Etiketlenen üyelerin listesi

Necdet Ergün / Koyunculuk

Necdet Ergün - KOYUNCULUK http://img265.imageshack.us/img265/936/koyunculukmr2.gif 300 Sayfa, 1. Hamur. Fiyatı : 12,00 YTL ÖNSÖZ TİGEM’de çalıştığım 15 yıllık meslek hayatımın tamamında koyunculuk işletmelerinde çalıştım. Acıpayam Tarım İşletmesinde çalıştığım 7 yıllık meslek hayatımda Acıpayam koyunu araştırmasında çalıştım. 25 yıllık meslek hayatımda edindiğim tecrübeler ve bilimsel kaynaklardan da istifade ederek, koyun yetiştiricilerinin de istifade edebileceği bu kitabı

Bu konu 4963 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...

  1. #1
    Virane-Avare... Emektar Üye Sabr-el-Hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19-09-2006
    Mesajlar
    1.893
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    5
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Reklamsız forum için Üye Olmalısınız.

    Standart Necdet Ergün / Koyunculuk

    Necdet Ergün - KOYUNCULUK



    300 Sayfa, 1. Hamur. Fiyatı : 12,00 YTL

    ÖNSÖZ

    TİGEM’de çalıştığım 15 yıllık meslek hayatımın tamamında koyunculuk işletmelerinde çalıştım. Acıpayam Tarım İşletmesinde çalıştığım 7 yıllık meslek hayatımda Acıpayam koyunu araştırmasında çalıştım.
    25 yıllık meslek hayatımda edindiğim tecrübeler ve bilimsel kaynaklardan da istifade ederek, koyun yetiştiricilerinin de istifade edebileceği bu kitabı hazırladım. Bu tür bilimsel kitaplar uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkmaktadır.
    Kitapta koyun yetiştiricilerinin bilmesi gereken bütün konular hakkında bilgi verilmiştir. Bilhassa koyunların beslenmesi konusu ve rasyon örneklerine geniş yer verilmiştir.

    Kitap 5 ana bölümden oluşmaktadır.
    1. Bölümde; koyun ırkları, damızlık seçimi, kızgınlık, döl verimi, damızlık kuzuların, gebe koyunların, sağmal koyunların, koçların beslenmesi ve koyunlara banyo yaptırma konuları anlatılmıştır.

    2. Bölümde süt teknolojisi peynir, yoğurt ve çökelek yapımı anlatılmıştır.

    3 Bölümde kuzu besisi geniş bir şekilde anlatılmıştır.

    4. Bölümde koyun hastalıkları, 5.Bölümde ise koyun barınakları (ağıllar) anlatılmıştır.
    Kitaplarımda bilimsellikten ayrılmamaya çalıştım. Ancak herkesin anlayacağı bir üslubu kullanmayı hedefledim.
    Kitabımın Türk çiftçisine faydalı olması dileğimle.

    İÇİNDEKİLER

    KOYUNCULUK

    1. Bölüm

    1-GİRİŞ
    2-KOYUN IRKLARI
    2.1-YAĞLI KUYRUKLU KOYUN IRKLARI
    2.1.a-Akkaraman
    2.1.b-Morkaraman
    2.1.c-Dağlıç
    2.1.d-İvesi
    2.1.e-Tuj Koyunu
    2.2-İNCE KUYRUKLU YERLİ KOYUN IRKLARI
    2.2.a-Kıvırcık
    2.2.b-Karayaka
    2.2.c-Sakız
    2.2.d-İmroz(Gökçeada) Koyunu
    2.3-MELEZ KOYUN TİPLERİ
    2.3.a-Karacabey Merinosu
    2.3.b-Anadolu merinosu
    2.3.c-Malya Koyunu
    2.3.d-Ramliç Koyunu
    2.3.e-Menemen Koyunu
    2.3.f-Tahirova Koyunu
    2.3.g-Sönmez Koyunu
    2.3.h-Türkgeldi Koyunu
    2.3.ı-Acıpayam Koyunu
    2.3.i-Bafra Koyunu
    2.3.j-Pırıt Koyunu
    2.4-ÜLKEMİZE GETİRİLEN YABANCI KOYUN IRKLARI
    2.4.a-Merinos
    2.4.b-Doğu Friz Koyunu
    2.4.e-Teksel Koyunu
    2.4.d-Rambuillet Koyunu
    2.4.e-Karagül Koyunu
    3-KOYUNLARDA YAŞ TAYİNİ
    4-KOYUNLARDA DAMIZLIK SEÇİMİ
    5-DAMIZLIK DIŞI KOYUNLARIN SÜRÜDEN AYIKLANMASI
    5.1-KOYUNCULUKTA KULLANILAN SELEKSİYON METODLARI
    6-KOYUNLARDA DAMIZLIKTA KULLANMA SÜRESİ
    6.1-Cinsi Olgunluk Yaşı
    6.2-İlk Defa Damızlıkta Kullanma Yaşı
    6.3-Damızlıktan Çıkarma Yaşı
    7-KOYUNLARDA KIZGINLIK
    7.1-Kızgınlık Belirtileri
    7.2-Kızgınlığın Toplulaştırılması
    8-KOYUNLARDA ÇİFTLEŞME MEVSİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
    8.1-Gün Uzunluğu
    8.2-Irk
    8.3-Besleme
    8.4-Canlı Ağırlık
    8.5-Yaş
    8.6-Sıcaklık ve iklim etmenleri
    9-KOYUNLARDA DÖL VERİMİ
    9.1-Döl Verimine Eki Eden Faktörler
    9.1.a-Irk
    9.1.b-Cinsiyet
    9.1.c-Besleme
    9.1.d-Sıcaklık
    9.1.e-Yaş ve Canlı Ağırlık
    9.1.f-Hastalıklar
    9.1.g-Diğer Faktörler
    10-KOÇ KATIMI
    10.1-Koç katım yöntemleri
    9.1.a-Serbest Aşım
    9.1.b-Sınıf Usulü Aşım
    9.1.c-Elde aşım
    11-KOYUNLARDA KISIRLIK
    12-KOYUNLARDA GEBELİK VE DOĞUM
    12.1-Koyunlarda Gebelik
    12.2-Koyunlarda Doğum
    12.3-Koyunlarda Yavru Atma
    13-KOYUNLARDA BESİN MADDE İHTİYAÇLARI
    13.1-Koyunların Enerji İhtiyacı
    13.2- “ Protein “
    13.3- “ Mineral “
    13.3.a- “ Tuz “
    13.3.b- “ Kalsiyum “
    13.3.c- “ Fosfor “
    13.3.d- “ Mağnezyum “
    13.3.e- “ Kükürt “
    13.3.f- “ Selenyum “
    13.4- “ Vitamin “
    13.5- “ Su “
    14- KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.1-Koyunların Kaba Yem İhtiyaçları
    14.2-Koyunların Kesif Yem İhtiyaçları
    14.3-Koyunculukta Ek Yemleme Dönemleri
    14.3.a-Koç Katımından 1 Ay Önce
    14.3.b-Koç Katımından sonraki 4 hafta
    14.3.c-Gebeliğin Son 4-6 haftalık Dönemi
    14.3.d-Laktasyonun İlk 6-8 Haftalık dönemi
    14.4-KOÇ KATIM ÖNCESİ KOÇ VE KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.4.a-Koç katım Öncesinde ve Aşım Döneminde Koyunların Beslenmesi
    14.4-b-Koç Katım Öncesinde ve Aşım Döneminde Koçların Beslenmesi
    14.5-DAMIZLIK KOÇLARIN BESLENMESİ
    14.6-GEBE KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.6.a-Gebe Koyunların Gebeliğin Başında Beslenmesi
    14.6.b-Gebe Koyunların Gebeliğin Son 1,5 Aylık Döneminde Beslemesi
    14.7-SAĞILAN KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.7.a-Koyunlarda Süt Verimine Etki Eden Faktörler
    14.8-DAMIZLIK KUZULARIN BAKIMI, BESLENMESİ VE BÜYÜTÜLMESİ
    14.8.A-Ağız Sütü
    14.8.b-Damızlık Kuzuların Bakımı ve Beslenmesi
    14.8.c-Koyunculukta Yakma
    14.8.d-Kuzu Büyütme Metodları
    14.8.e-Sağım Süresince Emzirme
    14.8.f-Erken Sütten Keserek Büyütme
    14.8.g-Anasını Hiç Emmeyen Kuzuların Büyütülmesi
    14.8.h-Damızlık Kuzu Yem Rasyon Örnekleri
    14.8.ı-Kuzularda E vitamini ve Selenyum Yetersizliği
    14.9-TOKLULARIN BESLENMESİ
    15-KOYUNLARIN MERADA OTLATILMASI
    Koyunların Beslenmesinde Dikkat Edilecek Bazı Hususlar.
    16-ZEHİRLİ BİTKİLER
    17-DERİ VE KILLARIN YAPISI
    18-KOYUNLARDA KIRKIM
    18.1-Yapağı Gömleklerinin Saklanması
    18.2-Koyunlarda Temizlik
    18.3-Yapağıda Kalite
    19- KOYUNLARDA YAPAĞI DÖKÜLMESİ
    20- “ TIRNAK BAKIMI
    21- “ AYAK BANYOSU
    22-KUZULARDA KUYRUK KESİMİ
    23-KOÇLARDA KASTRASYON
    24-KOYUNCULUKTA KAYITLAR
    25-SAĞIM YERİ VE KOYUN SAĞIMI
    MASTİİTS
    25.1-Sağlıklı Koyun Sütü

    2. Bölüm
    26- SÜT TEKNOLOJİSİ
    26.1-BEYAZ PEYNİR YAPIMI
    26.1.a-Peynir Yapılacak Sütlerde Aranan Özellikler.
    26.1.b-Sütün Süzülmesi
    26.1.c-Sütün Pastörizasyonu
    26.1.d-Sütün Mayalanması
    26.1.e-Sütün Pıhtılaşması
    26.1.f-Beyaz Peynirin Tuzlanması
    26.1.g-Peynirde Randıman
    26.1.h-Peynirin Olgunlaşması
    26.2-LOR YAPIMI
    26.3-ÇÖKELEK YAPIMI
    26.4-YOĞURT YAPIMI

    3. Bölüm
    27-KUZU BESİSİ
    27.1-Kuzu Besisine Etki Eden Faktörler
    27.1.a-Besiye Başlama Yaşı
    27.1.b-Kesim Ağırlığının Etkisi
    27.1.c-Cinsiyetin Etkisi
    27.2-Kuzu Besi Rasyonu Hazırlama Tekniği
    27.3-Kuzu Besi Metodları
    27.3.a-Entansif (Yoğun )Kuzu Besisi
    27.3.b-Süt Kuzu Besisi
    27.3.b.1-Kuzuların Süt Emme Döneminde Beslenmeleri
    27.3.b.2-Kuzu Besi Yem Rasyon Örnekleri
    27.3.c-Anasız Büyütme
    27.3.d-Erken Sütten Keserek Büyütme
    27.3.e-Normal Sütten Kesilmiş Kuzuların Besisi
    27.4-YARI ENTANSİF BESİ(Uzatılmış Besi)
    27.4.a-Mera Besisi
    27.4.b-Ağıl Besisi
    27.5-TOKLU BESİSİ
    27.6-Damızlık Dışı Koç ve Koyun besisi

    4. Bölüm
    28-KOYUN HASTALIKLARI
    28.1-Ağılların Temizliği ve Dezenfeksiyonu
    28.2-Kuzularda Göbek Enfeksşiyonlarına Bağlı Meydana Gelen Hastalıklar.
    28.2.a-Poliarthritis
    28.2.b-Kuzu Septisemisi
    28.2.c-Karaciğer Necrobasillose
    28.2.d-Salmonellozis.
    29-PARAZİTER HASTALIKLAR
    29.1-İç Parazitler.
    29.1.a-Kelebek Hastalığı
    29.1.b-Kum Kelebeği
    29.1.c-Akciğer Kıl Kurtları
    29.1.d-Mide Barsak Kıl Kurtları
    29.1.e-Barsak Şeritleri
    29.1.f-Delibaş hastalığı
    29.1.g-Ekinokok
    29.2-DIŞ PARAZİTLER
    29.2.a-Keneler
    29.2.b-Bitler
    29.2.c-Uyuz
    29.2.d-Dış Parazitler İle mücadele
    30-MİKROBİK HASTALILAR
    30.1-Enterotoksemi
    30.2-Mavidil Hastalığı
    30.3-Ektima
    30.4-Piyeten
    30.5-Proplazmoz(Ağrıma)
    30.6-Babesiozis
    30.7-Brusella Melitensis
    30.8-Brusella Abortus Ovis
    30.9-Agalactia(Süt Kesen hastalığı)
    30.10-Mastitis
    30.11-Koyun Ç,çek hastalığı
    30.12-Şap Hastalığı
    30.13-Şarbon(Anthrax)
    30.14-Veba Hastalığı
    30.15-Basiller Hemoglobinüri
    30.16-Hepatit Nekrozon Hastalığı
    30.17-Kuduz
    31-BESLENMEYE BAĞLI HASTALILAR
    31.1-Çayır Tetanisi
    31.2-Süt Humması
    31.3-Gebelik zehirlenmesi
    31.4-Koksidiyoz
    31.5-Dane Zehirlenmesi
    31.6-Selüloz Pekliği
    31.7-Üre Zehirlenmesi
    31.8-Beyaz Kas Hastalığı
    31.9-Kuzu Besisinde İdrar Taşı Oluşması
    32-KORUYUCU AŞILAR
    33-Hayvanları Hastalıklardan korumak için yapılması Gerekenler

    5. Bölüm
    34- KOYUN BARINAKLARI(KOYUN AĞILLARI)
    34.1-Ağıl Yerinin Seçimi
    34.2-Ağıl Çeşitleri
    34.2.a-Açık Ağıllar
    34.2.b-Kapalı Ağıllar
    34.2.b.1-Normal Tabanlı Kapalı ağıllar
    34.2.b.2-Izgara Tabanlı Kapalı Ağıllar
    34.3-Koyun Ağıllarının Planlanmasında Göz Önüne Alınması Gereken Faktörler
    34.3.a-Ağıllarda havalandırma
    Havalandırma Bacası-Pencere Alanı
    34.3.b-Ağıllarda Işık
    34.3.c-Ağıllarda Sıcaklık
    34.3.d- Ağıllarda Nem
    34.3.e-Ağıl Planlamasında Ele Alınacak Ölçüler
    34.4-Ağıl içi Düzenleme
    34.4.a-Taban alanı
    34.4.b-Bölmeler (Taşınabilir Çitler)
    Doğum Bölmeleri
    34.4.c-Gezinme Padokları
    34.4.d-Ağıl Duvarları
    34.4.e-Ağıl Kapıları
    34.4.f-Çatı
    34.5-KOYUN AĞILLARINDAKİ EKİPMANLAR
    34.5.a-Yemlikler
    34.5.a.1-Kaba Yem Yemlikleri
    34.5.a.2-Kesif Yem yemlikleri
    34.5.a.3-Kombine Yemlikler
    34.5.a.4-Silaj Yemlikleri
    34.5.a.5-Mineral Yem yemlikleri
    34.5.b-Sulluklar
    34.5.c-Gölgelikler
    34.5.d-Yem Deposu
    34.5.e-Muayene ve Hayvan Seçim Yeri
    34.5.f-Banyoluk
    34.6-Sağım Yeri
    34.7-Kırkım Yeri
    34.8-Bakıcı Evi
    35-FAYDALANILAN ESERLER
    36-YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ


    (alinti)

  2. 11-05-2007, 21:07
    #1
    Necdet Ergün - KOYUNCULUK



    300 Sayfa, 1. Hamur. Fiyatı : 12,00 YTL

    ÖNSÖZ

    TİGEM’de çalıştığım 15 yıllık meslek hayatımın tamamında koyunculuk işletmelerinde çalıştım. Acıpayam Tarım İşletmesinde çalıştığım 7 yıllık meslek hayatımda Acıpayam koyunu araştırmasında çalıştım.
    25 yıllık meslek hayatımda edindiğim tecrübeler ve bilimsel kaynaklardan da istifade ederek, koyun yetiştiricilerinin de istifade edebileceği bu kitabı hazırladım. Bu tür bilimsel kitaplar uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkmaktadır.
    Kitapta koyun yetiştiricilerinin bilmesi gereken bütün konular hakkında bilgi verilmiştir. Bilhassa koyunların beslenmesi konusu ve rasyon örneklerine geniş yer verilmiştir.

    Kitap 5 ana bölümden oluşmaktadır.
    1. Bölümde; koyun ırkları, damızlık seçimi, kızgınlık, döl verimi, damızlık kuzuların, gebe koyunların, sağmal koyunların, koçların beslenmesi ve koyunlara banyo yaptırma konuları anlatılmıştır.

    2. Bölümde süt teknolojisi peynir, yoğurt ve çökelek yapımı anlatılmıştır.

    3 Bölümde kuzu besisi geniş bir şekilde anlatılmıştır.

    4. Bölümde koyun hastalıkları, 5.Bölümde ise koyun barınakları (ağıllar) anlatılmıştır.
    Kitaplarımda bilimsellikten ayrılmamaya çalıştım. Ancak herkesin anlayacağı bir üslubu kullanmayı hedefledim.
    Kitabımın Türk çiftçisine faydalı olması dileğimle.

    İÇİNDEKİLER

    KOYUNCULUK

    1. Bölüm

    1-GİRİŞ
    2-KOYUN IRKLARI
    2.1-YAĞLI KUYRUKLU KOYUN IRKLARI
    2.1.a-Akkaraman
    2.1.b-Morkaraman
    2.1.c-Dağlıç
    2.1.d-İvesi
    2.1.e-Tuj Koyunu
    2.2-İNCE KUYRUKLU YERLİ KOYUN IRKLARI
    2.2.a-Kıvırcık
    2.2.b-Karayaka
    2.2.c-Sakız
    2.2.d-İmroz(Gökçeada) Koyunu
    2.3-MELEZ KOYUN TİPLERİ
    2.3.a-Karacabey Merinosu
    2.3.b-Anadolu merinosu
    2.3.c-Malya Koyunu
    2.3.d-Ramliç Koyunu
    2.3.e-Menemen Koyunu
    2.3.f-Tahirova Koyunu
    2.3.g-Sönmez Koyunu
    2.3.h-Türkgeldi Koyunu
    2.3.ı-Acıpayam Koyunu
    2.3.i-Bafra Koyunu
    2.3.j-Pırıt Koyunu
    2.4-ÜLKEMİZE GETİRİLEN YABANCI KOYUN IRKLARI
    2.4.a-Merinos
    2.4.b-Doğu Friz Koyunu
    2.4.e-Teksel Koyunu
    2.4.d-Rambuillet Koyunu
    2.4.e-Karagül Koyunu
    3-KOYUNLARDA YAŞ TAYİNİ
    4-KOYUNLARDA DAMIZLIK SEÇİMİ
    5-DAMIZLIK DIŞI KOYUNLARIN SÜRÜDEN AYIKLANMASI
    5.1-KOYUNCULUKTA KULLANILAN SELEKSİYON METODLARI
    6-KOYUNLARDA DAMIZLIKTA KULLANMA SÜRESİ
    6.1-Cinsi Olgunluk Yaşı
    6.2-İlk Defa Damızlıkta Kullanma Yaşı
    6.3-Damızlıktan Çıkarma Yaşı
    7-KOYUNLARDA KIZGINLIK
    7.1-Kızgınlık Belirtileri
    7.2-Kızgınlığın Toplulaştırılması
    8-KOYUNLARDA ÇİFTLEŞME MEVSİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
    8.1-Gün Uzunluğu
    8.2-Irk
    8.3-Besleme
    8.4-Canlı Ağırlık
    8.5-Yaş
    8.6-Sıcaklık ve iklim etmenleri
    9-KOYUNLARDA DÖL VERİMİ
    9.1-Döl Verimine Eki Eden Faktörler
    9.1.a-Irk
    9.1.b-Cinsiyet
    9.1.c-Besleme
    9.1.d-Sıcaklık
    9.1.e-Yaş ve Canlı Ağırlık
    9.1.f-Hastalıklar
    9.1.g-Diğer Faktörler
    10-KOÇ KATIMI
    10.1-Koç katım yöntemleri
    9.1.a-Serbest Aşım
    9.1.b-Sınıf Usulü Aşım
    9.1.c-Elde aşım
    11-KOYUNLARDA KISIRLIK
    12-KOYUNLARDA GEBELİK VE DOĞUM
    12.1-Koyunlarda Gebelik
    12.2-Koyunlarda Doğum
    12.3-Koyunlarda Yavru Atma
    13-KOYUNLARDA BESİN MADDE İHTİYAÇLARI
    13.1-Koyunların Enerji İhtiyacı
    13.2- “ Protein “
    13.3- “ Mineral “
    13.3.a- “ Tuz “
    13.3.b- “ Kalsiyum “
    13.3.c- “ Fosfor “
    13.3.d- “ Mağnezyum “
    13.3.e- “ Kükürt “
    13.3.f- “ Selenyum “
    13.4- “ Vitamin “
    13.5- “ Su “
    14- KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.1-Koyunların Kaba Yem İhtiyaçları
    14.2-Koyunların Kesif Yem İhtiyaçları
    14.3-Koyunculukta Ek Yemleme Dönemleri
    14.3.a-Koç Katımından 1 Ay Önce
    14.3.b-Koç Katımından sonraki 4 hafta
    14.3.c-Gebeliğin Son 4-6 haftalık Dönemi
    14.3.d-Laktasyonun İlk 6-8 Haftalık dönemi
    14.4-KOÇ KATIM ÖNCESİ KOÇ VE KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.4.a-Koç katım Öncesinde ve Aşım Döneminde Koyunların Beslenmesi
    14.4-b-Koç Katım Öncesinde ve Aşım Döneminde Koçların Beslenmesi
    14.5-DAMIZLIK KOÇLARIN BESLENMESİ
    14.6-GEBE KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.6.a-Gebe Koyunların Gebeliğin Başında Beslenmesi
    14.6.b-Gebe Koyunların Gebeliğin Son 1,5 Aylık Döneminde Beslemesi
    14.7-SAĞILAN KOYUNLARIN BESLENMESİ
    14.7.a-Koyunlarda Süt Verimine Etki Eden Faktörler
    14.8-DAMIZLIK KUZULARIN BAKIMI, BESLENMESİ VE BÜYÜTÜLMESİ
    14.8.A-Ağız Sütü
    14.8.b-Damızlık Kuzuların Bakımı ve Beslenmesi
    14.8.c-Koyunculukta Yakma
    14.8.d-Kuzu Büyütme Metodları
    14.8.e-Sağım Süresince Emzirme
    14.8.f-Erken Sütten Keserek Büyütme
    14.8.g-Anasını Hiç Emmeyen Kuzuların Büyütülmesi
    14.8.h-Damızlık Kuzu Yem Rasyon Örnekleri
    14.8.ı-Kuzularda E vitamini ve Selenyum Yetersizliği
    14.9-TOKLULARIN BESLENMESİ
    15-KOYUNLARIN MERADA OTLATILMASI
    Koyunların Beslenmesinde Dikkat Edilecek Bazı Hususlar.
    16-ZEHİRLİ BİTKİLER
    17-DERİ VE KILLARIN YAPISI
    18-KOYUNLARDA KIRKIM
    18.1-Yapağı Gömleklerinin Saklanması
    18.2-Koyunlarda Temizlik
    18.3-Yapağıda Kalite
    19- KOYUNLARDA YAPAĞI DÖKÜLMESİ
    20- “ TIRNAK BAKIMI
    21- “ AYAK BANYOSU
    22-KUZULARDA KUYRUK KESİMİ
    23-KOÇLARDA KASTRASYON
    24-KOYUNCULUKTA KAYITLAR
    25-SAĞIM YERİ VE KOYUN SAĞIMI
    MASTİİTS
    25.1-Sağlıklı Koyun Sütü

    2. Bölüm
    26- SÜT TEKNOLOJİSİ
    26.1-BEYAZ PEYNİR YAPIMI
    26.1.a-Peynir Yapılacak Sütlerde Aranan Özellikler.
    26.1.b-Sütün Süzülmesi
    26.1.c-Sütün Pastörizasyonu
    26.1.d-Sütün Mayalanması
    26.1.e-Sütün Pıhtılaşması
    26.1.f-Beyaz Peynirin Tuzlanması
    26.1.g-Peynirde Randıman
    26.1.h-Peynirin Olgunlaşması
    26.2-LOR YAPIMI
    26.3-ÇÖKELEK YAPIMI
    26.4-YOĞURT YAPIMI

    3. Bölüm
    27-KUZU BESİSİ
    27.1-Kuzu Besisine Etki Eden Faktörler
    27.1.a-Besiye Başlama Yaşı
    27.1.b-Kesim Ağırlığının Etkisi
    27.1.c-Cinsiyetin Etkisi
    27.2-Kuzu Besi Rasyonu Hazırlama Tekniği
    27.3-Kuzu Besi Metodları
    27.3.a-Entansif (Yoğun )Kuzu Besisi
    27.3.b-Süt Kuzu Besisi
    27.3.b.1-Kuzuların Süt Emme Döneminde Beslenmeleri
    27.3.b.2-Kuzu Besi Yem Rasyon Örnekleri
    27.3.c-Anasız Büyütme
    27.3.d-Erken Sütten Keserek Büyütme
    27.3.e-Normal Sütten Kesilmiş Kuzuların Besisi
    27.4-YARI ENTANSİF BESİ(Uzatılmış Besi)
    27.4.a-Mera Besisi
    27.4.b-Ağıl Besisi
    27.5-TOKLU BESİSİ
    27.6-Damızlık Dışı Koç ve Koyun besisi

    4. Bölüm
    28-KOYUN HASTALIKLARI
    28.1-Ağılların Temizliği ve Dezenfeksiyonu
    28.2-Kuzularda Göbek Enfeksşiyonlarına Bağlı Meydana Gelen Hastalıklar.
    28.2.a-Poliarthritis
    28.2.b-Kuzu Septisemisi
    28.2.c-Karaciğer Necrobasillose
    28.2.d-Salmonellozis.
    29-PARAZİTER HASTALIKLAR
    29.1-İç Parazitler.
    29.1.a-Kelebek Hastalığı
    29.1.b-Kum Kelebeği
    29.1.c-Akciğer Kıl Kurtları
    29.1.d-Mide Barsak Kıl Kurtları
    29.1.e-Barsak Şeritleri
    29.1.f-Delibaş hastalığı
    29.1.g-Ekinokok
    29.2-DIŞ PARAZİTLER
    29.2.a-Keneler
    29.2.b-Bitler
    29.2.c-Uyuz
    29.2.d-Dış Parazitler İle mücadele
    30-MİKROBİK HASTALILAR
    30.1-Enterotoksemi
    30.2-Mavidil Hastalığı
    30.3-Ektima
    30.4-Piyeten
    30.5-Proplazmoz(Ağrıma)
    30.6-Babesiozis
    30.7-Brusella Melitensis
    30.8-Brusella Abortus Ovis
    30.9-Agalactia(Süt Kesen hastalığı)
    30.10-Mastitis
    30.11-Koyun Ç,çek hastalığı
    30.12-Şap Hastalığı
    30.13-Şarbon(Anthrax)
    30.14-Veba Hastalığı
    30.15-Basiller Hemoglobinüri
    30.16-Hepatit Nekrozon Hastalığı
    30.17-Kuduz
    31-BESLENMEYE BAĞLI HASTALILAR
    31.1-Çayır Tetanisi
    31.2-Süt Humması
    31.3-Gebelik zehirlenmesi
    31.4-Koksidiyoz
    31.5-Dane Zehirlenmesi
    31.6-Selüloz Pekliği
    31.7-Üre Zehirlenmesi
    31.8-Beyaz Kas Hastalığı
    31.9-Kuzu Besisinde İdrar Taşı Oluşması
    32-KORUYUCU AŞILAR
    33-Hayvanları Hastalıklardan korumak için yapılması Gerekenler

    5. Bölüm
    34- KOYUN BARINAKLARI(KOYUN AĞILLARI)
    34.1-Ağıl Yerinin Seçimi
    34.2-Ağıl Çeşitleri
    34.2.a-Açık Ağıllar
    34.2.b-Kapalı Ağıllar
    34.2.b.1-Normal Tabanlı Kapalı ağıllar
    34.2.b.2-Izgara Tabanlı Kapalı Ağıllar
    34.3-Koyun Ağıllarının Planlanmasında Göz Önüne Alınması Gereken Faktörler
    34.3.a-Ağıllarda havalandırma
    Havalandırma Bacası-Pencere Alanı
    34.3.b-Ağıllarda Işık
    34.3.c-Ağıllarda Sıcaklık
    34.3.d- Ağıllarda Nem
    34.3.e-Ağıl Planlamasında Ele Alınacak Ölçüler
    34.4-Ağıl içi Düzenleme
    34.4.a-Taban alanı
    34.4.b-Bölmeler (Taşınabilir Çitler)
    Doğum Bölmeleri
    34.4.c-Gezinme Padokları
    34.4.d-Ağıl Duvarları
    34.4.e-Ağıl Kapıları
    34.4.f-Çatı
    34.5-KOYUN AĞILLARINDAKİ EKİPMANLAR
    34.5.a-Yemlikler
    34.5.a.1-Kaba Yem Yemlikleri
    34.5.a.2-Kesif Yem yemlikleri
    34.5.a.3-Kombine Yemlikler
    34.5.a.4-Silaj Yemlikleri
    34.5.a.5-Mineral Yem yemlikleri
    34.5.b-Sulluklar
    34.5.c-Gölgelikler
    34.5.d-Yem Deposu
    34.5.e-Muayene ve Hayvan Seçim Yeri
    34.5.f-Banyoluk
    34.6-Sağım Yeri
    34.7-Kırkım Yeri
    34.8-Bakıcı Evi
    35-FAYDALANILAN ESERLER
    36-YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ


    (alinti)
+ Yeni Konu aç

Benzer Konular

  1. Necdet Öztürk / Osmanlı Sosyal Hayatı
    By İsmail in forum KİTAP
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26-12-2011, 10:49
  2. Necdet Subaşı :Din azaltılmaz...
    By İsmail in forum Röportaj - Söyleşi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24-08-2011, 21:51
  3. Zikir ve Tefekkür, Doç. Dr.Necdet Tosun
    By zekaikc in forum KİTAP
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15-08-2011, 13:43
  4. Necdet Tosun / İmâm-ı Rabbânî
    By m-angel in forum KİTAP
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 24-01-2011, 15:19
  5. The Targets of Mystical Instruction (Necdet Tosun)
    By Erkam. in forum EĞİTİM DÜNYASI
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 07-04-2010, 02:25

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •