
_iii
_olüm yesene bişiiler._yok canım istemiyor
diyip masadan kalkıp gitti.
_arkadaşını olduğu yere mıhladı.arkadaşı Alper şapşaşkındı.hemen toparlandı
peşinden koştu.._ya noooooldu sana
....neyse Mehmet durumu anlattı.Alper bizim bir amcamız var .kendisi prof.he birde eskiden bu okulda öğretim üyesiydi.burda çok tanıdığı var.ona desek ..
Mehmet sevinmiş ,içine umut tohumları serpilmişti....

hayrun nisa
15.08.2007, 16:48
yanan şöminenin karsısına oturmus odunların cıkardıgı cıtırtıları dınleyerek esımle sohbet edıyordumm..

ayşirin
15.08.2007, 16:50
yanan şöminenin karsısına oturmus odunların cıkardıgı cıtırtıları dınleyerek esımle sohbet edıyordumm..

kardeş yanlış yapıyorsun daha üstteki hikaye tamamlanmadı önce o hikayeye katılım bulunmanızı öneriririm yoksa okada emek boşa gider bitmeden başka bir hikayeye başlamayalım lütfen..:)derim..saygılar..

ayşirin
15.08.2007, 16:53
mehmet aybüke adına bişeyler yapabilmek istiyordu elinden geleni yapmaya hazırdı...aybükeyi ziyarete gitti bir buket çiçekle...

nebevi
15.08.2007, 21:29
içeri girdi.Aybüke Mehmet i görünce gülümsedi.:)
(tabiiiki Mehmet bu anda eli ayağı dolaştı.oradakiler çözdüler:D.:sweatingbul:)

geçmiş olsun Aybüke.:flowers:
_teşekkürler Mehmet.hoşgeldin...(Aybüke çok neşesiz,mahzundu.Mehmet Aybüke yi çok iyi göremediğinden gönül dünyasında çok acı çekti.Meğer o nun iyi olmasıyla ben de iyi oluyormuşum dedi içindennn...)
Mehmet sandalyeye oturdu.yavaş yavaş konuşmaya başladı._nasılsın?
....
.....
konuşmaları giderek uzadı ve Mehmet kendisini çok rahat hissetmeye başladı.
heyecanından iki laf edemeyen bizim Mehmet tüm mimiklerini rahatca kullanır aybüke ye moral verir oldu.anlattıklarından aybüke nin tesirlenip gülümsemeleri iyileşme umudunun parlaması Mehmet i sevindiriyor daha çok yardım ateşiyle yanıyordu..bir ara
_:good:bi arkadaşımın amcası prof.bizim okuldaki birkaç doçent dostu var.biz araştırdık.arkadaşım ve doktorlar bu hastaneden ailenin imzasıyla izin alıp gelicekler tabii sen istersen.........

Aybüke bu teklife şaşırmışltı.
(eee hep Mehmet mi şaşkın olacaktı:D)
_benim içinmi araştırdınız
_evet .senin için herşeyi yaparımmm. diyivermişti.anidennnnnn

uzuuun bir sessizlik.....
tabiiki hemen toparladı .neyse benim kalkmam lazım .doktorla yarın gelicez.görüşürüz.dedi.aybüke ye bakamadan hızla çıktı.

Berke
15.08.2007, 21:31
:):clap2::clap2::flowers:

~şifa~
15.08.2007, 21:37
"senin için herşeyi yaparımmm. "
bu söz aybüke' nin zihninde yankılanıyordu..bir an duraksadı .. yoksa..yoksa..
"yok canım ne olacak ki!" diye zihnine şimşek gibi çakan düşünceyi savuşturdu:D
sonra Mehmetin getirdiği çiçeklere şöyle bir baktı; bu erkekler çiçekten de hiç anlamıyor:) yüzüne oturan tebessüme mani olamadı ..

ayşirin
15.08.2007, 21:45
:D

feyzahan
15.08.2007, 22:04
"senin için herşeyi yaparımmm. "
bu söz aybüke' nin zihninde yankılanıyordu..bir an duraksadı .. yoksa..yoksa..
"yok canım ne olacak ki!" diye zihnine şimşek gibi çakan düşünceyi savuşturdu:D
sonra Mehmetin getirdiği çiçeklere şöyle bir baktı; bu erkekler çiçekten de hiç anlamıyor:) yüzüne oturan tebessüme mani olamadı ..

fakat aybüke buyuk bı sırrı bilmiyordu..bu öyle bir sırdıkı aybükenin bütün yeşeren hayallerinin bir hazan ruzgarına kapılıp son bulmasına vesile olacaktı..
mehmet hakkındaki bu sır yakında gün yüzüne cıkacaktı....
Aybuke için herşeyi yapabilecek olan mehmet acaba kendi için bişiyler yapabilecekmiydii..

:dancing::D

nebevi
15.08.2007, 22:13
ertasi gün doktorlarla gelen Mehmet kapıya vurup içeriye girdiğinde şirin yüzlü aybüke yi gördü.
_selamün aleyküm...girebilirmiyiz..annesi ve babasını selamlayıp tekrar geçmiş olsun dedi.
doktorlar muayeneyi yaparken Mehmet içinden dular ediyordu.Allah ım ne olur şifa bahşet...ne olur....ancak senden ümitvarım.sen yardım etmezsen kimseler edemez...
ve iç dünyasında şu ayet yankılandı
ve in yemseskellahü...........
ALLAH SANA BİR ZARAR DİLERSE O ZARARI O NDAN BAŞKASI DEFEDEMEZ,VE EĞER SANA BİR HAYIR DİLERSE O NUN VERDİĞİ FAZLI KİMSE REDDEDEMEZ ÇEVİREMEZ..
_doktorlar incelemelerinden sonra birbirine baktılar.tabiiki odadaki acılı anne,dertli baba,sevdalı Mehmet , merak eden arkadaşı ve mahzun aybüke de doktorların bakşlarına mana ararcasına baktılar.
doktorlar gülümseyerek hocam kızımız bu rahatsızlığın üstesinden gelebilr diyorlar ,ANNE ise doktorların daha sözü bitmeden ,sanki Hacer valide çocuğuna su bulmuş gibi sevinçten ağlıyor, baba sanki yeniden hayata dönmüş gibi yaşama sıkıca sarılıyor ve Mehmet sanki sevdalı sevdalısına varmış gibi kalbi huzur doluyordu...

(arkadaş alper de duygulanmış gözleri dolmuş odanın kapısına doğru dönmüştü.).)

feyzahan
15.08.2007, 22:26
ertasi gün doktorlarla gelen Mehmet kapıya vurup içeriye girdiğinde şirin yüzlü aybüke yi gördü.
_selamün aleyküm...girebilirmiyiz..annesi ve babasını selamlayıp tekrar geçmiş olsun dedi.
doktorlar muayeneyi yaparken Mehmet içinden dular ediyordu.Allah ım ne olur şifa bahşet...ne olur....ancak senden ümitvarım.sen yardım etmezsen kimseler edemez...
ve iç dünyasında şu ayet yankılandı
ve in yemseskellahü...........
ALLAH SANA BİR ZARAR DİLERSE O ZARARI O NDAN BAŞKASI DEFEDEMEZ,VE EĞER SANA BİR HAYIR DİLERSE O NUN VERDİĞİ FAZLI KİMSE REDDEDEMEZ ÇEVİREMEZ..
_doktorlar incelemelerinden sonra birbirine baktılar.tabiiki odadaki acılı anne,dertli baba,sevdalı Mehmet , merak eden arkadaşı ve mahzun aybüke de doktorların bakşlarına mana ararcasına baktılar.
doktorlar gülümseyerek hocam kızımız bu rahatsızlığın üstesinden gelebilr diyorlar ,ANNE ise doktorların daha sözü bitmeden ,sanki Hacer valide çocuğuna su bulmuş gibi sevinçten ağlıyor, baba sanki yeniden hayata dönmüş gibi yaşama sıkıca sarılıyor ve Mehmet sanki sevdalı sevdalısına varmış gibi kalbi huzur doluyordu...

(arkadaş alper de duygulanmış gözleri dolmuş odanın kapısına doğru dönmüştü.).)

bu kucuk sevinç kırıntısı ortamı yumusatmıs gorunsede mehmetin içini kemiren sır hala baki idi.. o bu haldeyken nasıl bole bişiyi ona soyleyebilirdi? aybukeyı bekleyen gercek yoldaydı cılız vede mahzun ruhu acaba buna dayanabılecekmıydı ..

nebevi
15.08.2007, 22:33
(feyzahan kardeş nolur ya yaz şunu artık benim de içimi kemiriyo.valla merak ettim ya. bak olayın rehavetinden sana ve şifa kardeşe hikayemize hoşgeldin bile diyemedim.:hosgeldin:Z:flowers::flowers:)

feyzahan
15.08.2007, 22:49
bu kucuk sevinç kırıntısı ortamı yumusatmıs gorunsede mehmetin içini kemiren sır hala baki idi.. o bu haldeyken nasıl bole bişiyi ona soyleyebilirdi? aybukeyı bekleyen gercek yoldaydı cılız vede mahzun ruhu acaba buna dayanabılecekmıydı ..

:D(tesekkur ederim arkadasım ama bunu sizin tamamlamanız gerekıyor kural bole... :dancing:):clap2:

büyük sevgiler büyükmü ölürler?papatyalar akarsularda ölürler o zamn...hüzn sıçrayıp seher yeline karısır . ozaman masallarda ölür düşlerde...

mehmeti kuru bir yaprak gibi solduran sır bir kasvete donüsmekteydi.. bu kasvetin demirden ruhu vardı sanki..ayrılık şarkıları mırıldanıyordu kulagına yüreginde ayrılıgın bulutlari hukum suruyordu ..korkuyordu..yalnızdı..

aybukenın halı sevındrıcıydı belkı.. sımdı acıklamalı mıydı.. yoksa bıraz dahamı beklemelıydı ruhunun vaveylaları arasında..

ama hayır bunu şimdi yapamazdi..nasıl soyleyebilirdiki onun gözlerinin içi gülerken
zaman kimden yanaydi..

nebevi
15.08.2007, 23:06
(belirlediğiniz bir gidişat vardır diye söylemiştim.bozmak istemedim peki tamamlayalım kardeş.)

aybüke nin tedavisi başladı .Mehmet hergün aybüke yi ziyaret ediyordu. artık Mehmet daha doğal davranıyor sevgisine dair açık işaretler veriyordu.
aybüke çakmıyor değildi.
aybüke Mehmet i yeni yeni tanıyabilmiş , eski tanıdığı Mehmet gidip cana yakın ,bilgili, medeni, neş e dolu ,dost düşkünü Mehmet gönlünü fethetmeye başlamıştı.. yıllardır Komşusu Mehmet için çok farklı biriymiş diyor takdir ediyordu.
Mehmet in dış alemi iyiye giderken iç alemi sıfırlanıyordu.
meğer sevdiğine yaklaşınca korkuların artarmış.
sevdan büyük oldukca hataların çok can yakarmış....
karşılıksız sevgi insanı yakarken karşılığı gelince kaybetmekten daha da korkarmış...

önceden kazanmamıştım ki .kazanıp kaybetmek daha ızdırap yüklü ya RABB
diyerek sabahları ediyordu....

ayşirin
16.08.2007, 00:52
aradan ay geçmiş aybüke tedavisine hızla olumlu sonuçlar vermiş ve bu tömörü yenmişti ,yaşının genç olması moralininde yüksek olması mehmetin ona olan ilgiside yenmesine neden oldu...mehmetin ilgisinin nedenini artık anlamıştı aybüke şimdi mehmeti onun sevdiğinden daha çok seviyordu hergün mehmetin yollarını gözlüyordu ama aybüke iyileşmeye başlayınca mehmetin ziyaretleri azalmış hatta gelmez olmuştu...
aybüke çıldırıyordu bu çocuk neden böyle yapıyor beni kendine aşık etti geri çekildi sevda bumudur diye aşk acıları başladı artık aybüke aybüke değil mecnunun leylası olmuştu mehmete büyük bir tutkyla bağlanmış onsuz hayat ona susuzluktan ölmek gibi geliyordu...hastaneden taburcu günü geldi çıkacaktı ama mehmet yine ortalarda yok eve gidince görüşürüz mehmet bey dedi içinden...birtaraftanda da
off of iyilik prensim nerdesinn diye içten içe haykırıyordu...

keşke bu illetten kurtulmasaydımda ölseydim ölüm mehmetin beni bırakmasından daha güzeldir belki diye kendince hayallerinde heryeri yakıyordu kırıyordu...

evet peki mehmet neden gelmiyordu aybükeye yıllardır aşık olan mehmet neden onu yalnız bıraktı iyileştikten sonra neden uğramadı...

feyzahan
16.08.2007, 16:21
aradan ay geçmiş aybüke tedavisine hızla olumlu sonuçlar vermiş ve bu tömörü yenmişti ,yaşının genç olması moralininde yüksek olması mehmetin ona olan ilgiside yenmesine neden oldu...mehmetin ilgisinin nedenini artık anlamıştı aybüke şimdi mehmeti onun sevdiğinden daha çok seviyordu hergün mehmetin yollarını gözlüyordu ama aybüke iyileşmeye başlayınca mehmetin ziyaretleri azalmış hatta gelmez olmuştu...
aybüke çıldırıyordu bu çocuk neden böyle yapıyor beni kendine aşık etti geri çekildi sevda bumudur diye aşk acıları başladı artık aybüke aybüke değil mecnunun leylası olmuştu mehmete büyük bir tutkyla bağlanmış onsuz hayat ona susuzluktan ölmek gibi geliyordu...hastaneden taburcu günü geldi çıkacaktı ama mehmet yine ortalarda yok eve gidince görüşürüz mehmet bey dedi içinden...birtaraftanda da
off of iyilik prensim nerdesinn diye içten içe haykırıyordu...

keşke bu illetten kurtulmasaydımda ölseydim ölüm mehmetin beni bırakmasından daha güzeldir belki diye kendince hayallerinde heryeri yakıyordu kırıyordu...

evet peki mehmet neden gelmiyordu aybükeye yıllardır aşık olan mehmet neden onu yalnız bıraktı iyileştikten sonra neden uğramadı...

işte mehmetin aylardır sakladıgı sırrı nihayet ortaya cıkmaya baslamıstı mehmet gelemiyordu cünki .. gizli bir derin devlet görevlisi idi..evet işte buyuk sıırı buydu mehmetin, o bir ajandı hastaneye gelememesinin sebebide o esnada cok onemli bir görev için yurtdışında olmasıydı..
aybukeye neden yakınlasmaya calışıyordu mehmet bu bir tesadufmuydu yoksa tamamıyle bir kumpas mı?

mehmetin aybukeye yakınlaşmasının tek sebebi devletin aybukenın babası hakkkında başlattıgı gizli sorusturmaydı,aybükenin babası geçmişinde akıncıgençlik faliyetleri adı altında ÇEÇENİSTANA silah cephane ve para sağlamıştı .. dünya genelinde faaliyet gösteren, en gizli, en bilinmeyen istihbarat olan Mossad'ın şimdi bu sahsı türkiyeden istemesi üzerinede mehmet görevlendirilmişti..

nebevi
16.08.2007, 18:44
evet Mehmet ajandı.üç yıl önce bu amaçla o mahalleye taşınmşlar aybükenin babasını takibe almışlardı ilk zamanlar aybüke ye yakın olursam babasının sırlarını öğrenebilirim diye plan yapmş fakat aybüke yi tanıdıkca mehmet o nu sevmişti.
bu aşk bir yandan mesleği diğer koldan Mehmeti şaşkına çevirmişti.:blink:en sonunda Aybükenin hastaneye yatışı sebebiyle kendisini sevda nın gidişatına bırakmıştı.artık aybüke de seviyordu.peki şimdi işkler daha zorlaşmamışmıydı...

bu günlerde okul arkadaşları Nihat ,Tolga ve Alper islami kitaplar okuyor seminerlere gidiyor yanında Mehmet i de götürüyorlardı.Mehmet in fikirleri daha da farklılaşmştı. meslekteki görevi icabı bu ailenin sırlarını vermek yanlış geliyordu.bir yandan da kalbindeki sevgi.ve kararını verdi.bu işte olumsuzluklar sebeb gösterecek bu konuyu araştırmalarını engelleyecekti:rtfm:.fakat o taktirde bu işi daha usta birine verirlerdi.aybüke ve ailesini tehlikeden koruyamayıp daha kötü sonuçlara itebilirdi.bu arada birkaç toplantı için yurt dışına çağrılmş gitmişti...

aybüke bunlardan biiihaber Mehmet i bekliyorduu evinde....:cray:

ayşirin
16.08.2007, 19:47
arkadaşlar hikayeyi katletmişsiniz:oleyo:neyse devam edelim....
mehmet herşeyi minumum seviyede tutmak için uğraşlar sergiliyordu aybükenin babasının yaptığı şeyleri suç unusru olmaktan kurtarmak adına bu çalışmayı kimseye vermeyece kendisi sürdürecekti sırf aybükenin üzülmemesi onun gözyaşlarının akmaması adına ,,eğer aybükenin bir gözyaşı aksa mehmet kahrolurdu çünkü onu çok ama çok seviyordu aybükeninde onu sevmesi mehmeti feci mutlu etmişti...
aybükenin babasına herşeyi anlatacak ve babasını kurtulması adına yurtdışına kaçmasını kendini bir süre unutturmasını sağlayacaktı...bakalım baba neler yapacak mehmetie uyacakmı..
gelgelelim aybüke mehmet cephesinde mehmet aybükeye ziyarete geldi ona hediye olarak çok güzel bir eşerp getirmişti aybüke biraz şaşırdı birazda mutlu oldu bu hediyeye...mehmet bu hediyeyle ne mesaj vermek istediğini anlattmış aybükede olayı çakmıştı...aybüke dindar bir kızdı fakar kapanmak nasip olmamaıştı belki bu onun kapanmasına vesile olacaktı ama mehmete naz yapacaktı ona kızgın olduğu için hemen kapanmıyacak tatlı kaprisler yapacaktı:)
mehmet neden gelmedin son zamanlar dedi;
mehmetde aybüke neolur şunada onu sorma ama emin ol özel bir açıklaması var fakat açıklamak için uygun bir zaman değil inş. öğreneceksin ileirde..dedi..
aybükede mehmet biliyomusun seni göremeyince artık çok kötü oluyorum hayatımda feci bir boşluk oluyor ...demesi mehmetin kalbinin çarpmasına neden oldu...mehmet kızarmış ve aybüke ya ben farklımıyım acaba dedi sevdalı gözlerle:)

allaaaah hikaye aşkın zirvesinde aman batırmayalaım arkadaşlar ben bile kendi yazdığım senaryoya ağlayacağım sevinc,mden:Paşıklar karşılıklı ya...batırmayalım hikayeyi olurmu bu aşk hiç sönmesin...ona göre..:)

feyzahan
16.08.2007, 20:20
(arkadaşlar sizde pembe dizi modunda ilerletmeyin lutfen biraz aksıyon bıraz hareket katalım :dancing::clap2:)

.....
Derken mehmet aybukeye ;
-cok güzel bir yer biliyorum ne dersin aksam yemeğini birlikte yiyelimmi
-aa çok isterim mehmet hem bana degişiklik olur cok sıkıldım ev hastane arasında mekik dokumaktan
-pekala hadi hazırlan o zaman bende sizinkilerden izin alayım
aybuke heycanlı vede sımarık bi edayla gulumseyerek hazırlanmak için yanından ayrılır..ve yola cıkarlar..

aybuke yemek sırasında
-burası ne kadar guzel bir yer mehmet daha önce neden gelmedikki çok tesekkur ederim..
mehmet gulumseyerek
-artık hep geliriz sn hiç merak etme aybuke
-mehmet bana karsı cok iyisin cok nazıksın bana yaptıklarını nasıl odeyebılırımkı
zor gunlerımde hep yanımda oldun
-lütfen sus aybuke ne yaptımkı ben senin için ..
mehmedin bu sırada aklından gecenler onu cok rahatsız ediyordu..aybukeye neden yaklastıgını gayet ii biliyor ve bunu kabul edemıyordu bir turlu aklından bu fıkırlerı sılmeye calıstı bir an olsun ..aybuke yanındaydıya bu anın bozulmasını istemıyordu...

nebevi
16.08.2007, 21:26
mehmet bu düşünceler içreyken Aybüke sordu
_niçin bana bu kadar iyilik ediyorsun?:confused1:
mehmet şaşkın alık ve tuhaf ladı....ne dese idi ki ? veya neyi demese idi?
_e komşumsun ya ?
komşu kızı aybüke, seni çok takdir ederek beyenerek sana hayranlığım başladı ve seni kendime çok yakın hissetmem le sena ilgim çoğaldı desemm?
aybüke _hayır bunları diyemezsin çünkü bunları ben diyebilirim sana .diyip gülümsediler...._Ya Mehmet seni ilk tanıdığımda çok değişiktin şimdi bambaşka sanki iki farklı şahıs gibi....
Mehmet duraksadı.
bu esnada yan masadan bir adam Mehmet e dikkatle bakıyordu....Mehmet gayriihtiyari etrafa bakarken gözler kendisini gözleyen adamı gördüü...
aman Allah ım bu adam niye beni takip ediyor?
bu adam işinden ayrılmak için istifa dilekcesi sunan ajan_Mehmet i takip eden biriydi..
(Mehmet iç dünyasında fırtınalar yaşadı)
belinde silah olan adam çok ciddi bir emir almışcasına silahına elini uzattı.........

feyzahan
16.08.2007, 21:48
mehmet usulca yerinden dogruldu ve aybukeye
-biraz musade edermısın bana lavobaya kadar gideyim
-tabi
mehmet agır adımlarla lavobaya yururken adamın peşinden geldigini farketti,istifini bozmadan devam etti..gelenin ayak sesleri beyninin odalarında adeta yankılanıyordu..agır ve sakin bir tavırla lavobaya girdi ve girer girmezde kapının arkasına gizlendi cok gecmeden adam içeriye girdi,çevik bir hareketle adamı savunmasız hale getirdi ve ona ..
-neden beni takip ediyorsun ne işin var burda sole, sole diyorum sana
-sakin ol biraz bende senin gibi gorevimi yapıyorum
-demek benim gibi ha serseri,sen beni ne sanıyorsun ne için geldin buraya sole dedim
adam sırıtarak
-senin ajan oldugunu sanıyordum oysakı sen işini ozel hayatınla karıstrıyor gibisin ..bunu ustlere rapor etmekle gorevlıyım ve bunuda ypıcam hiç kuskun olmasın..bay bond hahaha
-seni asaglık istedigini bildir benim o kurumla işim bitti bitecek zaten
-öyle kolaydı haa sende biliyosunkı ordan ancak cesedin cıkar ve dahası beraberinde kimleri goturrsun orayıda dusnmelısın
-nedemek istyorsun sen acık konus
sunu diyorum içerdeki kucuk hanım belki hastanede olmedi ama..
-kes sesini alcak
(dayanamayıp mehmet onu tartaklar)
yere dusen adam yine pis bi surat ifadesiyle
-demek senin için bu kadar degerli haa,(ayaga kalkar)gorüsmek üzere mehmet der ve kapıdan dısarı cıkıp gider
mehmet ne yapacagını bılemez durumdadr .. üzerindeki gerginligi atmak için yuzunu yıkar ama nafıledr derken aklına aybukenın dısarda oldugu gelır ve fırlarcasına oraya yonelir.....

nebevi
17.08.2007, 22:53
maalesef gittiğinde Aybüke yi yerinde bulamadı...
ne yapcağını şaşırdı....
delirmiş gibiydi..
garsonlardan birisi yaklaşaı Afedersiniz beyefendi bu notu arkadaşınız olduğunu söyleyen biri size yolladı........
kağıtta Aybüke hanım için bu numarayı ararsın .... ... .. .. yazıyordu
hemen numarayı çevirdi
karşısına emir aldıkları ajan şefi çıktı...
küçük hanım için mi aradın yoksa asli görevine sadakat ilanı için mi??? hı hı hı hı :oleyo::oleyo::oleyo:
korkma küçük hanım iyi tabiiki sen babasını bize getirene kadar :oleyo:

Hayrun_Nisa
17.08.2007, 23:20
:offtp: ya arkadaslar hikaye ne güzeldi basda yaaa...ne yaptiniz hikaye´ye?:D:O
basda acikli, sonra komik oluyor, en sonda da karisiyo yavvv:lac:

nebevi
18.08.2007, 01:43
işte beklenen an
Mehmet gidip Aybüke nin babasına tüm olanları anlattı.adam mehmet e çok acı acı baktı..
ve klızının acısı yüreğini yaktı.
ilk anda Mehmet e çok kızsada şu an ikiside aynı dertten yanaydı.Aybüke yi kurtarmak...peki bu zor ve riskli iş nasıl olacaktı?

Berke
18.08.2007, 01:44
Yahu dayanamayıp yazacağım ,hep karşıma çıkıyor hikaye yazmaca:):)

nebevi
18.08.2007, 01:52
(evet anladıııııım işi.sizin fikirleriniz için hikaye yazmayı hep karşınıza çıkarmak gerektiğini.
bu yazı da bu amaçla yazılmştır..:O)

Berke
18.08.2007, 01:58
Diyorum ki Nebevi kardeş bir masal bölümü açsa,şöyle gece gece güzel bir masala başlasa,bizde katılsak,Çocukluğumuzu hatırlasak.Rüyamızda Alaadinle,Kırk haramilerle falan dolaşsak:):)

daisyss
18.08.2007, 02:01
Diyorum ki Nebevi kardeş bir masal bölümü açsa,şöyle gece gece güzel bir masala başlasa,bizde katılsak,Çocukluğumuzu hatırlasak.Rüyamızda Alaadinle,Kırk haramilerle falan dolaşsak:):)
AYNEN ŞİDDETLE KATILIYORUM HADİ BİRİNİZ AÇIN MASAL BÖLÜMÜ
hikayeyi baştan takip etmedim karıştırmak istemiyorum..masala geçelim:O

nebevi
18.08.2007, 02:06
(ozamansa Ayşirin hikayeyi hızlıca bitirelim.fekat yardım edin.)

Berke
18.08.2007, 02:07
Hadi Nebevi nazlanma açıyormusun Masal bölümünü:):flowers:

nebevi
18.08.2007, 02:16
mehmet aybüke nin babasıyla konuştu.burdan git uzaklaş yok ol toz ol ...diye.
sonra kendisi o numarayı aradı.bilgileri size getireceğim fakat aybüke nin bırakıldığına emiin olmalıyım.
tamam olur dediler tabiiki bırakırlar mı hiç ...mehmet teslim oldu....kasşısında Aybüke....

(yav Berke kardeş açalım fakat sen aç ben konu açmayı bilmiyorum.ayrı bölüm olcak galiba di mi ?)

ayşirin
18.08.2007, 17:25
memet aybukeye verdiler ama kır dereden su getirdiler..artık aybükede olanları biliyor ve mehmete kor aşkının yanında şimdi nefrette vardı demek beni kullanıyordun hislerine kapıldı...mehmetde;
hayır aybüke başta öyleydi ama sana inanılmaz bağlandım aşık olmama için elimden geleni yaptım ama kendiimi tutamadım senin için yaptığım fedakarlıkları anla neolursun dedi...
bu arada aybükeyi kurtardı zorlu kademelerden sonra babasınıda yurt dışına kaçırılmasını sağladı...mehmet tuttuğunu koparn çocuktu...ama bütün bu olaylar mehmetin görevinden alınmasına dahası atılmasına neden oldu...
ama mehmet üzügün değildi içi çok rahattı şimdi aybükenin gönlünü almaktaydı iş ve buda zor olmadı aybükede okadar nakör değil anlayışlı bir kzıdı mehmete hak verdi zamanla ....mehmet kendine bir iş açtı yayınevi kurdu...
iş evlilikte tabiki ikgözağrısı aybükeye evlilik yeklifini yapmaktı...
aybükeyi aldı gözkyüzünde yıldızların inanılmaz gözkırptığı ayın gülümsediği aşk kokan bir gecede sahil kenarına götürdü ve teklifini yaptı...:)
aybükede kabul ederim ama bir şartla dedi:)
mehmette o şart neymiş bakalım küçük hanım dedi;
aybüke.mehmet ben tesettüre gireceğim kabul edermisin..:) mehmette:
kabul etmek ne kelime şuanda havalardayım buda bana sürpriz oldu dedi ve aybükenin parmağına yüzüğü takıverdi...:flowers:
ikiside çok mutluydu ailelerde herşeyi biliyordu 3 gün 3 gece düğün yaptılar....evliliklerinin 1. yılı umreye gittiler...çekilen onca sıkıntının ardından işte böyle ferahlıklar ardı ardına gelmişti...mutluluklar dileriz mehmet ve aybükeye...:)onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine....

ayşirin
18.08.2007, 17:34
eveeeeeet masal masal diye başımızın etini yediniz:Pöyleyse ben ilginç bir masal başlatıyorummm.......

bir varmış bir yokmuş diyelim kasabanın birinde bir aile yaşarmış ve bir de kızçocukları varmış...adıda AZRA imiş..
ama bu ailede garip bişey varmış garip bişey ailede değil azraya verilen bir özellikmiş...azranın SİHİRLİ BİR KURDELESİ varmış..:) azra bu tılsım sayesinde istediği insanın şekline girermiş...:) ama kurdeleyi başına takıp sihirli olan 3 kelimeyi söyleyince istediği şekile girermiş..o kelimelerde parelel parelel parelel imiş...geri kendi şekline dönmek istediği zamanda kelimenin tersini söylermiş lelalra lelarap lelarap........:)
azra 7. sınıfa başlamış hoşlandığı biri varmış prens kadar yakışıklıymış ama azrayı çocuk görürmüş erkek gibi kzısın diye yeri gelince alayda edermiş...bakalım azra sihirli kurdelesi sayesinde prensi cumhurun başına ne kazakalr örecek...hep beraber izleyeceğiz....:)

feyzahan
18.08.2007, 17:40
memet aybukeye verdiler ama kır dereden su getirdiler..artık aybükede olanları biliyor ve mehmete kor aşkının yanında şimdi nefrette vardı demek beni kullanıyordun hislerine kapıldı...mehmetde;
hayır aybüke başta öyleydi ama sana inanılmaz bağlandım aşık olmama için elimden geleni yaptım ama kendiimi tutamadım senin için yaptığım fedakarlıkları anla neolursun dedi...
bu arada aybükeyi kurtardı zorlu kademelerden sonra babasınıda yurt dışına kaçırılmasını sağladı...mehmet tuttuğunu koparn çocuktu...ama bütün bu olaylar mehmetin görevinden alınmasına dahası atılmasına neden oldu...
ama mehmet üzügün değildi içi çok rahattı şimdi aybükenin gönlünü almaktaydı iş ve buda zor olmadı aybükede okadar nakör değil anlayışlı bir kzıdı mehmete hak verdi zamanla ....mehmet kendine bir iş açtı yayınevi kurdu...
iş evlilikte tabiki ikgözağrısı aybükeye evlilik yeklifini yapmaktı...
aybükeyi aldı gözkyüzünde yıldızların inanılmaz gözkırptığı ayın gülümsediği aşk kokan bir gecede sahil kenarına götürdü ve teklifini yaptı...:)
aybükede kabul ederim ama bir şartla dedi
mehmette o şart neymiş bakalım küçük hanım dedi;
aybüke.mehmet ben tesettüre gireceğim kabul edermisin..:) mehmette:
kabul etmek ne kelime şuanda havalardayım buda bana sürpriz oldu dedi ve aybükenin parmağına yüzüğü takıverdi...:flowers:
ikiside çok mutluydu ailelerde herşeyi biliyordu 3 gün 3 gece düğün yaptılar....evliliklerinin 1. yılı umreye gittiler...çekilen onca sıkıntının ardından işte böyle ferahlıklar ardı ardına gelmişti...mutluluklar dileriz mehmet ve aybükeye...:)onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine....

yaaaaaaaa :mad::Dayşirin kardes ben daha yeni baslıyordum bee daha aybukenın annesıni babasını oldurecektık
ondan sonra mehmet aybukeyı yurtdısana kacırmak için teskılatın elınden ona baska kımlık kazandracaktı adıda zeynep olacaktı ondan sonra yepyenı bır hayat için avusturalya ya kacacaklardı ondan sonra kaprısler nazlar falan kavgalar of yaaaaaaa ne yaptınız mutlu sonlardan nefret ederim...
ama baslatan bıtırmıs hakkınızdı ne dıyeyım
bu arada sunuda yenı farkettım
aybuke_ayşirin ne kadar uyumlu yahu :D:crying:

~şifa~
18.08.2007, 17:44
:cray:mutluluk gözyaşları

hiç bitmeyecek sanmıştım :O

ayşirin
18.08.2007, 17:45
eveeeeeet masal masal diye başımızın etini yediniz:Pöyleyse ben ilginç bir masal başlatıyorummm.......

bir varmış bir yokmuş diyelim kasabanın birinde bir aile yaşarmış ve bir de kızçocukları varmış...adıda AZRA imiş..
ama bu ailede garip bişey varmış garip bişey ailede değil azraya verilen bir özellikmiş...azranın SİHİRLİ BİR KURDELESİ varmış..:) azra bu tılsım sayesinde istediği insanın şekline girermiş...:) ama kurdeleyi başına takıp sihirli olan 3 kelimeyi söyleyince istediği şekile girermiş..o kelimelerde parelel parelel parelel imiş...geri kendi şekline dönmek istediği zamanda kelimenin tersini söylermiş lelalra lelarap lelarap........:)
azra 7. sınıfa başlamış hoşlandığı biri varmış prens kadar yakışıklıymış ama azrayı çocuk görürmüş erkek gibi kzısın diye yeri gelince alayda edermiş...bakalım azra sihirli kurdelesi sayesinde prensi cumhurun başına ne kazakalr örecek...hep beraber izleyeceğiz....:)

masalı öne aldım berke çok istiyordu devam edeceksiniz ona göre tamammı nebevi...ve yeni katılanlar feyzahan arkadaş sende :)
yalnız masalı güzel devam edin ona göre kurdeleyi iyi yerlede kullanın karışmam kötülüğe karşı hıııı:rtfm::D ......

feyzahan
18.08.2007, 17:53
aybuke bu ne yaaa ay ayşirin..pardon :dancing:
madem ole ben sole devam edeyım bir gun bu kız kırda gezerkene haşin ruzgarın hışmına ugramiş ve ne o