PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahura kalkmadan oruc tutmakta mahzur var midir?

denizfeneri
12.09.2007, 23:54
Sual: Sahura kalkmadan oruc tutmakta mahzur var midir?

CEVAP

Sahura kalkmamak gunah degildir. Ancak sahura kalkmak cok sevaptir. Bir yudum su icmek icin de olsa, sahura kalkmalidir!

Hadis-i seriflerde buyuruldu ki:

(Sahura kalkin, sahurda bereket vardir.) [Buhari]

(Sahurda yemek yiyerek, oruc tutmaniza yardimci olun!) [Beyheki]

(Sahur yemegine kalkmak, ALLAHin size bagisladigi berekettir, bunu kacirmayin!) [Nesai]

(Yedikleri helal olmak sarti ile hesaba cekilmeyecek uc kisi; oruclu, sahur yemegi yiyen ve ALLAH yolunda nobet tutandir.) [Nesai]

(Bir yudum su icmek icin de olsa, sahura kalkin!) [Ibni Hibban]

(Elbette sahur yemegi mubarektir.) [I.Hibban ]

(Bir lokma olsa da sahur yemegi yiyin! Cunku onda bereket vardir.) [Deylemi]

(Muminin sahurunun hurma ile olmasi ne guzeldir.) [Ebu Davud]

(Sahurda hurma yemek ne guzeldir. ALLAHu teala, sahura kalkanlara rahmet eder.) [Taberani]

(Sahurun tamami berekettir. Bir yudum su icin de olsa sahura kalkin! ALLAHu teala ve melekleri, sahura kalkanlara salat ve selam ederler.) [I.Ahmed]

[Yani ALLAHu teala, sahura kalkanlari magfiret eder, melekler de onlar icin dua eder.]

Edibe Ziyâi
12.09.2007, 23:57
Allah razı olsun ...eskiden beri bize alıştırlımış. fakat bazı kardeşlerimiz kalkmıyorlar.. tabi yine özümüzden uzaklaşmaktan kaynaklanıyor
osmanlı zamanında sahırlar gündüz gibi olurmuş. herkes bir sahur yemeği düzenler misafirler gelir.oruç vakti girincede sohbetler başlarmış. ahh eski ramazanlar demekten insan alamıyor kendini

denizfeneri
12.09.2007, 23:59
haklısın kardeşim.inş bizler yaşatırız bu güzel sahurları

reis
13.09.2007, 00:06
"Sahur, Müslümanların diğer Ümmetlerle olan farkıdır"ı unutmuşsun denizfeneri kardeşim...

:)

cüneytkaya
13.09.2007, 10:40
Allahü teala razı olsun

MuRaDıM
13.09.2007, 10:43
Kusurabakmayin Ama Orucun Tadi Sahurdadir. Sahursuz Oruç Tutan Kardeşlerim (yakinlarim Da Var) Bi Kalkasaniz çok Güzel Bi Sünnet Olduğunu Göreceksiniz...

Evet Gerçekten Bereket DolAr Sahur Sofralari...

Bilgiler Için Teşşekkürler...

Sinner
13.09.2007, 10:49
Sahura Su içmek için bile olsa kalkanlardanım.. =)

Kalkmayanlara bişey demiyorum ama.. Ramazan'ın bir farkı olmalı diğer aylardan.. Sadece oruç tutmak ne kadar doğrudur bilemiyorum.. Rabbim Affetsin hepimizi..

Amin...

Gülzar-ı İrfan
13.09.2007, 10:51
Sahura kalkmadan orucun tadına varılabilirmi ki......
ORUÇ=SAHUR
SAHUR=ORUÇ
AYRILAMAZ İKİLİ....

ALLAHA EMANET OLUN

MuRaDıM
13.09.2007, 11:32
Sahura kalkmadan orucun tadına varılabilirmi ki......
ORUÇ=SAHUR
SAHUR=ORUÇ
AYRILAMAZ İKİLİ....

ALLAHA EMANET OLUN

kesinlikle katılımaktayım

berraksu
13.09.2007, 13:23
Allah razi olsun bundan sonra kalkacagim insaAllah

talib
13.09.2007, 15:58
Sahura kalkmak insanı seher vakitlerinde uyanık olmaya da alıştırıyor. İnşaallah bir ömür ramazan olur bizler için..

PortakaL
13.09.2007, 16:00
Allah razı olsun ...eskiden beri bize alıştırlımış. fakat bazı kardeşlerimiz kalkmıyorlar.. tabi yine özümüzden uzaklaşmaktan kaynaklanıyor
osmanlı zamanında sahırlar gündüz gibi olurmuş. herkes bir sahur yemeği düzenler misafirler gelir.oruç vakti girincede sohbetler başlarmış. ahh eski ramazanlar demekten insan alamıyor kendini

Ay ne kadar zevkliymis:)...

Keske simdide oyle olsa...

MuRaDıM
13.09.2007, 20:18
Nerde eski ramazanlar. Keşke üç ay olsa ramazan, bir ayda tadına varılmıyor.

aBı ReyyaN
13.09.2007, 20:43
nerde eski ramazanlar biliyorum ben=)
bizim içimizde gizli! onu açığa çıkarmak için biraz çaba yeter.
Eski ramazanlar kadar güzel ve zevkli olabilir istersek eğer.
Biz annemle bareber sofrayı hazırlar ,yemek yer, bir de güzel çay içeriz .Sofradan önce iki rekatda olsa teheccüt kılmak alışmamız için iyi bir vesile ve sabah namazını cemaatle kılmak,
benim vazgeçilmezlerimden biride kendileriyle büyüdüğüm radyoların sofra hazırlarken ve toplarken açık olması,hazırladıkları programlar bir anda asrı saadete götürebiliyor insanı buda ayrı bir heyecan ve okunan kur'anlar haricinde birde kur'an meali dinleyerk her anın tadına varabiliyorum elhamdülillah.Bu sadece sahur kısmı birde iftar vakti varki onu anlatmakla bitiremem ,benim açımdan tek olmusuzluk bu kadar güzel ve bereketli bir ayın çok kısa olması ,ALLAH kabul ve makbul etsin hepimzin orucunu inşallah...

usame49
14.09.2007, 00:26
Kardeşler, ilmihallerde yazar, ramazanda iftarı çabuk, sahuru iyice geç yapmak sünnettir. Yeyip yatmak sünnet değildir vesselam...