PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İNSANİ YARDIM VAKFI (ihh) ve DENİZ FENERİ'nin o güzel yardımlarını gördünüz mü?

DaLokay
17.05.2007, 23:27
Afrika kıtasındaki 10 ülkede yapılması planlanan katarakt ameliyatları başladı. Katarakt ameliyatlarının ilk durağı Batı Afrika’nın güney sahil ülkesi Benin oldu. Benin’in başkenti Kotono’da 390 kişinin gözleri açıldı.

Akpakpa Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatlarda katarakt nedeniyle görme problemi yaşayanlar ışığa kavuştu. Gözü açılanlar arasında 7 yaşından 90 yaşına kadar çeşitli yaşlarda insanların bulunması dikkati çekti.

Ameliyat sonrasında İHH ekibi hastaları ziyaret etti. Hastalar, ameliyat sargıları açılırken duygularını paylaştılar. Yıllar sonra ışığa kavuşan hastalar ellerini havaya kaldırarak dua ettiler ve Türkiye halkına teşekkür mesajları gönderdiler.

Hastalar arasında iki gözü de kataraktlı olan Done ismindeki kız çocuğu, annesini ilk defa gördü. Done’nin annesine sürekli sarılması ve dakikalarca annesinin gözlerinin içine bakması orada bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

http://www.uploadtr.net/thumbs/522916image.jpg (http://www.uploadtr.net/viewer.php?id=522916image.jpg)

18 yıl sonra ilk kez gördü
85 yaşındaki ve 18 yıldır katarakt nedeniyle görme yetisinden mahrum olan Abdullahi Rezzak ise duygularını “Ömrümün son yıllarında bana bu mutluluğu yaşattığı için Allah’a hamd ediyor ve bu fırsatı bana tanıyan siz kardeşlerime de teşekkür ediyorum” dedi.

http://www.uploadtr.net/thumbs/43635imageaa.jpg (http://www.uploadtr.net/viewer.php?id=43635imageaa.jpg)

Pakistan’da 224 kişi ameliyat edildi
Afrika’daki ülkelerde ameliyatlar devam ederken Pakistan’dan da benzer haberler geldi. Pakistan’daki hastanemizde 224 kişi ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu. 1022 kişinin de göz muayenesi yapıldı, ihtiyacı olduğu tespit edilen kişilere gözlükler verildi. Kampanya vesilesiyle katarakt ameliyatı yapılacak hastanenin ameliyathanesinin teknik altyapısı da elden geçirildi. Katarakt ameliyatlarının maliyeti 100 dolar civarında oldu. Keşmir’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren insanlara Türkiye’den yardım elinin İHH aracılığıyla uzatılması takdirle karşılandı.

http://www.uploadtr.net/thumbs/932625imageaaaa.jpg (http://www.uploadtr.net/viewer.php?id=932625imageaaaa.jpg)

aHuZaR
17.05.2007, 23:36
Allah razi olsun iyilikte bulunanlardan

Ellerine saglik

caddycazz
17.05.2007, 23:59
Dostum teşekkürler buraya taşıdığın için haberi..Biz de çevremizdekilerle seferber olduk..Bize mail olarak falan da geldi ameliyat olanlarların isimleri..

Göz o kadar önemli ki onsuz hiç bişi olmuyo..Allah tüm yardımseverlerden razı olsun..

Erdem
18.05.2007, 08:53
Allah razı olsun.
Bu konuyu duymuştum :) Çok güzel bir organizasyon...
Birileri herkesin birbiri yediği bu dönemde hiç bir taraftan etkilenmeden hayrda yarışmaya çalışıyor...Ne mutlu :)

Konu sabitlenmiştir.
bilginize.

DaLokay
29.05.2007, 02:44
Afrika’nın 10 ülkesinde yürütülen “Katarakt Ameliyatlarının” ikinci durağı Togo oldu. Batı Afrika ülkesi Togo’nun kuzeyindeki Dapaong ve Kara şehirlerinden 288 kişi gerçekleştirilen başarılı ameliyatlar sonucunda ışığa kavuşturuldu. Dünyadaki renkleri yeniden gören Afrikalılar, Türkiye’ye teşekkür ettiler.

Hayırsever Türkiye halkının bağışlarıyla İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Afrika’da başlatılan “Katarakt Kampanyası” devam ediyor.

Togo’da kataraktlı hastaların tespiti maksadıyla 2 aylık bir çalışma yürütüldü. Dapaong ve Kara şehirlerinde binlerce insan muayene edildi. Göz sağlık taraması için uzun kuyruklar oluştu.

http://img257.imageshack.us/img257/1223/togo2nc1.jpg (http://imageshack.us)

Ülkede 10-15 Mayıs 2007 tarihleri arasında 5 bin 500 kişinin gözleri muayene edildi. Yapılan muayene neticesinde 288 kişinin acilen ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyat yapılmasına gerek görülmeyen 900 kişiye gözlük dağıtılırken binlerce hastaya da göz ilacı verildi.

Dapaong ve Kara şehirlerinde 288 kişinin gözleri başarılı ameliyatlarla açıldı. Bunlardan 12 kişinin iki gözü de ameliyat edildi. Sonuçta 300 göz cerrahi yöntemlerle yapılan ameliyatlarla ışığa kavuşturuldu.

http://img341.imageshack.us/img341/1435/togo5ue6.jpg (http://imageshack.us)

Benin’in ardından Togo’da da göz hastalarına yönelik sağlık taramasının yapılması ve bunun neticesinde katarakt nedeniyle görme problemi yaşayan insanların ameliyat ettirilerek ışığa kavuşturulması büyük sevince yol açtı. Togo’daki sağılık taraması ve ameliyatlar 18 kişilik İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi tarafından gerçekleştirildi. Katarakt ameliyatlarının ilk durağı olan Benin de ise geçtiğimiz günlerde 390 kişinin gözleri açılmıştı. Işığa kavuşanlar hayırsever Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiler.

http://img341.imageshack.us/img341/6259/togo3jh1.jpg (http://imageshack.us)

Bölgeden gelen insan hikâyeleri

Oyuncaklarını gördü

Hastaneye geldiğinde bir kuş gibi titriyordu. Kim bilir kaç defa çukurlara düşmüş, kaç defa ölüm tehlikesi geçirmişti. Yedi yaşına gelmiş ama sanki doğmamış gibiydi. Bir defa olsun anne ve babasının yüzünü görmemişti. Biricik kızını bağrına basarak bekleyen annesi, kızının gözlerine bakacağı anın heyecanını yaşıyordu. Başarılı ameliyattan bir gün sonra Hudanur’un gözleri açıldı. İHH’nın hediye ettiği elbise ve oyuncaklarla iki sevinci bir arada yaşadı. Artık o da görüyor ve o da gülüyor.

Ailenin tek çocuğu: Ayşe

Ayşe 13 yaşında. İlkokul 6. sınıf öğrencisi. Küçük yaşlardan itibaren sağ gözü görmemiş. Gözlerindeki kaşıntı ve acılar sebebiyle gözyaşları hiç dinmemiş. İHH’nın getirdiği ışığı duyan annesi tek çocukları olan Ayşe’yi, yaşadığı köyden 50 km uzaklıktaki Dapaong şehrine getirdi. Bir gün sonra o da iki gözüyle hayata bakmaya başladı.

Lise öğrencisinin umudu olduk

19 Yaşında lise 2 öğrencisi. “Gözümden dolayı beynimin sadece yarısının çalıştığını hissediyorum” diyen Abailouj, üç ay daha geç gitmemiz ihtimalinde sağ gözünü tamamen kaybedecekti. Ameliyattan bir gün sonra okulunda kendisini ziyaret ettiğimizde paylaştığımız mutluluğu sözlerle ifade etmek imkânsızdır.

http://img257.imageshack.us/img257/6489/2087mr2.jpg (http://imageshack.us)

Üsve-i Hasene
24.06.2007, 18:20
Allah maddi ve manevi emeği geçenlerden razı olsun .

DaLokay
18.07.2007, 00:28
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Çeçen mültecilere yardım edildi. Bakü’deki 120 aile ile 227 yetime nakdi yardımlar dağıtıldı. Yetimlerin Haziran ve Temmuz aylıkları ödenerek yüzleri güldürüldü.

http://img76.imageshack.us/img76/5056/fb2bdec6d1rc6.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın farklı ülkelerindeki yetimlere bakmaya devam ediyor. Birçok ülkede açtığı yetim eğitim merkezleri ve yetimhaneler aracılığıyla annesiz-babasız kalan çocukları koruma altına alan İHH, “Yetimin Elinden Tutmayı” sürdürüyor.

İHH, yetimhanesi bulunmayan ülkelerde ise yakın akrabalarının yanında barınan yetimlere el uzatıyor. Bu ülkelerden birisi de Azerbaycan.

İHH ile yetimlerin yüzü gülüyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kalan Çeçen yetimlere yıllardır düzenli olarak yardım gönderiliyor. Bakü’deki 227 Çeçen yetimin Haziran ve Temmuz aylıkları verildi. Yetimlerin yanı sıra Çeçenistan’daki savaştan dolayı Azerbaycan’a yerleşen aileler de zor şartlarda yaşıyor. Bakü’de mülteci statüsünde olan 120 Çeçen aileye de kira yardımında bulunuldu.

Bakü’den Türkiye’ye teşekkür

Çeçen yetimlerin aylıkları ailelerine teslim edilirken, bölgede faaliyet gösteren Selam Derneği’ne de bir miktar nakdi yardım yapıldı. Selam Derneği, Rus-Çeçen savaşında yaralanıp sakat kalan insanlara yönelik rehabilitasyon faaliyetleri yürütüyor.

Yetim çocuklara, çeçen ailelere ve Selam Derneği’ne yapılan yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdü. Bakü’deki Çeçen mülteciler, İHH’ya ve hayırsever Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiler.

allah razı olsun yardım edenlerden de , destek olanlardan da...aminn

agbi
06.08.2007, 11:18
Yanılmıyorsam sahabelere kuçak açan ülkede Etopya da su kuyuları açmaya başlamışlar Allah razı olsun

reis
06.08.2007, 12:25
Öyle kuru kuruya Dua olmaz.
Afrikalı, fiili dua(da) bekler.

Hayde bakalım pamuk eller cebe...
:)

DaLokay
06.08.2007, 17:48
asıl önem verilmesi gereken şeylere neden bu kadar geç uzatırız ellerimizi. !?

önem.!

önem.!

bu dünyada kalıcı mıyız yoksa?

yada 7 ceddimizi besleyecek paraya kavuşunca mı döneceğiz bunlara.!?

yok yok !?

bi şu karnımı doyurayımda o zman bakarım onlara.

(tabi göz doyması ile karın doyması bir olmuyor. biliyorsunuz)

DaLokay
12.08.2007, 04:20
Katarakt ameliyatlarının 5. durağı Afrika’nın fakir ülkesi Çad oldu. Çad’ın başkenti N’djamena şehrindeki Hopitale de Paix Hastanesi’nde yapılan ameliyatlar sonucu 150 kişi dünyanın renklerini yeniden gördü. İHH ekibi, 580 kişiyi de muayene etti, ilaç dağıttı.

http://img408.imageshack.us/img408/5844/e582b4aa55am8.jpg

100 YTL’ye bir kişinin gözleri açılıyor

İnsani Yardım Vakfı’nın katarakt ameliyatları devam ediyor. 5 Afrika ülkesinin ardında Sudan’da da önümüzdeki ay ameliyatlara başlanacak. Türkiyeli hayırsever vatandaşların bağışladığı 100 YTL, bir yoksul Afrikalının gözlerinin açılmasına vesile oluyor. Yıllar sonra ışığa kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Afrikalılar, 100 YTL ödeyerek gözlerinin açılmasına vesile olan Türkiyeli kardeşlerine hayatları boyunca dua edeceklerini dile getiriyorlar.

DaLokay
12.08.2007, 04:28
Ağustos ayı başında Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Yukarı Seyricek Köyü, elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle adeta küle dönmüştü. Yangın mağdurlarının acılarını azaltmak için Karadeniz Temsilciliğimize bağlı ekipler evini kaybeden aileler için acilen prefabrik evler kurmuş, gerekli eşya, yiyecek ve giyecek yardımında bulunmuşlardı.

Tüm bu yardım çalışmalarını Deniz Feneri programında izleyen, İstanbul’da öğretmenlik yapan Yukarı Seyricekli Adem Sancar’dan güzel bir teşekkür e-maili aldık. Okuduğumuzda bizi duygulandıran bu e-maili sizlerle paylaşmak istedik.

“Sinop-Boyabat'a bağlı Yukarı Seyricek Köyünde çıkan yangında evlerini kaybedenlere yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

İstanbul Maltepe'de Türkçe öğretmenliği yapıyorum. 21 yıldır gidemediğimiz köyümüzü, bu yıl yangından 15 gün önce gidip görmek ve bol bol fotoğraf çekmek nasip olmuştu. Köyümüz iki dere arasında, etrafı orman ve dağlarla çevrili muhteşem bir Karadeniz köyüydü. Bütün hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Buna da şükür.

Ağabeyim İbrahim Sancar, bu yılki kurbanını Deniz Feneri'ne bağışlamıştı. Şimdi düşünüyorum da ne kadar yerinde bir karar vermiş. Aslında o yapılan küçücük yardımlarla ne büyük işler başarılabiliyormuş.

Herkesi, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşlarına bağış yapmaya davet ediyorum. Allah bilir, belki de o yaptığınız yardımlar, size ve ailenize yardım olarak dönebilir.

Deniz Feneri yöneticilerinden, çalışanlarından ve derneğe maddi-mânevi destekte bulunan herkesten tekrar tekrar Allah razı olsun.

Adem Sancar”

Güzel duygularını ve düşüncelerini bizimle paylaştığı için Adem Bey’e teşekkür ediyor, sadece afet zamanlarında değil, ihtiyaç duyulan her an Yukarı Seyricek Köylüsünün yanında olacağımıza söz veriyoruz. Tıpkı “yeryüzündeki son yoksula ulaşıncaya kadar”, yola devam edeceğimize dair verdiğimiz söz gibi…

11 Ağustos 2007

.BeYzA.
15.08.2007, 04:07
"mü'min sonu cennet oluncaya kadar hayır yapmaya doymaz "(h.ş.)

HÜSRAN
21.08.2007, 13:07
çok güzel allah devamını versin inş

muvahhidun
21.08.2007, 15:24
Allah c.c. İHH ve Denizfeneri müesseselerinin vefakar ve fedakar vazifedarlarından , Müesseselere madden ve manen yardımını esirgemeyen kardeşlerimizden ebeden ve daimen razı olsun .

(İlmi olan ilminden, malı olan malından sadaka versin) buyuruyor. (İbni Sünni)
(Sadaka ömrü uzatır, kötü ölümden korur, kibri ve tefahürü de giderir.) [Taberani]

İnşallah bizlerde kardeşlerimize madden ve manen yardımlarımızı esirgemeyelim . Hatta kendi aramızda benzer çalışmalar yaparak en azından mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım edelim .

ayşirin
21.08.2007, 16:06
deniz feneri çok büyük işler başladı sırtına yüklediği bir sepetle başladığı yardımlarını tırlarla uçaklarla büyüttü bir organizasyon haline geldi ALLAH RAZI OLSUN TÜM YARDIMLARINI ESİRGEMEYENLERDEN...Uğur arslana çok imreniyorum çok takdir ettiğim bir insan Allah yolunu açık etsin...

agbi
30.08.2007, 21:00
Böyle bir konu.

İSLAMİYETİN TEMEL TAŞLARINDAN KARDEŞLERE YARDIM.

AMA NEDENSE İLGİ YOK.

İlginçtir birilerini tenkit etmek için var olanlar birilerine hele hele Müslüman kardeşlerine yardım konularında varlıklarından haber yok.

~zuzii~
03.09.2007, 19:08
İHH'nın şu anda da Ramazan ile ilqili kampanyaları başladı..

Üsve-i Hasene
05.09.2007, 12:17
ihh nın diğer yardım kurulaşlarından bir farkı var.Yardımı yapan kişi paranın nerede kullanılmasını istiyorsa orada kullanılıyor . Örneğin Afrikadaki katarakt için bağış yapıyorsa para oraya gidiyor yetim çocuklar için yapıyorsa oraya gidiyor fakat diğer yardım kurulaşlarında bu sistem ihh daki kadar düzenli değil yani havuz sistemi gibi bir düzen kurulu.. 2 Hafta evvel 10 Kıbrıslı çocuğu Eskad ve İhh olarak düzenlediğimiz organizasyonda istanbulla tanıştırdık .Çocukların milli manevi gelişimlerini kıbrısın kıt imkanlarından uzak harika bir program içeriği ile elhamdulillah tamamladık.Masrafların ve gezi turunun ihh ve sader derneği tarafından yapıldığı bu organizasyonlar için Allah c.c yardımı geçenlerden razı olsun .Amin.

bilalkaya
11.09.2007, 08:46
bunların yanında tabiki CANSUYU da var kardeşim unutmayalım.

HalidMesal
11.09.2007, 10:37
Allah hepsinden razı olsun...

Edibe Ziyâi
11.09.2007, 10:39
maşallah.. ne kadar da güzel.. müslümanlık böyle bir şey iste
ama keşke her an o kardeşlik hissini yeniden hissedebilsek

ISSIZ
01.12.2007, 14:19
http://kurban.ihh.org.tr/images/banner/2007/468x60_1.gif

BU KURBAN YOKSULA DERMAN YERYÜZÜNE BAYRAM OLACAK!

Günler, aylar geçti. İşte Müslümanlar yeniden bayramlarına kavuşuyorlar; bayramın sevincine, neşesine, Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’i adayışındaki gurura erişiyorlar.
Kurban’ı anlamak, onun sırrına ermek için işte dünya dönmeye devam ediyor. Dünya ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı’nın beş kıtadaki görevlileri de sevgiyi, umudu, kardeşliği yüklenerek aynı ruhaniyetle, aynı duygu yoğunluğuyla dönüyorlar.

Savaşlara, yarınsız hayatlara umudu katık ederek önlerini göremeden yürüyen muhacirlere; doğal afetlerin, krizlerin ve yoklukların yetim bıraktığı yavrulara; dullara; kimsesizlere; tebeşiri olmayan okullara; aspirini olmayan hastanelere; dahası kardeşlere doğru yüzümüzü dönüyor, onlara koşuyoruz bayramla, Kurban’la.

Sevinçliyiz, coşkuluyuz; çünkü bayram var önümüzde. Savaşlara, afetlere, yoksulluklara ve mahrumiyetlere rağmen bayramı kutlayacak, bayram sevincini doya doya yaşayacağız. Bu, bizim bayramımız. Kırık dökük de olsa evimiz, bacamız tütmese de soğuk kış günlerinde, çocuklarımızın minik bir oyuncağı olmasa da ellerinde, bayramı kutlayacağız. Yüreğimizdeki umudu, dostluğu, yarenliği, 1000 yıl ötesinden bizlere miras kalan lokmamızı paylaşacağız, yakınlaşacağız. Çünkü bayram, sevinmek demek; çünkü Kurban, yaklaşmak, yakınlaşmak, “birr”de eriyip aynı ruhla yeniden dirilmek demek. Çünkü Kurban, “Aldırma düşmanın sillesine, topuna, tüfeğine. Sen ondan çok daha güçlüsün.” demek. Çünkü Kurban, yokluklar, yoksunluklar içinde olunsa da yeniden tüm zincirleri kırma provası; Hakk’ın önünde eğilme; İbrahim enginliğinde İsmail’ini, yani canını ciğerini adama erdemliliğidir.

Dünya dönüyor; biz de yüzümüzü kardeşlerimize dönüyoruz Kurban’la. Doğuda ya da batıda, kuzeyde ya da güneyde; siyah ya da sarı, kızıl ya da beyaz, dönüyoruz yüzümüzü. Boşnakça ya da Arapça, Kımerce ya da Çeçence, Kurban’la kardeşlerimize dönüyoruz yüzümüzü. Onları kucaklamak, hatırlarını sormak istiyoruz. Dertlerine tasalarına ortak olmak, sevinçlerini paylaşmak istiyoruz Kurban’la. Anadolu’daki kardeşlerinin selamlarını onlara bir parça kurban etiyle sunup, sofralarına konuk olmak istiyoruz.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak ilk defa, Kurban’la, 15 yıl önce Bosna-Hersek’te adaletsizliğe, garip dünya dengelerine ve anlamsız reel politiğe kurban edilen kardeşlerimizin yanında olmuş, onlarla acıları paylaşmıştık. Aylar yıllar geçti ve İHH, Bosna ile yola koyulduğu bu kardeşlik kervanını Asya’ya, Afrika’ya, Balkanlar ve Kafkasya’ya, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya, dahası Güney Amerika’ya kadar sürdü. Rotamız hep adalet, hedefimiz kardeşlik ve paylaşma oldu. Kimisi “Nerelerde kaldınız?”, kimisi “Bir daha ayrılmak yok!” derken bizler de Anadolu’dan taşıdığımız selam ve sevgilerimizi, “Sizleri ne de çok özlemişiz!” diyerek ulaştırdık.

Rabbimizin bizlere hesapsızca sunduğu nimetlerden bir nimettir Kurban. Bir vesiledir yeniden dipdiri bir başlangıç için. Tatlı bir tebessümdür çocuklarımızın başlarını okşamak, eli öpülesi ihtiyarlarımızın hatırlarını sormak için. İnsan sıcağıdır, dost ocağıdır, gönül volkanıdır, coşmak ve coşturmak için. Tüm bunlar Kurban’ı klasik bir et bayramı olmaktan çıkartır ve Kurban’a ruhani bir coşkunluk elbisesi giydirir. Bu elbiseyi gören de giyen de sınırsız bir doyumla yeniden bakar hayata. Misyonerlerin milyar dolarlık bütçelerle ekmeği, yemeği, okuyacak kitabı olmayan biçareleri sömürmelerine artık dur der. Tembellikten, ataletten beyinleri uyuşmuş gariplere ufuklar açılır ve Kurban, İslam coğrafyamızda her şeyin bir şeyle değişmeye başlayacağını ve o şeyin de kendi ruhumuzla besleneceğini, üzerimizdeki karamsarlık bulutlarının bir kader olmadığını anlatır.

Bu sene dünyanın beş kıtasında, 111 ülke ve bölgesinde Kurban’la yeniden diriltilecek olan esenlik muştusuna ve kardeşlik duasına tüm hayırseverleri davet ediyoruz. Kurban, kardeşlerimize selamımız olacak. “Bu Kurban Yoksula Derman Yeryüzüne Bayram” olacak!

ISSIZ
01.12.2007, 14:19
Nerelerde Kurban kesiyoruz? İHH İnsani Yardım Vakfı 15 yıldır başarıyla gerçekleştirdiği “Kurban” projesi ile bu yıl, yaklaşık 111 ülke ve bölgede ihtiyaç sahipleri ile buluşacak. Kurban organizasyonu Müslüman halkları birbirine yakınlaştıracak. Kurban, Kafkasya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya, Latin Amerika’dan Ortadoğu ve Orta Asya’ya kadar tüm İslam coğrafyasını bir araya getirecek. Kurban, farklı ırkların yaşadığı, farklı dillerin konuşulduğu ve farklı iklimlerin yaşandığı coğrafyalarda bayramın aynı coşkuyla, aynı algıyla ve aynı ruhaniyetle yaşanması için bir vesile olacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu sene 16. kez gerçekleştireceği Kurban Organizasyonu bölgeleri ise şöyle:

A-) AFRİKA

1-) Etiyopya
2-) Somali
3-) Sudan
4-) Eritre
5-) Malavi
6-) G. Afrika Cum.
7-) Mozambik
8-) Moritanya
9-) Mısır
10-) Nijer
11-) Burkina Faso
12-) Çad
13-) Mali
14-) Zimbabve
15-) Senegal
16-) Kenya
17-) Tanzanya
18-) Gana
19-) Kamerun
20-) Cibuti
21-) Sierra Leone
22-) Nijerya
23-) Kongo
24-) Uganda
25-) Ruanda
26-) Burindi
27-) Leshoto
28-) Svaziland
29-) Zambiya
30-) Madagaskar
31-) Angola
32-) Botsvana
33-) Namibya
34-) Moritius
35-) Seyşeller
36-) Gambiya
37-) Tunus
38-) Gine
39-) Gine Bissau
40-) Benin
41-) Cezayir
B-) ORTADOĞU

42-) Filistin
43-) Lübnan
44-) Ürdün
45-) Irak
46-) Yemen
47-) Türkiye
48-) Kıbrıs
49-) Suriye
50-) İran
C-) BALKANLAR / AVRUPA

51-) Bosna Hersek
52-) Sancak
53-) Sırbistan
54-) Preşevo
55-) Kosova
56-) Arnavutluk
57-) Makedonya
58-) Bulgaristan
59-) Karadağ
60-) Voyvodina
61-) Batı Trakya
62-) Romanya
63-) İspanya

D-) KAFKASYA
64-) Çeçenistan
65-) Azerbaycan
66-) Gürcistan
67-) Acara
68-) Abhazya
69-) Kabardey Balkar
70-) Karaçay Çerkes
71-) Adıgey Şapsığ
72-) Dağıstan
73-) İnguşetya
74-) Osetya
75-) Kırım
E-) ORTA ASYA

76-) Özbekistan
77-) Doğu Türkistan
78-) Afganistan
79-) Keşmir
80-) Pakistan
81-) Moğolistan
82-) Kazakistan
83-) Rusya
84-) Tataristan
85-) Tacikistan
86-) Kırgızistan
87-) Çin
88-) Başkırdistan
89-) Çuvaşistan
90-) Altaylar
91-) Sibirya
92-) Yakutistan

F-) UZAK DOĞU

93-) Hindistan
94-) Bangladeş
95-) Arakan
96-) Tayland/Patani
97-) Endonezya/Açe
98-) Sri Lanka
99-) Kamboçya
100-) Vietnam
101-) Nepal
102-) Filipinler
103-) Moro

G-) AMERİKA

104-) Bolivya
105-) Surinam
106-) Brezilya
107-) Küba
108-) Paraguay
109-) Ekvator
110-) Uruguay
111-) Kolombia
TÜRKİYE
1-) Adana
2-) Adapazarı
3-) Adıyaman
4-) Ağrı
5-) Amasya
6-) Ankara
7-) Aydın
8-) Bartın
9-) Batman
10-) Bilecik
11-) Bingöl
12-) Bitlis
13-) Bursa
14-) Çanakkale
15-) Çankırı
16-) Çorum
17-) Diyarbakır
18-) Düzce
19-) Edirne
20-) Elazığ
21-) Erzincan
22-) Erzurum
23-) Gaziantep
24-) Gümüşhane
25-) Hakkari
26-) Hatay
27-) İstanbul
28-) İzmir
29-) İzmit
30-) Kahramanmaraş
31-) Kars
32-) Kastamonu
33-) Kayseri
34-) Kilis
35-) Konya
36-) Kütahya
37-) Malatya
38-) Manisa
39-) Mardin
40-) Mersin
41-) Muş
42-) Nevşehir
43-) Niğde
44-) Samsun
45-) Siirt
46-) Sinop
47-) Sivas
48-) Şanlıurfa
49-) Şırnak
50-) Tekirdağ
51-) Tokat
52-) Tunceli
53-) Uşak
54-) Van
55-) Yalova
56-) Yozgat
57-) Zonguldak

ISSIZ
01.12.2007, 14:21
Kurbanlar, çocuklar, melekler (Sibel Eraslan)

‘’Biz sana Kevser’i indirdik. O halde yalnızca Rabbine ibadet et ve yalnız O’na kurban kes. Şu gerçek ki, asıl soyu kesik olan sana inanmayanlardır.’’ (Kevser, 1-3)
Bosna’nın uzun ve ateş altındaki günlerinde, Sırp çemberi içinde kıstırılmış asil halkın kızlarından sadece biriydi Emira Albayrak. Açlığın, susuzluğun ve adım başı keskin ölümlerin yaşandığı o yıllar çok da arkamızda kalmış değil, sadece on yıl öncesinden bahsediyorum. Bir halka yönelik şedid bir soykırımdı Bosna’da yaşadıklarımız… Emira,Bosna’da yaşadığı Kurban Bayramları’ndan birini anlatırken, gözyaşları hücum ediyor bugün bile cümlelerine: Ahh, bayram her yerine gelir yeryüzünün… Melekler, yeryüzünün her yerine inerler göklerden… Ve Allah, vardır! İHH’nın kurban ikramını anlatırken Emira; boğazı düğümleniyor, dört yıl sonra yediğimiz ilk kurban eti, İHH’nın ikramıydı derken… Ailesi darmadağınık olmuş, evladı gözleri önünde boğazlanmış, yeri yurdu talan edilmiş, köprüleri, kütüphaneleri ve okulları bombalanmış bir Bosna’nın, onuruyla ayakta kalmaya devam etmiş asil halkı! Ve onlara, Melekleri hatırlatan bir ikram…
Sanki İsmail gibidir bize Bosna! Sanki İsmail’in kendisidir Filistin!
Gözleri bağlanmış ve bilerek, kabul ederek ve isteyerek dayamış alnını bir kayaya ve inançla yatmış kaderi olan bıçakların önüne… Bugün binlerce Müslüman kardeşimiz, tabi tutuldukları soykırım ve katliamın içinde onurla ve sabırla durmaya devam ediyorlar, şeytana ve davet ettiği bütün sabırsızlıklara rağmen, Abhazya’nın dağlarını terk etmeyen bir avuç Çeçen mücahit de bizim İsmaillerimiz olarak, çağa güller saçıyorlar…
Kur’anda İbrahim Peygamber, aşkın ve fedakarlığın sembolüdür. Oğlu İsmail ise, teslimiyet, temizlik ve adanmışlığın simgesi… Kurban adayan olarak, İbrahim Peygamber canının canı olan oğlundan dahi vazgeçmeyi göze alan bir zor sevdayla bağlıdır Rabbine… Ama o öyle büyük bir aşkın cesur failidir ki, atıldığı ateşi, güle çevirecek çapta yüksek bir sevda dersi verir insanlığa… Ya oğlu İsmail? O da babasından aşağı değildir ilahi aşk konusunda… Sabırlı bulur onu baba İbrahim, kurban olma konusunda… ‘’Ben yatarım babacığım!’’ der, hiç düşünmeden, ‘’Ben yatarım babacığım!’’…
Henüz okula gitmeden önce, beni çok etkileyen bir kartpostalda seyretmiştim bu baba- oğlun hikayesini. Ressam, meleği uzun kanatlarıyla çizmiş, hemen her çocuğun zihninde melek nedense kanatlarla tarif edilir ya… Melek, gökten indirdiği koçla varmış baba İbrahim ile oğul İsmail’in yanına…
Sınav tamamlanmıştır ama bitmemiştir! İnsanlık yaşadığı sürece, İbrahim, İsmail ve Melek rolleri hepimiz arasında taksim edilmiş gibidir… İbrahim Peygamber en sevdiğini adayan, İsmail Peygamber bizzat kendini sunan, Melek Cebrail ise ilahi rahmeti ikram eden aracılar olarak, bu kıssayı ebediyete taşımışlardır…
Kıssa, iz sürmek anlamında bir kelime olarak İbrahim ile İsmail’in izini sürmemize yardım ediyor. İmanın onuruna adanmış şehitlerimiz, boyunlarına envai çeşit süsler takılar takılmış, sırtları kınalanmış kurbanlık koçlar gibi, zihinlerimizi göklere ilmekliyor… Ve bizim aklımız sırrımız yetmiyor bir türlü buna: Bu nasıl bir aşk?
Ve pek çoğumuzun evlerinin giriş kapılarını süsleyen bir levha: ‘’Bugün Allah için ne yaptın?’’ sorusu… Çeçenya’dan, Bosna’dan, Filistin’den, Afganistan’dan, Lübnan’dan bir ağızdan verilen cevabı şehitlerin: ‘’Verecek bir canımız vardı, o da helal olsun!’’…
Her Bayram sabahı, sela sesleriyle kendime sorduğum sual: Benim verecek neyim var? Neyimden vazgeçebilirim?
Her vazgeçtiğimiz şey, bizim fiyatımızdır, karşılığımız, kıymetimizdir...
Kıyamet, verecek şeyimizin kalmadığı günün üzerine kopar… Verecek neyimiz var bizim? Kimi canından, kimi evladından, kimi yüreğinden, zihninden, kimi malından mülkünden vererek yol alıyor yarınlara…
Kurban, bizi Allah’a yaklaştıran… Allah, verenlerin en güzeli ve en cömertidir. O, Rahmet saçıcıdır. Cömertleri, ikram edenleri bu yüzden sever ve aziz tutar…
Kurban ikramdır… Kurban, teşekkürdür. Kurban, muhatap olmaktır… Kurban aşktır, Kurban İbrahim olmak, bıçağa İsmail gibi yatmak ve Melek gibi doğrulmanın adıdır…
Filistin’de okula giderken alnından vurulmuş dokuz yaşındaki çocuğun yere düşerken açılan çantasındaki henüz bitmemiş coğrafya ödevi… Bosna’daki uzun soykırım mezarlarından, ancak on yıl sonra çıkartılabilen kahırlı babaların üzerine çiğ yağmış iskeletleri… Çeçenya dağlarında seher vakti henüz kimsecikler uyanmadan, kanat açan özgür kartalların o geniş kanatlarından, alacakaranlıkta kırlara düşen son tüy tanesi… Açlıktan uyuyamadığı halde gözlerini açmaya takati kalmamış, inleyen küçük bebeklerin önce Etiyopya’dan başlayıp sonra bütün Afrika’yı kuşattığı halde bir türlü işitemediğimiz iniltisi… Batman’daki selde ağaç dallarına takılı elbisesinin içindeki evladını sormadık kimse bırakmayan gamlı baba… Van’daki naylon çadırında her iftar vakti, Kulhuvallahü ehad’ı kuru ve soğuk ekmeğine katık eden sekiz yaşındaki çöp işçisi… Hepinizin bayramı mübarek olsun! Biz size Cebrailler gibi yetişemedik, biz sizlere ikram edemedik… Siz İsmailler gibi bıçağın önüne uzanırken mütevekkil… Ah, bizler bıçağın önüne aşktan bir duvar öremedik…

ISSIZ
01.12.2007, 14:22
Nasıl bağışlayabilirim?
Kurban ibadetinizi İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla gerçekleştirmek için aşağıda belirtilen yöntemlerden birini kullanabilirsiniz:

* Vakıf merkezine gelerek kurban vekaletinizi verebilir, kurban bağışını yapabilirsiniz.
* Internet üzerinden kurban bağışınızı yapabilirsiniz. (Online bağış yapmak için tıklayınız. (https://www.ihh.org.tr/bagis/?quick=151) )
* Banka yoluyla kurban bağışınızı yapabilirsiniz. (Banka hesap numaraları için tıklayınız. (http://kurban.ihh.org.tr/hesap-numaralari.html) )
* Posta çeki hesabı üzerinden kurban bağışınızı yapabilirsiniz. (Posta Çeki Hesabı: 530 37 79).
* 0212 631 21 21 numaralı tele bağış hattını arayarak kredi kartı aracılığı ile de kurban bağışında bulunabilirsiniz.

Rahman hayrın(m)ızı kabul eylesin inşaALLAH İHVAN kardeşlerim

SELAM ve DUA ile

sacide
01.12.2007, 21:06
http://img257.imageshack.us/img257/1223/togo2nc1.jpg (http://imageshack.us/)

DaLokay
13.12.2007, 19:45
http://www.denizfeneri.org.tr/bulten/kurban07v2/images/resim1.jpg (http://www.denizfeneri.org.tr/?ref=KURBAN07MAILV2)

Muğla’nın dağlarında bir köy… 8 mahalleli Otmanlar Köyü…
Çoğu mahallesi yolsuz, elektriksiz, susuz. Halen ağaçtan barınaklarda yaşam sürenler var. Tarım, hayvancılık yok denecek kadar az. Bebek ölümleri diğer köylere göre fazla.
Hastalar, ağaç dallarından yapılan ilkel sedyelerle 22 km. taşınarak köy merkezine getirilip ordan da sağlık ocağına götürülüyor.

İşte, Otmanlılar, tüm bu zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.
http://www.denizfeneri.org.tr/bulten/kurban07v2/images/resim2.jpg (http://www.denizfeneri.org.tr/?ref=KURBAN07MAILV2)

85 yılın yükünü omzunda taşıyan Gülsün Nine, Otmanlar’ın belki de en yaşlısı.
Evlendikten sonra gelmiş, Otmanlar'a. Bir zaman sonra eşini, evladını kaybetmiş.
Torunuyla birlikte yapayalnız kalmış.
Şimdilerde tek başına zorluklarla büyütüp evlendirdiği torununun yanında,
hayatının son demlerini yaşıyor.
http://www.denizfeneri.org.tr/bulten/kurban07v2/images/Logo.gif (http://www.denizfeneri.org.tr/?ref=KURBAN07MAILV2)

DENİZ FENERİ GÜLSÜN NİNE’Yİ BU BAYRAM DA UNUTMUYOR.
SİZDEN GELENLERİ ONA VE ONUN GİBİ BİNLERCESİNE ULAŞTIRIYOR.
<< Bağış Yapmak için Tıklayın >> (http://www.denizfeneri.org.tr/?ref=KURBAN07MAILV2)

agbi
14.12.2007, 11:07
Allah cc rızası için bu çalışmaları yapanlardan ebeden razı olsun sayılarını arttırsın.

Amin

agbi
15.12.2007, 14:17
Yöneticilerimden ricam.

Bu konunun sabitlenmesi.Daha önceki gibi.

Böyle bir konunun arka sahifelere gitmesine üzülürüm.

ummuhan
15.12.2007, 16:32
Ulaşılan, şahid olunan ne hayatlar var.... aynı ölçüde ulaşılamayan.... bazan müracaattan sonra gittiğinizde aradığınız ve yardım diye çığlık atanın artık dünya da olmadığını görüyorsunuz... çok acı verici oluyor....

agbi
18.12.2007, 12:20
Gerekli olan bir güncelleme.

furkan50
02.05.2008, 14:06
ikraderneği.org

üniversiteli
05.08.2008, 19:48
ben bulunduğum yerde cansuyu derneğinin yardımlarını gördüm

Çöl Aslanı
10.08.2008, 18:16
http://www.denizfeneri.org.tr/bulten/kurban07v2/images/resim2.jpg

Şu resim Hz. Ömer'i hatırlattı. Emir'il-Mü'minîndir. Gece sokakta gezerken ne var ne yok diye bir evin içinden çocuk ağlaması işitiyor. Kapıyı çalıp içeri giriyor ki çocuk açlıktan ağlıyor annesi de çocuğu teskin etmeye çalışıyor. Hz. Ömer çıkıp Bir çuval un yağ vs. erzağı sırtına yüklenip geliyor.
Kaç gündür yanmamış ocağı yakıp kendi eliyle ekmek pişiriyor. Daha sonra kadıncağız, Halife olmaya Ömer değil sen layıksın diyor. Özetle aklımda kaldığı kadarıyla yazdım. Böyle veya buna yakın.

Bu resim o olayı hatırlattı.

Karnımız tok hiç aklımıza gelmiyor aç olan, çaresiz olan kendi adıma söylüyorum. Afrika da katarakt ameliyatı olamadığı için rengi kara olanlara, dünya da karanlık olmuş. Çözümü 100YTL. Aylık fuzuli harcamalarımı kıssam birkaç kardşim afrikanın o güzel iklimini, doğasını, anne-babasını görebilecek.
Ne tuhaf ya.

Protesto başlığında hemen kendimi protesto etmem lazım. Düzelirmi acep protesto çeksem kendime. ???

Glorfindel
19.10.2008, 01:22
İhh gerçekten müthiş insanların yönettiği ve gönüllülerin de gerçekten çok yardımsever olduğu bir dernek.2 yıl önce Filistinli kardeşlerimize yardım amaçlı yapılan standların birisinde bende görevli oldum.İnsanlar derneğe ön yargılı bakıyorlardı ancak İhh çıkartmış olduğu cd,dvd vs. tanıtıcı reklamlarla ve verdiği güvenle artık o önyargıları silip attı üstünden.Ve Allah razı olsun çok çok iyi,hayırlı işler yapıyorlar.Herkesden Allah razı olsun.