Orijinalini görmek için tıklayınız : Sessiz Mektuplar---İrşadnur!
irsadnur
28.05.2008, 08:55
HASRET NÖBETLERİ-I
Sebebim olma yâr! Yanarım alev alev. Dindirmez bu defa hiçbir ferah, serinletmez yüreğimi. Gözlerimde görmez gözlerinden gayrısını. Silinmez kulaklarımdan sesin. Gitmez yüreğimden yüreğin. Sebebim olma yâr…Yanarım! İflâh olmam bu sefer…Çaresiz kalakalırım…
Bir bilinmez zamanın bilinmeyen saniyesinde dikildi gözlerin gözlerime. Bakamadım! Yüzümü önümden alamadım.bir baksam felaketim olurdu. Gönlüm meyle doğrulurdu. Bu ne bir korku ne de hûşu. Bilinmez bir zamanda bilinmez bir duygu.
Yolları ırak ettim düşüncelerimden. Hasreti hiç yanaştıramadım sevdama. Bilmek istemedim yada. Cevap muamma! Sakın koyma beni karşı karşıya. Yâr…Sebebim olma…Yanarım! Yandıkça maziye bir isim kazırım.
Elemlerle mücadele ederken gönlüm, belki bir çift sözü, yada tebessümü çok gördün. Bilmedin yüreğimdeki çağlayanları. Değil gözlerine, sesine canımdan giderdi can. Hissedemedin! Yârim ben bu sevdaya yenik düştüm. Aşk üstündür her şeyden dediler. Aşkını kazıdım adımın yanına. Gözlerini işledim gözlerime. Yüreğini yüreğime dokudum. Adından başka bir isim işitmedim. Sadakatim,sevgim, gözlerimden gitmeyen gözlerine emanet ettim. Sahip çıkamadın. Sevda yollarında beni de, yüreğimi de, sevdamı da viran eyledin. Varsın olsun…Eyleyen sendin!
Sebebim olma yâr…Yanarım! Geriye enkaz gibi yüreğimi hatıra bırakırım…
10.12.2007
irsadnur
28.05.2008, 08:59
HASRET NÖBETLERİ-II
22 01 2008
23:32
Sevdiğim;
Sensiz günler geçmez oldu gönül bahçemde. Bir gülüşünle sonlanırdı hazan. Gelmedin… Bahar uğramaz oldu! Güllerin kokusu da işlemez gönlüme artık. Sensiz gülistanlar diken oldu gözlerime. Hasretinse bitmeyen çilem. Girdaplar yapışıverdi yakama. Artık sensiz bir hayal dünyama haram oldu!
Ağlarım sevdiğim. Olmayan günlerine nakşeyledim gözyaşlarımı. Şiirler, destanlar yazdım yüreğimden akan kan damlalarıyla. Hasretin zehir zemberek. Sensizlik! Ahh! Hayat artık yarım. Sende kaldı bir yanım. Yâr dedim. Öylesine söylemedim…
Sadakatim son nefesime dek. Gözlerimi mıhladım semaya. Gözlerin semada ışık, gözlerin gecemi aydınlatan kamer. Gözlerin gündüzlerime işleyen şems. Gözlerin fikrimin baharı. Yummadım gittiğinden beri birkere. Korktum! Hayalinde gider diye……
Şimdi bir mecnun akliyle sonluyorum geceyi. Gece sen, gündüz sen. Can sen canân sen. Anlam sen,mana sen. Ah yârim, sevdiğim, bir gelsen….Bir can kaldı bana senden geriye. Ne gelmene dayanır, ne de hayalinin göçüne. Son nefeste çıkacak tek kelime……
Sevdiğim, yüce Yaradan’dan seni mahşerde diledim. Olmasa da vuslatın bu yalancı dünyada, sılam varsın olsun ebedde. Göremesem de son kez dünya gözüyle, neyleyim ben seni ebed zamanlarda bildim. Şimdi ise gelmeyen vuslatından ayrılık vakti. Gitmeyen gözümün yaşı, titreyen ellerimle yazdığım son yazı. Hoşça kal yüreğim, sevdiğim, yârim…..
Sevgimle, sevdamla kal!................
http://www.esselam.net/modules/Forum/smf/Themes/serv_ramadhan/images/icons/modify_inline.gif
irsadnur
28.05.2008, 09:24
08.12.07
Destanlar da yazılsa uğruna tükenmiyorsun…bir bal gibi damlıyorsun gönüllere..tattıkça kanamıyorum…ah aşk….!
Kimi zaman bir çift kara göz oldun bende…kimi zaman bir tatlı söz…şimdilerde engin bir denizdeyim…mavisiyle yeşiliyle….sevgisiyle hoşbeşiyle….yıllar devirsem de seninle, değişmedi geceleri kan çanağı gözlerim…bir hanın daimi iki müdavimi gibiyiz, sen ve ben…geceler çetin, geceler zifiri karanlık…geceler zehir zemberek….haber yolladığında şems siliniyor izleri her şeyin…sen ve ben kilitli bir kutuda iki sır gibiyiz….sen ve ben bedbaht bu hayatın iki yoldaşı gibiyiz…..
Bir tını çalıyor kulağıma….yaralarım acıyor….yaralarım yârdan armağan…acı suretime tebessüm olarak nakşediyor…ah bu ne derin bir meşk ya rabbim…acısın istiyorum acıdıkça…kanamıyorum gözümden akan kana….doyamıyorum…yâr dedikçe yâr işitiyorum….yâr duydukça yâr inliyorum…her şey bitiyor seni bitiremiyorum….
Hayallerimi süslemiyor vuslatın…seni hasretli yollarda bulmuşum…sanır mısın takati var yüreğimin bir bakışa…ne bir laf ne bir hal…mecalsizim….gücümü bitkinliğimden eylemişim…ben senin güzel simana, güllerden güzel kokuna değil…vurulmuşum adına…bir derbederlik yolunda kendimi bulmuşum…aşkın şişe şişe sarab masamda…içmişim, kanmamışım…serkeşlik ayrılmaz olmuş kapımdan…akl-i bakiden divaneliğe geçmiş, mertebe atlamışım…o ince sınırı, hayal çizgiyi sende yitirmişim….of sevdiğim…ah yârim…yaralarımın sebebi…yaralarımın devası…tükenen bende bir can kalmış….bir bakıştır ölüm fermanım…..gel..neylersen eyle….son nefeste çıkan tek kelime…ah sen…sevdam…hasretim…..
Virane bu yollarda ilk adımımı attığım yerdeyim…yıllar devrilirken üzerimden, koştum sanırken yolları, aynı çizgide bekler buldum kendimi bir ömür…başladığımız ilk gün gibi…heyecanın, kederin, gözlerin….kendimi bu yola saldığım an gibi….tükenmez bir yoldayım…adımlarım yalnızca yâre…yürüdüğüm yolların her zerresi sen, her ses sen….gözlerime senli miller çekilmiş….nefes sen, can sen, canan sen….ne ben kalmış ne sen…sen de bir olmuşuz…adını yâr , adını sevda koymuşuz….soluksuz duramazsa bu can bu bedende…sevdansız soluyamaz soluğum…sensiz havalarda nefessiz kalır boğulurum…hasretinde sensizliği göstermesin yaradan…gelmişte geçmişte, ezelde ebedde…yâr! Her yer her şey sen……
Kendimi senin sevdana adak ediyorum….kendimi senli bir hayata adıyorum….bir can var veremediğim…onu da uğrunda harab ediyorum….eğlenceleri zevkleri kahkahaları gözyaşımla yoğurup sevdana karıştırmışım…acın zevk verir olmuş..kahrın eğlence olmuş…anımsayınca sensizliği bu sonu gelecek zamanda, hüznüm yüzüme kahkaham olmuş… ne bir Leyla hayali ne bir mecnun…leylada sen olmuşsun..aşkında mecnun…dilemedim seni yaradandan …diledim her daim sevdanı aşkının ateşini….istemedim seni, senli hayalleri nefsaniyetimle kirletmeyi….hayallerime bile sokamadım suretini….bir gitmeyen gözlerin…gözlerin tutuşturan ateş parçası….gözlerin sebebm….gözlerin anlatılmaz kelimelerin şahı…gözlerin………………
Bir tepeye çıkıp baksamda kestiremiyorum…nereye varır bu yollar…sonu nedir hissiyatımın…cevapsız sorular…merakta etmiyorum…sebebi sen isen arşın arşın yolların ne bir vaveyla ne bir yakarış….boynumu eğer gözlerime gözlerini mıhlar devam ederim…ne bir bıkmışlık ne de usanmışlık….zevkü sefadır bana…senli yollarda sensizliği tatmak…değil azab!.....bir hoş sadadır…..
Bitmek bilmese de kelimeler sevgilim…vakitli bir zamanda soluyoruz hayatı….sonlu bir zamanda sığdırmak istesem de ebedi senliliği…olmuyor yetmiyor….bir tabuta ancak birkaç damla gözyaşı düşüyor…insan nisyandan geliyor….nisayanını bastıran vefalar harici anımsanmayacak biliyorum sana olan sevdam…bir hiç uğruna can verdi diyecekler sende ki seni bilmeden…tadı tatmayan ne bilsin…dargın değilim…beni gereken bilsin….şimdi bir yol kenarında son nefesi veriyorum…cümlelerime artık nokta koymak vakti….gözlerimde sen, benliğimde sen,nefesimde sen, dilimde sen…sen olmayan bir anın hesabını sorsun yaradan…billahi yoktur ey canan…..sevdam tabutum…sen kefenim…sarındım gözlerine gidiyorum seni doymadan tükenmeden yaşayabileceğim ebediyete….senle kalmasın alem…sen bendesin..yalnızca bende kal…girme bir başka gönül fedaisinin hayaline…sen benimsin benim kal…sevdiğim,gözümün nuru aşkla kal….
irşadnur!
irsadnur
30.05.2008, 12:28
26.04.08
Bugün coştu gönlüm..penceredeki yağmurla birlikte aktı yaşım…bir yaşanmışa..maziye…yürekte saklı sevdaya…meyletti, doğruldu gönlüm…
Bir yangın alevi Ummanların ortasında…buzullarda bir ateş….karanlıkta bir ışık süzmesi…siyahlarda bir ak nokta…seni sevmek….
Bir çetrefilli davanın, manası aşkın….karanlık bir dehlizde helezon yağmuru….seni sevmek…Kayıp bir yaşamın kendinden emin duruşu….
Yüzüm aksetti aynaya..bu sefer kaçırmadım gözlerimi…pişmanlıksa yapışmadı yakama…gözlerim haykırdı binlerce yansımaya….Deliboran fırtınaya meydan okumak, seni sevmek….
Bugün coştu gönlüm…penceredeki yağmurla birlikte aktı yaşım…bir yaşanmışa…maziye..yürekte saklı sevdaya…meyletti, doğruldu gönlüm…
Naftalin kokulu sandıktan çıkardım evvel zamanı….kah gülümseten kah yüz ekşiten….o sandıkta ki en değerli bohçaya sarılmış sen….miskler kokan adın…yüreğime nakışladığım adın…ve gözlerin gitmeyen…ve kokun tüm zıtlıklara inat….ve sen mazimin güzel gülü….bugün sırrımı ifşa ettim aleme….vermeden son nefesi bilin istedim…bugün maziyi kazıdım tarihe…bugün isyan ettim sensiz devrilen koskoca senelere….
Bir mecnun kitabında gözden süzülen yaş seni sevmek…kendimi Leyla yerine koymak….Züleyha'nın yangını seni sevmek…zindanlardakine hasret…Ferhat misali, yüce dağları düz görmek seni sevmek…kavuşmak için aşmakta aşmak mesafeleri….ve seni sevmek haykırmak bir uçurumdan..aksettirmek sesimi..duyurmak ismini dağa taşa…
Boşaldı gözümden yaşlar yağan yağmura inat…bugün her zamankinden daha fena düştün aklıma….aklıma mukayet olamıyorum…seni düşünmekten kendimi alamıyorum…aşkının yollarında emeklerken şimdi koşuyorum….uzuyor yollar koştukça…ufuk çizgisi çizmek gibi sonsuz bir noktaya…nere gitsem sen diye…sonu yok hiçbir yerin…olmasada bir umut sana dair…ilk günki gibi umutlu olmak seni sevmek….
Bugün coştu gönlüm…penceredeki yağmurla birlikte aktı yaşım…bir yaşanmışa…maziye..yürekte saklı sevdaya…meyletti, doğruldu gönlüm…insaf et artık…al beni yanına….
irsadnur
19.06.2008, 22:15
07.11.2007,
hoşçakal.....hiç bu kadar zorlanmamıştım hoşçakal derken....güzel bir temenniyi gönül kanıyla yazmamıştım sokaklara....veda ünlemi olmamalıydı hoşçakal....hoşça kalmanı son kez istememeliydim...sevdan çok acımasız!
bir mavi umman ruhumu arıtan tüm bu şiddet ve hiddetten...dalıp gittiğim çoğu zaman...yeşillerle mavinin ve birde benim karıştığım bir umman...sevdamı yazmalıydım..benliğimi kazımalıydım...benli nisyanları çıkarmalıydım.....başaramadan karıştım...yenik düştüm...ah o umman..sakindi...an geldi deliborana döndü...yenik düştüm...mavi rengine yenik düştüm....gözlerine esir düştüm!
anlamadım kelimelere ne anlamlar yüklediğini...hayalime tutundum..boşlukta amansız kaldım...sevgi cümleleri kurarken sen...ayrılık hiç yakışmadı..neden?....neden boğulmaya mahkum ettin karanlıklarda ve muammalarda...bir yön istediğimde olumsuzu bile kuramadın...neden?.....bari söyle çıkış nereden?....
hangi cankurtaran gelip kurtaracak umman gibi gözlerinden?...silinecekmi izlerin?...son nefesi vermek istedim halbuki ben o ummanda...söyle silinecekmi rengi gözlerinin..saatlerin saniyelerini israf etmeden izlediğim gözlerin!.....................gelen gelse ne yazar...artık gönlümden gitmez hasar......
irsadnur
19.06.2008, 22:18
17 05 2008
Soluğum takılmış bir günah zincirinin halkasına…halka döner ben dönerim…pembe bulutlarla örtmüşler karanlıkları…her şey toz pembe zannederim....bilmeden içinde boğulduğum bataklıkları….
Bir yol gözüküyor az ileride….yolun ucuna takılı kaldı gözlerim….adımlar ilerliyor, sahte halkalar izin vermek istemiyor….bir mucize diliyorum Yaradan'dan….bir fırtına bir kıyamet…şer sanıyorum….kendimi susadığım yollarda buluyorum…anlıyorum şerdeki saklı olan hayırları….gözümden yaşlar boşalıyor….tutamıyorum hıçkırıklarımı….
Susamak çölde…bırakın deryaları….dilemek delice bir damlayı….kararmış gönüllere bir ferahlık istemek…temizlemek içten tövbesiyle….yakarışlara boğmak geceleri…..açmak ellerini semaya…..ışık sızdırmak odandan zifiri karanlıklara……ve haykırmak sevdanı….kuru gönülleri çatırdatmak…kuru seccadeleri yaşlarınla ıslatmak…..bir güneş gibi doğar merhamet….bir huzur değer gönlüne…..belki o vakit buruk bir tebessüm belirir, kimsesiz kaldığın anda hep seninle olan Rabb'ine….
Kapanmış gözlerim uyanışa aralanıyor…..diliyorum en samimi duygularımla…..küfrün karanlığını uğratma diyarıma…..Adının geçmediği yollara düşürme yollarımı….bir adımımın dahi israfını nasib eyleme bana…..bir dirilişteyken ruhum, azgın nefse esir eyleme….özgürlük nidalarını sil kulaklarımdan….gerçek özgürlüğün tadını tattır bana…..kavuştur yollarımı yollarına…..Ya Rabbim beni Sen'den ayırma….
Amin…
hangi cankurtaran gelip kurtaracak umman gibi gözlerinden?...silinecekmi izlerin?...son nefesi vermek istedim halbuki ben o ummanda...söyle silinecekmi rengi gözlerinin..saatlerin saniyelerini israf etmeden izlediğim gözlerin!.....................gelen gelse ne yazar...artık gönlümden gitmez hasar......
23.06.2008, 08:11
12.05.2008
Hangi zamanın celladına esir olmuşum? Düşündüm..cevabı bulamadım…bir bilinmezlik içinde yürüyorum uzun yollarda….yanaklarım rutubet kokar oldu….dinmiyor…kalbimde ki yüksek ateş gözümdeki yaşları boşaltıyor damla damla…damlalar birikiyor…karışıyor deryalara….denizlere bak her zaman…ve beni hatırla…dalgalardan yüzüne çarpan bir damla, büyük ihtimal gözümden sana akan yaşlardan biridir…ben seni hala yaşıyorum….…
Hangi zamanda bitecek bu tutsaklık? Düşünüyorum, cevabını bulamıyorum...arkama baktığımda katettiğim yollar gözüküyor gözüme..önceleri adım adım…sonraları arşın arşın….bilmiyorum sonun neresindeyim….yada hala başlangıç sularındayım….bilinmeze adımlarım, anlıyorum….yinede bu yollardan vazgeçemiyorum…..yürüdüğün yollara bak her zaman….ve beni hatırla….kaldırımlarda gördüğün ayak izleri senle sensizlik hayali arafında kalmış bir yüreği yanığa ait….ben seni unutamıyorum…
Hangi zamanda biter nefes alışlarım? Hala soluyorum…önümdeki engeller gün geçtikçe büyüyor…ve ben gün geçtikçe güçsüzleşiyorum….dev bir zamanda küçülürken saniyelerim, her nefes bir asır geliyor….ve bu zulüm artık kaçış vermiyor….yarı uykularımda terk etti….gökyüzünde yıldızlar bana uzak…..gecenin fecrine takılı kaldı gözlerim….karanlıkları deviremiyorum….gözlerinsiz aydınlanmıyor vakitlerim…hatıralar, kabusu oldu acı demlerimin….mazideki, bir an dahi gitmiyor hatırımdan….çareler kaf dağının ardına göçmüş sanki…sanki zaman boğuyor beni derin sularda…istiyorum ki son nefes olsun sensiz geçen…son adımım yürüdüğün yollarda…denizlere akan son damlam….ben seni hala seviyorum…..
irsadnur
23.06.2008, 16:41
Yollar uzun,yıllar yorgun,günler sancılı…ünlem gibi kalmışım ortasında…anlamlar yüklenmiş bîhaber gönlüme….belimi büktü bu ayrılık…tutunacak hayalimde yok, hayal edecek dermanımda….ne bir yaş akar ardından ne bir ah….hiç böyle durulmadım…boğazımdaki düğümler çözülmüş bir bir….yüreğim ağrımıyor, yüreğim acımıyor….yüreğim paramparça, kırgın….bilmem ki nere gider bunun sonu…bilmem ki ses gelir mi yollarından…bilmem ki düşer misin kapıma….bilmem ki olur musun bir daha….sorular çok, cevap yok….kırıntılar çok, ses yok….bulanmışlık çok, karmaşıklıklar çok….çözecek yok, derman yok….ben çok…sen yok…
Ettiğim feryatlar ertelendi birer birer…mahşere bıraktım hepsini….çığlığımı kesip kopardım bağrımdan…söndürdüm yangınlarımı….heyecanlarımı, heveslerimi, hayallerimi savurdum…denk gelirsen aldırma…cevabını bekliyorum ben Hakk’ın katında….
Aldırmıyorum artık dalda öten bülbüle…içime verdiği derde, eleme….esirgiyorum artık muhabbetimi her şeyden…..bir türküye sarmaladım tüm hislerimi…bir ıslıkla yolladım dağa,taşa,yıldızlara….bir damla rast gelirse simana,bir damla değerse değemediğim ummana,yeşiline,vurulduğum gözlerine…aldırma…sakın ha getirme hatrına….yeri değilmiş burası….anlattın, anladım…deneme bir daha…ben Hakk’ın mizanında bekliyorum…
Yanık sevda uğradığından beri diyarıma, bilinmez oldu önce her şey….gittin. anlamı geldi her şeyin….bir senin anlamını soluyamadım….bir seni hatırdan çıkaramadım…biliyorum vakti var…..bekliyorum son nefeslik anımı…bekliyorum ki cevaplar gelsin sorularıma…bekliyorum ki ateş düşsün, korlara dönsün yüreğin, gözlerimi kapadığımda…sakın dilinden dökülmesin ismim….sakın seninde hatırına gelmesin gözlerim….ben biriktirdim her şeyi….anını bekliyorum…bekle sende sevdiğim…görecek günümüz var ahrette…bekle sevdiğim verecek hesabın var Hakk’ın katında…
Bu yüreğimin parçalara bölündüğü, bu yüreğimden sana dökülen mısraların sonudur….yeni bir başlangıçta başka şartlarda, beraberiz unutma…şimdilik hoşça bak zatına….
23.06.08—18.00
irsadnur
01.08.2008, 11:44
01.08.08
00:14
Kimler geldi geçti gönül kapımdan…Belki bu şarkının sonu…Sustu nağmeler, konmaz dala bülbüller…Güller soldu dalında…Ümit gelip kaçıverdi kapımdan…Aldanmadı zahire…Bellikli gördü gerçekleri…O da bildi layığı değildim…Gerçek hiç bu kadar vurmamıştı tokadı yüzüme…Aynaya bakar gibi karşılaştım hakikatle…Kan doldu yüreğim…Kan akıttı gözlerim…Tatmadığım bir duygu, yılların birikimiyle sardı benliğimi…Titredim pişmanlıktan…Sarsıldım pişmanlıktan…İlk defa pişman oldum…İlk defa gözlerin manasını yitirdi bende…Sebebim olmamalıydı gözlerin…Gözlerin sadece mutsuzluğumun nedeni….Yasını tutmamı hak etmiyordu sevdan…Varlığında var mıydın sanki?....Keşkeleri hiç yakıştırmazdım lisanıma….Şimdi her yanım keşke doldu….Keşke görmeseydim seni…Keşke etmeseydim senli duaları….Keşke yitmeseydim gözlerinde…Keşke kanmasaydım zehir tatlı bal sözlerine….Keşke harcamasaydım en güzel duygularımı değmezlere….Haramlarda dolanmasaydım…Saf kalbimi günahınla karalara bulamasaydım….Keşke seni sevdiğimi sanmasaydım….Sayfaları doldururum…Sayfaları taşırırım keşkelerle….
Bu hayatımın en zifiri karanlığı, bu yakama, pişmanlığın ilk yapışıdır…En koyu karanlığın bitiminde başlayacaksa aydınlık, bilmem bana yaraşır mı ki ferahlık….
Ya Rahman gör halimi…Ver hak ettiğimi…..Herşey Sen’den….Razıyım!....Boynum Sana sırat köprüsünden ince……………
Turkbeyi
01.08.2008, 12:24
Masallah yurek derya olmus cagliyor allah razi olsun
irsadnur
20.08.2008, 12:39
20.08.2008
14:00
Düğümlerden bir halat boğazımda…gözümün yaşı hazır ol da….bir fısıltıya yenik düşecek hepsi biliyorum….tıpkı hayata yenik düştüğüm gibi…..
Her yıla bir parça bıraktım….koskoca seneleri ardıma aldım….hükmüm geçmiyor maziye….verdiklerimi geri alamıyorum…parçalanmış kalbimin parçalarını tamamlayamıyorum…..büyük parçası sende….elinde tuzbuz olmuş…..3 ay önce….
Bilmem ki hallerim ayan olur mu sana….bir hançer batarken yüreğime iniltilerimden birisi düşer mi yüreğine?……havalelerim Yaradan’da….karşına çıkmadı mı daha?.....ve sen neredesin…sevdan nerede….?
Gözlerim yalan söylemiyor bu sefer…..yüreğim yorulmuş kandırmalardan……maskem düşüverdi yüzümden….karşı karşıya kaldım aynada……gözlerimin içine baktım…yüreğimi gördüm…..yüreğime baktım…kandan bir göl gördüm….göle baktım….ismini gördüm….ağırdır yürek kırmanın bedeli….belli ki güvendin bir şeye…..yıkıldığında arkanda ki dağlar, önüme düş isterim ansızın….maskemin düştüğü gibi karşı karşıya kal gözlerimle….bak içine gör yüreğimi…yüreğime bak gör içindeki seni….ve boğul o kan deryasında…..boğul da git benden, yüreğimden,hatırımdan,gözlerimden…..
İnanmanın bedeli varmış…öğrettin de öğrendim…..ben bekledim….sen gittin….ben güvendim…sen gittin…..söyle gitmelerinde var mı bedeli?......söylesene seninde acıyor mu için zaman zaman?....dertleniyor musun zamanın akan sularında? Bir hece düşüyor mu yüreğinden diline……düşüpte söyleyemediğin, peşinden içten bir ah çektiğin……ardına zorunluluklar bıraktın giderken….sormadan etmeden mecbur bıraktın yeni bir hayata….umurunda mı ki?….sen gitmeyi bilirdin…en güzeliyle becerdin….ben şu anlarda dopdoluyum….yüreğim, gözlerim, gecelerim, hecelerim…….bu kadar kolay değil ardına bakmadan gitmek…..ben umutlarımı ümitlerimi bırakmam gereken vakitlere erteledim….bir yerlerde yakana yapışacak ahu figanlarım…..sessiz çığlıklarım tırmalayacak kulaklarını….içine bir çiğ tanesi gibi düşecek gözyaşlarım…..işte o vakit düş önüme….bak gözlerimin içine…gözlerimde yüreğini gör…yüreğimde kendini….vur bir hançerde…bir darbede bitir her şeyi….seni, beni, kırılmış yüreğimi…..
Kolay değil bu sevda….Sevdana yürek gerek!....
maşallah canım kardeşime
yüreğine sağlık...
GÜL-İ RANA
25.10.2008, 18:13
çok süper olmuşlar canım yüreğine sağlık:) devamını bekleriz
irsadnur
01.11.2008, 01:29
02.05.08
dilenmek gözlerini gurbet kapısında.... (http://www.esselam.net/Forum-topic-6915-start-msg47055.html#msg47055)
Güneş uğramaz mı hücreme? Bu karanlıklar üşütür oldu.....yalnızlık hiç susmayan çığlık kulağımda....sensiz saliseler ,asır misali..geçmez oldu.....hayallerimde terketti....düşümde derin bir karanlık....bir dehlizde boğulmak istiyorum....son nefesi gözlerinsiz veremiyorum.....kahretsin!...aklımdan ayrılmasa da bir an..gelmiyor gözlerin gözlerime...bir bakışım asılı kalsa bakışlarında...nazarım mıhlansa....heyhat!..tüm bu düşünceler kemiriyor beynimi...bir o anı yakalayamıyorum.........
Bir ömrü önüme koyuyor hayat....sensiz geçmezken saniyeler...bir ömür....olmuyor...aklım almıyor....herşey bir bir terkederken benlik hanemi...bir sevdan gitmiyor....kalakaldım bir çıkmaz sokakta...arkamda korkularım..dönemiyorum...koşup kaçamıyorum...önümde semalara uzanan bir duvar....ne bir adım geri atabiliyorum..ne bir adım ileri...bekliyorum ki gözlerin gelsin gözlerime...bekliyorum ki son nefesi vereyim.....bekliyorum ki bir kahraman çıkıversin silsin tüm korkularımı...adımı söyleyen sesini duyayım....cüretim olmasın arkama bakmaya...tir tir titreyeyim sevdandan...yaşlar akarken gözümden sarsılayım.....şuurumu yitirip kendimi kollarında bulayım.....bekliyorum gözlerin gelsin gözlerime...bekliyorum son nefesi vereyim.....
Gecelerin karanlığında, herkes dalmışken rüyasına,uyurken tüm ülke, yine de düşmez miyim aklına?...iç geçirmez misin sevdamıza....isyan etmez misin yokluğuma...gözyaşında mı ıslatmaz yastığını...bilmez misin sen sıcaklardayken ben hücremde titrerim ateşinle....dert olmaz mı yüreğine sevdiğim....duymaz mısın sessiz haykırışlarımı....yalvarışlarımı...sadece gözlerinin hayalini dilenirim...sebebim olur son nefesi veririm....takatim yok derinliklerine dalmaya...yüreğim bir güvercin kalbi gibi...soğuk titrek....canım son aşamasında...çıkmak için hayalin bekliyor...yeter bu kadar ızdırab..nolur gel hülyalarıma....
Bu ıslak yollarda bir bir ismini adımlıyorum....bilmiyorum hangi yöne çıkacak....istiyorum ki sana gelsin tüm yollar....ne yollar bitiyor, ne sevdan....bir derbederlik yolunda yine feda ettim kendimi...bırak son sözü de ben söyleyeyim....an gelsin unutursam yüreğini,gözlerini hayat bitmesin benim için...gülüm!
irsadnur
01.11.2008, 01:39
..hayat ah'la birlikte senle... (http://www.esselam.net/Forum-topic-5138-start-msg34621.html#msg34621)
uzun boşluklar verirken benden bana ve benden sana, bazen dönüşler yine hep aynı yeredir....birşeyler olmaya çalışırken nefes aldığın yaşamda, olduğun gibi kabullenmeyi neden istemezsin merak ederim.başkası olma yolunda ben olma çabası, sebep bu değilmi karmaşıklıkların ve içinde boğulduğun kaosun....anlatmak istediğim ne ümit deryaları ne umutsuzluk batakları...belki biraz karamsar, bazen uğrayan bir umut belkide...günlük yaşam işte yaşanmaya çalışılan....ecele atılan birer adımların birikmesiyle oluşan koskoca 60,70 yıllar...küçük bir oyuncak için gözlerden dökülen amansızca yaşları hatırlarken bir burukluk belkide bakakaldığın vitrinde....ah çekişlerse sadık eşi biz yolcuların...bazen bir ümit ahı bazen bir feryad....ama ille var olan illede senle gelen....gecenin bir vakti mucize beklercesine yakarış bazen Yaradana....ıslak yastığında uykuya daldığın günlerde bir tebessümüne sebep olan, inanmak istediğimiz rüyalar...amansızca attığımız kahkahalarla geçirirken saniyeleri, bazen acı içinde dilenmek birkaç saliseyi....unuttuğumuz sevdiklerimizi son nefesinde birkaç saat daha yaşaması için zorlamak....pişmanlıklar, hatırda kalanlar, yaşanmışlıklar.....hepsi bir iz hayata dair...boş bir tuvale bir eser oluşturmak gibi belkide hayat.....nerde olduğumuzu unutarak yaşadığımız onca şey için hala umutlanmak en güzele........insan ve zaman.....iki fani...birbiriden başka kimsesi olmayan iki yoldaş......yalnızlık herzaman bizim için..
irsadnur
01.11.2008, 02:30
Paşa gönlün bilir
Paşa gönlün bilir… Hayat her an bir Mecnun çıkarmaz karşına… Kızgın gözlerle nazar etsen de gök kubbenin arşına; bu seyyah-ı fakir artık zor uğrar, sevda alış-verişi bilmez gönül çarşına…!
Paşa gönlün bilir ey peri… Zaman kıvrılarak akarken gözbebeklerimden, bir yalan da sen oluverirsin… Gül çağını kuzgunlar devşirirken, köhne ışıkların umarsız gölgelerinde; bendeki ızdırabın bin misli ile doluverirsin… Kim bilir ? Tekerrür etmekten bıkmayan kaderin en kuytu köşesinde, açılmaksızın soluverirsin…
Paşa gönlün bilir… Israrın ikrarı getirdiğini kim söylemiş…? Kim demiş ki; yalvarmakla inatlar murâd, gözyaşları vuslata götüren sırat olur diye ? Haklısın… Yanmakla, bir murâdın sabahına uyanmak aynı şey değilmiş… Belki de bu yüzden, yüreğimdeki o soyut çiçeğin boynu; böylesine eğilmiş…
Paşa gönlün bilir… Hislerimin tazyiki altında ezilmekten korkma hakkını gasbetmiş değilim… Akıl dânesini, gönül toprağına ekmediğin için yadırgamam seni… Kıskıvrak yakalandığım bakışlarından medet ummam bundan böyle… Ellerini ellere uzatışında dokunmaz artık… Beyhude güneşi getirme semalarıma… Ruhumun o mahrem sırrı, hiç kimse tarafından okunmaz artık…!
Paşa gönlün bilir… Büyük davalarda küçük hesaplar gütmedim ben… Belki de bu sebepten kanar hayallerim… Yalnız başıma taşımaktan yüksünmediğim aşk yükünü, gayrı kimseyle paylaşmam korkma… İlhamın kor soluğu ile yanan nidâlara sarmalamam ismini… Âh da etmem ardın sıra… Unutmayı da unuturum belki…
Paşa gönlün bilir… Manisi bol, gözleri sel, gönül esriten yel ve dahi bundan gayrı bana el güzel…! Rast gelişlerin tesadüflerinde yitirdim aklımı… Her hendesi şeklin bir köşesinde bekler oldu keder… Sen benim cânım aldın…! Ecel gelse kapıma… Söylesene, ecel ne der ?
Paşa gönlün bilir… Kan tükürdüğüm gecelerin en kesif dakikalarında, perişanım tutar iki yakanı… Gözyaşlarına neylesin, hodbinliğin buzdan kalkanı? Suallerim dizilir şafak vakti, dimağının puslu dağlarına…Ben yetişemedim bu hâlin ifrit oluşuna… Sen çözsen dahi baş gelebilir misin gönül bağlarına ?
Paşa gönlün bilir… Olmayanı oldurmak makamından indin diye, çöle dönmüş bahtıma yağacak bir bulutken ânsızın dindin diye kınamam seni… Seni anlatmam artık Akdeniz akşamlarının, rutubet soluyan gecelerine… Kıskandığım hayalini sürgün ederim gözlerimden… Gözlerim takılı kalmış olsa da; gözlerinin öğrettiği sevdâ bilmecelerine…
Paşa gönlün bilir… Fani dünya da bir garip de ben olurum, ne olacak ? Hâlimi soranlara anlatmam olanları… Ben böyleyim işte der geçerim çok defa… Mantık ile bir araya da gelmem hani… Neme lâzım…! Kırk yerinden hançerlenmiş gönlüm yeter bana…
Paşa gönlün bilir… Nasıl olsa el yüzüne gülmek kolaydır… Unutulduğumu sezdiğim şu ân, cân meydanımda ateşlerin en son oyunu halaydır… Davul kederin, zurna umarsızlığın…
Paşa gönlün bilir… Ben de kimim ki? Sen doruklarda uç bakalım… Lâkin unutma yer çekimi kanunu ikimize de geçerli ey peri…! Nasıl olsa gökyüzünü gören her mahlukun sonu; çiğnediğim o kara, o göz göz yara toprakta nihayet bulacak… Paşa gönlün bilir… Her gece, saatler 03:20’yi gösterirken o sefil hayalim uykularını çalacak…
Paşa gönlün bilir…
………./………
Gamzelerimi çarmıha geren vefâsız,
Ölmek çare diyorlar, o dahi şifâsız…!
Kastını aşıyor, dilimde kelimeler;
Çalındı kalemim, elimde kelimeler…
Elemden özge ne bıraktın içerime ?
Nem-keşîde gözlerle aktın içerime…
Kırgın bir ırmağım, çağlayışım beyhude !
Izrâmı kadere bağlayışım beyhude…
Libâs-ı matem giydim, saadet soyunup;
Iztırâb-âversin karanlığa tutunup…
Nihân görünmez, bakıp da geçenlere…!
Çok imiş vuslat, sevdâ meyi içenlere…
Turkbeyi
01.11.2008, 02:57
Paşa gönlün bilir
Paşa gönlün bilir… Hayat her an bir Mecnun çıkarmaz karşına… Kızgın gözlerle nazar etsen de gök kubbenin arşına; bu seyyah-ı fakir artık zor uğrar, sevda alış-verişi bilmez gönül çarşına…!
Paşa gönlün bilir ey peri… Zaman kıvrılarak akarken gözbebeklerimden, bir yalan da sen oluverirsin… Gül çağını kuzgunlar devşirirken, köhne ışıkların umarsız gölgelerinde; bendeki ızdırabın bin misli ile doluverirsin… Kim bilir ? Tekerrür etmekten bıkmayan kaderin en kuytu köşesinde, açılmaksızın soluverirsin…
Paşa gönlün bilir… Israrın ikrarı getirdiğini kim söylemiş…? Kim demiş ki; yalvarmakla inatlar murâd, gözyaşları vuslata götüren sırat olur diye ? Haklısın… Yanmakla, bir murâdın sabahına uyanmak aynı şey değilmiş… Belki de bu yüzden, yüreğimdeki o soyut çiçeğin boynu; böylesine eğilmiş…
Paşa gönlün bilir… Hislerimin tazyiki altında ezilmekten korkma hakkını gasbetmiş değilim… Akıl dânesini, gönül toprağına ekmediğin için yadırgamam seni… Kıskıvrak yakalandığım bakışlarından medet ummam bundan böyle… Ellerini ellere uzatışında dokunmaz artık… Beyhude güneşi getirme semalarıma… Ruhumun o mahrem sırrı, hiç kimse tarafından okunmaz artık…!
Paşa gönlün bilir… Büyük davalarda küçük hesaplar gütmedim ben… Belki de bu sebepten kanar hayallerim… Yalnız başıma taşımaktan yüksünmediğim aşk yükünü, gayrı kimseyle paylaşmam korkma… İlhamın kor soluğu ile yanan nidâlara sarmalamam ismini… Âh da etmem ardın sıra… Unutmayı da unuturum belki…
Paşa gönlün bilir… Manisi bol, gözleri sel, gönül esriten yel ve dahi bundan gayrı bana el güzel…! Rast gelişlerin tesadüflerinde yitirdim aklımı… Her hendesi şeklin bir köşesinde bekler oldu keder… Sen benim cânım aldın…! Ecel gelse kapıma… Söylesene, ecel ne der ?
Paşa gönlün bilir… Kan tükürdüğüm gecelerin en kesif dakikalarında, perişanım tutar iki yakanı… Gözyaşlarına neylesin, hodbinliğin buzdan kalkanı? Suallerim dizilir şafak vakti, dimağının puslu dağlarına…Ben yetişemedim bu hâlin ifrit oluşuna… Sen çözsen dahi baş gelebilir misin gönül bağlarına ?
Paşa gönlün bilir… Olmayanı oldurmak makamından indin diye, çöle dönmüş bahtıma yağacak bir bulutken ânsızın dindin diye kınamam seni… Seni anlatmam artık Akdeniz akşamlarının, rutubet soluyan gecelerine… Kıskandığım hayalini sürgün ederim gözlerimden… Gözlerim takılı kalmış olsa da; gözlerinin öğrettiği sevdâ bilmecelerine…
Paşa gönlün bilir… Fani dünya da bir garip de ben olurum, ne olacak ? Hâlimi soranlara anlatmam olanları… Ben böyleyim işte der geçerim çok defa… Mantık ile bir araya da gelmem hani… Neme lâzım…! Kırk yerinden hançerlenmiş gönlüm yeter bana…
Paşa gönlün bilir… Nasıl olsa el yüzüne gülmek kolaydır… Unutulduğumu sezdiğim şu ân, cân meydanımda ateşlerin en son oyunu halaydır… Davul kederin, zurna umarsızlığın…
Paşa gönlün bilir… Ben de kimim ki? Sen doruklarda uç bakalım… Lâkin unutma yer çekimi kanunu ikimize de geçerli ey peri…! Nasıl olsa gökyüzünü gören her mahlukun sonu; çiğnediğim o kara, o göz göz yara toprakta nihayet bulacak… Paşa gönlün bilir… Her gece, saatler 03:20’yi gösterirken o sefil hayalim uykularını çalacak…
Paşa gönlün bilir…
………./………
Gamzelerimi çarmıha geren vefâsız,
Ölmek çare diyorlar, o dahi şifâsız…!
Kastını aşıyor, dilimde kelimeler;
Çalındı kalemim, elimde kelimeler…
Elemden özge ne bıraktın içerime ?
Nem-keşîde gözlerle aktın içerime…
Kırgın bir ırmağım, çağlayışım beyhude !
Izrâmı kadere bağlayışım beyhude…
Libâs-ı matem giydim, saadet soyunup;
Iztırâb-âversin karanlığa tutunup…
Nihân görünmez, bakıp da geçenlere…!
Çok imiş vuslat, sevdâ meyi içenlere… hepsi harika hocam yuregine saglik kalemine kuvvet evet pasa gonuller bilir harika olmus ellerine saglik:( huzunlendirdi
irsadnur
10.11.2008, 23:30
Sen miydin susupta gönlümü viran eyleyen ey kaşı güzel…
Yollara vurdum kendimi sensizlik sularında..gün sensin, sene sen, zaman sen...kurtulmak istedikçe daldım bir çetrefilli sevdaya..ağladım..herkeslerin olduğu yerde kimsesiz kaldım..her gözden senin rengin, her sözde senin ismin…şimdi somut zamanda soyut bir hayat sürmeye gidiyorum..senli günlerin hepsine ileniyorum…
Seni sevmek divanelikti…akıldan geçti yürek senden geçemedi..şimdi zifiri karanlıkta yıldızları izlemekte yüreğim…bir yıldızın meşkinde hayal etmekte senli günleri…gönül barakama hiç uğramayacak saliseleri…
Sevda yağlı mavzer gibi deler adamı derlerdi…şimdi paramparça yüreğimde bir nefeslik ümidim kaldı..hangi an takılsam gözlerine…yitecek bir ümit mi yine…bilemedim..gelmesende hayalinle yaşayacağım diyarlara gittim..ümidimi gözlerine kurban etmedim…
Bu dağlar nice aşık ağırlamış toprağında..bir konuğa daha kucak açtı..bir dertliyi yine söylemeden dinlemeye niyetlendi…geldim, bilmem kaç yıl oldu..dilim bir kelime dahi söyleyemedi…çözülse dilim dökülen kelime "sen" din…"sen" benim son nefesimdin..biraz daha hayalinle nefes almak istedim…ölümüm, düğünüm, kulağına gelsin, bil istedim..
Sen miydin susupta gönlümü viran eyleyen ey kaşı güzel…sen miydin bu diyarlara sebep…acı kaderim, yürek sancım, yârim…git savrul hazan rüzgarlarında…bense şimdi haykırayım dağlara……………Aaaaah! Sen!............
irsadnur
10.11.2008, 23:34
Bir hasrette kaybettim seni. Kazandığımı bilemeden isyan ettim, sevdanı anlamlandıran gurbete!...
Uzağın yollarındaydı hayalin..Yada gözlerim mıhlanmış gözlerine. Hangisi hülya, hangisi gerçek? Anlamsız bir bilinmezlikte nefesim…Bilmem bu türlü neylerim…
Aaah sevgili! Gönül tacı, dilimdeki melodi…Ahh yediveren gül çiçeği. Kederimin sebebi, kaderimin gülmezi…Ucu yanık bir mektupta sakladım senli cümleleri…Sensizliğe yolladım hepsini!
Mazi kadar temizdi sevgim..Acım taze, sevdamsa derin. Belki her an zikrolmaz dilimde ismin. İlk ateş, ilk heyecan…Bilinmez muammalarda yüreğim..Fakat yine her gece masada seni deviririm. Seni yudumlarım, sana kederlenirim. Beni yakan, benim olmayan gözlerine, sensizliğe kahrederim…Gözyaşımsa sadakatli eşim!
Ve gece gelir…Başlar bitmeyen çilem…Nazarımın değdiği mavi gözlerin, hayalin sönmeyen meşalem. Baktıkça yanar yüreğim, yandıkça inlerim…Ahh'lar tükendi artık..Sana olan cümlelerim isyanda. Yaşadığım bir çetin sevda…Ne bir son, ne bir ilk. Bilinmeyen zamanda türedin. Sen zaten sırları severdin. Cevapsız bir ateşle geldin. Baksamda gözlerine yakarırcasına, yaktın umarsızca. Sevdanın anlamı bu dedin. Yaktın ve gittin! Hayalinse gezindi her an senli yaralarda. Gözlerimden kan aktı. Kan aktıkça serinledin. Gezindikçe derinleştin. Deva anlamını yitirdi sende. Ooff, sevgilim söyle! Neler ettin?
Sen sonu bilinmez sevdamın yaman güzeli. Hiç bilinme. Et beni lime lime. Ama yalnızca bende soluklan. Sakın gitme!
irsadnur
10.11.2008, 23:39
Gecenin zifiri karanlığında gel bana…ışık saç dimağma….kurumuş gönlüme su serp….bir başlangıçla gel kapıma….mazi olsun herşey senden sonra….
Hasretlik….sebebim oldu çoğu zaman…..ala karanlıklara çeken sır misali….kor oldun yüreğimde….çıranı hasretlik tutuşturdu…yandın, yandın…yandıkça yaktın….hasretlik! sebebim oldu çoğu zaman….
Hayallerle hoş beş ederken senden uzak diyarlarda….öğrenmek istemedi canım hiçbir ismi….önemi yoktu senden gayrısının….sen mühimmiyat vadisinin başıydın….gözükmezdi senden başkası gönlüme….ahh sen! Bir ümitle gel….sana, senden de öte umuduna niyetlendim….
Hancıysam yolcum sendin….Mecnunsam Leylam sendin…miskler taşırken ruhuma yokluğun, merak ettim varlığınla neylerdin…….özlemek belki de seni en güzeli……seni sen yapmanın sebebi!
Kurak çöllerin gecesini yaşıyorum…tuz buz olmuş yaşanmışlıklarım….bir sevdanın serabıyla sabah ediyorum…yüreğimde yangınınla yanıyorum…nefes alıyorum…sevdikçe genişliyor ufku gönlümün….yandıkça büyüyor…seni sığdırabilecek yer daha da artıyor…heyhat! Yine de yetmiyor….
Sen vuslatı hiç olmayacak sevdiğim…..bir yıldız kayar…dileyecekken seni lal olur gönlüm…dileyemez…..hasret yollarında şafağın hiç bitmeyecek…gönlüme varlığın ebediyete kadar hükmedecek!
Sanmasınlar bu hüküm beni yiyip bitirecek, Mecnun misali aşkın en yücesinde ruhumu diriltecek!
Hüda-i Gülü
10.11.2008, 23:44
Allah razı olsun ihvanım :( Bir ah bile yanmaya/yakmaya sebeb..
irsadnur
12.11.2008, 01:27
12.11.08
00:57
Hayatımda manalar yüklediğim değersizler bir bir kendine yakışanı yapınca, apansız kalıveriyorum gerçekle karşı karşıya…lal oluyor dilim, gözlerimse âma….imrenirken bazen hayallerime. Ve umuda açmışken yelkenlerimi, ansızın bir rüzgar gelip savuruyor beni deliboran fırtına içine….başım avuçlarımın arasında….dikiyorum gözlerimi karanlığa…film şeritleri dahi gelmez oldu hülyalarıma….kulağımdaki nasihatler bir bir uçuvermiş, tecrübe edip can acıtacak diyarlara…pişmanlık,kırgınlık,tuz buz olmuş yaşantımın yegane vazgeçilmezleri….bir gözüm sende, diğer gözüm seraplarda….ağır yükler yüklenmek isterken omuzlarıma, red cümlelerimi ertelemişim bîhaber….koşmak isterken geleceğe adımlarım hep gitmiş tersine…fark edişimse ezilmişliğimde….mutsuz bir maske takılmış suratıma…çıkarıp göstermek istediğimde gerçeği, gülen gözlerimi…anladım ki sahte olan ardındaymış maskenin…maskemse bana yakışan halim….simsiyah bitivermiş bir tablonun ortasına düşen alakasız bir boya damlası gibi sığıntı sanki nefes alışlarım…küçük bir kız çocuğuydum oysa…hayalim kocaman bir bebekti….aldığım her nefesi vermek isterdim, yeni bir nefese gebe olmak….gözyaşının tadını bilmezdim…hangi anda yenik düştüm? Hangi anda dönüverdi kaderim….gülmezim….heybemi kaybettim girdiğim bir yolda….bulana hediye eyledim belki içindeki ümit kırıntılarını…ümitlerim ümit olurken yaratılmışlara, anladım ki kopkoyu bir ızdırap içinde sarı bir güneşim…görünen yanım ışıtmak isterken ihtiyaçlıları, saklamışım arkamda zifiri karanlıkları….bilmem ki hangi yolun kaldırımında durakladım yine…gidiş nereye, takat nerede? Artık kim itiverecek ardımdan? Hangi güzel bir söz değecek nazarıma? Yeni nasihatler, yeni insanlar, yeni aynılıklar…….
Bense artık yorgunum…ruhum yorgun, kalbim yorgun…..
Turkbeyi
20.11.2008, 01:12
valla helal olsun ellerine saglik hocam
12.11.08
00:57
Hayatımda manalar yüklediğim değersizler bir bir kendine yakışanı yapınca, apansız kalıveriyorum gerçekle karşı karşıya…lal oluyor dilim, gözlerimse âma….imrenirken bazen hayallerime. Ve umuda açmışken yelkenlerimi, ansızın bir rüzgar gelip savuruyor beni deliboran fırtına içine….başım avuçlarımın arasında….dikiyorum gözlerimi karanlığa…film şeritleri dahi gelmez oldu hülyalarıma….kulağımdaki nasihatler bir bir uçuvermiş, tecrübe edip can acıtacak diyarlara…pişmanlık,kırgınlık,tuz buz olmuş yaşantımın yegane vazgeçilmezleri….bir gözüm sende, diğer gözüm seraplarda….ağır yükler yüklenmek isterken omuzlarıma, red cümlelerimi ertelemişim bîhaber….koşmak isterken geleceğe adımlarım hep gitmiş tersine…fark edişimse ezilmişliğimde….mutsuz bir maske takılmış suratıma…çıkarıp göstermek istediğimde gerçeği, gülen gözlerimi…anladım ki sahte olan ardındaymış maskenin…maskemse bana yakışan halim….simsiyah bitivermiş bir tablonun ortasına düşen alakasız bir boya damlası gibi sığıntı sanki nefes alışlarım…küçük bir kız çocuğuydum oysa…hayalim kocaman bir bebekti….aldığım her nefesi vermek isterdim, yeni bir nefese gebe olmak….gözyaşının tadını bilmezdim…hangi anda yenik düştüm? Hangi anda dönüverdi kaderim….gülmezim….heybemi kaybettim girdiğim bir yolda….bulana hediye eyledim belki içindeki ümit kırıntılarını…ümitlerim ümit olurken yaratılmışlara, anladım ki kopkoyu bir ızdırap içinde sarı bir güneşim…görünen yanım ışıtmak isterken ihtiyaçlıları, saklamışım arkamda zifiri karanlıkları….bilmem ki hangi yolun kaldırımında durakladım yine…gidiş nereye, takat nerede? Artık kim itiverecek ardımdan? Hangi güzel bir söz değecek nazarıma? Yeni nasihatler, yeni insanlar, yeni aynılıklar…….
Bense artık yorgunum…ruhum yorgun, kalbim yorgun…..
Kelimeler tükendi....artık sadece gözyaşlarım konuşuyor..Yüreğine sağlık İrşadnur..
:cray::cray::cray:
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.