PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halit Ertuğrul kimdir?

berraksu
01.09.2008, 14:02
Eğitimci-yazar Halit Ertuğrul, Adıyaman’ın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehir’de okudu.

Daha sonra Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu.

Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi, Yönetim Bilimleri Bölümü’nde YÜKSEK LİSANS; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü’nde de DOKTORA çalışmalarını tamamladı.

Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı.

Akademik çalışmalarını tamamlayan Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı.

Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliye yakın kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı.

Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi.

Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi.

Yayınlanan kitaplarından Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet, Aysel, Selim ve Hande, Canan gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da YILIN YAZARI seçildi.

Eğitimci – yazar Halit Ertuğrul, kitaplarının çok yoğun bir şekilde ilgi görmesi nedeniyle, hergün okuyucularından onlarca mektup, telefon, e-mail ve mesaj almaktadır.

Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda TAKDİRNAME alan yazarımız, ayrıca YILIN ÖûRETMENİ de seçildi.

Eğitimci – yazar Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.

şamar
01.09.2008, 15:54
Rabbim kendisinde gerçekten razı olsun kendini arayan kadın ile aradığını

bulan kadın adlı kitaplarıyla benimde kendimi bulmamda çok büyük katkıları var...

paylaşım için Allah razı olsun...

Erdem
01.09.2008, 15:58
eğitimciymiş demek.
ne hayatlar.teşekkürler.

Asude
01.09.2008, 16:02
Şu an sanıyorum hala Gazi üniversitesinde öğretim üyesi.
Halit Ertuğrul hocamızı yakından dinleme şansım da oldu.O kadar güzel anlatıyor ki, o kadar içten...
Kitapları da ayrı bir değer zaten...

Teşekkürler

laz_prenses
01.09.2008, 16:09
kitapları şuana kadar hiç okumadım ama okuyacağım allhın izniyle

es_sûkut
01.09.2008, 23:18
Allah razı olsn, kitaplarını çok önceden beri takip ettiğim bir yazardır,eserlerini de çok beğeniyorum... selametle...

Mektûm
01.09.2008, 23:25
Çok Değerli bir yazar bir kaç kitabını okudum ve herkese tavsiye ederim,bu kadarmı musamahakâr,anlayışlı ve tatlı dilli olur bir insan.Bu özellikleri nedeniyle cehaletin çıkılması zor bataklıklarından onlarca genci çekip çıkarmış.Allah kendisinden râzı olsun.

Ezrak
01.09.2008, 23:37
Herşey iyi güzel de...

Bütüm kitapları birbirinin kopyası gibi... Canan'ı okudum ardından Aysel, Emre derken bütün kitaplar birbirine karıştı... Kurgu aynı, tema aynı, senaryo neredeyse kopyala yapıştır...

GerekS!Z
02.09.2008, 00:39
Bende bazı kitaplarını beğenerek okumuştum...
Ve nasip işte sultanahmet kitap fuarında konuşmak nasip oldu.Bir kitapını aldım orada imza günüydü, herkesin öğretmeni hz.Muhammed" kitabın ismi. İmzaladı ve hatta" inş. faydalanırım" dediğimi hatırlıyorum O'da bana "inş. fazdalanırsınız güzel bir kitap falan "dedi...
Ama malesef kitapın konusu iyi olsada hep başka kitaplardan alıntıdan ibaretti.
İnsan niçin kitap çıkarmak için çıkarır anlamam.Biraz farklı araştırmalar yapsaymış daha memnun kalırdım.Daha önce okuduklarımın alıntısı olması hoşuma gitmedi...
Ama yiğidin hakkını yeme derler "düzceli mehmet" benim için özel bir kitaptır.Yinede Mevla razı olsun ondan...

Serdar55
02.09.2008, 00:46
Kitaplarındaki kahramanları ''nur talebesi'' yapan şahıs.

''Devir tarikat devri değil'' diyenlerden.

Bîçâre
02.09.2008, 00:56
Son kitabı (sonradan yeni çıkardı mı bilmiyorum) "Ateşte Yeşerdim" i bir arkadaşımın yüksek ısrarları sonucu okudum. Tarzım olan bir yazar değil esasen, her ne kadar "Kendini Arayan Adam" furyasına vaktiyle kapılmış, okumuş bolca tavsiyelerde bulunmuş olsak da "tasvirci" takıntımız okumamıza engel olmuştur.

"Ateşte Yeşerdim" yukarda yer alan biyografinin analizi, derinlemesine anlatımı şeklinde... Başka bir adam gibi kendini anlatıyor çocukluğundan başlayarak, şayet ağlamayı sevenler varsa hemen tavsiye edebilirim. Hasta halimle, zaten perişan olan haletiruhiyeme binip sicim sicim ağlamama sebep olmuştu... :)

Serdar55
02.09.2008, 01:17
''Ateşte Yeşerdim'' kitabını okuyunca Türk filmi senoryosu oku gibi oldum

Hele çocukluğunu anlattığında küçük Emrah karakteri gelmişti.

Mektûm
02.09.2008, 01:28
Eleştirmeye kalkarsak etrafta sevip saygı duyacağımız ve bizi sevip sayan kimse kalmayacaktır...Her insandan alacak bir güzellik vardır alabilene...Olumlu tarafından bakıp niyetimizi doğru almalıyız ve bir insan bir âlemdir sözüne bakarak bu şahsın çabaları ile en az bir ateist'in doğru yola erişmişmesine vesîle olduğunu hatırlayacak olursak ''biz ne yaptık ki birde beğenmiyoruz'' düşüncesiyle eleştirmekten çekinip takdir edeceğiz eminim.=)

Serdar55
02.09.2008, 01:41
Edep sınırını aşmışsan kusura bakmayın.

Ama iyi yanını görürken eleştirmeninde (haddi aşmadan) sakıncalı olduğunu görmüyorum.