PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevelim

Gülzar-ı İrfan
21.05.2007, 22:44
Mü'minler ancak kardeştir(Hucurat:10)

Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:
Nefsimi kudret elinde tutan Allah'a yemin ederim kisiz iman etmedikçe cennete giremezsiniz.birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız(Tırmızi)

Mü'minlerin birbirlerini sevmeleri İslam dininde çok büyük öneme sahiptir.Bu durum ALLAH(C.C.)yanında çok makbuldur.
Allah(c.c.)için amel yapan,onun hizmetinde bulunan kimseleri de ne kadar seversek o nisbette menfaat görürüz.Çünkü o sevgi onun şahsına değil Allah(c.c.)'ye iman edip ibadet ettiğive O'nun rızasına kavuşma gayretinden dolayıdır ki bu da Mevla'nın çok hoşuna gider...

(Birbirimizi sevmekten başka sermayemiz yoktur kardeşler ,lütfen sevelim....)

ALLAHA EMANET OLUN

zikrullah
21.05.2007, 22:48
Kabeye gidenler şeytan taşlarken bile,taşları birbirine atmaktalar,birbirlerini taşlamaktalar,birbirimizi,taşlamamalıyız,
biz kardeş,olmadıkça,iman etmiş olmayacağız,ve şeytan galip gelmiş olacaktır.:flowers:

ankakusu
21.05.2007, 23:10
Mü'minler ancak kardeştir(Hucurat:10)

Gülzar-ı İrfan kardeş Hoşumuza gitti açtığınız konu teşekkür ederiz.
Bakın Mü'minler kardeştir deniyor. Müslümanlar demiyor Burda bir hikmet var bir şeyler anlatılmak isteniyor gibi geldi NE DERSİNİZ.

:flowers: :flowers: :flowers:

Gülzar-ı İrfan
21.05.2007, 23:15
Gülzar-ı İrfan kardeş Hoşumuza gitti açtığınız konu teşekkür ederiz.
Bakın Mü'minler kardeştir deniyor. Müslümanlar demiyor Burda bir hikmet var bir şeyler anlatılmak isteniyor gibi geldi NE DERSİNİZ.

:flowers: :flowers: :flowers:Doğru söylersin kardeş...O ayrıntı hiç dikkatimi çekmemişti..İşin sırrı burdadır belki de Bütün MÜMİNler kardeştir....

MEVLAM MÜMİN olabilmeyi nasib etsin...

Gülzar-ı İrfan
21.05.2007, 23:59
Hz. Ömer'den rivayet edildiğine göre Resullulah(a.s.)şöyle buyurmuştur:
Allah'ın bazı kulları vardır ki onlar ne peygamber ne de şehittirler.Fakat peygamberler ve şehitler onlara verilen makam dolayısıyla gıpta ederler.
Bu arada sahabe''onlar kimdir''diye sordular.
Hz. Peygamber şöyle devam etti:
''Onlar aralarında nesep ve akrabalık olmadığı,mal alışverişi olmadığı haldebrbirlerini Allah için sevenlerdir.Onların yüzü nurludur.İnsanların korktukları günde onlara korku da yoktur.''

Şunu unutmamalıdır ki Allah için mümin kardeşini seven kimse sevgisi miktarıncamükafat ve sevap kazanır.Mümin olan kimseye buğz etmek münafıklık alametidir.
Müminlerin birbirlerini sevmesinin mükafatı böyle olduğu halde,bu fırsatı değerlendirmemek,gerçekte müminin kendisine yaptığı çok büyük haksızlıktır...

ALLAHA EMANET OLUN

İsr@
22.05.2007, 00:18
ablacım şu sanal ortamda bile birbirimizi Allah rızası için çok sevebiliyoruz Rabbim adının geçtiği her yere rahmet yağdırıyor selam abinin açmış olduğu BU GÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN konusunda da bahsedildiği gibi Allahü Teala Musa A.S bugün benim için ne yaptın diye sorduğunda namaz kıldım oruç tuttum gibi cevaplar veriyor. Allahü Teala Musa A.S ma bunları kendi için yaptığını söylüyor ve ardından:
Ey Musa bugün Allah rızası için menfaat beklemeden bir dost edinebildin mi? diye soruyor.

Bende Allah rızası için seni çok seviyorum ablacım:flowers: ve bütüm ihvan forumdaki kardeşlerimi:flowers:

deget
22.05.2007, 00:32
evet Bende Yeni Oldugum Halde Herkesi Cok Seviyorum.

buranin Başka Bir Havasi Var.

ankakusu
22.05.2007, 00:33
Şunu unutmamalıdır ki Allah için mümin kardeşini seven kimse sevgisi miktarıncamükafat ve sevap kazanır.Mümin olan kimseye buğz etmek münafıklık alametidir.
Müminlerin birbirlerini sevmesinin mükafatı böyle olduğu halde,bu fırsatı değerlendirmemek,gerçekte müminin kendisine yaptığı çok büyük haksızlıktır...
ALLAHA EMANET OLUN

Gülzar-ı İrfan Kardeş Bak yine karşılıksız olmadan olmadı.
Şartmı bir karşılık beklemek mükafatlar sevaplar için mi seveceğiz. Sizi göreceğiz sizi sadece siz olduğunuz için seveceğiz. Değilmi sizden başka varmı efendim. Siz sevdiğinizi karşılık bekleyerek mi seversiniz bunun miktarını belirliyebilirmisiniz. Damarlarınızda Kanınız aktığı sürece hissetmezmisiniz... Bırakalım cenneti sarayları sevgiliyi görelim... SEVGİLERİMİZLE

selam
22.05.2007, 00:42
[quote=Gülzar-ı İrfan;290183]Doğru söylersin kardeş...O ayrıntı hiç dikkatimi çekmemişti..İşin sırrı burdadır belki de Bütün MÜMİNler kardeştir....

Benim bildiğim bu alemde mümin bir tanedir.
OOO Herkes mümin olmak istiyor.
Bir çok mümin olmazki. Ne dersiniz.?

deget
22.05.2007, 00:51
Sen olmuş herkes mumındır. O zaman oylemı? Sen olalım ınş.

selam
22.05.2007, 01:17
Sen olmuş herkes mumındır. O zaman oylemı? Sen olalım ınş.

Senden -benden Mümin olmaz.
Sen senliğinden geçeceksin.Ben benliğimden.
Seyreyle bak Mümin kimdir.

Miracta efendimiz S.A.V .
Allah cc. Konuştu. Nasıl ?
Harfsiz- hurufsuz,
Sensiz- bensiz.

deget
22.05.2007, 01:24
Şekılsızlıklemı. Hersey gıdınce o olur.
İnsallah akıl ıle almamışımdır.

Gülzar-ı İrfan
22.05.2007, 20:07
[quote=Gülzar-ı İrfan;290183]Doğru söylersin kardeş...O ayrıntı hiç dikkatimi çekmemişti..İşin sırrı burdadır belki de Bütün MÜMİNler kardeştir....

Benim bildiğim bu alemde mümin bir tanedir.
OOO Herkes mümin olmak istiyor.
Bir çok mümin olmazki. Ne dersiniz.?

Selam kardeş bu garib ne demek istediğinizi anlamadı...Açıklarsanız sevinirim.....
Malum bu fakir bu yolda daha çok yeni olduğu halde bazen haddini aşan kelamlar ediyor farkında olmadan....
Bir yanlış yaptıysak Mevlam affetsin...

ALLAHA EMANET OLUN

hafsa
22.05.2007, 20:48
Resul_u Ekrem efendimiz buyurdular : ( Ebu Hureyre R.a dan)
"-Arş-ı Azam'ın etrafında nurdan kürsüler vardır.Bu kürsülere öyle kimseler oturacak ki,elbiseleri ve yüzleri nur gibi parlayacakdır.Bunlar peygamber de değil,sehidler de değillerdir.Fakat peygamberler ve şehidler onlara gıbda edecektir."
Resul-u Ekrem efendimize,"bunlar kimlerdir" diye sorulunca,buyurdular:
" -onlar Allah için birbirlerini sevenler,Allah için buluşup oturanlar ve Allah için birbirlerini ziyaret edenlerdir." diye buyurur.

ALLAH İÇİN HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM..

selam
23.05.2007, 00:14
[quote=Gülzar-ı İrfan;291274][quote=selam;290306]
Selam kardeş bu garib ne demek istediğinizi anlamadı...Açıklarsanız sevinirim.....

Müminliğin ilk vasfı benliksiz olmaktır.
BEnlik olmadığı yerde çokluk olmaz.
Kırkımız biriz.Birimiz kırk misali.
Ama müminlik misal değil gerçektir.
Mümin olan bir kişidir derken ondaki
kişiliktir.Her mümin aynı kişiliği
bulmuştur.O kişilik hakkın kişiliğidir.
Hak'da BİR'dir.
Garip kardeşim,
garip abinin açıklaması bu kadardır.
ALLAH AŞKINIZI FEYZİNİZİ ARTIRSIN İNŞAALLAH

Gül-i Vahdet
23.05.2007, 11:24
S.A. Kardeşlerim SELAM efendiye soralım o zaman Mümin müminin aynasıdır bu hadisi şerifi bize biraz açsın da bizde istifade edelim
saygılar ve de sevgiler

selam
23.05.2007, 17:09
S.A. Kardeşlerim SELAM efendiye soralım o zaman Mümin müminin aynasıdır bu hadisi şerifi bize biraz açsın da bizde istifade edelim
saygılar ve de sevgiler

Mümin -Mümin'in aynasıdır. Dikkat edilirse
iki kişiymiş gibi söylenilen isim aslında tektir.
Bizde dedikki ! Biz kırk kişiyiz. kırkımız biriz.
Burdaki müminlik bir vasıftır.O vasfa kim
büründüyse Mümindir. Kesret isim ve sıfattadır.
Oysa Müminlik vücut denilen Hakikattır.
Vücut "varlık" demektir .Varlıkta tektir.
Yunus Emreminde dediği gibi.
BİLİRİMKİ BENDESİN
ÇAĞIRIRIM DOST DOST.
İşte dost.İşte birlik.
İşte Müminlik

Gülzar-ı İrfan
22.06.2007, 18:55
[quote=Gülzar-ı İrfan;291274][quote=selam;290306]

Müminliğin ilk vasfı benliksiz olmaktır.
BEnlik olmadığı yerde çokluk olmaz.
Kırkımız biriz.Birimiz kırk misali.
Ama müminlik misal değil gerçektir.
Mümin olan bir kişidir derken ondaki
kişiliktir.Her mümin aynı kişiliği
bulmuştur.O kişilik hakkın kişiliğidir.
Hak'da BİR'dir.
Garip kardeşim,
garip abinin açıklaması bu kadardır.
ALLAH AŞKINIZI FEYZİNİZİ ARTIRSIN İNŞAALLAH
Sizin bu yorumunuzu Mevlana'nın şu güzel beyitiyle devam ettirsek nasıl olur....

Mümkün mü bu,olsun ruhumuz ilgisiz?
Sen bende ve ben sende doğar ve gizleniriz
Sen ben deyişim anlatabilmek için
Sen ben yok ki gerçekte,biz öyle biliriz....

ALLAHA EMANET OLUN

Gülzar-ı İrfan
22.06.2007, 18:58
Allah için sevmek üzerine bakın neler söylenmiş....

Abdullah bin Ömer radıyallahu anhümâ buyurur:

– Ömrüm boyunca oruç tutsam, hiç uyumadan geceyi ibâdetle geçirsem, malımı parça parça Allah yolunda infak etsem ve bul hal üzere ölsem, fakat gönlümde Allah’a itâat edenlere karşı bir sevgi, isyan edenlere karşı da nefret duygusu olmasa, bütün bu yapdıklarımdan bir faide göremem.

İbn Mes’ud radıyallahu anh buyurur:

– “Kişi Kâbe’de rükûn ile makam arasında yetmiş sene ibâdet etse de yine sevdikleri ile haşrolunacaktır”

ALLAHA EMANET OLUN

MaKBeR
22.06.2007, 22:03
Sevgi sadece insanın varoluş sebebi değil tüm eşyanın camidatında varoluş sebebidir.. etrafımızdaki herşey bizden sevgi bekliyor :flowers: İçimizdeki sevgi muhabbet hiç tükenmemesi temennisiyle :flowers: