PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Müslüman Bir Müslümana Sen Kafirsin Diyebilir mi..???

erdemceerdem
11.01.2008, 17:18
Bir kaç gün önce bir sohbet esnasında duyduğum bir söz feci şekilde etkiledi beni...

Müslüman bir insan, müslüman bir kişiye sen kafirsin diyor...

Buna kızan o müslüman kişi de...

" Evet ben kafirim " diyor...!!!!

Kafirlik ile ithaf edilmesine gerekçe gösterilen olaylardan biraz bahsedeyim inşallah...

Bir kardeşimiz var... yıllar önce annesi ve babası ayrılmış... yani özetle aile komplo dağılmış bir vaziyette... ebeveynlerinden ona bir nebze olsun din yönünden bir şey veren olmamış... aileden gelecek eğitim sıfır yani... üstüne ahlaki bir çöküntü var, bozuk düzen kurulmuş aile yapısından dolayı...

aile evradatları farklı farklı uç kutuplara savruluyorlar... babası zengin bir kadınla evleniyor, çocuklarına hiç ilgi göstermiyor ve farklı bir şehirde yaşıyor... annesi keza oda başka bir erkekle evleniyor... yaşlandığım zaman bari bana bakacak biri olur diye düşünerek...

bahsettiğim kardeşim şu anda 21 yaşında...

baştada belirttiğim gibi; din konusunda onun önüne düşüp yol gösteren kimsesi olmamış... din konusunda bildikleri sadece, kulaktan duyma bilgilerden ibaret...

15 yaşlarında iken hayattan beklentisini sayısal lotolarda, ganyan bayilerinde, para arayarak geçiriyor...

bu esnada bir kişi ile tanışıyor
-ki bu kişi çevresinde hoca olarak biliniyor...

ve bu hoca, bu kardeşimizin hayat hikayesini de biliyor...
dini yönden eğitilmediğini, bilgilendirilmediğini biliyor...

buna rağmen...
bu kardeşimize; gerçekleri anlatmak, yol göstermek, dinin temellerinden başlayarak ona yeni bir hayat kurması için yardımcı olmak yerine zaten dinden yoksun olan bu kişiye zorlayıcı bir din anlatısı ile sürekli dinden imandan konuşmaktan uzaklaştırıyor...

dinden soğutuyor özetle...

ben bu kardeşimi tanıyorum...

yüreğinde her daim Allah sevgisi, Allah korkusu mevcut...

abdest, namaz, oruç; bunlardan uzak...

yaptığı her türlü hatada, Allah tarafından cezalandırılacağını kendi anlayabildiği kadarı ile hep dile getiriyor...

bahsettiğimiz hoca bu kardeşimiz daha 15-16 yaşlarında iken... Sen kafirsin demiş...

ve bana bir kaç gün önceki o sohbette...

Abi ben kafirim dedi...

" gittim Apoya (hoca) ben kafirim diye söyledim... oda bana aferin kırk yılda bir doğru söz söyledin diye, söylediklerimi onayladı " dedi...

saatler süren konuşmalarımız sonucunda ben bu söylediğinden vaz geçirdim ve bir daha asla böyle bir şey söylememesini sıkı sıkıya vurguladım...

İnşallah ki bundan sonra böyle bir telaffuzda bulunmayacak....

Burda bir kaç sorum olacak....

- Böyle bir insanla karşılaştığımız zaman, Kafir mührünü yapıştırmak doğru mu...?

- Böyle bir durumdaki insan Kafir mi olur...?

- Böyle insanlarla karşılaştığımız zaman neler yapıyoruz acaba...?

- Yada neler yapmalıyız...?

Hasbihal edelim; hemde şöyle bir silkelenelim diye böyle bir konu açma gereksinimi duydum...

Şimdiden Rabbim herkeslerden razı olsun...

Çevremizde olan bitenden bi haber değil, çevremize duyarlı kullar olabilmeyi nasip etsin inşallah...

Kurb@n
11.01.2008, 17:32
ALLAH böyle söylemekten bizleri muhafaza eylesin..ve böyle bir sözü sarf eden kişiye de hidayet versin ne diyelim..:)
paylaşım için teşekkürler..:)

erdemceerdem
12.01.2008, 11:06
Aminn...

Ben bu konu hakkında biraz daha

fikir üretkenliği bekliyorum...

Bakalım; Nasıl bakıyor, nasıl görüyoruz...

UBEYDUN
12.01.2008, 11:35
o hoca geçineni bilmemde efendimiz aleyhisselamdan bir örnek olsun

“Ebu Ümame radıyallahu anh diyor ki:
“Bir genç Peygamber aleyhisselama geldi ve dedi ki:
—Ya Resulellah. Bana zina etmem için izin ver. Oradakiler gence doğru yönelip onu azarlamaya
basladılar. ‘Sus! Sus!’ dediler. Peygamber aleyhisselam:
—Onu bana yaklastırın, dedi. Genç iyice yaklastı. Ona:
—Annenin zina etmesi hosuna gider mi? dedi.
—Asla! Sana kurban olayım ya Resulellah! dedi.
—Ğste bak, insanlar da annelerinin böyle bir sey yapmasını istemez. Kızın için böyle bir seyden
hoslanır mısın? dedi.
—Ğste bak, insanlar da kızlarının böyle bir sey yapmasını istemez. Kız kardesin için hoslanır
mısın? dedi.
—Ğste bak, insanlar da kız kardesleri için böyle bir seyden hoslanmazlar. Halan için hoslanır
mısın? dedi.
—Ğste bak, insanlar da halaları için böyle bir seyden hoslanmazlar. Teyzen için hoslanır mısın?
dedi.
—Ğste bak, insanlar da teyzesinin böyle bir seyinden hoslanmazlar. dedi.
Sonra da elini o gencin elinin üstüne koydu ve söyle dua etti:
“Allah’ım! Günahını mağfiret et. Kalbini temizle. Ğffetini koru.”
O genci bir daha böyle bir seyle ilgilenirken gören olmadı.” Ahmed, 21185

aHuZaR
12.01.2008, 12:45
Kıble ehline kafir denmez

Ehl-i sünnete göre; kıble ehlinden hiç kimseye kafir denilemeyeceğinden, kastedilen küfür alametlerinden herhangi bir emare bulunmadıkça, kıble ehline kafir denilemez.

Kıble ehli olan mü’minlerin de küfre götürecek herhangi bir söz veya fiilden azami sakınması gerekir. Hatta bir mü’min erkek ve kadın için dinin icrası, Allah için amellerin ihlası, insanlar için meşru olan veya meşru olmayan haramları bütün menhiyatı öğrenmesi farzdır. Küfre müeddi olan sözleri öğrenmek de farzdır. Namaz, oruç, hac, zekat, meşru ticaretin kaidelerini öğrenmek bir mü’min için farzdır.

Herşeye rağmen kişi imanını bozacak bir hal ile karşı karşıya gelirse acilen imanını, evli ise nikahını tazelemesi gerekir.

Peygamberimiz (a.s.) şöyle buyuruyor:

“Müslümana sövmek fısktır. Onunla çarpışmak ise küfürdür.” (Müslim 1/325)

Din kardeşine kafir demek akibet kendini küfre götürür. Çünkü “Günahlar küfrün postasıdır.” derler. Bu sözü diline dolayanın akıbeti küfür olacağından korkulur.

Bir rivayette: Bir kimse din kardeşine “Ey kafir” derse ikisinden birine küfür vacip olur, buyurulmuştur.

MEHLİKA
05.04.2008, 17:43
Birmuslümana Kafir Diyen Kimsede Allah Muhafaza Kafir Olur Iman Ufak Bir şey Dahi Kaldrmaz
Efen Dimiz Buyuruyor Ki....
BİR MÜSLÜMAN KALBİNDEN BİR GÜNAH GEÇİRSE AĞZINDAN CIKMADIKCA VE YAPMADIKCA GÜNAH YAZILMAZ
AMA KALBİNDEN İMANI HAKKINDA BİR ŞÜPHE GEÇİRSE İMANINDAN OLUR
H.ŞERİF

Alper...
05.04.2008, 18:21
Bismillah.Toplumumuzun malesef derin bir yarasıdır bu.Dini kulaktan bilgilerle bilip, önemsemeyerek yaşamak.Sözüm sırf bu kardeşimize değil,genele konuşuyorum.Bir insan çevrenin şartları, ailesinden aldığı eğitim nisbetinde dini bilgiye sahip olabilir daha sonra da bunu kurslarına kuran kurslarına giderek pekiştirir.lakin böyle imkanlara sahip olmayanlar ,bunlarla karşılaşıldığında onlara rahmet elimizi uzatmalıyız.Sen kafirsin diyemeyiz. bir müslümana kafirsin diyenin muhatabı kafir değilse Allah muhafaza kendi kafir olur.Biz kimseye allah adına hüküm veremeyiz.zira eski ümmetlerde geçen bir kıssa anlatılır.şöyle ki

Dinden haberi olmayan ve her günahı işleyen bir adamla ,bir hoca varmış,hocaefendi durmadan bu adamı doğru yola çağırır ona sürekli vaaz edermiş,aradan yıllar geçmiş,yıllar boyu davet etmiş,adam her defasında yüzünü dönüp haramları bilfiil işlemeye devam etmiş.en sonun da alim bu adama Vallahi Alllah seni affetmeyecek cehennemden çıkamayacaksın der.bu esnada ikisinin de eceli gelir ve oracıkta vefat ederler.mahşerde bu iki kul hesaba çekildiğinde Allah hükmeder, ey günahkar kul, seni affettim gir cennetime, ey alim sen de gir cehenneme emri gelir.bunun üzerine alim bunun hikmetini sorduğunda Allah buyurur ki; " sen ne hakla benim adıma hüküm kesiyorsun buyurur.

işte bizlerde böyle olmayalım.kimseye kafir demeyelim.son nefeste ne olacağımız belli değil.Allahın rahmeti gazabını geçmiştir.Etrafımıza ümit tohumları saçalım...