PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hekimoğlu İsmail

berraksu
26.08.2008, 13:46
http://www.biyografi.net/images/kisi/289.jpg1932 yılında Erzincan'da doğdu. Asıl adı Ömer Okçu'dur. Dedesinin ismi olan Hekimoğlu İsmail imzasıyla yazılarını yazdı. Babası, İstiklâl Savaşı sırasında Kazım Karabekir Paşa'nın emrinde 4 yıl askerlik yaptıktan sonra, memleketine döndü. Astsubay emeklisi olan Hekimoğlu İsmail, görevi sırasında Amerika'da elektronik üzerine ihtisas yaptı.1967'de meşhur Minyeli Abdullah romanını yazdı. O günden bu yana pek çok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu İsmail'in, 20'den fazla eseri vardır. 1950'den itibaren çeşitli zamanlarda yazıları dolayısıyla mahkemelere verildi.Yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce konferans verdi. Halen Zaman gazetesinde makaleleri yayınlanan Hekimoğlu İsmail'e, Harran Üniversitesi tarafından "Edebiyat Doktoru" unvanı verilmiştir.

ESERLERİ: 1- Minyeli Abdullah (Roman), 2- Maznun (Roman), 3- Menan Cinleri (Hikâyeler), 4- Bir Millet Uyanıyor, 5- Düşünceler, 6- Yokuş, 7- Yapraklar, 8- Mum, 9- İnsan Bu, 10-Sevdalı Şiirler 1 (Derleme), 11- İyiliğin Kaynağı, 12- Sevdalı Şiirler 2 (Derleme), 13- 100 Soruda Bediüzzaman, 14- Sonsuza Yürüyüş, 15- Müslüman ve Para, 16- İlimler ve Yorumlar, 17- Derdimi Seviyorum (5 Cilt), 18- Ölüm Yokluk Mudur? 19- Neye Nasıl İnanırım?, 20- Güneşi Arayan Adam, 21- Mehmed Akif'e Göre, 22- Hayata Düşülen Dipnotlar.

hafsa
26.08.2008, 13:52
Kitaplarını severek okuduğum değerli bi yazarımız.Sağolasın Berraksu..

Özellikle Bir Deli ile Evledim beni çok etkileyen bi kitaptı..

şamar
26.08.2008, 17:54
paylaşım için Allah razı olsun...

biliyo musunuz bilmiorum bu güsel insan felç geçirdi!!

selametle

Erdem
26.08.2008, 18:01
paylaşım için Allah razı olsun...

biliyo musunuz bilmiorum bu güsel insan felç geçirdi!!

selametle

hadi ya...

ben de bir deliyle evlendim ve bir kitabını daha okudum

Berre_tuna
26.08.2008, 18:03
Minyeli Abdullah isimli kitabı da çok güzel arkadaşlar, okumanızı tavsiye ederim...

şamar
26.08.2008, 18:30
hadi ya...

ben de bir deliyle evlendim ve bir kitabını daha okudum

oldu baya ama öle şükür içindeymişki...

''konuşuyorum ya Allah'a şükür'' diyomuş!!!

es_sûkut
26.08.2008, 22:16
Allah razı olsn, ben de kitaplarını beğenerek okumuştumm..

m-angel
26.08.2008, 23:29
Kitaplarını çok beğenerek okuduğum bir değerdir kendisi. Özellikle ilimler ve yorumlar çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim.

Mektûm
26.08.2008, 23:59
Üstadın değerli elllerinden imzalı kitabını almıştım.Büyük bir sevinç yaşatmıştı bana o eşsiz anlar .İmzasını atmak ve kısa bir not yazmak için başını kaldırıp ismimi sorduğunda bakışlarından yüreğime sunduğu moral ,tebrik ve takdir asla gözümün önünden kaybolmayacak.Allah c.c. kendisinden ebeden râzı olsun...

Ezrak
27.08.2008, 00:40
Minyeli Abdullah isimli kitabı da çok güzel arkadaşlar, okumanızı tavsiye ederim...

O kitabı derste sıra altlarında, tenefüs aralarında, otobüste bile elimde düşürememiştim... Çok güzel bir kitaptı hakketen...

irsadnur
27.08.2008, 09:53
ben Minyeli Abdullah'ın filmini izlemiştimde hemen hemen her repliğini ezberlemiştim...Hekimoğlu İsmail ise çok değerli bi hocamızdır...Kendi her daim şükür içinde bulunmaktadır..defalarca konferanslarına katıldım..İnanılmaz zeki bir şahsiyettir...Kendisi ABD de seçilmiş insanların içinde bulunduğu atom fiziği bölümünde ihtisas yapmıştır....Kendisi bu dönemdeki hatıralarından bahsetmişi..dinlemeye değerdi...İnşallah akşama buraya bir videosunu ekleyeyim....Felçli olmasına rağmen kendisi şunu söylemişti. espirli bir dillede söylediğinden insanı güldürüyor fakat teslimiyette noktayı koyuyor;

elim ayağım kopsun nolcakki el kol yani, felç geçirmişim bacağım tutmuyomuş, tutmasın önemli mi o kadar..yau kardeşlerim benim mi bunlar gittiğine üzüleyim...Allah verdi O aldı....bu kadar..

...

Rabbim hayırlı ömürler nasib eylesin inşallah...amin.

berraksu
27.08.2008, 13:20
felcli oldugunu iki yil önce web sitesinden ögrenmistim ve hayret etmistim azmine ve dayanma gücüne..
insanoglu gayret ve imanini yürekte ve zihninde tasidiktan sonra hizmetini yattigi yerdende yapabiliyomus. en güzel örnegiyle gördük..
Allah ebeden razi olsun

İnşallah akşama buraya bir videosunu ekleyeyim....

videonu merakla bekliyoruz irsadnur :çiçek:

hafsa
27.08.2008, 13:30
Bende duymuştum felç olduğunu ..Mevlam şifa versin.

irsadnur
27.08.2008, 22:53
arkadaşlar video yu eklemek için hala uğraşıyorum fakat biraz zor olacak galiba 106 MB ve 26 dakika süreli...çokta iyi bilmiyorum ne yapacağımı...yardımcı olursanız ekleyebilirm inşallah...

irsadnur
28.08.2008, 00:07
...