Adnan Oktar'dan Sonra Said Nursi'nin de Mehdiliği İlan Edildi

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Talib


Bugün ben M.sami RAMAZANOĞULLARI ks ile Bedüüzzaman hz leri arasında diyoloğu bilmeyeni her iki taraftada çok gördüm.

Hocam derken Efendi hz lerine değinmedim F.Gülen hocam a değindim konu Nurcular idi lütfen okurken anlamak için oku.

Osman efendi yide kimse ile kıyas etmedim etmektende ALLAH cc sığınırım

Lütfen mesajlarımı okurken düşün.


YALNIZ size şunuda hatırlatmak isterim.Osman Efendiyi iyi tanıyormusun ?
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
O zaman tamamdır. Özür, yanlış anladım ama yanlış anlaşılmaya da müsait.

Neyse ben Efendi hz.lerinin ismini böyle her yerde anmaktan haya eder oldum. Ve yanlış görüyorum. Kim kimi nasıl görüyor ise keyfi bilir. Enlerin zirvesinde gördüğüm yer olarak söylüyorum, bu türlü muhabbetlerin hiç biri yoktur. İstenilirse, ismin başında bir şeyler eklemek kolay. Kimlerin eklenmiyor ki. Madem hakiki bir tevazu vardır, bilinilmeklik istenilmiyor, adam avlamak yoktur, öyle de gitsin. Bizim olur olmaz isim zikretmemiz yanlış oluyor.

Soruya kısaca hayır diyorum. Tanımak, benzeşmek duasıyla diyeyim.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Tavsiyede bulunulmuş, bir yazarın sözüyle konuştuğunuz şeylere bak, denilmiş. Hayır, bu meseleler 2 sene önce İhvan forumda uzun zaman gündemde kalmıştı. O zaman en çok denilen, öyle inanan nurcular var ama biz bunu dava etmeyiz, sağda solda yaygara yapmayız. Kendi dünyamızdadır. Kimimizin üstadını Mehdi görmesi hem kötü değildir. inanılıyorsa alime her makam verilebilir. Hem imtihan sırrı; herkes Mehdi'yi bilmek zorunda değil, gibi ifadelerde bulunulmuştu. Bu işlerin kaşınması, üstüne gidilmesi doğru değil denmişti.

Sonrasında, risale şakirtlerinin sitelerinde çok gezdik dolaştık. Halen dahi bakarız zaman zaman. Çoğunluğunun bu inançta olduklarını, Mehdi-yi Azam olarak Nursi merhumu bildiklerini, bunu top secret bir sır olarak uzun zaman sakladıklarını, hatta bu yakinde sayıca kalabalık bir İlk Talebe grubunun bu işleri başlattıklarını öğrenmiş bulunduk.

Kösmene'nin yazısı, kendi aralarında kendi kendilerine bu sırları saklayıp bu işleri tartıştıkları dönemi bitiren bir yazıdır. Dikkat ederseniz "davet ediyoruz" diye bitiyor yazı. Yani Kösmene sözcü gibi bir havayla tamamlamış yazısını. Bilebildiğim kadarıyla cemaat çevrelerinden kamuoyuna bu açıklıkta ve bu şekilde, yani ulusal bir gazete yoluyla bir ilan ve çağrı ilk defa yapılıyor. O yüzden dikkatimizi çekmiştir. Önemsenmesi gerektiğini, bir bilinçli hareket, arkasında istekli bir çıkış olduğunu hissediyorum. Ve sanırım, Adnan Oktar'ın son çıkışlarıyla ilgisi olabilir. Allahu alem.

Oldum olası Mehdiliğe soyunanların Nursi merhumu kullanması, ebced hesaplarını ön plana çıkarıp kendilerini ispata kalkması bendenizi rahatsız etmiştir. Adnan Oktar'ın bu tarz bir kullanması dahi çok rahatsız ediciydi.

Sadece Oktar değil ki, kim Mehdi'yim diye piyasaya çıkıyorsa Nursi merhumdan bol bol alıntı yapıyor. Bu da ilginçtir. Demek ki Mehdilik konusunda başka bir dayanak bulamıyorlar. Başka bir ismi kullanamıyorlar. İşte talib ağabeyin vurguladığı da budur. Bugün ve geçtiğimiz asırda bilinen tanınmış Ehlullah ve Mürşidler asla bu konularda kimseye malzeme vermezler. Kendilerini kullandırtmazlar. Ve hemen hepsinin mütevatiren verdiği haber Mehdi As. henüz teşrif etmedi. Az bir zaman sonra inşallah teşrif edecektir.

Kim Mehdi'yim derse dedik: Mesela (tek geçilen :) ) Amerikanlı Evronos bunların ilklerindendi. Sonrasında Afganistanlı Usame'nin çırakları meydana çıktılar. Bugünlerde Milli Görüşlü kimileri de Erbakan'ı Mehdi olarak pazarlama peşindeler. Ve hepsi her zaman en çok Said Nursi merhumdan deliller sözler sıralıyorlar. Yanlarında bir kaç isim de zikretseler onlar garnitür çeşitleme olarak işe yarıyor. Ve hepsinin ortak yanı bunlara inanan sayıca kalabalık binler, milyonlar var!

Kösmene'nin yazısı; şimdi de meydanı "sahte" Mehdilere bırakmak istemeyen gayretli Nurcular meydana çıkmış oldular. Önümüzdeki günler muhtemelen Risalenin neresi nasıl tevil edilmeli ki bu sırlar Ümmet-i Muhammed'e de aşikar olsun çalışmalarıyla sürecektir. Bunun yanı sıra Ümmet-i Muhammed, Mehdiliğin aslında bir cereyan olduğunu, Nursi merhum ahirete irtihal ettiğine göre, Nur cemaatinin her cihetiyle bu işleri üstleneceğini de öğrenmiş olacaklar.

Sonuçta, ciddi büyük bir fitne ile karşı karşıyayız. Sabah en erken kalkan Mehdi ilan etmeye ya da edilmeye başlıyor. Bazen rastlıyorum, samimi saf Müslümanlardan, işin iç yüzünü bilmeyenlerden sesler geliyor: "Aaaa.. Şaşırdım şimdi... Gerçekten o mu Mehdi bu mu Mehdi, biz kime tabi olucaz şimdi?" mealinde ihtiyaç bildirenler oluyor. Bendenizce Müslümanlar bu fitneyi elbirliğiyle, saklamaya, halı altına süpürmeye, kırık kolu yen içinde bırakmaya yeltenmeden işin aslını faslını bilerek hep beraber söndürmelidirler. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki hakikaten sabah akşam mübarek Mehdi As. teşrif buyursa da bu pislikleri temizlese, 13 Milyon Yahudinin hakkından gelemeyen zulmünü engelleyemeyen Milyarlarca Müslüman... ne acı ya Rabbi, bu zulümler, bu fesadlar, bu fitneler, bu tefrikalar, bu ayrılıklar bite diye dualar ediyoruz. Böyle bir zamanda birilerinin Mehdiliğe soyunması, hem ümidleri kırar hem de Mehdi As. teşrif etse dahi Onun karşısına çıkıp parmak sallayacak Müslümanları çoğaltır. Mehdi As'a karşı çıkanlar malesef zor durumlarda kalacaklardır. Onların diğerleriyle beraber yok olup gidecekleri haber verilmiştir. Böyle bir sonu hangi kardeşimiz ister? Hangi kardeşimize layık görürüz ki?

İşin aslını faslını, bakın biz de ilan ediyoruz. Lütfen Mürşid-i Kamillerden, onların çevre ve civarından, onların haberlerini getirenlerden, onların yakınlarından ve bağlılarından, Ehlullahtan uzak durmayınız. Bağlanmanız, yollarına talip olmanız da şart değildir. Yeter ki seviniz. Sözlerinden, işaretlerinden ayrılmayınız. Çünkü icma ile sabittir ki Allah Teala, o sadıkları Peygamber irsal olmayan zamanlarda, yani kıyamete kadar Müslümanları irşad ve ikaz için görevlendirmiştir. Yönünüzü görmek istiyorsanız, istemeden bilmeden vartalara düşmek istemiyorsanız, bataklıklara saplanarak ömür sermayesini heba etmek istemiyorsanız; kim zuhur etti, kim etmedi, kim asıl kim sahte, hangi fikir İslam'dan hangi fikir değil, hangi fetva sağlamdır, hangisi kuyuda bırakır, hangi Mezhep Mustakim bir sırattır, hangisi değildir; velhasıl bütün bunları emniyetli bir şekilde tefrik etmek ayırmak için Mürşid-i Kamillere pusulanızı çeviriniz.

Efendim kim o Mürşid-i Kamiller. Bakınız, Türkiye'de dahi onlarca bilenen tanınmış yer var. Bunların hepsini isim isim sıralamaya lüzum yok. Hepsinin siteleri, bağlıları internette mevcutlar. Silsilesi sağlam olan, icazetli, Ehli Sünnete riayet eden, Sünnet-i Seniyye çizgisinde takva ve hayır üzere yaşayan, ahlakı güzel olan, para toplamayan ve Mehdilik iddia etmeyen her tanınmış Mürşid-i Kamil haktır. Vazifelidir. Allah Teala, bizi o nimetten mahrum etmemiştir.

Şakası yok. Bu konular İslami magazinler değildir! Hadi okuduk güldük geçilecek gayri ciddi konular değildir. Ciddiyetle üzerinde durulması, kendi çapımızda da olsa gerekli tedbirlerin alınması, Müslümanların uyarılması gerekiyor.

Biz, yüzümüzün karasıyla bir borçtur söyledik, tesiri Allah Tealadandır.
 

Sancaktâr

Üye
Katılım
3 Eyl 2009
Mesajlar
83
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
40
"Emir sahibi olmayanların üstünü çizin" işaretinden sonra ikinci bir işaret.

Mehdi'nin Mehdiliği, İslam dünyasını zulümattan kurtarıp, birliği sağlayıp, adaleti tesis ettikten sonra belli olacaktır.

Kısaca;
Her kim İslam dünyasını birleştirip, zulümden kurtarıp, adaleti tesis ederse O Mehdi'dir. Yani Mehdi'lik övgüsü/makamı çalışıp onu hakedene verilecektir.

Tıpkı Fatih Sultan Mehmed'in "Ne güzel Komutan" övgüsünü çalışıp haketmesi gibi. :)

hakikaten katılıyorum arkadaşa bu mehdilik konuları neden bu kadar büyük olaymış gibi tartışma konusu oluyor anlamıyorum.
mehdilikle ilgili haberlede bu kadar heyecan yaparak millete galayana getirme çabaları ne.peygamberimiz sav mehdinin özelliklerini açıkça bildirmiş zaten birisi mehdilik iddia ediyorsa olmadığının en açık alametidir.Kaldıki öyle mulak kafa karıştırıcı bir husus değil bu açık net deliller var gerçek mehdiyi diğerlerinden ayıran BİRİSİ ÇIKAR İSLAM DÜNYASINI BİRLEŞTİRİR İSLAMIN DÜNYAYA HAKİMİYETİNE VESİLE OLUR HZ.İSA YERYÜZÜNE İNER ONUNLA BİRLİKTE NAMAZ KILAR O ZAMAN MEHDİYİ HERKEZ ANLAR şimdiden ortalığı velveleye vermek çok anlamsız.felanca mehdiyim dedi demedi bu heyecan bu korku niye ,inanırsınız inanmazsınız zaten sapık mehdilerle geçek mehdiyi ayırt edecek net deliller var birileri mehdiliğini ilan etmiş mehdidir denmiş bize ne bu kadar paniklemeklemeye gerek yok müslümanlar ferasetlidir.
Bize düşen gerçek mehdiye zemin hazırlayanlardan olabilmek için dua etmek samimi gayret göstertmek mehdinin gelişinin hak olduğunu İSLAM ın Bütün Dünyaya hakim olacağını insanlara müjdeleyerek müslümanların şevkini heycanını artırmaktır.
Ayrıca mehdi hidayete vesile olan demek Bediüzzaman Said nursi de imam Rabbani Abdulkadir geylani gibi gelmiş geçmiş büyük islam alimleri müceddidler her biri mehdidir fakat görevlerini bir cihette yapmışlardır bunu üstad hz.leri risale de belirtiyor.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
İmamı Rabbani hz.leri ve Abdülkadir Geylani hz.lerinin yolları devam etmektedir. Nakşi silsilesi kesilmeyecektir. Bunu da gözardı etmemek lazım. Bunu Allah dostları belirtiyorlar.

Geylani hz.leri Sami Efendi ile görüşmüş, evlatlarına Kadiri dersi ver ve yolumu ihya et buyurmuşlardır. Dikkat edile..
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
bazı gruplarda bazı insanlar vardırki o kişi nurcu ise Üstad'a mehdi diyor veya o kişi tarikatçı ise şeyhiyle cennete gideceğini sanır.Allah'la kul arasına kimse giremez ve en iyisini ALLAH BİLİR..
 

musavi

Doçent
Katılım
19 Şub 2011
Mesajlar
515
Tepkime puanı
13
Puanları
0
muhakkak Allah ile kimse arasında akrabalık yoktur ve kimsenin Allaha karşı hücceti yoktur.
 
Üst