Damla Sakızlı Kurabiye

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Malzemeler


  • 1 + 1/4 (çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay vanilya
  • 125 gram yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu çay kaşığı dövülmüş damla sakızı (4-5 parça)
  • 2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un

Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Damla sakızını derin dondurucuda dondurun ve kullanacağınız miktarı bir havanda tuz gibi olacak şekilde döverek parçalayın.
  2. Tüm kuru malzemeleri yoğurma kabına alın ve damla sakızını da ilave edin. Homojen dağılacak şekilde karıştırın.
  3. Diğer malzemeleri de ekleyerek hamurunuzu toparlayın.
  4. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve fırından alın.
  6. Üzerlerine ilk sıcaklığı ile pudra şekeri serpin.
Mis damla sakızı kokulu kurabiyelerimiz servise hazırdır.

damla-sakizli-kurabiye.jpg

damla-sakizli-kurabiye-1.jpg

damla-sakizli-kurabiye-2.jpg



http://www.nefisyemektarifleri.com/damla-sakizli-kurabiye-4475703/
 
Üst