PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eşsiz tek sevgili

leyli
24.07.2006, 03:31
SALAT VE SELAM GÜZELLER GÜZELİNİN ÜZERİNE OLSUN :
KONUŞAN BİR KURANDI O;
Davranışlarında çok nazik saygılı ve letafetli konuşurdu.Mübarek ağızlarından bal dökülürcesine tane tane söylerlerdi. Ashab-ı ONU başlarında bir kuş olup kıpırdarsa uçuvereceklermiş gibi dinlerlerdi.Gülleri andıran mübarek yanaklarından tebessüm çiçekleri hiç eksik olmazdı.ONUN bakışı herkezi mestederdi,katılaşmış kalpleri yumuşatır,eritirdi.Hiç kimsenin kalbini incitmeyen duygularını incitmeyen bir sevgi çağlayanıydı O.
YAŞAYAN BİR KURANDI O;
Sade ve mutevazi bir hayat yaşar,gösterişten uzak kalırlardı.Saçlarının teline kıyamadıkları ashab-ı ONUN sırtında hasır izini gördükleri zaman "Emret Kisranın sarayları gibi tahtlar döşeyelim"dediklerinde"istemez misiniz dünya onların,ahiret bizim olsun"derlerdi.
YÜRÜYEN BİR KURANDI O;
Mazlumların sadık dostuydu.Onlarla sohbet eder,acı ve kederlerini paylaşır,onların halleriyle hallenirdi.Gelip geçen çocuklara selam verirlerdi öksüzlere ve yetimlere apayrı bir düşkünlüğü vardı.Onları kucaklarına alırlar,başlarını sıvazlarlardı.
CANLI BİR KURANDI O;
Rabbinden aldığı üstün ahlakla vakur bir hayat yaşamışlardı.Evde;hanımlarıyla sevgi ve muhabbette iyi bir eş,çocuklarına karşı şefkat merhametle örnek bir baba,akraba ve komşularına karşı sadık ve emin bir dost ,ülkeler arasında iyi bir diplomat,savaşlarda ordusuna lider bir komutan,bütün bir ümmetin gözbebeği o bir rahmet peygamberiydi herşeyin en güzeliydi çünkü O, çok özeldi.
SEVİLEN BİR KURANDI O;VE KIYAMETE KADAR DA SEVİLECEK OLAN
Erişilmez incelikler ve dibi görülmez derinliklerin örneği olarak bütün bir ümmetin sevgilisiydi O.Nasıl olmasın ki Alemlerin Rabbi Allah (c.c)bile "habibim"demişse ONU ashab-ı öyle sevmişlerdi kisevgili incinmesin diyeyılan deliklerini ayaklarıyla kapatıyorlardı.Denizi gösterip dalsan gözümüzü kırpmadan seninle beraber dalarız diyorlardı.Sevgili için seve seve ölüm döşeğine yatıyorlardı. ONA bir şey söyleyecekleri zaman söze "anam, babam,canım feda olsun yoluna ey en çok sevgili diyorlardı
Sevgi; ONSUZ kalınca ONU özlemek Demek
ONSUZ kalınca yanıp kavrulmak demek
Yüreği yakmak demek
Sevgi; bütün hücrelerde ONUNLA olmak, ONUNLA dolmak demektir
YaRabbi! Seni ve Resulunu nasıl sevmemiz gerekiyorsa öyle sevebilmeyi nasip et.

ayışığım
23.07.2008, 14:48
EUZUBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM
BİSMİLLÂHİRRAHMANİRRAHİM

SÛBHANALLAHİ VEBİ HAMDİHİ
SÛBHANALLAHİL AZÎM
EL-HAMDÜ LİLLÂHİ RABB’
İL ÂLEMİN
VE’S-SALÂTÜ VE’S SELÂMÜ
ALÂ SEYYİDİNA MUHAMMEDİN
VE ÂLİHİ VE SAHBİHİ ECMÂ’İN

RESULÜLLAH S.A.V. EFENDİMİZE
SALAVAT OKUMANIN FAZİLETİ

Gerçek manada ALLAH ve cümle melekleri Şanlı Peygamber üzerine salât ederler. Ey iman ile şerefyab olan, ey irfan nûru ile feyz bulan kullar. Siz de Ona Salavat; usulüne göre Ona selam eyleyin. (33.56.)

ALLAH-Ü TEÂLÂ’dan gelen salât: RAHMETİDİR; ÇEŞITLI IHSANI VE KEREMİDİR. Keremi ve Rahmeti Ona devamlı olarak gelmektedir; arada kesinti yoktur.

Bir gün, Resulüllah s.a.v.meclise geldi.
Sevinci yüzünden okunuyordu. Şöyle buyurdu:

"Cebrail, Âlemlerin Rabbından bana müjdeli geldi ve şöyle dedi: Sen, şuna razı değil misin YÂ MUHAMMED; ümmetinden sana bir salâvat okuyan herkese ben on salâvat okurum;ümmetinden bir selâm gönderen herkese ben on selâm gönderirim."

ayışığım
23.07.2008, 14:49
Rahman ve Rahım olan ALLAHın adıyla.

1- Alâh-u Teâlâ efendimiz ve sahibimiz MUHAMMED’e onun âl-i ve ashabına salât ve selam eylesin.

ayışığım
23.07.2008, 14:50
Resulüllah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurdu:

“İnsanların şefâatıma en lâyığı; bana en çok salâvat okuyandır.”

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ أَزْواَجِه۪ وَ ذُ رِّيَّتِه۪ . كَمَا صَلَّيْتَ عَلَي سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ باَرِكْ عَلَي سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَ أَزْواَجِه۪ وَ ذُ رِّيَّتِه۪ . كَماَ باَرَكْتَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ
٧٢٨

2- ALLAHım, Efendimiz ibrahime salât ettiğin gibi Efendimiz MUHAMMED’e onun zevcelerine ve zürriyyetine de salat eyle. ALLAHım, Efendimiz ibrahime bereket ihsan ettiğin gibi Efendimiz MUHAMMED’e onun zevcelerine ve zürriyyetine de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin. (Sen her türlü övgüye layıksın. Yücelik ve şeref de senin elindedir.)

ayışığım
23.07.2008, 14:51
“Bana salâvat okuyan kimseye,Melekler salavat okur; bana salavat-ı devam ettirdiği sürece Meleklerin ona salâvat-ı devam eder. Bu duruma göre salâvat-ı,ister çok okusun ister az.”

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِه۪ كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ باَرِكْ عَلٰي سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ . كَماَ باَرَكْتَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ فِى الْعاَلَمي۪نَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ ٧٣٨

3- ALLAHım, efendimiz İbrâhîm’e salât ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne de salat eyle. Efendimiz İbrâhîm’e bütün âlemde bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ven onun âl-i’ne de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.

ayışığım
23.07.2008, 14:52
"İnsana cimrilik yönünden şu yeter: Yanında adım geçtiği halde bana salâvat okumaz."

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ . وَ باَرِكْ عَلٰي سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَ اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ . كَماَ باَرَكْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ ٧٤٨

4- ALLAHım, efendimiz İbrâhîm’e salât ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne de salat eyle. Efendimiz İbrâhîm’e bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ven onun âl-i’ne de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.

ayışığım
23.07.2008, 14:52
“Cuma günleri okuyacağınız Salâvat-ı Şerife’yi artırınız.”

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ نِ النَّبِيِّ اْلاُمِّيِّ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ ٧٥٨

5- ALLAHım, efendimiz ümmî olan nebî MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne salât eyle.

ayışığım
23.07.2008, 14:53
“Ümmetimden biri bana bir salâvat okusa; kendisi için on iyilik yazılır. Seyyiha hanesinden on kötülük imha edilir.”

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ عَبْدِ كَ وَ رَسُو لِكَ ٧٦٨

6- ALLAHım, , kulun ve Rasulün efendimiz MUHAMMEDe salât eyle.

ayışığım
23.07.2008, 14:54
“Bir kimse ezan ve kâmeti dinledikten sonra aşağıdaki duayı okursa kıyamet günü Şefaâtim ona helal olur:
Ey bu tam davetin ve kılınan namazın Rabbı ALLAH’IM, Muhammet’e vesile ve fazilet ihsan eyle ve onu kendisine vaat ettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır.”

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ . كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ ٧٧٨

7- ALLAHım, efendimiz İbrâhîm’e ve onun âl-i’ne salât ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne de salat eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.

ayışığım
23.07.2008, 14:55
“Her kim yazdığı kitapta bana salâvat okursa; o kitapta salâvatlı ismim kaldığı süre, Melekler onu yazana salâvat okur.”

اَللّٰهُمَّ باَرِكْ عَلٰي سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ كَماَ باَرَكْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ ٧٨٨

8- ALLAHım, efendimiz İbrâhîm’e ve onun âl-i’ne bereket ihsan ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne de bereket ihsan eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.

ayışığım
23.07.2008, 14:56
Ebû Süleyman Dârâniden:
“Bir kimse ALLAH-ü Teâlâ’dan bir hacet dileyeceği zaman; Resulüllah s.a.v. Efendimiz üzerine çokça salâvat getirsin.Bundan sonra hacetini ALLAH-ü Teâlâ’ya arz etsin. Duanın sonunu da, yine Resulüllah s.a.v. Efendimize salâvat okuyarak tamamlasın.
ALLAH-ü Teâlâ, iki salâvatı kabul buyurur. ALLAH-ü Teâlâ çok kerem şanlıdır; iki makbul salâvatın arasında makbul olmayan şey bırakmaz.”

اَللّٰهُمَّ وَ تَرَحَّمْ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ . كَماَ تَرَحَّمْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ ٧٩٨

9- ALLAHım, efendimiz İbrâhîm’e ve onun âl-i’ne merhamet ettiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne de merhamet eyle. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.

ayışığım
23.07.2008, 14:57
Resulüllah s.a.v. Efendimizin şöyle buyurduğu rivâyet edildi:
“Bir kimse bana, Cuma günü yüz kere salâvat okursa.... onun seksen senelik hatası bağışlanır.”

اَللّٰهُمَّ وَ تَحَنَّنْ عَلٰى سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِ ناَ مُحَمَّدٍ . كَماَ تَحَنَّنْتَ عَلٰى سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ وَ عَلٰى اٰلِ سَيِّدِناَ اِبْرٰه۪يمَ إِنَّكَ حَم۪يدٌ مَج۪يدٌ ٧١٠٨

10- ALLAHım, efendimiz İbrâhîm’e ve onun âl-i’ne şefkat gösterdiğin gibi, Efendimiz MUHAMMED’e ve onun âl-i’ne de şefkat göster. Şüphesiz sen methedilmeye layık azâmet ve şeref sâhibisin.