PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtüsüne çok mu bağlıyız?


EbuRudeyha
08.12.2007, 21:43
Selamun aleykum
Bismillah ve salatullahi aleyke ya Rasulallah

Yıllardır "başörtüsü elden gidiyor, başörtüsü namusumuzdur, başörtüm olmadan asla vs." gibi çığlıklar ile ortalıklardan dolaştık, mitinglerde, panellerde, meydanlarda, ekranlarda bunu savunduk birileri ideolojik simge gördü, kimileri kuyruğuna basılmış kedi gibi tepki verdi, kimilerinin umrunda olmadı ama bayan kardeşlerimiz olayın vahametini o kadar iyi anlamışlar ki baş örtülerinden vazgeçmediler!

Helal olsun diyelim! Ama birileri bunları yaparken bayan kardeşlerimiz sadece baş örtüsünün farz olduğunu zannetmiş olmalılar ki baş örtüsünden kısıtlanan yerle başka şekilde açılmaya başladı mini etek giyen de baş örtüsüne el uzatılınca aslan kesiliyor o farz diyor, tesettüre bürünen de.

Kusura bakmayın ama yine diyorum yarım ve eksik bilgi bize verielecek en büyük darbedir ve biz kendimize yaptık şimdi bundan kendimiz yakınıyoruz birilerinin çıkıp "sadece baş değil kadın mahremdir" demesi gerekiyor yoksa başka birileri çıkıp bunla ideolojik olarak değerlendirmeye devam edecek biz de oturuduğumuz yerden saymaya devam edeceğiz.


Kaynak: http://www.fukaha.com/cum/kose-yazilari/eburudeyha/basortusune-cok-mu-bagliyiz.html

manifesto
08.12.2007, 21:57
Bu meseleye bu zaviyeden abktık mı bu yazı sonuna kadar haklı
Esasen başörtüsü bir özgürlük sorunu
Kişinin özgürlüğünün kısıtlanması din ve vicdan ve ibadet özgürlüğü
Ancak öldürücü bir yara değil
Oysa bilmeden ölümcül yaralar alıyoruz ve kötü olanı bunun farkında değiliz

Ancak imani ahlaki okadar çok problem var ki,başörtüsü çarpıklığı bunun ipuçlarını bize veriyor

Gözlerden uzakta bir cüce dev oluyor insanımızı yutuyor
Başörtüsünü çekiştirirken elimizden yitip gidenlerin farkında değiliz

EbuRudeyha
08.12.2007, 22:02
İslam dinin temelini ahlak ve iman teşkil eder ibadetler bunlar üzerine bina edilir. İman ve ahlak yoksa namazlarımız, ibadetlerimiz, baş örtmemiz, okumamız heba olmuştur Kur'an tabiriyle kaybedenlerden olmuş oluruz Mevla "ya veylana" demeden aklımızı başımıza almamızı nasib etsin.

manifesto
08.12.2007, 22:05
evet moda tabirle
sözde değil özde müslüman
aslında başörtüsü üzerinden bayanlar sanki bu sözdeliği sergiliyor
ancak erkek olanlar da bir okadar
şekil suret müslümanı oluyoruz giderek
nazari müslümanlık

EbuRudeyha
08.12.2007, 22:11
İman taklidi oluncamüslümanlık da suret müslümanlığı olur kardeşim geçenlerde hutbede bir hadis okumuştum durumumuzu çok iyi yansıtıyordu lakin ne olursa olsun ben şuna inanırım ve kendime rehber ederim ilk başta kendine başla ;)