Biraz hukuki eleştiri

zebih

Kıdemli Üye
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
4,033
Tepkime puanı
100
Puanları
63
Konum
kayseri
Soma davasında açıklanan karar, madenci aileleri tarafından protesto edildi. Aileler, mahkeme heyetine: Ölenler sizin çocuklarınız olsaydı yine aynı kararları verir miydiniz ifadeleri ile çıkıştılar.
Başka bir husus da muhalefet partilerinin ve iktidara muhalefeti ile tanınan bir çok simanın takip ettiği davada iktidara yakın sivil toplum örgütlerinin olmaması soru işaretlerine sebep oldu.
Yargı madem bağımsız, o salonda evlatları ölmüş anne babaların yanında destek için neden iktidar yanlısı kişi ve kurumlar yoktu sorularına, muhataplarından cevap bekleniyor ve ölen yüzlerce canın anne babalarının eş ve evlatlarının yüreğini soğutmayan kararları eleştirip eleştirmeyecekleri merakla izleniyor.
Bir avukat arkadaşın konuya bakışı: İsterseniz komplo teorisi deyin ama, Adnan Oktar'a yapılan operasyonun ve Soma davasının karar celsesinin aynı güne denk getirilmesinin ve gizli yürütülen bir operasyona dair her türlü bilginin medyaya servis edilmesinin; Soma davasında verilecek kararın gündemi meşgul etmesinin önüne geçmek için yapıldığını düşünüyorum. Şu an herkes Adnan Oktar'ı konuşuyor, Soma davası unutturuluyor resmen.
**
Yeni sistem adalet işlerinde gayet hızlı çıktı helal olsun. Hakim olmak için veterinerlik, ilahiyat veya herhangi bir 4 yıllık lisans eğitimi artık yeterli ya KHK ile. Sonraki KHK ile de baro başkanları mühendisler arasından seçilir hükmü ihdas edilirse daha bir inandırıcı olur adaletin gözetilmesi adına. Hatta Adalet bakanı olma şartı olarak gıda mühendisi olma özel şartı da çok isabetli olurdu.
İdari hakim olmak için artık hukuk fakültesi mezunu olma şartı yok. Tüm lisans mezunları hakim olabiliyor. İyi hoş da hukuk nosyonu için bırakın hukuk mezunu olmayı en az 5 yıl avukatlık tecrübesi gerekir diyen bir hukukçu olarak derim ki: Tamam adliyelerde hakim sıkıntısı sizi bir çözüm bulmaya sevk ediyor, lakin dün fetöde yaşanan, bu aceleciliğiniz sebebiyle farklı şekilde yine yaşanır. Adliyede liyakat esas olmalı ve parti pırtı cemaat vakıf referansı ile buralara asla çaycı bile alınmamalı. Bu ne akıl tutulması bilemiyorum, bir hatayı başka bir hata ile düzeltme fikri sakattır.
**
Yanlış olduğunu düşündüğüm bir hususa dair fikir beyan etmem yanlışı yapana dair hissiyatımı ifade etmez. Sevdiğim yanlış yaptığında onu sevdiğim için yanlış bende doğru oluyorsa, veya sevmediğim doğru yaptığında onu sevmediğim için o doğru bende yanlış muamelesi görüyor ise bu benim adam olamadığımın göstergesidir. Mailis Nalars Sarpust Yazıtları
 
Üst