PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlim mi? O Da Ne?

EbuRudeyha
08.12.2007, 22:27
Bismillahirramanrrahim es-salatu ve's-selamu ala Rasulillah
Selamun aleykum ey ehl-i İlim

Rabbim nasib etti böyle bir mekanda çeşitli vesileler ile toplandık ve belki niceleri de sonradan katılacak bu kervana ama ister bir kişi olsun ister bin dert aynı...
Ülkemizin, çevremizin, ehlimizin en önemlisi kendimizin ahvalini çok iyi biliyoruz. Ağlasak ne çare bağırsak ne çare...
Neden tam olarak çözemedim ama ilim fukarasıyız neden hala her konuda bilmişlikten dem vuruyoruz neden birileri çabalayıp birşey yapınca onlara çelme takmaya çalışıyoruz neden neden neden?...

İndinde ilmin "i"si olmayan kardeşlerimiz bazen heyecan bazen galeyan halinde bulunup hem kendilerine hem çevrelerine zarar veriyor. Cahil cesurdur sözüne ne kadar haiz olduğumuzu düşündük mü hiç? İlmin saklanması ne kadar kötü ise ilim öğrenmemek de o kadar kötüdür. Mesela bazı şarkıları günde 15-20 defa dinleyip şıp diye ezberleyen ama fil suresini bir türlü ezberlemeyemiyorum iş, güç fırsat kalmıyor diyenler ne kadar haklı Allahu alem. Herkes kendinden mesuldur evet ama emr-i bil maruf nehy-i anil münker de İslamın şiarıdır. İnşaallah Rabbim hepimize bunun bilincini kazandırır ve aşkını kalbimize nakşeder.
Son olarak çok olarak söylediğim bir duayı paylaşmak istiyorum: "Allahumme Rabbî zidnî ilmen ve fehmen ve elhiqnî bi's-salihîn (Allah'ım ilim ve anlayaış yönünden beni artır ve salihler arasına kat" Amin...

Eburudeyha
24.12.2006 - 19:14

Kaynak: http://www.fukaha.com/cum/kose-yazilari/eburudeyha/ilim-mi-o-da-ne.html

UBEYDUN
08.12.2007, 22:44
imanda önce gelen ilm göz ardı edildir/tahrif edildi

dallandı budaklandı

birinin öyle diğerinin böyle dediğinde ortaya çıkan tutarsızlık da kimilerinin şevkini kırdı

duanıza amin diyorum özelliklede fehma

EbuRudeyha
08.12.2007, 22:53
Bu öyle Kitaptır ki, kiminin imanını kiminin küfrünü artırır kardeşim ;)

TevekkuL
08.12.2007, 23:29
Cahil cesurdur sözüne ne kadar haiz olduğumuzu düşündük mü hiç?

Ve aleyküm selam...
Öncelikle teşekkürler bu konu için...
Cesurları görüyoruz elhamdülillah...
Cesur olduklarını iddia eden cahilleri...
Muhalefette ve münakaşada cesurluklarını söyleyipte açıkca zırcahilim diye bağıranları...
İlim sahibi gözüküpte ilimin ''i'' sini bilmeyenleride...
Herşeye muhalefet, asabi, sert ve ilmini bu şekilde kullananların cehaletlerini de...
Kendilerini aşağıladıklarını da...
Görüyoruz ama susmak gerek...
Ama kendileri, kendilerini epey üstün görmekte ve zeki-akıllı sanmakta...

Allah, ilminde boğulan ve edep nedir bilen kullarından eylesin cümlemizi...

Allah razı olsun sizden...
Duanıza da can-ı gönülden amin inşaAllah...
Selametle...

EbuRudeyha
08.12.2007, 23:37
Amin inşaallah kardeşim Efendimiz bile faydasız ilimden Rabbine sığınmıştır zamanımız alimleri!!! ilimleri!!! ile eşsiz bir mütevazilik!!! örneği gösteriyorlar maşaallah

hirahos
09.12.2007, 00:34
Güzel ve luzumlu bir konu.. Allah razı olsun..

Şu sözlerle katılmak istiyorum:

İlim, insanların yolunu aydınlatan nurdan bir kandildir.. İlimden ayrılan, yolunu kaypıtır.. Onu izleyen Sırat-ı Mustakimdedir..

İlimsiz, Din-i Mübin-i İslam layıkıyla anlaşılamaz.. Anlaşılamayan da asla layıkıyla yaşanamaz..

Cihandan ilim kaldırılırsa cümle insanlar yabanda kalırlar, azarlar..

Alimsiz, hocasız ilim sahibi de olunamaz..

Alimlerimiz başlarımızın tacıdır.. Onlar olmasaydı bizler karanlıkta bocalayıp kalmıştık.. Onlar olmasaydı temizlenemez, eğriyi doğrudan asla ayıramazdık..

Onlara uymamız bize mübarek Peygamber Efendimizin emridir..

Alim derken, tabi Ehli Sünnet vel Cemaat ulemamızı kastediyorum.. Allah hepsinden razı olsun.. Makamlarını ali eylesin.. Derecelerini kat be kat yükseltsin.. Cemaliyle kandırsın..

EbuRudeyha
09.12.2007, 00:39
el-Ulemau veresetül enbiyau fazla söze gerek yok sanırım hakkıyla anlayanlardan olmak ümidiyle.