Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Karşıtlarına Sorular
CultureClub
08.08.2006, 11:50
Buyrun;biraz da biz soralım;
Çok basit bazı sorular bile evrimi reddetmenin mantık ve sağduyuya değil, şartlanmaya dayalı bir eylem olduğunu göstermeye yeter..
1) Diyelim ki bir antropolog grubuyla birlikte bir kazıya katılıyorsunuz. Dağın başında biryerlerde, bir mağaranın içinde birtakım iskeletler buluyorsunuz. Fakat iskeletler insan iskeletine tam benzemiyor. Daha bir maymunumsu. Aynı zamanda da iskeletlerin yanında taştan delici ve kesici aletler ve ateş kalıntısı buluyorsunuz.
Bu durumda ne düşünürsünüz?
a) Allah insan iskeletlerini zaman içinde deforme ediyor, daha bir maymuna benzetiyor
Birileri bütün antropoloji kazı sitelerine dadanıp, bilim adamlarıyla oyun oynamak için iskeletlerin yanına, daha kazı yapılmadan delici ve kesici aletler yerleştiriyor.
c) Böyle şeyler bulunduğunu bilmiyordum
d) İnsan daha ilkel türlerden evrimleşmiştir
2) Evinize böcekler dadanıyor ve gidip bir böcek ilacı alıyorsunuz. İlk seferinde ilaç işe yarıyor. Çoğu böceği öldürüyor. Görünürde böcek kalmıyor. Fakat zaman içinde evde tekrar aynı böceklerden türüyor. Tekrar gidip aynı ilacı alıyorsunuz, ama bu sefer ilacın geçen seferki kadar etkili olmadığını görüyorsunuz. Gidip başka marka bir ilaç alıp onu denemek zounda kalıyorsunuz.
Bu durumda aşağıdakilerden hangisini düşünürsünüz?
a) Allah'ın bana garezi var, başıma ilaca dayanıklı böcekler sarıyor.
Bu ilaç güçsüz, işe yaramıyor. İlk seferinde böcekler eceliyle ölmüş olmalı.
c) Böcekler nefeslerini tutmayı öğrendiler herhalde.
d) Canlıların çevre koşullarına daha dayanıklı olanlarının hayatta kalip, diğerlerinin öldüğü ve bu yolla hayatta kalan canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişiklikler meydana geldiği doğrudur.
3) Elinizdeki deney farelerinin kafesi yanlışlıkla açılıyor ve 6 tane beyaz, 6 tane siyah fare dışarı kaçarak binanın yanındaki tarlaya gizleniyor. Zamanla ürüyorlar ve tarlayı bir sürü beyaz ve siyah fare sarıyor. Farelerden bıkan tarla sahibi, savaşmak için tarlaya farelerle beslenen hayvanlar getiriyor (kedi, baykuş, vs). Aradan zaman geçiyor ve farelerin sayısı azalıyor. Fakat öyle ki, beyaz renkli fare kalmıyor tarlada. Kalan az sayıdaki farelerin hepsi siyah renkli.
Bu durumda nasıl yorum yaparsınız?
a) Hayvanlar beyaz renkli farelerin tadını daha çok sevmiş olmalı.
Beyaz fareler daha ***** olduğu için kaçamayıp yakalanmış olmalılar.
c) Allah siyah fareleri daha çok seviyor.
d) Tarlanın zemini koyu renk toprak olduğu için beyaz fareler daha kolay göze batıyor ve avlanan hayvanlar onları daha kolay avlıyor. Dolayısıyla, çevre koşulları, doğal seçilim prensibi yüzünden canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişikliklere sebep olur.
4) Çocuğunuz size neden coğu hayvanın bir başının ve dört ayağının olduğunu soruyor. Siz de böyle olmayan hayvanlar da olduğunu söylüyor ve örnekler veriyorsunuz (yılan, balık, vs). Sonra düşünüp bir farkediyorsunuz ki, karada yaşayan omurgalı hayvanların coğunun vücut yapısı aynı forma uyuyor. Bir baş, bir gövde ve 4 uzuv. Bunu çocuğunuz da farkediyor ve nedenini soruyor.
Nasıl cevap verirsiniz?
a) Allah'ın yaratıcılığı kıttır oğlum. Aklına başka vücut biçimi gelmemiş.
Bu vücut şeklini çok sevmiş olmalı Allah. Bu şeklin onun için özel bir anlamı olmalı.
c) Daha başka nasıl olacak ki?
d) Bütün omurgalı hayvanlar bu iskelet formuna sahip bir ortak atadan türemiş olmalı.
5) Üniversitede biyolojiyi kazanıyor ve okumaya başlıyorsunuz. Zoolojiyi seçiyorsunuz ve zaman içinde ödevlerinizi hazırlarken üniversitenin kütüphanesinde, zooloji kitaplarında kaydedilmiş milyonlarca canlı isimlerini, latince adlarını ve iskelet yapılarını,vs. ödevleriniz gereği inceleyip görmek zorunda kalıyorsunuz. Öğreniyorsunuz ki, binlerce ara türe dair fosiller bulunmuş. (Dinazor ve kuş arası canlılar, hem balinaya, hem ayıya benzeyen canlılar, vs).
Bunları nasıl yorumlarsınız?
a) Adi evrimciler, bütün üniversiteleri sarmışlar. Bütün kitapları bu yalanlarla doldurmuşlar.
Bilim adamlarının işi yokmuş, son 150 yıldır, fosilleri ve canlı türlerini sınıflandırırken, sırf yaratılışçılara uyuzluk olsun diye 10 binlerce sayfa uydurma bilgi koymuşlar literatürlere.
c) Allah bu. Yapar yapar. Allah yari dinozor, yari kus bir yaratik yapip, sonar bunun soyunu tukettiyse, bunu sorgulamak bizim haddimize mi?
d) Yoksa bu evrim doğru mu yahu?
6) Reagan döneminde Amerika'da yaratılışçılığı ders kitaplarına almak üzere hukuki savaş açan hristiyan cephenin çabalarıyla ve o konuda ABD'de o dönemde yapılan tartışmalarla ilgili bir yazı okuyorsunuz gazetede. O tartışmaya noktasını vuran olayın, Amerikan Bilimler Akademisinin (NAS) konunun uzmanı, tümü nobel ödüllü bilim adamlarının bir araya gelerek ortak çıkarttıkları bir bildiride (mahkemede bilirkişi raporu olarak da kabul edilmiş bir kitapçık bu), evrimi savunduklarını, konuda uzman bilim adamlarının bu konuda bir şüphelerinin bulunmadığını ve yaratılışçılığın bilimsel bir teori olmadığı için ders kitaplarına konulmamasi gerektiğini söylediklerini öğreniyorsunuz. Mahkemenin de bunun sonucunda hristiyan cephenin sözkonusu talebini reddettiğini öğreniyorsunuz.
Bu bilgiyi nasıl yorumlarsınız?
a) Gavur memleketi bu, olur böyle şeyler.
Bilim adamlarının üniversitelerde beyni yıkanıyor.
c) Nobel ödülünü sadece dinsizlere veriyorlar.
d) Demek ki konunun asıl uzmanlarının evrimden şüphesi yok.
Yazı alıntıdır.
"haTTat"
08.08.2006, 12:33
Cevap istiyorsanız veriyorum:
1) Dediğiniz şekilde kaç iskelet bulunmuş önce bunu bir açıklar mısınız? Zira böyle bulunan piltdown fosili tam da bahsettiğiniz gibi ama bir farkla.. O da şu fosil fake, yani sahte.Birkaç bin yıllık bir insan kafatasına yeni ölmüş bir orangutan çenesinin monte edilmesiyle oluşturulmuştu. Bulunan kesici aletler de sonradan yapılarak oraya bırakılmışlardı.(Kenneth Oakley, William Le Gros Clark & J. S, "Piltdown", Meydan Larousse, Cilt 10, s. 133. )
Cevap b şıkkı oluyor.
2) d şıkkı yalnız burada garipsenecek bir durum yok ki. Bu zaten canlılarda olan birşey. Yalnız bunu kullanarak canlıların başka tür canlılara dönüştüğünü söylemek saçma olan şey.
3)Bunun yorumunu zaten yapmıştık geçiyorum.
4)Burada başka şıklar da olmalı diye düşünüyorum. Zira canlılardaki benzerlikler (şekil,gen,protein,v.s) aslında onların bir atadan türediğini göstermez zira daha o ilk atanın nasıl oluştuğunu açıklamaktan acizsiniz. Bunlar aslında tek bir üstün varlık olan bir Yaratıcı tarafından yaratıldıklarını gösterir. Yani tabiri caiz ise bir nevi imza diyebilirsiniz. Dinlediğiniz bir şarkının sözlerinden müziğinden kime ait olduğunu çıkarabiliyorsunuz çoğu zaman. Aynen bu da böyledir. Yani her canlı üzerinde bir imzası vardır. Okuyabilene..
5) Bize de gösterseniz şu ara-geçiş formlarını da biz de öğrensek. Zira eğer böyle canlılar varsa bunların fosillerinin daha fazla olmaları gerekir. Hatta ve hatta bunların da türlü şekillerde olmaları gerekir. Düşünün ki bir sürüngenin kuşa evrimleştiğini söylüyorsunuz, bu bir anda olamayacağına göre türlü türlü şekillerde ara-geçiş formlarının olmaları gerekir. Kimi biraz kuşa benzeyen, kimi biraz fazla kuşa benzeyen, kimi de iyice kuşa benzeyen canlılar olmaları gerekir. Gösteriniz bize de şunları..
6)O uzmanlardan birçoğu zamanla yanıldıklarını anladılar ama. Ayrıca o zamana kadar nobel ödülü almış bilim adamları diyorsunuz. Madem ki iş nobel ile bitiyor o zaman söyleyiniz daha sonraki nobel almış kaç tane bilim adamı aynı şeyi savunuyor.
Yazı alıntı değildir..
ah be culture içim içimi yiyor sana cevap verecek zamanım olmuyor diye...
bekle şu işleri bir bitireyim gelip kendi şıklarımla cevaplarını vereceğim...
CultureClub
08.08.2006, 15:06
Birkaç sahtekarlık yapıldığı doğrudur,ama bunları yapanlar bilim adamları değiller.
Fosil bulmak ve çıkarmak kolay bir iş değil,maliyeti de çok fazla.20 kişilik ekibi dünyanın değişik üniversitelerinden kazı yerine getirmek,orada barındırmak,beslemek ,oradaki masrafları karşılamak kolay değil.
Fosiller de armut gibi önünüzde durmuyor.Santim santim kazılarak fırçalarla süpürerek ,incitmeden,kırmadan fosiller çıkarılıyor.
İşte bu nedenle bazı fosilin para getirdiğini öğrenen Afrikalı ve Çinli uyanıklar birkaç defa bilimcilere birkaç uydurma fosil satarak kandırdılar doğru,ama bunların uydurma olduğunu da çıkaran yine bilim adamları.
Değerine göre fosiller onbinlerce dolara satılabiliyor.
Bu birkaç uyanığın yaptığı sahtekarlığı bilim adamları yapmış gibi gösterip 30 yıldır dilinize doladınız.
Piltdown adamı ile yatıp Piltdown adamı ile kalkıp geriye kalan açıklayamadığınız binlerce fosili görmezden geliyorsunuz.Daha doğrusu görmüyorsunuz.
"haTTat"
08.08.2006, 18:31
Lütfedip de gösterin o halde biz de görelim neyin nesiymiş bu fosiller.
Gerçekten merakımdan soruyorum.
Murat Sâki
08.08.2006, 18:36
yani fosiller senin yazılarını destekliyormu yada düşünceni yada fikirlerini öylemi Sayın; CC ben bunu anlıyorum..
CultureClub
08.08.2006, 19:07
Esas kanıtlar zaten fosiller.İngilizcesi olanlar için A'dan Z'ye evrimle ilgili sorulara cevap verilen bilimsel(üniversite destekli) site burda.Bu sadece birisi.
http://www.talkorigins.org/origins/faqs-qa.html
Eliizin altında internet var,google denen bir şey de var.Biraz da siz araştırın bakalım.:) hazıra konmak yok.Biraz uğraşın bulamazsanız yardımcı oluruz.
Bu google amcaya "evolution"yazınca binlerce kaynak bulacaksınız.
Tabi karşınıza çıkan sitelerin sadece üniversite siteleri ve onların desteklediği siteler olması lazım.
Çarpıtılan,yalan yanlış şeylerin yazıldığı HY siteleri değil.
http://www.talkorigins.org/origins/faqs-qa.html
"haTTat"
08.08.2006, 19:11
Bakın bu HY takıntınızı gerçekten anlamadım. HY ci falan değilim yanlış anlamayın ancak gerçekten bi açıklarsanız çok memnun ve mesrur olacağım. Bilimsel olmadığını düşünüyorsanız neden bilimsel olmadığını kaynaklarıyla beraber gösterebilir misiniz? :confused1[1]::confused1[1]:
benim anlamadığım HY sitelerinden neden bu kadar çekiniyorsunuz adam kaynak gösteriyor...
"haTTat"
08.08.2006, 19:16
Taş ve gedik meselesi herhalde :O
CultureClub
08.08.2006, 19:22
Hy den çekinmiyoruz,kimse çekinmiyor.Kaldı ki HY ekibinin tercüme ettikleri Amerika'daki hristiyan yaratılışçıların yazıları,onların hepsi çarpıtmadır.HY bir de islama uydurmak için çarpıtıyor,iki defa-üç defa çarpıtılan yazılarla baş edebilmek zor.
HY ve ekibinin çarpıtma ve yalanlarını burdan okuyabilirisiniz;
edit
onlara göre de sizinkiler çarpıtma kime inanıcaz biz şimdi :)
ben şahsen aklın ve mantığın almadığı bir biçimde kendiliğinden oluşu savunan bir kişiye inanmam...
boğaz köprüsü de maymundur :)
CultureClub
08.08.2006, 19:31
Bilimin bulduklarına çapıtma diyorsanız üniversiteye girmek için uğraşmayacaksınız.
Hatta gücü ele geçirirseniz üniversiteleri kapatacaksınız.
ve ayrıca CC verdiğin linkte peygamber efendimiz in karikatürleri yayınlandığından kendimize açık hakaret kabul ediyoruz... bu sitede verdiğiniz linklerde daha dikkatli olmanızı rica ediyorum...
"haTTat"
08.08.2006, 19:36
Bilim adına anlatılan masalları duyduktan sonra bıraktım fen fakültesini.. Profesör olmuş birisi sorduğum basit soruları bile cevaplayamazken "bilim" diyordu.
Üç beş kişinin tekeline girmiş o çok medhettiğiniz "bilim".
Bilim hayatınızda başarılar..
CultureClub
08.08.2006, 19:50
Veriğim linkte peygamber karikatürü yok,dikkat çarpıtmayalım.
CultureClub
08.08.2006, 19:54
Adam gibi güreşmez sahtekarlık yaparsanız bu siteyi terk ederim.Müslümanlıkta yalan kötü birşey bildiğim kadarıyla yanılıyor muyum yoksa?
Verdiğim hiçbir linkte peygamber karikatürü yok.
CC verdiğin linkteki siteyi bile iyi incelemiyorsun aşağıda bir daha bak... görürsün...
Şu meşhur karikatürler
Bir Danimarka gazetesinde yayımlanan ve İslam dünyasını ayağa kaldıran, birçok ülkede Danimarka mallarının boykot edilmesine neden olan karikatürleri yorumsuz olarak sunuyorum. İşte şu meşhur Muhammed karikatürleri:
CultureClub
08.08.2006, 19:57
nerde?
Güzel ahlak sahibi!kardeşim?
seni özüre devam ediyorum... işte halep işte deve...
neyin sahtekarlığı neyin yalanı... verdiğin link işte bende işte bakıyorum...
.....blogpost.com anasayfanın aşağılarına git... başbakan hakaretlerinin altında...
bu linki ben vermedim diosan o başka
CultureClub
08.08.2006, 20:00
burdaki üç-beş çocuğu kandırabilirsiniz tabi,burası da HY sitesi anlaşıldı.
yalnız HY sitesinden sitesine de fark varmış,bu da anlaşıldı.
Şimdi siz benim bu son mesajımı silerek kendinizi temize çıkartırsınız.
Peki bu gece yatınca rahat uyuyabilecek misiniz?
kardeşim ne hy sitesi senin verdiğin linkten bahsediyorum... anlamıyorsun herhalde...
neden kıvırıyorsun...
bize hakaret var diyorum hayır diyosun öyle bi karikatür yok diyosun...
...... adresini ben mi verdim yukarıda editlediğim kısımda var...
sahtekarlığın kimin yaptığı belli
CultureClub
08.08.2006, 20:05
Evet varmış,karikatürlerin o sitede olduğunu bilmiyordum,verdiğim linki silebilirsiniz.
Eee şimdi bütün bu yazdıklarınızdan dolayı bir özürü hakediyoruz sanırım
müslümanlar olarak...
CultureClub
08.08.2006, 20:10
Sitede peygamber karikatürlerinin olduğunu bilmiyordum,site sahibi ile görüşüp onları kaldırmasını teklif edeceğim,hassasiyeti olan arkadaşlardan özür dilerim.
HY yalanları yazıları da karikatürler sayesinde güme gitti,HY aklandı.
HY yi o kadar yakından takip etmiyorum bizim için kim olduğu önemli değildir ne söylediği önemlidir ve söyledikleri kur'an a ters değilse bizim için sorun yoktur...
zaten yazdığım hiçbirşeyi şimdiye kadar ondan yazmadım ama ondan kaynak kullanmayacağım anlamına gelmez...
ben yazarım sende görüşlerini çürütürsün böyle gider yoksa yok o amerikalıların yalanı diyemezsiniz o zaman da biz de sizin ak sakallı dedenizin yalanı diyip ortadan çıkarız...
sizin uslubunuzu kullanacak herhangi bir arkadaşınızı forumumuza çağırabilirsiniz... yani yalnız kaldım dememeniz için...
buyrun meydan burda biz çekinmeyiz...
"haTTat"
08.08.2006, 20:15
Hy yalanları diyip duruyorsunuz bi tanesini yazın şuraya da diyelim bu adam yalancı diye.
CultureClub
08.08.2006, 20:40
HY yi o kadar yakından takip etmiyorum bizim için kim olduğu önemli değildir ne söylediği önemlidir ve söyledikleri kur'an a ters değilse bizim için sorun yoktur...
zaten yazdığım hiçbirşeyi şimdiye kadar ondan yazmadım ama ondan kaynak kullanmayacağım anlamına gelmez...
ben yazarım sende görüşlerini çürütürsün böyle gider yoksa yok o amerikalıların yalanı diyemezsiniz o zaman da biz de sizin ak sakallı dedenizin yalanı diyip ortadan çıkarız...
sizin uslubunuzu kullanacak herhangi bir arkadaşınızı forumumuza çağırabilirsiniz... yani yalnız kaldım dememeniz için...
buyrun meydan burda biz çekinmeyiz...
Benim uslubumu kullanacak birkaç kişi var,onlar da benim gibi yoğun.Birisi Amerika'da doktora yapıyor,üniversitede ders veriyor.Bizim sitede yazar ve admin'dir.Diğeri de üniversite öğrencisi.Her ikisi de çok yoğun,ayrıca biz birkaç sitede yazıyoruz,o yüzden her tarafa yetişemiyoruz,bir taraftan da işler ve özel hayat.
Bizden yüzlerce malesef yok,var ama kimse bu tür sitelere gelip yazı yazmaz.
Ateist,dinsiz tanışların küfürbaz tutumlarından ben de memnun değilim.
Daha önce yazmıştım benim de inanır ve nur haraketi içinde olan akrabalarım var küfür ve hakareti onaylamıyorum.
bende küfür ve hakareti onaylamadığınızı bildiğim için sizin tipinizden istedim...
peki sizden bi kaç tane clonlasak :)
"haTTat"
08.08.2006, 20:48
bende küfür ve hakareti onaylamadığınızı bildiğim için sizin tipinizden istedim...
peki sizden bi kaç tane clonlasak :)
Bana gelin iki tane fotokopi çekiyim, renki arkalı önlü..
CultureClub
08.08.2006, 21:04
Kardeşim şöyle diyelim.biz bir harekete,cemaate mensup değiliz.Malum cemaatler kendi içinde yardımlaşıyorlar,bizde herkes kendi bacağından asılıyor.Ben şu anda evimde gücüm yettiği için -kimseden,cemaatten destek almadan-evimdeki internet bağlantısı ve lap -top ile yazabiliyorum.ben mühendisim,evrim benim için hobidir,malesef bu konun uzmanları TC devleti üniversitelerinde çalışan öğretim görevlilerinin evine internet bağlatması,bilgisayar alması kolay bir iş değil.
Artı bu konuları yazıp çizen öğretim görevlileri,üniversite hocaları ölüm tehditleri alıyorlar,ne basında ne TV de görünmek istemiyorlar.Sorduğunuz soruların cevapları var,ama cevabı verecek kişilerin can güvenliği yok!
Burda yazıp çizdiklerimiz basit şeyler değil.
:) :) cangüvenliği ha...
ya ne olacak CC ya yaşamışsın ha yaşamamışsın öldükten sonra doğaya karışacaksın gidecek...
bak ölüm dedin aklıma ruh geldi evrime göre ruh varmıdır acaba...
CultureClub
08.08.2006, 21:24
"Daldan dala atlayan yar hop sana yandım" diye bir türkü vardı eskiden,örümcek ağından başladık yılan zehiri ile devam ettik,sonra ,bukalemun gözünden devam ettik sıra ruha geldi.
Yarın da görmeyen ama uçan,bir yere çarpmayan yarasalara geliriz Allah'ın izniyle:O
kul emir
08.08.2006, 21:34
hocam bir kere sorularınızın üslübü hiç hoş değil nasıl size yapılan eleştiriler hoşunuza gitmiyorsa müslümanlarında allah inancı olduğunu unutmayın yok allah fareyi sevmiyor yok Allah insan iskeletlerini zaman içinde deforme ediyor, daha bir maymuna benzetiyor bunlar bence yanlış üslüp lütfen ve sırf bu sorular için ve sizin için o soruları araştıracağım inşallah size kaynakta sunarım
zemahşeri
08.08.2006, 21:52
hy ne yaaaa?
bırakın CultureClub a yüklenmeyin
hem kardeş hani bukalemunun evrimcesi?
bukalemun u hala bekliyorum :)
Buyrun;biraz da biz soralım;
Çok basit bazı sorular bile evrimi reddetmenin mantık ve sağduyuya değil, şartlanmaya dayalı bir eylem olduğunu göstermeye yeter..
1) Diyelim ki bir antropolog grubuyla birlikte bir kazıya katılıyorsunuz. Dağın başında biryerlerde, bir mağaranın içinde birtakım iskeletler buluyorsunuz. Fakat iskeletler insan iskeletine tam benzemiyor. Daha bir maymunumsu. Aynı zamanda da iskeletlerin yanında taştan delici ve kesici aletler ve ateş kalıntısı buluyorsunuz.
Bu durumda ne düşünürsünüz?
a) Allah insan iskeletlerini zaman içinde deforme ediyor, daha bir maymuna benzetiyor
Birileri bütün antropoloji kazı sitelerine dadanıp, bilim adamlarıyla oyun oynamak için iskeletlerin yanına, daha kazı yapılmadan delici ve kesici aletler yerleştiriyor.
c) Böyle şeyler bulunduğunu bilmiyordum
d) İnsan daha ilkel türlerden evrimleşmiştir
2) Evinize böcekler dadanıyor ve gidip bir böcek ilacı alıyorsunuz. İlk seferinde ilaç işe yarıyor. Çoğu böceği öldürüyor. Görünürde böcek kalmıyor. Fakat zaman içinde evde tekrar aynı böceklerden türüyor. Tekrar gidip aynı ilacı alıyorsunuz, ama bu sefer ilacın geçen seferki kadar etkili olmadığını görüyorsunuz. Gidip başka marka bir ilaç alıp onu denemek zounda kalıyorsunuz.
Bu durumda aşağıdakilerden hangisini düşünürsünüz?
a) Allah'ın bana garezi var, başıma ilaca dayanıklı böcekler sarıyor.
Bu ilaç güçsüz, işe yaramıyor. İlk seferinde böcekler eceliyle ölmüş olmalı.
c) Böcekler nefeslerini tutmayı öğrendiler herhalde.
d) Canlıların çevre koşullarına daha dayanıklı olanlarının hayatta kalip, diğerlerinin öldüğü ve bu yolla hayatta kalan canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişiklikler meydana geldiği doğrudur.
3) Elinizdeki deney farelerinin kafesi yanlışlıkla açılıyor ve 6 tane beyaz, 6 tane siyah fare dışarı kaçarak binanın yanındaki tarlaya gizleniyor. Zamanla ürüyorlar ve tarlayı bir sürü beyaz ve siyah fare sarıyor. Farelerden bıkan tarla sahibi, savaşmak için tarlaya farelerle beslenen hayvanlar getiriyor (kedi, baykuş, vs). Aradan zaman geçiyor ve farelerin sayısı azalıyor. Fakat öyle ki, beyaz renkli fare kalmıyor tarlada. Kalan az sayıdaki farelerin hepsi siyah renkli.
Bu durumda nasıl yorum yaparsınız?
a) Hayvanlar beyaz renkli farelerin tadını daha çok sevmiş olmalı.
Beyaz fareler daha ***** olduğu için kaçamayıp yakalanmış olmalılar.
c) Allah siyah fareleri daha çok seviyor.
d) Tarlanın zemini koyu renk toprak olduğu için beyaz fareler daha kolay göze batıyor ve avlanan hayvanlar onları daha kolay avlıyor. Dolayısıyla, çevre koşulları, doğal seçilim prensibi yüzünden canlıların genetik yapılarında zaman içinde değişikliklere sebep olur.
4) Çocuğunuz size neden coğu hayvanın bir başının ve dört ayağının olduğunu soruyor. Siz de böyle olmayan hayvanlar da olduğunu söylüyor ve örnekler veriyorsunuz (yılan, balık, vs). Sonra düşünüp bir farkediyorsunuz ki, karada yaşayan omurgalı hayvanların coğunun vücut yapısı aynı forma uyuyor. Bir baş, bir gövde ve 4 uzuv. Bunu çocuğunuz da farkediyor ve nedenini soruyor.
Nasıl cevap verirsiniz?
a) Allah'ın yaratıcılığı kıttır oğlum. Aklına başka vücut biçimi gelmemiş.
Bu vücut şeklini çok sevmiş olmalı Allah. Bu şeklin onun için özel bir anlamı olmalı.
c) Daha başka nasıl olacak ki?
d) Bütün omurgalı hayvanlar bu iskelet formuna sahip bir ortak atadan türemiş olmalı.
5) Üniversitede biyolojiyi kazanıyor ve okumaya başlıyorsunuz. Zoolojiyi seçiyorsunuz ve zaman içinde ödevlerinizi hazırlarken üniversitenin kütüphanesinde, zooloji kitaplarında kaydedilmiş milyonlarca canlı isimlerini, latince adlarını ve iskelet yapılarını,vs. ödevleriniz gereği inceleyip görmek zorunda kalıyorsunuz. Öğreniyorsunuz ki, binlerce ara türe dair fosiller bulunmuş. (Dinazor ve kuş arası canlılar, hem balinaya, hem ayıya benzeyen canlılar, vs).
Bunları nasıl yorumlarsınız?
a) Adi evrimciler, bütün üniversiteleri sarmışlar. Bütün kitapları bu yalanlarla doldurmuşlar.
Bilim adamlarının işi yokmuş, son 150 yıldır, fosilleri ve canlı türlerini sınıflandırırken, sırf yaratılışçılara uyuzluk olsun diye 10 binlerce sayfa uydurma bilgi koymuşlar literatürlere.
c) Allah bu. Yapar yapar. Allah yari dinozor, yari kus bir yaratik yapip, sonar bunun soyunu tukettiyse, bunu sorgulamak bizim haddimize mi?
d) Yoksa bu evrim doğru mu yahu?
6) Reagan döneminde Amerika'da yaratılışçılığı ders kitaplarına almak üzere hukuki savaş açan hristiyan cephenin çabalarıyla ve o konuda ABD'de o dönemde yapılan tartışmalarla ilgili bir yazı okuyorsunuz gazetede. O tartışmaya noktasını vuran olayın, Amerikan Bilimler Akademisinin (NAS) konunun uzmanı, tümü nobel ödüllü bilim adamlarının bir araya gelerek ortak çıkarttıkları bir bildiride (mahkemede bilirkişi raporu olarak da kabul edilmiş bir kitapçık bu), evrimi savunduklarını, konuda uzman bilim adamlarının bu konuda bir şüphelerinin bulunmadığını ve yaratılışçılığın bilimsel bir teori olmadığı için ders kitaplarına konulmamasi gerektiğini söylediklerini öğreniyorsunuz. Mahkemenin de bunun sonucunda hristiyan cephenin sözkonusu talebini reddettiğini öğreniyorsunuz.
Bu bilgiyi nasıl yorumlarsınız?
a) Gavur memleketi bu, olur böyle şeyler.
Bilim adamlarının üniversitelerde beyni yıkanıyor.
c) Nobel ödülünü sadece dinsizlere veriyorlar.
d) Demek ki konunun asıl uzmanlarının evrimden şüphesi yok.
Yazı alıntıdır.
merak ettim bu yazı kime ait?
CultureClub
11.08.2006, 20:37
Sorular yazısı bana ait değil,zaman bulunca ben kendi sorularımı hazırlayacağım.
Benim sorularım daha haşin olacak.:)
Daha önce de yazdığım gibi,bukalemunu açıklarız,sonra yarasaya geliriz,o biter kelebeğin kanatlarına geliriz.
Dünyada milyarlarca canlı çeşiti var,hatta böceği hapsedip yiyen bitkiler var.
Say say bitmez.
Ama tüm bunların bir açıklaması var,o da evrimdir.
Yazılarımız devam edecek,izin verilirse tabi,bir de zamana ihtiyaç var.
Burda izin verilmezse başka ortamda devam edecek.
"haTTat"
11.08.2006, 20:56
Sorular yazısı bana ait değil,zaman bulunca ben kendi sorularımı hazırlayacağım.
Benim sorularım daha haşin olacak.:)
Daha önce de yazdığım gibi,bukalemunu açıklarız,sonra yarasaya geliriz,o biter kelebeğin kanatlarına geliriz.
Dünyada milyarlarca canlı çeşiti var,hatta böceği hapsedip yiyen bitkiler var.
Say say bitmez.
Ama tüm bunların bir açıklaması var,o da evrimdir.
Yazılarımız devam edecek,izin verilirse tabi,bir de zamana ihtiyaç var.
Burda izin verilmezse başka ortamda devam edecek.
Merak etme arkadaşım sen seviyeli bir şekilde kimsenin inancına dil uzatmadan yazdığın müddetçe eminim burada yazmana izin verilir.
Tüm bunların açıklaması da evrim değil yaratılıştır..
Selametle..
Tüm bunların bir açıklaması var o da evrim değildir... yüce Allah'ın kusursuz yaratma sanatıdır...
buyrun hodri meydan...
Mevlüde Yıldız
11.08.2006, 21:54
daha önce evrim kandırmacası adlı yazılar okumuştum ama evrim karşıtlarına adlı bir yazı ile ilk defa karşılaşıyorum
"haTTat"
11.08.2006, 22:01
daha önce evrim kandırmacası adlı yazılar okumuştum ama evrim karşıtlarına adlı bir yazı ile ilk defa karşılaşıyorum
Nette biraz araştırma yapın bunun gibi birçok yazı göreceksiniz ateist forum sitelerinde.. Aynı şeyler etrafında konuşulur hep.. Eğer size karşılık veremezlerse yaptıkları şey hemen konuyu değiştirmek olur.. Hatta İslama ve Peygamberine bile dil uzatırlar çekinmeden..
Ve son olarak hepsinde inat vardır..
harun yahya dini önder olarak kendisinden pek haz etmem ama kitaplarında bir müslümanın faydalanabilecegi çok sey oldugu kesin.birden çok fikir adamının sembolizesi.geniş insan
Nette biraz araştırma yapın bunun gibi birçok yazı göreceksiniz ateist forum sitelerinde.. Aynı şeyler etrafında konuşulur hep.. Eğer size karşılık veremezlerse yaptıkları şey hemen konuyu değiştirmek olur.. Hatta İslama ve Peygamberine bile dil uzatırlar çekinmeden..
biz boylelrine kısaca saplantılı lar diyoruz.tutku, ısrarcılık gibi durumlarin asırıya kacması, mantıksız işler yapmak v.s
bir ilkokul ogrencisine evrim nedir diye sorsaniz hem bilemiyecek hemde inanmıyacak hatta tepki verecektir.Ama Allah,sevgi,peygamber ana deyince o cocukta yeseren hisler size mutluluk olarak donecektir.nasil diyim evrim v.b safsatalar dogru olmadıgı gibi insan dogasınıda aykırı seyler.
Murat Sâki
12.08.2006, 13:23
CC nin paygamber efendimize dil uzataçak yada hakaret edeçek bir kişiliğe sahip olduğunu düşünmüyorum
Saniyen; arkadaşlar konuya şöyle bir göz attım genelde hep CC ye sorular sorulmuş bence soru sormak yerine haksız bulduğunuz konusunda katılmadığınız noktalara mantıksal yorumlar yapsanız daha güzel olur
Salisen; konuda soru sorarak bir yere varılacağı kanısında değilim..aksi kısırlaşıyor..
NurTiFlis<¨>
12.08.2006, 14:14
DARWINIZM çoktan çokmustur teknoloji gelistikçe daha fazla Allah'a yaklasiyoruz O ALLAH her seyi en iyi bilen sinelerdekini bilen Rabbimiz.
Sayin HARUN YAHYA sitesinde de darwinizmin çokusunu belgenlemistir gostermistir ewrim çok saçma bence tabiki.
bir gerçek olay anlatayim bakin culture club;
Bir gun bir Allah dostu ve bir de karsiti olan ewrimci darwinizim mi seytan dostu mu adina ne derseniz deyiniz, bunlar yani bu iki kisi arasinda bir karsilasma yapalim diyorlar( HODRI MEYDAN) halkin içinde kim dogruyu soyluyor kim yalan soyluyor diye kisaca kim hakli.Randevulesiyorlar diyorlarki su gunu toplanacagiz halkin onunde ve kozlarimizi paylasacagiz.Tamam diyorlar iki tarafta anlasiyor vel asil o gun geliyor. O gun, Allah'a inanmayan kisi onceden variyor meydana ve bildiklerini soyluyor ve diyorki bakin korktu Allah dostu gelemdi gelemiyor diye halki kandirmaya çalisiyor, bizim ki ise yani allah dostu geç gidiyor meydana tabi bilerek geç gidiyor nihayetinde oraya meydana variyor...
Allah dostuna soruyorlar neden geç geldin o da su cevabi veriyor. Diyorki
buraya gelirken irmaktan geçmek zorundaydim bir den bil sel ruzgar kopruyu goturdu sonra bekledim tabi birde baktim agaçlar kendi kendine kesiliyor olçuluyor budaniyor ve teker teker suyun ustune yerlesiyor kopru kendi kendine oluyor kimse el vurmaksizin o yuzden geç kaldim buya gelmek için diyor.Tabi bizim ki bunlari derken karsit adam guluyor ve diyor ki hiç agaç kendi kendine kesilir mi agaçlar kendi kendine suyun ustune koyulur mu kopru kendi kendisini nasil yapsin diyor bu soylediklerine kuslar bile guler diyor adam ama bizimkinin cevabi hazir doyorki oncelikle itiraf ettin ki hiç bir sey kendi kendiliginden olmaz ve sen bu basit bir kopru için dahi kendi kendine olmaz derken nasil oluyorda bu yildizlar bu gokler bu muhtesem guzellikler insan kainat tek basina olabilir...ALLAH'TAN BASKA KIMSE YAPAMAZ ELBETTE kisaca anlata bildim genel çizgilarla boyle gerçeklesiyor bu olay.
"haTTat"
12.08.2006, 14:20
CC nin paygamber efendimize dil uzataçak yada hakaret edeçek bir kişiliğe sahip olduğunu düşünmüyorum .
Ben zaten o kişiyi kastetmedim. O tip forumlarda olan şeyler bunlar. Takıldığım için biliyorum.
kul emir
12.08.2006, 20:19
kardeş kusura bakma ismin kültür ama ... neyse gerisi beni ilgilendirmez benim de sana bir sorum var allaha inanıyormusun samimi bir şekilde cevap ver
€G€LI €F€
14.08.2006, 13:52
Ya CulturClup sen varya nato kafasın biz ne dersek diyelim sen anlamıcan doğal olarak çünkü işine gelmiyo o yüzden burdaki insanları boşa oyalayıp durma..
İmandanihsana
15.08.2006, 23:33
İZAH İLE İMAN OLMAZZZzzzz
Bedrin_Aslanı
16.08.2006, 06:48
DARWINIZM çoktan çokmustur teknoloji gelistikçe daha fazla Allah'a yaklasiyoruz O ALLAH her seyi en iyi bilen sinelerdekini bilen Rabbimiz.
Sayin HARUN YAHYA sitesinde de darwinizmin çokusunu belgenlemistir gostermistir ewrim çok saçma bence tabiki.
bir gerçek olay anlatayim bakin culture club;
Bir gun bir Allah dostu ve bir de karsiti olan ewrimci darwinizim mi seytan dostu mu adina ne derseniz deyiniz, bunlar yani bu iki kisi arasinda bir karsilasma yapalim diyorlar( HODRI MEYDAN) halkin içinde kim dogruyu soyluyor kim yalan soyluyor diye kisaca kim hakli.Randevulesiyorlar diyorlarki su gunu toplanacagiz halkin onunde ve kozlarimizi paylasacagiz.Tamam diyorlar iki tarafta anlasiyor vel asil o gun geliyor. O gun, Allah'a inanmayan kisi onceden variyor meydana ve bildiklerini soyluyor ve diyorki bakin korktu Allah dostu gelemdi gelemiyor diye halki kandirmaya çalisiyor, bizim ki ise yani allah dostu geç gidiyor meydana tabi bilerek geç gidiyor nihayetinde oraya meydana variyor...
Allah dostuna soruyorlar neden geç geldin o da su cevabi veriyor. Diyorki
buraya gelirken irmaktan geçmek zorundaydim bir den bil sel ruzgar kopruyu goturdu sonra bekledim tabi birde baktim agaçlar kendi kendine kesiliyor olçuluyor budaniyor ve teker teker suyun ustune yerlesiyor kopru kendi kendine oluyor kimse el vurmaksizin o yuzden geç kaldim buya gelmek için diyor.Tabi bizim ki bunlari derken karsit adam guluyor ve diyor ki hiç agaç kendi kendine kesilir mi agaçlar kendi kendine suyun ustune koyulur mu kopru kendi kendisini nasil yapsin diyor bu soylediklerine kuslar bile guler diyor adam ama bizimkinin cevabi hazir doyorki oncelikle itiraf ettin ki hiç bir sey kendi kendiliginden olmaz ve sen bu basit bir kopru için dahi kendi kendine olmaz derken nasil oluyorda bu yildizlar bu gokler bu muhtesem guzellikler insan kainat tek basina olabilir...ALLAH'TAN BASKA KIMSE YAPAMAZ ELBETTE kisaca anlata bildim genel çizgilarla boyle gerçeklesiyor bu olay.
Çok iyiydi kardeş....:good[1]:
NurTiFlis<¨>
17.08.2006, 22:49
Allah razi olsun kardesim. ;)
deathstreet
30.09.2006, 16:25
Bu soruları daha evvelden okumus idim. Cevaplari okuyamadim maalesef. ihvan-forum da da cevaplanmamis, konu baska ere kaydirilmis. Neden cevap verlimiyor ?
cultureclub, tanismiyoruz herhale. umarim tanisiriz.
volkan kara
11.11.2006, 12:34
Evrim diye birşey yoktur yaratılış tek gerçek ve doğrudur. İnsan topraktan yaratılmıştır bu yüzden toprakla insanın içerdiği element türleri tamamen aynıdır, insan maymundan türememiştir aksine azgın yahudiler lanetlenmiş ve maymuna çevrilmişlerdir, bu Kur'an'da da belirtilmiştir.Eğer evrim diye birşey olsaydı ara türler olması gerekirdi örneğin maymun-insan arası... Var mı? Hayır.
Böcekler zamanla herhangi bir hastalığa direnç kazanabilirler veya zehire karşı ama bu evrim değil yüce Allah'ın canlılara değişen çevre koşullarına dayanmaları için lutfettiği bağışıklık sistemidir beyaz fareler ve siyah fareler arasındaki olayda doğal seçilimdir evrim değil, öyleki ilerde siyah farelerden olacak yavru bireylerden beyaz olanlar gene olacaktır insanda iki kahverengi gözlüden bir yeşil gözlü olabilmesi gibi hatta mavi...
Amerika dinsiz bir ülkedir, hristiyan bir ülke değildir çünkü incilde kadın-kadın , erkek-erkek evliliğini geçin, ilişkisi dahi yasaklanmıştır.Oysa Amerikanın hali aşikar.
Allah insanı en iyi şekilde yaratmıştır, insan için diğer canlıları yaratmıştır yaratılan bu varlıklar da görevlerine en uygun şekilde yaratılmıştır yok şunla şu birbirine benziyor yok şunla şu aynı soydan olmalı bunlara gerek yok eğer dediğin doğru olsaydı bugün bir maymunla insanın organları birbirine uyum sağlardı bir domuzla bir insanınki değil. Siz bilimi tersten anlayanlar yüzünden batmış 'modern' Türkiye'min, modern üniversitesinde okuyorum. Dönen manevraları gözlerimle görüyorum, adam tutmalar bir dersi hakedip geçememek haketmeyip geçmek...Madem o kadar bilime düşkün bizim üniversiteler neden avrupada ilk 500 de bir üniversitemiz yok oysa Osmanlı zamanında İstanbul medreseleri dünya 1. siydi. Aratür fosil ha neden canlı bir aratür yok, neden fosil? Şey efendim şimdilik ölüsünü yapabiliyoruz ilerde canlısını da taklit edeceğiz. Ne fosili kardeşim avrupa amerika evrimin yanlışlığı üzerinde tartışıp duruyor amerika da evrim dersi kaldırıldı siz kendini bilmezler onların çiğneyip tükürdüğü sakızı yeniden çiğniyosunuz. Sizi yakıcak olan bir cehennem tüm ateşiyle sizi beklemekte Allah'ı inkar etmek yerine bu güzel hayatı borçlu olduğunuz yüce Allah'a kulluğunuzu en iyi şekilde yapın mutlak ve yıkılmaz olan Allah'ın egemenliğidir umulur ki ders alırsınız.
XaberDar
28.11.2006, 03:05
Konu baya eskimiş ama neyse yinede bakıp okuyacak arkadaşlar için yazıyorum!
Bakınız Hz. Ali' nin müşriklere verdiği cevaba:
(Alıntıdır)
Bir gün müsrikler hz. Ali'ye gelip:
-Yaa Ali sen inancından ötürü icki icmiyorsun belli zamanlarda yemek yemiyor oruc tutuyorsun, namaz kılıyorsun vs... bircok sıkıntıya katlanmak zorunda kalıyorsan ama ya dedigin gibi ahiret yoksa!! ozaman ne olacak? Boşu bosuna böyle yasayıp gitmis olacaksın, dediler..
Hz.Ali "Ben sizin deyiminizle bazı sıkıntılara sabrediyorum..hırsızlık yapmıyorum,
yalan söylemiyorum milletin anasına bacısana yan gözle bakmıyorum vs... Eğer dediginiz gibi (haşa)ahiret diye birsey yoksa bir zarara ugramam ama siz bir düsünün: Yaa ahiret varsa o zaman siz ne yaparsınız!!!...
(Alıntıdır)
Biz müslümanlar dünyanın bize Cehennem, müşriklere Cennet olduğunu biliyoruz çok şükür!
Nedense darwinizmciler genelde mühendis, doktor, öğretim görevlisi, profesör, vb.. yani okumuş, ilim görmüş kesim diye vasıflandırılan kısım. İşte beşer ilimleki bu ilim haşa Allah' ı inkar ediyor diyenlerdenseniz Siz Bu Dünyada Cennettesiniz.(İlimin Hiçbir Dalı Yaratan Rabbini İnkâr etmez.).
Ne mutlu ki doğru yolda doğru yürümesini bilene!
Selametle!...
Acaba neden benden Balinaların kutup ayılarından oluştuğu gibi saçma bir iddiayı kabul etmem isteniyor...
http://www.yaratilismuzesi.com kardeşim bu fosillere cevap ver... Hadi o kadar kolaysa... Yazılarınızdan bir ateist olduğunuz anlaşılmıyor değil.... Neden önce abdulkadir_aygul@hotmail.com adresini msnye ekleyip imana gelmek için bir adım atmayı denemiyorsunuz... Belli ki araştırmayı seven bir ruhunuz var... Öyleyse islamıda araştırın biraz
CultureClub
08.12.2006, 10:45
Evrim gerçek değilse canlılar bir zamanda pat diye ortaya çıkmışlardır.Peki nerede ne zaman?
Buna cevabı olan var mı?
Yaratılış müzesi,tipik Harun Yahya yalanları doludur.Evrim sadece her canlı aşama aşama evrimleşecek demez.Bazen küçük mutasyonların,değişimlerin yeni bir canlı şekline dönüşmesi milyonlarca yıl alır,bazen binlerce yılda gerçekleşir.
Timsahlar da aşağı yukarı 300 milyon yıldır değişmemiştir.Çünkü değişmesine gerek yoktur,bu şekli ile beslenebilmekte,diğer saldırılardan korunabilmekte,üreyebilmekte.
gözümüz yollarda kaldı sen nerdeydin yahu culture club :)
Murat Sâki
08.12.2006, 11:09
Evrim gerçek değilse canlılar bir zamanda pat diye ortaya çıkmışlardır.Peki nerede ne zaman?
Buna cevabı olan var mı?
Yaratılış müzesi,tipik Harun Yahya yalanları doludur.Evrim sadece her canlı aşama aşama evrimleşecek demez.Bazen küçük mutasyonların,değişimlerin yeni bir canlı şekline dönüşmesi milyonlarca yıl alır,bazen binlerce yılda gerçekleşir.
Timsahlar da aşağı yukarı 300 milyon yıldır değişmemiştir.Çünkü değişmesine gerek yoktur,bu şekli ile beslenebilmekte,diğer saldırılardan korunabilmekte,üreyebilmekte.
CC, belki bilmiyorsun evrimde üstün bir ırk anlayışı vardır.İkinci dünya savaşının başlaması hitler'in almanları; üstün ırk olarak görmesi ve benimsemesinden süregelmiştir.
Diyelimki -haşa- evrim doğrudur,vardır vs.. vs..Peki üstün ırk kimdir?
Darwin'in savaş hakkındaki görüşleri hepten saçmalık güya insanın doğasında var olan bir ihtiyaç(mış) savaşmak.Savaşan ve zefar kazanan insan daima üstündür. Bu teoriyi benimseyen insancıkların sürekli bir savaş içinde var olması gerekiyor.Doğrumudur?..
CultureClub
08.12.2006, 11:40
Modern evrim bilimi üstün ırk kavramını red eder.Şu an yaşayan ırkların hiçbirinin diğerine göre "zeka"olarak üstünlüğü yoktur.Üstünlük sadece kültürde(yaşam şeklinde)olabilir,bunun da değişik sosyolojik açıklamaları vardır.
Ayrıca konuyu dağıtmışsınız,sorduğumuz soru kaynamış.
CultureClub
08.12.2006, 12:56
Umutsuz vak'ıa merhaba,
Gözünüz yollarda kaldı demek,umarım bu fikriniz devam eder.3-5 aydır kendi kurduğum forum sitesine bile yeterince ilgi gösteremiyorum.İşlerim oldukça yoğun.
Ancak buralardayız,yazamasak bile izliyoruz.Malum,yazmak emek ve zaman istiyor.
Bu bölümde bana yanıt verecek arkadaşlar lütfen bana islam tebliği yaparak zamanınızı harcamayınız.
XaberDar
08.12.2006, 13:21
Buna cevabı olan var mı?
-Evrim ki haşa var olduğunu kabul etsek bile evrim ilk nasıl doğmuştur?
-İlk oluşumu nasıl tarif edersiniz?
-Evrim hangi maddeyle gerçekleştiyse (haşa) o madde nerden geldi?
-Evrim hala gerçekleşiyorsa(haşa) benim şimdiye kadar uçmam gerekirdi diye düşünüyorum. İhtiyaç olmadığı için demeyin, çünkü uçmaya gerçekten ihtiyacım var bir birey olarak.
Bu tür basit sorulara cevap vermek için araştırma yapmanıza gerek yok sanırım! Mutlaka verecek bir cevabınız vardır.
Islah olmamız temennisiyle!...
CultureClub
08.12.2006, 13:58
1-İlk evrimin doğması diye bir şey yoktur
2-İlk oluşum denilen şey inorganik maddelerin fizik kuralları ile bir araya gelerek organik maddeleri oluşturmasıdır ki evrim bununla ilgilenmez,buna Biyoloji bakar.
3-Evrimin sizi uçuracağını nerden çıkardınız?
Bu tür sorulara cevap vermek için araştırmaya gerek yok diyorsanız yoktur,var diyorsanız işte bir ön çalışma,Kaliforniya Üniversitesinin evrim ile ilgili bilgilendirme sayfaları;ingilizce gerekiyor,ama belki resimler de birşeyler anlatır,sağ alt tarafta bulunan "next"ile sonraki sayfaya geçebilirsiniz.
http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/0_0_0/similarity_hs_01
AdemYakub
08.12.2006, 14:32
http://yaratilismuzesi.com/resimler/ilanlar/i_060126/evrim_060126.jpg:) :D
CultureClub
08.12.2006, 14:45
Yazılanları okumam diyorsun,bazı canlıların birkaç yüz milyon yıl değişmeden kalması evrim teorisini çürütmez,tam tersine destekler.Evrim her canlı her an değişir demez.
Dolayısıyla ne yaratılış müzesi ne de astığınız resimler evrimi çürütmez,tam tersine destekler..
Dünyada bulunan her fosil evrimin kanıtıdır.
Evrim teorisine karşı savaşıyorsunuz,ama neye karşı savaştığınızı bilmediğiniz için durumunuz pek iç açıcı değil.
AdemYakub
08.12.2006, 15:13
1.HOMO ERECTUSLARIN İLKEL TÜR OLDUĞU İDDİASI SADECE ÖNYARGIDIR.
http://www.netcevap.org/propaganda03_homo_erectus.html
2. AUSTRALOPITHECUS'UN İNSAN EVRİMİ İDDİALARINDA KULLANILMASI NİÇİN ANLAMSIZDIR?
http://www.netcevap.org/propaganda12_australopithecus.html
3. MAYMUNLARIN ZEKİ DAVRANIŞLARI NİÇİN İNSANIN MAYMUNLARDAN EVRİMLEŞTİĞİNİ GÖSTERMEZ?
http://www.netcevap.org/propaganda11_zekimaymun.html
4. 'İLKEL NEANDERTAL' TEZİ NEDEN GEÇERSİZDİR?
http://www.netcevap.org/propaganda17_neandertal.html
5. BİR CANLI HAKKINDA EVRİM MASALI ANLATMAK NEDEN EVRİME KANIT SAĞLAMAZ?
http://www.netcevap.org/propaganda_bircanli.html
6.İNSAN AKLININ EVRİMİ PROPAGANDASI NİYE ÇÜRÜKTÜR?
http://www.netcevap.org/propaganda_akil.html
7. KUŞLARIN EVRİMİ İDDİASI NEDEN ÇIKMAZDADIR?
http://www.netcevap.org/propaganda_kus.html
8. İNSAN BEYNİNİN EVRİMİ: KÖRÜKÖRÜNE DESTEKLENEN BİR DARWİNİST MASAL
http://www.netcevap.org/propaganda_beyin.html
9. DOGMATİK EVRİMCİLERİN KUŞLARIN KÖKENİNE DAİR SON MASALI: DÖRT KANATLI DİNOZOR (MICRORAPTOR GUI)
http://www.netcevap.org/propaganda_microraptorgui.html
10. FANTASTİK EVRİM PROPAGANDASI: GELECEĞİN YARATIKLARI
http://www.netcevap.org/propaganda_yaratiklar.html
11. DARWİNİSTLERİN YANILTICI ETİKETİ: YAKINSAK EVRİM
http://www.netcevap.org/propaganda_yakinsak.html
12. "DARWİNİST MASAL" NEDİR, VE EVRİM TEORİSİNE NEDEN KANIT SAĞLAMAZ?
http://www.netcevap.org/propaganda_darwinistmasal.html
13. EVRİMSEL ATA-SOY PROPAGANDASI BİR MASALDAN İBARET
http://www.netcevap.org/propaganda_atasoy.html
14. MEDYANIN ‘KAYIP HALKA’ MANŞETLERİ: BİLİM DIŞI BİR ALDATMACA
http://www.netcevap.org/propaganda_kayiphalka.html
15. İNSANIN EVRİMİ İDDİALARINDA SAHNE, PERDE ARKASI VE KAYIP HALKA OYUNUNUN ANALİZİ
http://www.netcevap.org/propaganda_kayiphalkaoyunu.html
16. GENETİK MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDAKİ EVRİMCİ YANILGILAR
http://www.netcevap.org/propaganda_genetik.html
17. BİLİMSEL MATERYALİSTLERİN TEORİLERİ, NEDEN EN BAŞTAN ÇÜRÜKTÜR?
http://www.netcevap.org/propaganda_bilimsel.html
18. ERKEN HOMİNİDLER ÜZERİNDEKİ TARTIŞMALAR
http://www.netcevap.org/propaganda_hominid.html
19. İNSANLA ŞEMPANZE ARASINDAKİ GENETİK BENZERLİK PROPAGANDASININ GEÇERSİZLİĞİ
http://www.netcevap.org/propaganda_benzerlik.html
20. EVRİMCİ MEDYANIN DUYURMAKTAN KAÇINDIĞI ÇALIŞMALAR
http://www.netcevap.org/propaganda_evrimcimedya.html
21. GENETİK KARŞILAŞTIRMA ÇALIŞMALARI NEDEN EVRİM TEORİSİ İÇİN KANIT SAĞLAMAZ?
http://www.netcevap.org/propaganda_karsilastirma.html
22. REKONSTRÜKSİYON (HAYALİ ÇİZİMLER) ALDATMACASI
http://www.netcevap.org/propaganda_rekonstruksiyon.html
23. EVRİMCİLERİN BİLİMİN TANIMI ÜZERİNDEKİ HİLESİ
http://www.netcevap.org/propaganda_bilimin_tanimi.html
24. EVRİMCİLERİN SAHTE İLAHI: DOĞA
http://www.netcevap.org/propaganda_doga.html
25. SEKSÜEL SELEKSİYON TEORİSİNİN ÇÖKÜŞÜ
http://www.netcevap.org/propaganda_seksuel_seleksiyon.html
26. TAVUS KUŞU TÜYÜNDEKİ TASARIM VE DARWIN'İN SEKSÜEL SEÇME TEORİSİNİN PROBLEMLERİ
http://www.netcevap.org/propaganda_seksuel_secme.html
27. MARS’TA YAŞAM’IN MUHTEMEL VARLIĞI, EVRİM TEORİSİNİ NEDEN DESTEKLEMEZ
http://www.netcevap.org/propaganda_mars_yasam.html
28. OBEZİTE ÜZERİNDEKİ GÖZ BOYAYICI DARWINİST YORUMLAR
http://www.netcevap.org/propaganda_obezite.html
29. BİYOCOĞRAFYA HİKAYELERİ
http://www.netcevap.org/propaganda_biyocografya.html
30. GEN EFSANESİ
http://www.netcevap.org/propaganda_gen_efsanesi.html
31. "BİZİ BİZ YAPAN BEYİN BÖLGELERİ" ALDATMACASI
http://www.netcevap.org/propaganda_beyin_bolgeleri.html
32. FOTOSENTEZ EVRİMİ YALANLAR
http://www.netcevap.org/propaganda_fotosentez.html
33. ERKEN HOMİNİDLER ÜZERİNDEKİ TARTIŞMALAR
http://www.netcevap.org/propaganda_erkenhominid.html
34. EVRİMCİLERİN ‘İÇGÜDÜ’ ALDATMACASI
http://www.netcevap.org/propaganda_icgudu.html
35. ENDOSİMBİYOZ TEZİ VE GEÇERSİZLİĞİ
http://www.netcevap.org/propaganda_endosimbiyoz.html
36. BENCİL GEN YANILGISI
http://www.netcevap.org/propaganda_bencilgen.html
37. KÖRELMİŞ ORGAN PROPAGANDASININ GEÇERSİZLİĞİ
http://www.netcevap.org/propaganda_korelmisorgan.html
38. ‘EVRİMSEL SİLAHLANMA YARIŞI’ MASALI
http://www.netcevap.org/propaganda_evrimselsilahlanma.html
39. HİYERARŞİK SINIFLAMA HAKKINDAKİ EVRİMCİ YANILGILAR
http://www.netcevap.org/propaganda_hiyerarsi.html
40. EVRİM: AKILDIŞI BİR İNANÇ
http://www.netcevap.org/propaganda_akildisiinanc.html
41. "EVRİM İŞ BAŞINDA" YALANI
http://www.netcevap.org/propaganda_isbasi.html
42. GENETİK KOD EVRİMİ YALANLAR
http://www.netcevap.org/propaganda_genetikkod.html
43. GENETİK KOD HÜCREDE NASIL YORUMLANIR?
http://www.netcevap.org/propaganda_genetikkod_ek.html
44. HURDA DNA YANILGISI
http://www.netcevap.org/propaganda_hurda_dna.html
45. BİLİM DIŞI DOGMA: İKİ AYAKLILIĞIN EVRİMİ
http://www.netcevap.org/propaganda_ikiayaklilik.html
46. MTDNA ANALİZLERİ NEDEN GÜVENİLMEZDİR?
http://www.netcevap.org/propaganda_mtdna.html
47. ÇARESİZ DARWINİSTLERİN SANAL GİRİŞİMİ: BİLGİSAYAR SİMÜLASYONLARI
http://www.netcevap.org/propaganda_simulasyon.html
48. 'İNSAN BİYOLOJİK BİR MAKİNEDİR' YANILGISI
http://www.netcevap.org/propaganda_biyolojik_makine.html
49. PRİMATLARDAKİ ORTAK YAPILAR EVRİM KANITI DEĞİLDİR
http://www.netcevap.org/propaganda_primat.html
50. AEGYPTOPITHECUS VE EOSIMIAS HAKKINDA ZORLAMA YORUMLAR
http://www.netcevap.org/propaganda_aegyptopithecus%20.html
51. DİLİN EVRİMİ AÇMAZI
http://www.netcevap.org/propaganda_dilin_evrimi.html
52. KONUŞAN MAYMUNLAR MASALI
http://www.netcevap.org/propaganda_konusan_maymun.html
53. İNSAN DAVRANIŞLARININ EVRİMİ PROPAGANDASI
http://www.netcevap.org/propaganda_davranis.html
54. MAYMUN AHLAKINA DAİR ZORLAMA YORUMLAR
http://www.netcevap.org/propaganda_maymun_ahlaki.html
55. EVRİM PSİKOLOJİSİNİN BİLİM DIŞI SPEKÜLASYONLARI
http://www.netcevap.org/propaganda_spekulasyon.html
Arkadaş sen samimi manada inanabiliyor musun evrime?İnan birebir tartışmaya yorum yapmaya bile gerek duymadım, senin iddiaların, iddialarının fikir babaları ve onlarında fikir babası olan "Şeytan" ne kadar aciz kaldı değil mi HARUN YAHYA külliyatı karşısında..;)
CultureClub açıkcası benim merak ettiğim şey senin neden ateis olduğundur yeni bu kararı nasıl aldın?. Şahsı bir soru olabilir cevap vermeyedebilirsiniz. Diğer şeyler beni ilgilendirmez. CultureClub İnanmış inanmamış kendisinin sorunudur.
XaberDar
08.12.2006, 15:24
1-İlk evrimin doğması diye bir şey yoktur
Nerden geldiğinizi bilmiyorsunuz yani. Hatta ne olduğunuzuda bilmiyorsunuz.:blink:
2-İlk oluşum denilen şey inorganik maddelerin fizik kuralları ile bir araya gelerek organik maddeleri oluşturmasıdır ki evrim bununla ilgilenmez,buna Biyoloji bakar.
Evrim denen meret biyolojik birşey değil mi yani? Herşey fiziksel mi oluyor. Kimya yoktur manasına mı geliyor? Yaktığınız A4 kağıdı eski haline hatta gelişip A3 yada A2 belkide A olur öyle mi?
3-Evrimin sizi uçuracağını nerden çıkardınız?
Yahu ben çıkarmıyorum. Ama evrim olsaydı(haşa) şimdiye kadar birkaç kanadım olurdu diyorum. İnsanın gelişmeye ihtiyacı var nede olsa. Ruhen gelişirken, bedenen neden gelişmeyelim diyorum.;)
Bu tür sorulara cevap vermek için araştırmaya gerek yok diyorsanız yoktur,var diyorsanız işte bir ön çalışma,Kaliforniya Üniversitesinin evrim ile ilgili bilgilendirme sayfaları;ingilizce gerekiyor,ama belki resimler de birşeyler anlatır,sağ alt tarafta bulunan "next"ile sonraki sayfaya geçebilirsiniz.
http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/0_0_0/similarity_hs_01
Walla dediğiniz siteyede girdim güzel bilim kurgu yapmışlar. Şimdi sezarın hakkı sezara.;) Yani kemikler gelişip gelişip şimdiki insan eli mi oluyormuş. En azından bunu çağrıştırdı bende. Maalesef İngilizcem olmadığı için tarzanca anlaşabildik web sayfasıyla.
-------------------------------------------
Şimdi anlayışınız sadece gülüp eğlenmek, zevku sefa içinde olmak mı yani? Dünyanın keyfini çıkarmak.:thinking:
Yaptıklarınızla hesaba çekilmeyeceğinizi mi sanıyorsunuz? Şu evrimleştiğini idda dediğiniz insanlar bile aciz kanunlar koyarken; yaradanın kanunlarına mı hayır diyorsunuz?
AdemYakub
08.12.2006, 15:38
http://www.yaratilismuzesi.com/resimler/ilanlar/i_050507/evrim_050507.jpg
http://www.yaratilismuzesi.com/resimler/ilanlar/i_050507/evrim_resimler.jpg
HEPSİ BİR YANA "MADDENİN GERÇEKLİĞİ" KONUSUNDAKİ BİLİMSEL BULGULAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ACABA?KEZA BU MUTLAK GERÇEK KARŞISINDA EVRİM TEORİSİNİ TARTIŞMAYA BİLE GEREK KALMIYOR !! SİTEYE BİR GÖZ AT İSTERSEN ARAKDAŞ :
http://www.maddeninardindakisir.com/
CultureClub
08.12.2006, 16:33
Harun Yahya sitelerinden haberimiz var,hiçbir şey yazmayıp sadece site linkleri koymak evrimi çürütmüyor.
Kanat isteyen arkadaş,senin için bir çift ayarlarız.1 km uzağı net gören göz isteyen olursa onun için de birşey düşünürüz..veya yılan zehiri gibi tükürük isteyen,ultrasonik sesleri duyan kulak isteyen...:)
Evrim her canlı için farklı işler,doğada mükemmel diye birşey yoktur.
Doğanın mükemmel tanımı şudur;
Bir canlı beslenme,barınma(diğer saldırganlara karşı,dış çevreye karşı konrunma),üreme gibi faliyetlerini destekleyecek yapıları var ise o canlı için mükemmel odur.
Timsaha insan dişleri vererek daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz,hani o da mükemmel olacak ya..:)
Ama o timsah açlıktan ölecek,soyu tükenecektir.
CultureClub
08.12.2006, 16:46
CultureClub açıkcası benim merak ettiğim şey senin neden ateis olduğundur yeni bu kararı nasıl aldın?. Şahsı bir soru olabilir cevap vermeyedebilirsiniz. Diğer şeyler beni ilgilendirmez. CultureClub İnanmış inanmamış kendisinin sorunudur.
Ben de sizin gibi bir zamanlar Zafer,Sızıntı dergileri okudum.:) ama yanında Bilim ve Teknik dergisi de okudum.:)
Tek yönlü beslenirseniz vücut iflas eder,beyni de değişik kaynaklardan beslemek gerekir.
Bir köyde doğup hayatının sonuna kadar orada yaşayan bir insan radyo,TV,gazete vs,yok ise,o köy de dağ başındaysa gelen giden yok ise dünyada sadece kendi köyü olduğunu zanneder.
Değişik kaynak ve kitapları okuduğunuzda başka bir dünya daha olduğunu anlayacaksınız.
XaberDar
08.12.2006, 16:50
vay be güdümlü kanatta aldık sonunda.
Kimya? Fizik? biyoloji?
bu üçünün birbirine bakışı nasıl yoksa birbirlerini mi inkâr ediyorlar?
Beşer kanunlar varda, yaradanın kanunlarına ne diyorsunuz?
CultureClub
08.12.2006, 16:55
Şimdi burada "kimya,fizik,biyoloji ne" onları açıklayacaksam ,evrim ile ilgili burada yazmam abes olur zaten.
Evrim hakkında fikri olan,konu ile ilgili yazıları okumuş olan varsa yazalım.
Sırf cevap vermiş olmak için yazdığınız zaman cevap verdiğinizi mi zannediyorsunuz?
Şu ıslah meselesine gelince bence de sizin ıslah olmanız lazım;)
XaberDar
08.12.2006, 17:28
Vermiş olduğunuz kaçamak cevaplar için teşekkür eder. Saygılarımı arzederim. Bir daha bu konuda yazmamak, ama izlemek üzere hoşçakalın!...
http://www.resimyuklet.com/uploads/load13348.jpg (http://www.resimyuklet.com/resim.php?cg=uploads/load13348.jpg)
Islah olmam temennisiyle!...;) ;)
veganomi
15.12.2006, 16:44
kardeşlerim allahın insanı evrimle oluşturamayacağını nerden çıkardınız
bir ayette her olayın sebebler dairesinde oluştuğunu okudum türlerin oluşum sebebi neden evrim olmasın...
hz.adem ruh olarak yaratılmış ve dünyada düşünebilecek bir canlı olan homo saphiens türünde ruhunun beden bulması neden olmasın...
veganomi
15.12.2006, 16:52
evrim teorisi tesadüflere dayanıyor ben diyorum ki bu tesadüfler allahın hikmetiyle oluyor
ben Maymun DÖlÜ
DeĞİlİm, Sanirim Gayet AÇik Bİr Cevap..
evrİmcİler Geyİk Yapar Anca Ama Unuttuklari BİrŞey Var: Geyİk DaĞda Olur... İyİ Geceleeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr!!!
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.