PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nereye gidiyoruz

demirci mustafa
14.02.2008, 22:28
Meydan boş benim gibi avare dolaşıyor.Sitenin birisine girdim, insan seli dedimki bu kardeşleri buraya böyle çeken caziblik nedir acaba, biraz dolaşınca hep birbirleriyle şakalaşma gülüşme eğlenme,aman Yarabbi nefsin elinde bir oraya bir buraya,kardeşlerim bu gidişat nereye böyle, hiç ölmeyecek gibi,kabirdeki yatanlarda bir zamanlar bizim gibi yaşıyorlardı.
Şimdi kalkma imkanları olsada bir sorabilsek,nelerle karşılaştıklarını orasının nasıl bir yer olduğunu,bazı şeyler yazacağım acizane Rabbimin lutfu, büyüklerimizin himmeti nekadar önemliymiş,böyle ehli keyf yaşamanın başımıza neler getireceğine biraz örnek olur inşaallah.
Sene 1997 yeni işyeri açtık bir arkadaşla ortak,aradan yedi sekiz ay gibi bir süre geçti,benim nefiste bir gevşeklik meydana geldi.
Namazlarımı aksatmaya daha sonra yirmi beş veya yirmi altı gün namazı terkettim?.
Birgün evde yatma zamanı geldi,yatağa yattım yüzümü duvarda yastık vardı, ona doğru döndüm!!! yastığın yüzünde televizyon ekranı gibi bir ekran açıldı Aman Yarabbi bu neydi böyle, o an korkumdan bağırmak geldi içimden, sesim çıkmıyor ıııı diyorum ses yok başımı çevirmek istedim,başımın sol yanından sanki birisi döndürmemek için bastırıyor! ne yapacağımı şaşırdım.
Herkes uyuyor içimden Ayetel kürsiyi okumak geçti dilim dönmüyor.Kalben ayetel kürsiyi okuyorum, bir taraftanda ekrandaki cehennemin giriş kapısı gözümde, cehennemin giriş kapısında bir varlık yaratılmışlara hiç benzemiyor, ben iradem dışında kamera gibi o açılan kapıya doğru gidiyorum.
O çok korkunç varlığın yanından içeri girdim. İçeri girince benim bir arkadaş vardı, kendisini asmıştı o arkadaş oturmuş iki elinin arasına başını almış, yere bakıyor ve çok düşünceliydi,bir taraftan korkuyorum, bir taraftan ağlıyorum vede içeri doğru iyiyce girdim.Simsiyah karanlık büyük bir yere geldim, feryat figan bağrışmalar,Affet Affet Affet Allah,ım diye çığlıklar!!!!!! ben sadece seyrediyorum seyretmesi bile insana eziyet hemde nasıl eziyet,yüksek bir yerden insanları, görünmeyen bir kuvvet aşağı doğru itiyor, aşağıdada altında çok büyük bir ateş yanan saca benzer bir şey var, onun içine dökülüyorlar,düşen insanlar anında eriyor, o sac dönüyor içindeki erimiş insanları yere döküyor,o insanlar tekrar canlanıyor aynı işlem devam ediyor.
Daha başka yerlerede götürdüler,söz bitmez o dehşet bitmez.Allah,ım Allah,ım affet affet affetmeyi seversin bizleride affeyle,daha sonra bir sıçramayla yattığım yerden ta aşağı yere düştüm, terin suyun içinde kalmıştım, her tarafım sırılsıklam evet sözün özü,bize vadedilen herşey gerçek, bunda hiç şüphemiz olmasın.Tam bir ay aynı şeyleri tekrar tekrar yatarken seyrettim.Allah,ıma verdiğim sözde durmadığım için namazımı terkettiğim için, büyük bir uyarıydı.Allah,ım uyandırdığın için şükürler olsun.Allah,ım cümlemizede merhamet eyle,bizlere acı bizi narında yakma ne olur Allah,ım ne olur Allah,ım
Şimdi düşünelim nereye gidiyoruz.Allah,a emanet olun.

Not:
Yazı rengi profilinizden tarafımızca forum standardı seçilmek suretiyle düzeltilmiştir. Başka bir yazı rengi seçmek istiyorsanız Lütfen okunabilir bir renk seçiniz.

Teşekkür ederiz.

reis

reis
14.02.2008, 22:38
Bu yazı rengini, yazıyı kimse okumasın diye özelikle mi seçtin demirci mustafa kardeşim.

:)

Sanırım bu işi profilinden düzeltmen gerekiyor.

SIR
14.02.2008, 22:41
kardesim yazı rengini değiştirmeniz mumkunse değiştirir misiniz, okumak için cvb yaz butonunu tıklayıp aşağıdan okudum zira renginin parlaklığından hiç birsey belli olmuyor....

Sahabe-i Kiram bir gun oturmuş konuşup şakalaşırken, Efendimiz saw'in yanlarından geçtiğini ve kendilerine Önünüzde ahiret varken ,ölüm varken siz eğleniyor musunuz diye tepki gösterdiğini, ancak bunun akabinde hemen Cebrail a.s'ın Allahu Teala'dan vahy getirdiğini ve Hz Allah'ın kullarımı korkutma azabım çetindir ancak mağfiretim ziyade çoktur dediğini biliyorsunuz sanırım ....

Hersey Ahiretimizi kazanmak için ancak nefsinizin de sizin üzerinizde hakkı vardır , Allahın hududunu aşmadan eğlenmek de bir be's var mı kardesim ?... Nefsi çok şımartmamak gerek ancak nefsi tamamen öldürmek te mümkün değil ki...

mumin hatasını ifşa etmesin kardesim, Allah ile aranızda kalsın .. Bugun namazı bırakırsın arkadasına söylersin, Ahirette Allah o arkadasını sahit tutar ,hem arkadasını cefaya sokmuş olursun hem de gunahına şahit tuttuğun için Allahın affından emin olman zorlaşır....
Zina eden kişi Efendimiz e gelince ,O kişiye bile 3 defa git tövne et ve günahını sakla,şahit tutma diyor....

ahevrenah
14.02.2008, 22:53
ctrl+a

iyi yöntem olur...:offtp:

vakiTamam
14.02.2008, 22:54
okuyamadıgım ıcın nereye gittigimi anlayamadım yahu :confused1:

reis
14.02.2008, 23:08
Yazı rengi düzeltilmiş ve forum standardı seçilmiştir.
Dileyen yazıyı okuyabilir..

demirci mustafa
15.02.2008, 11:15
[quote=SIR;500440]kardesim yazı rengini değiştirmeniz mumkunse değiştirir misiniz, okumak için cvb yaz butonunu tıklayıp aşağıdan okudum
Kardeşlerim maksatım konunun renkli okunmasıydı,fakat bir yanlışlık yapmışım,herzaman yaptığım gibi hakkınızı helal edin.Ben kimsenin günahıyla uğraşmıyorum Allah,ım uğraştırmasında.Fakat kıssadan hisse misali bir kişiye yardımcı olabilirmiyim diye düşünerek kendi başımdan geçen bir olayı aktardım. Allah,ım cümlemizi mağfiret eylesin. Allah,a emanet olun.

ülkü_42
16.02.2008, 16:56
HEY GİDİ GÜNLER NERDESİNİZ

hafsa
16.02.2008, 17:12
Gidilecek iki yer var..bunu seçecek olan da biziz..

RAbbim Cenneti ile müjdelediği kullar arasına koysun bizleride.