Adnan Oktar Mehdiliğini İlan etti

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Adnan Oktar sitelerinde, dergilerinde "Mehdi" olduğunu açıkladı sonunda.

(Adnan Oktar ile ilgili forumda konular var. Oradan devam edebilirdim. Ancak önemli olduğu için ve dikkatleri çekmeyi ve gençleri Allah rızası için uyarmayı amaçladığımdan ayrı bir konu olarak veriyorum; Lütfen mazur görünüz.)

Bir takım meşkuk şahıslara “Hazret” diye hitap eden, Musevi ve Hıristiyanlara “Kardeşlerim” diye hitap eden, İsrail’e "Süleyman As. Mabedini birlikte kuracağız" diye kalbleri ılıtan (!) haberler gönderip Mescid-i Aksa’nın yıkılmasına ses çıkarmayacaklarını dolaylı yoldan deklare eden, hahamlara sevgi ve saygılarını sunan Adnan Oktar, Mehdiliğini ilan etti. Zaten "Mehdi’nin özellikleriyle benim özelliklerim aynı, tıpatıp" diye sağa sola mesajlar verip duruyordu. Hatta bir aralar "Mehdi geldi ama gizleniyor" diyerek, Mehdi’yi bildiğini ima etmişti. Meğer, Mehdi, çeketinin altında gizleniyormuş...

Oktar sonunda, Mehdi As. hakkında güya yeni bir takım bilgiler sunarak bu imaların ve mesajların asıl anlamını da kamuoyuna açıkladı. Nasıl mı? Buyrunuz:

Mehdi As. Hakkında yeni bilgiler başlığıyla sunulan ilan yazısıdır. Kısaltılarak alınmıştır.

“Bu yeni bilgiler tüm Müslümanları, Hz. Mehdi (as)`nin geliş alametleri ve Mehdi (as)`nin sıfatları hakkında daha detaylı bilgi edinmeye sevk edecek ve Allah`ın izniyle Müslümanların heyecanını daha da artıracaktır. …

* Peygamberimiz (sav)`in hadislerinde verilen bilgilerden, ortaya çıkışından önceki dönemlerde Hz. Mehdi (as)`nin isminin meşhur edilmeyeceği anlaşılmaktadır. Hz. Mehdi (as)`ın isminin meşhur edilmemesi için tek çözüm müstear isim kullanmasıdır. Bu yüzden Hz. Mehdi (as) de faaliyetlerine başladığı ilk dönemlerde kendi ismini gizleyecek, kendi adı yerine başka bir isim kullanacaktır. … (Adnan Oktar, “Harun Yahya” müstear adını kullanmaktadır)

* Hz. Mehdi (AS)`nin Hem Eli Hem Ayağı Ayrı Ayrı Zincirlenecektir. … Yaşadığı dönemin hapishanelerine ve akıl hastanelerine atılacağı anlaşılmaktadır. … (Adnan Oktar hem hapishaneye hem de akıl hastanesine düşmüştür)

* İnsanlar Hz. Mehdi (AS)`yi Evlerinde, Sokaklarda Görecekler, Onu Sıklıkla İzleyecekler; Ancak Hz. Mehdi (AS)` Olduğunu Fark Etmeyeceklerdir. … (Adnan Oktar’ı tanımayanımız, Tv’de görmeyenimiz, internette konuşmasına ya da adına kurulmuş sitesine rastlamayanımız azdır sanırım.)

* Hz. Mehdi (AS) Bekar Olacaktır… (Adnan Oktar bekardır)

* Hz. Mehdi (AS) İleri Yaşlarda, Ama Genç Bir İnsan Görünümünde Olacaktır … (Gözümüzün önüne kısa sakallarıyla Adnan bey geliverdi değil mi? Ne kadar genç gösteriyor öyle 50'nin üstünde olmasına rağmen.)

* Hz. Mehdi (AS), Peygamberimiz (Sav)`in Mührünü Kullanacaktır… (Adnan Oktar, Peygamberimizin mührünü kullanıyor. Her hangi bir sitesine girdiğinizde ya da her hangi bir kitabını açtığınızda ilk bu mübarek mühr-i şerifle karşılaşırsınız.)

* Hz. Mehdi (AS) İnsanlara Yaratılış Gerçeğini Fosillerle İspat Edecektir… Hz. Mehdi (as)`nin, materyalizmin ve darwinizmin geçersizliğini ispat ederken bin yıldan eski, yani milyonlarca yıllık fosilleri kullanacağı açıkça anlaşılmaktadır. (Darwinizm üzerine Adnan Oktar’ın çıkardığı kitapları, sayı olarak herhalde en hızlı darwinistler bile çıkarmamıştır. Harun Yahya müstear adıyla çıkardığı eserleri incelerseniz, fosil resimleriyle yaratılış gerçeğini sayfa sayfa, bölümler halinde nasıl işlediğini de göreceksinizdir.)

* Hz. Mehdi (AS)`nin Elbiseleri Parlak Olacaktır... (Adnan Oktar parlak elbiseler giyer. Süslü püslü.)

* Hz. Mehdi (as), İnsanlar Arasında İlmi En Çok Olanıdır … Ahir zamanda gelişen teknolojinin vesilesi ile internet ve televizyon aracılığı ile dünyanın her yerindeki insanlar Hz. Mehdi (as)`nin açıklamalarına şahit olacaklardır. … Hz. Mehdi (As), İnternet, Televizyon ve Radyo Yoluyla Dünyanın Dört Bir Yanında Tanınacaktır.

* Hz. Mehdi (AS) Kafkasya`dan Gelecektir ("Ben peygamberin soyundan geliyorum. Seyyidim. Aslen Kafkas kökenliyim" Adnan Oktar, Haber Türk Tv)

* ... Hadiste verilen bu bilgiler, Hz. Mehdi (as)`ın bir yönüyle ledün ilmine, bir yönüyle de kimsenin bilmediği özel bir ilme sahip olduğuna işaret etmektedir. …

* Açıkça "Ben Hz. Mehdi (as)`ım" demeyecektir; fakat manen Hz. Mehdi (as)`ın varlığına ve gücüne işaret ederek insanların gözlerindeki gaflet perdesini kaldırıp "Mehdi gerçeğini"￾ anlamalarını sağlayacaktır. Hz. Mehdi (as), Hz. Mehdi (as)`dan bahsettikçe, insanlar giderek onun Hz. Mehdi (as) olduğuna samimi olarak kanaat getirecek ve ona manen tabi olmak isteyeceklerdir. … (Adnan Oktar’a ne zaman sorulsa, “hayır ben Mehdi değilim, inşallah olurum, yani neden istemeyeyim ki, verilirse inşallah, hepiniz gibi ben de bekliyorum” manasında cümleler sıralıyor!)

* Hz. Mehdi (as) Önce Türk Bayrağıyla Türkiye`de Ortaya Çıkacak; Sonra da Yeşil Bayrakları Olan Diğer Ülkelerin Manevi Önderliğini Üstlenecektir. (Ne kadar açık değil mi? Türk Bayrağıyla Türkiye’de…)

(Kaynak: İlmi Mercek Dergisi, 57. Sayı, Mart 2009, Sf. 4)


Bu da Mehdi As.’ın talebelerinin özellikleri. Oktar, bu yazıyla talebelerinin de gönlünü almış oldu:

HZ. MEHDİ (A.S)'NİN TALEBELERİNİN ÖZELLİKLERİ (Kısaltarak alınmıştır)

- Talebeleri ahir zamandaki teknolojiden faydalanacaklardır.
- Talebeleri gençler olacak.
- Talebeleri boğaz köprüsü'nden geçecekler, uçakla seyahat edeceklerdir.
- Talebeleri dünyanın istedikleri her yeriyle internet vasıtasıyla birkaç dakika içinde iletişim kurabileceklerdir.
- Talebeleri ölü hayvan ve bitki fosillerini canlılarıyla kıyaslayarak insanlara gösterecekler, bu şekilde Allah'ın izniyle darwinizmi ve materyalizmi etkisiz hale getireceklerdir.
- Ahir zamanda insanların büyük çoğunluğu, Hz. Mehdi (a.s.)'nin talebelerinin değerini anlamayacaklardır.
- Ahir zamanda insanların büyük kısmı, Hz. Mehdi (a.s.)'nin cemaatinden uzak duracaktır.


(Kaynak: Hazreti Mehdi.com - Bu site Harun Yahya'nın Eserlerinden Faydalanılarak Hazırlanmıştır.)

Yorumumuzu sonraki mesaja bırakalım.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Gördüğünüz gibi Adnan bey Mehdiliğe soyunmuş fakat yaptığı işin ismini koymamıştır! Nur topu gibi Mehdi'mizin adını bizim koymamızı beklemektedir.

Oktar'ın sevenleri, sitelerde Adnan Hoca'ya iftira atmayın, ağzından bir kere bile "ben mehdiyim" sözü çıkmamıştır, her yerde "ben mehdi değilim" diye ısrarla belirtmektedir diye feveran ediyorlar. Bu başlığa da geleceklerini tahmin ediyorum. Aynı şeyi söyleyeceklerdir. Onlara diyorum ki:

Lütfen eli kör alemi sersem yerine koymayınız. Bilinçli olarak böyle davranmıyor olsanız dahi bundan sonra lütfen dikkat ediniz.

Adnan Oktar, "Ben Mehdi'yim" demez zaten. Diyemez. Dese tefe koyup oynatırlar. En başta takipçilerinden ve sevenlerinden fırçayı yeyiverir.

Adnan Oktar, her yerde yazıp çizmiyor mu "Mehdi, ben Mehdi'yim demez!"

Öyleyse, asla "Ben Mehdi'yim" lafını kullanmayacaktır. Kullansa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye karşılık bulacağını çok iyi biliyor. Kurnaz.

"Ben Mehdi'yim demiyorum ama anlayın canım siz de" uyanıklığını yapıyor. Lütfen ayık ve dikkatli olalım. Her zokayı yutmayalım. Yukarıda da kırmızı ile gösterdiğim şu sözler, sitelerinde:

"Açıkça "Ben Hz. Mehdi (as)`ım" demeyecektir; fakat manen Hz. Mehdi (as)`ın varlığına ve gücüne işaret ederek insanların gözlerindeki gaflet perdesini kaldırıp "Mehdi gerçeğini"￾ anlamalarını sağlayacaktır. Hz. Mehdi (as), Hz. Mehdi (as)`dan bahsettikçe, insanlar giderek onun Hz. Mehdi (as) olduğuna samimi olarak kanaat getirecek ve ona manen tabi olmak isteyeceklerdir." (kaynak ilk mesaj. İnternet adresi: Tıklayınız )

Önceden Adnan Oktar, kendisine ait bir sitede yayınlanan başka bir röportajında, Mehdi ve İsa'nın yeniden geldiklerini, şu an "dinsizlerin, materyalistlerin ve müşriklerin, siyasi ya da başka şekillerdeki saldırılarından korunmak için gizlendiklerini" ileri sürmüştür.

Neymiş Mehdi gelmiş ve saklanıyor. Şu sıralarda ise yaydıkları videolarda "Estağfiruullahh, ne münasebet, tabiki Mehdi olmak isterim ama Mehdi'yi ben de bekliyorum" yollu inciler (!) sıralıyor.

Hani gelmiş de gizlenmişti. "Bilmiyorum Mehdi kimdir, inşallah ben olurum" demenin türkçesini yazalım:

"Ben Mehdiyim ama malesef korktuğumdan bunu açıklayamam, gelin bana tabi olun, yaşımız da geçiyor, ayıp oluyor ama..."

Hem önceki açıklamasında gelip gizlendiklerini nereden biliyordu ki? Gizlenen pardon, dinsizlerden korkan Mehdi'ye akşamları misafirliğe gidip onunla muhabbet ediyorlar olmasın! Ayna karşısında...

Oktar'ın savunucusu arkadaşlar lütfen saf olmayalım. Ya da saf göstermeyelim. Rica ediyoruz.

Adnan bey ölçüleri kaçırmış. İnsanlarla oynuyor. Sağlığından şüphe ediyorum. Allah şifa versin. Kötülüğünü asla istemeyiz.

Gençlerimizden de istirham ediyorum: Acaba doğru mu gibi vesveselerle dahi olsa bu türden rahatsız ve vehim sahibi kişilerden uzak durunuz.
 

abla

Doçent
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
694
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Hz. Mehdi (AS) İnsanlara Yaratılış Gerçeğini Fosillerle İspat Edecektir… Hz. Mehdi (as)`nin, materyalizmin ve darwinizmin geçersizliğini ispat ederken bin yıldan eski, yani milyonlarca yıllık fosilleri kullanacağı açıkça anlaşılmaktadır. (Darwinizm üzerine Adnan Oktar’ın çıkardığı kitapları, sayı olarak herhalde en hızlı darwinistler bile çıkarmamıştır. Harun Yahya müstear adıyla çıkardığı eserleri incelerseniz, fosil resimleriyle yaratılış gerçeğini sayfa sayfa, bölümler halinde nasıl işlediğini de göreceksinizdir.)

en çokta burası komikmiş.:D
neye dayandırıyorki acep merak ettim
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Gerçek Mehdi geldiği zaman, şimdi mehdi!'si olanlar ne yapacaklar acaba? Şimdi cemaatleşmiş pek çok grubun bir Mehdi'si var zaten. İsim vermeye lüzum yoktur.
 

abla

Doçent
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
694
Tepkime puanı
16
Puanları
0
genede iskenderi tek geçerim.:eek:leyo:
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Aslında ALAYİŞ-ŞAŞA- ve bağlı sayısınının çokluğu ile övünenlerin hepsinde azd aolsa bir tür MEHDİLİK EĞİLİMİ vardır. Bu sebeple bu özellikleri taşıyanların hiç kimseyi gülecek ve kınayacak bir durumu yoktur.
Biz öyle fotoğraflar seyrediyoruz ki, adam bataklığın içinde, asfalttan giden adamın gömleğindeki lekeden bahsetmekte !
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
İlk mesajınız ve meramınız açık değil. Hoş geldiniz. İnşallah hoş gelmişsinizdir. Bataklıkta olan kimdir? Gömlekteki leke nedir?
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Bu İskenderciler her camii çıkışında kağıt dağıtıyorlar, tasavvuf ve mutluluk tarzındaki isimlerle. Ve çoğu kimse de bilmiyorlar bunlar kimlerdir. Ne koparırsak kâr diyorlar herhalde. Belediyeler de bu konularda acizler. Yer de veriyorlar bunlara.

Adnan Oktar'a da Allah selamet versin.
 

diyarbekri

Paylaşımcı
Katılım
24 Eki 2007
Mesajlar
132
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Allah Teala bizleri fitnecilerin şerrinden korusun


MEHDİ ALEYHİSSELAM


Seyyid Muhammed bin Rasul el Berzenci, el-İşaa li Eşrat-is-Saa adlı eserinde diyor ki: "İsa Aleyhisselam, bir ikindi namazında inecektir. Namaza kamet edildiği halde imam geriye çekilecek ve o imam olacak; Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in sünneti üzere namazı kıldıracaktır.

Binaenaleyh İsa Aleyhisselam'ın Mehdiye sabah namazında iktida edeceğini beyan eden hadisler tevil edilir."

Bizim için İsa Aleyhisselam'ın veya Mehdi'den hangisinin hangisine imametlik yapacağını bilmek söz konusu değildir. Her iki vecih de muhtemeldir. Nitekim Aliyy-ul-Kari el-Meşreb-ul Verdi fi Mesheb-il-Mehdi adlı eserde bu hususta varid olan tüm hadisleri bir araya getirerek uzadıya izahta bulunmuştur.

Ebu Bekr Sıddık'a Rasulullah'ın Halifesi denilmesine rağmen, Mehdi Aleyhisselam'a Halifetullah denilir.

El-Örf-ül-Verdi adlı eserde İmam Suyûtî, İbnu Sirin'in Mehdi'nin fazileti hakkında naklettiği hadislerin sahih olduğunu tasrih etmiştir.


İsa Aleyhisselam'ın inişi, Mehdi Aleyhisselam'ın hilafetinin son zamanlarındadır.

Çünkü Mehdi Aleyhisselam'ın hilafet devresi kırk; İsa Aleyhisselam'ın inişinden sonra yeryüzünde yaşaması, üç ile dokuz arasıdır.


Evet, Mehdi Aleyhisselam dahi manevi bir şahsiyet değil, herkesin işiteceği, birçoklarının da göreceği şahıstır; sultandır ve halifedir. Yine Seyyid Muhammed Berzenci diyor ki:

"Mehdi Aleyhisselam'ın varlığı; geleceği ve kendisinin Hazret-i Fatıma'nın evladından olacağı manevi tevatür derecesine ulaşan hadisler varid olmuştur. Bunca hadisleri inkâr etmeye, bir mü'min cüret etmez. «Meryem oğlu İsa'dan başka mehdi yoktur.» mealinde varid olan hadis zayıf olmakla beraber, Huffaz'ın yanında, tevil edilmesi vacibdir.


Yani İsa Aleyhisselam nebi ve rasul olduğu, kendisine vahiy geldiğinden dolayı, Mehdi Aleyhisselam onunla istişare etmeksizin mehdilik yapmaz. Bu da Mehdi Aleyhisselam'ın, İsa Aleyhissalatu vesselam'a vezir olduğu devrededir. Hafız İbnu Kayyim Mennar'da diyor ki:

"Meryem oğlu İsa'dan başka Mehdi yoktur." hadisini İbnu Mace tahric ettiyse de, hadis zayıf olduğundan hüccete yararlı değildir" Münavi de aynını söylemektedir. Hatiboğlu Sünen-i İbnu Mace'nin şerhinde bir açıklama yazmıştır.


Ebu Davud ve Tirmizi'nin tahriç ettikleri, Hazreti Ali'den, Ebi Said'den, Ümmi Seleme'den, Ebi Hureyre'den gelen rivayette Peygamber Sallalahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:


«Dünya ömründen bir günden başka kalmazsa dahi, elbette Allah o günü uzatacak; ta ki o günde Benden (yahud ehli beytimden) bir adamı gönderecektir. Onun ismi Benim ismime muvafıktır; babasının ismi babamın ismine muvafıktır. Yeryüzü hak ve gerçek adaletle doldurulacaktır; aşırı zulümle doldurulduğu gibi.»

Şianın İmam Ebu-l Kasım Muhammed bin Hasan'ın mehdi olduğu ve kendisinin kaybolup son zamanda zuhur edeceği iddiaları, bu hadiste reddolunmaktadır; çünkü babasının ismi Abdullah değildi.

Demek Mehdi gelecektir. Ehli Sünnet velCemaatin ittifakıyla kıyametin büyük alametleri, hiç tevilsiz olarak olacaktır.

Mehdi Aleyhisselam zuhur edeceği zamanda birçok müslümanlar davetine icabet edeceklerdir. Zamanına yetişmiş olsak, kendisinin bizi asker edip etmeyeceğini düşünmeliyiz. Kendisi gelmeden önce deccaliye fikrine sapanların kısm-i azamisi ve kendisini bekleyenlerden de birçoğu, Deccal'e tabi' olacaklar...

Nitekim Muammer'in Camii'nde ve Beğavi'nin de Şerh-us-sünne ve Mesabih'te tahric ettikleri Ebi Said-il-Hudri'den gelen bir rivayette Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

«Ümmetimden başlarında taylasan bulunan yetmiş bin kişi Deccale tabi' olacaklar.»

Yine İmam Ahmed, Tirmizi, ibnu Mace ve Hakim'in de tahric ettiği Ebi Bekr Sıddık'tan gelen bir rivayette Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

«Deccal, meşrıkdaki bir yerden çıkar; oraya Horasan denilir. Bir kavim ona tabi' olacaktır; sanki yüzleri kılıflı kalkanlar gibi dövülmüştür.»

Binaenaleyh Mehdi'nin ne zaman geleceğini araştırmaktan daha ziyade, Mehdi'nin gelişinden evvel kendisinin ordusuna sapasağlam asker olmaya hazır olmak gerekir. Kanaatimce zamanı çok yakındır.

Mehdi Aleyhisselam üç sıfatla tanınır; birincisi kemal-i ilim; ikincisi kemaliyle adaleti icra etmesi; üçüncüsü kemal-i servet, şöyle ki birisi onun yanına gelip bir şey istediğinde sayıyla vermez, avuçla verir.

Mehdi Aleyhisselam'ın zuhurundan önce görülecek alametler de şöyledir:

a- Fırat nehrinin açılmasıdır.

b- Ramazanın ilk gecesinde ayın, on beşinci gecesinde güneşin tutulmasıdır ki, ondan önce bir ayda böyle görülmemiştir.

c- Aynı ramazanda ayın üçüncü bir kez tutulmasıdır.

d- Kıtlık ve kuraklığın şiddetlenmesidir.

e- Kuyruklu yıldızın çok parlak olarak şarkta görülmesidir.

f- Gökte şiddetli bir karanlık ve kırmızılığın çıkıp yayılmasıdır.

g- Her dille, Mehdi'nin gelişini ilan eden seslerdir. Birinci nida edilişinde, yeryüzünde yaşayan hiçbir kimse yoktur ki işitmesin.

h- Zilkade ayında harbin başlaması.

I- Zilhicce ayında hacıların soyulması da olacaktır.

Nitekim Şeyh-ul Ekber bu hususta birçok söz söylemiştir. Bu alametlerin hakkında birçok hadisler varid olmuştur.

Mehdi Aleyhisselam'ın alametleri şunlardır:

a- Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in gömleği, kılıcı ve bayrağı yanındadır. Bayrağı üzerinde "Allah için biat" yazılıdır.

b- Yukardan devamlı bir ses gelir: Bu Allah'ın halifesidir tabi' olun.

c- Karşısında kendine uzanmış biat eli vardır.

d- İşaret ettiği kuş eline konar.

e- Kendisine karşı gelen bir ordu, Medine ile Mekke arasında yere batar.

f- Gökten bir nida: Ey insanlar! Münafıkların, zalimlerin, tabii'lerinin sonu gelmiştir. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in ümmetliğinden başkasında hiçbir şeref yoktur. Haydi, Mekke'ye doğru!. Mehdi'nin ordusuna iltihak!.

g- Yer küresi içinden madenler, sütunlar gibi kendisine fışkırır.

h- Mekke'de defnedilmiş hazineyi açığa çıkartır; ve Allah yolunda bunları harcar.

I- Musa Aleyhisselam'ın zamanındaki Tabut-us-Sekine, Antakya'nın bir mağarasından çıkartılıp ulaştırılacaktır.

j- Kendisini gören birçok yahudiler dahi müslüman olacaktır.

k- Ve özellikle Horasan tarafından siyah bayraklarıyla yardımına bir ordu ve kavim koşacaktır.

Beyhaki, İmam Ahmed ve Hakim'in de tahric ettikleri Sevban radıyallahu anh'tan gelen bir rivayette Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

«Sizler Horasan tarafından gelen siyah bayraklıları gördüğünüz zaman, derhal ona koşun. Çünkü muhakkak onların içinde Allah'ın halifesi (Muhammed bin Abdullah olan) Mehdi vardır.»

Aliyy-ul-Kari diyor ki; "Siyahtan murad müslümanların çokluğu olması da muhtemeldir."

Bu dahi kıyametin alametlerinden biridir. Halife olduğu itibariyle büyük bir hükümdardır. Halife kelimesinin Lafzatullaha izafe edilmesinden anlaşılıyor ki, kâmil bir insandır. Kendisine vahiy gelmez lakin tabi'leriyle birlikte şehvet ve alçaklıklardan tertemiz ve paktır. Bütün güzel ahlaka sahibtir. Nitekim Münavi de bu hadisin şerhinde böyle demiştir:

Hayrete şayan ki Hafız Zehebi, bu hadisi münker; İbnu Cevzi de mevdu' görmüşlerdir. Hafız İbnu Hâcer diyor ki: "İbnu Cevzi, bunda isabet etmemiştir, zira hadisin senedinde kizble töhmet altına alınacak bir kimse yoktur." Nitekim Heysümi de Zevaid'de: "Bu hadisin isnadı sahihtir; ricali sükattır." demiştir.

Hakim, İbnu Mace ve Tirmizi'nin de tahric ettikleri, Ebû Hureyre'den gelen bir rivayette Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
«Gerçekte Ye'cuc ve Me'cuc her günde güneşin ışığını görecekleri derecede (önlerindeki seddi) kazıyorlar. Başlarındaki olan: "Hadi dönün, yarın kazarsınız." Der.

Allah Teâlâ onu (seddi), öncesinden daha muhkemleştirir. Zamanlarına ulaştığı ve Allah da onları insanlar üzerine göndermeyi murad ettiği zamana kadar güneşi görecek derecede (tekrar) kazarlar. Başlarındaki: "Haydi dönün, Şüphesiz yarın kazacaksınız." der İnşallahu Teâlâ diye istisna ederler.

Bunun üzerine sedde geldiklerinde bıraktıkları gibi kalmıştır. Onu kazarlar ve insanlar üzerine çıkarlar. Suları içerler. İnsanlar onlardan kal'alarına sığınırlar. Ye'cuc ve Me'cuc oklarını semaya atarlar. Okların uçları şiddetli kırmızı kana bulandığı halde üzerlerine düşer." Biz yeryüzündeki ahaliyi kahrettik, gök ehline yükseldik" derler. Derken Allah Teâlâ neğaf adlı böceği kafalarına gönderir. (O böcek burunlarından beyinlerine çıkar. Ve) Bununla onları öldürür." Neğaf; koyun ve devenin burnundan beyinlerine çıkan bir böcektir.»

Hasılı kıyamet insanların en şerlilerinin başında kopar.O zaman da yer yüzünde Allah Allah diyen kalmayacaktır. Bu hususta dahi birçok hadisler vardır. Nitekim Müslim'in de tahric ettiği Enes Radıyallahu Anh'tan gelen bir rivayette Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

«Yeryüzünde Allah Allah denilmeyinceye kadar kıyamet kopmaz.»

İktibas: Dilara yayınları - Ehli Sünnetin Nazarı

http://www.ihvanforum.org/islami-onderler/18879-mehdi-aleyhisselam/
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Fatih olan Ak Şemseddin değil, ikinci Mehmed dir. Çünkü emir sahibi olan Ak Şemseddin değil, Mehmed dir.

Mehdi olacak olanda tıpkı Fatih gibi bir emir sahibidir. Bir kimsede emir sahibi olma özelliği yoksa Mehdi olması mümkün değildir.

Bu özelliğin dışında kalanların üstünü çizebilirsiniz...
 

nekwa

Kalbim seninle =)
Katılım
24 Şub 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
36
Konum
Fatihin Fatihi
Web sitesi
sayendesairoldumben.azbuz.com
bundan 3 4 sene evvel bir kitabını okumadan evvele üst kapaktaki Efendimiz aleyhisselamın mührünü kullanması dikkatimi çekmişti ve de önsözde ise aradığınız herşeyin cevabı bende son nokta benim gibisinden yazmasından ben o zamandan öyle bir niyeti olduğunu anlamıştım zaten :)
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Adnan oktar yani harun yahyanın bir kitabı geçmişti elime.Ben okuduğum o kitaptan hiç faydalanamadım.Kitabı elime aldığımda kalbim daralıyordu. Kitabın adı isa gelecek mi?

cübbeli ahmet hoca bu zat hakkında 2006 yılında sohbetler yapmış ve mehdi ne zaman gelecek adıyla kasetleşitirmişti bu sohbeti. Taa o zamanlardan beri açık açık görülen bir şeydi bu.Hocanın dediğine göre 25 yıl öncesinden planlanmış bir piyesmiş...

hiç şaşırmadım zaten bekliyordum bu ilanını....
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Yıllardır Süleyman Mabedi'nin yeniden inşası için Mescid-i Aksa'nın ve Kubbetü's Sahra'nın yıkılması lazım ve Yahudilerin en büyük hedefi budur diyen Adnan Oktar, Sanhedrin Hahamlarına "Gelin Süleyman Mabedini 1 yılda beraber yapalım" diyebilmiştir!

Böylesine dengesiz bir zatın hiç bir görüşüne, hiç bir haberine, hiç bir yorumuna güvenmem! Bırakın İslam dini hakkındaki görüşlerini, verdiği hiç bir bilgiyi kaale almam. Zaten belgeselleri falan vardı bendenizde... Hepsini kırıp yaktım. Elimdeki kitaplarını da yakacağım.

Bazı sitelerde Adnancılar, Süleyman Mabedi teklifinin Mescid-i Aksa'nın bulunduğu alan için olmadığını, başka yere yapalım şeklinde teklifte bulunduklarını söylediler. Fakat malesef yalan söylüyorlar. İlgili görüşmeyi bizzat dinledim, böyle bir söz etmedi. Süleyman Mabedi'nin 1 yılda yapılması bakalım hangi anlama geliyor:

Ağlama Duvarı (İbranice: HaKotel HaMa'aravi, İng. Wailing Wall), Kudüs'te bulunan ve Yahudilerce kutsal sayılan, Büyük Tapınağın (Süleyman As. Mabedinin) ayakta kalan Batı duvarıdır. Bu sebepten dolayı Batı Duvarı adıyla da bilinmektedir.

Tarihçe

Süleyman peygamber tarafından Kudüs'de yaptırılan ve MÖ. 588 yılında Babilliler tarafından yıkılan Birinci Tapınağın yerine, Yahudiler MÖ 537 yılında Babil'i yıkan Persliler'in izniyle 2. Tapınağı yaparlar. Bu tapınak da MS. 70 yılında Romalılar tarafından yıkılır ve içindeki değerli eşyalar yağmalanarak Roma'ya taşınır. Bu ikinci tapınağın batı duvarı sağlam kalır ve yahudilerce kutsal kabul edilir.

1967 Arap-İsrail Savaşında Kudüs’ün doğu yakasının İsrail tarafından işgal edilmesi üzerine bu hadiseyi asker sivil bütün yahudiler duvarın önünde büyük bir coşkuyla kutladılar. 2000 yıllık İsrail rüyasının gerçekleştiğini ilan ettiler. Daha sonra ise duvarın bulunduğu bölgedeki mahalle yıkılarak geniş bir alan açıldı. Ağlama Duvarını Süleyman aleyhisselamın yaptırdığı mabedden bir kalıntı olarak kabul ettikleri kutsal bir mekan sayan Yahudiler, mabedin yıkılış yıl dönümü olmak üzere çeşitli vesilelerle dua ederler. Yahudilerin en büyük hedefi, bu mabedin eski ölçülerine göre yeniden yapılmasıdır. Beyt-i Mukaddesin eski ölçülerle yeniden yapılabilmesi için bugünkü Kubbetü’s- Sahranın ve Mescid-i Aksa’nın yıkılması gerekmektedir.

933245Mescid-i-Omer-ve-Mescid-i-Aksa.jpg


Gördüğünüz gibi, İki mübarek Mescidin bulunduğu alan Tapınak'ın yeniden inşa edileceği bölgedir. Batı duvarını diğer duvarlarla beraber yeniden inşa edecekseniz, Mescid-i Aksa'yı ve Kubbetü's Sahra'yı yıkmanız gerekir. Başka yolu yoktur. Asırlardır Yahudilerin en büyük hayali bu olmuştur.

Adnancıların, "Oktar, Süleyman Mabedini, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yerden başka yere yapalım dedi" sözü bir aldatmaca ve saptırmadır. Güya Oktar'ı savunuyorlar. Çocuk kandırıyorlar. Neden doğruyu söylemiyorsunuz? Müslüman asla ve kat'a yalan söylemez.

Bu da Oktarın ve Adnancıların önceden bolca yazıp çizdikleri şey:

Süleyman As. Mabedinin yeniden yapılması için Mescid-i Aksa'nın yıkılması gerektiğini söyleyenlerin başında Adnan Bey geliyor.

Bugün o sözlerini çöpe atıp, gelin beraber Süleyman Mabedini yapalım diyorsa ya aklından şüphelenilir ya da hainliğinden.

Hainliği Adnan kardeşime yakıştıramıyorum. O yüzden Allah şifa versin. İyileşsin inşallah. Bu vartadan kurtulsun, diliyorum.

Buyrun Buradan Bakınız:

Harun Yahya - MESCİD-İ AKSA SALDIRISI VE SON KEHANET -3- - Download Page

Ordan pasajlar:

büyük olasılıkla Müslümanlar ve Yahudiler arasında büyük bir savaş başlatacak olan Mescid-i Aksa'yı yıkma ve yerine Tapınak'ı inşa etme çabalarından bahsediliyor.

Ve eğer Tapınakçılar ve de onların modern versiyonları olan masonlar bu "yeryüzü Kudüs'ü"nün 2000 yılında başlayacağını hesaplıyorlarsa, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkmasına da canla-başla destek olacaklardır. Çünkü "yeryüzü Kudüs'ü"nün, yani Kudüs'ten yeryüzüne yayılacak Mesihi Yahudi egemenliğinin anahtarı, Kudüs'teki Tapınağın yeniden inşasıdır.

Uzun yıllar Kudüs'te çalışan Amerikalı arkeolog Gordon Franz, bu konudaki gözlemlerine dayanak şöyle diyor:

"Emin olduğum bir şey varsa, Tapınak'ı yeniden inşa etmeyi hedefleyen Yahudilerin o iki camiyi mutlaka yıkmak istiyor oluşlarıdır. Bu yıkımın nasıl olacağı konusunda kesin bir fikrim yok ama olacaktır. Yıkacaklar ve burada onun yerine bir Tapınak inşa edecekler. Ne zaman, nasıl yapılacak bilmiyorum, ama yapılacak."

Bu da Süleyman Mabedi teklifi:

Adnan Oktar nereye koşuyor?
Sanhedrin Hahamlarına hitap eden Adnan Oktar

Haham: “Uygulamaya dökmeliyiz. Çok hızlı sonuçlar almalıyız. Bu ortak vizyonumuz için neler yapacaksınız sayın Oktar?”

Oktar: "Akşam düşündüm. Süleyman As. Mabedi en fazla 1 yıl içerisinde yapılabilir. Aynı mükemmellikte tekrar yapılabilir.

Kaynak: Harun Yahya .NET - Sayın Adnan Oktar'ın İsrail'in Sanhedrin Hahamlarıyla Görüşmesi
 

Dargo

Üye
Katılım
26 Eki 2009
Mesajlar
69
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kabeden önce islamın kıblesi neresiydi?
 

Serdar55

Asistan
Katılım
16 Mar 2008
Mesajlar
425
Tepkime puanı
60
Puanları
0
Gülen Hocaefeni isim vermeden bakın ne diyor

''Evet, bugün kazanma kuşağında kaybeden bir sürü insan var; çünkü, onlar düz kulluğa razı olmuyor ve daha büyük payeler arıyorlar. Kullukta derinleşme yerine değişik ad ve ünvanlarla anılma peşine düşüyorlar. Tabii, bu hatalı ve hatarlı yolda olmadık yanlışlıklar yapıyorlar. Eskiden, medrese mollaları kendi aralarında konuşurlarken "cim karnında bir nokta" derlerdi. Malum "cim" harfinin kocaman bir karnı vardır; oraya konan bir nokta o koca karındaki boşluğu doldurmamaktadır; daha ilk bakışta o büyük boşluk hemen göze çarpmaktadır. İşte, bugün cime benzeyen öyle boş adamlar var ki, kendilerini aliyyülâlâ, mükemmel ve aşkın görüyorlar; beklenen kurtarıcı olduklarını iddia ediyorlar. Bunların kimisi deccaliyeti Marks'a bağlamış, onu yıkınca kendi mehdiyetini ispat etmiş olacağına inanıyor; kimisi Engels'i Deccal saymış, onun düşüncesini mağlup ederek Mehdî olduğunu kanıtlayacağını düşünüyor; kimisi de âlem-i İslam'ın başına musallat olan tiranlardan birini devirirse, bir halaskâr olarak gönderildiğini herkese gösterebileceğini ve halkı etrafında toplayacağını umuyor. Bu türlü vehimlere ve kuruntulara kendisini kaptırmış onlarca mecnun, ya üç-beş rüya veya yakazayla, ya şeytan mı yoksa melek mi olduğunu tefrik edemediği birkaç suretle, ya parapsikolojik bir yolla, ya bir çeşit meditasyonla ya da tasavvufun özünden kopuk mistisizm ile yanlış bir koridora giriyor ve hem sapıtıyor hem de başkalarını saptırıyorlar.''


Şeriatı ne olarak görüyor bak bi istersen?

''Bir hikmete binaen Allah onları o şekilde yaratıyor. İşte laikliğin faydası herkese hürriyet getirmesidir. Din ile laiklik tam bir uyum halindedir. Osmanlı döneminde de olmuştur bu, bundan sonra da olacaktır. İnşaAllah.''
''Bu fiili uygulamayla sabit yani aksinde zorla insanları Müslüman etme vardır. Bu sistemde de zaten münafıklık gelişir.''

Harun Yahya - LAİKLİK MÜNAFIKLIĞI ORTADAN KALDIRAN BİR SİSTEMDİR - Download Page

Spiker :Mehdi misiniz?

Adnan: Değilim ama Mehdi de ben zaten mehdiyim demiyecek:)

Ahmet Hoca :Tam fıkralık ya

Dailymotion - Cübbeli Ahmet Hoca'nın Adnan Oktar'a (Harun Yahya) Cevabı - Güncel Haberler Kanalı

Dailymotion - Adnan Oktar'ın (Harun Yahya) Cübbeli Ahmet'e Cevabı - Güncel Haberler Kanalı

Harun Yahya'nın ses kaydı
 
Üst