PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Bir İslam Ülkesi mi?

SaLtan
20.07.2006, 14:39
Türkiye Bir İslam Ülkesimi

Erdem
20.07.2006, 14:47
Dinini yaşayan insanların gerici,örümcek kafalı,irticacı,bölücü olduğu yerden islam ülkesi diye bahsedebilirmiyiz?

Murat Sâki
20.07.2006, 14:58
kesinlikle hayır daha okullara baş örtülü bayanların alınmadığı bir ülke islami olabilirmi sadece dini islam o kadar..

aLi'ce
20.07.2006, 15:03
şeriat olmayan yer islam ülkesi olamaz...

YAŞASIN ŞERİAT...

M.T.
20.07.2006, 15:50

YAŞASIN ŞERİAT...

:good[1]: aynen katiliyorum...

SaLtan
20.07.2006, 15:55
varmıki yaşşasın matrax:)

benja
20.07.2006, 15:56
kesinlikle hayır daha okullara baş örtülü bayanların alınmadığı bir ülke islami olabilirmi sadece dini islam o kadar..

islam ulkesi degiliz ve ayrica ulkenin dini de islam degil diye biliyorum. yani anayasada o madde bos birakilmisti yanilmiyorsam.

Erdem
20.07.2006, 15:57
varmıki yaşşasın matrax:)
ATEŞE TUTUP YAKSALAR KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAR ...;)

HuBeyB
24.07.2006, 20:30
dinimiz islam ama ya yaşayışımız :(

NurTiFlis<¨>
02.08.2006, 08:22
Bence Ewet Turkiye islam ulkesi ve osmanlinin torunu
seriat sadece el kesmek veya bas ortmekle olmuyor...

Erdem
02.08.2006, 08:49
Bence Ewet Turkiye islam ulkesi ve osmanlinin torunu
seriat sadece el kesmek veya bas ortmekle olmuyor...

Ne ile oluyor müslüman kardeşim.
Sakal bırakan başörtü takana gerici demekle mi?
Bacısının örtüsünü zorla çıkartarak mı?
Küçük çocukların kuran kurslarına gitmelerine engelleyerek mi?
Kamu alanı deyip insanları sağa sola sokmayarak mı oluyor?
Nasıl oluyor bu iş bir anlatırmısın?

NurTiFlis<¨>
02.08.2006, 18:32

diyelim ki dediklerin oldu o zaman seriat mi oluyor guzel kardesim
bu dediklerin araplarin ulkelerinde hatta bazi batili ulkelerde yapiliyor
sakal bas ortusu kuran kurslari kamu alani diye bir sey yok bazi batili ulklerde
o zaman onlar seriat mi hayir.
seriat OSMANLIYDI ISTE ISLAM OZGURLUKTUR HURRIYETTIR MUTLULUKTUR TESLIMDIR HAK DOSTLARIYLA BERABER OLMAKTIR...KISACA KURANIN YASANMASI HALIDIR...
SENINLE HEM FIKIRIZ ELBET SOYLEDIKLERIN KATILIYORUM SADECE BIZIM SARAP SEVERLER TARAFINDAN BU SIKINTILAR YASANIYOR INS. DUZELECEK UMUTSUS OLMA BENCE.

KalbeYolculuk
02.08.2006, 20:07
Âllah ve Rasûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası ancak, öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Âhirette ise onlar için büyük bir azap vardır. Ancak kendilerini yakalamanızdan önce tevbe edenler olursa; bilin ki Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir" (el-Mâide, 5/33, 34)

Kur'an böyle emrediyor Allah ve Rasuluna karşı gelenler yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar zulmedenler için
Patates dini ve Budistler için bu farklı tabi
Keşke adaletin huzurun barışın özgürlüğün bayrağı üzerimizden hiç inmese

Erdem
02.08.2006, 22:39

diyelim ki dediklerin oldu o zaman seriat mi oluyor guzel kardesim
bu dediklerin araplarin ulkelerinde hatta bazi batili ulkelerde yapiliyor
sakal bas ortusu kuran kurslari kamu alani diye bir sey yok bazi batili ulklerde
o zaman onlar seriat mi hayir.
seriat OSMANLIYDI ISTE ISLAM OZGURLUKTUR HURRIYETTIR MUTLULUKTUR TESLIMDIR HAK DOSTLARIYLA BERABER OLMAKTIR...KISACA KURANIN YASANMASI HALIDIR...
SENINLE HEM FIKIRIZ ELBET SOYLEDIKLERIN KATILIYORUM SADECE BIZIM SARAP SEVERLER TARAFINDAN BU SIKINTILAR YASANIYOR INS. DUZELECEK UMUTSUS OLMA BENCE.

Katılmıyorum kardeşim sana.
Zaten konu Türkiye bir islam ülkesimi.Şeriat değil ki zaten.Bak ne güzel söylemişsin islam özgürlüktür diye.Türkiye islam ülkesiyse özgürlük nerede?
Artı şeriat Osmanlı da değildir.Nerden vardınız bana sunabilir misiniz vardıgınız sebep ve yargıları?
Ayrıca kardeşim o sadece bir nickten ibaret:)
Müslüman umutsuz olmaz evelAllah.
Allah hepimizden razı olsun inş.

Mndrs78
03.08.2006, 14:44
Bence islam ulkesi degil, Olsaydi $imdi lubnana-filistine askeri yardim yapacakti

LoNeLY
03.08.2006, 15:15
halkımız islamı yasamaya calısıyor ama basımızdaki yöneticiler için bunu soyleyemem

HuBeyB
03.08.2006, 16:12
Rabbim herkeze yasamak istediği şekilde yaşamayı nasip etsin inşallah

YaRaLi
03.08.2006, 17:42
Bencede degil...

med-cezir
03.08.2006, 19:54
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Sanırım yukarıdaki maddeler TC'nin nasıl bir ülke olduğunu yeterince açıklıyordur

Bedrin_Aslanı
03.08.2006, 20:04
:offtp: bu anayasanın maddelerini hiç anlayamadım. Ben gidecem ve 4 maddeyi değiştircem ve tüm olay çözülecek. :) ilk 3 madde değiştirilemez diyor biz 4.madde değiştirilemez demiyor. Onu değiştirip gerekli görüldüğünde diğer maddeler değiştirilebilir yaptın mı tamam. :)

Bir islam ülkesi değiliz ama olacağız inş. Bir islam ülkesşnde tekkeler medreseler kapatılırmı? Ünilere nerdeyse çıplak giriyorlar ama başörtüsü yasak. Müslümanlar baş örtülerini çıkartıyor. camiler Allah C.C affetsin Cuma namzları hariç boş. Biz islamı kendiimiz yaşarsak biatlerden uzak durursak gerisi gelir. Ama öncelikle dinimizden biz taviz veriyoruz. Diğerleri ne yapsa yeri. Selametle...

Murat Sâki
03.08.2006, 20:54
her halde ana yasa kalkmadan islam ülkesininde temelleri atılamaz..

NurTiFlis<¨>
03.08.2006, 21:05
su gezegenimizde seriati yasayan ulke devlet var mi <¨>
ANLADIGIM KADARI ILE ISLAM ULKESI YOK

Bedrin_Aslanı
04.08.2006, 22:52
su gezegenimizde seriati yasayan ulke devlet var mi <¨>
ANLADIGIM KADARI ILE ISLAM ULKESI YOK

şuanda huzur içinde yaşayan bolluk ve güven ortamının bulunduğu bir yer dünyada bulunmadığına göre İslam ülkeside yok demektir. Allah C.C inşa'Allah bize o günleri gösterecek.

kul emir
04.08.2006, 23:46
islam ulkesi degiliz ve ayrica ulkenin dini de islam degil diye biliyorum. yani anayasada o madde bos birakilmisti yanilmiyorsam.
öyle bir madde vardı ama çıkarıldı laikiz ya hani:(

karakan
05.08.2006, 00:29
öyle bir madde vardı ama çıkarıldı laikiz ya hani

herşeye laıkız yani ....

camiler Allah C.C affetsin Cuma namzları hariç boş.

kardeş şuanki duruma bile şükretmek gerekir bundan 20 sene evveli anlatıyorlar camide genç bulamıyorlarmış? senin yaşadığın şehir nerede bilmiyorum ama ben istanbulda yaşıyorum sabah namazlarında bile baya cemaat oluyor ....

M.J.
05.08.2006, 03:26
islam ülkesi ile islam devletini karıştırmayalım.Bir toprak parçasına yüzyıllar önce islam ulaşmış da sonradan islam hükümlerinin elinden çıkmış da olsa orası islam ülkesidir.Ve bu islam ülkesini islam devleti haline getirmek her mümine farz-ı ayn dır.Türkiye elbette bir islam ülkesi...Şeriatı yaşayan ülkeye dair kafamızda idealist bir yaklaşım bulunursa hayal kırıklığına uğrarız.Unutmayın, insanların çoğu hüsrandadır.Önemli olan yönetimin liyakatli müslümanlara ait olması yoksa bir toplumda herkesin yüzde yüz öz muhammedi islamcı olması mümkün değildir.Böyle olunca da bir devlet şeri bir devlet olmaktan çıkmaz.
Kısacası bir devlette günahlar işlenmesi oranın şeri olmadığı anlamına gelmez.

"haTTat"
05.08.2006, 11:54
Türkiye İslam ülkesi mi? Neye göre? Halkının % bilmem kaçı (bakmayın siz % 99 dediklerine alakası yok.) müslüman. Müslümanlığını yaşayan % kaç? Devlet "benim dinim yok" diyor.
Kardeşlerim anlatmışlar İslam Devletinin ne olduğunu. Yalnız şunu unutmamak gerekir: Devlet kendi eliyle İslamı uyguladığı (veya uygulamaya çalıştığı) zaman kaç kişi buna uyacak? Sokaklara çıkın da bir sorun "Devlet İslam'ın hükümlerini uygulamalı mıdır?" diye. Acaba kaç kişi evet diyecek? "Ben müslümanım dediği halde kaç kişi gereği gibi İslam'ı yaşıyor ki devlet eliyle İslam uygulansın?"
Her zaman duyarız "Eğer herkes kendi evinin önünü süpürse dünya tertemiz olur" sözünü. Aynı şekilde bizler önce kendimiz kendi dünyamızda Şeriatı, İslamı uygulasak; Önce kendimiz "o İslam Devletini" kendimizde kursak sanırım işte o zaman istiğimize ulaşacağız.

Şu halde yaftalara bakmayıp özlere bakmanın zamanı değil midir? İslam adına İslama zarar verenlerdir belki de "Allah nurunu tamamlayacaktır" hükmünü tehir edenler.. Zira inancımız tamdır "Allah nurunu tamamlayacaktır" ancak bu noktada bizim vazifemiz yok mudur? bütün herşeyi yalnızca "O" mu yapacaktır?
Önce kendi nefislerimiz. Sonra başkaları. Sonrası zaten gelecektir..
Vesselam..

Bedrin_Aslanı
05.08.2006, 12:19
herşeye laıkız yani ....

kardeş şuanki duruma bile şükretmek gerekir bundan 20 sene evveli anlatıyorlar camide genç bulamıyorlarmış? senin yaşadığın şehir nerede bilmiyorum ama ben istanbulda yaşıyorum sabah namazlarında bile baya cemaat oluyor ....

Kardeş izmirdeyim. Gavur izmir diyorlarya hani gerçekten öyle. İnsanların yaşayış ve düşünceleri insanı çileden çıkarıyor. Bunada şükür namaza gidip gelirken bizi dövmeye engellemeye çalışan yok henüz.

birisi
05.08.2006, 21:17
İslam, türkiye yi ne etsin? :)

"haTTat"
05.08.2006, 22:42
Kardeş izmirdeyim. Gavur izmir diyorlarya hani gerçekten öyle. İnsanların yaşayış ve düşünceleri insanı çileden çıkarıyor. Bunada şükür namaza gidip gelirken bizi dövmeye engellemeye çalışan yok henüz.

İki sene İzmir de kaldım dediğiniz gibi fazla düzgün değil ancak ben manevi anlamda orada aldığım lezzeti kendi memleketimde Konya da bile alamadım. Cenab-ı Allah ayrı bir meziyet veriyor böyle yerlere.

Kavacıklı
07.08.2006, 02:07
:offtp: bu anayasanın maddelerini hiç anlayamadım. Ben gidecem ve 4 maddeyi değiştircem ve tüm olay çözülecek. :) ilk 3 madde değiştirilemez diyor biz 4.madde değiştirilemez demiyor. Onu değiştirip gerekli görüldüğünde diğer maddeler değiştirilebilir yaptın mı tamam. :)

Bir islam ülkesi değiliz ama olacağız inş. Bir islam ülkesşnde tekkeler medreseler kapatılırmı? Ünilere nerdeyse çıplak giriyorlar ama başörtüsü yasak. Müslümanlar baş örtülerini çıkartıyor. camiler Allah C.C affetsin Cuma namzları hariç boş. Biz islamı kendiimiz yaşarsak biatlerden uzak durursak gerisi gelir. Ama öncelikle dinimizden biz taviz veriyoruz. Diğerleri ne yapsa yeri. Selametle...

Bu Konular Sizi Aşar...

Konuşmalarınıza Dikkat Edin...

züleyha
07.08.2006, 13:28
şu an için islami yönetim şeklinde olmasakta ilerisi için kesin bir şey demek zor inşAllah ilerde tam bir islami ülke oluruz..

islambuli_el_se
26.07.2007, 11:41
Türkiye Laik Ve Kemalist Bir ülkedir.

Sadece Halki Müslümandir.

*meryem*
26.07.2007, 18:14
müslümanlara yapılan bunca kötülükten sonra türkiyeye müslüman ülkesi demek çok zor

Berke
26.07.2007, 19:21
Ne ülkesi diyelim o zaman?O kadar müslüman yaşıyor,Bu insanları yok mu sayalım?Bu ülkede kimler çoğunlukta ?Niye yönetim biçiminden yola çıkarak,böyle bir ayırdıma gidiyoruz?Bu anlayışlara aklım ermiyor bir türlü.Sürekli birilerini bişeyleri itham etme.Bu kime ne kazandıracak,ne faydası olacak?Ben mi yanlış anlıyorum.Benim okuduğum anladığım peygamber,islamı insanlara ulaştırmak için olmadık sıkıntıya ve cefaya katlanıyor.Şimdi onun yolundan gittiğini iddia edenler,insanlarla köprüler kurmak yerine sürekli köprü vasıtalarını kundaklıyor.Kimse kusura bakmasın.Düşüncelerimi açıklamak zorunda hissettim kendimi.Yüce Allah bizi muttaki kullarından ve birlik eylesin.

Kavacıklı
26.07.2007, 20:55

YAŞASIN ŞERİAT... :good:

Sinner
26.07.2007, 20:59
Eğer Şeriat Ülkesi oLsaydı.. milletimizi Özellikle bayanlar Seçim kazanıldı diye meydanlara çıkıp Partileri için Avazları çıktığı kadar bağıramazlardı !...

undersecretary
26.07.2007, 21:28
günümüzde ve bundan sonra tam anlamıyla islam devleti olamaz...
Türkiye'de olamaz...

hasibealkan
26.07.2007, 21:40
Evet demeyi çok isterdim...

Türkiye "genel"i teşkil ettiğinden "hayır" diyorum malesef ki!

stu
26.07.2007, 21:54
ulkemiz anayasamızda da bulunan laik bir cumhuriyettir maddesi var
laik ulkelarde devletin dini olamaz halkınada karışmaz kısaca laik devlet halkının kafasına ortugune degil kafasının içine bakar halkı hangi dini isterse onu yaşar asıl laiklik budur.ama bu bizde tabi herşeyin degiştirildigi gibi degişti ve yasada laik ama musluman olan halkıda laik yani dinsiz yapmaya çalışıyor buda buyuk bir bolumu osamanlı torunu olan halkına ters geliyor biz razıyız devletin dini ollmasın bırkasınlar halkımız hangi dini yaşarsa onu yaşasın isteyen istedigini yazdırsın nuf.cuzdanına
2.devletin bir açıgıda anayassında madde olrak bulunmasına ragmen laik devlettir. ibaresi vergi dairelerinin girişinde daha girmeden şu yazı ile karşılaşılır vergilendirilmiş kazaç kutsaldır yazısı ben bu yazıyı hala anlamadım madem dini yok devletin neden para için dini istismar ediyor bence o yazı laik bir ulke için saçma devlet ininmadıgı birşeye neden guveniyor ozaman
t.c devleti ne laik nede islam ulkesidir laik olamsı için laikligi tam yapmalı (allah gostermesin)
İSLAM ULKESİ OLMASI İÇİNDE ALLAHIN KANUNLARIYLA YANİ ŞERİAT LA YONETİLMELİ (İNŞALLAH)

baglum
26.07.2007, 22:35

YAŞASIN ŞERİAT...

Kimin şeriatını uygulayacağız İran'ın mı Suudi Arabistan'ın mı bırakın bu işleri

Sinner
26.07.2007, 23:42
Kimin şeriatını uygulayacağız İran'ın mı Suudi Arabistan'ın mı bırakın bu işleri

Kuran Şeriatını uygulayacağız..

Eminim ki aLi'ce de bunu demiştir...

stu
26.07.2007, 23:44

sa neden şeriat diyince akla illa o iki ulke geliyor bu ulkelerin de şeriatı nasıl ve ne kadr uyguladıgı belli orenk bile gosterilemez şeriat ulkelesi için eger bu ulkeleri ornek alırsak bende ozaman sana hak veririm ama neden aklına yada aklımıza osmanlı gelmiyor osamnlı şeriatla yonetilmiyormuydu şeriatla yonetmedi dunyayı himayemeizdeki hangi ulkeye zulum etmişiz hangi ulkenin dinini veya dilini degiştirmişiz peki bunu yaparken neden gunum uzdeki gibi baskıcı zulumcu dinini ve dililini degiştirmemmişiz sebebi şeriatın verdi yasalar ve kanunlardır eger gerçek şeriatvarsa zulumun gunah oldugunu bildikleri için biz şeriatı getirirsek uygulayacagımız şeriat sistemi OSMANLI yani kuran şeriatı olacaktır.

ayşirin
27.07.2007, 00:10
Garip memlekette garip kalmış artık islam....islam memleketi gibi görünmemesi için ellerinden geleni yapıyolar...birtarafta islam yaşanmaya çalışırken başka taraflarda zıddı yaşanmaya çalışılıyorken tam bir islam ülkesi demek yanlış olur...batıyı taklid eden bir ülke nereye kadar gider;KARGA KEKLİĞİ TAKLİD EDEYİM DERKEN KENDİ YÜRÜYÜŞÜNÜ ŞAŞIRMIŞ....benliğini unutmuş,kendi özünden giderek kopmuş ülkede islam ağlıyorki.....

ve;şeriat denince yanlış algılanıyor.... tam olarak şeriat=kur'an 'dır...biz bunu istiyoruz...şeriatı yani kuranı yaşamak istiyoruz kendi yolunu şaşırmışlar olarak...Rabbim islamı yaşayanlardan ve müslümanca yaşayıp müslümanca ölenlerden eylesin...AMİN...

Berke
27.07.2007, 05:43
Şafiî mezhebine göre, bir diyar yahut bir memleket bir defa dahi olsun Müslümanlar tarafından zaptedilmis ise, o diyar ve o memleket artık kıyamete kadar «Darü'I-İslâm»dır. Böyle bir memleket sonradan kâfirlerin eline geçse bile, bu hüküm değişmez. Hatta Müslümanlarla barış halinde bulunan gayr-i müslimlerin ülkeleri de «Darü'l-Harb» değildir .
İmam-ı A'zam'a göre «Darü'l-İslâm»-ın «Darü'I-Harb»e inkılâp edebilmesi için aşağıdaki üç şartın birlikte tahakkuk etmesi lâzımdır. Eğer bu şartlardan birisi noksan olursa, yine o diyar, «Dar-ı îslâm»dır, «Darü'l-Harb» değildir.

l- İçerisinde küfür ahkâmı bitemamiha -yani yüzde yüz- tatbik edilecek. Küfür ahkâmının yüzde yüz tatbik edilmediği meselâ, sadece cuma ve bayram namazlarının kılınabildiği bir diyara «darü'l-harb» denemez.
2- O diyar «Darü'l-Harb»e muttasıl olacak, yani o diyarın sınırları ve komşu hudutları tamamen kâfirler tarafından kuşatılmış olacak. Eğer bir diyarın hudutlarından herhangi bir tarafı «Darü'l-İslâm»la muttasıl, yani bir Müslüman memleketine komşu olursa, o diyar «Da-rü'1-Harb» olamaz. Çünkü İmam-ı A'zama göre «Bir Müslüman memleketle komşu olan Müslümanlar tamamen mağlûp sayılmazlar. O Müslüman memleket ile imanî, ahlâkî, itikadî, içtimaî, siyasî, ticarî ve an'anevî ilişkilerini devam ettirebilirler
3- içinde eski eman ile emin bir Müslüman veya zımmî kalmamış olacak. Yani o beldede daha önce can ve mal güvenlikleri mevcut olan Müslümanların veya zımmîlerin (gayr-i muslini azınlıkların) bu güvenlikleri bir kâfir istilâsıy-la ortadan kalkmış olacak.

Bu üçüncü şart, ancak bir İslâm beldesinin kâfirlerin istilâsına uğraması halinde geçerlidir.
Şimdi îmam-ı A'zam'm öne sürdüğü üç şartın memleketimiz için geçerli olup olmadığını inceleyelim :

Memleketimiz - lillâhilhamd -, asırlardan beri «Diyar-ı îslâm»dır. Bu keyfiyetini bugün de muhafaza etmektedir. Muamelâta taallûk eden bazı kısımlar müstesna, itikad, ahlâk ve ibadete ait hükümler açıkça ve serbestçe ifa edilmektedir. Kaldı ki muamelâta taallûk eden hükümlerin de büyük bir kısmını, isteyen fertlerin tatbik etmelerine kanunî bir engel yoktur. Devletimiz bir kısım dinî hizmetleri bizzat deruhte etmiş ve bu hizmetleri yürütmek üzere «Diyanet İşleri Başkanlığı»nı kurmuştur. Vaazlar kürsülerden dinî telkin etmekte, islâm'ı anlatmaktadır. Bütün vilâyet ve kazalarda fetva mercii olan müftülükler, fiilen hizmet görmekte, yüzlerce Kur'an Kursu faal olarak çalışmaktadır. Ezan, cemaat, cuma, bayram ve hac gibi İslâmî şeâir canlı ve hayattar olarak varlığını devam ettirmektedir. Binlerce cami ve mescidlerden, günde beş kere Ezan-ı Muhammedi okunmakta, cemaat namazları, cuma ve bayram namazları serbestçe kılınabilmektedir. İsteyen Müslümanlar hac ve umre ibadetini yapabilmektedirler. Kur'ân-ı Kerîm'in ve İslâmî eserlerin neşriyatı rahatlıkla yapıl­maktadır. Dinî bayramlar resmen tatil günü olarak kabul edilmiştir. Müslümanlar evlâtlarına istediği ismi koyabilmekte, hatim duası, mevlit, sünnet düğünü gibi örf ve âdetler varlığını devam ettirmektedir. Din derslerinin okutulması mecbur tutulmuştur. Devletin açmış olduğu binlerce Îmam-Hatip Okulu ve dinî yüksek okullardan, din adamı yetişmektedir. İslâm ülkelerine gidiş geliş serbesttir. Devletin radyo ve televizyonlarında dinî programlar halka takdim edilmekte, özellikle mübarek gecelerde ve ramazan ayında bu programlar yoğunlaştırılmaktadır
alıntı

Kavacıklı
27.07.2007, 08:03
Eğer Şeriat Ülkesi oLsaydı.. milletimizi Özellikle bayanlar Seçim kazanıldı diye meydanlara çıkıp Partileri için Avazları çıktığı kadar bağıramazlardı !...

Hangi parti için olursa olsun çok kötü bir görünüm olduğunu düşünüyorum...

SP & AKP ya da CHP...

Kesinlikle yakışmıyor...