PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aşk neymiş?

zemahşeri
08.08.2006, 12:10
evvet kendimi aşıyorum bugünlerdee:yahoo:
sizce aşk nedirr?
şu klasik cevabı vermayin lütfen..
aşk tanımlanamaz !
tamam bizde biliyoz somut ve net bi anlamı yokk..
ama mesela bence aşk..
ya hani manganın bi şarkısı varya hehehe "arar durur belki bulursun en sonunda kaybolursun.."
evvet işte cevap gerçek aşkta(hiç yaşamadım ama:) )sanki kaybolmak gibi bişeyy ?? ilahi aşktan baksediyorumm..

murat
09.08.2006, 02:45
aşk nedir????

ne bileyim ben... aşk sağdece iyi yönlerini değilde kötü yönlerinide sevmek yani onu olduğu gibi sevmek.. sağdece yaptıgı iyilikleri değil.. yaptığı *****ça hareketleride sevmek:D yaaaa bırakın yaaa... bu aşk varya... öldürür adamı...:D :D :D

benja
09.08.2006, 03:51
basligi gorunce aklima direk kahraman tazeoglu'nun romanindan bir bolum geldi.. asik olan arkadasina, askin tarifini yapiyor =)

- Onu görünce midende yanma hissediyor musun?
- Evet, galiba...
- Ne demek "evet, galiba"; hissediyor musun hissetmiyor musun?
- ...
- Neyse tamam, boş ver bunu. Yaşadığın her şeye aşk demen yanlış bence. Belki sadece hoşlanıyorsundur. Ya da ne bileyim. Basit bir ilgidir senin ki...
- Yok be dostum. Basit bir ilginin çok üstünde bu şey.
- Bence sen o kızı seviyorsun.
- Eee, biz ne dedik?
- Sen aşktan bahsettin.
- Tamam işte. Aynı şey.
- Değil.
- Nasıl değil?
- Aşk on saniye yaşar oğlum. Gerisi sevgidir onun.
- Bunu biraz daha açabilir misin aşk profesörü?
- Tabi. Yolda yürürken, ya da otobüste, trende veya bir lokantada, hiç tanımadığın birini görürsün. Hayatında ilk defa göz göze geldiğin o kişi senin midende bir yanma, hafif bir baş dönmesi yaratmışsa sende, işte o aşktır. On saniye sürer bu elektriklenme ve sonra yok olur. Zaten öyle bir hisle uzun süre yaşayabilmen fiziken mümkün değildir. Aşk büyük ateşinin ilk kıvılcımını bırakır böylece. Geride yanan o büyük orman yangınına sevda denir. Sevgi böyle bir şeydir işte. Aşkın, o büyük serüveni başlatmasını bekler, sonra iki kişilik bir yolculuğu başlar hayatın ritminde...

Kaf-Nun
09.08.2006, 18:10
Sadece BeşiktAŞK

Vuslat Rana
09.08.2006, 18:30
Bedri Rahmi Eyüboğlu ile arkadaşları aşk üzerine
sohbet ediyorlarmış, Aşk nedir diye ???
İşin içinden çıkamamışlar.
Bu arada Mehmet Efendi de çay servisi yapıyormuş ona
sormuşlar:
" Yahu Mehmet Efendi aşk nedir?"
Cevap vermiş:
" Vallahi Bedri Bey, bizim köyde bir kızı istersin,
verirlerse evlenirsin vermezlerse aşık olursun"

Vuslat Rana
09.08.2006, 18:31
ASK Leyla olmaktır Mecnu'unu Mevla'ya ulastıracak...
ASK Mecnun olmaktır Leyla'sından Mevla'yı bulacak....

İste ASK budur..
Kim ki buldu ilahi askı ona vardır gercek ASK.
Kim ki kaybetti ilahi askı ona yoktur gercek ASK.

İlahi askı bulmak duasıyla...

anadoluçilesi
17.08.2006, 16:26
mecnuna sormuşlar adın nedir diye "leyla" demiş. aşk adını unutmaktır. ilahi aşk ise bir kayanın üzerinde durup hiçbir dünya acısı hissetmeden O'nu düşünmektir.

Murat Sâki
17.08.2006, 16:34
mevlanaya sormuşlar aşk nedir diye demiş; ''ben olda gör'' :)

Mevlüde Yıldız
17.08.2006, 21:04
uzmanlar en uzun ömürlü aşkların 5 yıl sürdüğünü söylüyorlar dünya çapında yapılan bir araştırmada okumuştum

vuslat_yolcusu
02.10.2006, 18:51
Caresiz kalmisti leyla da
kavusmak imkansizdi

ihtiyar tatli sert yol gösterdi
Gir su odaya cagir leyla yi
akli almadi önce
pekde inanmamisti..
ama yapacak birseyi yoktu
caresiz adam, caresiz girdi odaya..
sayikladi günler boyu geceler boyu
cikmadan o odadan,cagirdi leyla´yi...
kirk asirdir yandigi aski
daha kirk vakit dolmadan..
iste geliyordu...
iste görünüyordu
Leyla kendisini cagirani ararcasina geliyordu...

Korktu genc adam
anladi genc adam
unuttu genc adam

Gidip sarildi ihtiyarin eline..
istersem olduguna göre
cagirirsam geldigine göre
bana aski ögret...

Dedi ki ihtiyar
Bu kainat
ASKINA yaratildi Sevgilinin
Sen ASKI ne sandin???

ASK öyle bir isteme ki kavusmak mecbur kalsin...

gönül
03.10.2006, 12:34
...aşk...
Gözyaşlarıyla örülmüş şiirlere tuttum yüreğimi halimi anlatmaya kifayet etmediler ve artık kapattım gönlümün şiir kitabımı çünkü bana yetmediler...
Ne insanlar yetti bana ne şiirler ne şehirler gözünü sonsuza dikenlere bunlar neyler..? Yine de her ümitsizliğimde her sevdamın vurgununda şiirlere sarıldı yüreğim şiirle sardı her yarayı. Ama bizim sevdalarımız her şairin yazacağı türden değildi... Zira bizim sevdalarımız perdelerin kalktığı yerde başlayan ulvi sevdalardı. Her saza her söze gelmeyen her güzele kar olmayan her yiğide yar olmayan sevdalardı. Belki de en iyi Mevlana Hz. Anlattı sevdamızı. “Aşk nedir” diyenlere “ben ol da bil” diyerek.
Aşk üç harf tek kelime sonsuz çile sonsuz huzur.. ve aşk vuslat anında bil kanatan. Aşk tarifi imkansız tek duygu belki de.. en sevdiğinin vesilesiyle en sevgiliye şükür en sevgiliye yoldur aşk. Kanlı çileli meşakkatli bir yol ne ileri gitmeye gelir ne geri kalmaya kuralları kendi koyar ister koşarsın ister yürürsün. Aşık’a irade gerekmez iradesi ram olması gerekene ramdır gayrı. Ve aşık sevmek için sebep ya da bahane aramaz sevgilisi onun sevmesine yegane sebeptir. Aşığa yakışan sevgiliden geleni başüste koymaktır. Herkese elleriyle yemek sunan Leyla’dan nasibine kötek düşse cana safa bilmek düşer aşığa Mecnun misali. Aşk odur ki “sevgiliden gelen iltifatla artmaz yine aşk odur ki sevgiliden gelen çile ile eksilmez.” Aşk kaya gibi sadakat ister yağan yağmura sele fırtınaya aldırmadan sevgilinin kapısından bir milim dahi oynamadan zorlu bir sadakat düşer aşığa.
Ve “aşık hala varsa aşk yoktur” düsturuyla aşk yokluk ister. Ben diyemez aşık benlik gömleği yırtılmıştır artık. Ayrılık acılarıyla şerha şerha olmuş bir yürekten gayrı sermayesi yoktur. Öyle bir yürek ki her çektiği nefeste kılcallarına kadar onunla dolar ve her nefes biraz daha acıtır canını her nefes biraz daha huzur verir aşığa. Bakılan o görülen o bakan o baktıran o diyeceği güne kadar uzunca bir yolun talibidir aşık. Belki de bir yolculuk aşk sidretül müntehaya... perdelerin kalktığı yerde başlayan sonsuz yolculuk sonsuz olana. Yokluk gerektiren bir yolculuk ayak izi bırakmadan ayak gerektirmeyen bir yolculuk.
Belki bir yangındır her yanışta büyüyen tazelenen ve her yanışta temizlenen temizleyen. Bir korun önce gönüle düşüp sonra herşeyi yakması ta ki tek kalan aşk oluncaya kadar. Aşktan kasıt maşuksa maşuktan gayrı herşeyi ateşe vermektir aşk önce aşık kendisinden başlayarak.”alem hoş idi ki var idi yar çün yar yok olmasın ne kim var” diyebilmek Fuzuli gibi.
Varıyla yoğuyla aşktır o. Dimağın acizlendiği kelimelerle tarifi bulunmayan yegâne his...
Mansur’u dare çektiren Beyazıd’a velilik gömleğini giydiren mevlanayı pervane misali döndüren duygu.. ve aklın hiçe değdiği an...
Aşk tektir ve ikiliği kabul etmez. Kalbin bedenin herşeyin yalnız bir sahibi vardır aşka ve sevdaya da en layık olan O’dur. Ta ki “gören gözümüz tutan elimiz söyleyen dilimiz” olana kadar. Ta ki ‘fena’da ‘beka’yı bulana kadar. Ta ki kölelikteki sultanlığı görene kadar. O’nun “eşrefi mahlukat” övgüsüne layık olana ve layık ölene kadar. Belki ölmeden ölene kadar belki ölmeden dirilene kadar ya da sonsuz ölümsüzlüğe kadar. Hay’dan geldiğimizi ve dönüşümüzün Hu’ya olduğunu bilerek sonsuz olan Tek’e sonsuz duygularla sevdalanmak. Aşkı sahibine, gönlü sahibine vermek, emanete hıyanet etmeden, sahibine teslim etmek! Gönüle ikilik düşürmeden ve gölge düşürmeden... aşk tektir:Muhabbetullah!
Ve niyazımız:Ey sevilmeye en layık olan, ey aşkların zirvesi, seni layıkıyla sevemiyoruz ama seni sevenleri seviyoruz bizleri onlardan ve sana getiren yollarından ayırma bize sevginin hakkını vermeyi nasip eyle...(amin)

ALINTIDIR

berraksu
03.10.2006, 12:52
Her baktığımda, ilk defa görüyormuşum gibi...
Ama; kendimden bile önce tanıdığım...
Her saniye yeniden doğmak gibi...
Ama, asırlardır süren...
Kışa dönmeyen sonbahar; derin, duygulu...
Yaza dönmeyen ilkbahar; serin, coşkulu...
Ilık avuçlarında, kar taneleri...
Güneş sıcağı, gözleri...
Ve sözleri...
Ve sesi...
Böyle olmalı aşkın tarifi...
Ki, tarif edilememeli...
"Resmini çiz!" deseler...
Bacası tüten bir ev belki...
Belki gece yarısı terkedilmiş bir şiir...
Veya kaldırımların kanına giren...
Aşkın ayak sesleri...
Her köşe başı ıhlamur kokar...
Yağmur kokar...
Şehit akıncının dudaklarındaki tebessüm...
Veya...
Gecenin koynuna bırakılan gözyaşları...
Gizli ve mahcup...
Aşk, istemektir belki...
Belki bir ticaret; pazarlıksız...
Bedeli kalbinizdir... Bedeli herşeydir...
Sonrası bir uzun yolculuk...
Sonrası; nasip!
Tarifini sorsalar....
Az kalsın ölüyormuşum gibi...

"haTTat"
03.10.2006, 14:44
Ne aşıklar ne cevherler varmış şurada. Helal olsun..

caan
16.10.2006, 20:29
aşk ;varlıktan soyunup yokluğa erebilmek için yanan bir ateştir ..o öyle bir ateştirki uzaklaarı yakın kılar..bakılan her yerde O'nu görebilmektir.
zahirle batini birleyebilmektir.
lutfu kahrı bir görmektir
sen ile benden geçip la değil illa da olmaktır

EshabiL
16.10.2006, 22:37
Ah !..

Tek hece...

Bütün lisanlarda aynı okunan mana...

Bir elif; ardından bir he...

Allah adının ilk ve son harfi...Elif ve he ile yanmış aşık...

Aşk bir güneşe benzer
Sönmez ateşe benzer
Aşkı bilmeyen insan
Misali taşa benzer
YUNUSEMRE

Ne güzel anlatmış değilmi büyük aşık, aşkı.Aşıklardan öğrenmeli aşkı.

AŞK ile...

melami
29.10.2006, 19:26
aşk ;varlıktan soyunup yokluğa erebilmek için yanan bir ateştir ..o öyle bir ateştirki uzaklaarı yakın kılar..bakılan her yerde O'nu görebilmektir.
zahirle batini birleyebilmektir.
lutfu kahrı bir görmektir
sen ile benden geçip la değil illa da olmaktır

ŞİMDİ OLDU TEŞEKKÜR EDERİM..HAKLA KALIN HAKİKATLE KALIN

gumus_Tesbih
29.10.2006, 20:01
Gitgide daha fazla insanın dünyasında aşkın öldüğü bir zamanda yaşıyoruz.

Kimileri, şehvetle aşkı karıştırıyorlar. Karşıdakini bir ‘insan’ olmaktan ziyade,

bir beden, hatta elde edilecek bir ‘av’ olarak görenler zuhur ediyor.

Bu ise, aşkı öldürüyor. Çünkü aşk ruhların beraberliğidir;

bedenlerin değil...

BAMTELİ
30.10.2006, 18:32
Aşk adını adının yanına yazmaktır.

Hz. Adem A.S cennetten çıkarılınca , dünyada Allah'tan af dilerken bir keresinde şöyle demişti:
Habibin Muhammedin aşkına beni affet demişti.
Allah ; sen nereden biliyorsun O'nu dediğinde ,
Cennetteyken birgün başımı semaya kaldırdığımda adının yanında Muhammed'in adı yazıyordu , der.
BÜYÜK AŞK bu işte.

~zuzii~
30.10.2006, 18:39
AŞK insanın boqazında yutulması ZOR bir DÜĞÜMDÜR.

ecmel
30.10.2006, 18:42
aşk acı çekmektir

~zuzii~
30.10.2006, 18:47
aşk acı çekmektir

acı çekmeden de becerenler var yaa ben qördüm ;)
tbii onlarınki qerçek aşk mıydı bilemem...
belki sadece sevqi çemberinde kalmışlardı...

ecmel
30.10.2006, 18:51
bilemeyiz tabiki ama aşk acı bişey....:)

MERKAM
30.10.2006, 19:01
kardeş aşk var olmaktır, üsümektir sevdiğinin gözlerinde... aşk gerekirse solmaktır bir gül gibi.. çekilmeyi gerektirir bazen bir gülün çekildiği gibi....

...YaĞmUr...
30.10.2006, 19:13
zuzi kardeşim bana kalırsa sonu kötü biten gerçek aşk diildir die bişey yok. bu sonun nası olduuna bağlı...ve aşk yazılması çok kolay ama yşanması çok zor olan bişey bence...ama herşeye rağmen güzeel çok güzel...hem aşk illa konuşarak veya görüşerek devam etmez yani buna gerek yok...işte böle bile insan bişeyler hissediosa gerçek aşktır bence...

~zuzii~
30.10.2006, 23:04
zuzi kardeşim bana kalırsa sonu kötü biten gerçek aşk diildir die bişey yok. bu sonun nası olduuna bağlı...ve aşk yazılması çok kolay ama yşanması çok zor olan bişey bence...ama herşeye rağmen güzeel çok güzel...hem aşk illa konuşarak veya görüşerek devam etmez yani buna gerek yok...işte böle bile insan bişeyler hissediosa gerçek aşktır bence...

yokk bn sonu kötü biten aşk olamas demedim... acı çekmeden de becerenler var ama qerçek aşkı buluyorlar mı bilemem dedim.. önemli nişi sölemişin konuşmk veya qörüşmk qerekmyr aşık olmak yada aşkı yaşayabilmk içn! ama malesef herkes bu şekilde bakmıyr olaya bu da üzücü olabiliyor bazn

...YaĞmUr...
31.10.2006, 17:25
evet günümüzde öle tabii sana katılıorum bu konuda:D

gumus_Tesbih
02.11.2006, 17:50
Aşk Belki

Ama; kendimden bile önce tanıdığım...

Her saniye yeniden doğmak gibi...

Ama, asırlardır süren...

Kışa dönmeyen sonbahar; derin, duygulu...

Yaza dönmeyen ilkbahar; serin, coşkulu...

•••

Ilık avuçlarında, kar taneleri...

Güneş sıcağı, gözleri...

Ve sözleri...

Ve sesi...

•••

Böyle olmalı aşkın tarifi...

Ki, tarif edilememeli...

•••

Bacası tüten bir ev belki...

Belki gece yarısı terkedilmiş bir şiir...

Veya kaldırımların kanına giren...

Aşkın ayak sesleri...

•••

Her köşe başı ıhlamur kokar...

Yağmur kokar...

Şehit akıncının dudaklarındaki tebessüm...

Veya...

Gecenin koynuna bırakılan gözyaşları...

Gizli ve mahcup...

•••

Aşk, istemektir belki...

Belki bir ticaret; pazarlıksız...

Bedeli kalbinizdir... Bedeli herşeydir...

Sonrası bir uzun yolculuk...

Sonrası; nasip!

•••

Tarifini sorsalar....

Az kalsın ölüyormuşum gibi...

Hanefi
16.11.2006, 15:46
Garİp BİŞey ...

cevher man
21.11.2006, 16:48
Aşk öyle seri bir hastalıktır ki bulaştığı kimseleri çılgın bir hale getirir.
Aşk kılavuz istemez,tek başına yol alır.
Aşk öğrenilmez kendiliğinden doğar.

dilek taşı
21.11.2006, 17:12
AŞk AŞik Olunda ÖĞrenİn Umursuzca

malik ejder
22.11.2006, 21:14
Aşık olmadıktan sonra kalbimiz ne işe yarar ki???

abla
23.11.2006, 16:39
Celâdet ve adaletin timsâli Yavuz Sultan Selim (rahmetullahi aleyh), Mısır Seferinden sonra fethettiği beldede adâlet ve otoriteyi tesis için, bir süre kalmak ister. Bunun için hazırlıklar yapılır ve padişahın otağ-ı hümâyunu kurulur. Sultanın çadırını temizlemekle vazifeli kadınlardan biri, akşamları çadıra dönen Yavuzu o gün ilk defa yakından görür ve o andan sonra onun sevgisiyle yanmaya başlar. Zamanla bu sevgi, bir sevdâ olur Mısırlı kadının yüreğinde. O, düştüğü derdin çaresizliğini bilir; fakat bununla birlikte çâre aramaktan geri durmaz.

Bir cuma günü Koca Yavuz çadırdan çıktıktan sonra bir tanıdığına yazdırdığı kâğıdı, sultanın yastığının yanına iliştiriverir. Kâğıtta; Derdi olan neylesin?yazmaktadır. Sultan, gece istirahatına çekildiğinde yastığının yanında bulduğu kâğıtta yazılı bu ümitsiz cümleye, bir karşılık yazıp yastığının altına bırakır. Kadıncağız sabah,Acaba sultan cevap yazdı mı?heyecanıyla -belki de biraz ümitle- yastığın altına bakar ve kâğıdının arkasına bir şeyler yazılmış olduğunu görür. Sırdaşına okuttuğu bu notta, Derdi olan söylesin! yazmaktadır. Kadıncağız en azından derdini anlatabileceği düşüncesiyle biraz da olsa sevinir, ümitlenir bu cümleyle. Fakat padişahın celâdeti onu korkutmaktadır. Şîrlerin pençe-i kahrında lerzân olduğu Koca Yavuza böyle bir şey söylemek kolay mıdır?!.. Bu defa kadın, Korkuyorsa neylesin?yazılı bir kâğıt bırakır sultanın yastığının altına ve ertesi günü sabırsızlıkla bekler. Ertesi sabah yine yastığın altına heyecanla bakar; sultanın kaleminden çıkan, Hiç korkmasın, söylesin! yazısını görünce kadının ümidi biraz daha artmıştır. Hiç olmazsa kendini yakıp kavuran derdini söyleyecek, kabul görmese de, derdinden bir nebze olsun kurtulacaktır. Kadıncağız bütün cesaretini toplayıp akşam sultanın gelme vaktinde çadırın girişinde bekler. Birazdan Koca Yavuz, bütün haşmetiyle görünür; hâlinden, duruşundan kadının kendisine bir şeyler söylemek istediğini fark eder: Söyle! der kadına. Edeble el-pençe duran kadın titremeye başlar ve dizlerinin bağı çözülür. Padişah gür sesiyle ikinci defa Söyle! deyince, kadın, heyecanından sadece; Efendim! der ve gerisini getiremez; Koca Sultanın celâdetinden duyduğu heyecanla yere yığılır ve ruhunu oracıkta Rabbine teslim eder. Herkesi bir telâş ve heyecan sarsa da, gözler Koca Yavuzu. Meseleyi günlerdir hisseden Yavuzun bu tablo karşısında yüreği yanar, gözleri dolar ve şöyle der:

Hakîkî âşık odur ki, sevdiği uğruna kalbi dursun!

ne diyelim.mecazisi böyle ederse ya hakikisi neylesin.

Hanne
23.11.2006, 16:53
Aşk, Taifte kanları silmekti
Aşk Medine'ye Hicret etmekti.
Aşk ölürken ÜMMETİM demekti
Ve Aşk H.z MUHAMMED'i sevmekti...

.......

seher
23.11.2006, 19:22
Aşk = Yok olmak
benliklerimizden sebeb varlıkla okadar hemhalizki nasıl yok olabilelim nasıl gerçekten AŞK ı anlayalım...

Nur Cennet
23.11.2006, 19:29
Aşk; İnsanın Büyük Hatalar Yapabildiği saçma Bişey Gibi Geliyo Bana..
Ya Aşk Gelip Geçici...
Aşk Bir Dengesizlik İşi..
Dengeye Dönüşendir SEVGİ..!!
Asıl Kalıcı Olan Sevgidir..Aşk Kesinlikle Gelip Geçici...
Ben Aşkı Düşüneceğime Gidip Kalıcı Sevgiler Bulurum!

yozgadi
23.11.2006, 19:39
aşk kendini onda bulmak kendinde yitmek kelebek gibi zarif kanatları olan ve ömrüde Onun gibi kısa süren nadide bir kristal gibi her an el üstünde tutulması gereken herkes için kendine göre eşsiz bir değer eğer aşkın sonu evlilikle bitmişse vazife tamamdır artık sıradaki görevli sevgi ve saygıdır anlayıştır

h@myde
23.11.2006, 19:43
aşk ilahi aşka kavuşmaya sebeb...

bmusaw
13.12.2006, 14:30
SORUYORSAN AŞK NERDEDİR
AŞK BİLİNMEZ BİR YERDEDİR
BELKİ DE BİR KELİMEDEDİR
ALLAH DİYEN DİLLERDEDİR
ALLAH DİYEN KALPLERDEDİR

doğuhan
13.12.2006, 18:14
önce:
İnsan Aşıkolacağına üzerinden tırkamyonu geçsin daha iyi :O :O
sonra;
aşk,sevdiğini ölüme kadar yanında istemektir.Hatta sonsuza kadar onunla olmayı istemektir.:)

himmet
15.12.2006, 22:44
İlahi aşk diye belirtmişsin, O' nu ehline sormak lazım gelir . Fani aşkı soracak olursan, gözünün kör olması, onda bulunan hiçbir kötülüğü görmemen, haklı olsan bile onu incittiğin için bütün gece gözyaşı döküp sabahı zor etmen.

müşkülpesent
15.12.2006, 22:47
aşk; Muhammed Mustafa'yı (s.a.v) sevmektir....

Gülçehre
16.12.2006, 09:47
Aşk sevgiliye duyulan büyük muhabbettir,aşk onu kendin bilmektir..kendinden çok sevip ona bağlanmaktır.

dua ile

mustafa63
16.12.2006, 10:07
İman aşktır..Zaten aşk kabul etmek ve kabul ettiğini son hadde kadar sevmek değil midir? Aşk sevginin, teslim oluşun belki de en koyu halidir.. üzüm suyu güzeldir/tatlıdır ama bekletilince şarap olutorsa aşk da sevginin sarhoşluk verenidir..vesselam