PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahmud Efendi Hazretlerinin Sözlerini Ekleyin

ABDULLAH ismail
03.05.2007, 15:27
EĞER BİLDİĞİNİZ MAHMUT EFENDİ (K.S.) SÖZLERİ HİKAYELERİ VARSA LÜTFEN GÖNDERİN
AÇILIŞ BENDEN OLSUN BARİ...
OLAYIN GEÇTİĞİ YER OSMANLI ZAMANINDAKİ
BİR TEKKE
BU TEKKEDE DE BİR KEDİ VAR
TEKKE KEDİSİ YANİ.
TEKKENİN YEMEK PİŞİREN AŞÇISI
HER AKŞAM
DERGAHTAKİ
İNSAN SAYISINCA YEMEK PİŞİRMEK ZORUNDADIR.
ANCAK MİSAFİRLERİ DE DÜŞÜNMESİ LAZIM.

İŞTE ALLAHU TEALA VE TEKADDES HAZRETLERİNİN
RAHMETİ
O KEDİ HER AKŞAM AŞÇININ YANINA GELİP
MİYAVLARMIŞ
AŞÇI DİKKAT ETMİŞ
KEDİ NE KADAR MİYAVLARSA O KADAR MİSAFİR GELİYORMUŞ.
BU YILLAR YILI BÖYLE DEVAM ETMİŞ.
AMA BİR GÜN

KEDİ SUSMAK
BİLMEMİŞ MİYAVLAYIP DURMUŞ.

AŞÇIDA ŞAŞIRMIŞ
ALLAH ALLAH
BU KEDİ HİÇ BÖYLE YAPMAZDI.

KEDİ EN SONUNDA KENDİNİ
YEMEK PİŞEN KAZANIN İÇİNE ATMIŞ
VE YANARAK ÖLMÜŞ
AŞÇI KEDERLİYKEN
YEMEK ARTIK MURDAR(YENMEYECEK DURUMA GELDİ)
AŞÇI BU ÖZLERLE YEMEĞİ DÖKERKEN KOCA KAZANIN İÇİNDEN
KOCAMAN Bİ YILAN ÇIKMASIN MI..

İŞTE BU TEKKE KEDİSİ
KENDİ HAYATINI
İLİM ÖĞRENENLER UĞRUNA FEDA ETTİ.

ŞİMDİ ÖYLE BİR ZAMAN Kİ KUR'AN TALEBELERİNE
DIŞKI KADAR DEĞER VERMİYORLAR

ebuhatim
04.05.2007, 02:36
TAM HATILAMIYORUM DEĞİŞTİREREKDE YAZMAK İSTEMİYORUM AMA BUNUDA YAZMAK İHTİYACI DUYUYORUM MAHMUT EFENDİ (K.S.) BUYURDU Kİ; TELEVİZYON BİR YILANA BENZER.GÜZEL ŞEYLER ÇIKARSA AĞZINDAN TEMİZ SU AKAN BİRYILANA BENZER, EĞER KÖTÜ ŞEYLER ÇIKARSA AĞZINDAN ZEHİR AKITAN BİR YILANA BENZER. SONUÇTA BİR YILANA BENZER.

ABDULLAH ismail
04.05.2007, 14:14
TAM HATILAMIYORUM DEĞİŞTİREREKDE YAZMAK İSTEMİYORUM AMA BUNUDA YAZMAK İHTİYACI DUYUYORUM MAHMUT EFENDİ (K.S.) BUYURDU Kİ; TELEVİZYON BİR YILANA BENZER.GÜZEL ŞEYLER ÇIKARSA AĞZINDAN TEMİZ SU AKAN BİRYILANA BENZER, EĞER KÖTÜ ŞEYLER ÇIKARSA AĞZINDAN ZEHİR AKITAN BİR YILANA BENZER. SONUÇTA BİR YILANA BENZER.

ALLAH RAZI OLSUN MÜBAREK

emrahdemir
04.05.2007, 16:25
Bir insan oLur ise Sağır , Sen ona istediğin kadar Bağır .

El Hac el ofi Mahmud UstaosmanoğLu (ks)

VesseLam

emrahdemir
04.05.2007, 18:31
Efendi Babam (ks) diyor ki ;

Siz Gıybeti bıraksanız Gökyüzüne Seccade serersiniz ...

yine mükemmeL bir söz ... yine mükemmeL bir tespit ...

Allah şefaatine naiL eyLesin .. VesseLam ...

ABDULLAH ismail
04.05.2007, 18:53
Efendi Babam (ks) diyor ki ;

Siz Gıybeti bıraksanız Gökyüzüne Seccade serersiniz ...

yine mükemmeL bir söz ... yine mükemmeL bir tespit ...

Allah şefaatine naiL eyLesin .. VesseLam ...

AMİN

MaKBeR
04.05.2007, 19:49
efendi babam (ks) şöyle buyuruyor:

4000 sünnet-i seniyyeden fazla sünnet vardır. Bunlardan üç tanesini terk ediyorsam bana tabi olmayın.

bu sözünü hakikatiyle anlaya biliyormuyuz?

ABDULLAH ismail
04.05.2007, 19:56
efendi babam (ks) şöyle buyuruyor:

4000 sünnet-i seniyyeden fazla sünnet vardır. Bunlardan üç tanesini terk ediyorsam bana tabi olmayın.

bu sözünü hakikatiyle anlaya biliyormuyuz?

ALLAH CÜMLENİZDEN RAZI OLSUN BİZİ EFENDİ(K.S.) UN ŞEFAATİNE NAS.B EYLESİN

MaKBeR
05.05.2007, 09:42
Efendi hazretlerimizin sözlerinden:

Senin bir sünneti ihya etmen ile ALLAH'U TEALA ( c.c.) Rusya'nın Afganistan'ın atmış olduğu bombayı etkisiz hale getirir.

Bir Hoca yüzbin televizyondan daha tesirlidir.

Rabıta muhabbetle olur, muhabbette ittiba ile olur.İttiba edersen seversin ve sevilirsin.

Mektubattan uzak kalındığı an feyiz kesilir.

İnsanlar et gibi, ulema tuz gibidir. Tuzsuz et koktuğu gibi ulema ve sohbetinden mahrum kalanda çürür ve kokar.

Cenab-ı Hakk sana amel defterinin oku dediği zaman yanına da Kur'an-ı Kerim'i koyacak.
Soracak :" Bu günahı yaptın. Benim kitabımın neresinde buldun da yaptın, " buyuracak.

Kuşluk namazını terk etmek bana ölümden daha ağır geliyor, kılmamaktansa ölmek daha hayırlıdır.

Sarığı kabul etmeyenin Peygamberimiz ( s.a.v. ), Cebrail ( a.s. ), Allah-u Teala ( c.c. )'de kabul etmiyor.

Bir kimse bir defa Kelime-i Tevhid getirse ve ikinci defa getirmek istediğinde soluk alsa, bu arada ki boşlukta imanı tozlanır ya seyrek olarak veya hiç demezse.

Mevla Teala (c.c.)' dan başka neyi düşünüyorsan ona iman ediyorsun.

İmam-ı Rabbani ( k.s.) şöyle buyuruyor: " Bir şahıs şayet günahlarına devam ederse ve ondan hoşlanırsa, hoşlanan kimse münafıktır."

Dünya içinde herşey melundur, fakat zikrullah ile meşgul olan emri bil maruf nehy-i anil münker yapan okuyan ve okutan değildir.

Senin mektubu annen, baban, hanımın aldığı anda birkaç gün okumasınlar kenara koysalar, gücenirsin. Rabbin seni gördüğü halde ondan gelen mektubu hiç eline aldığın yok, utanman lazım.

Ottan, samandan süt yapan Allah (c.c.)'ya hayran kalmıyorsun da, kafirin elektriğine mi hayran kalıyorsun ?

Allah'ın selamından önce iyi günler, iyi geceler, iyi akşamlar alo vs. gibi kelimeleri kullanmak büyük günahtır.

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Avrupa modasına uymak, namazı terk etmekten daha ağır geliyor.

Annenizin karnındaki çocukları okutun. Kendini, hanımını, çocuğunu seviyorsan arapça oku ve okut.

Televizyon seyreden dinini sevmiyor demektir.

Bu üç şey kimde olursa imanın tadını alır.
a) Allah-u Teala (cc.)'yı sevecek.
Peygamberimiz ( s.a.v.)'i sevecek.
c) Sevdiği kardeşini yalnız Allah-u Teala (c.c.) rızası için sevecek.

Bir kimse asılacağından korktuğu gibi imandan küfre döneceğinden de öyle korkacak.

Siz ilme ne kadar önem verirseniz ben de size o kadar önem veririm.

Bir insan altından camii yaptırsa, fakat mektubatı dinlemese bir şey yapmış sayılmaz.

Öleceğim zaman son nefesim kalsa, yine size okuyun derim.

Zikirsiz yapılan tefekkür, yazın yağan kara benzer.

Yaptığımız amel adet haline gelmiş, halbuki bir insan düşünse, ben Allah ( c.c.) mürakebesi altındayım. Melekler her saniyemizi yazıyor. Ancak o zaman ameller ibadet olur.

Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder.

Bir kimse emri bil maruf yapacağım diye yola çıksa sonra siyasetten bahsetse, onun azabını kimse ölçemez.

Her kim kadına bakarsa, gözlerine eritilmiş kalay dökülür.

" Bir kimse kadınlar açık gezse ne olur?" demiş olsa o adam mürted olur.

Dünya sevgisi insanı şaraptan daha sarhoş eder ve ateşe girmeye cesaret verir.

Sarıl bir hak dostuna, kurumuş yaprak gibi ezse'de ses çıkarma sakin ol toprak gibi.

UBEYDUN
05.05.2007, 09:54
bir sohbet sonrasında
ben sizin yerinizde olsam buradan çıkar çıkmaz bir hoca bulurum
hemen önüne diz çökerim

MaKBeR
05.05.2007, 10:18
Efendi hazretlerimiz birgün akşam yatağını balkonda hazırlanmasını ister.o gece dolunay vardır ve efendi hazretlerimiz geceyi dolunaya bakarak geçirir ve o günün sabahında şöyle buyurur:

Allah thz i dünyada görülmez ama dilerse nurunu aya tecelli ettirir ve kulunu sabaha kadar kendine seyran ettirir...

bu müthiş bişey.. Rabbim Ona layık mürid eyle..

ABDULLAH ismail
05.05.2007, 12:38
Efendi hazretlerimiz birgün akşam yatağını balkonda hazırlanmasını ister.o gece dolunay vardır ve efendi hazretlerimiz geceyi dolunaya bakarak geçirir ve o günün sabahında şöyle buyurur:

Allah thz i dünyada görülmez ama dilerse nurunu aya tecelli ettirir ve kulunu sabaha kadar kendine seyran ettirir...

bu müthiş bişey.. Rabbim Ona layık mürid eyle..

ALLAH RAZI OLSUN MUHTEŞEMSİZ MÜBAREKLER

sinezan
05.05.2007, 12:43
bir ara bende baya sözlerini kitaplarımın başına yazardım.

aklımda kalan şu sözünü çok beğeniyorum:"dağlar çakalsız,erkekler sakalsız olmaz"

birde şu sözü hatırıma geldi şimdi:"saat 10 yatağa kon,saat 3 yataktan uç"

ABDULLAH ismail
05.05.2007, 12:44
:d Allah Razi Olsun
Canim Benim Ya Efendi Hazretleri Ne Güzel Söylemiş

erciyes_prensi
06.05.2007, 13:32
"dağlar çakalsız,erkekler sakalsız olmaz"

Dağlar çakalsız, Erkekler sakalsız, Kadınlar çarşafsız olmaz

meliha
06.05.2007, 23:30
mübarek negüzel söylemiş ah birde sohbetlerine başlasada bizede nasipolsa dinleyip feyiz almak
dua edelimde şifasına kavuştursun rabbim inşallah

tokatli20
07.05.2007, 10:27
Efendi hazretlerimiz k.s şöyle buyurdular;

Vallahi ne büyük bir nimet içindeyiz.Bu dünyada bulunmamız büyük bir fırsattır. İnsan bir nefeste neler kazanabilir ne günahlar affettirebilir. Ya Rabbi sen basiret ver yapılması gerekeni yaptır bize Amin.

Alper...
08.05.2007, 00:40
efendi hz lerinin bu sözeri bi kitapta toplansa daha fadalı olur...

özgür şen
08.05.2007, 14:02
efendi hz lerinin bu sözeri bi kitapta toplansa daha fadalı olur...

EFENDİ HAZRETLERİNİN 4 CİLTLİK SOHBETLER İSİMLİ BİR KİTABI ORADA ÇOĞUNU BULABİLİRSİN VEYA BAZILARINI SADECE İHVANLARDAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

ravza-gülü
12.05.2007, 12:00
Efendi hz çok hoşuma giden bir sözü
CEHALET ALA VEZNİ REZALET

tokatli20
12.05.2007, 16:04
Efendi hazretlerimiz (k.s) buyurdular ki;

Dinimizin haram kıldığı giyim tarzlarını sergileyen vitrinleri,afişleri Adem(a.s)e yasak edilen meyve gibi biliniz iltifat etmeyiniz.Taki harama düşmeyesiniz..

MaKBeR
12.05.2007, 16:17
"her anne benim annem gibi olsaydı her evlatta bir mahmud olurdu"

tokatli20
12.05.2007, 18:50
Efendi hazretlerimiz (k.s) şöyle buyurdular ;

Ey Müslümanlar! "Benim kalbim temiz,namaz kılmama ne gerek var? " diyenler var. Kalbi temiz olan namaz kılmadan duramaz. Kalbi temiz olanın kalbi islamiyet kabiliyeti ile doludur.

tokatli20
13.05.2007, 15:20
Mahmudül ofi nazlıdır Hüdanın...
Arifi Billah Aşıkı Sünneti Senanın...
Haşa Beşrdir amma Zirvesidir Dehanın...
Varisi Hak ve Muhammed Mustafa nın...
Bu Dehaya Mürid olup Hakka gidelim...
Cemali ba Kemale seyredelim...

Rabbim Hakkıyla mürid olmak nasib eylesin.....

ebuhatim
13.05.2007, 16:01

ALLAH RAZI OLSUN!!!!

tokatli20
14.05.2007, 14:59
Efendi hazretlerimiz (k.s) şöyle buyurdular;

Eğer mağlup olduysak, vazifemize iyi sarılmadığımızdan dolayı olduk.

Rabbim aldığımız vazifelerimize önem göstererek tam yapabilmeyi nasib eylesin.
..Amin..

muhammedonur
18.05.2007, 20:12
efendi hazretlerinden;

yamadık dünyayı yırtarak dinimizden,
sonunda dinde gitti, dünyada elimizden.

asorti
18.05.2007, 23:21

AMİN....
ALLAH razı olsun hepinizden

alihoca19
19.05.2007, 13:45
esselamun aleykum dini ihvan bundan 10 veye 15 yıl evvel EFENDİ hazretlerimiz SULTAN SELİM camii şerifin de ve beykozda sohbet ederlerdi bu evvelki kardeşlerimiz bilir efendi hazretlerimiz bir sohbeti şeriflerinde şöyle buyurdular bu amerikalılarla ilgili ALLAHcc hazretleri keçiye ne yediriyor ot ve su sonra o posanın arasından leziz süt çıkartıyor hiçbir koku olmaksızın ***** amerikalı demişki bende keçi olmadan süt yaparım ve otusuyu karıştırmış bakmış yemyeşil bir su neyapmış etmise hep aynı yemyeşil bir su ot kokusu var EFENDİ HAZRETLERİMİZ şöyle buyurdular ha bu amerikalıların kafası keçi kadar çalışmıyor o ottan sudan ve daha yemiş olduğu yiyeceklerden o posanın yani kanın irinin idrarın arasından o leziz lıkır lıkır içilen sütü çıkaran kim ALLAHcc hazretleri keçi ALLAAHcc hazretlerine teffekkür ediyorda ha bu amerikalılar ha bu keçi kadar ALLAHcchazretlerinr teffekkür etmiyorlar buyurdular ALLAH cc hazretleri bize EFEBDİ HAZRETLERİMİZİbuldurdu kıymet bildirsin kayıp ettirmesin ve seyri suluğmuzu elinden ikmalimizi nasib eylesin ALLAHcc hazretleri acilen şifalar ihsan eylesin ümmeti muhammed e ALLAHve RESULU sav yolu istikametinde mu affak eylesin HABİBİ RESÜLUNAkomşuetsin biz ihvalarıda EFENDİ HAZRETLERİMİZE layık bir evlat etsin amin dualarda bizleride unutmayınız sevgi ve saygılarımla vesselam ...::::.

alihoca19
21.05.2007, 11:07
esselamunaleykum dini ihvan EFENDİ BABAM ks hazretleri efendi hazretlerimize maneviyatda şöyle buyurmuş evladım mahmud ihvanlara söyle şu 3 şeyden uzak dursunlar 1televizyondan 2 siyassetden 3 top dan yani fıtbol denilen illetden bizler ne kadar dinliyoruz acaba?bir gün EFRENDİ HAZRETLERİMİZ sultan selin camii şeriflerinde sohbet ederken şöyle buyurdular bu sultan selim cemaati beni dinlese şu türkiyeye şer i şerif gelir buyurdular EFENDİ BABAM ks hazretleri bazen ihvanlar içeride oturken sessizce dışarı çıkıp ihvanların ayakkabılarını alıp altını muberek yüzlerine süreremiş dermişki bu ayakkabılar bu ihvanları buraya sohbete getirdi bakın dini ihvan büyüklerimiz bizlere ne kadar kıymet veriyor hep bizleri muhavaza için mücadele ediyorlar peki ya biz ?vesselam

ebuhatim
21.05.2007, 13:55
ALLAH RAZI OLSUN HOCAM BİDE ŞU BİLGİSAYARDAN KURTULABİLSEM,HADİ BİLGİSAYARDAN KURTULDUM,TELEVİZYONDA İZLEMİYORUM AMA KULAKLARIM DUYUYO BAŞKA ODAYA GİDİYORUM ORDAYADA SES GELİYO..
MÜCADELEDEN YORULDUM ....ARTIK OLURUNA BIRAKTIM.ARTIK KULAKLARIM NASIL HESAP VERİR BİLMİYORUM

tokatli20
21.05.2007, 16:20
Efendi hazretlerimiz k.s şöyle buyurdular...

"Kur'an yağmur gibidir.Kuru toprak mesabesinde olan gönülleri diriltir, yeşertir.
Ama O'nu yağdırmak lazım. Bulut olmak lazım.."

Rabbim becermek nasib eylesin.. Amin

sümeyye
21.05.2007, 23:55
Efendi hazretlerimiz k.s şöyle buyurdular...

yüksek şeyler varken

alçak şeylere meyl etmeyin..

(konu çok güzel ve faydalı Rabbm razı olsun..güzel şeyler okumak güzel..)

tokatli20
22.05.2007, 11:41
Efendi hazretlerimiz k.s şöyle buyurdular;

"Güya ilerici oluyorlar.Yok yok..İlerisi ahirettir.İlerisini göremiyorlar. Ahireti göremeyen adam nasıl ileri görüşlü olsun?."

tokatli20
22.05.2007, 12:00
Yavuz Selim Camiinden...

Efendi Hazretleri kürsüye çıkıyordu. Hamd ve besmeleden ve ardından âyetleri ve hadisleri okuduktan sonra şöyle buyurdu:
–Ey cemaat–i müslimin! Şu an aramızda Allah'ın dostları bulunmaktadır. Belki biz onların kim olduğunu bilemeyiz; ama şunu biliniz ki, ya sağınız da, ya solunuzda Allah'ın dostları var ve bu sohbette hâzır ve nâzırdırlar. Lâkin Mevlâ'mız onları bizlerden gizliyor."

Rabbim anlamayı nasib eylesin..

Doğruları görüpte inanamayanlardan eylemesin bizi..Amin

meliha
22.05.2007, 12:36
bunu başkabir forumdada yazmışlardıda çok tepki gelmişti umarım buradada öyle olmaz neyazıkki yazılanlarada inanmıyorlar
emeğinesağlık kardeşim çokgüzel ALLAH razıolsun

tokatli20
22.05.2007, 13:50
Tepki çekmeye hiç gerek yok..

Hatırlattığınız için sağolun..
Biz inandık ve inandığımız şeyleri yazıyoruz..

Slm ve dua ile..

yakup_1
22.05.2007, 14:00
EFENDİ HAZRETLERİNİ TANIYAN BİLİR.

BİZİ ALLAH(C.C.) EFENDİ HAZRETLERİYLE TANIŞMAYI NASİB ETTİ.

BENİM EVLADIM SÜLBÜMDEN(SOYUMDAN ) GELEN DEĞİL YOLUMDAN GELENDİR. ALİ HAYDAR EFENDİ(K.S.)

tokatli20
23.05.2007, 10:22
Efendi hazretlerimiz k.s buyurdularki;

"Hayret etmeyin kafirlerin sanatına. Acemi olmayın tok gözlü olun.
Bizim keçilerimiz onlardan hünerli be!.. Bembeyaz süt veriyor.

1987 pazar sohbetinden..

alihoca19
28.05.2007, 16:42
esselamunaleykum dsperli kardeşler efendi babam ks buyurmuşki maneviyaatda eğer dünyada olsam şeyh mahmuda mürid olurdum yine efenddi babam ks buyurmuş ihvanlara söyleyin şı 3 şetden uzak dursunlar1televizyon dan 2 maçlardan 3siysatden bizler ne kadar uyuyoruz? acaba efendi hazretlerimiz ks buyurdularki şu sultab selim cemaati beni dinlese şu memlekete şer i şerif gelir efendi hazretlerimiz ks birisinin kız evladı 1 günlük dahi olsa örtsün eğer bir anne küçük bir kızının açık gezmesine razı olsa onun yani annesinin içindeki çıplaklığıdır çarşafını ikiye bölen dinini bölüşdür buyuruyor efendi hazretlerimiz rabbimiz dinlettirdi anlamayı ve yaşamayı vede anlatmayı nasib etsin cümle kardeşlerimize bizleri yaradan RABBİMİZ cc hazretleri muaffak kılsın bizleride duada unutmayın zira bu fakirin sizin duasına çok ihtiyacı bar vesselam

tokatli20
30.05.2007, 15:44
Efendi hazretlerimiz k.s buyurdular ki;

"Herkes para fukarası ben vakit fukarası. vakitlerimizi ayarlarsak salik oluruz. Vakitlerini vazifelere taksim etmeyen sefih olur"

1992 pazar sohbetinden...

ebuhatim
30.05.2007, 20:07
Efendi hz.leri (k.s.) bi gün buyurmuş ki Hoca anne söyledi.Vakitlerini güzel geçirmek için plan yapanlara şaşırıyorum.Çok boş vakti olanlar birazda ban satmazlar mı boş vakitlerini.Nerden buluyorlar şu boş vakitleri......Bilen biri banada söylesin...(Zikir etmekle ilgili bi sohbet esnasında söylemişti)

ukubat
31.05.2007, 18:12
bir bidatçı ile konuşmak
bin kafir ile konuşmaktan beterdir...

tokatli20
06.06.2007, 15:26

"Milletin can verdiği altın - gümüşü Allah'ın dostları taharet taşı gibi görürler.
Değilmi ki O'ndan (Allah'tan) ayrılmak var...Bırak!.. "

fesuhul_lisan
08.06.2007, 16:47
Televizyonu seven dinini sevmiyor demektir.
Sarıl bir hak dostuna,kurumuş bir yaprak gibi ezse de ses çıkarma sakin ol toprak gibi...
Öleceğim zaman son nefesim kalsa size okuyun derim.
Şeriat,Tarikat ve Hakikat hepsi ilim ve edepden ibarettir.Namazın farziyetini bilmek ilim,bildiği gibi yapılması edeptir.Çarşafın giyilmesinin farz olduğunu bilmek ilim giymek edeptir.
İlim bütün mertebelerin en üstünüdür.

hasret
08.06.2007, 22:01
''TALEBELER SİZLER KURUMUŞ TOPRAKLARIN YAĞMUR YÜKLÜ BULUTLARISINIZ''diye buyurmuş mübarek şeyhimiz...

yakup_1
08.06.2007, 22:32
keşke anamın karnındayken ders alsaydım

tokatli20
11.06.2007, 11:10
Efendi hazretlerimiz k.s buyurdularki;

"İnsan kendi mesleğine aşık olmalı, Ölünceye kadar çalışmalı ki onda muvaffak olsun"

yakup_1
11.06.2007, 11:24
Allah Razi Olsun

hasret
13.06.2007, 17:20
çok güzel bir konu olmuş ayrıca böylece ihvanlarda bir araya geliyoruz...

hasret
13.06.2007, 17:38
mübareğin sohbeti üzerine tartışmışsınız bende o tartışmaları okuyunca aklıma geldi mübarek buyurmuşki;bir erkekte horoz kadar kıskançlık olacak......bilmem meramımı anlatabildimmi....

yakup_1
13.06.2007, 19:41
mübareğin sohbeti üzerine tartışmışsınız bende o tartışmaları okuyunca aklıma geldi mübarek buyurmuşki;bir erkekte horoz kadar kıskançlık olacak......bilmem meramımı anlatabildimmi....

EVET KARDEŞ BAZILARI EFENDİ HAZRETLERİNİN SÖZLERİNİN DOĞRULUĞUNU SORGULAMA İHTİYACI HİSSETMİŞ. GALİBA EVLİYA OLDUĞUNU BAŞIMIZIN TACI ÜSTADIMIZ ŞEYHİMİZ CANIMIZ CİĞERİMİZİN EFENDİİ HAZRETLERİ OLDUĞUNU BİLMİYORLAR ALLAH HİDAYET NASİB ETSİN

tokatli20
14.06.2007, 12:40

Efendi babam k.s :"Akıl büyük bir nimet olduğu gibi kuvvetli bir beladır. Bir insan kendini bir büyüğe teslim ederse ilerler. Ama aklına güvenip
tek başına hareket ederse kendini uçurumlara düşürür" buyururdu.

yakup_1
14.06.2007, 17:32

Efendi babam k.s :"Akıl büyük bir nimet olduğu gibi kuvvetli bir beladır. Bir insan kendini bir büyüğe teslim ederse ilerler. Ama aklına güvenip
tek başına hareket ederse kendini uçurumlara düşürür" buyururdu.

İLK O ACİZ AKLINI KULLANAN FELSFECİ ŞEYTANDIR. KENDİ ŞEYTANLA AYNI KEFEYE KOYMAK İSTEYENE YARDAN UÇMAK VARDIR YAR YOKTUR.

ALLAH RAZI OLSUN

yakup_1
14.06.2007, 17:34
BİZKİ EFENDİNİN MÜRİDİYİZ
RESULULLAHIN ÜMMETİYİZ
ONLARIN YOLUNA CANIMIZI
VERİRKEN HİÇ DÜŞÜNMEYİZ.

yazan : yakup_1

yakup_1
16.06.2007, 20:14
EFENDİ HAZRETLERİNDEN

bugün millet abdest,namaz,gusül,teyemmüm,ta'dil-i erkan bilmiyor..
kimse bunları tam da izah etmiyor..
nerede ihtilaflı mesele varsa onun en zayıf tarafını anlatıyorlar.
bunları söylemekle akıllarınca dünyanın birinci akıllıları olacaklar
aslında birinci şeytan olacaklar haberleri yok.....
ALLAH onlara aklı fikir versin...!

Allah aşkına diyorum.koyun gibi olmayalım...
bazıları televizyonda yalnış fetvaları koyunun
kaval dinledigi gibi dinliyorlar,biz dinlemeyelim.
Bu gözleri hediye eden ALLAHımız,bu gözlerimizle
niye Kurana bakmadıgımızı soracak...

Mahmud efendi hazretleri ..ks...

ABDULLAH ismail
16.06.2007, 21:34
EFENDİ BABAMIZ BUYURUYOR Kİ :

“Bu yol, en berrak ve leziz suların aktığı bir çeşmedir, susayan gelir içer. Şeyhlik makamı ise talep edilmez, ancak ihsan edilir”.

ABDULLAH ismail
17.06.2007, 14:53
Bir Gün Efendi Hazretleri Mescidde Otururken Yanina Biri Gelir Affet Beni Der. Efendi Hazretleride Keramet Göstererek Adam Daha Derdini Anlatmadan Efendi Hazretleri Demiş." Ben Senin şeyhine Birşey Mi Dedim De Sen Beni Eleştirdin..." Demiş.

ABDULLAH ismail
17.06.2007, 17:20
cübbeli hoca ilk okulu bitirmeye yaklaştığında imam-hatipi bitirmek istiyordu.
efendi hazretleri bunu duyduğunda sen okula gitme Allah sana bir cemaat birde sohbet verdiğinde içi hıncahınç dolu cami verir inşaallah der

(ve dediği gibi çkar fetih mescidine gidenler bilir)

ABDULLAH ismail
19.06.2007, 17:20
EFENDİ HAZRETLERİNDEN

iyilik yapmayı bilmiyorsan, hiç olmazsa kötülük yapma

ABDULLAH ismail
20.06.2007, 13:25
EFENDİ HAZRETLERİNDEN

GENÇLER BEN BEKARIM GENCİM, NE OLACAK DEMESİNLER. BİR İSLAMA UYAN GENCİMİZ SEBEBİYLE KAİNAT AYAKTA DURUR. RABBİMİZİN EMİRLERİNİ YERİNE GETİRMEMEKTENSE, VALLAHİ ÖLÜM BİZİM İÇİN DAHA HAYIRLIDIR. DİNİNİ MUHAFAZA EDEBİLMEK İÇİN AİLESİYLE UĞRAŞAN GENÇLERİMİZ VAR. BİZLER ONLARIN HÜRMETİNE YAŞIYORUZ.

Satuk Buğra
20.06.2007, 14:12
Allah Teala efendi hazretlerinin hayırlı işlerinde yardımcısı olsun.

serhildan
20.06.2007, 19:55
Kanal 7, milletin imanını yedi :)

ABDULLAH ismail
20.06.2007, 21:39
Kanal 7, milletin imanını yedi :)

bu cübbeli hocanın sözü değil miydi yahu yoksa efendi hazretleri tv mi seyretmiyor ki kanal 7 yi nerden bilecek

zümrüd-ü anka
29.06.2007, 11:22
MÜBAREĞİM HER SÖZÜ öyle değerli tesbitler içeriyorki her yaşantımızda kullana bileceğimiz ve inşAllah bizi doüru yollara sevk edecek sözler Allah razı olsun

ebuhatim
29.06.2007, 17:07
Tarikata girmek ne kadar mühim ise,sonra da sağlam kalmak o kadar mühimdir. (Efendi H.Z. leri (K.S.))

MaKBeR
29.06.2007, 18:11
Allah Teala efendi hazretlerinin hayırlı işlerinde yardımcısı olsun.

:offtp:satuk abi sen buraya bakarmıydın :) yani şaşırdımda :offtp:

tokatli20
01.07.2007, 18:03
Efendi hazretlerimiz (k.s) buyurdular ki;

" Bugünkü CİHAD : Millete Şeriati öğretmektir.Bugün millet çok geri kaldı.
Cennet nasıl kazanılır bilmezler, Cehennemden nasıl kurtulunur bilmezler,
Namaz kılmayı bilmezler. Günümüzde CİHAD : İslamiyeti öğrenip öğretmektir.."

alihoca19
17.07.2007, 00:38
esselamun aleykum ellerinize sağlık RABBİMİZcchazretleri evvela kendine kakiki kul RESULUsavefendimize hakiki ümmet EFENDİ HAZRETLERİMİZE bizleri hakiki evlad eylesin vesselsam

stu
18.07.2007, 01:00
s.a arkadaşlar ben şu hikayeyi biliyorum efendi hz ilgili ; efendi hz talebelerinden biri nefsine yenik duşerek komşusunun eşine bakmaya başlar bir ggun iki gun ve iyice nefsine yenik duşer ve kadının kocasının evde olmadıgı bir gun kadının evine dayanır ve kapıyı kırmaya çalışır kadına tecevuz edecek kapıyı kırarsa okadar vuruyo kapıya ama kapı kırılmıyo ve artık takadı kalmıyo bırakıyo ertesigun dersini alamaya efendi hz yanına gidiyo efendi hz daha oturmadan gelme bidaha burya nefsini yenmeden diyo talebesine tabi şaşırıyo adam ne oldu efendim diyo ve efendi hz kollarını gostererek her tarafı yara bere içinde eger o kapıyı tutmasydım nefsine yenik duşecektin gunaha gircektin diyor .
bunu hikayeyi çok once dinlemiştim beni çok etkilemişti inşallah yanlış hatırlamıyorumdur eger yanlışım varsa duzeltsin bilenler yoksada hakınızı helal edin kardeşler.
ya rabbi beni onun talebesi olmasamda sevenlerinden eyle inşallah

ayşe_fakirullah
18.07.2007, 01:29
EFENDİ HZ.K.S DEN
Size kesinlikle emrederim ki,bütün varlığınızla sünnet-i seniyye'ye sarılıp cahiliye adetlerinden ve bidatlardan sakının.Sufiler hakkındaki dedikodulara aldırmayın

alihoca19
04.08.2007, 01:19
esselamun aleykum dini ihvanıkum sanırım 2000 yılı ve ya 2001 denizlide idim bilenleriniz vardır denizli vekili İBRAHİYM efendi var bir gün evinde misafir idik yemek vati idi beraber yemek yiyorduk efendim EFENDİhazretlerimizden bize biraz bahs edermisiniz dedim mubarek bana sordu acı severmisin evet efendim diye cevap verdim kaltı acı biber getirdiler buyurdularki EFENDİhazretlerimizde acıyı sever hamd olsun dedim acı ile ilgili hadis i şerif okudu EFENDİ hazretlerimizden dumuş ve bize aktardı HER ACI BİR DEVADIR HER ACI BİR ŞİFADIR manasındaki hadis i şerifi bize aktardı ALLAHcc razı olsun sordum efendim EFENDİhazretlerimizden denizliyi ziyaret edip etmediklerini İBRAHİYM efendi şunu anlattı EFENDİhazretlerimiz bir gün karadeniz ziyaretinden dönerler iken denizli yede uğramışlar vekil İBRAHİYM efendinin evinde yemeklerini yedikden sonra EFENDİhazretlerimiz buyurmuşki İBRAHİYM efendi biz biraz istiraad edelim sen bize 20 dakika sonra seslen İBRAHİYM efendi EFENDİ HAZRETLERİMİZİN emrigereği 20 dakika sonra seslenmek için EFENDİ hazretlerimizin istiraad buyurdukları yere gidiyorlar bakıyorki EFENDİ hazretlerimiz uyuyorlar ve kıyamıyor seslenmeye rahadsız etmemek için geri çıkıyor EFENDİhazretlerimiz10 dakika sonra uyanıyor İBRAHİYM efendiye buyuruyorki bize neden seslenmedin mubarek de cevaben EFENDİM uyandırmaya kıyamadım EFENDİhazretlerimizde buyururlarki İBRAHİYM EFENDİ BİZ UYURSAK NE OLURBU KAİNATIN HALİ . bunları niye anlatıyorum değerli kardeşlerim EFENDİ HAZRETLERİMİZİN kıymetini anlayalım diye oysa bizler horul horul uyuyoruz ALLAHcc hazretleri EFENDİhazretlerimize yardım etsin ve acilen şifalar versinve bizleri uyandırsın tabiki en başta beni bu fakirede dua edin vesselam...

ebuhatim
04.08.2007, 11:18
Amin İnş. Efendi Hz.leri bizi bizden daha çok düşünüyor Rabbim Acil şifalar versin başımızdan eksik etmesin.

Allah sizden de Razı olsun inş.

alihoca19
04.08.2007, 19:47
esselamunaleykum dini ihvanıkum tahminen bundan 10 yıl önce efendihazretlerimizi ziyarete gittik izmir den cemaad ile orada bulunan gözlüklü ahmed hocam var tanıyanlar bilir izmir vekili urfalı hüseyin efendi ile beraberdik ahmed hocam hüseyin efendiye dediki EFENDİhazretleri sizi beliyor buyrun içeri dediler hüseyin efendi acizhane bu fakirede sende gel dedi tabi bu fakir fırsatı kaçırırmı hüseyin efendinin peşinden içeri girdim EFENDİ hazretlerimiz bize müsade buyurdular oturduk efendiHAZRETLERİMİZ buyurdular HÜSEYİN efendi şeriad ı ağaç gibi buduyorlar çok çalışmamız lazım buyurdular ve hala EFENDİ hazretlerimizin sözü kulaklarımda vesselam.

tokatli20
05.08.2007, 14:30
Efendi Hazretlerimiz (k.s) buyurdular ki;

"Herşey Rabıta ile yaşıyor.Padişahların muhakkak intisap ettikleri bir şeyhleri olurdu.Kendileride, aileleride tarikatlı olurdu. Onun için dünyayı tirtir titretirlerdi".

mavi vuslat
06.08.2007, 16:53
Dağlar çakalsiz,erkekler Sakalsiz,kadinlar çarşafsiz Olmaz !

mavi vuslat
06.08.2007, 17:10
İhvan kardeşlerim Cümlenizden,cümlemizden Mevla Tealamız Razı olsun inşAllah...Ve Rabbim Efendi Babama Hepimizi hayırlı mürid ve müride eyleyip O'na layık eylesin..Efendi babama yazdığım kısa bir şiiri sizlerle paylaşmak istedim..Sizlerle paylaşmak istedim çünkü;beni anlayacağınızı biliyorum..Aynı dili konuştuğumuzdan,,ihvan olduğumuzdan elhamdülillah

Dağlar,taşlar,yollar aşmak zor gelirdi önceden
Ama en zoru nefsini aşmakmış öğrendim
Kendimi geçip,ezipte huzuruna geldim
Kararmış gönlüm,büküktür boynum
Deryana kabul buyur Şeyhim...
Dünya yalandır ondan geçtim,
Bir günahkarım neyleyeyim
İşte budur benim halim
Gönlüm gönlünde huzur bulur Şeyhim...
Malı mülkü neylesin bu can
Olmayınca Tarikatım,Rabıtam
Kaydırmasın Rabbim bu yoldan
Sende olmasan
Herşey viran,herşey hicran ....

HOCAMM
24.08.2007, 16:25
EFENDI BABM SOYLE BUYURUYOR;hanımlar hocalık etmeye meraklı(bılsekte hocalık etsek dıyorlar)lakın(ogrenelımde amel edelım demıyorlar) .bır ınsan doktor olsa hastaları tedavı etmesse olmaz ılla ılım amrel ve ıhlas.mevlam oyle ılım versınkı amel dogursun oyle amel versınkı ıhlas dogursun.oyle ıhlas versınkı ılmı muhafaza etsın oyle ılım versınkı amelı muhafaza etsın...ne guzel dıyor mubarek.mevlam onun hakıkı murıdı olmayı nasıp eylesın.amın.amın.amın...

OverdosE
30.08.2007, 05:59
Allah c.c hepinizden razı olsun..

yakup_1
30.08.2007, 17:24
EFENDİ HAZRETLERİ(K.S.)
şöyle buyurdu ;

Dolmabahçe Sarayı bizim olsa yemeklerimiz pişirilse, özel hizmetlerimiz görülse bizim yine hatırımızda olur ki birgün muhakkak ölüm gelecek.

Surur, sevinç içerisinde bulunan kişinin en büyük gamı(kederi) bütün onlardan ayrılacağını bilmesidir.

Cennette ise ayrılık, ölüm, kötü söz, aşırı soğuk, aşırı sıcak yoktur.

yakup_1
30.08.2007, 19:10
EFENDİ HAZRETLERİ(K.S.)
şöyle buyurdu ;

İnsan dostunu niçin sevdiğini düşünmelidir. Zira yarın ahirette kişiye sevmesinin sebebi sorulacak . Allah (celle celaluhu) için dost olanlar gene orada dostlardır.
Bazen insan bir kimseyi sever, o da kendini birşey zanneder.Siyasette bu gibi şeyler çok olur.Politikadan anlamadığım ve sevmediğim için kürsüyü bu gibi şeyler ile meşgul etmiyorum. Ancak bizim işimiz Kur'an-ı Kerim'i , Hadis'i, Akaid'i ve onlardan çıkarılan fıkıhı anlamak ve anlatmaktır.

leyla_
30.08.2007, 20:30
EFENDİ HAZRETLERİ BİR SOHBETİNDE BUYURDUKİ :

Senin bir sünneti ihya etmen ile ALLAH’U TEALA ( c.c.) Rusya’nın Afganistan’ın atmış olduğu bombayı etkisiz hale getirir.

yakup_1
30.08.2007, 20:49
EFENDİ HAZRETLERİ BİR SOHBETİNDE BUYURDUKİ :

Senin bir sünneti ihya etmen ile ALLAH’U TEALA ( c.c.) Rusya’nın Afganistan’ın atmış olduğu bombayı etkisiz hale getirir.

ALLAH(c.c.) Razı olsun da yenisiniz galiba yazdığınız söz zaten ilk sayfada zaten mevcut bir daha kine kontrol edin lütfen

HAKERi
31.08.2007, 10:23
Tandır Tava Geldi, Hamur Tükendi
Akıl Başa Geldi, Ömür Tükendi

yakup_1
01.09.2007, 16:41
EFENDİ HAZRETLERİ(K.S.)
şöyle buyurdu ;

Yerde ve göklerde bulunan herşey edep üzeredirler.
Onların güzellikleri de bu edeplerindendir

fesuhul_lisan
13.12.2007, 22:59
efendi hz;
''çarşafında iğne ucu kadar değişiklik yapandan mahmut razı değil, peygamber efendimiz(sav)de razı değil, Allah u teala da razı değil...''

fesuhul_lisan
13.12.2007, 23:24
Efendi Hz.
'' Dünya kuyudur bu kuyudan kurtulmak için Allah'ın ipi olan Kur'an-ı kerim'e yapışın.....
O ipi ayağınızdan başınıza kadar dolayın.'' buyuruyorlar.
Ayakta ayakkabıdan başlar,şeraate uygun olmalıdır. Sonra çorap........

mücahit
13.12.2007, 23:37
http://img146.imageshack.us/img146/2207/10ib0.png

mücahit
13.12.2007, 23:39
http://img338.imageshack.us/img338/4194/11tz0.png

mücahit
13.12.2007, 23:41
http://img164.imageshack.us/img164/6721/16do8.png

mücahit
13.12.2007, 23:42
http://img164.imageshack.us/img164/3231/57083076tq9.png

mücahit
13.12.2007, 23:45
http://img338.imageshack.us/img338/8733/14hv6.png

mücahit
14.12.2007, 00:10
http://img45.imageshack.us/img45/2616/46368272fq3.pnghttp://img160.imageshack.us/img160/7214/73906751qe2.pnghttp://img103.imageshack.us/img103/130/21215918mj2.png

hasret-yolcusu
14.12.2007, 00:45
Allah c.c. hepinizden razi olsun...
Daha yeni okumak nasip oldu paylastiklarinizi...

O mübaregin sözlerini aktardiginiz icin
Allah c.c. hepinizden razi olsun insaAllah...

muhabbetle...

ebuhatim
14.12.2007, 01:25
Hatırlamıyorum verilmiş mi ama şu sıralar bu beyit aklımda çok dolaşıyor..

Efendi Hazretleri Efendi Babamız(K.S.) Bir gün talebeleri ile sohbet edip Rabıtaya dalmışlar ve rabıta bittikten sonra buyumuşlarki:

''Girdim ilim meclisine eyledim taleb
İlim geride imiş, illede edep illede edep!''

ravza-gülü
22.12.2007, 22:07
Bir vakit sabah namazımın geçmesindense kıyma makinasında parçalanmam daha hayırlıdır

ravza-gülü
22.12.2007, 22:12
Bugün Türkiye bir iç harbin içindedir.Fakat ben şöyle anlıyorumki;şu çarşaflıların sakallıların hürmetine Allah-u Teala acıyacakta memleketimizi kurtaracak.onun için bunların sayısını arttıralım...........

s.ibrahim
22.01.2008, 13:51
kardeşim Ellerine Ve Yüreyine Sağlik Olsun.
Harika Bir Konu Paylaşimi Olmuş.mevlam Ecrini,
Versin.amin.dualarimla Duanizi Beklerim.
<<fi,emanillah>>

medine nin gülü
22.01.2008, 21:28
EF. HZ. BUYURUYOR Kİ;
GÜNÜMÜZÜN ÜNV.LERİ CEHENNEMİN ÖNÜNE KONULMUŞ EKMEK GİBİDİR.
SAAT 10 YATAĞA KON SAAT 3 YATAKTAN UÇ

fesuhul_lisan
27.02.2008, 13:01
Efendi Hz.
''Kibirli bir kimseyle karşılaştığınızda ona firavunun halini anlatın.''

''Deryaya düştük, susuzluktan ölüyoruz. Bu olacak iş mi?''

''Kibir bele bağlanmış taş gibidir.Onunla ne yüzülürne de uçulur.''

kadirhzr
27.02.2008, 20:35
Efendi hz. k.s.

- ben olsam dahi televizyona bakmayın

- Televizyon seyreden dinin sevmiyor demektir.

GÜL-İ RANA
06.03.2008, 20:18
Efendi babam buyurdu ki;

"kibir bele bağlanmış taş gibidir ononla ne yüzülür ne uçulur"

"lisan zikrederken,kalbi başka yerdeyse, samimiyetinden söz edilemez"

"sen nefsini hak ile meşgul etmezsen,nefis seni batıl ile meşgul eder"

"yokluktan korkarak kıymetli vakitlerinidünyalık peşinde harcayanlar ,en büyük yoksulluğa düşmüş olanlardır"

ALLAH ŞEFATLERİNDEN MAHRUM ETMESİN (AMİN)

reis61
17.03.2008, 23:45
Allah Razi Olsun Fakat Son Cümleniz Bize Yakişmadi Lütfen Düzeltin.

SIR
21.03.2008, 23:54
Efendi Hz. yanında nefislerine güvenerek konuşma yapanlara şöyle demişti bir keresinde :

"Herkes melek oldu da, ben mi kaldım sadece beşer?"

karsısındaki insanı kötülemeden hatasını göstermede çok güzel bir yöntemi vardır mubareğin..

Dünya bir mağazadır !
Ey kardeşlerim! Hiç böyle düşünce olur mu?
Şu dünya hayatını bir mağaza olarak görün. Sizin bir mağazanız olsa, her akşam dükkânınızı kapatırken hesap yaparsınız. Her gün zarar ettiğinizi görseniz, mağazayı açık tutmaya devam eder misiniz? Hemen kapatırsınız, ya da zarar etmeyecek tedbirleri alırsınız.
İşte bu dünya hayatını da bir mağaza kabul edin, zarar edecek işlerden uzak durun. Nefsin arzu ve istekleri sizi zarara uğratır. Eğer dünya mağazasından kâr etmek istiyorsanız, nefsin hevalarından uzak durun.
(Efendi Hz.)

GerekS!Z
22.03.2008, 00:20
"Kafirden dost , hınzırdan post olmaz"
"Önce ilgi, sonra bilgi, sonra geçmiş günahlara silgi"
(Efendi Hz.)

ravza61
23.03.2008, 21:26
Bakma Görürsün,
Görme Konuşursun,
Konuşma Buluşursun,
Buluşma Helak Olursun...

Efendi Babam (k.s.)

tokatli20
12.04.2008, 14:24
Rabbim bu sözleri sadece zahiren değil batınen de anlamayı nasip eylesin Amin.

dostluk
10.06.2008, 15:19
http://img244.imageshack.us/img244/2159/mahmutustasomanolu1kj0.jpg

furkankole
04.07.2008, 20:52
Efendİ Hazretlerİmİzden Hİkmet Damlalari
Allah Celle Celaluhu buyuruyor ki:
"Müminlerden –özür sahibi olanlar dışında– oturanlarla malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine de güzellik (cennet) vadetmiştir; ama mücahidleri, oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır." (4/95)
Allah Celle Celaluhu bu ayet–i kerimde oturanlarla cihada çıkanların bir olmadıklarını tam üç defa tekrarlıyor. Cihadın Allah indinde ne kadar makbul olduğunu açık bir şekilde bildirilmektedir. Cihad denince akla 'düşmanla savaşmak gelir' ama cihadın çok çeşitleri vardır. Düşmanla savaşmak cihaddır. İlimle cihad yapılır. Mal–mülk ile cihad yapılır. Bu cihadlardan hangisi efdaldir?
Hazreti Ali Radıyallahü An buyurdu ki:
"Cihadın en faziletli olanı iyiliği emredip, kötülükten nehyetmektir."
Bu söze göre, 'emr–i bil maruf' cihadı büyüktür. Fakat yere ve şartlara göre durum değişebilir. Bir düşman saldırısı ile karşı karşıya kalındığında, hemen cihada çıkarak, düşmana hak ettiği cezayı vermek lazım.
Cihadların içinde bir de nefis cihadı vardı ki; bununla yapılan savaşa 'Cihad–ı Ekber' denilmiştir. Kâinatın Efendisi Sallallahu Aleyhi ve Sellem bir savaştan dönüyordu, çevresinde bulunanlara buyurdu ki:
"Küçük cihaddan büyük cihada döndük." Bu sözü duyan ashap, Rasûlallah'ın ne demek istediğini anlayamadı ve sordular:
"Ya Rasûlallah! Bu savaştan daha büyük cihad ne olabilir?" Efendimiz buyurdular ki:
"Nefis cihadı bu savaştan daha büyüktür."
Nefis cihadı, günün her anında, ömrün sonuna kadar aralıksız devam etmektedir. Savaş cihadı, her zaman yapılmaz, arada bir yapılır.

* * *
"Muhakkak nefis ile cihad en büyük cihaddır."
Nefis cihadında başarılı olamayan, diğer cihadlarda da başarılı olması zordur. Nefisle yapılan cihadda zafer kazanabilmemiz için en büyük silah Şer'i şeriftir. İslam'ın hükümlerini ihlâsla hayatımıza tatbik etmemiz nefsi öldürür. Nefse, silahla atış yapsan, bomba atsan nafiledir. Nefse karşı zafer kazanmanın yolu, Şer'i şerifi hayatımıza uygulamaktır.
Nefisle cihad yapanlara büyük sevaplar veriliyor. Nefis cihadına çıkana yedi yüz dereceye kadar sevap alıyor. Anlaşılması için şu misal veriliyor, her bir derecenin arası yerle gök arası kadardır.
Ey kardeşlerim! Nefis ile cihada önem verelim. 'Nefis cihadında' mesafe alan kardeşlerim 'emr–i bil maruf nehy–i anil münker' sarılalım. Milletin hak ve hakikatlerden haberi yok, İslam dininin hakikatlerini her tarafa yayalım. Her önümüze çıkana anlatalım.
"(Resulüm!) Sen, Rabbinin yoluna hikmet ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et! Rabbin, kendi yolundan sapanları en iyi bilendir ve O, hidayete erenleri de çok iyi bilir." (16/125)
Ayet–i kerime 'Emr–i bil maruf nehy–i anil münker' cihadını nasıl yapacağımızı haber veriliyor. Güzel bir ifade ile ikna edici bir üslupla tebliğde bulunacağız. Karşı tarafı, muhatabımızı iyice yoldan çıkaracak şekilde değil.
Bazen duyuyoruz, insanları yola getirmek için uğraşırken iyice yoldan çıkmasına sebep olanlar oluyor. Buna çok dikkat edilmeli.

* * *
Bir vakit müşrikler dedi ki; 'Allah İşgalci güç ve Hıristiyanlara nasıl kitap indirdiyse, bize de indirseydi, biz onlardan daha ziyade hidayete ererdik.' Zaman geçti, peygamber Efendimize Kur'an inmeye başladı. O zaman Peygamberimiz onları Allah'a ve kitaba iman etmeye çağırdı. Fakat onlar inkârı seçti, daha önce söylediklerini unuttular.
Bunun üzerine Allah Celle Celaluhu şu ayet–i kerimeyi inzal buyurdu:
"Yahut 'Bize de kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk' demeyesiniz diye (Kur'an'ı indirdik). İşte size de Rabbinizden açık bir delil, hidayet ve rahmet geldi. Kim, Allah'ın ayetlerini yalanlayıp onlardan yüz çevirenden daha zalimdir! Âyetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirmelerinden ötürü azabın en kötüsüyle cezalandıracağız." (6/157)
Ayet–i kerimeden de anlaşıldığı üzere bütün insanlık için son muazzam kitap gelmişti. Bundan sonra kimsenin itiraz edecek durumu kalmamıştı. Ben bilmiyordum, ben cahildim demeye kimsenin hakkı olmayacak. Bu mübarek kitap baştan sonra, insan için gerekli haberlerle donatılmış olduğundan her noktasına riayet edilmesi icabetmektedir.
"Onlar ancak kendilerine meleklerin gelmesini veya Rabbinin gelmesini yahut Rabbinin bazı alâmetlerinin gelmesini bekliyorlar. Rabbinin bazı alâmetleri geldiği gün, önceden inanmamış ya da imanında bir hayır kazanmamış olan kimseye artık imanı bir fayda sağlamaz. De ki: Bekleyin, şüphesiz biz de beklemekteyiz!"(6/158)
Rabbimiz; müşriklerin isteklerini yerine getirip onlara bir kitap indirse, onlar yinede iman etmeyeceklerdi, buyuruyor. Üç şey, Melekler gelse, Allah gelse ve Allah'ın alametleri açıkça ortaya çıksa, o zaman iman etsellerde imanlarının onlara bir faydaları olmayacaktır.
* * *
Müşriklerin istediği üç şeyi tek tek ele alalım. Birincisi meleklerin gelmesi: Ecel gelip çattığında, emaneti teslim alamaya gelen ölüm meleğidir. Ölüm meleği ruhu teslim almaya geldiğinde, hakikat bütün açıklığı ile ortaya çıkar.
Her kâfire ölüm sarhoşluğu geldiğinde, hakikati görür ve iman eder, fakat imanı ona bir fayda sağlamaz. Gelen melekler için, 'onlar azap melekleridir' diyenlerde olmuştur.
İkincisi zamandan, mekândan, gelip gitmekten, münezzeh olan Allah Teala'nın (hâşâ) kendilerine gelip görünmesini istediler. Yâda kendilerine vaat edilen azaba dair emrin gelmesini beklemektedirler.
Üçüncüsü, Rabbimizin bazı ayetlerinin gelmesidir. Bazı ayetlerden murat, kıyamet kopmadan önce meydana gelecek, kıyametin büyük alametlerinin gelip çatmasıdır. Kıyamet alametleri çıktıktan sonra teklif ortadan kalkacağından, o anda iman etmeleri fayda sağlamayacaktır.
Bu hususta ki bir hadisi şerifte kâinatın efendisi şöyle buyurdular:
"Üç şey vardır ki, onlar çıkınca artık evvelce iman etmemiş veya iman içinde hayır kazanmamış olan şahsa iman etmesi faide vermez, onlar ise güneşin mağripten doğması, Deccal ile Dabbetü'l– Arz'ın çıkışıdır."
* * *
Allah–u Teala tefrikaya düşen insanların durumundan haber veriyor.
"Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir." (6/159)
Ayet–i kerimede zikredilen 'dinlerini parça parça edenlerden' kasıt müşriklerdir. Zira bazı müşrikler şöyle demişti; "melekler Allah'ın kızlarıdır." Bazıları da; "putlarımız yarın bize şefaatçi olacak" diyorlardı. Ayet–i Kerimde geçen dinlerini parça parça ettilerden kasıt, İşgalci güç ve Hıristiyanlar olduğu da söylenmiştir.
İşgalci güç ve Hıristiyanlar birer kitap sahibi idi. Kitaplarını parça parça ederek, İşgalci güç yetmiş bir fırkaya, Hıristiyanlarda yetmiş iki fırkaya ayrıldı.
Dinlerinden ayrılanlarından kasıt, İslam ümmet içinde bid'at çıkaranlar olduğu da ileri sürülmüştür. Nitekim Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular:
"Benim ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak. Bunların hepsi cehennemdedir. Sadece bir tanesi cehennemden necat bulacak." Rasûlallah'a "O bir fırka kimlerdir ey Allah'ın resulü" diye sordular.
"Onlar, benim ve ashabımın gittiği yolda gidenlerdir" buyurdu.

* * *
Rabbimiz buyurdu ki:
"Kim (Allah huzuruna) iyilikle gelirse ona getirdiğinin on katı vardır. Kim de kötülükle gelirse o sadece getirdiğinin dengiyle cezalandırılır. Onlar haksızlığa uğratılmazlar." (6/160)
Bir mümin; bir günah işleyip de, tövbe istiğfar etmeden ölür ve affa mazhar olamazsa, işlediği günaha denk bir cezaya müstahak olur.
Bir mümin, güzel ve iyi amel işleyerek bir sevap kazanırsa, Rabbimiz onu on misli ile mükâfatlandırır. Bir sevaba, on misli mükâfat. Bu kadar kârlı bir ticaret gördünüz mü? İşte bunun içindir ki, farzların yanında nafileleri devam edelim.
Kim bir duha namazını on iki rekât olarak kılarsa, cennette o kul için hiçbir gözün görmediği güzellikte köşkler inşa edilir. Her kim altı rekât evvabin namazı kılarsa on iki senelik ibadet sevabına kavuşur. Her kim işrak namazını kılarsa bir hac ve bir umre sevabına kavuşur
http://www.itibarhaber.com/forum/images/Burak/statusicon/user_online.gif http://www.itibarhaber.com/forum/images/Burak/buttons/quote.gif (http://www.itibarhaber.com/forum/newreply.php?do=newreply&p=12848)

furkankole
04.07.2008, 20:57
http://www.itibarhaber.com/forum/images/icons/icon1.gif Efendİ H.z. GÜzel SÖzler
Namazı vaktinde kılacaksınız cemaatle.Ondan sonra tesbihinizi çekeceksiniz.
*Dünya dolusu (altın) bir Lailaheillallah alamıyor.Dünyada bedava.
*Filimlerde ne gördülerse o var kalplerinde.Gazetelerde ne okudularsa o var kalplaerinde.Göze yakın olan gönülede yakındır.''benim kalbim temiz''!.bir defa kuran dinledimi acaba.Ne hayır var onların baktıkları şeylerde.
*Bu millet kimin elinde kaldı.Eyvah Eyvah!.Acımak lazım
*Cihadın en faziletlisi emri bil maruf(güzeli emretmek),nehyi anilmünker(kötülükten men etmek)tir.
*Camiinin yanından geçerken yüz çevirirler,susuz kalınca alır kovayı gelir camiye.Senin yanında bir kova su kadar değeri yokmu ALLAH'ın.
*Çok cemaate gerek yok.Az olsun,öz olsun buğday unu olsun.
*Herşeyimiz,oturmamız,kalkmamız,yazmamız,okumamız, düğünümüz,derneğimiz ALLAH için olmalıdır.
*Osmanlı devletini nerelere yükseltti kuran.kuran la oldu bu.Onlar kendilerini Resulullah uğruna feda ettiler.
*Dünyaya meyl asla olmamalıdır.
*İnsanlara sabırla vaaz edilecek.
*Osmanlı devleti kuranla OSMANLI oldu.
*Elinde kuran olanın ve onunla amel edenin sırtı yere gelmez.
*Boyda arama,endamda arama.Güzelliği islamda ara.
*Yahudi,hristiyanlar ALLAH'ı bilmez.bilseler oğlu var derlermi?
*Yazık etmeeyelim kendimize.Kuran ne diyorsa ona uyalım.
*Dünyaya meyli olana eczanemizde ilaç yok.
*Dinimize sahip çıkalım.Ölüler mi bu dine sahip çıkacak.
*Hiç kimse üşenmesin,usanmasın vakit buldukça nafile kılınsın.
*Bir memlekette ilim olmazsa orda zulüm olur.
*Temizlenmek isteyen temizlensin yoksa ateş temizleyecek.
*Adama sarık tak deyince sanki ona vasıtasız göğe çık demiş gibi geliyor.Bu Rasulullahın sünnetidir.
*İnsan ateşi görünce tövbenin kıymetini anlıyacak.
*Efendimiz ayakları şişinceye kadar namaz kılardı.Bizde öyle olalım.
*Birbirimizi nurlandıralım.Nasıl?Birbirimize kuran öğretelim.
*Müslümanın sabunu istiğfardır.
*En büyük kurt nefislerimizdir.
*Derman ararsan derde rabbini zikret heryerde.
*Her kim dinle oynar,birgün cehennemde kaynar.
*TANDIR TAVA GELDİ HAMUR TÜKENDİ AKIL BAŞA GELDİ ÖMÜR TÜKENDİ.
*Bela insanı düzeltmez.Ohalde bela değil hidayet ver diyeceğiz.
*Cenneti yarattı,cenneti kazanma yollarınıda yarattı.
*Bir insan insana ihtiyacı olunca ona yaklaşır.Mevlaya her an muhtaçsın tarafına bakmıyorsun.
*Bilmemek özür olamaz.Herşeyi bildinde bunu(kuranı,islamı) niye bilemedin
*Memleketi uçuruma getiriyor bu faiz.
*Cahillik hiç yakışmıyor insana.Sana yakışmıyandan kaç.
*Ağzı konuşur mevla ile,kalbi konuşur dünya ile.
*İnsan bir gemi,
akıl yelkeni,
fikir dümeni,
yürüt gemini,
göreyim seni.
*İnsan suretten hakikate zikrullah ile çıkar,zikrullah her ilmin kapısıdır desek yeri vardır.
*Her bir haram insanı sarhoş eder.
*Salikin (dervişin) başına tembellikten büyük bela yoktur
*Sözümüz özüümüze muhalif olmasın
*İstiyorum ki emsile,bina,avamil bilmeden ahirete gitmeyesiniz.
*Efendi babam dediki''Adem(a.s) bile tövbe ile yaşadı oğlum'' Ya Rabbi sana sığındık,istiğfara ehil eyle bizi.
*Şalvar niye giymiyorsun,FATİH SULTAN dan daha büyük adammısın,İstanbulu'mu fethettin?
*Zikrullah öyle bir kaledirki hem zahir düşmandan,hemde batın düşmandan korur.

*DÜNYAYI BIRAKMAK:çalışacağız ama
onu sevmeyeceğiz,bizim olmadığını bileceğiz.
*Karınca bacağı kadar ekmek atmayın,bu bizi helak eder.
*Ençok neden korkalım biliyormusunuz..!!
O, sevgili ALLAH'ımızı gücendirmekten korkalım.
*Bedeni hastalık belli olur ama ruhi hastalık gizlidir.
*Dünyanın hiçbirşeyine özenmeyelim,insanı küçük eder.
*Azmak iyi değildir.Azmak, kendine kuyu kazmaktır.
*Cehalet ala vezni rezalet
*Yalansız haber isteyen kuran'a gelsin
*KABRİNDE NE HASIR VAR NE KİLİM,
SEN OTURDUN SEYREDİYORSUN FİLİM.
*Gözler iki ırmak gibidir,ne görürse düşürür kalbe

ravza-gülü
05.07.2008, 11:32
Allah razı olsun paylaşımlarınız için

davam için
05.07.2008, 16:36
çok Güsel Sözleri Var Mübareğin Allah Izinden Gitmeyi Nasip Etsin ....başimizdanda Eksik Etmesin ....Allah Acil şifalar Versin ..inşallah

Ravaha
06.07.2008, 17:04
6 yaşındaki çocuk içimizden geçirdiklerimizi bilse yerin dibine gireriz. Mevla herşeyimizi görüyor hiç utanmıyoruz.... Efendi Hz.{kudduse sirruhu}

SaKlI yÜz
10.07.2008, 07:26
Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder.

Bir kimse emri bil maruf yapacağım diye yola çıksa sonra siyasetten bahsetse, onun azabını kimse ölçemez.

Her kim kadına bakarsa, gözlerine eritilmiş kalay dökülür.

" Bir kimse kadınlar açık gezse ne olur?" demiş olsa o adam mürted olur.

Dünya sevgisi insanı şaraptan daha sarhoş eder ve ateşe girmeye cesaret verir.

Sarıl bir hak dostuna, kurumuş yaprak gibi ezse'de ses çıkarma sakin ol toprak gibi.

Öleceğim zaman son nefesim kalsa, yine size okuyun derim.

Zikirsiz yapılan tefekkür, yazın yağan kara benzer.

Yaptığımız amel adet haline gelmiş, halbuki bir insan düşünse, ben ALLAH ( c.c.) mürakebesi altındayım. Melekler her saniyemizi yazıyor. Ancak o zaman ameller ibadet olur.
mahmut efendi hazretleri(k.s)

Azimli
10.07.2008, 08:09
önce çalışıp, sonra dua dinin esası, boş durupta rahat bekliyen, kulun maskarası

((N@KSİ_GULU))
22.07.2008, 11:54
Saat 10 Yataga Kon.saat 3 Yataktan Uc.saat 5 Yatan Les....efendi Babam K.s

ravza-gülü
22.07.2008, 12:01
öyle ilim ver ki ameli doğursun,öyle amel verki ihlası doğursun
öyle ihlas verki ilmi muhafaza etsin,öyle ilim verki ameli muhafaza etsin,öyle amel verki ihlası muhafaza etsin

((N@KSİ_GULU))
23.07.2008, 13:03
"bir Hoca Bin Televizyondan Efdaldir"efendi Babam K.s"

((N@KSİ_GULU))
24.07.2008, 07:48
"kusluk namazını terk etmek bana olumden daha agır gelır"EFENDI BABAM K.S

dostluk
24.07.2008, 12:09
mahmut efendinin adını kullanıp ihvan foruma üye çekiyor aslen ihvanlıkla alakaları bile yok vs..diye diğer forumlarda şikayet edenler burda konuya birgüzel iştirak etmişler.Bu kadar mı bir insanı basireti bağlanabilir şaşıyorum insanlara,siz bilmezmisiniz her forumu İslâm-i Önder'ler (http://www.ihvanforum.org/forumdisplay.php?f=15) diye bölümü olur ve orda herkez sevdiği kalben bağlı olduğu önderini tanıtır ,bu forumun büyük bir kabahati olmasa gerek..! ayrıyeten Mahmut efendi hz i kimsenin tekelinde değildir .! bir akpli de Mahmut efendi hz bağlı olabilir ,bunu unutmasın kimse..!!

son olarakta Mahmut efendi hz çok sevenler efendi hz inin gıybetle ilgili sözlerini assla unutmasınlar derim kardeşlik uyarısı olaraktan..

selam ve dua ile..

((N@KSİ_GULU))
01.08.2008, 20:34
daglar cakalsız.kadın carsafsız.erkek sakalsız olmaz olamaz..(efendı babam k.s)

sılaya_hasret
02.08.2008, 19:27
teşekkürler nakşi gülü güzel paylaşım için efendi babamızı eski günlerdeki gibi sıksık görebilme ümidiyle...

((N@KSİ_GULU))
04.08.2008, 18:30
bısey deıl kardesım ne demek.efendı babamız bole guzel bole mukaddes konusmus hamd olsun bızde acızhane yansıttık sıteye ıns...faıdelı olduysak ne mutlu rabbım onun yolunda hakıkı murıd eylesın cumlemızı ıns..selametle

L!N@
04.08.2008, 19:40
furkankole kardeşim sizi gördüğüm için sizin namınızda herkese bildirmek isterimki,ALİ HAYDAR EFENDİ Hz.leri yerini MAHMUT EFENDI HZ.lerine bırakırken;bu yolda siyasetin ve silahın s'si yok demiştir.O sebeble EFENDİ HZ.lerin siyasete alet edilmemesini istirham ederim.Yıllardır bu kapının mensubu olarak EFENDİ HZ.leri bizi bu konuda asla yönlendirmemiştir.Bunu fotoğraftaki ERBAKAN olduğu için söylemiyorum.bu başka bir lider olsada aynı şeyleri söylerim.Tepkim fotoğraftaki ERBAKAN olduğu için değil,EFENDİ HZ.lerinin siyasete alet edilmek istenmesindendir.SAYGILARIMLA

ravza-gülü
11.08.2008, 20:51
*Bir Hoca yüzbin televizyondan daha tesirlidir.

* Rabıta muhabbetle olur, muhabbette ittiba ile olur.İttiba edersen seversin ve sevilirsin.

((N@KSİ_GULU))
12.08.2008, 19:05
Her ana benım anam gıbı olsaydı.Her cocuk bır MAHMUD dogardı.Efendı babam k.s

fesuhul_lisan
12.08.2008, 22:26
Mü'minin kuvveti kalbindedir, kafir ve münafığın kuvveti ise elindedir.
istikamet kerametten de üstündür.

ravza-gülü
13.08.2008, 22:39
*Bu millet kimin elinde kaldı.Eyvah Eyvah!.Acımak lazım

*Bir memlekette ilim olmazsa orda zulüm olur.

*Adama sarık tak deyince sanki ona vasıtasız göğe çık demiş gibi geliyor.Bu Rasulullahın sünnetidir.

*Müslümanın sabunu istiğfardır.

ravza-gülü
14.08.2008, 17:12
*Şalvar niye giymiyorsun,FATİH SULTAN dan daha büyük adammısın,İstanbulu'mu fethettin?

*İstiyorum ki emsile,bina,avamil bilmeden ahirete gitmeyesiniz.

ravza-gülü
18.08.2008, 19:45
~~ Senin bir sünneti ihya etmen ile ALLAH'U TEALA ( c.c.) Rusya'nın Afganistan'ın atmış olduğu bombayı etkisiz hale getirir ~~

~~ Bir kimse bir defa Kelime-i Tevhid getirse ve ikinci defa getirmek istediğinde soluk alsa, bu arada ki boşlukta imanı tozlanır.. Ya seyrek olarak veya hiç demezse ~~

~~ Senin mektubu annen, baban, hanımın aldığı anda birkaç gün okumasalar, kenara koysalar, gücenirsin. Rabbin seni gördüğü halde ondan gelen mektubu hiç eline aldığın yok, utanman lazım ~~

~~ Yaptığımız amel adet haline gelmiş.. Halbuki bir insan düşünse, ben Allah ( c.c.) mürakebesi altındayım. melekler her saniyemizi yazıyor. Ancak o zaman ameller ibadet olur ~~

fesuhul_lisan
28.08.2008, 23:09
Dünya ahiretin ziraat tarlası olması bakımından sevgilidir.
Dünya sevgisi insanı şaraptan beter sarhoş eder.
Kim Allah'ı tanırsa, her şey boyun eğer, zira onda mülkünün eserini görürler.

benevşe
29.08.2008, 14:03
Müslümanlık dersin kızmazlar

Şeriat dersin kızarlar,

Tosun dersin kızmazlar

Öküz dersin kızarlar..

"ne güzel anlatmış Efendi Babam"

fesuhul_lisan
15.09.2008, 23:04
'İlmin adet haline gelmesinden korkuyorum.'

'En büyük düşman senin içinde yatıyor.'

'Herşey için bir mani vardır,
İlim için bir çok mani vardır.'

konya
16.09.2008, 03:44
Kuşluk namazını terk etmek bana ölümden daha ağır geliyor, kılmamaktansa ölmek daha hayırlıdır.

allah allah....bilmiyodum yinede arastiriiim!

işrakvakti
16.09.2008, 14:43
efendi babam 1o yıl önce ismailağa camiinde şehid edilen ALİ MURAT OĞLU(HIZIR HOCA)aynı zaman da damadı idi.vefatının ardından şöyle söylemiş"HIZIR ÖLDÜ KUTULDU,ANCAK ONU ÖLDÜREN ASLA GÜLMEYECEKDİR"buyurmuşdur.

işrakvakti
16.09.2008, 14:49
Rabbim Hizir Hocamizada Bayram Hocamizada Ve Bu Yol Da şehid Olan Bütün Hocalarimiza Rahmet Eylesin.mevlam Sağina Nakşibendi H.z Soluna Ali Haydar Efendi Hazretlerini önlerinede Peygamberimiz Muhammed Musatafa (s.a.v)mi Nasip Etsin.. Aminn.

sinan musab
20.09.2008, 18:44
EFENDİ HAZRETLERİ BUYURDU Kİ;DÜZENSİZ SÂLİK HÂLİKTİR ----BİR BAŞKA SÖZLERİ;SÂLİK'İN BAŞINDA TEMBELLİKTEN BÜYÜK BELA YOKTUR.

garib hafız
20.09.2008, 20:59
Bir gönülde yoksa kamil mürşid nazarı orası gönül degil şeytan pazarı
efendi hz ks

garib hafız
20.09.2008, 21:13
Günaydın imandan kaydın...
Tarikate giren elhamdülillah kurtuldu

((N@KSİ_GULU))
21.09.2008, 12:39
ıyı sabahlar ıyı gunler yerıne hayırlı sabahlar hayırlı gunler dıyınız.sabah kahvaltısı yerıne sabah yemegı deyınız...efendı babam k.s

fesuhul_lisan
25.09.2008, 17:08
''Devamlı iyilik yapınız, bir sineğe dahi olsa.''

'' Amel ve ilim bakımından kendini din kardeşinden üstün görenin ameli de ilmi de heba olur.''

garib hafız
25.09.2008, 21:10
insan hoca olur ama ahmaklıktan kurtulamaz

Rüdeyhâ
25.09.2008, 22:07
----Dünya içinde herşey melundur, fakat zikrullah ile meşgul olan emri bil maruf nehy-i anil münker yapan okuyan ve okutan değildir.

----Senin mektubu annen, baban, hanımın aldığı anda birkaç gün okumasınlar kenara koysalar, gücenirsin. Rabbin seni gördüğü halde ondan gelen mektubu hiç eline aldığın yok, utanman lazım.

---- Ottan, samandan süt yapan ALLAH (c.c.)'ya hayran kalmıyorsun da, kafirin elektriğine mi hayran kalıyorsun ?

yanardağ55
11.10.2008, 01:22
ALLAH razı olsun kardeşlerim ALLAH(cc) böyle mübarek zatların şefaatinden bizleri mahrum eylemesin amin...

fesuhul_lisan
21.10.2008, 00:14
Kimin söylediğiyle düşündüğü bir olursa işte doğru insan odur.

Mal cimride, silah korkakda, kararda zayıflarda olursa düzen bozuktur.

Bir pirinç tanesinden kıyamet kopacak.

En büyük düşman göğsünüzün içinde yatıyor ,dışardan ne düşman bekliyorsunuz.

zerk
21.10.2008, 14:50
Efendi hazretleriden en sevdiğim iki söz;

- NERDE MAÇ ORDAN KAÇ .SONRA AHİRETTE KALIRSIN AÇ-
- KAVUŞMAK İÇİN MEVLAYA, VUR TEKMEYİ DÜNYAYA-

Şafakvakti34
21.10.2008, 15:09
Efendi hazretleriden en sevdiğim iki söz;

- NERDE MAÇ ORDAN KAÇ .SONRA AHİRETTE KALIRSIN AÇ-
- KAVUŞMAK İÇİN MEVLAYA, VUR TEKMEYİ DÜNYAYA-

Evet,Allah razı olsun efendi hazretlerinden..Ne güzel söylemiş bu sözü..Yani, boşa giden vakitleri en güzel şekilde anlatmaya çalışmış..

Paylaşımlar için teşekkürler...

YASLIdeilYORGUN
27.10.2008, 23:31
''İnsanlar ET gibi ulema TUZ gibidir.Tuzsuz et koktuğu gibi,ulema ve sohbetinden mahrum kalanlar da kokar''Efendi Hz.

tokatli20
29.10.2008, 14:19
Allah razı olsun hepinizden. Rabbim Efendi hazretlerimize (k.s.) layık eylesin bizleri amin.

ebuhatim
10.12.2008, 22:11
Allah uyuttuğumuz ruhumuzu bu şifalı sözlerle uyandırsın inşaallah!

AMİN!

medreseli ihvan
13.12.2008, 14:31
giyersen kot olursun ot.....ey molla kendini kolla....giy cübbe olma zübbe.....tak sarik ol sadik.....iki kere iki dört çarsafi basina ört...

fesuhul_lisan
19.12.2008, 23:11
'' Getir dünyayı at dünya itine
Ne aldanırsın dünya zevkine. ''

''Kişinin zahiri batınının aynasıdır.''

''Dünya işlerinde 70 yaşındaki nene gibi , ahiret işlerinde 15 yaşındaki delikanlı gibi olacaksın.''

nur_eslem
19.12.2008, 23:45
paça ıslanmadan,dere geçilmez...

medreseli ihvan
24.12.2008, 23:26
İnsan koca kafalı olmamalı, Hoca kafalı olmalı.

Kim ki bilmedi kıymet,
Gider elinden nimet!

Ömer61
28.12.2008, 10:48
Mahmut Efendi KS hazretlerinin burda genel bir başlığı var mı?

medreseli ihvan
29.12.2008, 00:21
Kuranı kerim bucakta
Yunan felsefesi kucakta

medreseli ihvan
29.12.2008, 01:38
Allah bir rasul hak,,,bunu bilmeyen ahmak

sümeyye
29.12.2008, 01:39
efendi hz lerin bütün sözleri bi kitapta toplanıcak dye bişey duymustum doğrumudur acaba ? bilginz varmı?

yakup_1
29.12.2008, 12:41
efendi hz lerin bütün sözleri bi kitapta toplanıcak dye bişey duymustum doğrumudur acaba ? bilginz varmı?

Toplandığı bir kitap var ama sağlam ve doğru olup olmadığı şüpheli. Efendi Hazretleri'nden izinlide de değil zaten. Yeni bir kitap yazılır mı bilmem? Ama ben şasen böyle birşey duymadım.

medreseli ihvan
29.12.2008, 14:54
Toplandığı bir kitap var ama sağlam ve doğru olup olmadığı şüpheli. Efendi Hazretleri'nden izinlide de değil zaten. Yeni bir kitap yazılır mı bilmem? Ama ben şasen böyle birşey duymadım.
bnde duymadım :lac: