PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Gelmiş Geçmiş En İyi Siyasetçi Kim

SaLtan
20.07.2006, 14:31
Sizce Gelmiş Geçmiş En İyi Siyasetçi Kim

hakan
20.07.2006, 14:37
turgut özal

SaLtan
20.07.2006, 14:41
necmettin erbakan
ve adnan menderes diyorum

Mndrs78
20.07.2006, 14:42
Adnan menderes kendi adim oldugu icin :d

aLi'ce
20.07.2006, 15:10
Neden Atatürk şıkkı yok bunda?

Vuslat Rana
20.07.2006, 15:11
Abdurrahman Dilipak ın Adnan Menderes kitabını okumanızı önerirm :)
Aynı fikirde kalmayacağınızı düşünüyorum :)

SaLtan
20.07.2006, 15:18
Neden Atatürk şıkkı yok bunda?

görmüyonmu varr,en başta

SaLtan
20.07.2006, 15:25
Abdurrahman Dilipak ın Adnan Menderes kitabını okumanızı önerirm :)
Aynı fikirde kalmayacağınızı düşünüyorum :)

ne yani abdurrahman dilipak çokmu şey biliyor.o kitapı okudum neymişte iyi niyetliymiş falan filan diyo.ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.menderes neler yapmış,önemli olan da bu.

aLi'ce
20.07.2006, 15:35
o zaman neden deniz baykal yok... :O

Murat Sâki
20.07.2006, 16:43
şakamı yapıyorsunuz tabiki atatürk onun üstüne siyasetci tanımam adamın en güzel yaptığı iş siyaset zaten...

şehidan
20.07.2006, 16:44
Her Ne Kadar Da Mİllet Anlamasada Ve Anlamamazliktan Gelsede ^^necmettİn Erbakan^^

Selam Ve Dua İle

selahaddin
20.07.2006, 21:32
adam seçmek kasadan domatas seçmeye benzemez
ha birde yazıyorsanız kendinizi kanıtlama/rüşdünüzü ispatlama derdine düşmeyin

dediğim gibi adam seçmek kasadan domates seçmeye benzemez....

madem ölüm tek bir defa gelecek oda neden allah için olmasın

aLi'ce
20.07.2006, 21:34
selahaddin kardeşime aynen katılıyorum...

şehidan
20.07.2006, 21:38
DedİĞİne Katiliyom O YÜzden Yazdim Zaten:d

şehidan
20.07.2006, 21:39
DedİĞİne Katiliyom O YÜzden Yazdim Zaten:d[/quote]

gulesevdali
20.07.2006, 21:48
atatürk dururken nasıl diğerlerini söyleyebiliyorsunuz,inanın size inanamıyorum.

Atam izindeyiz........

bu arada zınar abime de teşekkür ediyorum.

karakan
20.07.2006, 21:56
özala oy verdim ama siyesiti en iyi yapan atatürk ... gülesevdalı kardeşim demekki bir yerlerde yanlışlıklar var ... yaptığı işlere baktığımızda atatürkün çevirdiği siyaseti listedeki hiçbir lider yapamaz ... o yüzden atatürk diyorum ...

gulesevdali
20.07.2006, 21:57
hatasız kul olmaz kardeşim, değil mi?

Birde tayyip erdoğan a oy verenlere sormak istiyorum,başbakanımızın yaptığı sizce siyaset mi?
bana sorarsanız uzaktan yakından alakası yok,siyaset yapabilmek için dayatmalara karşı direniş göstermek lazımdır,gelene eywallah demek değil.Eğere Atürk her dayatmayı kabullense idi şu an inanın bu vatanda rahat yaşıyor olmazdık...

selametle...

karakan
20.07.2006, 22:01
tabiki kardeşim hatasız kul olmaz ama hata var hata var eminimki o hatalardan biri sana yapılsaydı bu gün aynı fikirde olmazdın...

gulesevdali
20.07.2006, 22:13
ama pireye darılıp da yorgan yakmamamız lazım sakın yanlış anlaşılmasın yapılan hatanın ne olduğunu ben biliyorum onu küçümsediğim için söylemiyorum yapılmaması gerekirdi ama olanla ölene çare yok,değil mi?

karakan
20.07.2006, 22:21
ölene çare yok ...ama üstteki sözlerin yanlış ..."Eğere Atürk her dayatmayı kabullense idi şu an inanın bu vatanda rahat yaşıyor olmazdık..." atatürke yapılan bir dayatma bilmiyorum ben ama bu vatanın evlatları kendilerine yapılan dayatmaların hepsini kabullenmiş .. kabullenmeyenler mezarlıklara gitmiş ... ama sonuçta herşey geçti bitti hepimiz kardeşiz .....

gulesevdali
20.07.2006, 22:34
atatürk'e yapılan dayatmalar derken o devletin başında iken devlete yapılanlar demek istedim,devlete yapılanlada o muhattap oluyor atatürk devletimeze zarar veren hiçbir yaptırımı kabul etmemiştir.itilaf devletlerinin kileri söylüyorum.ama şuan ne gelse eyvallah diyip sineye çekiğ geçiriyoruz.ayrıca devletimize yapılan kötü yaptırımları kabul etmeyip ölenler şerefleriyle öldüler ama kabullenip yaşayanlar şereflerini kaybettiler...

fisebilillah
20.07.2006, 22:36
atatürk dururken nasıl diğerlerini söyleyebiliyorsunuz,inanın size inanamıyorum.

Atam izindeyiz........

:thinking: :crying:

gulesevdali
20.07.2006, 22:48
neden ağlıyorsun fisebilillah çok mu acıklı.:excl[1]: :evil[1]: :evil[1]:

fisebilillah
20.07.2006, 23:49
evet..hala bazı şeyleri idrak etmemiş olmana çok üzüldüm.... :(

gulesevdali
21.07.2006, 00:09
sen idrak etmişsin maşallah allah nazardan saklasın ..

sen ettiysen ve böyle konuşuyorsan aman bende uzak dursuuuuuuun..

M.T.
21.07.2006, 00:14
:clap2: :flowers: Necemttin Erbakan:flowers: :clap2:

NurTalebesi
21.07.2006, 00:19
Keşke hepiniz bir nebze yakın tarih okusaydınız kulaktan dolma bilgilerle konuşmasaydınız.Keşkeyle olmuyor ama
Vesselam

gulesevdali
21.07.2006, 00:23
yakın tarihden öncee geçmiştekileri araştıralım benceeee geçmiş geleceğin aynasıdır..

NurTalebesi
21.07.2006, 00:24
yakın tarihden öncee geçmiştekileri araştıralım benceeee geçmiş geleceğin aynasıdır..
Aynı şeyi dedim sanırım
Vesselam...

karakan
21.07.2006, 00:25
nur talebesi haklısın .... benim en çok istediğim şeyde tarihçi olmaktı okulda çok dikkatli dinlerdim tarih derslerini ama öğretilenşeylerde sınırlı .... aslında yorum yazan herkesin kendine göre haklı nedenleri var .... ama birde hak var...

gulesevdali
21.07.2006, 00:27
ben yakın tarih derken 20-30 yıl ewwelinden bahsediyorsunuz sanmıştım.

NurTalebesi
21.07.2006, 00:30
ben yakın tarih derken 20-30 yıl ewwelinden bahsediyorsunuz sanmıştım.
tamam anlaştık şimdiii hala atam izindeyiz diyormusun?
Sarih bir şekilde Allah'a inanmıyorum diyen bir adamın izinde misin?
1920'de Allah kur'an salavattan bahseden adam bir kaç yıl sonra sırf şapka takmıyor diye alimleri idam eden adamın peşinde misin?
İzindemisin hala
Neyse...

gulesevdali
21.07.2006, 00:35
kanıtlanamayan hiç bir şeye inanmam söylediklerin hiç inandırıcı değil atatürk Allah!a inanmıyorum diye bir şey söylememiştir,çünkü allaha inanan bir insandı.öyle dediğini nerden biliyorsun,kulaktan dolma bilgilerle tarik olmuyor işte...

şu sözü de size hatırlatıyorum:
hocanın dediğini yap YAPTIĞINI yapmaaaaa

ah atam ahhhhh allah sana biraz daha ömür verse idi keşke

karakan
21.07.2006, 00:38
gülesevdalı kardeşim güle sevdalı ol.... başka güller arama...

NurTalebesi
21.07.2006, 00:39
Bak hele kulaktan dolma bilgilerle konuşacak kadar basit bir insan değilim gel sana sağlam tarih kaynakları.Artıı icraat belli.Tabiatın yaratıcığına inanan biri yakın arkadaşları ve son dönemdeki halleri şahit sen hala atamm de dikkat Allahın gayzını alırsın bilmeden konuşma.

gulesevdali
21.07.2006, 00:41
ben bilmediğim bi konu hakkında hariçden gazel atacak kadar boş bir insan değilim ama bildiğim konun da sonuna kadar arkasındayım

kul emir
21.07.2006, 00:42
euzu billahiminişşeytani vessiyaseti
yorum yok

NurTalebesi
21.07.2006, 00:44
ya biliyor musun?
Atanın ezanı hutbeyi zorla türkçeleştirdiğini ki hadiste var
''Bizim yaptığımızı bizim gibi yapmayan merduttur'diye
Ya biliyor musun?
koskoca evliyaları kafir şapkası takmıyor diye astığını?İzindeysen sende asmış gibi günah kazanırsın.
Biliyormusun islama aykırı baleler düzenliyerek başaçtırdığını hala izindemisin yoksa!!!
bunlar kulaktan dolma bilgilermi hala arkasındaysan bir şey dmeiyorum
Yuh!!!!

M.T.
21.07.2006, 00:46
ya biliyor musun?
''Bizim yaptığımızı bizim gibi yapmayn merduttur'diye
Ya biliyor musun?
koskoca evliyaları kafir şapkası takmıyor diye astığını?İzindeysen sende asmış gibi günah kazanırsın.
Biliyormusun islama aykırı baleler düzenliyerek başaçtırdığını hala izindemisin yoksa!!!
Yuh!!!!

Aynen katiliyorum ablajimm cok güzel demissin gülesevdali eger onlari destekliyorsan onlari savunuyorsan ablamin dedigi gibi o cinayetlere ortak oluyorsun bunuda unutmaa ;) iyicene düsün sonraa biseyler yaz bencee...ahirette o kadar cinayettin hakkini nasil vericeni düsün!

kul emir
21.07.2006, 00:46
abi teknik mola ne oluyoruz abicim bu foruma girdim gireli bir tartışma furyasıdır tuut gidiyor bu nedir bir müslüman diğer müslüman kardeşiyle bu kadar kolaymı tartışır nerede uhuvvet

NurTalebesi
21.07.2006, 00:49
abi teknik mola ne oluyoruz abicim bu foruma girdim gireli bir tartışma furyasıdır tuut gidiyor bu nedir bir müslüman diğer müslüman kardeşiyle bu kadar kolaymı tartışır nerede uhuvvet
Arkadaşım güzel kardeşim forumlarda uhuvvet olsun diye gece gündüz uğraşan benim ama aynı zamandabazı kardeşlerimin bilmeden saçma kelimelerinede nazikçe uyarmak hakkım galiba.Ben kırılmadım kendisine forum=fikir teatisi
kendiside kırılmaz
Vesselam...

hagiarif
21.07.2006, 08:22
Adam gibi Adam RTE..

=)

SaLtan
21.07.2006, 10:15
Atatürk başarılı olabilir.ama O ve onun oluşturduğu ilkelerle,osmanlı inkar edildi.Atatürk yaşasaydı ülke daha farklı olabilirdi,en azından böyle zelil durumlara düşüp geride kalmazdı ama Atatürk yaşadığı dönemde de ülkeyi ihya edecek çok şeylerde yapabilirdi en azından hukuksal manada.mesala bizim anayasımızda din belirtilmemiştir ve din ibaresi yoktur.

Sidar
21.07.2006, 10:16
Söz konusu siyaset oLunca Atatürk'ü tek geçerim ..(Yiğidi öLdür hakkını yeme)

(ayrıca atatürkten nefret ettiğimide biLdirmek isterim)

selametle

SaLtan
21.07.2006, 10:28
neyse konu atatürk tartışmasına dönmesin.zaten atatürk ün tartışılmayacagı kanunlar var ve bu kanunların sınırı yasalarda mevcut

karakan
21.07.2006, 10:33
SALTAN KARDEŞ HARBİDEN ÖYLE Mİ DÜŞÜNÜYORSUN ...

aLi'ce
21.07.2006, 10:37
!!!

konu amacından sapma eğiliminde...

ve sidar Atatürkten nefret edemezsin... kesinlikle yasak...
(bu aralar bunu çokmu kullanıyorum )

karakan
21.07.2006, 10:49
BU ÜLKEDE DEMOKRASİ VAR ...:D

Sidar
21.07.2006, 10:52
Nie nefret edemem yaa , ediom işte:P kanım ısınmıo napiim :O

NurTalebesi
21.07.2006, 10:53
Niye nefret etmesin
kafir şapkası giymedi diye dedelerini katleden adamı
Niye nefret etmesin
'Din yıkılacaktır' diyen adamı
Niye nefret etmesin
Baş açtıran adamı
Not :Silme
bunlar hakaret değil

Sidar
21.07.2006, 10:59
Yürü Be Nur TaLebesi :)

Hakikatin Gür Sesi ; Nur TaLebesi :)

NurTalebesi
21.07.2006, 11:13
Bak enes hakaret ve eleştiriy ayırt edemiyorsan bence adminliği bırak biraz önce dediklerimi en katı atatürkçü dahi kabul ediyor.Ben yaptığı icraatlardan bahsettim.Bakıyorumda kraldan fazla kralcı kesiliyoruz.
Eğer bu söylediğim icraatları yalan olsaydı hakaret ve iftira olurdu.Ve yahutta icraatleriyle beraber adama küfür atsaydım yine hakaret olarak alsaydın neyse..
enes bal gibide hakkıma giriyorsun mesjaımı yerine koy aynısını yazarım tek geri adım atmam
Allah hidayet versin hepimize...
Selametle...

SaLtan
21.07.2006, 11:30
SALTAN KARDEŞ HARBİDEN ÖYLE Mİ DÜŞÜNÜYORSUN ...

kardeş ben atatürkçü değilim.Atatürkün başarılı biri olduğunuda söyledim.kurtuluşa savaşına öncülük edip bu ülkeyi kurtarmıştır.sonsuz teşekkürler ..amanne.ama O nun ilke ve inkilapları adına laiklik kisvesine bürünüp bu ülkede inancını yaşayanlara çok çektirildi ve hale çekmektedeler.

Vuslat Rana
21.07.2006, 11:52
Biz düşünce özgürlüğüne devlet, yasa asker eliyle müdahale edilmesin diyenlerin, duygulara müdahil olması etik olmaz sanırm. Ve Duyduya yasak konmaz..
ancak fikri eleştirilebilr :)

aLi'ce
21.07.2006, 11:58
bence adminliği bırak...

hayhay başüstüne... sen emret yeter...

SaLtan
21.07.2006, 12:10
yavv arkadaşlar atatürkü eleştirmek size bir şey kazandırıyormu.ölmüş gitmiş adam

gulesevdali
21.07.2006, 12:11
ya neden bahsediyorsunuz..inanın yazdıklarınızxı okurken hayretler içinde kaldım..

size bu vatanı hediye eden sizin için kendini hiç düşünmeyen bir insanı kulakdan dolma saçma sapan şeylerle nasıl suçlayabiliyorsunuz.allahım sonumuzu hayır et.onun yaptıklarını yapan bir insan örnek verin bana adnan menderes mi adam açıktan ülkeyi sattı be turgut özal ın ondan ne farkı var bütün yabancıları ülkeye dolldurdu,etnik grupların sesi o yüzden gür çıkıyor ve daha fazlası.... Ata(türk) adam gibi olan tek adam...

başbakanımıza söyleyecek söz bulamıyorum....

nur talebesi demiş:

ya biliyor musun?
''Bizim yaptığımızı bizim gibi yapmayan merduttur'diye
Ya biliyor musun?
Yuh!!!!

bunlar olurken yanlarındamıydın eğer bunlara inanıyorrsanız size söyleyecek bir şey bulamıyorum,bunları kanıtlayacak birşeyler bulun bende size eyw diyeyim.

SaLtan
21.07.2006, 12:24
gülesevdalı iştt sakin ol hele bakim sen:)sen adnan menderes ülkeyi sattı diyorsun.kime satmış.ülke satmak nasıl oluyor.tamam sen haklısın gülesevdali yeterki sakin olalım:)kanıtlayacak ne bulalım kardeş.bu ülkede atatürkü konuşmak yasak.daha ne olsun.ya bırakın Allah aşkına hala bu ülke iyi diyorsunuz,güllük gülistanlık diyorsunuz

gulesevdali
21.07.2006, 12:27
şimdi yeni bir konu açacağım yazı buraya sığmaz lütfen gelip okuyun

konu açıldı girin okuyun resimlerle kanıtlı....

fisebilillah
21.07.2006, 12:36
[SIZE="5"]vay be nur talebesi sende ne cevher varmış...hemşerim işte...helal olsun,kim tuttR SENİ..BENİDE ..:D
BİR HİKAYE ANLATAYIM SİZE BENİM ÇOK HOŞUMA GİTTİ..
BİRGÜN EŞKİYALAR,ÇOK GÜZEL BİR KIZII KAÇIRMAYA KARAR VERİRLER.TABİ NİYETLERİ AFFINIZA SIĞINIYORUM,KIZA TECAVÜZ ETMEK..AMA BİLİYORLAR Kİ KIZ ONLARA Ç.OK ZORLUK ÇIKARACAK..O YÜZDEN PLAN KURUYORlAR..PLANDA PLAN HANİ..NEYSE ALIP KIZI KAÇIRIYORLAR..ONA SAHİP OLMAYA YELTENİYORLAR..KIZ BAYAĞI KARİŞİI KOYUYOR..ONDAN SONRA BİR YİĞİT(GÜYA)GELİP ONU KURTARIYOR..KIZ ONA MİNNETTAR OLUYOR..VE ONUN ÇOK İYİ YÜREKLİ BİR YİĞİT OLDUĞUNU KABUL EDİYOR...BU DEFA KENDİ İSTEĞİYLE ADAMA TESLİM OLUYOR..NEDE OLSA ONA BORÇLU..
AMA İŞİN ASLI BU ADAM DA O EŞKİYA GRUBUNDAN SIRF ONA İNANSIN VE ZORLUK ÇIKARMASIN DİYE BÖYLE BİR PLAN KURUYOR..VE İSTEDİĞİ DE OLUYOR..ŞİMDİ KİMİLERİ BU ADAMA İNANIYOR..KIZ GİBİ..KİMİLERİSE GERÇEĞİ BİLİYOR..ADAMIN YAPTIKLARINA BAKIYORLAR.BU ONLARDANDIR..DİYOR..ÇÜNKÜ ADAMDA KIZA EŞKİYALARIN YAPTIKLARINI YAPMAK İSTEMİŞTİ..VE GÜZELLİKLE YAPTYIRDI DA..
ŞİİMDİ ARKADAŞLAR KONUYLA NE ALAKSI VAR DİYENLER OLACAK..ARTIK BNEDE DİYİM Kİ ANLAYANA...VE BU SADECE BİR HİKAYE BUNA FAZLA TAKILMAYIN,HAKİKATE UYARLAYIN..KONUŞULAN KİŞİ BU ÜLKEDE..BU İNSANLARDAN HANGİ DEĞERLERİNİ ALIP GÖTÜRDÜ..BU ÜLKENİN KADINLARI ÇARŞAFLIYKEN,DİNİNE BAĞLŞIYKEN SONRADAN NEDEN TAMAMEN,AVRUPAİLEŞTİLER..

gulesevdali
21.07.2006, 12:37
neden hala burda duruyorsunuz gelin bakın herşey sayfa sayfa kanıtlı hariçten gazel Atmıyorum sizde bana kanıtlayın lütfen...

konu serbest kürsüye alındı anket te olduğu içinnn kitlendi.

ben şimdi cumaya gidiyorum artık gelince devam ederiz selametle...

essay
21.07.2006, 13:03
Tabiiki atatürk...

eğer gerçekten siyasetçi olmasaydı yukarıdaki kardeşim ona dindar deme gibi bir gaflette bulunabilirmiydi...

Rakı'dan ölen dindarlarda var... hey yüce Allah ım...

kul emir
21.07.2006, 19:45
BU ÜLKEDE DEMOKRASİ VAR ...:D
evet öyle birşey var literatürde

.Mesut.
09.11.2006, 00:03
siyasette 2. Abdülhamid'in üzerine yoktur. Ankete keşke onun da
ismi koyulsaydı!

gencsaadet
17.11.2006, 14:59
Necmettin Erbakan

zelal
17.11.2006, 18:10
Adnan Menderes onada siyaset yaptırmadılar adamı apar topar astılar.

gumus_Tesbih
18.11.2006, 14:11
bence gelmiş geçmiş en iyi siyasetçilerden birisi
adnan menderes

diğeri ise turgut özal

ikisinin de kaderi aynı oldu..

biri asıldı diğeri öldürüldü...

Türkiye böyle bir yer kim bilir daha çok kabiliyetli siyasetçi öldürülecek...

Ak partiyi sevmesemde Recep Tayyip Erdoğanda başarılı..

İnşallah sonu onlar gibi olmaz...

KeKe
18.11.2006, 18:42
Turgut Özal Bence Ah Ah İyİ Bİ Adamdi Vesselam

sahmerdanx
19.11.2006, 12:20
Sİyaset Sİyerden Gelİr Dolayisiyla
Hz.muhammed (sav) Dİr.

GÖNÜL İKLİMİ
19.11.2006, 13:35
Verilen kişiler arasında günahı yada sevabıyla sadece yaptığı siyaset bakımından Atatürkün tırnağı olamaz diğerleri..Atatürkün diğer devletlere ve düşmanlarımıza dik duruşu bile diğerlerini solda sıfır bırakır.

AhmetDemir
20.11.2006, 12:37
Sİyaset Sİyerden Gelİr Dolayisiyla
Hz.muhammed (sav) Dİr.aynen katılıyor olmakla beraber soru günümüz siyasetçielrine yönelik olduğuna göre N.ERBAKAN

Tuba 58
20.11.2006, 18:07
Necmettin Erbakan Hocamiz..

example58
20.11.2006, 19:59
Necmettin Erbakan Hocamiz..

AKLIN YOLU BİR TABİ Kİ....

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN (erbekan değil erbakan ....)

Tuba 58
21.11.2006, 18:24
[/SIZE]AKLIN YOLU BİR TABİ Kİ....

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN (erbekan değil erbakan ....)

Erbekan yazanmi oldu..:confused1[1]:

bebeto016
22.11.2006, 01:22
tabiki erbakan dünya siyasetini bilen tek lider....

MaADa
22.11.2006, 05:20
yuhaa :D:D:D: siyasetçi :D:D

izem
22.11.2006, 09:51
tabiiki ATATÜRKgülesevdalı seni tebrik ediyorum.HELAL OLSUN SANA.ülkemizi düşmanlardan kurtaran ATATÜRK'ü bu derece yargılayan sevmeyen arkadaşlar:evil[1]: .. IRAKTA müslüman kadınlarımıza tecavüz eden amerikan askerlerinin ***lerini doğurmak zorunda kalan ağlayan:cray: kadınlarımızın kardeşlerimizin halini görüyorsunuz duyuyorsnz.ATATÜRK bu ülkeyi düşmanlardan kurtarmasaydı bizlerin halide böyle olacaktı ALLAH korusun.ATATÜRKÜN yabancılardan aldığı toprakları şimdi bir bir satıyorlar yabancılara ne haber..:wallbash[1]: yakında konu komşunuzun yabancı insanlar olduğunu görünce anlarsınız ATATÜRK ün kıymetini ona dil uzatmayı.gösterin bana o zaman ATATÜRK gibi savaşacak bir siyasetçi.hepsi yurt dışına kaçar saklanırlar.bizler vatan içinkan dökerken..:nep[1]:

Kadir2307
22.11.2006, 10:14
Atatürk ile kıyaslamak yanlış ankette yanlış Atatürk Ülke kurucusu sizlerin yaşları ile bağlantılı olarak açılan bu ankette son dönem siyasetçilerin olması gerekir..

izem
22.11.2006, 12:41
ankette gelmiş geçmiş en iyi siyasetçi kim diye soruluyor.kadir2307:dancing:gelmiş geçmiş diynce ben ATATÜRK derim

Kadir2307
23.11.2006, 08:41
ankette gelmiş geçmiş en iyi siyasetçi kim diye soruluyor.kadir2307:dancing:gelmiş geçmiş diynce ben ATATÜRK derim

sence bu Listeye Atatürkün isminin koyulması mantıklımı.

O siyaset üstü çünkü Bir ülkenin kurucusu ile zamanın siyasi liderlerini kıyaslama işi yanlış..

o zman bu listeye fidel castroyu da che de leninide eklemek lazım amma sadece türkiye içi denirse Kazım Karabekir İsmet İnönü vs.

fetih66
25.11.2006, 17:34
Tabİkİ Erbakan Sİyonİzmİ Tarİfİne Bİ Bakarmisiniz,
Tİmsahin Alt Çenesİ Komİnİzİm,Üst Çenesİ Kapİtalİzİm GÖvdesİ İse
Sİyonİzİm.İŞte Lİder

ozti
29.11.2006, 09:13
Abdullah gül

temurmelik
02.12.2006, 03:16
''prf. dr. Necmeddin Erbakan Hocamız''

Ne Mutlu Allah'ın Kendi Davası İçin Seçtiklerine..

mavi bulut
12.12.2006, 15:24
2.ABDULHAMİT

şemsullah
14.12.2006, 21:49
Erbakan Hocamdan BaŞkasini Tanimam

Sinner
07.01.2007, 14:56
bence Soru yanLış...

Sizce Gelmiş Geçmiş En İyi Siyasetçi Kim değiLde..

Sizce Gelmiş Geçmiş En İyi Türk Siyasetçi Kim DeniLseydi daha uygun oLurdu..

Sonucta Yurt dıŞında yaŞamış ve bu saydıkLarınızdan cok daha iyi Siyasetciler var..

vesseLam..

mustafa_salih
13.01.2007, 02:25
dunya tarihinin gormus oldugu en buyuk turk siyasetcisi tabiki 2.abdulhamittie içten ve dıstan yıklımakta olan bir devleti 30 sene ayakta tutmak muhtesem bir siyasi dehadır ki bunu kabullenmeyecek arkadasta yoktur sanırım

Atatürk ne dinsizdi nede dindar
Atatürk'ün din hakkındaki görüşlerine ışık tutacak yeni bir belge ortaya çıktı. 1932-1933 yıllarında Ankara'da görev yapan ABD Büyükelçisi Charles H. Sherrill'in hazırladığı ve Atatürk'ün kendi ağzından dinle ilgili görüşlerini içeren rapor ilk kez Toplumsal Tarih dergisinde araştırmacı yazar Rıfat N. Bali'nin hazırladığı yazıda yayımlandı.
Büyükelçi, Ankara'da görev süresi boyunca Atatürk ile yaptığı görüşmelere ve gözlemlere dayanarak 'A Year's Embassy to Mustafa Kemal' adlı bir kitap hazırlamıştı.
Eser ilki, 1934 yılında Atatürk yaşarken, üç kez Türkçeye çevrildi. Kitabın en ilginç bölümü Atatürk'ün dine bakışını içeren kısımdı.

Bu bölümde yazar, Atatürk'le yaptığı uzun bir mülakata yer vermiş ancak Atatürk'ün sözlerinin bir kısmını kitaba almamış bunu da "Din konusundaki şahsi görüşleri hususunda söylediklerinin tamamını burada vermek hiç doğru olmaz" satırlarıyla dile getirmişti.

Ancak Sherill, kitaba sadece bir bölümünü aldığı görüşmeyi özetleyerek bir rapora döktü ve ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi.

ABD Dışişleri Arşivi'ndeki bu raporu, Bali Türkçeye çevirip Toplumsal Tarih'e yazdı. Aşağıda, raporun tam metni yer alıyor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ
Sayı:423
Ankara, 17 Mart 1933
Konu: Türkiye'de din
MÜNHASIRAN MAHREM
Saygıdeğer Hariciye Vekili
Washington
Beyefendi,

Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal ile dün öğleden sonraki üç saatlik mülakatımda, hakkında yazmakta olduğum biyografinin sekiz bölümünü birlikte gözden geçirdiğimiz sırada Türkiye'de din meselesi bahis edildi.
İncelememde Türkiye Cumhuriyeti'nde İslam dininin gelişimi konusuna oldukça yer verdiğime dikkatini çektim, biyografim için -yayınlanmak veya yayınlamamak kaydıyla- bana söylemek istediği kadarıyla sınırlı olmak üzere bu mevzudaki görüşünü bilmek istediğimi belirttim.

Sözlerinin hangi kısmının efkârı umumiye(nin) (bilgisi) için olduğunu, hangi kısmının olmadığını belirterek mevzu hakkında teferruatlı bir şekilde konuştu.

Galiba, altı ve yedi yaşındayken annesi onu bir sıbyan mektebine göndermek istiyordu. Burada öğretmen Kuran dersleri de verecekti. Bu, uzun Arapça bölümleri ezberlemek demekti. Diğer yandan babası oğlanın din eğitiminin verilmediği laik bir mektebe gitmesini istiyordu.
Her ne kadar sonunda babanın sözü kabul edildiyse de annesi oğlanı Selanik'te geçerli olan geleneksel tören eşliğinde sıbyan okuluna gönderdi. Ertesi gün babası oğlanı okuldan aldı ve laik okula koydu. Buna çok üzülen annesi epey ağladı ve oğlanın teklif etmesi üzerine sıbyan okulundaki din hocası
eve gelip ona Kuran eğitimini verdi. Bu sadece bir ay sürmesine rağmen anneyi tatmin etti. Bu, ömrü boyunca alacağı tek din eğitimiydi.

'Beşeriyetin Tanrı ihtiyacı'
Agnostik olduğuna dair genellikle kabul görmüş inancı, kesinlikle reddediyor, ancak dininin sadece Kâinat'ın Mucidi ve Hâkimi tek Tanrı'ya inanmak olduğunu söylüyor. Ayrıca beşeriyetin böyle bir Tanrı'ya inanmaya ihtiyacı olduğuna inanıyor. Buna ilaveten dualarla bu Tanrı'ya seslenmenin beşeriyet için iyi olduğunu belirtti. Burada duruyor.
Daha sonra teferruatlı bir şekilde neden o kadar inançlı bir Protestan Hıristiyan olduğumu sordu. Ben de ona, bu raporda yeri olmayan, sebeplerimi söyledim.
Sadece bir genel mütalaa söyleyebilirim. Suallerinde tamamıyla samimiydi, bu da din konusunda yeterince zihin yorduğunu göstermekte.
Daha sonra, 10 yıl önce inşa ettiği yeni Cumhuriyet'in Reisicumhuru olarak iktidara geldiği zaman İslam dininin durumu hakkında bilgi vermeye başladı. Şeyh-ül İslam'ı, medreseleri, Mahkeme-i Şer'iyyeleri ve bu mahkemelere riyaset eden kadılar, hocalar ve muhtelif dervişler dahil olmak üzere bütün ruhban sınıfını lağvetmeyi gerekli bulduğunu söyledi.
Osmanlı'da geçerli olan bu ruhban yapıdan geriye kalan, müezzin olarak minarelerden halkı ibadete çağıran ve camilerde namaz kıldıran imamlardı.
Ona az evvel tasvir ettiği bu yapıyı tamamıyla yok ettikten sonra Türk gençliği için, şayet kaldıysa, ne tür dini tedrisat kaldığını sordum.

Kifayetsiz medrese sistemini tüm ülkeye yayılmış ilk ve ortaöğretim sistemiyle ikame ettiğini ve bu sistemin (talebeyi) üniversiteye dek götürdüğünü belirtti.
Hz. Muhammed'in hayat hikâyesi ve daha ahlaklı yaşama konusundaki hikmetli düsturlarla dini tedrisat verildiğini, bu dini tedrisata Yeni ve Eski Ahit'te tasvir edilen diğer büyük dinleri ve Budist dini kitapları da dahil ettirdiğini söyledi.

Daha sonra o ve ben bu modern Türk dini tedrisatı ile Birleşik Amerika'da ortalama pazar okulunda verilen dini tedrisatı mukayese ettik. Pazar okullarımızda verilen dini tedrisatın cuma sabahları kadınlar tarafından tüm ülkedeki Halk Evleri'nde verilip verilemeyeceğini sorduğumda böyle bir fikrin muvaffak olacağına dair pek şüpheli göründü, ancak yeni bir fikir olduğunu ve kaale alacağını söyledi. Bu amaçla kadın öğretmenlerin vazifelendirilmesi fikri ona cazip geldi, çünkü bu şekilde hocaların erkek partizanları, siyaset veya benzeri muhtemel başka mesele yaratacak ihtimallerden kaçınılmış olacaktı.

Bursa hadisesi
Bu çerçevede yakın tarihte olan Bursa hadisesi üzerinde serbestçe konuştu. Bu hadise Türklerce değil üç yabancı tarafından çıkarılmıştı: Bir Arnavut, bir Bulgar ve bir Rus. Hatta Üçüncü Enternasyonal tarafından kışkırtıldığını da ima etti. Muhtemelen sıkıntı verecek bu siyasi hareketi basit bir dil meselesine, ezanın Arapça yerine Türkçe okunması haline dönüştürerek gösterdiği siyasi maharetten ötürü kendisine iltifatta bulundum.
Bu sözlerim Kuran'ın Arapçadan Türkçeye tercüme edilmesi için nasıl ve neden telkinde bulunduğu konusunda konuşmasına sebep oldu ve bu mevzuda yepyeni bir ufuk açtı.
Türk halkının uzun zamandan beri ezberden okuduğu bazı Arapça duaların gerçek manasını anladığı zaman tiksineceğini söylüyor. Kuran'dan alınan bir Arapça bölüm okudu.
Türkçe Kuran okutma nedeni
Bu duada Hz. Muhammed amcası ile amca kızının yaptıkları bir şeyden ötürü cehenneme gitmeleri için beddua eder.*(tebbet) "Düşünen bir Türk'ün böylesi bir duayı okumaktan elde edeceği dini ilhamı veya dine ilgi göstermesini tahayyül edebilir misin?" dedi. Bu fikrini geliştirdikçe ben de gitgide Kuran'ın Türkçe okunmasını teşvik etmesinin sebebinin Kuran'ın Türkler arasında gözden düşmesi olduğu neticesine varıyorum.
Daha sonra umumi ve şaşırtıcı bir beyanda bulunarak Türk halkının gerçekte hiçbir şekilde dindar olmadığını, aralarından camilere giden az sayıda kişinin alışkanlıktan veya yüksek sesle söylenen duaların cezbine kapılarak camiye gittiğini ileri sürdü.
Saygılı bir şekilde bu bakışıyla mutabık olmadığımı, eşimle yaşadığımız tecrübeyi anlattım. İki Türk arkadaşımızın daveti üzerine 23 Ocak'ta Ayasofya Camii'ne gidip Kadir Gecesi'ne şahit olduk.
Ona yüzde 20'si askeri üniformalı 10 bin mümin tarafından doldurulan caminin ne kadar kalabalık olduğunu, bütün müminlerin tam bir saat Gazi'nin de varlığını kabul ettiği Tanrı'ya doğrudan yönelttikleri dualarla nasıl yoğun bir şekilde ibadet ettiklerini anlattım.
Bu kalabalık, bu ibadet ve müminlerin duaya yoğunlaşmaları hususunda izahat istemem, onun Türk gençliğinin din hakkında bilgi edinme fırsatı mevzusunda Türk hükümetinin kısıtlı bir rolü olması gerektiğine dair kanaatini dile getiren daha fazla beyanatlar vermesine neden oldu.
Bu beyanatlarını bitirdiğinde şimdilik ortaöğretimde ve Dâr-ül-fünûn'un küçük ilahiyat bölümünde üç büyük din hakkında verilen tarihi tedrisattan fazlasını öğretmeye inanmadığı sarihti.

Sovyetler gibi lağvetmeye karşıydı
Ancak Sovyetler'in her türlü dini lağvetme fikriyle kesinlikle mutabık değil. Bellibaşlı camilerin hükümetçe muhafaza edilmeleri ve amaçları doğrultusunda kullanılmaları gerektiğinde ısrarlı. Üç büyük dinin ahlak öğretilerine dinden ziyade ahlak olarak inanıyor.
Bize ihsan ettiği hayırlar için tek Tanrı'ya sık sık minnettarlığımızı dile getirecek ifadelerin eklenmemesi halinde şahsi dini inancının natamam olacağını söylediğim zaman şaşırdı, ancak alakadar göründü.
Sadece yeni bir fikir olduğundan, bu fikri kaale alacağını söyledi. Benimle bu konuda daha fazla konuşma arzusunu ifade etti.
Bu beni şaşırttı, zira Yusuf Akçura bey gibi samimi arkadaşları beni sürekli onunla din hususunda konuştuğum takdirde, Gazi'nin nazikçe 'dostluğumuz' olarak adlandırdığı münasebetlerimizin kesinlikle bozulacağı hususunda ikaz etmişlerdi.
Konuşmamızın bu bölümünün sonunda, daha öncesi bir yabancı ile hiçbir zaman bu konuda bu kadar etraflı konuşmadığını ve özel dini inançlarını da hiç dile getirmediğini söyledi.
Saygılarımla
Charles H. Sherrill

milligorus
14.01.2007, 15:32
İslam Aleminin umut ışığı İslam Birliğinin kurucusu kimse O'dur

M.T.
14.01.2007, 20:12
bence Soru yanLış...

Sizce Gelmiş Geçmiş En İyi Siyasetçi Kim değiLde..

Sizce Gelmiş Geçmiş En İyi Türk Siyasetçi Kim DeniLseydi daha uygun oLurdu..

Sonucta Yurt dıŞında yaŞamış ve bu saydıkLarınızdan cok daha iyi Siyasetciler var..

vesseLam..

Buna katilmiyorum...neyse herkes ayni fikirde olucak diye bisey yok;)

Yabancii Siyasetci diyerek kimi kast ettiniz cok merak ettim?:thinking:

Edibe Ziyâi
29.01.2007, 15:53
adnan mendersei ezan'ı arapça okuma kanunu çıkardığı için severim
turgut özal da iyi insandı.
tabiki de erbakan hocam gibisi yok

Sinner
31.01.2007, 00:14
Buna katilmiyorum...neyse herkes ayni fikirde olucak diye bisey yok;)

Yabancii Siyasetci diyerek kimi kast ettiniz cok merak ettim?:thinking:

AdoLf hitLer...

Sinner
31.01.2007, 00:18
gerÇi Şimdi Dikkat ettim Ankete de.. En iyi Türk Demekte yanLış..

SonuÇta 2. AbduLhamit han'da Türktür..

ve İsmini hatırLamadıgım biri Dünyadaki bütün insanlara %100 Siyaset biLgisi verildiyse bunun %75'i 2. Abdulhamit'e %20'si Bana kaLan %5'i ise geLmiş ve gelecek insanlara veriLmiştir...

tam hatırLamıyorum ama bunun gibi bişeydi.. yanLIŞLık varsa affoLa..

hayırda kaLın vesseLam...

mustafa
31.01.2007, 16:06
Menderes

jelibon
03.02.2007, 12:58
o dönemde yaşamadım ama aile etkisinden dolayı adnan menderes diorum.. eger ailem onun i olduunu sölüosa ki inanıorum oledr..ama su anda bülent arınc :) adamı cok sewiorum ya allah razı olsun hepsinden de bi insanın yüzü bu kadar mı yumusak we merhamet dolu olur bilmiorum ole sezdim belki de tanıdık olduundan bole düşünüorum ama gercekten cok süper bir dewlet adamımız...

faruk_boran
31.08.2007, 19:41
En iyi siyasetçi Atatürk...

sadece okullardaki,köylerdeki,kurumlardaki sözlerine bakarak bunu söyleyebilirim hani..

düşünsenize çoğu cümlesi şöyle;

ben köylüyü nasıl sevmem ki,.......
polisler için de,gaziantepliler için bile..
gençler için bile..
vb..

demek istediğim her ayrı grup için onları övücü sözler söylemesi benim bugüne dek gördüğüm en iyi siyaset örneği...

yaLnizz2
03.09.2007, 13:40
en iyi siyasetci geLmiş gecmiş..Sultan abdülhamithan cennetmekan..

aliun
03.09.2007, 15:21
atatürk hem iyi bi asker hemde siyasetci:clap2:

kalandar53
03.09.2007, 21:45
menderes döneminde risalei nur ve saidi nursi desteklendiği için
özal döneminde çeşitli tarikatlar desteklendiği için ve pkk terör örgütü büyüdüğü için ve de barzaniye silah yardımı yapıldığı için
tayyip döneminde bazı cemaatler desteklendiği için (halbuki fethullah gülen cemaatine en fazla destek veren ecevit olmuştur ya neyse)
bu tip isimler ümmetçi kardeşlerim tarafından anlamsız biçimde sevilir. Çünkü madalyonun tek yanı gösterilir.

Atatürk'e hatırı sayılır oy verilmesi halkımızın tamamen kandırılmadığı anlamına geliyor. Ayrıca Atatürk ile bugünkü siyasileri karşılaştırmak yanlıştır. şartlar ve mekanlar farklı.

Fakat Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocanın bu ankette tayyipi ezip geçmesi de Türk halkının vefakar olduğunu gösterir.

Not: Hiçbir anketteki görüş sandığa yansımaz. Bu da Türk halkının %60'ının SÜPERZEKA olmasından kaynaklanıyor.

İslamoğlu
03.09.2007, 22:41
Yukarıdaki şahıslar eğer demokrasiyi amaç edinerek, gerçekten siyaseti benimseyip üstlenmişse, başarılı olup olmaması önemli değil Allahu Tealanın hüküm yetkisin benimsemiş, ona ortak koşmuştur.

Eğer siyasi ve demokrasiyi bir araç olarak kullanmakta ise mesela hırsızlık, bu şahıs sadece hırsızdır. eğer islam için bişeyler yapayım niyetiyle demorkasiye inanamdan kullanıyor bazılarını ndeyimi ile takiye yapıyorsa, içlerinden en şereflisi odur. Ama biz her ne sebebten olursa olsun uzak durulması taraftarıyız.... Zira biz islamın tarafındayız....

nehirnaz
17.06.2008, 08:06
humeyni

HÜLYALII
17.06.2008, 08:14
bence en iyi siyasetçi 1. turgut özal (Allah rahmet eylesin):(2.recep tayyip erdoğan:clap2:

yasemins
17.06.2008, 08:15
ATATÜRK..
onun gibi bir lider tanımadım daha...

HÜLYALII
17.06.2008, 08:25
o zaman neden deniz baykal yok... :O

süper yaa :D:Dağlarım bak deniz baykalıda koyun..... :O:O

Kavacıklı
17.06.2008, 08:30
http://www.haberx.com/newspictures/10/1050957SmallPicture.jpg

PROF. DR NECMETTİN ERBAKAN HOCAMIZ

makina2029
17.06.2008, 10:27
humeyni

bu şıklara eklenmemiş bende humeyni dicemm, ne alakaysa:offtp::lac::banned::D

ÜLKÜ HAN
17.06.2008, 21:34
İTİRAZIM VAR BU N BİÇİM ANKET ŞIKKI:mad:

NEDEN BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞİN ADI GEÇMİYO
ANKETİ AÇAN KİŞİYE SESLENİYORUM LÜTFEN BAŞBUĞU`MUZU EKLEYİN ŞIKKA

ŞİMDİ HEMEN ÜSTÜME ZIPLIYCAK YÖNETİM F:mad:ARKINDAYIM

Red Baron
17.06.2008, 21:52
şakamı yapıyorsunuz tabiki atatürk onun üstüne siyasetci tanımam adamın en güzel yaptığı iş siyaset zaten...

Kesinlikle.

Ama soru adeta en sevdiğiniz siyasetçi kim şeklinde anlaşılmış gibi.

Atatürk gibi siyasi bir deha %13 oy alırken Erbakan %36 oy almış.Halbuki Erbakan siyasi açıdan başarısız bir insandır.
(Fikirlerinin Türkiyeyi,islam alemini hatta ezilen bütün milletlerin kurtuluşu olacağına inanmama rağmen..)