Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakın Emeğini Bilmeyenlere Sunma...
Hindistan da cok unlu bir ressam varmis...
Herkes bu ressamin yaptiklarini kusursuz kabul edecek kadar begenirmis.. . Ve onu "Renklerin Ustasi" anlamina gelen Ranga Celeri olarak tanisa da; kisaca Ranga Guru derlermis...
Onun yetistirdigi bir ressam olan Racici ise artik egitimini tamamlamis ve son resmini yaparak Ranga Guru'ya goturmus ve ondan resmini degerlendirmesini istemis...
Ranga Guru ise;
- Sen artik ressam sayilirsin Racaci.. artik senin resmini halk degerlendirecek. diyerek resmi sehrin en kalabalik meydanina goturmesini ve en gorunen yerine koymasini istemis. Yanina da kirmizi bir kalem koyarak halktan begenmedikleri yerlere carpi koymalarini rica eden bir yazi birakmasini istemis. Racici denileni yapmis... Ve birkac gun sonra resme bakmaya gittiginde gormus ki, tum resim carpilar icinde ve neredeyse gorunmuyor.. . Cok uzulmus tabii. Emegini ve yuregini koyarak yaptigi tablo kirmizidan bir duvar sanki.. Alip resmi goturmus Ranga Guru'ya ve ne kadar uzgun oldugunu belirtmis.
Ranga Guru uzulmemesini ve yeniden resme devam etmesini onermis. Racici yeniden yapmis resmi ve gene Ranga Guru'ya goturmus. Tekrar sehrin en kalabalik meydanina birakmasini istemis Ranga Guru... Ama bu defa yanina bir palet dolusu cesitli renklerde yagli boya, birkac firca ile birlikte... Ve yanina insanlardan begenmedikleri yerleri duzeltmesini rica eden bir yazi ile birlikte birakmasini istemis.
Racici denileni yapmis...
Birkac gun sonra gittigi meydanda gormus ki resmine hic dokunulmamis, fircalar da, boyalar da kullanilmamis. .. Cok sevinmis ve kosarak Ranga Guru'ya gitmis ve resme dokunulmadigini anlatmis..
Ranga Guru ise;
Sevgili Racici, sen birinci konumda insanlara firsat verildiginde ne kadar acimasiz bir elestiri saganagi ile karsilasabilecegini gordun...
Hayatinda resim yapmamis insanlar dahi gelip senin resmini karaladi...
Oysa ikinci konumda onlardan hatalarini duzeltmelerini istedin, yapici olmalarini istedin... yapici olmak egitim gerektirir.. . Hic kimse bilmedigi bir konuyu duzeltmeye kalkmadi, cesaret edemedi...
Sevgili Racici Mesleginde usta olman yetmez, bilge de olmalisin.. Emeginin karsiligini ne yaptigindan haberi olmayan insanlardan alamazsin... Onlara gore senin emeginin hic bir degeri yoktur...
Sakin emegini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartisma...
Ranga Guru ise;
- Sen artik ressam sayilirsin Racaci.. artik senin resmini halk degerlendirecek. diyerek resmi sehrin en kalabalik meydanina goturmesini ve en gorunen yerine koymasini istemis. Yanina da kirmizi bir kalem koyarak halktan begenmedikleri yerlere carpi koymalarini rica eden bir yazi birakmasini istemis. Racici denileni yapmis... Ve birkac gun sonra resme bakmaya gittiginde gormus ki, tum resim carpilar icinde ve neredeyse gorunmuyor.. . Cok uzulmus tabii. Emegini ve yuregini koyarak yaptigi tablo kirmizidan bir duvar sanki.. Alip resmi goturmus Ranga Guru'ya ve ne kadar uzgun oldugunu belirtmis.
Ranga Guru uzulmemesini ve yeniden resme devam etmesini onermis. Racici yeniden yapmis resmi ve gene Ranga Guru'ya goturmus. Tekrar sehrin en kalabalik meydanina birakmasini istemis Ranga Guru... Ama bu defa yanina bir palet dolusu cesitli renklerde yagli boya, birkac firca ile birlikte... Ve yanina insanlardan begenmedikleri yerleri duzeltmesini rica eden bir yazi ile birlikte birakmasini istemis.
Birkac gun sonra gittigi meydanda gormus ki resmine hic dokunulmamis, fircalar da, boyalar da kullanilmamis. .. Cok sevinmis ve kosarak Ranga Guru'ya gitmis ve resme dokunulmadigini anlatmis..
Ranga Guru ise;
Sevgili Racici, sen birinci konumda insanlara firsat verildiginde ne kadar acimasiz bir elestiri saganagi ile karsilasabilecegini gordun...
Bunu bir yerde daha okumuştum Arzu abla Allah razı olsun :flowers: çok güzel bir alıntı getirmişsin tekrar teşekkürler.
Benimda zaten bu forumda mücadelemin ruhu bu MUTLAK İNSANLAR VE SOSYAL TOPLULUKLAR HATA YAPAR VE ELEŞTİRMEKTE KİŞİLERİN EN DOĞAN HAKKIDIR YALNIZ ALTERNATİF FİKİRLER GETİRMEK LAZIM.
ALLAH A EMANET OL.
SAYIN YÖNETİCİLER BU KONU SABİTLENECEK KONU.
ARZU ABLA SÖZ İKİNCİ SAHİFEYE DÜŞTÜĞÜ AN GÜNCELLEŞTİRECEĞİM.
Yusuf Bahar
08.09.2007, 19:05
evet..
konu sabitlendi...
çok doğru bi alıntı. arzu apla Allah Razı Olsun..
evet..
konu sabitlendi...
çok doğru bi alıntı. arzu apla Allah Razı Olsun..
ALLAH CC SENDEN DE RAZI OLSUN.
İNŞALLAH OKUMUR VE DERS ALINILIR.
Yusuf Bahar
08.09.2007, 19:12
ALLAH CC SENDEN DE RAZI OLSUN.
İNŞALLAH OKUMUR VE DERS ALINILIR.
amin agbi cümlemizden...
aferim Ranqa Guru'ya :)
boşuna dememişLer. bir akıL noksanıyLa tartışma yoksa qörenLer aranızdaki farkı anLamayabiLir. ;)
Gerçektende güzel bir gerçek...!
elinize sağlık... sağolun..
yazının son kısımlarına takıldımda beni düşüncelere daldırdı birden şu sözler ;
kainat bizlere sunulmuş en güzel vede en ulaşılmaz bir şahaser .. insanoğlu bunun ne kadar değerini biliyor ? bizler bizlere sunulan bu güzellikleri ne kadar hak ediyoruz ? hak etmeden edindik biz onları belkide .. çünkü bizlerin sebebi varlığımızın bir EFENDİ'si vardı .. zira denilmemişmiydi
''HABİBİM SEN OLMASAYDIN ALEMLERİ YARATMAZDIM .. ''
şükür ki, bunları hak eden bir NEBİ' ye sahibizde bizde onun sayesinde o güzelliklerden faydalanabildik ..
paylaşım için tşk ..
Sağolasın abla...
emeğine sağlık... ;)
bana gelen bir maildi...gerçekten güzel bir yazı...
sizler sağolun arkadaşlar...:flowers:
yAZIDA ANLATILMAK İSTENEN AYRI, BAKIYORUM OKUYANLAR DA ÇOK FARKLI ANLAMALARDA :)...
BİZ ANLAMAYANLARA, ÖĞRENMEYENLERE, YAŞAMAYANLARA, UYGULAMAYANLARA, HİSSETMEYENLERE, BİLMEYENLERE, OKUMAYANLARA, İNANMAYANLARA.... V.S EMEK VERMEKLE MEMURUZ, VE MECBURUZ... :)
NOT : UMUTLU KARDEŞİM BÜYÜK HARF YAZMAZSAM GÖRMİYORUM GÖZLÜĞÜMÜ YENİLEYEMEDİM (YEMİN) GEÇEN HAFTA ÇARŞAMBA GİTTİM MUAYENEYE (BKNZ ARŞTRNZ : ................ (REKLAMA GİRMESİN :P ) HASTANESİ DOKTOR HANEFİ ÇAKIR :D
yAZIDA ANLATILMAK İSTENEN AYRI, BAKIYORUM OKUYANLAR DA ÇOK FARKLI ANLAMALARDA :)...
BİZ ANLAMAYANLARA, ÖĞRENMEYENLERE, YAŞAMAYANLARA, UYGULAMAYANLARA, HİSSETMEYENLERE, BİLMEYENLERE, OKUMAYANLARA, İNANMAYANLARA.... V.S EMEK VERMEKLE MEMURUZ, VE MECBURUZ... :)
NOT : UMUTLU KARDEŞİM BÜYÜK HARF YAZMAZSAM GÖRMİYORUM GÖZLÜĞÜMÜ YENİLEYEMEDİM (YEMİN) GEÇEN HAFTA ÇARŞAMBA GİTTİM MUAYENEYE (BKNZ ARŞTRNZ : ................ (REKLAMA GİRMESİN :P ) HASTANESİ DOKTOR HANEFİ ÇAKIR :D
NE GEREĞİ VAR DİREK SÖYLEYİN AGBİ GİBİ BAKIYORUM HALA İMALI DÜŞÜNCENİZİ YAZIYA AKTARMA METEDUNUZU BIRAKMAMIŞSINIZ.
zümrüd-ü anka
12.09.2007, 13:44
dikkate alınmaya değer bir yazı sağol abla.
nevzathan
15.09.2007, 15:53
ellleirinize saglık guzel bişi olmus
Hizmet_88
19.12.2007, 16:43
çok güzel bir yazı..emeğinize sağlık kardeşim.
dagcan_33
04.03.2008, 11:38
elbet elinize saglık ibretlik bir yazı. yanlız başlık insan biraz sanki emegin karşılıgını bekleyerek çalışmak gerektiğini anımsatıyor. hayatta en güzel şey beklentisiz yaşayabilmek ve böylece gerçek özgür biri olmak
Meriç'in Hint kültürünü neden çok övdüğü daha net anlaşılıyor. En nihayetinde bir akıllı düşman, yüz cahil dosttan daha eftal.
Yine de Müslüman bir iklimde bilginin/sevginin sunumu hem bilene, hem bilmeyene ulaşmalı, nerde pürüz kaldı ise Mevla'ya bırakılmalı...
valla çok güzel bi yazı. Tabi nu yazı insanların bakış açısının ne kadar farklı olabileceğinide ortaya koyuyor. Yani herkes olaya nasıl bakıyorsa öyle anlıyor.
Harika bir yazıydı arzu...
eyvallah:flowers:
Aklı selim
30.07.2008, 12:17
Herkes bu ressamin yaptiklarini kusursuz kabul edecek kadar begenirmis.. . Ve onu "Renklerin Ustasi" anlamina gelen Ranga Celeri olarak tanisa da; kisaca Ranga Guru derlermis...
Onun yetistirdigi bir ressam olan Racici ise artik egitimini tamamlamis ve son resmini yaparak Ranga Guru'ya goturmus ve ondan resmini degerlendirmesini istemis...
Ranga Guru ise;
Ranga Guru ise;
Oysa ikinci konumda onlardan hatalarini duzeltmelerini istedin, yapici olmalarini istedin... yapici olmak egitim gerektirir.. . Hic kimse bilmedigi bir konuyu duzeltmeye kalkmadi, cesaret edemedi...
Sevgili Racici Mesleginde usta olman yetmez, bilge de olmalisin.. Emeginin karsiligini ne yaptigindan haberi olmayan insanlardan alamazsin... Onlara gore senin emeginin hic bir degeri yoktur...
Çok güzel bir hikayeydi.
Teşekkürler.
"Sakin emegini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartisma..."
Gerçekten çok anlamlıydı.Teşekkürler :çiçek:
laz_prenses
07.08.2008, 15:24
yazı çok güzel...ve anlamlı
Nida_NUR
16.09.2008, 17:42
Allah razı olsun çok güzeldi..
Ranga Guru ise;
Ranga Guru ise;
Eyvallah...
imza atilacak bir yazi
elifozturk
27.09.2008, 15:04
Allah razı olsun :) çok güzel yazı çok güzel anlam içeriyor
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.