Orijinalini görmek için tıklayınız : Menzil'in Sultanı Seyyid Muhammed Raşid Erol
Kavacıklı
26.08.2006, 19:34
AİLESİ VE YAŞADIGI YERLER
Bağlıları arasında Seyda hazretleri namıyla bilinen Eşşeyh Esseyyid Muhammed Raşid Erol (k.s.) hazretleri 23.3.1930 tarihinde
Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde dünyayı şereflendirmişlerdir. Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni (k.s.) hazretleri olup Nakşibendi büyüklerindendir.
Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diya-uddin (k.s.) hazretlerinin halifelerindendir. Baba ve dedeleri ilim ve tarikat ehli olan Seyda hazretleri Evladı Resul olup Bilvanis seyyidlerindendir. Hz. Hüseyin (r.a.) soyundan geldiği için de "El-Hüseyni" denilmektedir. Seyyidlik şeceresi şu şekildedir:
1 -Seyyid Muhammed Raşid d-Hüseyni
2 -Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni
3 -Seyyid Muhammed
4 - Seyyid Ma ruf
5 -Seyyid Tahir
6 -Şeyh Seyyid Kal
7 - Seyyid Hace Ebu Tâhir
8 -Seyyid Said Ebu l-Hayr
9 -Seyyid Ali
10- Seyyid Halil
11- Seyyid Hasan
12 -Seyyid Mahmud
13-Seyyid Ali
14- Seyyid Taceddin
15-Seyyid Kasım
16-Seyyid İdris
17- Seyyid Ca'fer
18-Seyyid Kasım
19-Seyyid Kemaleddin
20-Seyyid Ebu Firas
21-Seyyid Fellâh
22 - Seyyid Muhammed
23- Seyyid Taceddin
24-Seyyid Ebu Firas
25-Seyyid Maceddin
26-Seyyid Muhammed el-Mağfur Ebu Firas
2 7- Seyyid Şerafeddin
28-Seyyid imam Ali
29-Seyyid İmam Hüseyni (r.a.)
Dedesi Seyyid Muhammed (k.s.) medreselerde yetişmiş çok büyük bir alimdi.
Hüsn-ü hat sanatinda çok mahirdi. Hazret'e intisab etmiş, Nakşibendi halifesi olarak icazet ve hilafet almişti.
Fakat kendisi şeyhine "Sizin sagliginizda kendi halifeligimi açikliya-mam, sizden sonraya kalirsam, açiklanmasini birisine vasiyyet edersiniz.
Aksi takdirde sizin yaşadiginiz devirde ben mürşidim ben şeyhim diyemem, lütfen beni gizleyiniz" diye rica etmişti.
Şeyhinden önce vefat ettigi içinde halifeligi açiktan ilan edilmeyip gizli kalmiştir. Babası olan Gavs hazretlerini Seyyid Muham-med'in vefatı üzerine Seyyid Maruf (k.s.) (Seyda hazretlerinin dedesinin babası) büyütmüştür.
Gavs hazretleri Siyanüs seyyidlerinden olan Fatime Validemizle evlenmişler, bu izdivaçtan Seyyid Muhammed (k.s.), Seyyid Muhammed Raşid (k.s.) ve Seyyid Zeynel Abidin isimlerinde üç oğlu ile Halime ve Hatice isminde iki kızı olmuştur.
Zeynel Abidin küçük yaşta vefat etmiştir. İlk zevcesinin teşvikiyle evlendiği Ta-runi köyünden Seyyide olan ikinci hanımı Sıdıka Va-lidemizdende Seyda hazretlerinin diğer kardeşleri, Seyyid Abdülbaki (k.s.), Seyyid Ahmed, Seyyid Ab-dülhalim, Seyyid Muhyiddin ve Seyyid Enver ile Aynulhayat, Refiate, Raikate, Naciye adlı kızkardeşleri olmuştur.
Seyda hazretleri 2 yaşlarında iken Seyyid Maruf vefat edince Gavs hazretleri evini Siyanüs köyünden Taruni köyüne taşıdı. Burada 13 sene kaldılar.
Daha sonra mürşidi Ahmedi Haznevi'nin (k.s.) izniyle Bilvanis köyüne hicret ettiler. Şah-ı Hazne Seyda Hazretlerini 9 yaşındayken görür.
Yüzü aydınlanır. İleride çok sofileri olacağını belirtir ve Allah'a şükrederek "Biz onun cemaatında bulunamazsak da, o çok kalabalık cemaatın çobanını görmek te büyük bir nimettir" derler.
Seyda hazretleri (k.s.) bu köyde yine Seyyide olan Sekine Validemizle evlenmişlerdir. Bu evlilikten Seyyid Fevzeddin, Seyyid Abdülgani, Seyyid Taceddin, Seyyid Mazhar, Seyyid Abdurrakib isimli oğullan ile Haşine, Muhsine, Hasibe, Rukiye, Münevver, Mukaddes, Mümine ve Hediye isimli kızları dünyaya gelmiştir.
Gavs hazretleri Bilvanis köyünde 6 sene kaldıktan sonra Seyda hazretleriyle birlikte Bitlis'in Kasrik köyüne taşındılar. Burada 11 sene kaldıktan sonra Siirt'in Kozluk kazasının Gadir köyüne hicret ettiler.
9 sene (Burada iken vatan görevini önce acemi birliği olan Manisa'da, sonra Diyarbakır'da tamamladı) kaldıkları Gadir'den hayatının sonuna kadar ikamet edecekleri Adıyaman ilinin Kâhta kazasının Menzil köyüne yerleştiler.
Babası Gavs hazretleri l Haziran 1972 yılında vefat edince başhyan ir-şad görevi 21 sene 4 ay 19 gün devam etmişti. Seyda Hazretleri babasının vefatında buyurdular: "Allah (cc) Resulüne "Biz seni alemlere rahmet olarak göndermekten başka birşey için göndermedik. Allah Rasûlünün ölümü dünyanın üzerine musibet halinde çöktü.
Benim babam da Allah Rasûlünün varislerin-dendir. Ben onun Allah yolunda insanları irşad ve ilimle uğraştığına şahidim. Biz onu Allah yolunda olduğu için seviyorduk. Babam vefat etti. Nakl-i mekan etti. Allah Hayy'dır ve mekândan münezzehtir. Öyleyse aşka, Allah'a... herşey fanidir."
1968 yılında halifelik icazetini alan 1972 yılında irşad görevine başlayan Seyda hazretlerinin (k.s.) yurtiçinden ve yurdışmdan aşırı ziyaretçisinin gelmesi 18.7.1983 tarihinde Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde mecburi ikametine yolaçmıştır. Önce Adıyaman'a, sonra Adana'ya oradanda Gökçeada'ya götürülen Seyda hazretleri çektiği sıkıntı ve adanın havasının, sıhhatini etkilemesi sonucu
30.1.1985 tarihinde Ankara'ya nakledilmiştir. Burada da 16 ay gözetim altında tutulduktan sonra Merkezi idarenin müsadesiyle tekrar Menzil'e dönmüştür. Tekrar tebliğ ve irşad hizmetinedevam ederken 1991 yılının Ramazan Bayramı bayramlaşması sırasında içersine zehirli böcek ilacı çekilmiş şırıngayla suikast yapılmış, eline isabet eden zehir etkisini göstermiş, acil müdahaleyle hastaneye yatırılan Seyda hazretleri (k.s.) hayati tehlikeyi atlatmış, fakat elinin üstündeki ve içindeki yaralar sebebiyle uzun süre ızdırap çekmiştir.
Şeker, damar sertligi, tansiyon ve romatizma hastaliklari nedeniyle uzun yillar tedavi gören Seyda hazretlerinin ölümünden bir yil önce ayagi kirilmiş çektigi izdiraplarina bir yenisi eklenmiş, fakat irşad faaliyetleri kesintisiz devam etmiştir.
Romatizma sebebiyle her yaz gittiği Afyondaki kaplıcalardan Ankara'ya dönüşünden bir kaç gün sonra 22.10,1993 Cuma günü cuma namazından önce 63 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur. Vefat haberini alan onbinlerce bağlısının katılımıyla ertesi gün Menzilde babasının yanı başında toprağa verilmiştir
Kavacıklı
26.08.2006, 19:38
Muhammed Raşid Erol Hazretlerinin Vefatının Ardından Yerine İrşad Görevi için Kardeşi Seyyid Abdülbaki Erol Geçmiştir.Kendisi "Gavsı Sani" ve "Seyda" isimleriyle anılmaktadır.Menzil'in Yeni Sultanı Olarak Sayılmaktadır.
Kavacıklı
26.08.2006, 20:11
"Yaşayan en büyük evliya olan Şah-ı Bilvanisi Seyyit Fevzeddin Erol hazretlerinin amcası olan büyük evliya,alim zat. "
"peygamber torunu mübarek insandır.o başkadır "
"insanların huzuru u mahşerde kurtarıcısıdır inşallah.sofilrin imanını tazeleyen kişidir o gavsımız bana allah aşkını çağrıştırıyor.onu nezaman hatırlasam bütün günahlardan uzaklaşıyor gibiyim"
"Gavs-i sani hazretleri zamanımızın en büyük evliyalarındandır.gidip görmek nasip oldu inşaallah.Allah ondan razı olsun eğer onu tanımasaydım şu anda büyüdüğüm çevre bakımından içkimde olurdu zinamda olurdu,kumarım da olurdu ne Allah'ı tanırdım ne peygamberi menzile gittiğimden ailemin haberi yok kesinlikle tarikata karşılar ama gidip bir gerçekleri bir görseler boşa geçirdikleri zamana üzülürler gavs-ı bir tanısalar ah ahh..İnşallah dua edin kardeşler.Allah sadattan razı olsun"
"yer yüzünde hala ayaklı kuran olarak yaşayan ve sünneti seniyyeden kıl kadar ayrılmayan. ümmeti muhammede zhir va batında ko kanat geren. koruyup kollayan, sahibim, efendim kurtarıcım ve tek dayanağım. "
"gavsı sani tek kurtuluş yolu demek başka çıkar yol kalmadı demek zamanın kutbu demek rasulullah (sav) den sonra en büyük irşadı yapan kişi demek peygamber efendimizin göz nuru demek allah aşkından bir an uzaklaşmayan bir zat demek ahir zaman da imanla gidebilmenin en kolay çaresi demek gavsı sani herşey demek"
"gavs sofilerin babası gemimizin kaptanı O nu çok seviyorum eminimki oda sofilerini çok seviyordur bitin sofi kardeşlerime saygı ve selamlarımı yolluyorum.Birbirimize her daim dua edelim hepiniz ALLAH A emanet olun saygılarımla...."
"Görmeyene,gitmeyene,dinlemeyene,köye girerken kalbine sevinç girmeyene,camiye ilk girişindeki selamının güzellliğini duymayana,gülü koklarken o camiye yayılan gül kokusunu hissetmeyene,gözlerindeki o nuru alamayana,çorbasından bir kaşık içmeyene,ekmeğinden bir lokma yemeyene,köyünde yatmayana,camisine bakmayana,suyunu içmeyene,elini öpmeyene,Kelime-i şahadet getirişindeki o içtenliğini hissetmeyene ve oradan ayrılırken içine düşen burukluğun sebebinin GAVS-I SANİ (k.s) olduğunu hala idrak edemeyene ne anlatsak BOŞ arkadaşlar BOŞ..Babam onlarada Himmet etsin..Rabbim ıslah etsin.. "
"Zamanımızın gavsının kim olduğunu, hatta böyle bir zatın var olup olmadığını kimse bilemez.Tamam, herkesin kendi mürşidini diğer mürşidlerden üstün görmesi,bilmesi lazımdır.gereklidir.Fakat derecesini Allahtan ve Allahın bildirdiklerinden başka bilen çıkmaz.Abdülkadir Geylani hz.leri kendi gavslığını manevi bir hal ve emir ile bizzat kendisi ilan ettiğinden dolayı onun gavs olduğunda zaten şüphe yoktur.Bazı arkadaşların Abdulbaki hz.lerini bu şekilde nitelemelerine karşı bir başka kişide çıkıp İstanbul/fatihdeki MAHMUT EFENDİ hz.lerinin bu makamda olduğunu söyleyebilir.Her iki durumda yanlıştır.dediğim gibi üstün görülebilir fakat bir derece isnat edilemez. "
"gavsı sani gavslık makamı iki kere verilmis evliyaya denir.dünya üzerinde tekdir.aynı zamanda birden fazla olamaz.şuanki S.ABDÜLBAKİ hazretleridir.fakat kendileri bu sıfatın çok fazla kullanılmasına tahminimce razı değillerdir.çünkü cahil veya anlamını idrak edemeyecek,bu makamın nasıl verildiğini kavrayamayacak kişiler tarafından eleştiri konusu olabilir.ama O'nu tanıyan,bir kere O'nu gören herkes artık soru sormayı bırakır ve bir nebze olsun nasiplenmeye bakar.inşaallah bizlerde O'nun himmetine nail oluruz.... "
"allah indinde gerçek din islamdır allah c.c. bu dini baki kılacak kullarını yönlendirecek ve yanlız bırakmayacak bu yüzdenki kulları arasından seçtiği insanları bize rehber olarak gönderir işte bu kullara evliya denir evliyalar dünya üzerinde çoktur ama gavs bir tanedir oda SEYİT ABDULBAKİ H.Z (k.s) dir.lütfen bu ismi anarken bile adap ve edepli olun çünki o gavstır allahın nazlı kuludur,sevgili kullarındandır.Buna inanmıyorsanız bile lütfen genede saygılı olun vemümkünse hayatınızda bir kere olsun bu allah dostunu ziyaret edin edinki kalbiniz nurlansın inş. "
emmargah
27.08.2006, 04:28
menzile gitmek kısmet olmadı :( :cray: :cray:
ama inşallah gidebilirim en yakın zamanda .
inşallah benimde kalbim nurlanır .teşekkür ederim yazı içinde
Kavacıklı
27.08.2006, 20:09
Bana da nasip olmadı henüz ama "Kişi Sevdiğiyle Beraberdir" hadisi şerifi var.
Bundan dolayı kendimi Seydama uzak hissetmiyorum...
Kavacıklı
27.08.2006, 20:28
Resimler Kaldırıldı...
aska_surgun
27.08.2006, 21:47
Kurbanım resim yayınlamayı Gavs-Sani H.zleri yasaklamış en kısa zamanda kaldır
Kavacıklı
27.08.2006, 22:05
Kardeş Bunu Araştırıp Öğrenmem Lazım Emin Olmadan Kaldırmak İstemem...
Allah razı olsun maşallah nur damlıyor yüzünden seydanın bende kendileri ile görüşme imkanına sahip oldum
Kavacıklı
28.08.2006, 11:38
CAN SEYDAM GÜL SEYDAM GÜL BAHÇELERİNDEKİ
EN MUKADDES MİSKANBER KOKULU SEYDAM
YEMİNLER OLSUN SENİ ÜZEN BENİ ÜZER
SENİ KIRAN BENİ KIRAR SENSİZ BİR ANIM
BANA HEP KAÇAMAK YAPAR GÜL SULTANIM
BAK SARARDI YAPRAGIM SOLDUM
SENİN SAYENDE MEVLAYA AÇILDI TİTREK ELLERİM
GÖRÜNÜYOR BANA O GÜZEL YÜZÜN
NERDENSİN CANANIM HİMMET VERDE GÜL BANA
SOFİLER DERKİ SABREYLE GEÇER
SENSİZ BİR SANİYE BİLE OLSA NASIL NASIL GEÇER SULTANIM AH SEYDAM YEMİN OLSUN SANA GELEN BANA GELSİN YEMİN OLSUN SENİ ÜZEN BENİ KARŞISINDA BULSUN
Seydayı görünce beden tutulur,
Dua et diyecek diller yutulur,
Dünyada ne varsa hep unutulur,
Gönüllerde bayram var,teslim kurtulur.
Varlık sensin yokluk ben,
Baba sensin, evlat ben,
Feyz sende, boş kap ben,
Senden başka kimim var, kimsesizim ben.
Oturup düşününce, halim nolur deyince,
Sen aklıma gelince, sevinirim acizce.
Seni gören şu göz artık ne yapsın ?
Seni göremeyen sofin ne yapsın ?
Sofinin derdi sensin dertler ne yapsın ?
Taş , buz hepsi tutuştu, ateş ne yapsın ?
Seydam aşkın içinde, SEYDA ne yapsın ?
aşk ver seydam,aşk ver seydam.
Dalmışım dünya gamına
Hazırlığım yok yarına
Kurban olam endamına
Aşk ver seydam,aşk ver seydam
Kabeye döndü yüzümüz
Lafta kalıyor sözümüz
Hala görmez kör gözümüz
Aşk ver seydam,aşk ver seydam.
Maksadım rızaya ermek
Alıyorum seni örnek
Olayım resule ümmet
Gece başka gündüz başka
Menzilde halim bambaşka
Nefisle çıkamam başa
Yaralı gönül anıyor
Hasretinle hep yanıyor
Gözlerim seni arıyor
Bakma yalan sözümüze
Hak aşkı kat özümüze
Çöle dönmüş gönlümüze
Aşk ver seydam,aşk ver seydam
Gözlerine bakıpta doyamadım sana
Tut ellerimden bırakma beni bana
Sen gittin gideli yüzüm gülmedi
Beni bana bırakma seydam sultanım
Sana olan hasretimdendır sitemlerim
Gözlerine bakıp doya doaya doyamadım
Muhabbetin aşkıyla yanıp tutuşuyor bucanım
Alev alev yanıyor bucanım sultanım
Hasretin yakıyor beni mecnun misali
Tut ellerimden bitsin bitsin bu ızdırabım
Gözlerine bakıpta doyamadım sana
Tut ellerimden bırakma beni bana
Sen gittin gideli yüzüm gülmedi
Sana olan hasretimdendır sitemlerim
Gözlerine bakıp doya doaya doyamadım
Muhabbetin aşkıyla yanıp tutuşuyor bucanım
Alev alev yanıyor bucanım sultanım
Hasretin yakıyor beni mecnun misali
Tut ellerimden bitsin bitsin bu ızdırabım
Şimdi burdan geçti seydamın kervanı
Hedef menzil yol cennet yolu
Önde seydam ardından sofi kardaşlarım
Şimdi geçti seydamın kervanı
YOL mekke medine yolu
Hak yolunda saf saf sofılerı
Önde seydam arkada ALAHIN dostları
Hazırlığını yap hayri kardaşım
Kervan uzaklaşmadan düş yollara
Önde seydam arkada sofi gardaşlarım
Sende gel katıl mumin gardaşım
Yol menzil muhammet mustafa yoludur
Önde seydam arkada sofi gardaşları
Önde okunur ALLAHIN güzel kelamı
Arkadan tekbir çeker güzel dostları
Önde seydam arkada sofi gardaşları
Hak yolunda taşıyor islam sancağı
Bölük bölük olmuş sofi gardaşları
Önde seydam arkada orduları
Sana Sultan demeye dilim varmiyor,
olamadimki sana ben köle,
Yak Sultanim demeye dilim varmiyor,
olamadim bir kuru odun Seyyidime,
Himmet et Sultanim,
kimbilir ne cok söylenmistir bu söz sana.
yanan kalbler gibi,yanan kalb bendeymis gibi,
yalvariyorum sana,
himmet et bana.
yine seni andim heycanlandim,
sözlerim karisti siirde yine birbirine,
ben senin nuruna yandim,
simdi söndür yine nurunla...
suya hasret güller gibi güle hasret bülbül gibi
ayaza hasret çöller gibi
başka yerde aramam sendedir derman
neredesin güzel seydam
yılmadan bekledim gavsımı
ruhuma yazdım silemem adını
gelsende öpsem elini ayağını
sensiz buralarda duramam
neredesin güzel seydam
ellerim boş sana bir şey veremiyorum
dua et diyorsun muvaffak olamıyorum
uzaklara gidiyorsun yanına gelemiyorum
uzatta ellerini tutam
neredesin güzel seydam
aska_surgun
29.08.2006, 12:52
Allah Razı olsun Kurbanım
ALLah razi oLsun KaLemdar karde§im..MenziLe gitmek banada nasip oLmadi aiLeden gidenLer oLmu§tu.bana kismet degiLmi§.Babam gitmek istiyor beLki nasip oLur bu sene..in§aALLah..
Yola bu derece sadakat hakikaten çok takdir edilecek bir husus.. Allah dostu olmasından dolayı asla tek kelime edemem, ister Mahmut Hocaefendi olsun, ister Süleyman Efendi ister başkası hepsine muhabbetim ve hürmetim elbette vardır ve olmaması gibi bir durumdan Rabbime sığınırım.
Ancak neden herkes kendi mürşidini gavs'ül-azam kutbu'z-zaman ilan eder? Tamam kendi mürşidini diğerlerinden kat kat fazla sevmeyi anlayabiliyorum, tasavvufta bu aşk olmadan bu kurbiyet olmadan olmaz, ama bu da nenin nesi?
Ben de derim ki ben Rabbime danışmışımdır, bizzat bu polemikler yüzünden intisap hususunda zamanın kutbunu O'na sormuşumdur; bana da buyrulan daha farklıdır. Şimdi sizin bahsettiklerinizden çok daha farklı bir opsiyon, ne olacak şimdi?
Büyüklerin nezdinde önemli midir sanıyorsunuz bunu? Ya da siz Efendinizi büyüklerin içinde en büyüğü olduğunu düşündüğünüz için mi seviyorsunuz?
Arkadaşlar lütfen bence Efendinizi tanıtırken böyle büyüklük küçüklük kavramlarına karıştırmadan anlatın o mübareği.
Bu arada bir konu araması yaparken karşıma tevafuken çıkan bu konuya yorum yazmak da nasipmiş..
Hürmetlerimle...
GÖNÜL İKLİMİ
21.09.2006, 12:16
Yola bu derece sadakat hakikaten çok takdir edilecek bir husus.. Allah dostu olmasından dolayı asla tek kelime edemem, ister Mahmut Hocaefendi olsun, ister Süleyman Efendi ister başkası hepsine muhabbetim ve hürmetim elbette vardır ve olmaması gibi bir durumdan Rabbime sığınırım.
Ancak neden herkes kendi mürşidini gavs'ül-azam kutbu'z-zaman ilan eder? Tamam kendi mürşidini diğerlerinden kat kat fazla sevmeyi anlayabiliyorum, tasavvufta bu aşk olmadan bu kurbiyet olmadan olmaz, ama bu da nenin nesi?
Ben de derim ki ben Rabbime danışmışımdır, bizzat bu polemikler yüzünden intisap hususunda zamanın kutbunu O'na sormuşumdur; bana da buyrulan daha farklıdır. Şimdi sizin bahsettiklerinizden çok daha farklı bir opsiyon, ne olacak şimdi?
Büyüklerin nezdinde önemli midir sanıyorsunuz bunu? Ya da siz Efendinizi büyüklerin içinde en büyüğü olduğunu düşündüğünüz için mi seviyorsunuz?
Arkadaşlar lütfen bence Efendinizi tanıtırken böyle büyüklük küçüklük kavramlarına karıştırmadan anlatın o mübareği.
Bu arada bir konu araması yaparken karşıma tevafuken çıkan bu konuya yorum yazmak da nasipmiş..
Hürmetlerimle...
Allah c.c. razı olsun kardeşim.Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.
hayrullah
21.09.2006, 14:05
Kalemdar kardeş verdiğin bilgiler çok güzel aynı meşrebteyiz inşeallah
Bu arada resimleri yayınlanmasına seyda hz.leri razı olmadığını biliyorum.
Sana tavsiyem resimleri kaldır.
selametlee.
GÖNÜL İKLİMİ
27.09.2006, 16:46
Bırakın şu yasakları kardeşler....Seydanın ağzından duydunuzmu..
islamveinsan
28.09.2006, 17:26
sa.
Efendi Şeyh yada Mürşidlerinizi tanımıyorum....
Tanıdığım kısmı da zahiren.....
Seyda'nın resimlerin yayınlanmasına gönlü yokmus diye duydum ....
Hikmeti şu olsa gerek; Gölgeli ve gölgesiz bütün suretler haramdır....
Türkiyenin hemen her yerinede Şeyh ve Mürşidler var
Ve hemen her mürid kendi üstazını Mürşid i Kamil olarak görüyor ve en üstün olarak niteliyor....?
Bizim Mürşidimiz; Kuran-ı Azimüşşan
Allah ın dinini yücelten ve öğreneten her mümin i kardeş biliriz ....
Allah adına ve din adına olan bütün gayretinizde bir bakın;
Ahkam-ı ilahi ne diyor
Sünnet i Seniye ne diyor
Ashap ve Sahabe nasıl yaşamış ve nasıl anlamış ?
1400 sene önce ki Din-i İslam-ı Hakiki ne ise bugünde öyle olmalı...
Selametle.......sa.
Ahiskali
03.10.2006, 15:57
foto kaldırıldı...
Bedrin_Aslanı
03.10.2006, 16:34
Kardeş acizane tavsiyem bencede kaldır resimleri. veya yönetime rica et onlar kaldırsın... Emin olduktan sonra koyarsın. Bu şekilde O nun rızası olmayan birşeyi yapabiliyor olabilirsin.
Kavacıklı
03.10.2006, 17:53
Kardeş acizane tavsiyem bencede kaldır resimleri. veya yönetime rica et onlar kaldırsın... Emin olduktan sonra koyarsın. Bu şekilde O nun rızası olmayan birşeyi yapabiliyor olabilirsin.
Zaten kaldırdım...
Bedrin_Aslanı
03.10.2006, 18:48
Yahyalılı Ali Ramazan Dinç Hocaefendi Hazretleri'nin izni var mı ki?
M_i_r_a_y
04.10.2006, 03:01
Seyda Hz.lerinin 4. resminde elinin bir kismi daire icerisine alinmis,neden aceba? :confused1[1]:
Kavacıklı
04.10.2006, 17:04
Allah Yazıyor...
Kavacıklı
04.10.2006, 17:05
Yahyalılı Ali Ramazan Dinç Hocaefendi Hazretleri'nin izni var mı ki?
İzni olmadığı yönünde bir kararı yok Efendi Hazretlerinin...
kalemdar kardeşim resimlerin yayınlanmasına izin olmadığını ve bunun bir vebali olduğunu hatırlatıyor resimleri kaldrımanızı rica ediyorum.
Bilvanis
11.10.2006, 04:33
Arkadaşlar, başlığı açan arkadaşın yazdıklarındaki çelişkili ifadeler göz önünde bulundurularak gereksiz tartışmalara girmeden silinmesi yönündeki isteklerinizi,lütfen yönetime bildirin.
Arkadaş isterse kendi önderinin resimlerini yayınlayabilir, fakat gavs-ı sani diye adlandırdığımız Abdülbaki Hz.lerinin resimlerinin internetde yayınlanması, kolay ulaşılıp üzerinde fotoshop denemelerinin yapılması ihtimaliyle biz bağlılarını derinden üzmektedir.
Limriemvrm´isimli üyeden Alıntı
Zaten kaldırdım...
"Yaşayan en büyük evliya olan Şah-ı Bilvanisi Seyyit Fevzeddin Erol hazretlerinin amcası olan büyük evliya,alim zat. "
"peygamber torunu mübarek insandır.o başkadır "
"insanların huzuru u mahşerde kurtarıcısıdır inşallah.sofilrin imanını tazeleyen kişidir o gavsımız bana allah aşkını çağrıştırıyor.onu nezaman hatırlasam bütün günahlardan uzaklaşıyor gibiyim"
islamveinsan
11.10.2006, 11:15
S.a
...yaşayan en büyük Evliya.... ?
Bu hüsnüzandır, dünyanın hangi ülkesinde hangi evliyalar vardi biliyormusunuz ?
En büyüklerinden demeliyiz.... (zira caiz olmaz)
İnsanları Mahşerde Allah cc. den başka kurtaracak yoktur...
Efendimiz sas in kızına;" sakın babam Peygamber diye güvenmeyesin..." ciddi ikazı bunu yeterince gösteriyor..
Gölgeli ve gölgesiz bütün suretlerin haram olmasından olsa gerek, resimlerin yayınlanmasına gönlü razı değildir... diyeceğim ama....?
Buradaki resimler foto sütudyolarda çekilmiş...
Selametle....
allah c.c senden razı olsun.seydamın yüzünü bu kadar net görme imkanı sağladın.ALLAH C.C RAZI OLSUN.
bilvanisi
20.10.2006, 18:01
Resİmlerİn Yayinlanmasinda Seyda H.z İznİ Yoktur Vebaldesİn KardeŞİm Kesİn Kesİn Ben Seyyİdlerİmİzden Duydum.
GÖNÜL İKLİMİ
21.10.2006, 17:08
Bilvanisi bırak bu vebal işlerini..Ne vebali ya Allah aşkına sen bilvaniste görmedinmi fevzeddin hz. ne kadarda serbest etmiş..
Resimleri bizimle paylatigin icin sagol ama bildigim kadariyla seyda hazretlei razi olmaz yayinlanmasina eger olsaydi ilk biz yayinlardik zaten siz arstima yapincaya kadar biz yapmistik evvelden izinsizde yapilamicani bildigimizden yayinlamadik bilgilerinize menzil net de de yayinlanmasina müsade yok bizler böyle biliyoruz hakkini helal et yaniliyorsak
Kardeşim iyi güzel hoşda Seyda'nın sohbetlerinden bir demet sunsan diyorum... Yani Faydalansak... Resme ne kadar bakarsak bakalım öğütde lazım...
Allahu Teala ve Tekaddes Hazretleri bizleri sevdiklerinin sevgisinden mahrum etmesin.
Bulunduğunuz Kategori : Menzil Hikayeleri
Sandık Başkanı
Kategori: Menzil Hikayeleri 31-5-2006, Çarş.
Okunma Sayısı: 1781
A partisi yetkilileri gelirler Seyda Hz.lerine ricada bulunurlar ve mübarek peki der, kırmaz onları.
Oylama başlar ve biter. İş sandıkları saymaya gelir. A partisi sevinçli. Seyda Hz.lerinin bulunduğu sandıktan çok oy çıkacağına eminler. Çünkü sandık başında O var...Heyecan dorukta...
Sandıklar açılır gördükleri manzara karşısında hayrete düşerler. Tüm oylar açılmış sandıkta sadece bir zarf kalmış ama şimdiye kadar bir oy bile çıkmamıştır A partisine. Son oyu açarlar sadece o oy kendilerine çıkmıştır.
Mucize derler.. İyi ki bir tane çıktı. Kardeş bir daha Seyda’yı sandık başkanı yaparlar mı? Yapmazlar, derslerini aldılar.
Yapmayın alet etmeyin onları. Onların görevi başka, bizim görevimiz başka. Sen diyorsun ki güneş bana hizmet etsin. Sadece benim emrimde olsun olur mu? O güneştir Hem A’nın, hem B’nin, hem C’nin, hem D’nin, hem de tüm Muhammed ümmetinin. Hatta ve hatta tüm kafirlerin. Hoppala kafirlerinde mi? Tabi, Allahu Teala buyurmadımı ki ceddi pakı için
“Ey Habibim Sen Alemlere Rahmetsin.”
Bu gün kafirler yaşıyorsa Muhammed’e şükran borçlu. Borcu yok mu var varda onlar bilmezler ki. Bir hadis-i kutside Allah (c.c); İçinizdeki yaşlılar, çocuklar olmasa ve dahi gaybur reca dediğimiz bu zatlar olmasa dünyanın çoktan yok edileceğini bildirmemiş miydi?
www.menzil.net den alınmışdır kaynak belirtmeden yayınlanamaz.
Kadir-i kölesi isterde sohbet Nakşi kölesi der bu ne muhabbet işte sohbet
biz inş. enaniyet olmasın 96 yılında intisab ettik menzile bize vesile olanlara her zaman duacıyız . Birşey paylaşmak isterim bende inş. orada bulunan seyyidlerimizden birinin sohbetinden inş. istifade edelim buyurdular :Efendimiz (a.s) dan bu yana böyle bir GAVS gelmemiştir gelmeyecektirde kıymetini bilelim İNŞAALLAH sofiler
Resimleri bizimle paylatigin icin sagol ama bildigim kadariyla seyda hazretlei razi olmaz yayinlanmasina eger olsaydi ilk biz yayinlardik zaten siz arstima yapincaya kadar biz yapmistik evvelden izinsizde yapilamicani bildigimizden yayinlamadik bilgilerinize menzil net de de yayinlanmasina müsade yok bizler böyle biliyoruz hakkini helal et yaniliyorsak
doğrudur kurban mubarekler resimlerin yayınlanmasına musade etmiyorlar biraz daha dikkatli olursak inş. hoş olur Allah c.c razı olsun
Esselamu Aleyküm dostlar.Bir konuyu daha sizlerle paylasmak istedik âcizâne muhabbetimiz olur insaAllahû Teâla.Haydi Bismillah.......
Sofinin biri bir rüya görmüstür.Bu rüya öyle bir rüyadir ki Sultanimiza anlatmak ister ve Menzile gitmeye karar verir.Sofiyi SEYDA Hazretlerinin huzuruna getirirler.Sultanimiz buyurur:"Basina bir beyaz örtü örtün rüyayi öyle anlatsin" der.Ve sofi rüyayi anlatmaya baslar:
Rüyasinda mahser kurulmustur.lEfendimiz s,a,v ümmetinin basindadir.Saginda dört büyük halifeve solunda Abdulbâki HAZRETLERI yer almaktadir.Bütün sofiler bir aradadir.Ve Iki Cihan Serveri s.a.v. Abdulbâki hazretlerine dönerek:
"Ya Abdulbâki ümmetmden cömert olanlari topla Hz. Ebûbekre teslim et"der.Sultanimiz kalabaligin arasindan sofileri teker teker secerek bu görevi yerine getirir veHz. Ebûbekr Efendimize teslim eder.Efendimiz s.a.v buyurur:
"Ya Abdulbâki ümmetimden cihadi sevenleri topla Hz. Aliye teslim et"der.Sultanimz sofilerin arasina girerek tek tek secer ve Hz. Aliye teslim eder.Efendimiz s.a.v yine buyurur:
"Ya Abdulbâki ümmetimden adâletli olanlari topla Hz. Ömere teslim et"der.Yine SEYDA Hazretleri secerek sofileri Hz. Ömere teslim eder.Efendimiz s.a.v tekrar buyurur:
"Ya Abdulbâki ümmetimden Kuran-i Kerim'i cok okumayi sevenleri topla Hz. Osmana teslim et"der.Ve Sultanimiz secerek sofileri Hz.Osmana teslim eder.
Abdulbâki Hazretleri aglamaktadir.Bir geriye kalan kalabaliga bakar,bir de halifelere teslim ettigi sofilere....Geriye kalan teslim edilenden KAT KAT fazladir. Sultanimiz edebinden iki büklüm olur Efendimiz Aleyhisselâtüvesselam'a gelerek:
"Ya RasulAllah geriye hep cürük carik sofiler kaldi bunlari ne yapayim" der.Merhamet timsâli Efendimiz s.a.v. kollarini acarak:
"YA ABDULBÂKI TOPLA HEPSINI BANA GETIR"der.
Rüyayi dinleyen sultanimizin gözleri dolar cünkü sofi aglamaktan rüyayi zar zor anlatabilmistir ve orda bulunan bütün sofiler de aglamaya baslar.
Sonra SULTÂNIMIZ söyle der:
"Bu rüyayi duyan sofi duymayan sofilere anlatsin"der.
GAVS-İ SANİ Hz (K.S) birgün abdest alırken acemi bir sofi gelir sultanımız sağ ayağını yıkar o esnada sofi "...kurban tövbe alacaktım der..." Gavsımı oracıkta hemen tövbe verir. tövbe biter bitmez sol ayağını yıkar....etrafındaki molla merak eder edeple yanına yaklaşır "...kurban abdesti tamamlamanıza sadece sol ayağınız kalmıştı niçin abdesti bitirip öyle tövbe vermediniz merak ettim..." demiş. Gavsımız der ki; "...Eğer ben sol ayağımı yıkayana kadar o sofi ölseydi...." der..
ölümü unutmayalım sofi kardeşler dualarınızı eksik etmeyin cümlemizden inş.
Gavs-ı Sani Hz.leri Markadı yaptırdığının akabinde günlerin birinde . Tam olarak bilemiyorum ama Ya Malezya Yada Endenozyadan biriyle Markadı ziyaret etmişler.
Bu yabancı şahısla rehber aracılığıyla konuşuyorlar imiş. Bu yabancı, rehbere demiş ki ; bu kabirler çok ihtişamlı türbe çok masraf edilerek yapılmış aceba israf mı ki gibisine .
Rehber bunu Gavsımıza akataracağı esnadan biraz tutulmuş söyleyememiş.
Gavsımız Söyle, ne dedi demiş.
Rehberde aktarmış "" bu kabirler çok ihtişamlı türbe çok masraf edilerek yapılmış aceba israf mı ki gibisine" diye söylüyor efendim demiş .
Gavsımız Buyurmuş ki ; Biz Resululllah dan izinsiz iş yapmadık.
Yapmazlar evelAllah.
Zaten Rahmetlik Gavs Abdulhakim Hz.leri Buyurmuşlar ; Günde demiş (bir sayı vermiş ) Fahr-i Cihan s.a.v efendimizle görüşmeyen mürşidim diye ortaya çıkmasın . Dağda eşkiyalık yapsın. buyurmuş
Aşk ile Tevbe
Sofiler Gavs Hazretlerinin etrafında kümelenmiş tevbeye hazırlanıyorlar.
Mübarek herkesi adab üzere oturtup ellerini avuçlarına aldıktan sonra;
-Benim söylediğimi alçak sesle tekrarlayınız. Diyor. Gavs Hz.leri;
-Ya Rabbi...diyor. sofiler var gücüyle;
-YAAA RAAABBBİİİ...
Bir diğer gurup geliyor. Mübarek onlara da aynı şekilde söylüyor...Sonra;
-Ya Rabbi...Diyor Sultan Hz.leri. Sofiler aşk ile...
-YAAA RAAABBBİİİ...
Bir diğer gurup gelince bu defa hizmette görevli gardaşımız müdahale
ediyor;
-Sofiler Allah razı olsun Gavs Hz.lerinin söylediklerini aynen tekrarlayın,
sesinizde Seyda Hz.lerinin sesinden fazla çıkmasın Allah razı oslun. Ardın-
dan mübarek tevbeye devam ediyor...
-Ya Rabbi...Sofiler aşk ile bir daha...
-YAAA RAAABBBİİİ... Diyorlar. Mübarek tebessüm ederek hizmetliye dö-
nüyor ve diyor ki;
-Bak gördün mü? Seni de dinlemediler...
BİgÜn Sadatlar Menzİlde YaŞli Bİr Sofİye SormuŞ "sofİ Hatmelere Gİdİyormusun" Dİye...
Sofİnİn Cevebi Aynen Su "yok Kuban Gİtmem Ayaklarim Çok Rahatsiz Evden Dergaha Kadar Gİtmek Çok Zor Benİm İÇİn" DemİŞ...
Ve Sadatlar Şu Cevabi VermİŞ "sofİ Şu DaĞa HergÜn Peygamber Efendİmz Gelİyo Desem Gelİrmİsİn" Dİye SormuŞ,
Bİzİm Sofİ "tabİ Sultanim Ne Demek SÜrÜnerek Dahİ Olsa Gelİrİm" DemİŞ
Sadatlarda "sofİ Hatmeler Peygamber Efendİmİzİn Elİnde Oluyo" DemİŞ...
Rabbİm Hepİmİzİ Sadatlara Layik Sofİ Eylesİn Rabbİmİn Rizasini Kazanmak İÇİn Salİh Amel İŞleyen Kullarindan Ve Efendİmİzİn Sefaatİne Layik Ümmet Eylesİn İnsallah...
Selam Ve Dua İle...
Dualarinizi Eksİk Etmeyİn İnsallah MahlÜkatİn En KÜÇÜĞÜne..
Boş zamanlarımızda Menzil’e gider orda hizmet ederdik. Yine Menzil’deyiz… Hane-i Saadetin arkasında toprak bir binayı yıkıyorduk. Başımızda Molla Üzeyr vardı. Kendisi Menzil mollalarındandı. Bir ara Seyda Hz. leri yanımıza gelip selam verdi. Kendisine bir oturak verdiler. Bizim yaptığımız işi seyretmeye başladı. Biz de iki fazla çalışmaya başladık. Biraz yorulduk. Seyda Hz. leri yorulduğumuzu anlayınca kalktı gitti ve bize bir semaver çay gönderdi. Çaylarımızı yudumlarken Molla Üzeyr sohbete başladı.
-Sofiler kendinizi yormayınız karınca kaderince çalışınız. Karınca kaderince ne demektir size anlatayım.
Bir gün Süleyman Aleyhisselam askerleriyle giderken bir karınca yuvasından çıkıp
-Ya Süleyman yarın öğleyin askerlerinle birlikte benim davetlimsin. Deniz kenarına gelin dedi.
Davete icabet etmek gerekiyordu. Süleyman Aleyhisselam askerleriyle deniz kenarına geldi. Karınca ağzında bir çekirge bacağı ile dışarı çıktı ve denize püf dedi. Ağzındaki çekirge kanadı denize düştü ve Süleyman Aleyhisselam’a dönüp
-Ya Süleyman askerlerine söyle denizin suyu yağ içi de et doldu isteyen yağına bansın isteyen etinden yesin.
Süleyman Aleyhisselam gülümseyerek tekrar döndü gitti. Karınca kaderince sözü buradan gelmektedir.
Birde Seyda Hz. leriyle Hızır Aleyhisselam’ın kıssasını anlatayım dedi.
Bir gün Seyda Hz. leri camide yalnızdı. Yanında beyaz elbiseli bir zaat vardı. Bir saat kadar sohbet ettiler. Sonra beyaz elbiseli zat kalktı. Seyda Hz. leri bana dönüp;
-Molla Üzeyr diye seslendi.
-Lebbeyk sultanım.
-Bu zat kimdir bilir misin?
-Sultanım bilir biz bilmiyoruz. Mubarek tebessüm ederek ;
-O Hızır Aleyhisselam’dır dedi.
Ben içimden geçirdim.. Seyda sırtını dönse de gidip Hızır Aleyhisselam’ı ziyaret etsem.. Mubarek sırtını döndü. Dışarı çıktım , Hızır Aleyhisselam’ı bulamadım. Tekrar Seyda Hz. lerinin sesini duydum.
-Molla Üzeyr Molla Üzeyr …
-Lebbeyk sultanım ..
-Hızır bize geliyor.. sen nereye gidiyorsun..
Tarihte de bu tür olaylar çok zuhur etmiştir. Seyid Eşrefi Rumi Hz. lerinin bir müridi vardı. Hızır Aleyhisselam’ı çok arzulardı. O nu görmek isterdi. Bir kış gününde Seyid Eşrefi Rumi Hz. leri
-Oğlum Abdurrahman bağa git bize bir sepet elma getir dedi.
Mübarek hiç tereddüt etmeden kış günüde elma olur mu demeden tam teslimiyetle gitti. Bağa vardığında ağaçta elmaların olduğunu gördü ve topladı. Dönüşte derviş elbiseli bir zat önüne çıktı. ve
-Ey sofi bize bir elma ver.
Abdurrahmani Tirsi Hz. leri tereddüt etmeden bir elma verdi. Dergaha döndüğünde seyit Eşrefi Rumi Hz. leri sepeti açtı ve
-Bir elmanın eksik dedi.
Abdurrahmani Tırsi
-Önüne bir dervişin geçtiğini bir elma istediğini ve kendisine verdiğini söyledi.
Mubarek dedi .
-O kimdir ?
-Efendim siz biliyorsunuz.. Mubarek gülümseyerek ;
-O Hızır Aleyhisselam’dı dedi. Abdurrahmani Tırsi :
-Aman efendim ben bilemedim… Mubarek buyurdu :
-Oğlum sen görmek istedin gördün.
Aradan zaman geçti Abdurrahmani Tırsi hz. lerinin Hızır a.s. ı görme ve konuşma arzusu kalbini yakıyordu. Mubarek bir gün
-Ya Abdurrahman bize git bağdan üzüm topla dedi. Bir sepet üzüm aldı yolda yine o derviş kıyafetine bürünmüş zatla karşılaştı. Hemen elinden öpüp
-Efendim siz Hızırsınız dedi. Hızır a.s. şu cevabı verdi.
-Oğlum Hızır’dan murat nasihattır. Şimdi zamanın reisül evliyası Seyid Eşrefi Rumi’dir. Senin nasibin senin salahın senin terbiyen O nun elindedir. Senin Hızır’ın odur. Onu eteğini bırakma……
Cümle alem şeyh dolsa
Sen benim Hızırımsın efendim
Ruhaniyetinle her an yanımda
Nazarınla kalbim hayat buldu
Ab-ı hayat nefesinle gönlüm doldu
Ruhum cemalinle şeref yab oldu
Ölmüş kalbimi dirilttin
Bendeki beni söküp tek ettin.
Nefsi emmaremi yok ettin.
Aah ne idik ne olduk
Muhabbetullah la dolduk
Nakşi yoluna kul olduk
Sen olmasan ne olurdu halim
Merhametten yoksun olurdum zalim
Hilminle düzelttin halim
Benlik koltuğunda kibir satacaktım
Cümle kullara tepeden bakacaktım
İmanımı üç kuruşa satacaktım
Rabbimin lutfusun sen bize
Peygamber varisi hepimize
Nice asileri getirirsin dize
www.menzil.net
Kendinize Hızmet Bulun
Bir hac ziyareti sırasında Gavs (k.e.) Hz. leri
oturmuşlar ve rahlelerinin üzerinde Kuran okuyorlar.
O esnada Kuran okumak için gelen hacı adaylarına da
bir yandan kendi taraflarında olan rahlelerden bir bir
veriyorlar ve aynı zamanda da Kuran okumaya devam
ediyorlar.
Bu hali gören hızmetlilerden biri Mübarek sıkıntı çekmesin
niyeti ile;
-Gurban siz zahmet etmeyin rahleleri biz dağıtırız. diyor.
Mübarek tebessüm ederek bakıyor...;
-Neden benim hızmetime mani oluyorsunuz? Biz ümmet-i
Muhammed'e Allah için hızmet ediyoruz hadi siz de gidin
kendinize bir hızmet bulun. Hızmetimize mani olmayın. diyor.
bilvanisi
24.10.2006, 14:35
gönül iklimi sultanımız seyyid fevzeddin h.z lerinin izni olabilir ama kesin biliyorum seyyid abdülbaki h.z izni yok yanlış yapıyorsun her alimin fıkhi görüşü farklı olabilir.
gönül iklimi sultanımız seyyid fevzeddin h.z lerinin izni olabilir ama kesin biliyorum seyyid abdülbaki h.z izni yok yanlış yapıyorsun her alimin fıkhi görüşü farklı olabilir.
ne gibi kurban sualiniz banamı ?
vuslat02
24.10.2006, 17:57
gurban resimleri aldım hakkını helal et..
bende duymuştum resimlerin yayınlanmamasının gerektigini..
fotomontaj yapıyolarmış..
bilvanisi
24.10.2006, 18:52
fetih kardeşim sana degil sözüm gönüliklimine yazdım ben onları resimlerin yayınlanmasından ötürü.selamün aleyküm
s.a
Allah cc velli kullarının şefatini bizlerede nasip etsin.
amin
fetih kardeşim sana degil sözüm gönüliklimine yazdım ben onları resimlerin yayınlanmasından ötürü.selamün aleyküm
ve aleykumselam kardeşim ALLAH C.C razı olsun inş.
Kavacıklı
26.10.2006, 18:48
Allah razı olsun kardeşler...
Rabbim Seydamıza layık bir evlat etsin bizleri...
GÖNÜL İKLİMİ
26.10.2006, 20:37
Nerede o eski menzil...Şimdi menzilde her seyyid ŞEYH olmuş malesef..
bilvanisi
27.10.2006, 20:21
GÖNÜL İKLİMİ SENİNLE POLEMİGE GİRİP SENİN GİBİ GÜNAHA GİRENLERDEN OLMAYACAM İNŞALLAH.BU KONUDA SAGIR OLACAM. "İnsan Olur İse Sağır,Sen Ona İstediğin Kadar Bağır..."
Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi...
FoRgEtMe
27.10.2006, 21:04
Kavacıklı Kurbanım Gavsımızın Resimleri Kesinlikle yayınlamak yasak haberin olsun Hakkını Helal Et inş
Sofuoglu
28.10.2006, 00:47
kavacikli,genc olman munasebeti ile biraz kipir kipirsin, e haliyle bunu normal karsilayalim ama
menzili cok iyi taniyan birisi olarak sunu soyluyorum,sen o davaya fayda saglayacagim derken zarar veriyorsun,
niye laftan anlamiyorsun ,o resimleri kaldir demisler sana hala israr ediyorsun,
menzilde ,netde seyhlerin resimlerinin yayinlanmasi yasaktir,
ya sen bu davayi bilmeden kuru kuruya slogan atiyorsun,yada bilincli zarar veriyorsun,bunun baska bir alternatifi yok,
biraz laf dinle ve o resimleri kaldir....
yeri gelir seyhine veya yoluna dil uzatilirsa savunursun,ama durup duruken ikide bir slogan atmak o camiyaya zarar verir,
onlarin adina propaganda yapmak kimsenin haddi degil,fikirlerini bilgilerini getir paylas,uzerine vazife olmayan hususlarda ise sus,
bilmem anlatabildimmi?
Kavacıklı
28.10.2006, 01:03
kavacikli,genc olman munasebeti ile biraz kipir kipirsin, e haliyle bunu normal karsilayalim ama
menzili cok iyi taniyan birisi olarak sunu soyluyorum,sen o davaya fayda saglayacagim derken zarar veriyorsun,
niye laftan anlamiyorsun ,o resimleri kaldir demisler sana hala israr ediyorsun,
menzilde ,netde seyhlerin resimlerinin yayinlanmasi yasaktir,
ya sen bu davayi bilmeden kuru kuruya slogan atiyorsun,yada bilincli zarar veriyorsun,bunun baska bir alternatifi yok,
biraz laf dinle ve o resimleri kaldir....
yeri gelir seyhine veya yoluna dil uzatilirsa savunursun,ama durup duruken ikide bir slogan atmak o camiyaya zarar verir,
onlarin adina propaganda yapmak kimsenin haddi degil,fikirlerini bilgilerini getir paylas,uzerine vazife olmayan hususlarda ise sus,
bilmem anlatabildimmi?
Kimseyle tartışmaya girmeyeceğim...
Ayrıca o resimleri kaldıralı çoooooooooook uzun zaman oldu...
Bende gözükmüyor ama sizde gözüküyorsa bilemiyorum...
Sizinle bu konuları da tartışacak değilim...
Sofuoglu
28.10.2006, 01:18
suan resimler 1. sayfada gozukmektedir,sende nasil gozukmuyormus anlamadim
linkleri tamamen kaldir o zaman,veya gorevli kardeslerden rica edelim kaldirsinlar,
seni kirmak degildir amacim vallahi,bir kardesin ve agbeyin olarak uyarmak istedim,yanlis anlasilmasin insaAllah
hakkini helal et
selametle
Kavacıklı
28.10.2006, 01:22
Bende hala gözükmüyor...
Ben kaldırdığımdan eminim...
Üslübun daha yumuşak olabilirdi...
Neyse sorun değil sizinle tartışmaya giremem...
Helal Olsun.(Bu ufak şeyleri de sorun edecek değilim)
FoRgEtMe
28.10.2006, 11:38
ok silinmiş Kavacıklı
menzil köyünü herkezin görmesi tememnisiyle
allah cc o büyük zatların şefaatını nail etsin
saygılarımla
gözünüz bizde olsun
http://mustafababuroglu.sitemynet.com/mustafababuroglu/
Naksi gülü gülü seven dikenine katlanir derler
Resimler i kaldirmis sin sag ol kardesim ve bidaha olmamasi temennisiyle
bilvanisi
28.10.2006, 18:16
allah razi olsun resimleri sildiginizden.
tahsin gökhan
31.10.2006, 14:34
selamün aleyküm
ölümü çok düşündüm ve anladım bu dünyalık işler çok boş ama dünya boş degil umarım anlamişsındır bol bol ağlamak gerek yoksa gülmek inanın çok zor
sela mın aleyküm cümlenize kurban byle resimleri yayınlamanıza hiç gerek yok
butür resim muhabbetinede bir daha girmeyin inşallah silin kurban
mübarekler ra hat sız olurlar yapma yın
inşallah selamın aley küm
ağzına sağlık kardeş muhteşem
Ramazan0607
29.11.2006, 12:21
Selamün Aleyküm müslüman kardeslerim,
Sizlere bi sorum olacakti, bana insallah yardimci olabilirsiniz!
Allahima bin sükür, seccdeliyim!! almanyada yasiyorum ve burada bir kac kere tekkede muhabbetlere katildim ve cok hosuma gitti, sofi olmayi düsünüyorum ama kafamda bir kac soru isaretleri olusuyor, örnegin sofilik dinimizde nasil görülmekte, sofilikte örnegin beni neler bekliyor?? dinimizce ne kadar dogru sofilik??
Allah hepimizden razi olur insallah!!
Selamün Aleyküm
Ramazan0607
29.11.2006, 12:31
Selamün Aleyküm müslüman kardeslerim,
Sizlere bi sorum olacakti, bana insallah yardimci olabilirsiniz!
Allahima bin sükür, seccdeliyim!! almanyada yasiyorum ve burada bir kac kere tekkede muhabbetlere katildim ve cok hosuma gitti, sofi olmayi düsünüyorum ama kafamda bir kac soru isaretleri olusuyor, örnegin sofilik dinimizde nasil görülmekte, sofilikte örnegin beni neler bekliyor?? dinimizce ne kadar dogru sofilik??
Allah hepimizden razi olur insallah!!
Selamün Aleyküm
Garib Zaman
03.12.2006, 21:54
GAVS-İ SANİ Hz (K.S) birgün abdest alırken acemi bir sofi gelir sultanımız sağ ayağını yıkar o esnada sofi "...kurban tövbe alacaktım der..." Gavsımı oracıkta hemen tövbe verir. tövbe biter bitmez sol ayağını yıkar....etrafındaki molla merak eder edeple yanına yaklaşır "...kurban abdesti tamamlamanıza sadece sol ayağınız kalmıştı niçin abdesti bitirip öyle tövbe vermediniz merak ettim..." demiş. Gavsımız der ki; "...Eğer ben sol ayağımı yıkayana kadar o sofi ölseydi...." der..
ölümü unutmayalım sofi kardeşler dualarınızı eksik etmeyin cümlemizden inş.
Değerli Sofi kardeşim.
Bir Meseleyi Nakil yapacağımız zaman kaynakları çok iyi tetkik etmemiz gerekir.
Biz Bu sohbeti Rahmetli Sultan Seyyid Muhammed Raşid k.s Zamanında
şöyle işittik.
Hz şeyh Muhammed Diyauddin k.s Abdest Alırken Bir kişi yanına gelir Tövbe almak ister oradakiler mani olmak isterler Fakat Hazret k.s Tövbe alıp intisab etmek isteyen kişiyi kabul eder ve tevbe verir Mübarek abdestini bitirir.
Ve biraz sonra bakarlarıki bu tevbe eden kişi Vefat etmiştir".
ve bunun hikmeti ortaya çıkar. tövbe çok elzemdir. vakit geçirmemiz gerekiyor.
biz bu sohbeti böyle biliyoruz.
Şu an defasa bir nakil bozukluğu var ve çok şahit oluyorum bunlara.
Lütfen biraz daha dikkatli olalım.
Selam lar sevgiler
Ramazan0607 kardeşim sofilik diye birşey yoktur aslında. Şöyle ki Peygamber Efendi'mizin vefatından sonra ibadete düşkün ve islamı güzel yaşamaya çalışan insanlara sofi denmeye başlamışlar. Yani sofi olunca sizi islamdan başka bekleyen birşey yoktur. İslamı daha güzel yaşama gayretinde olanlara verilen bir isimdir bu. Güzel müslüman demektir sofi.
Size bir muhabbet aşısı vurulur ve siz bu aşının kıymetini bilirseniz yolunuz her daim açıktır. Veresetül Enbiya dediğimiz bir Allah dostunun eline eteğine yapıştınız zaman, O size islamı nasıl daha güzel yaşayabileceğinizi yavaş yavaş öğretir. Size zikretmeyi öğretir. İnşaallah bir Allah dostu bulun ve tavsiyelerini can kulağı ile dinleyin...
Esselamu Aleyküm dostlar.Bir konuyu daha sizlerle paylasmak istedik âcizâne muhabbetimiz olur insaAllahû Teâla.Haydi Bismillah.......
Sofinin biri bir rüya görmüstür.Bu rüya öyle bir rüyadir ki Sultanimiza anlatmak ister ve Menzile gitmeye karar verir.Sofiyi SEYDA Hazretlerinin huzuruna getirirler.Sultanimiz buyurur:"Basina bir beyaz örtü örtün rüyayi öyle anlatsin" der.Ve sofi rüyayi anlatmaya baslar:
Rüyasinda mahser kurulmustur.lEfendimiz s,a,v ümmetinin basindadir.Saginda dört büyük halifeve solunda Abdulbâki HAZRETLERI yer almaktadir.Bütün sofiler bir aradadir.Ve Iki Cihan Serveri s.a.v. Abdulbâki hazretlerine dönerek:
"Ya Abdulbâki ümmetmden cömert olanlari topla Hz. Ebûbekre teslim et"der.Sultanimiz kalabaligin arasindan sofileri teker teker secerek bu görevi yerine getirir veHz. Ebûbekr Efendimize teslim eder.Efendimiz s.a.v buyurur:
"Ya Abdulbâki ümmetimden cihadi sevenleri topla Hz. Aliye teslim et"der.Sultanimz sofilerin arasina girerek tek tek secer ve Hz. Aliye teslim eder.Efendimiz s.a.v yine buyurur:
"Ya Abdulbâki ümmetimden adâletli olanlari topla Hz. Ömere teslim et"der.Yine SEYDA Hazretleri secerek sofileri Hz. Ömere teslim eder.Efendimiz s.a.v tekrar buyurur:
"Ya Abdulbâki ümmetimden Kuran-i Kerim'i cok okumayi sevenleri topla Hz. Osmana teslim et"der.Ve Sultanimiz secerek sofileri Hz.Osmana teslim eder.
Abdulbâki Hazretleri aglamaktadir.Bir geriye kalan kalabaliga bakar,bir de halifelere teslim ettigi sofilere....Geriye kalan teslim edilenden KAT KAT fazladir. Sultanimiz edebinden iki büklüm olur Efendimiz Aleyhisselâtüvesselam'a gelerek:
"Ya RasulAllah geriye hep cürük carik sofiler kaldi bunlari ne yapayim" der.Merhamet timsâli Efendimiz s.a.v. kollarini acarak:
"YA ABDULBÂKI TOPLA HEPSINI BANA GETIR"der.
Rüyayi dinleyen sultanimizin gözleri dolar cünkü sofi aglamaktan rüyayi zar zor anlatabilmistir ve orda bulunan bütün sofiler de aglamaya baslar.
Sonra SULTÂNIMIZ söyle der:
"Bu rüyayi duyan sofi duymayan sofilere anlatsin"der.
Bu rüyayı gören kimse Almanyada ikamet eden Mehmet Yarbay imiş.
ASIK_YEKiNi
27.12.2006, 11:32
II. Sayfadaki Seyyid Abdulbaqi Hazretleri, Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri, Seyyid Fevzeddin Bilvanisi Hazretleri Efendilerimizin (Kaddesallahu Esraruhu Aleyhim Ecmain) Necmettin Erbakan ile birlikte olan resmi neden kaldırılmamış diğer bütün resimler kaldırılmış da? Bu resmi kaldırır mısınız lütfen edeplere riayet edelim...
Bir de arkadaşlarımız gölgesi de yansıması da haram demişler fıkhi noktada Resim ve Fotoğraf arasındaki farklara ve bu konu ile ilgili hükümlere bakarak yazınız lütfen... Fotoğraf konusu ihtilaflı bir konudur. İhtilaflar rahmettir bu rahmeti görmezden gelmeyin yada üstünü örtmeyin. Bilin ki bu rahmetlerle mezhepler ortaya çıktı bu rahmetlerle çeşitli usuller ortaya çıktı...
Resmi kaldırınız lütfen.
slmaleykum
allah razi oölsun
sofilere kurban olayim
islamveinsan
11.01.2007, 22:59
Bir de arkadaşlarımız gölgesi de yansıması da haram demişler fıkhi noktada Resim ve Fotoğraf arasındaki farklara ve bu konu ile ilgili hükümlere bakarak yazınız lütfen... Fotoğraf konusu ihtilaflı bir konudur. İhtilaflar rahmettir bu rahmeti görmezden gelmeyin yada üstünü örtmeyin. Bilin ki bu rahmetlerle mezhepler ortaya çıktı bu rahmetlerle çeşitli usuller ortaya çıktı...
Bi yanlış anlaşılma var sanırım
Gölgeli ve gölgesiz suretler haramdır.....
Gölgeli olanlar; heykel gibi
Gölgesiz olanlar; resim gibi..
Selametle
ahmet_dartar
27.01.2007, 08:56
Gavs-i Sani Hazretleri şuanda Sultanlar Diyarinda ümmetin Hizmetinde
Menzildeki Bunur Hala Süüyor Hemde En Güzel şekliyle
...inşallah Sönmeyecekte...
İzni olmadığı yönünde bir kararı yok Efendi Hazretlerinin...
efeendimizde resimlerinin yayınlanmasını istemiyor kendi efendininde resimlerini bir an önce kaldırsan çok iyi olacak...
zümrüd-ü anka
18.04.2007, 18:57
allahım inşallah o büyük evliyaların mekanını ziyaret etmeyi nasip etisn inş
zekirdek
26.04.2007, 18:03
allahım inşallah o büyük evliyaların mekanını ziyaret etmeyi nasip etisn inş
inş bu sene gideceğim Allah nasip ederse :)
ayrıca arkadaşım paylaşımın için teşekkürler:clap2:
arkadaşlar size isterseniz bazı ayetleri hatırlatayım...
Bakara(*) Sûresinin 48 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=6). Ayetinde Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=%C5%9Fefaat&Submit.x=3&Submit.y=10#) Onlara yardım da edilmez.
Yûnus Sûresinin 18 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=209). Ayetinde Allah’ı bırakıp, kendilerine ne zarar, ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve “İşte bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır” diyorlar. De ki: “Siz, Allah’a göklerde ve yerde onun bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz!? O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir.”
Zümer Sûresinin 43 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=462). Ayetinde Yoksa Allah’tan başka şefaatçiler mi edindiler? De ki: “Hiçbir şeye güçleri yetmese ve düşünemiyor olsalar da mı?”
Zümer Sûresinin 44 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=462). Ayetinde De ki: “Şefaat tümüyle Allah’a aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nundur. Sonra yalnız O’na döndürüleceksiniz.”
Bakara(*) Sûresinin 242 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=38). Ayetinde Düşünesiniz diye Allah size âyetlerini böyle açıklamaktadır.
sezarx kardeşim,
Bu Ayetleri yorumsuz sıralamışsınız, ben anladığım gibi yorum yapayım:
Ashabdan ve Tabiinden gelen haberlere, tefsir ulemasının ilmen bildirdiklerine bakarsanız, (son ayet hariç) bu ayetler Kafirler ve putperestler için inmiş ayetlerdir.. Müslümanlara değildir.. Çünkü kafirler ve putperestler, çeşitli putların ve çeşitli kimselerin, son ve gerçek din İslam'a rağmen kendilerine şefatçi olacaklarına ve kurtulacaklarına inanmışlardır..
Lütfen bu Ayetlerin Tefsirlerine müracat ediniz..
Ehli Sünnet inancında icmaen ve tevatüren Şefaatin olduğuna ve özellikle ümmetin büyük günahkarları için Allah'ın izin verdiklerine şefaat olunacağına ilişkin kesin bir kanaat vardır..
aBı ReyyaN
16.06.2007, 13:35
elbette ALLAH c.c. dilediği kullarına ancak izin verdikten sonra şefaat hakkı vereceğini buyurmuştur, ayetlerin tefsirlerinden ve hadislerden bunu anlıyoruz,buda yine ALLAHın merhametiyle ve istemesiyle olacak yoksa her isteyen şefaat edecektir denilmiyor ki
bunlarda herkesin anlayamayacağı hikmetler gizli ve derin düşünemeyenler yüzeysel bakıp yüzeysel yorumlarla basitlerştiriyor ve islamda daha çok konuşulması ve uygulanması gereken onca meseleler sorumluluklar varken bilmedikleri emin olmadıkları konular hakkında bolca mücadele ediyorlar ,
efendimiz e ALLAH c.c. buyurmuştur sana ruhtan gaybtan sorarlar deki o ancak ALLAH ın indindedir o bilir ...ve yine ALLAH c.c. buyuruyor ki insan oğlu ne kadarda mücadeleci.
biz bize gönderilmiş öğretilmiş konular dışındaki anlaması zor konularda ısrar ederek bu mücadelecisiniz ayetinin muhattabı oluyoruz,ve israil oğulları kendilerine
- bir buzağı kesin ,denilin ce onlar
- ne renk olsun ? gençmi yaşlımı olsun ? zayıfmı şişmanmı olsun ? diyerek kendilerine yapın denilen emirde oyalnmışlardır,halbuki kendilerinin ilk emirde sadece bir buzağı kesmeleri yeterli olacakken gereksiz sorularla zorlaştırmışlardır,
lütfen bizlerde işittik iataat ettik emrine tabi olursak samimane ihlsalı bir şekilde sanıyorum ki eğer yanılsak bile ALLAH af edecektir çünkü bilmediğinden sorumlu değildir insan bu kadar mücadele etmek inanca daha çok zarar verir diye düşünüyorum haddim olmadan,selametle kalın..
Kavacikli kardesim Allah senden ve bizden razi ve hosnut olsun. Resim konusunda ben size söyliyebilirimkine, mübarekler bu tür davranislardan hoslanmiyorlar.Yani reimlerinin herhangi bir sitede olmasini istemiyorlar. Tabiki bu youtube icin de gecerli. O Gavsi zaman dir ama memleketimzde bir cok Allah dostuda vardir, Allah kime neyi nasip ederse olur. Rabim Gavsimizdan ve tüm Dostlarindan razi olsun irsatlarini keskin etsin insallahhüteala. Tüm mümin kardeserimi selamliyorum büyükleri elinden kücüklerinde gözlerinden öperim. Allah emanet olun.
II. Sayfadaki Seyyid Abdulbaqi Hazretleri, Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri, Seyyid Fevzeddin Bilvanisi Hazretleri Efendilerimizin (Kaddesallahu Esraruhu Aleyhim Ecmain) Necmettin Erbakan ile birlikte olan resmi neden kaldırılmamış diğer bütün resimler kaldırılmış da? Bu resmi kaldırır mısınız lütfen edeplere riayet edelim...
Resmi kaldırınız lütfen.
Kurbanlar ben bu resmi görmedim ama Allah icin bunu uzaklastirin siteden. Hic iyi duyum almadim. Allah ümmeti Muhammed den razi olsun.
7ArzGezgincisi
13.08.2007, 21:36
Allah ondan razı olsun ona yetişmem ve görmem nasip olmadı
burda benim sualime bir cevap hakkı doğabilirmi acaba? Menzil demek son durak olarak biliniyor bunda bir işaret varmıdır?
tüm sofilere benden selamlar
cicikagan
29.08.2007, 00:45
arkadaşlar size isterseniz bazı ayetleri hatırlatayım...
Bakara(*) Sûresinin 48 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=6). Ayetinde Öyle bir günden sakının ki o gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez. Hiçbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.8 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=%C5%9Fefaat&Submit.x=3&Submit.y=10#) Onlara yardım da edilmez.
Yûnus Sûresinin 18 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=209). Ayetinde Allah’ı bırakıp, kendilerine ne zarar, ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve “İşte bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır” diyorlar. De ki: “Siz, Allah’a göklerde ve yerde onun bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz!? O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir.”
Zümer Sûresinin 43 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=462). Ayetinde Yoksa Allah’tan başka şefaatçiler mi edindiler? De ki: “Hiçbir şeye güçleri yetmese ve düşünemiyor olsalar da mı?”
Zümer Sûresinin 44 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=462). Ayetinde De ki: “Şefaat tümüyle Allah’a aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nundur. Sonra yalnız O’na döndürüleceksiniz.”
Bakara(*) Sûresinin 242 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=38). Ayetinde Düşünesiniz diye Allah size âyetlerini böyle açıklamaktadır.
Allah razı olsun kardeş.
İnan diğer yorumlaru okuyunca bir tuhaf oldum.
Sanırım okumak cahilliği gidermiyor yada araştırmayı sorgulamayı bilmiyoruz.
Bende katkı olsun diye bir ilave eklemek istedim.Allahın sıfatları olur olmaz kimselere öylesine dağıtılmış ki şaşmamak elde değil.
Meşhur bir söz vardır:"şeyh uçmaz, müridi ucurur" hakikaten bir kez daha anladım.
Neyse diyeceğim şu:RABBİM KURAN DA NE DİYORSA BİZ TERSİNİ YAPIYORUZ.
Rabbim Kuran da benden başka kimseden şefaat dilemeyin diyor. Zümer Suresi( 44. De ki: "Şefa`at tamamen Allah`ındır (yardım ve destek yalnız O`ndandır). Göklerin ve yerin mülkü O`nundur. Sonra O`na döndürüleceksiniz.").Bu ayet gibi birçok ayet daha örnek var Kuran da. Peki bizler ne diyoruz?Peygamberler ,şehitler ve din ulemaları şefaat yetkisine sahiptir diyoruz.Bu bilgileri nerden alıyoruz.Hadislerden.Bu soruyu Diyanet işleri başkanlığına sordum cevabını aynen veriyorum.( Cenab-ı Allah`tan başka hiç kimseden medet dilenmez. Resulullah`ın şefaatini dilemek için Allah`a dua edilmesinde bir sakınca yoktur.)
Hıristiyanlık ile İslamiyet arasındaki en büyük farklardan biri İslamiyette Ruhban sınıfının olmaması ama maalesef Osmanlının Bizans imp.kültüründen etkilendiği gibi gercek din eğitimi almamış kişilerin elinde kişiye öyle yetkiler tanınmış ki kişide her türlü keramet var. Ayrıntı için: İbrahim Sarmış -Tasavvuf ve İslam adlı eseri.
Rabbim; Zühruf Suresi 44 Gerçek şu: Bu Kur`an sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
Ankebut Suresi 51. Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır. İsra Suresi 36. Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.
Ne diyor Rabbim Ben Kuran da ne bir eksik bıraktım ne bir fazla.Bu ayetin hiç mi önemi yok dersiniz?
Kuran-ı Kerim dışında kaynak arac aramayı bırakın.
Bir arkadaş imzasında ne güzel söylemiş"hayra dua ederken şerre dua etmeyelim mealinde.
Bir hatırlatma daha:Büyük hükümdarlık iddiasında olan her sultan mutlak soyunu şöhretli bir soya bağlardı.Örnek:Cengizhan Moğol olmasına rağmen kendişsini Oğuz kağan soyuna bağlamıştır.
Dini Sultanlık iddiasında olanların tamamına yakınıda ya kendisi yada müridleri tarafından Peygamber soyuna kendisini dayandırmıştır.Yapılan seçerelerin tamamı hikayedir.Bu konuda bir kaç seçere incelemeside yapılmış yapılan seçere inçelemesinde çok büyük yanlışlıklar yapıldığı tespit edilmiştir.
Kaldı ki Peygamberimizin kızını :"babanın peygamber olmasına güvenme "diye uyardığını hepimiz biliriz. İş soyda değil Takvadadır. Zaten benim temel inancım bir kişi kendini peygamber soyuna bağlamışsa o kişi İslamı sömürüyordur.Bunun başka izahı yok.
ALLAH DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN.(AMİN)
alıntı;Meşhur bir söz vardır:"şeyh uçmaz, müridi ucurur" hakikaten bir kez daha anladım.
evet :)çok haklı biz söz...bazen böyle çok değerli şahsiyetleri alimlerimizi müridleri yanlış aksettiriyor başkalarına ....cins müridler yüzünden bu değerli alimler anlaşılmıyor ama anlayanlar çok iyi biliyorlar zaten ....menzili..:)
BECİRMAN
08.01.2008, 13:42
"gavsı sani gavslık makamı iki kere verilmis evliyaya denir.dünya üzerinde tekdir.aynı zamanda birden fazla olamaz.şuanki S.ABDÜLBAKİ hazretleridir.fakat kendileri bu sıfatın çok fazla kullanılmasına tahminimce razı değillerdir.çünkü cahil veya anlamını idrak edemeyecek,bu makamın nasıl verildiğini kavrayamayacak kişiler tarafından eleştiri konusu olabilir.ama O'nu tanıyan,bir kere O'nu gören herkes artık soru sormayı bırakır ve bir nebze olsun nasiplenmeye bakar.inşaallah bizlerde O'nun himmetine nail oluruz.... "
"allah indinde gerçek din islamdır allah c.c. bu dini baki kılacak kullarını yönlendirecek ve yanlız bırakmayacak bu yüzdenki kulları arasından seçtiği insanları bize rehber olarak gönderir işte bu kullara evliya denir evliyalar dünya üzerinde çoktur ama gavs bir tanedir oda SEYİT ABDULBAKİ H.Z (k.s) dir.lütfen bu ismi anarken bile adap ve edepli olun çünki o gavstır allahın nazlı kuludur,sevgili kullarındandır.Buna inanmıyorsanız bile lütfen genede saygılı olun vemümkünse hayatınızda bir kere olsun bu allah dostunu ziyaret edin edinki kalbiniz nurlansın inş. "
YA KARDEŞİM bu kadarda abartama ALLAH aşkına. gavsi sani iki defa gavs lık verilmiş manasına geliyormuş loo kim anlatıyor bunu???sani arapçada ikinci anlamına gelir gavsı sanide ikinci gavs demektir menzil cemaati SEYDA ABDÜLHAKİM HÜSEYNİ hz.lerine GAVS derken o mübareğin hazneviler varken bana ŞEYH demeyin dediğini unutuyorlar yada işlerine gelmiyor şimdide seyid ABDULBAKİ k.s hz.leri için tututrmuşlar gavs gavs diye.bu kadar abartmayın GAVS olsa ne olur siz tarikatın edebini bilmedikten sonra;sizden önce hazneviler var ondan sonra şeyh mala hazretgil var (şeyh muhammed diyauddin hz.leri var) biz hersene nurşine şeyh m.diyaudddin türbesine ve onun ordaki torunlkarını şeyhimiz şeyh muhammed elhaznewinin oğlu ve hali,fesi şeyh m.muta elhaznevi.ile k.s ziyarete gidiyoruz neden???çünkü şeyh haznevi tarikatı ordan aldığı için ama nedense seyda abdulbakı hz.lerini suriyede hiç görmedik şeyh muhammedin cenazinde taziyesinde bile görmedik şeyhinin torunları hala irşada devam ediyor suriyede SEYDA abdulhakim hüseynik.s hzleri ŞEYH ALEAADDİN ELHAZNEVİ ŞAHI HIZNENİN OĞLU türkiyeye geldiği zaman müridleri ile onu ziyarete gitmiş seyid abdülhakimin k.s müridleri cezbeye düşüp gavs gavs diye cezbelenmişler şeyh alaadin haznevi.k.s demiş seyda badilhakim sen gavsmısın gavssan söyle bilelim mübarek seyid abdulhakim hz.leri haşa kurban sofiler öyle diyor demiş böyle sıkıp atacağınıza vekillerinize hocalarınıza sorun gerçek menkıbeleri anlatsınlar sizlere ben bir çok menzi sofisi arkadaş tanıyorum tanıştımda ben şeyh haznewiye balığyım deyince hepsi şaırıyor aaa orda şeyh varmı şeyh ahmed haznevinin postunda şeyh varmı diye soruyorlar anlatmamışki kimse halbuki bizim şeyh muhammed muta elhaznewi k.s şeyhimiz her fırsatta şeyh m.diyauddin ailesinden bahsediyor onlara dua etmemizi müsait zamanlarda ziiyaret etmemeizi bizlere münasip bir dille anlatıyor ama vefayı menzilden haznewilere karşı hiç görmedik??ALLAH TEALA HERŞEYE KADİRDİR.Allah teala seyid abdulbakı hz.leri ömrünü uzun irşadını bol etsin sizleride ona layık mürid etsin hakkınızı helal edin.
[/quote]
Ebu muvaffak
18.03.2008, 18:21
BECİRMAN kardeşim boşuna zahmet edip yazmışsın,, 2005te Şeyh Muhammed elhaznevi.ks.şeyhimiz ailesi ile beraber 5kişi umrede trafik kazası sonucu vefat ettiler,(Allah onlara rahmet etsin) seyid abdulbakı efendi cenazeye gelmedi,,sorsan diyorlarki koskoca gavs gelmemişse bir bildiği vardır,Gavsi hizanik.s torunları şeyh abdurrahman tahi.s.ve şeyh muhammed diyaiddin.ks.torunları geldi cenazeye üstelik haznevilere bağlı olmamalarına rağmen onlar bişey bilmiyolar galiba geldiklerine göre,,ee menzilin hilafeti haznevilere bağlıdır, neden gelmediler,,hrıstiyanalr bile şeyhin taziyesine geldi be,,ha seyid abdulbakı efendi yaşı vardır hastadır olabilir gencecik oğulları var s.saki.s.fettah.s.mubarek. bunlar vakıf adına sağa sola heryere avrupaya gidiyolarda dedelrinin şeyhi şahı haznenin torunu ve irşad postunda oturan şeyh muhammed.ks.cenazine taziyesine gelemiyorlarmı??
_genc_yavuz_
19.05.2008, 19:11
BECİRMAN kardeşim güzel bişeler yazmışın anlatmaya çalışmışın ancak sen burda direk abdülbaki hz. ni gavs olarak nitelendiremez gösteremezsin senin benim gibi insanlar kimin gavs kimin kutup olduğunu bilemez.Sen abdülbaki hz. gavs olarak gösterirsen istandbuldaki cemaatlerde mahmut efendiyi gösterir bir başka tarikatda osman nuri topbaş hz. ni gösterir vesaire vesaire...... Ama şu varki devrin en büyük evliyasını yani kim olduğunu anlamanın bi yolu varki oda şudur ;kendi ve müridlerinin sünneti seniyeyi uygulamada gösterdikleri özen ve ilgide belli olur... bunu da türkiyede ve dünyada sadece bi cemaatte dikkat çeker ve gözüküyor.. ben bağlı değilim hiçbiyere şimdi beni kendi bağlı olduğu yeri övüyor felan sanma ....selam ve dua ile
furkankole
19.05.2008, 22:52
slm.hakki destekleyen amerika ve benzerlerinin destekcisi olmayan,,, 4000 suneti seniyeden herhankibirinini terketmeyen ogrencileri islami ilimleri ogrenip yasayan ,,hekeze canim feda....
muazbin_cebel
01.06.2008, 14:12
Gavs=Evliyanın başı kainatın manevi idaresi elinde olan ariflerin en ilerisi peygamber efendimizin veraset makamında olana denir...
Mecmai amalil müslimiyne kutb-il faiziyne sikkat-ul müttakiyn vesiletil mütevekiliyn sahibi sehaveti vel kerameti lil müslimiyne kesirül muhabbeti lil müteveasiin sahibi şeriati ve tarikatı Nakşibendiyeti. Mevlayi ve şeyhi ve seyyidi ve senedi ve menbihi temessukihi ve aleyhi itimadi ve bihi iftihari ve minhu istimdadi kurret-ul ayni mevlana şeyhinel kamili'l mükemmil Bilvanisi Mevlana Hazreti Eşşeyh Gavs- Sani Seyyid Abdülbaki El Hüseyni (K.S.A)
Cezbe sahiplerinin sultanı Hakka ulaşanların nuru alemlerin kutbu Ferdi Ahmed-i mesleğini neşredici Hz. Muhammed'(sav)in serecesinin bir dalı tarikatı nakşibendiyenin piri hakikatlara susamışlara Bahaeddin Nakşibendinin. havuzundan su dağıtan güzel ahlak sahibi din bayrağını diken geçmiş büyüklerin ve ona tabi olanların eserlerini canlandıran yakin ve onlara himmet kaynağı kendisini tasdik edenlere saadet rehberi olan efendimiz şeyhi kamil ve mükemmil bilvanisli Şeyh Seyyid Abdülhakim El Hüseyni'nin (ALLAH (c.c.) sırrını yüceltsin ruhuna vasıl eyle)TAKVA VAR İSE FETVAYA GEREK YOKTUR.
Gavs-ı Sani (k.s)
:flowers:
muazbin_cebel
01.06.2008, 14:19
Gavs=Evliyanın başı kainatın manevi idaresi elinde olan ariflerin en ilerisi peygamber efendimizin veraset makamında olana denir...
Mecmai amalil müslimiyne kutb-il faiziyne sikkat-ul müttakiyn vesiletil mütevekiliyn sahibi sehaveti vel kerameti lil müslimiyne kesirül muhabbeti lil müteveasiin sahibi şeriati ve tarikatı Nakşibendiyeti. Mevlayi ve şeyhi ve seyyidi ve senedi ve menbihi temessukihi ve aleyhi itimadi ve bihi iftihari ve minhu istimdadi kurret-ul ayni mevlana şeyhinel kamili'l mükemmil Bilvanisi Mevlana Hazreti Eşşeyh Gavs- Sani Seyyid Abdülbaki El Hüseyni (K.S.A)
Cezbe sahiplerinin sultanı Hakka ulaşanların nuru alemlerin kutbu Ferdi Ahmed-i mesleğini neşredici Hz. Muhammed'(sav)in serecesinin bir dalı tarikatı nakşibendiyenin piri hakikatlara susamışlara Bahaeddin Nakşibendinin. havuzundan su dağıtan güzel ahlak sahibi din bayrağını diken geçmiş büyüklerin ve ona tabi olanların eserlerini canlandıran yakin ve onlara himmet kaynağı kendisini tasdik edenlere saadet rehberi olan efendimiz şeyhi kamil ve mükemmil bilvanisli Şeyh Seyyid Abdülhakim El Hüseyni'nin (ALLAH (c.c.) sırrını yüceltsin ruhuna vasıl eyle)TAKVA VAR İSE FETVAYA GEREK YOKTUR.
Gavs-ı Sani (k.s)
muazbin_cebel
01.06.2008, 16:19
Bir Sevdadir Menzil...
Hizmet Nimettir....
Gavsi Sani Hz.ler....
sofi_kurban
03.06.2008, 08:46
Allah razı olsun bizleri aydınlattığın için..
Öyle büyük bir kişidirki çiçekler içinde açan bir melektir.
isyan edenleri hakka çevirir bir bakışda ona muhabbet verir güzel nuru yıkar günahları kirleri onu buralarda anlatmak mümkün deildir gidip gözümüzle görmeliyiz Kendilerini Onu Görmeyenler bunu anlamaz Aşka düşen gönül bizi anlar cümle alim gelse genede onu anlatamaz...
muazbin_cebel
03.06.2008, 21:08
şeyh uçarmı uçmazmı onu Allah bilir ama Allah dostlarına dil uzatanın halide nicedir Allahu teala buyuruyorki kim benim salih kuluma harb açarsa bende ona harb açarım yine hadisi şerifte pey.efen. buyuruyorki Benim evliyalarım beniisrailoğullarının peygamberleri gibidir...vesselam..
bütün sofi kardeşlerime selamlar...
muazbin_cebel
04.06.2008, 20:53
Unutmamalıdır ki, ârif ve âşık gönüllü Hak dostlarının dünyadaki huzurlu hayatı, kabir âlemlerinde de aynı huzur ikliminde devam etmektedir. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- kabir âleminin, onlar için bir cennet bahçesi hâlinde olduğunu müjdelemektedir...
Güllere Hasret
21.06.2008, 18:36
Kardeşler ben resimleri göremedim; kaldırdım deniyor, sonra araştırıp kaldırayım deniyor...Gerçeği nedir?
Allah razı olsun kardeşler; o mübarek Allah dostlarının biyografilerini
paylaşmanızdan dolayı ve onların yollarında ilerlemek dileği ile...Vesselam!
:cray::cray::cray:
ÖNCE HİZMET. SONRA HİMMET!...
Kurban önce denileni yap daha sonra araştır inşallah...
Çok güzel konu eklemişsin Rabbim Teala razı olsun kurbanımmm... :arkadaşız:
Allah razı olsun kurbanlar... çok güzel paylaşımlar
tuncay27
15.08.2008, 17:30
Menzil hizmet gulum sevdam muhabbet deryam bırakma ellrımı kurbanım ben acızım bırakma ellerimiziiiiii
es_sûkut
21.08.2008, 10:40
Rabbim böyle mübarek zatları başımızdan eksik etmesin, qönlümüzde de hep muhabbetlerini taze tutsun inş.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.