PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dikkat arkadaşlar

aylin
02.10.2006, 23:50
Müslüman önderler, zenginler, büyük fikir adamları bir araya gelerek günde en az bir milyon satacak ve büyük etkisi olacak günlük bir gazete ile, haftada en az 500 bin satacak etkili bir dergi çıkartmak üzere harekete geçmelidir. Müslümanlar medya konusunda birinci olmazlarsa, karşıtlarından üstün olmazlarsa asla hür olamazlar ve haysiyetli bir hayat süremezler.

İslâmî kesimde kampanya açılarak birtakım kişilerin “erbab” haline getirilmesi, putlaştırılması, uçurulması kötülüğüne ve sapıklığına son verilmelidir. Mü’minler elbette bağlı bulundukları icazetli şeyhlere, icazetli ulemaya ve gerçek önderlere saygı gösterecekler, onları sevecekler, onlara itaat edeceklerdir ama KESİNLİKLE ONLARI PUTLAŞTIRMAYACAKLARDIR. Bir takım ruhbanları erbab haline getirmeyi Kur’ân kötülemekte ve yasaklamaktadır

İslâmî kesime hakim olan kırsal kesim, gecekondu, varoş, taşra kültürünün şehir, medeniyet, metropol kültürüne dönüşmesi için kampanya açılmalıdır. Müslümanlar şifahî kültürden yazılı ve medenî kültüre geçirilmelidir. Din sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır.Bu maksatla milyonlarca broşür basılıp dağıtılmalıdır. Bu kolay bir iş değildir ama mutlaka bu hizmete başlanılmalıdır

Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat bir gün aydınlıkta işitilecek.

Gizli mekanlarda öğrendiğiniz inancı bir gün yüksek yerlerden haykıracaksınız işallah allah yardımcımız olsun:wave[1]:

Bedrin_Aslanı
02.10.2006, 23:59
Müslüman önderler, zenginler, büyük fikir adamları bir araya gelerek günde en az bir milyon satacak ve büyük etkisi olacak günlük bir gazete ile, haftada en az 500 bin satacak etkili bir dergi çıkartmak üzere harekete geçmelidir. Müslümanlar medya konusunda birinci olmazlarsa, karşıtlarından üstün olmazlarsa asla hür olamazlar ve haysiyetli bir hayat süremezler.

İslâmî kesimde kampanya açılarak birtakım kişilerin “erbab” haline getirilmesi, putlaştırılması, uçurulması kötülüğüne ve sapıklığına son verilmelidir. Mü’minler elbette bağlı bulundukları icazetli şeyhlere, icazetli ulemaya ve gerçek önderlere saygı gösterecekler, onları sevecekler, onlara itaat edeceklerdir ama KESİNLİKLE ONLARI PUTLAŞTIRMAYACAKLARDIR. Bir takım ruhbanları erbab haline getirmeyi Kur’ân kötülemekte ve yasaklamaktadır

İslâmî kesime hakim olan kırsal kesim, gecekondu, varoş, taşra kültürünün şehir, medeniyet, metropol kültürüne dönüşmesi için kampanya açılmalıdır. Müslümanlar şifahî kültürden yazılı ve medenî kültüre geçirilmelidir. Din sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır.Bu maksatla milyonlarca broşür basılıp dağıtılmalıdır. Bu kolay bir iş değildir ama mutlaka bu hizmete başlanılmalıdır

Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat bir gün aydınlıkta işitilecek.

Gizli mekanlarda öğrendiğiniz inancı bir gün yüksek yerlerden haykıracaksınız işallah allah yardımcımız olsun:wave[1]:

Haklısın kardeş.... :)

SaLtan
03.10.2006, 00:04
Eee var öyle bir gazete. Zaman gazetesi trajı 700 binlere yaklaşmış durumda Sızıntı 500 bini çokten geçti bile. Gerçi ben şunu öğrendim hemen hemen bütün avrupayı gezmiş biri olarak diyebilirimki müslümanlarda birlik denen şeyin esamesi okunma asla iş felanda yapılmaz (tebessüm) inanın bana. Türkiye ve bir kaç ortadoğu müslümanlarını kastediyorum tabi.Hintli, Pakistanlı, Endenozyalı müslümanlar daha hoşgörülü takıntılardan uzak insanlar..

Bedrin_Aslanı
03.10.2006, 00:09
http://www.ihvan-forum.com/showthread.php?t=5763

Konunun tamamını eklemiştik buradan da okuyabilirsiniz. Arkadaş bir kısmını koymuş...

eLiFNuR
03.10.2006, 00:09
Eee var öyle bir gazete. Zaman gazetesi trajı 700 binlere yaklaşmış durumda Sızıntı 500 bini çokten geçti bile. Gerçi ben şunu öğrendim hemen hemen bütün avrupayı gezmiş biri olarak diyebilirimki müslümanlarda birlik denen şeyin esamesi okunma asla iş felanda yapılmaz (tebessüm) inanın bana. Türkiye ve bir kaç ortadoğu müslümanlarını kastediyorum tabi.Hintli, Pakistanlı, Endenozyalı müslümanlar daha hoşgörülü takıntılardan uzak insanlar..

eheheh abi sen benim aynam gibisin :clap2: :flowers: :yahoo: :good[1]:

islamveinsan
03.10.2006, 01:27
S.a

Ortadoğuda kin ve ateş kesen israil ve kafirlere NELER OLUYOR ? Diyemeyen ZAMAN mı ? El-kaideye, Usame Bin Laden e, Hizbullah a terörist diyen ZAMAN mı ? eee 700 bin traj yapiyor 100 bin kişi ancak okuyor... Her esnafın masasını süslüyor.....

Gülen ile ilgili bişey geçse ben onlardan değilim diyorsun ? Sen kimlerden sin gözüm ?

Haram ı helal gibi sunan zaman,stv ... değil mi ?

Hem yazar çıkarılmalıdır derken... Demek ki hakikat i oda biliyorki zaman ı ve sızıntı dan sızanların farkında :)

Saldırmak değil hakikat i görmeniz için vesile olmaktır....

Din bu değil.... 14 asır geride kaldı.. Bugün ki modern ve çağdaşlığa hayır dedi..
Ve .... gitti.........
Selametle....

Beyzade
12.10.2006, 20:04
Yaw kardeşim limkinzdeki söz risalelerden. Eğer siz de nur cemaatinden birisi iseniz her 15 günde bir uhuvvet risalesi okuyan birisi iseniz heleki, o zaman sizi daha bir teessüfle kınıyorum bu sözlerinizden dolayı .

islamveinsan
12.10.2006, 20:20
s.a

Nur Cemaatinden olmak hataları görmezden gelmek mi dir ?
Küfre ve haram a taraf olmak mı dır ?
hristiyan ve yahudileri ehli necat saymak mı dır ?
Haram a fetva vermek midir ?

Risale okuyanların risaleleri kullandıkları ve cihad edenlere kin kustukları aşikar iken ben kimden yana olayım gardaşım....
Hiç bir zaman "nurculardan" olmayacağım...

Ama Risaleye ve Talebelerine değil sözümüz, onlardan yana gönlümüz.

Selametle...

SiNeM
12.10.2006, 20:29
S.a

El-kaideye, Usame Bin Laden e, Hizbullah a terörist diyen ZAMAN mı ? eee 700 bin traj yapiyor 100 bin kişi ancak okuyor... Her esnafın masasını süslüyor.....

El-kaideye, Usame Bin Laden e, Hizbullah a terörist diyen ZAMAN ı ayakta alkışlıyorum :clap2: demeyenleri ise şiddetle eleştiriyorum..
boşuna ugraşma - artık kimin adına çalışıyorsan- bu şekilde trajını arttıramazsın :O

SaLtan
12.10.2006, 20:42
bu gazete; avrupa ve abd'den ödüller almışmı? evet almış.. hemde diğer gazetelerden daha çok
bu gazetede; ermeni'sinden, sosyalis'tinden, entelektüel'inden, münevver'inden, islamcı'sından, başı kapalı'sından tutun açığına kadar yüz küsür yazar; yazılarını aktarmıyormu evet aktyarıyor.. hemde hiç biri şikayet etmeden
bu gazete; bulgaristan'dan, güney kore'ye kadar; abd'den, avusturalya'ya kadar basılıp okunmuyormu? evet okunuyor.. hemde tıkır tıkır basılarak..
bu gazete'nin öğrencileri ve cemaatin para kaynaklarını kullanarak traj'ını artırdığı söyleniyor.
sorulmazmı tencere, tava dağıtarak trajlarını artıran yada kendi dağıtım şirketlerini kullanan gazetelere bahene aranmıyorda kendi himmet'inden faydalanan bir gazete'nin yaptığı etiğe aykırımı?
abone sistemi bırakın gelişmiş batı ülkelerini, artık afrika ülkelerinde bile var.. bu sorunmu?
okunup okunmama oranı, her gazete için eşit riske sahiptir, arka sayfa güzeli okunurluluk düzeyini değil bakılırlılık yüzdesini artırır
welhasıl gerçek şu: bu gazete'nin traj'ı 700 binlerdedir..
cemaat gazetesi olması kalitesi, özgünlüğü ve başarısını görmemeye neden değildir. sonuçta dünyanın her ülkesinde traj'ları bir hayli yüksek olan ''cemaat gazeteleri'' var..
bir gazeteyi övmenin hiç bir anlamı yok ancak yermeninde.. ama rasyonel bir mantıkla hareket eden bir gruba haketmiyecegi ithamlarda bulunmak gazete okuyucuları tarafından tepkimlerin verilmesi doğal. normal karşılarmısınız bilmem...
ayrıca basın yayın kuruluşlarından anlayan çalışan biri olarak ucu birazda bana dokunuyor (akit o zaman adı çok gençtim şöyle 18 yaşında. akitti temsilciliğini+ muhabirliğini yaptım.) gazeteyi eleştirmiceğim eleştirilecek çok yönü olmasına ragmen. bazı şeyleri görmüş yasamış biri olarak ama neyse mevzu bu değil..gerçekler ortada
ve yine-yeniden gerçekler zamanla anlaşılacak..

SiNeM
12.10.2006, 20:49
Zaman ı eleştireceğinize kendi savundugunuz gazetenin olumlu yanlarından bahsedin..daha pozitif bir yaklaşım olur..

islamveinsan
13.10.2006, 12:06
Sa.

Birileri adına çalışmıyorum; kimseyede ihtiyacım yok...
Olsa olsa Ehli Sünnet i tarif ediyor, ikaz ediyor ve haram a ve küfre destek/taraf olmuyorum....
Ben sizin ne oldugunuzu (zamancılar) zaten biliyorum...
Ben terör örgütlerini seviyorum. (adını biliyorsunuz pkk ile karıştırmayın)
Sevmeyenleri de sevmiyorum...

Siz yahudi ve hristiyan ı sevmekten bize sıra gelmiyor ki sevesiniz.....?
Ama az kaldı zorla sevdirecegiz

Selametle .... şimdlik

Bedrin_Aslanı
13.10.2006, 14:49

Keşke 700 bin satmasa da 10 bin satsa ama okunsa, insanlar sabah kaltıklarında o gazeteyi almak için din hakkında birşeyler okuyup öğrenmek için can atsa.... Olmuyor işte demek ki bir şeyler eksik.... Bu eksiği gidermek yerine, hala trajı yükseltecem diye uğraş....

Çok sevdiğim biri evlerde kalıyor 5 kişiler hepside hem zamana hemde dergiye abone oldular. İçlerinden gelerek yapılan birşeyde değil. Olunacak dendi ve oldular. Sordum şu cevabı aldım: hayır...! soru ise şuydu açıp okuyomusunuz bari? daha hiç nasip olmadı...

Aynı şekilde bende o evlerde kaldım aynı sahne bizde de vardı. Sizin evlerinizde kalanlar bunları okumuyor. Bu bi hastalık okumalarını bir şekilde sağlamalıyız. Bu hiç konuşulmuyorda 700 bin e yaklaştık. 1 kişi 5-6 üyelik alırsa olur tabi...

Bazı şeyleri düzeltmek gerekiyor yanlışlarınızı kardeşimiz olduğunuz için söylüyoruz, suratımıza tokat yemediğimiz kalıyor. Görünen köy kılavuz istemiyor.

Söylediğim gibi abone bulmaktan önce yapılacak bir sürü iş var. İlk önce onları halledin nedenlerini bulun. Zaten gerisi gelir. Siz abone aramazsınız onlar ayağınıza gelir... Selametle...

Erdem
13.10.2006, 14:54
Müslüman önderler, zenginler, büyük fikir adamları bir araya gelerek ...

işte biz buna
İSLAM BİRLİĞİ diyoruz.
Rabbim başarmamızı nasip etsin inş.

islamveinsan
13.10.2006, 15:42
Sa.

Arkadaşlalrım ben gazete ile hizmet yapılacağına ve din öğrenileceğine inanmıyorum...

1400 seneden beri din nasıl öğretilir ve yaşanır hizmet nasıl yapılır görülmüş...
Gazete ile ne hizmet ne himmet ne din olur...

Haber almak için okunur... Haberi de en iyi kimden aldığınıza inanıyorsanız ondan alın... Ben neden mi vakit okuyorum, filistin i lübnan ı çeçen i ırak ı afganistan ı en çok onlar yazdığı ve sahip çıktığı için.....

Selametle.....

SaLtan
13.10.2006, 18:58
Sa.

Birileri adına çalışmıyorum; kimseyede ihtiyacım yok...
Olsa olsa Ehli Sünnet i tarif ediyor, ikaz ediyor ve haram a ve küfre destek/taraf olmuyorum....
Ben sizin ne oldugunuzu (zamancılar) zaten biliyorum...
Ben terör örgütlerini seviyorum. (adını biliyorsunuz pkk ile karıştırmayın)
Sevmeyenleri de sevmiyorum...

Siz yahudi ve hristiyan ı sevmekten bize sıra gelmiyor ki sevesiniz.....?
Ama az kaldı zorla sevdirecegiz

Selametle .... şimdlik
Kendi adına konuşma daha genel konuş Çünkü eleştirdiğin kurum milyonlarca insanla bir şekil ilişiği olan kurum..

SaLtan
13.10.2006, 19:01

Keşke 700 bin satmasa da 10 bin satsa ama okunsa, insanlar sabah kaltıklarında o gazeteyi almak için din hakkında birşeyler okuyup öğrenmek için can atsa.... Olmuyor işte demek ki bir şeyler eksik.... Bu eksiği gidermek yerine, hala trajı yükseltecem diye uğraş....

Çok sevdiğim biri evlerde kalıyor 5 kişiler hepside hem zamana hemde dergiye abone oldular. İçlerinden gelerek yapılan birşeyde değil. Olunacak dendi ve oldular. Sordum şu cevabı aldım: hayır...! soru ise şuydu açıp okuyomusunuz bari? daha hiç nasip olmadı...

Aynı şekilde bende o evlerde kaldım aynı sahne bizde de vardı. Sizin evlerinizde kalanlar bunları okumuyor. Bu bi hastalık okumalarını bir şekilde sağlamalıyız. Bu hiç konuşulmuyorda 700 bin e yaklaştık. 1 kişi 5-6 üyelik alırsa olur tabi...

Bazı şeyleri düzeltmek gerekiyor yanlışlarınızı kardeşimiz olduğunuz için söylüyoruz, suratımıza tokat yemediğimiz kalıyor. Görünen köy kılavuz istemiyor.

Söylediğim gibi abone bulmaktan önce yapılacak bir sürü iş var. İlk önce onları halledin nedenlerini bulun. Zaten gerisi gelir. Siz abone aramazsınız onlar ayağınıza gelir... Selametle...

Olur tavisyelerine uyarlar:D Abartmıyosrmusunuz siz..
Ne kadar bilge siziniz siz ya.. Yok şöye olmalı yok böyle olmalı..
Kişi kendi bildiği doğrularla sana uygun olmayan şeyler yapabilir sana akıllı! bir insan olarak düşen her şeyden ders çıkarmak ve anlam katabilmek..
Daha iyisini sen yapıyorsan buyur kendin yap bir şeyler:D

>>>€$r@<<<
23.10.2006, 12:57
....ALLAH SABREDENLERLE BİRLİKTTEDİR.....
kim ne derse desiin
hizmet süper ...
amaç süper ....
eee nedenir ki bundan sonra
ALLAH razı olsun

"haTTat"
23.10.2006, 13:30
Zaman gazetesi.. Reklam almaktan başka ne yapıyorlar sorabilir miyim? Amaç para kazanmak mı yoksa gerçekten birilerine birşeyler anlatmak mı? Gazete ile birşey anlatıldığı yok. Eğer ki gazete biryerlere kaynak aktarmak içinse o başka tabi.. Reklamların içeriklerinden bahsetmiyorum bile..

islamveinsan
23.10.2006, 16:02
....ALLAH SABREDENLERLE BİRLİKTTEDİR.....
kim ne derse desiin
hizmet süper ...
amaç süper ....
eee nedenir ki bundan sonra
ALLAH razı olsun

Buna bütün samimiyetmile inanıyorum...
Ama hizmet konusunda mutabık değiliz..... hizmet hizmet de .. KİME HİZMET ?

Yahudi ve hirstiyanların islam alemi üzerindeki oyunlarına taşeronluk yapan hizmet anlayışı mı ?

Selametle..

Sidar
23.10.2006, 16:23
HakikatLeri göremeyecek kadar körsünüz .. nefret,hırs ve en önemLisi hased doLusunuz ... Müslüman bir cemaatin başarıLarını çekemiyorsunuz ..

Zaman gazetesinin tirajı ortada .. kim okuyor , reklam alıyor vs vs başLıyorsunuz eLeştirmeye .. kimin okuduğuda apaçık ortada .. dini öğrenmek için açsalar diyor bir arkadaş .. evet ben o gazetede din'i öğreniyorum ;) sizLer taş atmaya devam edin biz hizmetimize devam edeceğiz biiznillah...

Sızıntı Dergisininde tirajı ortada ... yok ulaşmıyor yok zorla abone yapıyorLar.. ya o size uLaşmıyorsa siz ona uLaşın .. içindeki biLgiLer bana göre çok önemLi .. mükemmeL yazıLar var .. siz artniyetLi yakLaşırsanız dergiye oda size artniyetLi yakLaşır :)

Bakın kardeşLerim kimse aLınmasın , gücenmesin .. her cemaatin hizmetine saygı duyarım eğer ki Allah rızası mülahazasıyLa yapıLıyorsa ve bizLerde bu hizmeti Allah rızası için yapıyoruz .. artık taş atmakLa tenkit etmekLe eLinize birşey geçmeyeceğinin farkına varın ... yaptıkLarımız , yapacakLarımız ortadadır ..

EZAN-I MUHAMMEDİYİ dünyanın her tarafına duyurmak için HİZMETE devam ..
İLA-YI KELİMETULLAH'I ANLATMAK İÇİN HİZMETE DEVAM ...
HRİSTİYANLARI,YAHUDİLERİ,ERMENİLERİ,MASONLARI,MİSY ONERLERİ VE MÜSLÜMANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ HER KUL'a ALLAH'I ANLATMAK İÇİN DİYALOG'A DEVAM HİZMETE DEVAM ......

BeHReM
23.10.2006, 19:20
başka işleri yok herhlde,işleri güçleri eleştirmek
bırak sidar kafalarına göre takılsınlarrrrrr.

islamveinsan
23.10.2006, 22:34
S.a

zaman ve sızıntı dan sızan, kafir ve hristiyanları hoş gören, diyalog kavramlarıyla zihinleri bulandıran, yahudi ve hristiyanları dost edinen, kafir i ehli necat olarak gören, küfrü hoş gören, haram ve bid ata taraf olan sizleri gördükçe hakikat bana koşmaya başlamıştır...

Böylesi çirkef ve küfür kokan; akıllarını abilerinin cebine koyan, Risalei Nur u kendine rehber ettigini zanneden, küfre Bediüzzaman Said Nursiyi ortak eden, diyalogun mimarı diye Üstad ı sunan hizmet fedaileri gördükçe hakikat bana koşmaya başlamıştır...

Kur'an a yapılan hizmet, Hz Muhammed ve ashabı gibi olmalıdır. 1400 sene zarfında hangi islam, alimi, ulema, sahabe böylesi bir hizmeti bize öğretmiş yada tavsiye etmiştir... Üstad ın bir sünnet i terk etmemek için katlandıkları orta iken, Kuran a muhalefet ederek yapılan bir hizmet, Kur'an ın nurunu söndürmeye çalışan ecnebi komitelerin işidir... Bugün dünyada Ezan ı yaydığını düşünenlerin neleri yaydıkları ortadadır...

İslam ve hizmet gazete ve dergi ile olmaz, 1400 seneden bu yana islam nasıl öğrenilir ve yaşanır, Hz Muhammed sas ve ashabı bize öğretmiştir...

Dindeki nasların yerine; ağlamaklı hocalarla, popüler prof. larla neshler konacaksa ?
Ayetlerin yerini adetler, mürşidler, abiler yada hoca efendiler alacaksa ?
Sünnet i seniyenin yerine, keyfiyetler ve hevesler karışacaksa... ?

Ben küfre taraf değilim, harama taraf değilim...
Allah hidayet versin...inş.
Selametle

Sidar
23.10.2006, 23:34
Ahhh Kurban Olduğum Koca Üstad(ra) Ahhhh !!!

Boşuna Dememiş ki Tarihçe-i Hayatta ;

DAR GÖRÜŞLER DAR DÜŞÜNCELER ... diye ;)

RaBiA
24.10.2006, 19:23
S.a

zaman ve sızıntı dan sızan, kafir ve hristiyanları hoş gören, diyalog kavramlarıyla zihinleri bulandıran, yahudi ve hristiyanları dost edinen, kafir i ehli necat olarak gören, küfrü hoş gören, haram ve bid ata taraf olan sizleri gördükçe hakikat bana koşmaya başlamıştır...

Böylesi çirkef ve küfür kokan; akıllarını abilerinin cebine koyan, Risalei Nur u kendine rehber ettigini zanneden, küfre Bediüzzaman Said Nursiyi ortak eden, diyalogun mimarı diye Üstad ı sunan hizmet fedaileri gördükçe hakikat bana koşmaya başlamıştır...

Kur'an a yapılan hizmet, Hz Muhammed ve ashabı gibi olmalıdır. 1400 sene zarfında hangi islam, alimi, ulema, sahabe böylesi bir hizmeti bize öğretmiş yada tavsiye etmiştir... Üstad ın bir sünnet i terk etmemek için katlandıkları orta iken, Kuran a muhalefet ederek yapılan bir hizmet, Kur'an ın nurunu söndürmeye çalışan ecnebi komitelerin işidir... Bugün dünyada Ezan ı yaydığını düşünenlerin neleri yaydıkları ortadadır...

İslam ve hizmet gazete ve dergi ile olmaz, 1400 seneden bu yana islam nasıl öğrenilir ve yaşanır, Hz Muhammed sas ve ashabı bize öğretmiştir...

Dindeki nasların yerine; ağlamaklı hocalarla, popüler prof. larla neshler konacaksa ?
Ayetlerin yerini adetler, mürşidler, abiler yada hoca efendiler alacaksa ?
Sünnet i seniyenin yerine, keyfiyetler ve hevesler karışacaksa... ?

Ben küfre taraf değilim, harama taraf değilim...
Allah hidayet versin...inş.
Selametle

her ne kadar o cemaate mensup olmasamda biliyorum onları ve elbetteki niyetlerinide..içlerinde ihlas çok fazla arkadaşlar..sadece kötü yönden bakmamak gerektiğini düşünüyorum..yaptıkları iyilikte çok..sadece hatalardan bahsetmek oluşturulmaya çalışılan ve bizimde hassas olmamız gereken islam birliği düşüncesine zarar verir...
Üstad hazretleri diyalogun tohumunu atmıştır ama bir düstur ile..eğer bu cemaat diyalogta buna uyuyorsa ne ala yok eğer uymuyorlarsa asla Üstad ı karıştırmamaları lazım.
Eğer gerçeklere meraklı iseniz önyargı gözlüklerinizi çıkarmanız lazım ki onları anlayabilesiniz...
Selametle

islamveinsan
24.10.2006, 21:29
S.a

Evet elh. dar kafalıyım, Hz Muhammed den sas bana dar ve sığ bir islam kaldı...
Neden i ve niçin i içinden çıkarılmış bir islam...
Sorgulanamaz bir islam...
Bilinmesi değil, yaşanması gereken bir islam....

Evet dar görüşlüyüm; benim için faiz hala haram, banka hala haram, peruk hala haram, örtüyü terk etmek hala haram, pantolon hala haram, din adına kafirlerle bir araya gelmek haram, resim hala haram, müzik hala haram........ velhasıl ne varsa Din-i Hakiki olan İslama dair hepsi hala muhafaza ediliyor...

EVET HALA DAR KAFALIYIM....
Sizi anlayamıyorum üzgünüm,
Tek mutabık oldugumuz nokta Üstad Bediüzzaman Said Nursi; onunda fikirlerinde mutabık değiliz, birimiz onu yanlış anlıyoruz ama hangimiz ?

Ahlarına üstad ı ortak ettigine üzüldüm, oysa o ahları sizin gibi iman fukaraları için kullanırdı... Ömrünü iman için harcayan bir adamın davasına ortak olmak, imansızlara hizmet edilerek yapılacaksa; EYVAH... AHHH AHHH...

Hz Ali gelseydi Alevilerden başlardı kılıç kullanmaya, Hz İsa gelse hristiyanlardan başlardı... Üstad gelse eminim "nurcu"lardan başlayacak...

Risalei nur u devrik cümleleri düzeltmekle okunmayacağını size kim öğretecek. ?
Akıllarınız abilerinizin cebinden kim alacak ?
Abilerin aklını hoca efendinin cebinden kim çıkaracak ?
Dindeki nasları nesh eden zihniyet i kim boşaltacak ?

Mehdi a.s gelmesine kadar sürecek mi bu ?
Zaten çok kalmadı 5-6 sene daha sabr edin...

Selametle..

prizma
25.10.2006, 11:14
Zaman gazetesi.. Reklam almaktan başka ne yapıyorlar sorabilir miyim? Amaç para kazanmak mı yoksa gerçekten birilerine birşeyler anlatmak mı? Gazete ile birşey anlatıldığı yok. Eğer ki gazete biryerlere kaynak aktarmak içinse o başka tabi.. Reklamların içeriklerinden bahsetmiyorum bile..

Canım kardeşim;
Zannedersem siz zaman gazetesi ile tam manasıyla tanışmamışsınız. Bir hafta boyunca gazeteyi ekleriyle beraber iyice bir incelerseniz gerçekten günlük yaşantımızda bir çok konuya aydınlık getirdiğinin farkına varırsınız. Zaman gazetesini sevmeyebilirsiniz. Kimseyi sevmesi için zorlayamayız. Fakat acımasızca yapılan eleştirilerin kimseye bir fayda getirmeyeceği gibi bu gruba gönül vermiş insanlarıda rencide etmiş olacaktır. Zaman birbirimize karşı ağır eleştirilerde bulunup birbirimizi küstürme zamanı değil; birlik beraberlik içerisinde, "bizde Rıza-i İlahi dairesinde neler yapabiliriz, neler yapmalıyız" deme ve bunu hayatımızın her anında yaşama zamanıdır. Bu ancak uhuvvet içerisinde birbirimizin elinden tutarak, rahmetin umumi manada tecelli etmesini isteyerek gerçekleşebilir.
Canım kardeşim. Allah'a emanet olunuz.

islamveinsan
25.10.2006, 11:56
s.a

Prizma kaç yaşındasın bilmiyorum, cemaat i kaç zamandan beri tanıyon onuda bilmiyorum, zaman gazetisine kaç yıldır abonesin onuda bilmiyorum...

Bildigim bir şey var 15 yaşında tanıştığım cemaat, yıllarca abone oldugum zaman gazetesi ( hatta yurttayken koğuşta 6 arkadaşın 6 sı da aboneydi) , ve hayata dair tecrübe ve teyakkuzda ki bu halimiz zamandan ve cemaatten kopmamıza vesile olmuştur.

Elh. hakikat i görmüşüz, Mevla görmeyen gözlerede göstersin inş.

Selametle..

prizma
25.10.2006, 12:29
s.a
Ben kimseyi suçlamıyorum. Kimseye de zamanı sevme zorunluluğu koşmuyorum. Başınızdan ne gibi bir olay geçtiğini de tahmin edemem. Fakat bu şekilde ki kısır tartışmaların bizleri gitmek istediğimiz yere götürmeyeceği gibi olduğumuz noktanın da gerisine sürükleyeceğini anlatmaya çalışıyorum.
Bu noktada yapılan eleştirilerin yerini tavsiyelerin almasını ve ihtilafa düşmek yerine Ehl-i hak olarak hakikatımız olan ittifakı yaşamamız gerektiğini düşünüyorum.
Günümüzde değişen şartları dikkate alarak ehl-i gafletle ne şekilde mücadele edilmesi gerekiyorsa muhakkak ki biliyorsunuzdur. Selametle...

talib
25.10.2006, 12:42
sidar

Ahhh Kurban Olduğum Koca Üstad(ra) Ahhhh !!!

Boşuna Dememiş ki Tarihçe-i Hayatta ;

DAR GÖRÜŞLER DAR DÜŞÜNCELER ... diye

sidar kardeş her karşıt görüşe bu şekilde cevap vermek hoş değl...

islamveinsan

Ajansların pek çoğu yabancıların elinde. Bunların da pek çoğu islam karşıtı kuruluşlar. Bu ajanslar bir yönüyle deccal vazifesi görmekte ve insanlara, Hakkı batıl olarak gösterebilmektedir. Bunlara karşı bizimde medya içerisinde olmamız zaruridir. Ne demek bu şekilde islama ve müslümanlara ve dahası insanlığa hizmet olmaz. En azından dini içerikli bir derginin nasıl faydası yoktur, hizmet değildir denebilir.

Konunun aslına yönelik şu an birşey demeyeceğim ama bu noktalara dikkat çekmek istedi.

Selametle...

"haTTat"
25.10.2006, 12:56
Canım kardeşim;
Zannedersem siz zaman gazetesi ile tam manasıyla tanışmamışsınız. Bir hafta boyunca gazeteyi ekleriyle beraber iyice bir incelerseniz gerçekten günlük yaşantımızda bir çok konuya aydınlık getirdiğinin farkına varırsınız. Zaman gazetesini sevmeyebilirsiniz. Kimseyi sevmesi için zorlayamayız. Fakat acımasızca yapılan eleştirilerin kimseye bir fayda getirmeyeceği gibi bu gruba gönül vermiş insanlarıda rencide etmiş olacaktır. Zaman birbirimize karşı ağır eleştirilerde bulunup birbirimizi küstürme zamanı değil; birlik beraberlik içerisinde, "bizde Rıza-i İlahi dairesinde neler yapabiliriz, neler yapmalıyız" deme ve bunu hayatımızın her anında yaşama zamanıdır. Bu ancak uhuvvet içerisinde birbirimizin elinden tutarak, rahmetin umumi manada tecelli etmesini isteyerek gerçekleşebilir.
Canım kardeşim. Allah'a emanet olunuz.
İş yerinden abone yapmışlar kardeşimi ara sıra gelmese de geliyor. Okuyorum bende. Demek istediğim eğer ki gazetenin amacı insanlara birşeyleri anlatmaksa yahut tebliğ ise bu reklamsız da yapılabilir. Reklamlardan elde edilecek gelir pek âlâ başka yerlerden de finanse edilebilir. Bir cemaat gazetesi olmadık kadın resimlerini koyabiliyorsa para için bunu eleştiririm kardeşim. israile, amerikaya ve dahi fransaya sesini yükseltemeyen bir gazete. fransada yasa çıktı herkes boykot edelim fransız mallarını dedi. zaman ne yaptı? piyer kardin reklamı aldı.
Olmaz, olmamalı..

Not: Sürekli diyalogdan bahsetmesi tebliğ amacıyla olmasa gerek..

prizma
25.10.2006, 14:41
İş yerinden abone yapmışlar kardeşimi ara sıra gelmese de geliyor. Okuyorum bende. Demek istediğim eğer ki gazetenin amacı insanlara birşeyleri anlatmaksa yahut tebliğ ise bu reklamsız da yapılabilir. Reklamlardan elde edilecek gelir pek âlâ başka yerlerden de finanse edilebilir. Bir cemaat gazetesi olmadık kadın resimlerini koyabiliyorsa para için bunu eleştiririm kardeşim. israile, amerikaya ve dahi fransaya sesini yükseltemeyen bir gazete. fransada yasa çıktı herkes boykot edelim fransız mallarını dedi. zaman ne yaptı? piyer kardin reklamı aldı.
Olmaz, olmamalı..

Not: Sürekli diyalogdan bahsetmesi tebliğ amacıyla olmasa gerek..

S.A.
Yine tekrarlamak istiyorum. Gazeteyi sevmek ya da sevmemek tamamen kişinin kendi tercihidir. Herkesin Rıza-i İlahi dairesinde hizmetleri vardır. Bu işte kim hakkın rızasını kazanır kim kazanamaz onu ancak Allah(Celle Celaluhu) bilir. Bu konuda istediğim birbirimize destek olmak;Emri bil maruf nehyi anil münker yapan kim olursa olsun kazanılacak Hak Rızasından bu daire içerisinde bulunan herkesin hissesine düşeni almasıdır.
Bundan dolayı sevmesekte yapılan eleştirilerle insanları birbirinden soğutmamak ve bu yolda çalışan kim olursa olsun duamızı eksik etmememiz gerekmektedir.
Eleştirinizde reklam konusuna değinmişsiniz.Reklamsız ne şekilde yapılacağına dair öneri ve tekliflerinize gazete her zaman açıktır. Bu konudaki sıkıntınızı ve önerilerinizi gazetenin bulundukları büroları ya da gazetenin merkezini arayarak belirtebilir ve sizi tatmin edici cevapları muhakkak ki alabilirsiniz. Bununla beraber Fransa' da çıkan yasa ile ilgili zaman gazetesinin köşe yazarları diğer gazetelere göre çok daha fazla düşence ve tepkilerini köşelerinde dile getirmişlerdir. Olmadık bayan resimleri derken herhalde reklamlardaki resimleri kasdediyorsunuz. O resimlerin de belli başlı edeb ve adab kuralları çerçevesinde olduklarından ve bu hususa muhakkak ki gazeteyi hazırlayanların azami derecede önem verdiklerinden emin olabilirsiniz.
Allah' a emanet olunuz.( Dualarınızı bekliyorum.)

"haTTat"
25.10.2006, 15:06
S.A.
Yine tekrarlamak istiyorum. Gazeteyi sevmek ya da sevmemek tamamen kişinin kendi tercihidir. Herkesin Rıza-i İlahi dairesinde hizmetleri vardır. Bu işte kim hakkın rızasını kazanır kim kazanamaz onu ancak Allah(Celle Celaluhu) bilir.Amenna o konuda birşey dediğimiz yok. ancak Kur'an ve sünnet dairesi belli iken bu dairenin haricinde bir hareket görüyorsam bunu belirtmeli değil miyim? Ses çıkartmazsam şayet, ben de mesul olmayacak mıyım? Yanlış olduğunu düşündüğüm bir konuda yanlış yapanları ikaz etmek benim vazifem değil mi? Emr-i bi'l ma'ruf, nehy-i ani'l münker bizim düsturumuz değil mi? Şeriat zahire göre hükmeder. Bizim kalpleri bilmemiz mümkün değil. Birileri bir yanlış yapıyorsa ve bu safiyane birşeyler yapmaya çalışanları da etkiliyorsa onları uyarmanın ne mahzuru vardır? Bu forumda kimi kıracak bir eleştiri yapmışım söyler misiniz? Birisi çıksın şu mesajında şunları söyledin, bunlar bir müslümana yakışmaz. İnsanları rencide ediyorsun, kalp kırıyorsun desin. Tek bir mesaj daha yazmadan terkederim forumu, kimseye de kırılmam.. Bu konuda istediğim birbirimize destek olmak;yapan kim olursa olsun kazanılacak Hak Rızasından bu daire içerisinde bulunan kişiler olarak kendi hissemize düşeni almaktır.
Bundan dolayı sevmesekte yapılan eleştirilerle insanları birbirinden soğutmamak ve bu yolda çalışan kim olursa olsun duamızı eksik etmememiz gerekmektedir. Hak rızası için çalıştığını gördüğüm kimselere sonuna kadar destek olurum. Kimseyi içinde bulunduğu cemaatten dolayı yargılamam. Siz böylesiniz, şunları yapıyorsunuz demedim, demem de. Ancak yanlış olduğuna kanaat getirdiğim şeylerde de açıklamasıyla birlikte yanlışlığı belirtirim. Karşımdakiyle bir ortak nokta bulmaya çalışırım..
Eleştirinizde reklam konusuna değinmişsiniz.Reklamsız ne şekilde yapılacağına dair öneri ve tekliflerinize gazete her zaman açıktır. Bu konudaki sıkıntınızı ve önerilerinizi gazetenin bulundukları büroları ya da gazetenin merkezini arayarak belirtebilir ve sizi tatmin edici cevapları muhakkak ki alabilirsiniz. Bununla beraber Fransa' da çıkan yasa ile ilgili zaman gazetesinin köşe yazarları diğer gazetelere göre çok daha fazla düşence ve tepkilerini köşelerinde dile getirmişlerdir. Olmadık bayan resimleri derken herhalde reklamlardaki resimleri kasdediyorsunuz. Zannedersem o resimlerde de belli başlaı edeb ve adab kuralları çerçevesinde olduklarından ve bu hususa muhakkak ki gazeteyi hazırlayanların azami derecede önem verdiklerinden emin olabilirsiniz. Bu reklam konusunda gerçekten çok muzdarip oldum. Geçen sene bazı kardeşlerim öss hazırlık dergilerini alıyorlardı ve cumartesi günleri de cevap anahtarları için zaman gazetesini alıyorlardı. Birçok resimden dolayı bazen eve sokmadım gazeteyi.. Aynı sıkıntıyı kendi cemaatlerinin gazetesi olduğu halde birçok arkadaşımda dile getirdi. İstediğim sadece biraz daha hassasiyet.
Çok mu sizce??
Allah' a emanet olunuz.
Vesselam..

prizma
25.10.2006, 16:05
S.A.
haTTat Kardeşime;( Müslüman müslümanın kardeşidir)

Yazımın başlangıcında sizi kastetmediğimi genel manada cevap verdiğimi belirtmem gerekmektedir. Genel mana da cevaptan kastım eleştiriyi eleştirinin ötesinde karalama ya da hakarete götüren kişelere yöneltmemdir. Bu sayfa aracılığı ile yapılan bir hatanın tamirine vesile olabilirmiyim düşüncesi vardı. Yoksa sizi tahkir etmek değildi maksat.Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker noktasında elbetteki ikazda bulunmak sizin olduğu gibi sesini soluğunu hakka duyurmaya çalışan ve bu uğurda kulluk vazifesini yerine getirmeye çalışan herkesin görevidir.
Bana karşıda bir siteminiz olmuş. Haklı olaraktan verilen cevabın sadece size karşı verildiğini zannederek gönül dünyanızda kendimle ilgili bilmeden bir bulanıklığa sebep olmuşum. O yazıda sadece sizin dikkate almanız gereken kısım gazete ile ilgili açıklama kısmıdır. Bu kısımda maksat tartışma zemini hazırlamak değil, gazete de çalışan kardeşlerimizin hizmetleri, himmetleri sonucu ortaya çıkan bir işe açıklama getirmektir. O noktada gazetede safiyane, halisane ve ihlas buudlu çalışan arkadaşlarımızında muhakkak ki temkinli davrandıklarını vurgulamak istedim. Muhakkak ki sizde hassasiyetinizde haklısınızdır...
Allah'a emanet olunuz ve bu kardeşiniz içinde duanızı eksik etmeyiniz.

Beyzade
08.12.2006, 13:59
saltan kardeşim gayet izah edici bir açılklama getirmişsiniz elinize sağlık

furk
08.12.2006, 16:21
s.a

Nur Cemaatinden olmak hataları görmezden gelmek mi dir ?
Küfre ve haram a taraf olmak mı dır ?
hristiyan ve yahudileri ehli necat saymak mı dır ?
Haram a fetva vermek midir ?

Risale okuyanların risaleleri kullandıkları ve cihad edenlere kin kustukları aşikar iken ben kimden yana olayım gardaşım....
Hiç bir zaman "nurculardan" olmayacağım...

Ama Risaleye ve Talebelerine değil sözümüz, onlardan yana gönlümüz.

Selametle...

kardesım guzel yasmıssın tesekkurler !

Ahmedihsan
08.12.2006, 19:58
amaaaaaaaaaaan

Feryad-ı Firur
11.12.2006, 12:07
Biraz daha sabredın az kaldı
gun gelecek çalısan TÜRKİYE'nin Dünya Muvazenesinde sesi daha fazla çıkacaktır bu Gazete 1 milyonu aştıktan sonra,
karşıt gazeteleri bastırdıktan sonra,
Zaman istediğini açıkça anlatabilecektir,
işte o zaman;
GERÇEKLER ZAMANLA ANLAŞILACAKTIR...

The İmam
11.12.2006, 12:19
yanlış ters çevir düzelt bu böyle olur kardeşim