PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geceye Nâzır Hasbihâl

rahlem
30.06.2008, 15:38
http://www.nezihuzel.com/wp-content/uploads/2008/01/abstract_night_-_1024x768.jpg

GECEYE NÂZIR HASBİHÂL

Bugün onun misafiriydim, beni hoş karşılayacağını ummuştum ama umduğumu bulamadım. Yüzü simsiyahtı, belki de hiç olmadığı kadar siyahtı, kalbinin de karanlık olduğunu hissettim. Hele gözleri eskisi gibi ışıl ışıl parlamıyordu. Onu gözlerinden izlemeyi severdim çocuksu bir sevinç kaplardı içimi onu her seyre dalışımda, hele muzipçe göz kırpmaları çok şey anlatırdı. Fakat bir farklılık bir başkalık var bu sefer hissettim. Sadece biraz konuşalım istedim yalnız hep ben konuşup durdum iyi de ben bunu hep yapıyordum ben hep kendime konuşuyordum zaten… Ben de inadına kelimelerimi en yalnız olanlarından seçtim, kurduğum cümleler de yapayalnızdı artık…

Soğuk olan o muydu? Yoksa benim sözlerim miydi? Bilemedim…

Kalbimde ki hüznü anlamasın diye tebessümü yaydım yüzüme ama o surat astı. Ben fazladan bir-iki kelime sarf ettim o da fazladan bir-iki cümle daha sustu, belli ki derdi vardı ama bütün sırlarına inat yine de sustu…

“Hani gelişimle mutlu olurdun, hani beni beklerdin her gün aynı saatte, geldim işte, gözlerini gizlemesene kalbimden…”

Misafirliğin kısa olanı makbuldür dedim gitmek için kapıya yöneldim o esnada sukutundan akan bir-iki damla yaş yolumu kesti, geri döndüm. Usul usul anlatmaya başladı…

İki kelime bir cümle etti ve o cümle koca bir sırra yetti…

Bir aşkla cümleler birbirini tamamladı, artık konuşmak ona susmak banaydı. Her hecesi can olup toprağa kavuştu sonra yetmedi haykırmaya başladı, duymayan kalmasın diye sesini saldı, tüm sokakları caddeleri ve aşk dolu gönülleri bu sırra şahit tuttu…
Artık yüzü aydınlıktı, tıpkı eskiden olduğu gibi gözleri ışıl ışıl parlıyordu…

Evet, ben susmuştum bu sefer, çünkü söylenebilecek her şeyi o söylemişti bir çırpıda, işte bu yüzden seviyordum ben onu, hem sözlerini hem sukûtunu…

Gündüzün çoklu yalnızlığından kurtulmak için gelmesini hasretle beklediğim hakiki bir dosttur o, sadece benim değil, kim bilir kaç yürek en mahrem sırrına şahit tuttu onu, neler fısıldadı kim bilir kulağına… Bak hiç kıskanmıyorum seni kıymet bilen dostların çok olsun emi…

Gece, sen bizim için özelsin,
Sırrın sırrımızdır bilesin…

(RAHLEM)

EbuRudeyha
30.06.2008, 15:42
Yazıyı ilk gören, duyan, dinleyen ve onaylayan benim sanırım :) kalemine kuvvet kardeşim hasbihale devam ;

Aşiyân
01.07.2008, 09:25
İki kelime bir cümle etti ve o cümle koca bir sırra yetti…

Pazar günü beraber bu cümlenin yorumunu yapmıştık..

Yüreğinden öyle guzel esintilerin varki kardeşim.

Bazen bana sesli olarak okuduğunda dinlemeye hayâ ediyorum..

Edebi(yâd) sohbetlerimizde Belâgatında ki muhteviyata gıpta ettiriyorsun Mubarek..

Yazılarını senden dinlemek yüreğe daha bir hoş geliyor..

Kalemin hiç susmasın değerli kardeşim.

Dipnot: multi medya mesajı ile dinlemek bile guzel :)

rahlem
01.07.2008, 11:11
Abim ilk dinleyen olarak kendini biliyor ama şimdi öğrendi gerçekleri :) değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum kardeşim nur olasın...

Aşiyân
01.07.2008, 12:04
Evet İlk ben dinledim :) Estağfırullah kardeşim..

Daha çok güzel yorumlara layıksında benim kelimelerim acız kalıyor anlatmaya..

:çiçek::çiçek::çiçek:

terk-i diyar
01.07.2008, 12:15
Ne kadar da güzel bir yazı,maşallah,yüreğinize ve kaleminize kuvvet... Teşekkürler paylaştığınız için. Selametle:çiçek:

hiba_nur
01.07.2008, 13:08
Rahlem kardeşim Allah razı olsun.......................
çok güzel bir paylaşım.....................

rahlem
02.07.2008, 19:02
Mevlâ sizlerden de razı olsun kardeşlerim, beğenmeniz mutlu kıldı, var olun...

duygusal
02.07.2008, 19:07
selamünaleyküm emeğinize,yüreğinize sağlık çok güzel paylaşım
selametle

rahlem
09.07.2008, 09:25
Ve aleyküm selam, Allah razı olsun kardeşim...