PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok paranız olsa napardınız?

karamanliihvan
14.02.2008, 16:13
Değerli kardeşlerim böyle bir konu açılmamış. Çok merak ediyorum kendi tarafımca çok paranız olsa napardınız. İlk olarak ben söyleyim. : Ben çocukluğumdan beri cami yaptırmayı çok istiyorum. Bunun dışında eğer benim çok param olsaydı aç insanlara fakir insanlara yardımda bulunurdum. Fakat ben zenginlik istemiyorum neden biliyormusunuz? Çünkü çok parası olanın sorgusu çok olacak. Eğer bir kişinin hakkını yediysen vay haline.
Ben sizlerinde düşüncelerini almak istedim çok para kazanmayı ve zengin olmayı istermisiniz? Eğer istiyorsanız ne yapardınız? Eğer istemiyorsanız neden?
http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_897228925.jpg

kays
14.02.2008, 16:21
1-çok param olsa 4-7 yaş arası bedava çoçuklar için dini eğitim ağırlıklı kreş açardım
çünkü en mühim eksik tarafımız bugün adam yetiştirmek allah akıbetlerimizi hayır
eylesin bugün bizde dahil çocuklarımızı yetiştiremiyoruz.

2-evi olmayan kimselere sıradan ev alırdım

3-allah için savaşan müslüman kardeşlerimize yardım ederdim.

hafsa sultan
14.02.2008, 16:40
Cenabı hak Muhammed ümmetini itidalden gitmesini nasip eylesin kardeşim...........

TevekkuL
14.02.2008, 16:48
Allah yoldan şaşırtmasın, O'nun rızası için harcama yapmayı nasib etsin...

Amellerimi artıran para nasib etsin...
Nefsimi azdıran paradan muhafaza etsin inşaAllah...

hıfz-ı lisan
14.02.2008, 16:49
Olmayan birşey için -hele ki elinde olmadığı zaman- şunu, bunu yaparım demek doğru değil.. Para değersiz olduğu kadar değerlidir.. Allah 3 kuruşu bile hayırda ve hayırlı harcamayı nasip etsin..

Çıkıntı değilim.. :crying: :D

Bîdâr
14.02.2008, 16:56
Adamın birine demişler..

2 evin olsa birini Evi olmayan birine verir misin..

Adam tabiki veririm demiş..

Peki demişler..

2 araban olsa birni ihtiyacı olan birine verir misin?

Adam Bonkör tabi..

veririm diye atılır hemen..

Tabi adam o can alıcı sey söyLenir..

sen bunları paylaşabildiğine göre..

Şu 2 tavuğun birini ihtiyacı olan birine verelim derLer..

Tabi adamın bütün tavrı değişir..

Hayır tavuğumu ver(e)mem der..

Eee derler Deminden beri her şeyi veriyordunuz..

şimdi neden bir tavuğu vermiyorsun.

Siz bana bende var olmayan şeyleri saydınız ben veririm dedim..

Yokken vermesi kolay..

ama bana ait olan tek şey o tavuklar..

onLarı vermem..

reis
14.02.2008, 17:06
İlginç bir başlık. Neyse..

Biz şahsen çok paramızın olmasını isterdik.

Çok paramız olsaydı yapacağımız şeyler şunlar olurdu herhalde.

- Para kazanmayı devam ettiricek ticari faaliyetleri artırmak,

- Topluma yön verebilen etkili sahalarda faaliyet göstermek,

- Paramızın olması hasebiyle dinden kaynaklanan tüm sorumluluklarımızı ( Hac, Zekat, İnfak ve Allah yolunda harcamak gibi.. ) yerine getirmeyi unutmadan rahat ve huzurlu bir dünya hayatı sürdürmeye gayret etmek.

:)

nevniyaz
14.02.2008, 18:23
çok param olsaydı fakirlerin ihtiyacını giderirdim,hasta olanları tedavi ettirirdim,mevleviliğe önemli hizmetlerde bulunurdum.mesela araştırmalarımı yabancı dillere çevirtir gazetelere,dergilere verirdim.kitaplar yazar,yine bunları hem türkçe hem yabancı yayınlatırdım.sonra büyük bir islam kütüphanesi açardım ve mevlevi dergahı yaptırırdım.fakat oraya her mevlevi grubunu da almazdım.gerçekten kurallarına uygun hareket eden grupları alırdım.bir de konyada hacı veys camisinin iç ve dış mimarisine hayranım onun gibi bir camii yaptırırdım.hacca giderdim ya iyi olan ne varsa yapardım işte :)

ülkü_42
14.02.2008, 18:27
harçardım :dancing:

kays
14.02.2008, 18:29
harçardım :dancing:

:mad::mad::mad:

SIR
14.02.2008, 19:16
elde olmayanı gözden çıkarmak çok kolay ....
hep deriz ''ah çok param olsa hepsini Allah yolunda harcarım,fakirlere, ilim meclislerine, dullara, öksüzlere ....... '' sanki dünyayı kurtaracakmışız gibi atarız (tabiri caizse)
bi de Allah o parayı verdi mi , görmeyin halimizi , 180 derece az olur 500 derece dönüş yaparız... Allah teala demiyor mu '' Ne oluyor da size Allahın emr ettiği zekatı verirken sanki etinizden et koparırlarmış gibi veriyorsunuz!''
Demek ki dediklerimizi yapmaya kadir olamayacağız ki Allah da bize O parayı nasib etmiyor....

Hz. Musa yolda yürürken çok fakir bir adama rastlar, adam Hz. Musa'nın Allah'ın peygamberi olduğunu öğrenince ''Allah Rasulu ne olur dua et de Allah bana zenginlik nasib etsin, fakirlik belimi büktü, üstüme giyecek bir çapulum ,miğdeme atacak bir lokmam dahi yok '' deyince , Hz. Musa ''Allahım ona istediğini nasib et'' diye dua buyurur...
Bir zaman sonra Musa Peygamber yine aynı yerden geçerken bakar ki bir kavga bir gürültü, yaklaşır öğrenmek için, bir adamı beline kadar kuma gömmüşler ,bu adam Musa a.s. zengin olması için dua ettiği adamdır... sorar bu ne iş diye .... denilir ki ''Ya Musa bu adam kumar oynayıp,içki içmiş ,çok sarhoş olunca da kavga çıkarmış bir arkadasını öldürmüş şimdi kısas yapılacak !''

Musa a.s. hemen Allah'ın adaletine bir kere daha iman ve bu cüretinden ötürü tevbe ederek şunu ayeti okur: '' Eğer Allah kullarına rızkı lüzümundan daha fazla verseydi ,yeryüzünde ne azgınlık yaparlardı!''

kızılkasırga
14.02.2008, 19:40
*herşeyin hayırlısı inşaallah

nevniyaz
14.02.2008, 20:05
harçardım :dancing::confused1::swoon:
:lac:

kays
14.02.2008, 21:00
ameller niyetlere göredir kalpleri ancak ALLAH bilir.ummadığın taş baş yarar.

Sinner
14.02.2008, 21:02
Dereyi görmeden paçayı sıvamıyorum ben : )

Paramız olsun da hele.. Sonrası kolay..

ahevrenah
14.02.2008, 21:28
yukarıdakilerin ve aşağıdakilerin hepsini yapardım.........

ihvanlıların hayrı isteyeceğini düşündüğüm için okumadan yazıyorum. hakkınızı helal edin.......

missilo
14.02.2008, 21:46
ne yani zengin olan illâhada hak mı yiyecek!elbette hayır!
kişilerin hakkına gireriz diye zenginlik istemezsek vay halimize!:)
müslüman zengin olacak,yardımsever olacak,israf yapmayacak,hayırsever olacak,namusunu koruyacak,dinini yaşayacak...işte o zaman hem kalben hem aklen hem madden hem manen zengin olucen!;)bunları yaptınmı uçarsın evelALLAH...maşallah__

SIR
14.02.2008, 21:48
müslüman zengin olacak,yardımsever olacak,israf yapmayacak,hayırsever olacak,namusunu koruyacak,dinini yaşayacak...işte o zaman hem kalben hem aklen hem madden hem manen zengin olucen!;)bunları yaptınmı uçarsın evelALLAH...maşallah__

Süleyman A.s. misali olacaksın diyorsunuz ya'ni....
O da güzel :)
O kadar servetle sapıtmamak da er kişinin harcı ama ..kolay mı :flowers:

reis
14.02.2008, 21:59
Kıtlık da dağıtabilmek için Osman(r.a) olmak gerek

---

Bire yediyüz verene verdik

Bir defasında Medîne’de kıtlık vardı. O sırada Hz. Osman’ın Şam’dan yüz deve yükü buğday kervanı gelmişti. Eshâb-ı kirâm satın almak için yanına gittiler. Hz. Osman dedi ki:

- Sizden daha iyi alıcım var ve sizden daha fazla veren var, ona vereceğim.

Eshâb-ı kirâm durumu Hz. Ebû Bekir’e bildirip dediler ki:

- Kıtlık zamanında böyle yapması uygun olur mu?

Hz. Ebû Bekir buyurdu ki:

- Hz. Osman Resûlullahın dâmâdı olmakla şeref kazanmıştır ve Cennette onun arkadaşıdır. Siz onun sözünü yanlış anladınız, beraber gidelim.

Hz. Ebû Bekir, Hz. Osman’ın yanına gidip durumu anlatarak buyurdu ki:

- Yâ Osman, Eshâb-ı kirâm senin bir sözüne üzülmüşler.

Hz. Osman şu cevabı verdi:

- Evet ey Resûlullahın halîfesi, onlardan iyi alıcı olan, bire yediyüz veriyor. Onlar bire yedi veriyor. Biz bu buğdayı bire yediyüz verip alana verdik.

Bundan sonra yüz deve yükü buğdayı Medîne’de bulunan fakîrlere, Eshâb-ı kirâma bedava dağıttı. Yüz deveyi de kesip fakîrlere yedirdi. Hz. Ebû Bekir bu işe çok sevinip, Hz. Osman’ın alnından öptü.

UBEYDUN
14.02.2008, 22:08
Zeyd bin Eslem’in babasından naklettiğine göre Ömer bin Hattab radıyallahu anh bir gün dostları ile otururken aralarında şöyle bir konuşma geçmiş:

Ömer radıyallahu anh :

‘Haydi, herkes bir şey dilesin.’ Demiş. Ordakilerden biri:

‘Ben, şu oda dolusu gümüşüm olsun da onu Allah yolunda harcayayım isterim.’ Demiş. Bir başkası:

‘Şu oda dolusu altınım olsunda onu Allah yolunda harcayım isterim.’ Demiş. Bir diğeri:

‘Bu oda dolusu mücevherim olsa da Allah yolunda harcasam isterim.’ Demiş. Ömer radıyallahu anh ‘Başka?’ deyince,

‘Başka bir şey istemeyiz.’ Demişler. Bunun üzerine Ömer radıyallahu anh kendi arzusunu şöyle dile getirmiş:

“Ben,

Ebu Ubeyde bin el-Cerrah,
Muaz bin Cebel ve
Huzeyfe bin el-Yeman gibilerden
Şu oda dolusu insan isterim ki onları, Allah yolunda görevlendireyim.”

kays
14.02.2008, 22:11
en mühim şey adam yetiştirmek en zor şeyde adam yetiştirmek.

undersecretary
15.02.2008, 11:46
Öncelikle Rabbim kimseyi parayla imtihan etmesin.
Çok param olsa,çeçen mücahidlere verirdim...

misak
15.02.2008, 14:30
infak etmek için zengin olmayı veya çok paranız olmasını beklemeyin kardeşler. Rabbimiz infağı sadece zenginlere farz kılmıyor. ali imran suresinin şu ayetlerine dikkatinizi çekerim. özelliklede 134. ayete

133.Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.

134.Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever

135.Yine onlar, çirkin bir iş yaptıkları, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarının bağışlanmasını isteyenler -ki Allah'tan başka günahları kim bağışlar- ve bile bile, işledikleri (günah) üzerinde ısrar etmeyenlerdir.

136.İşte onların mükafatı Rab'leri tarafından bağışlanma ve içinden ırmaklar akan cennetlerdir ki orada ebedi kalacaklardır. (Allah yolunda) çalışanların mükafatı ne güzeldir!

ravzaa
15.02.2008, 14:50
İpin Hesabı
Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş. Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal,
-Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.

Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.
-O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.
- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.
- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?

Hayatını ve hayatın içerisinde istifade edilen lütufların hesabını vermek hafife alıncak şey değildir.

Kaynak: Mehmet Akar, Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 156

arşivist
15.02.2008, 14:58
gerekli tedbirleri alıp elimde nakit kalmamasını sağlarım

karamanliihvan
16.02.2008, 13:05

Yanlış anlamayalım lütfen benim sorgudan ve haktan kastım, olurya şeytan bir fısıldar hayatını çökertir, yani zengin olmak paradan ziyade hak yolundan şaşmamaktır.bence.

karamanliihvan
16.02.2008, 13:07
en mühim şey adam yetiştirmek en zor şeyde adam yetiştirmek.

Rabbim hepimize kendi yolunda harcayacağımız hayırlı paralar versin.

Leyl...
16.02.2008, 16:18
Neler yapmazdimki..
Ahh ahh..
:P

ela rana
17.02.2008, 16:56
çokkkkk amaaaa çokkkkkk paramm olsaaaa filistinliiiiii kardeşlerimeeeee yardımdaaa bulunurdummm.bütünn paramııı gözümüü kırpmadan verirdimmm ve bilirdimkiii rabbimm bunun karşılıgınıı maddiii olmasada manevii olarakk bana verecek:cray::cray::cray::cray::cray:

aLi'ce
17.02.2008, 16:59
Allah bizi parasını kalbine değil de kasasına koyanlardan eylesin :)

ayşirin
21.02.2008, 14:01
ya herşey bir kenarada çok param olsaydıı ihtiyaç sahiplerine çok yardım eder darda olanları kurtarırdım..hacca gidemeyen muhtaçları hac görevini yaptırmalarını sağlardım daha kimbilir neler:)

karamanliihvan
21.02.2008, 15:14
ya herşey bir kenarada çok param olsaydıı ihtiyaç sahiplerine çok yardım eder darda olanları kurtarırdım..hacca gidemeyen muhtaçları hac görevini yaptırmalarını sağlardım daha kimbilir neler:)

Yüce rabbim bu hayırlı düşüncelerimize karşılık hayırlı zenginlikler versin.
AZ VERİP GEZDİRMESİN
ÇOK VERİP AZDIRMASIN inşaallah...

aHuZaR
21.02.2008, 15:17
Cok Cok param olsun istemezdim...

karamanliihvan
21.02.2008, 15:46
Cok Cok param olsun istemezdim...

Doğrusu o zenginliği taşımakta zor. O nedenle bende istemiyorumm., ama... işte o ama, varya. aaah o ama...:P

karamanliihvan
21.02.2008, 15:49
çokkkkk amaaaa çokkkkkk paramm olsaaaa filistinliiiiii kardeşlerimeeeee yardımdaaa bulunurdummm.bütünn paramııı gözümüü kırpmadan verirdimmm ve bilirdimkiii rabbimm bunun karşılıgınıı maddiii olmasada manevii olarakk bana verecek:cray::cray::cray::cray::cray:

:clap2::good::clapping:

karamanliihvan
22.02.2008, 14:22
İhtişamlı bir cami yaptırmayı düşünüyorum, Yüksek kubbeli kocaman:yahoo:

karamanliihvan
29.02.2008, 16:16
Kur'an Kursları yaptırırdım.

ela rana
01.03.2008, 00:11
ah karamanihvanlı kardeşim bi baktım hepimis güsel şeyler yaptırıdık ama ne çare çok para kötü güçlerin elinde oluyoo.rabbim niyetletimizi biliyoyaa oda bise yeter:cray::cray::cray::cray::cray:

karamanliihvan
01.03.2008, 16:54
ah karamanihvanlı kardeşim bi baktım hepimis güsel şeyler yaptırıdık ama ne çare çok para kötü güçlerin elinde oluyoo.rabbim niyetletimizi biliyoyaa oda bise yeter:cray::cray::cray::cray::cray:

Doğru söylüyosun kardeşim bugün devletin içerisinde hırsızlık yapıp zengin olanlar olamasa, ağzımıza almak istemediğimiz pislikleri yapıpda zengin olanlar olmasa herkes zenginliğini Hazreti Hatice validemiz gibi ALLAH yolunda harcasa ne fakir kalırdı ne işsizlik HAKLISIN!...

Limon
01.03.2008, 23:12
yatırım yapardım tabiki , hem memleket kalkınmış olur istihdam artar diğer yandan benim parada artar .

birgaripyolcu
02.03.2008, 01:00
Hiçbir zaman çok paramın olmasını istemezdim.sadece şunun için isterdim;bir kur'an kursu yaptırmak,öğrenci okutmak.

tevekkülcü
02.03.2008, 01:11
Kurani Azimü şan Ne Diyorsa Onu,zira Yeri Gelince Hz Ebu Bekir Gibi Sifirlanmak Inşa'allah

karamanliihvan
04.03.2008, 16:03
Yüce RABBİM hepimize herşeyin hayırlısını nasib eylesin.:clap2:

karamanliihvan
16.03.2008, 16:56
hayırlı bir televizyon kanalı açmayı düşünürdüm.

Bir_Gun
16.03.2008, 19:09
Kendime az bir şey alır gerisini Filistin'e yollardım.

reis61
18.03.2008, 00:17
Hakkını verebilecek olsam isterdim.zor durumda olan özellikle çocuk sahibi kişilere yardım ederdim.aileleri tarafından dışlanmış medrese talebelerine yardım ederdim.VE EN ÖNEMLİSİ CİHAD EDEN MÜCAHİD KARDEŞLERİMİ VE AİLELERİNİ UNUTMAZDIM.AMA YİNEDE ZENGİN OLDUKTAN SONRA BUNLARI YAPABİLECEĞİMDEN EMİN OLAMIYORUM.Bİ ÇOK ZENGİN GİBİ SEFAYA DALIP ONLARI UNUTURMUYUM ACABA.....

ArZu
18.03.2008, 11:17
çok param olsa yardım ederim...ama bunu burda yazmayacağım...;)
sadece insanın ne kadar çok parası olursa o kadar çok harcaması oluyor...
ya da çok parası olduğu için nasıl harcayacağını bilemiyor...

yetecek kadar olsun yeter paradan ziyadede sağlık olsun gerisi olur...

karamanliihvan
23.05.2008, 16:35
ihvan holding kuracam inşaallah ;)

muğlakgölge
23.05.2008, 16:39
20 asrın müslümanları ki genelleme yapmıyorum maddi imtihanlarda noksan kalmakta.
eliyle cebi arasında kilometrelerce fark oluşmuş
sanki ebu cehil gelmiş cebini kilitlemiş akrep dolaşıyor misali..
rabbim maddi yönden imtihanları kaybettirmesin bizlere inş.
belki bir ilim medresesi belki evlenmeye gücü yetmeyenleri evlendirmek bunları olabilir

MiHRiMaH
23.05.2008, 16:40
Akrabaları ve aileyi toparlardım... Yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederdim yani... Sonrasında yardım kuruluşlarına da verebiliriz, fakat çok para da birgün bitecek, bundan dolayı yatırım yapıp, para girişini sağlama almaya çalışırdım;)... Sonra devam ederdik biiznillah...

terk-i diyar
23.05.2008, 16:53
Ben bir üniversite açardım ve katsayı mağdurları kardeşlerimi de başıma toplardım :)

Alper...
23.05.2008, 16:55
büyük bir saray inşa ettirirdim... kralım ya ondn heralde:O

muğlakgölge
23.05.2008, 17:04
büyük bir saray inşa ettirirdim... kralım ya ondn heralde:O
gel sen bir medrese yap alper kardeşim. :)

Alper...
23.05.2008, 17:06
gel sen bir medrese yap alper kardeşim. :)

işte cnnetsarayı. cennet bahçesi... ilim için yapılacak saray

muğlakgölge
23.05.2008, 17:08
işte cnnetsarayı. cennet bahçesi... ilim için yapılacak saray

eferim kardeşime tebrik ederim seni .birde maşallah diyeyim.
oldumu mutlu oldunmu şimdi:)

Alper...
23.05.2008, 17:11
:) ilim ilim bilmektir.
ya saray yapmaktır.
sen saray yapmazsan ,
bu nice okumaktır.

Bîçâre
23.05.2008, 17:12
Çok para göreceli bir kavram, ne kadar çok para?

Trilyonları olup hacca gitmeyenlerin trilyonlarından mı, 600-700 lira maaşıyla bu görevi yerine getirenlerin 600-700 lirasından mı?

Çok para...

seyyah_acem
23.05.2008, 17:14
param olsa araba alırdım kendime..cok paradan kastım kücük bir vosvos yeter bana :)

incitanem
23.05.2008, 18:34
hacca giderdim. en çok istediğim şey.:)

phantom
23.05.2008, 19:50
Şimdi söylemesi kolay çünkü elde birşey yok :D Rabbim az verip aratmasın, çok verip azdırmasın.

reallife
23.05.2008, 20:31
Ben bir üniversite açardım ve katsayı mağdurları kardeşlerimi de başıma toplardım :)

kardeşim bu katsayı konusu sizi çok yaralamış belli, Allah gönlünüze göre versin. bu çiçekler içimden geldi, size :flowers:

ziruh
23.05.2008, 21:18
mazlum, fakir, yetimlere yardım ederdim,hayırda hasenatta kullanırdım

lakin nefs var güvenemem kendime para olmadan konuşmak kolaydır...
Allah herşeyin hayırlısını versin.

Mektûm
23.05.2008, 23:09
Gerçek tesettürlü bayanların rahatça alış veriş yapacağı abartayım on katlı bir alış veriş merkezi yaptırır bu alış veriş merkezinede yine tesettürlü kardeşlerimin rahatça faydalanacağı kitapçılar, stres atacağı spor (yüzme ,voleybol,vs )tesisi kuaradım ve gözlerden ırak çocukca eğlenecekleri küçük bir lunapark yapardım.Ayrıca yürüme engellei olup bir tekerlekli sandalye hayatının tümünü değiştirecek olan kardeşlerimin bu mühim ihtiyacını giderirdim. Birde evsizlere ev veriridim en fazla evi olmayan insanlar üzüyor beni zirâ bir evi olduktan sonra her hâlukârda idare edilir. Hiç bir zaman zengin olmayı istmedim çünkü para beni mutlu etmiyor.Eğer bir gün olduğumuzdan daha fazla zengin olacak olursak Allah c.c. mütevazilikten ayırmasın ve dünyalık hiç bir şeye tamah ettirmesin.Acaba bu dileklerimiz ki Rab yanında zor değil bir gün gerçek olsa bu vaadler aklımıza gelecek kadar basiret sahibi olabilirmiyiz?=)inşaâllah oluruz..

ESADi yürek
01.06.2008, 23:56
çok param olduğunda hep nedense afrikadaki aç insanlara yardım etmek istemişimdir.Hep çok param olsada deniz feneri,ne vermeyi ama afrikadaki aç insanlara yardım edilmesi koşuluyla diye düşünmüşümdür.oradaki aç ve sefil çocuklar beni çok yaralamıştır RABBİM hiç kimseyi açlıkla imtihan etmesin.oradaki anneleri düşünmüşümdür gözlerinin önünde evlatları açlıktan ölürken onların biçare kaldıgını ve ellerinden hiçbirşey gelmediğini ve bizleri düşünüyorum ve çok üzülüyorum halimize yeterince ŞÜKREDEMEDİĞİMİZ için.:(

dostluk
02.06.2008, 00:00
hımm evet..

öncelikle paranın zekatını gocunmadan tam vermek en önemlisi diye üşünüyorum,şöyleki mütahit düşünün satılık bitmiş 8 dairesi var ..zekat günü geldi çattı , o dairelerin parasını nasıl hesab edecek maliyettenmi satacağı fiyattanmı ,verirken seve sevemi verecek yoksa ne kadar çok tuttu vs diyere düşünerektenmi ?

110x8=880:22 milyar yıllık zekat ediyor (yalış hesaplamadımsa tabeke )borcunu harcını yoksa bu parayı seve seve vermesi gerekiyor ..önce Allaha olan borç sonra yapılacak olan hayrlar ..;)

siluet
02.06.2008, 00:17
küçükken çok düşünürdüm bu soruyu... verdiğim cevap genelde '' bir oda dolusu dondurma ve çikolata '' derdim.. sonra kendime tahtadan bir ev.. :D
ama şimdi olsa Allahın rızası olan yerlerde harcamaya çalışırdım.. yardım ederdim..

polatini
02.06.2008, 00:27
önce ev alırdım
sonra biş iş kurardım
sonra araba alırdım
en sonunda da evlenirdim.....:D:D

özzey
02.06.2008, 00:35
önce bi Land Rover alırdım kendime :D :P sonra cami yaptırmak benim de hayalimdi onu gerçeklestirmek isterdim ve ihtiyacı olanlara yardım etmek..

ahevrenah
17.06.2008, 23:52
Çok paranız olsa napardınız?

harcardım.....

secdenur
17.06.2008, 23:54
ulaşışımı güç olan yerlere hastane yaptırırım

makina2029
18.06.2008, 00:02
:offtp:para çok tehlikeli adamı bozar mazallah ben almayayım..seni bozmasada çevrendekileri bozar..:lac: