Orijinalini görmek için tıklayınız : ateistlerin islama bakışları ve ALLAH (C.C.)
Her Müslüman için Allah'ı simgeleyen bir model vardır.
O model herşey olabilir. Müphemdir.. Belirli değildir.
İnsanın düşünsel boyutu Tanrısaldır..karanlıktan NUR,una davet vardır..Kemalatı İlahi denilen şey bu gezegende İNSAN bedeninden izlenebilir..vücudlar sıfat ise o vücudlardan bakıp gören ZAT,tır..ZAT,sız sıfatlar durağandır..Tanrı sizin HAYAL ettiğiniz gibi bu gezegendeki oyunun dışında değildir..Göklerde falan sarayıda yoktur..
Bir çok Müslüman bu görüşe karşı durur..fakat,Müminin gönlündedir,der.. http://forum.ateizm.org/style_emoticons/default/smile.gif
Fiillerin ve o fiillerin işlendiği sıfatların hareket etmesi için ZAT ile birlikteliği ŞARTTIR..işleyen bu dünyada,da bu şeriattır..Mushafta sözü geçen Allahın şeriatı bu dur..fakat anlayacak İNSAN lazım..
Tek bir fotoğraf karesinden farksız ve durağan olurdu dünya..şayet ZAT, fiillerden ve sıfatlardan ayrı olsa..bu görüşü ve Felsefeyi kabullenip hazmedebilmek sadece ilimle değil aynı ölçüde deneyimleme ve HAL ile anlaşılabilir..tabii birazda CESUR olmak gerekir..kolaymı her AN Allah ile birlikte olabilmek..koy göklerde bir yere..affına sığın,her türlü herzeyi ye.. http://forum.ateizm.org/style_emoticons/default/biggrin.gif nasılsa daha vakit var huzuruna gitmeye..sanki burada değil Huzurunda.. http://forum.ateizm.org/style_emoticons/default/biggrin.gif
Anlatılan,anlaşılması gereken İNSAN,dır..bunun dışındaki her şey EFSANE olur..Örneğin El Şafii..nasıl..insandan..doktor,eczacı....gibi..
Eeeeeeee dayi..kainatı var eden Allah ne olacak..biz onu tartışıyoruz..her şeyi Var eden,den söz ediyoruz..evet..''O''ndan ancak SÖZ edebiliriz..MUTLAK doğru değildir ettiğimiz sözlerimiz..fakat İnsanda olan şifreleri çözmeye başladıkmı AN,ın Doğrusuna yaklaştığımızı anlarız..
Mushafı okumuş,anlamayıp ATE olmuş bir insana yazdığımız bir cevap..kimbilir belki istifade edecek bir şeyler bulunur içerisinde genç kardeşlerimize..:flowers:
Büyüklerimin affına sığınırım..:flowers:
HU..
DJ MESNEVI
26.05.2007, 21:53
"Tanrı" Kelamını Kullanmanızı Cahilliginize veriyorum..
Esma'ül Husna isimleri Arasında Rastlayamadım bu kelama..
Yoksa biz Yaratıcıya Lakap'mı Takıyoruz..? yada Takıcak Kadar yoldanmı cıktık..
senin anlicagin dayicim tanrı kelamini görünce bıraktım okumayı..
allah ıslah etsin bizi toplum olarak..
Mesnevi..:flowers:
Okusanda bir şey anlaşılacak gibi değil zaten..iyiki okumamışsınız:)
HU..
Tek bir fotoğraf karesinden farksız ve durağan olurdu dünya..şayet ZAT, fiillerden ve sıfatlardan ayrı olsa..bu görüşü ve Felsefeyi kabullenip hazmedebilmek sadece ilimle değil aynı ölçüde deneyimleme ve HAL ile anlaşılabilir
her şeyi Var eden,den söz ediyoruz..evet..''O''ndan ancak SÖZ edebiliriz..MUTLAK doğru değildir ettiğimiz sözlerimiz..fakat İnsanda olan şifreleri çözmeye başladıkmı AN,ın Doğrusuna yaklaştığımızı anlarız..
Analamak için dikkatli okumak gerek.
Allah razı olsun
ankakusu
26.05.2007, 22:26
Dayım HU
Benlerle anlamak zor be dayım:D ADAM ın kafası karışıyor.
gönül kuşu
26.05.2007, 22:32
Her Müslüman için Allah'ı simgeleyen bir model vardır.
O model herşey olabilir. Müphemdir.. Belirli değildir.
İnsanın düşünsel boyutu Tanrısaldır..karanlıktan NUR,una davet vardır..Kemalatı İlahi denilen şey bu gezegende İNSAN bedeninden izlenebilir..vücudlar sıfat ise o vücudlardan bakıp gören ZAT,tır..ZAT,sız sıfatlar durağandır..Tanrı sizin HAYAL ettiğiniz gibi bu gezegendeki oyunun dışında değildir..Göklerde falan sarayıda yoktur..
Bir çok Müslüman bu görüşe karşı durur..fakat,Müminin gönlündedir,der.. http://forum.ateizm.org/style_emoticons/default/smile.gif
Fiillerin ve o fiillerin işlendiği sıfatların hareket etmesi için ZAT ile birlikteliği ŞARTTIR..işleyen bu dünyada,da bu şeriattır..Mushafta sözü geçen Allahın şeriatı bu dur..fakat anlayacak İNSAN lazım..
Tek bir fotoğraf karesinden farksız ve durağan olurdu dünya..şayet ZAT, fiillerden ve sıfatlardan ayrı olsa..bu görüşü ve Felsefeyi kabullenip hazmedebilmek sadece ilimle değil aynı ölçüde deneyimleme ve HAL ile anlaşılabilir..tabii birazda CESUR olmak gerekir..kolaymı her AN Allah ile birlikte olabilmek..koy göklerde bir yere..affına sığın,her türlü herzeyi ye.. http://forum.ateizm.org/style_emoticons/default/biggrin.gif nasılsa daha vakit var huzuruna gitmeye..sanki burada değil Huzurunda.. http://forum.ateizm.org/style_emoticons/default/biggrin.gif
Anlatılan,anlaşılması gereken İNSAN,dır..bunun dışındaki her şey EFSANE olur..Örneğin El Şafii..nasıl..insandan..doktor,eczacı....gibi..
Eeeeeeee dayi..kainatı var eden Allah ne olacak..biz onu tartışıyoruz..her şeyi Var eden,den söz ediyoruz..evet..''O''ndan ancak SÖZ edebiliriz..MUTLAK doğru değildir ettiğimiz sözlerimiz..fakat İnsanda olan şifreleri çözmeye başladıkmı AN,ın Doğrusuna yaklaştığımızı anlarız..
Mushafı okumuş,anlamayıp ATE olmuş bir insana yazdığımız bir cevap..kimbilir belki istifade edecek bir şeyler bulunur içerisinde genç kardeşlerimize..:flowers:
Büyüklerimin affına sığınırım..:flowers:
HU..
dayı gönlüne sağlık
zat makamını fena filla makamlarının
üst merkezi olduğunu hissettirdin çok sağol huuuu
:flowers::flowers::flowers:
Sabr-el-Hayat
26.05.2007, 22:43
"Tanrı" Kelamını Kullanmanızı Cahilliginize veriyorum..
Esma'ül Husna isimleri Arasında Rastlayamadım bu kelama..
Yoksa biz Yaratıcıya Lakap'mı Takıyoruz..? yada Takıcak Kadar yoldanmı cıktık..
senin anlicagin dayicim tanrı kelamini görünce bıraktım okumayı..
allah ıslah etsin bizi toplum olarak..
Tanri kelimesinden haric, önce bir basliga bakin siz...
Allah'ı simgeleyen bir model vardır.
Allah mekandan, zamandan, cismiyetten, modellikten münezzeh dir!
Bu model de neyin nesi oluyor?
tövbe estagfirullah el azim...
bilmeden, istemeyerek nece günah isliyoruz Allah C.C. bilir, cümlemizi hayir konusan kullarindan eylesin insallah, amin.
...
DJ MESNEVI
26.05.2007, 22:57
Evet o kısım bnimde aklıma takıldı..
nerden cıktı Yahu Model Kısmı..
Harun (a.s.) ' a emanet edilen ümmet'de bir model ugruna harab edilmisti unutmayalim ;)
Tanri kelimesinden haric, önce bir basliga bakin siz...
Allah'ı simgeleyen bir model vardır.
Allah mekandan, zamandan, cismiyetten, modellikten münezzeh dir!
Bu model de neyin nesi oluyor?
tövbe estagfirullah el azim...
bilmeden, istemeyerek nece günah isliyoruz Allah C.C. bilir, cümlemizi hayir konusan kullarindan eylesin insallah, amin.
...
Arkadaşımız biraz mecazi anlam kullanmış sadece,Allahın ayetlerinin tecellisini kasdetmek istemiş olabilir diyorum.Önemli olan arkadaşın niyeti ,Hangi niyetle ve neyi kasdederek yazdığı.Bunu anlamak için yazıyı bütüncül olarak anlamaya çalışmak gerekiyor.Hallacı mansur da yanlış anlaşılmıştı.:)
gönül kuşu
26.05.2007, 23:04
TEVHİDİ EFFALDE ... GÖRÜŞÜNÜ
TEVHİDİ SIFATTA ... AZALARINI
TEVHİDİ ZATINDA ... VUCUDUNU
BİR EDEBİLDİĞİMİZDE BİZLERE BİR BAŞKA GÖRÜKÜR YARATAN Huuuuu
Sultan ana :flowers:..Amin..
Bir ATEİST,yani Allah (C.C) tanımaz..başlığı açan..:D..ve başka bir Forumda..:)
dayi,da taşıdı buraya..:flowers:
Yokmu hepimizin kafasında bir Allahc.c mevhumu..ve hepside farklı farklı değilmi..yani bunu soruyor ATE..diyorki bir tek model yok..her Müslümanın kafasının içindeki Allahc(c.c)başka başka..bizde anlattık anlar belki diye..neden farklı oluyor diye..
Tartışmalar o zeminlerde hep bu minval üzere gider..inananlarda,inanmayanlarda GAYB,da bir Allah(c.c)HAYAL eder..biri inanır..diğeri inanmaz..ve her kes kafasındaki Allah(c.c)modelini anlatmaya çalışır..ortam bu..sadece herkesin aynı görüşte olduğu yerlerde yazmıyoruz..imanlı bir kardeş Allahını anlatıyor..imansız olanıda yok kardeşim diyor..senin dediğin gibi bir Allah(c.c)..bizde yazdık bu yazıyı her iki kesimede..olay budur..tövbe etmekte iyidir ayrıca..:)
HU..
dayı, çoşmuşsun gene,
vallah, yargısız infaz yapıcak arkadaşlar,
yazdıkların 10 numara ama insanlar alışmış
balı etiketli yemeye etiketsiz satma dayım, hu
Arifane Abi:)
Adam etiketi gördümü kafasını çeviriyor..zaten ATE..önce yesin Balı..hoşuna gitsin..bir daha istesin..aşı tutsun..sonra gösterirler elbet etiketide..:D
HU..
Bal hakiki bal ise tadını alan vazgeçemez elbet.
BAL,Hakikat Bal,ı..:flowers:nefsinden ARInmış olan ARI,lar yapar bu Balı..:)
HU..
dayım,
allahın rahmeti arının ağzına düşerse bal olur.
yılanın ağzına düşerse zehir olur.
rahmet birdir iman eden kurtulur
etmeyen nefsaniyeti için kullanırr
dayım,
allahın rahmeti arının ağzına düşerse bal olur.
yılanın ağzına düşerse zehir olur.
rahmet birdir iman eden kurtulur
etmeyen nefsaniyeti için kullanır.
zikrullah
26.05.2007, 23:55
Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?
necip fazıl üstadım ne güzel demiş,ALLAH,nerede,hiç bukadar effal sıfat zat karmaşasına girmeye gerek yok,o bizim gözyaşlarımızda,varlıklar içinde en kutsal insandır,yaradan insanda bir sırdır,göz yaşı insanın en kutsalıdır,gözyaşı aşkı simgeler aşk yaradanı,gözyaşından daha kutsal birşey olamaz,gözyaşı herşey onda saklı bütün sırlar,arş,evren,herşey,yedi gökkatı sekizinci o mübarek aşk için dökülen gözyaşı,ALLAH,için dökülen gözyaşı ona aşıksın sana o lazım yardan uzaksın döktüğün her gözyaşı yaradana bir adım yaklaştırır,ne diyor yunus emre çok ağlattın güldür biraz,neden ağlıyor AŞKTAN,Âşıkların gözyaşı yere düşmez,HAKKA,gider,o bizim göz pınarlarımızda,orda bekliyor indi ilahide yedi gökkatının üstünde,selametle.
muhyiddin ibni arabi nin benzetmesidir bu !
sizin inandıgınız ALLAH ı ayaklarımın altına alır çigrerim !
iamam ı RABBANİ hz lerinin sözü
herkesin ALLAH ı kendine göre oldu
bayram hocamın tabiri
herkesin ALLAHı kendisine göre oldu
kimisi parayı sevdiği kadar ALLAHı sevmiyor arsayı arabayı sevdiği kadar sevmiyo
zikrullah,
gözyaşı sekrilik (sarhoşlukta) olur ulaşabilmek için
ulaştınmı gözyaşı sıfata iner kelam olur herkesin gönlüne iner.
biri evvelidir biri ahiridir hu...
zikrullah
27.05.2007, 00:10
sarhoşluğun bana göre tanımı şudur,SARHOŞ,SARHOŞ OLDUĞUNU FARKETMEYENDİR,aşılar sarhoş olduklarını farketmezler,biz farkederiz bak sarhoş değilim deriz,ne diyor yunus,senin aşkına dokunan kendini bilmez,ağlayan insanda kendini bilmez sadece ağlar ve rahatlar:)
konuyu daha yeni işledik Dayım :)
inne hu min süleymane ve inne hu bismillahirrahmanirrahim
:flowers:
model İnsandır imanda inkarda İnsanadır..
HU
zikrullah
27.05.2007, 00:23
effal sıfat zat,tarikatların hayli dilinde bununla ilgili kaçtane ayet var söyleyebilirmisiniz,dayanak olarak neyi gösteriyorsunuz,sanki ALLAH ı görmüş gibi konuşmak cesareti nedir,duygusal sözler değil yazdıklarıız benim gibi,sanki görmüşcesine konuşuyorsunuz,ya gördünüz yada bu fikirlerin kaynakları nedir?
effal sıfat zat,tarikatların hayli dilinde bununla ilgili kaçtane ayet var söyleyebilirmisiniz,dayanak olarak neyi gösteriyorsunuz,sanki ALLAH ı görmüş gibi konuşmak cesareti nedir,duygusal sözler değil yazdıklarıız benim gibi,sanki görmüşcesine konuşuyorsunuz,ya gördünüz yada bu fikirlerin kaynakları nedir?
zikrullah
kim bildi efalini
ol bildi sıfatını
anda gördü zatını
sen seni bil sen seni
görünen sıfatındır
anı gören zatındır
gayrı ne hacetindir
sen seni bil sen seni
hacıbayramı veli hazretleri :) Kurandan bir ayetmidir.. biz yaş kuru herşeyi apaçık bir kitapda topladık... hacı bayramı veli de bu kitapdan bir ayetmidir.. belkide kuranın tamamını cem etmişdir.. kim bilir..
Dersine iyi çalış:flowers:..gelecekmisin bu hafta..:flowers:..hava yolu ile:D..Süleymanın SARAYINA
HU..
tevhidi efal la faile illahu,
tevhidi sıfat la mevsufe illa hu,
tevhidi zat la mevcude illallah,
zikrullah, bir daha efal, sıfat, zat,nedir derken dikkatli ol,
üsteki yazı ne olduklarını anlatıyor.
zikrullah
27.05.2007, 00:32
bakın sıfat effal zat bunların mantığını biliyorum ama hallacı masur gibi enel hak deme cesareti nerden geliyor ben bunu cidden merak ediyorum?
Dersine iyi çalış:flowers:..gelecekmisin bu hafta..:flowers:..hava yolu ile:D..Süleymanın SARAYINA
HU..
:D daha var havayoluna geçmeye dayım şimdilik karayollarından gelmeye çalışıyoz nasibince.. yemenden yemeye çalışıyoz :D
Görüşürüz nasipse dayım yarın gelmeye niyetlendik inşaAllah :flowers:
bakın sıfat effal zat bunların mantığını biliyorum ama hallacı masur gibi enel hak deme cesareti nerden geliyor ben bunu cidden merak ediyorum?
biz hallacı mansurla aynı çeşmeden su içtik.
[quote=yegen;296185]konuyu daha yeni işledik Dayım :)
inne hu min süleymane ve inne hu bismillahirrahmanirrahim
model İnsandır imanda inkarda İnsanadır
Bütün mesele işlenilen konuları iyi takip etmektir.
Sonra o konuyu ,diğer konularla pekiştirmeye
çalışmaktır. Mesela firavunun imanı sahihmidir ?
diye uzun uzun tartışmalar yapıldı.Sanmıyorumki
iyi bir netice alınsın. Herkeste çıkan neticeden,
payına düşen hisseyi alsın.
Evet firavunda Hz. Musa'nın dininin doğru olduğuna
karar verdi ama.İman edici sözleri fısıldarken.
Sana inandım.Kurtar beni ya Musa. Dedi ama
Musa As. Onu kurtaramayacağını bilemedi.
Ama Saba Melikesi Belkıs Hanım.
Süleymanın imanı ve islamı üzerine olan
ALEMLERİN RABBINA İMAN ETTİM dedi.
İşte aralarındaki fark. Biri Kurtar beni Ya Musa.
Diğeri , Alemlerin rabbına.
Bu gün ikinciye geldi , yazıyoruz.
-Kızım güvenme babam peygamber diye.S.A.V.
Bak Alemlerin Rabbı olan Allah'a sarılmaya.
Bakın konular nasıl birbirine bağlı değilmi.
Firavunun imanı sahih olsa idi.Kurtulurdu.
Ama şunu da söylemeden geçmelelim.
Ölmek onun için kurtuluştu.Öldü kurtuldu.
Gerçek iman sahipleri ,kurtuluşa erenlerdir.
ya gördünüz yada bu fikirlerin kaynakları nedir?
Kaynak......İNSAN-I KAMİL..
Gördüğümüz.....İNSAN-I KAMİL..
Siz ne arıyorsunuz,yada neyi görmekten söz ediyorsunuz Zikrullah kardeş..:flowers:
HU..
Dut_agaci
27.05.2007, 00:41
Allah c.c. razi olsun
Üfürülmüş Ruhlarından (c.c.) taşıyoruz elhamdülillah...
Eşref-i Mahlukatız, halifeyiz vesselam...
ağbi dediğiniz gibi seni öldüren sende dirilir
zikrullah
27.05.2007, 11:33
Kaynak......İNSAN-I KAMİL..
Gördüğümüz.....İNSAN-I KAMİL..
her mürşidim diyen insanı kamil değildir,insanı kamili neye göre anlıyorsunuz,bir şurda hem fikiriz,insana ruh üflendiğine onun tekamül ettiğine ama,işta o herşeyi zatından yarattı,vahdetivücud adı altında sunuluyor aslında panteizm dir bu ama müslüman deyince vahdetivücut oluyor,6 yaşında kıza tecavüz edip öldürene ALLAH ın tecellisi demek,bir çok ayet varken ben hayırlara vesileyim,sizin başınıza gelen kötü şeyler nefsinizden iyi şeyler ALLAH tan ve benzeri bir çok ayet varken herkese ALLAH ın tecellisi gözüyle baklmak nekadar islama uygundur yani bunu panteistler yapınca kafir oluyorlar biz yapınca hakikat ehli müslüman bu neiştir?:)
Zikrullah..:)
Abilerine sor bakalım kardeşim..Allah,tan (c.c)gayrı bir şey varsa adını yazıversinler..Allahtan olmayanlar kimdenmiş deyiversinler sizede,sizde bize yazarsınız..:flowers:
Zikrullah..sen kendi karanlığından Kendi NUR,una yürüyorsun güzel kardeşim..kendi Cehaletinden Kendi aydınlığına..yani her şey....Kendinden Kendine..anlatmak istediğimiz bu..fakat sizin kayıtlarınız,ve zihninizdeki kelepçeniz bunu anlamakta engel teşkil ediyor..kurtul kayıtlarından..:)
ADAM..bir yüzü RAHMAN..bir yüzü ŞEYTAN..iki yüzlü yani:D..hangi yüzü baskın duygularla tekamül etti ise o dur görünen..yani Rahman,yada Şeytan..:)
Tüm bunları Varlığından Var edende ALLAH(c.c)HU..
Kitab ilminden pek anlamaz dayı..panteizm,Ateizm,Vahdeti Vücud..şu bu..okudu..fakat unuttu gitti:)
Her mürşid İnsanı Kamil değildir..YA NEDİR..........?
dayının Mürşidi İnsan_ı Kamildir..her saliğin Mürşidide kendisi için böyle olmalıdır..:)
HU..
zikrullah
27.05.2007, 12:23
neyse dayi boşver,:),doğrusunu ALLAH bilir,ALLAH tan gayrı bir isim yazayım hemen,benim etkemik olan bedenim:)
Putlarımızdan, rablarımızdan kurtulalım inşallah.
neyse dayi boşver,:),doğrusunu ALLAH bilir,ALLAH tan gayrı bir isim yazayım hemen,benim etkemik olan bedenim:)
Bir yere gelince anlayacaksınki, O da ondan gayrı değilmiş.
Ama o yere gelene kadar devam.
zikrullah
28.05.2007, 16:43
ben kendi adıma ateistleri yadırgamıyorum adamlar haklı,ancak şu var ki,yoksun oldukları tek şey islm alemindeki yaygın bir hastalık olan idrak eksikliği,çünkü adam gidiyor diyorki imam ,imamcım resul geliyormu hayır,kuran değiştimi hayır nerden biliyorsun kuranda yzıyor,neden yaratıldık iibadet için,peki ALLAH ın ihtiyacımı var ibadete ,hoca sessiz..,peki hocam ALLAH neden islam alemini resulsüz bıraakıyor bize neden gelmiyor,bize sorgusuz sualsiz inanmamızı istiyor,adaletsizlik değilmi,yok inancaksın bunu sorgusu olmaz,hoca efendi ozaman gideyim,hristiyan olayım son peygamberi reddedeyim,ama son peygamber geldi,hoca sorgusuz olacan demedinmi sorgulamadan daldım direk hristiyanlığa,hoca sen iman ettinmi ettim,yani gördün,hoca son derece şaşkın nasıl yani,inanmamkla iman etmek farklıdır,birinde inanırsın,birinde artık gerçekleri görüp iman etmişsindir,neden yaradan bizi bu dünyada hacı hoca eline bıraktı onlarda insan yanılabilirler,peki hoca islam alemi daha KURAN ı yalnış anlıyorsa her kafadan bir ses çıkıyorsa daha siz KURAN konusunda birbirinize düşmüşsünüz neye göre inanıcam ,neden böyle yaptı ALLAH,neden bize gerçekleri göstermiyor hocada tık yok...
ALLAHA ULAŞMAYI DİLEYENİN KALBİNE İİMAN YAZILIR O ARTIK ASLA ŞÜPHE ETMEZ BU HAKTAN GELEN BİR NİMETTİR,ÇOK ŞÜKÜR ALEMLERİN RABBİNE.
ben kendi adıma ateistleri yadırgamıyorum adamlar haklı,ancak şu var ki,yoksun oldukları tek şey islm alemindeki yaygın bir hastalık olan idrak eksikliği,çünkü adam gidiyor diyorki imam ,imamcım resul geliyormu hayır,kuran değiştimi hayır nerden biliyorsun kuranda yzıyor,neden yaratıldık iibadet için,peki ALLAH ın ihtiyacımı var ibadete ,hoca sessiz..,peki hocam ALLAH neden islam alemini resulsüz bıraakıyor bize neden gelmiyor,bize sorgusuz sualsiz inanmamızı istiyor,adaletsizlik değilmi,yok inancaksın bunu sorgusu olmaz,hoca efendi ozaman gideyim,hristiyan olayım son peygamberi reddedeyim,ama son peygamber geldi,hoca sorgusuz olacan demedinmi sorgulamadan daldım direk hristiyanlığa,hoca sen iman ettinmi ettim,yani gördün,hoca son derece şaşkın nasıl yani,inanmamkla iman etmek farklıdır,birinde inanırsın,birinde artık gerçekleri görüp iman etmişsindir,neden yaradan bizi bu dünyada hacı hoca eline bıraktı onlarda insan yanılabilirler,peki hoca islam alemi daha KURAN ı yalnış anlıyorsa her kafadan bir ses çıkıyorsa daha siz KURAN konusunda birbirinize düşmüşsünüz neye göre inanıcam ,neden böyle yaptı ALLAH,neden bize gerçekleri göstermiyor hocada tık yok...
ALLAHA ULAŞMAYI DİLEYENİN KALBİNE İİMAN YAZILIR O ARTIK ASLA ŞÜPHE ETMEZ BU HAKTAN GELEN BİR NİMETTİR,ÇOK ŞÜKÜR ALEMLERİN RABBİNE.
bu inancın biliyon mu neye benziyor allah bize insan yerine melek gönderseydiya diyen muşriklerin inancına benziyor aslında inanç aynı
biz senin o ***** yoğurlu iskenderini tanımıyoruz bizim resulumuz resulullah ve onden önceki resullerdir muminler dualarında bizler resuller arasında ayırım yapmayız diye dua ederler senin o meymenetsiz iskenderin olsa olsa şeytanın habercisi olur ondan bir cacık olmaz.
zikrullah
28.05.2007, 17:01
abi sen cevap vermek zorundamısın ,hemen kılıcı çekiyorsun,ya ben fikrimi yazamayackmıyım senin yüzünden neden hakaret ediyorsun kendini küçültüyorsun,ya kardeşim eğer ben adnan oktarın öğrencileriyle tanışmasaydımKURANA inanmazdım budist olurdum,çünkü zahir bakınca odaha mantıklı ama bize gösterdiler çok şükür.
zikrullah
28.05.2007, 17:03
ayrıca ateistlerin peygamber efendimizi direk kabul etmesini beklemeyin adamlar bence gayet haklı onlar zahir olarak bakıp reddiyorlar onların sorduğu sorulara en iyi cevap gerçek hakikat ehlindedir,busana bir nasihatım olsun ilerde anlarsın :flowers:istersen ateizm orga gir bak cevap bile veremezssin adamlara çünkü zahir biliyorsun hakikatide ALLAH öğretir.
Bir yere gelince anlayacaksınki, O da ondan gayrı değilmiş.
Ama o yere gelene kadar devam.
BU ifadelerden ben hulul inancindan bahsettiginizi anliyorum, oysa ki ehli sünnet vel cemaat Allah'in mekansiz olduguna inanir.
Sizin itikatta ve amelde mezhebiniz nedir?
:dik:
konu hakkında daha yumuşak olmanız gerekmez mi ?
birbirimize zarar vermeyelim ..
tekrar açıyorum ..
daha dikkat :ltf:
zikrullah
28.05.2007, 19:19
ali bulaç tefsirinden
Kuran-ı Kerim (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx) / NAHL (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx?sID=16) / 125. ayet-i kerime
Ud’u ilâ sebîli rabbike bil hikmeti vel mev’ızatil haseneti ve câdilhum billetî hiye ahsen(ahsenu), inne rabbeke huve a’lemu bi men dalle an sebîlihî ve huve a’lemu bil muhtedîn(muhtedîne).
Rabbinin yoluna (Allah’a ulaştıran yola, Sıratı Mustakîm’e) hikmetle ve güzel (pozitif dereceler kazandıracak) öğütle davet et. Onlarla en güzel şekilde mücâdele et. Muhakkak ki senin Rabbin, O’nun yolundan (Sıratı Mustakîm’den) sapanları (dalâlete düşenleri) ve hidayete erenleri bilir.
[/URL]</I>
[URL="http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx"]Kuran-ı Kerim (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx?sID=10&aID=7) / İSRA (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx?sID=17) / 53. ayet-i kerime Ve kul li ibâdî yekûlûlletî hiye ahsen(ahsenu), inneş şeytâne yenzegu beynehum, inneş şeytâne kâne lil insâni aduvven mubînâ(mubînen).
Ve kullarıma de ki: “En güzeli (sözü) söylesinler!” Muhakkak ki şeytan, onların aralarını bozar (fesat çıkarır). Muhakkak ki o, insana apaçık düşmandır.
Kuran-ı Kerim (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx) / TAHA (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx?sID=20) / 44. ayet-i kerime Fe kûlâ lehu kavlen leyyinen leallehu yetezekkeru ev yahşâ.
O zaman ona, yumuşak söz söyleyin. Böylece o, tezekkür eder (anlar) veya huşû duyar.
29/ANKEBUT-46 (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx?sID=29&aID=46) Ve lâ tucâdilû ehlel kitâbi illâ billetî hiye ahsenu illellezîne zalemû minhum ve kûlû âmennâ billezî unzile ileynâ ve unzile ileykum ve ilâhunâ ve ilâhukum vâhıdun ve nahnu lehu muslimûn(muslimûne).
Ve kitap ehli ile onlardan zulmedenler hariç, en güzel olandan başka bir şekilde mücâdele etmeyin. Ve “Biz, bize indirilene ve size indirilene îmân ettik. Bizim İlâhımız ve sizin İlâhınız birdir (aynıdır). Ve biz, O’na teslim olanlarız.” deyin.
:dik:
kullandığımız kelimelere biraz daha özen!!!
zikrullah
28.05.2007, 19:22
ayetin doğru meali vetefsiri söyledir eğer böyle olmasa yukardakiyle çelişirdi değilmi,??
Kuran-ı Kerim (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx) / BAKARA (http://www.kurantefsiri.com/hidayet.aspx?sID=2) / 171. ayet-i kerime
Ve meselullezîne keferû ke meselillezî yen’ıku bi mâ lâ yesmeû illâ duâen ve nidââ(nidâen), summun bukmun umyun fe hum lâ ya’kılûn(ya’kılûne).
O inkâr edenlerin (kâfirlerin) hali, haykırması sebebiyle bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyen (anlamayan) kimsenin durumu gibidir. (Onlar) sağır, dilsiz ve kördürler. Bu yüzden onlar akıl edemezler (idrak edemezler).
6- Ey Muhammed, eğer onlar bu yeni mesaja (Kur'ana) inanmazlarsa, arkalarından duyacağın üzüntü sebebi ile neredeyse kendini mahvedeceksin.
7- Biz dünyadaki her şeyi yeryüzünün süsü yaptık. Amacımız, insanları sınavdan geçirerek hangilerinin daha iyi işler yapacaklarını görmektir. kehf
48- "Biz peygamberleri müjdeleyici ve uyarıcı olarak göndeririz. Kim iman eder ve kendini İslah ederse onlar için korku söz konusu değildir, onlar hiç üzülmezler de. "
49- "Ayetlerimizi yalanlayanlar ise fasıklıklarından, yoldan çıkmalarından ötürü azaba çarpılırlar. " enam
50- "De ki; "Ben size Allah'ın hazineleri elimin altındadır" demiyorum. Size meleğim de demiyorum. Sadece bana indirilen vahye uyuyorum. Hiç kör ile gören bir olur mu? Düşünmüyor musunuz?" enam
51- Rabblerin huzurunda toplanacaklarından korkanları Kur'an aracılığı ile uyar. Onlar için Allah dışında bir dost ya da aracı yoktur. Ola ki, günahlardan sakınırlar.
52- Sırf Rabblerinin rızasını dileyerek sabah, akşam O'na yalvaranları yanından kovma, onların hesabından sana ve senin hesabından onlara bir şey düşmez ki, bu yüzden onları kovarak zalimlerden olasın.
53- Kendini beğenmişler "Allah'ın aramızdan seçerek lütfuna lâyık gördükleri bunlar mıdır?" desinler diye biz onları işte böylece sınavdan geçirdik. Allah şükredenleri herkesten iyi bilen değil mi?
54- Ayetlerimize inananlar sana gelince onlara de ki: ' `Selâm size, Rabbiniz merhametliliği üzerine görev yazdı, buna göre içinizden kim bilmeyerek bir kötülük işler de arkasında tevbe edip kendini ıslâh ederse, hiç kuşkusuz, Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir. "
55- Günahkârların yolu açıkça belli olsun diye ayetlerimizi, işte böyle, ayrıntılı biçimde anlatıyoruz. enam
:dik: fırsaft tebliğ böyle yapılmaz.. !!! ikinci uyarı idi..!!
gerekli uyarılar son bulmuştur.
konuyu açıyoruz. fakat bir müslümana nasıl yakışıyorsa ona göre hareket edelim lütfen..
aşağılayarak yada rencide ederek bir sonuca varılmaz.
dikkat edeceğinizi umuyoruz.
izmirli35
04.06.2007, 06:17
BU ifadelerden ben hulul inancindan bahsettiginizi anliyorum, oysa ki ehli sünnet vel cemaat Allah'in mekansiz olduguna inanir.
Sizin itikatta ve amelde mezhebiniz nedir?
müsade varsa ben cevap vereyim:flowers:
mesleğimiz mesleki resul
tarikatımız tarikatı muhammediye
zikrimiz evliya ve enbiya zikri
elden ele dilden dile gönülden gönüle hal ve tün sıraten MELAMİYİZ....
bırakında nerden gelip nereye gittiğimizi öğrenelim :flowers:
hu...
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.