Doğru Söze Kim Ne Diyebilir?

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
CDfwOjIWAAEAHpN.jpg:large


Güdük gibi şalvarla, ebatları uymayan, çakma kıyafetli Mehter Takımını protesto ediyorum.

Solda ki resimde Mustafa Kemal Topkapı'dan bir Yeniçeri kıyafeti istetir ve bununla bir resim çektirtir.

Ben anlamıyorum bugün niye bu kıyafetin aynısını yapamıyor terziler. Koskoca Cumhurbaşkanlığı makamı bu işten aciz midir, yoksa Erdoğan'ın estetik anlayışı sıfır mıdır? Aynı ucuzculuğu 16 Türk devletini temsil eden kıyafetlerde de gösterdiler. Çöp bidonu kapağı gibi kalkanlar, işlemesiz maket miğferler, tolgalar falan.. Yahu sen devletsin aloo, devletsin devlet!!

Bu ucuzluktan iyice gınağı getirmeye başladım şahsen. Yavaş yavaş, birilerinin GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM deyimine gelmeye başlıyorum! Nedir bu cahillik, bu aymazlık, bu ucuzculuk! Ne zaman estetik sahibi olacağız yahu?

Bilmiyorsan bir bilene sor! Cehalet nedir biliyor musunuz? Bilmediğini dahi unutmaktır. Dikkat buyrun; eğer bilmediğinizin dahi gafletinde olursanız her şeyde her daim hata yapmanız kaçınılmazdır.

Şu an ben sadece deniz suyundan alınan damla üzerinden analiz yapıyorum. Lakin şu da bir gerçektir ki bir damla sudan yapılacak analiz, genel manzara ve anlayış için veri vermeye yeterlidir.

Erdoğan'ın karizması tartışılmaz, lakin postmodern perspektifinden açıkcası korkuyorum!

Edit: Rahmetli Necip Fazıl, ''estetik ve diyalektik sahibi bir gençlik ...'' diye hep yazdı ve hep uğraştı. Bunu pek dinletemedi. Rahmetli Erbakan ise bu işleri lüzumsuz gördü. Yetiştirdiği gençlerde sanat ve perspektif sıfırn altında malesef. İşte bugün bu estetik yoksunluğunun sıkıntısını çekiyoruz biz.
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
En önemli ve tek derdimiz bu estetik olsa gerek ! :))))))))((((((((
Öyle ya, ülkemiz her alanda çağ atladı da bir tek estetik kaldı !
Bakalım daha ne kadar tuhaf şeylere kafa yoracağız?
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
En önemli ve tek derdimiz bu estetik olsa gerek ! :))))))))((((((((
Öyle ya, ülkemiz her alanda çağ atladı da bir tek estetik kaldı !
Bakalım daha ne kadar tuhaf şeylere kafa yoracağız?
Esetik yoksa hiç yerinden kalkmana lüzum yok. Estetik her şeyi içine alır. Mehmet Şevket Eygi yıllarca bunu yazdı bir adım alamadı. Yazık bu millete.

Estetik anlayışı ve bu çerçevede güzellik idraki olmayan bir nesil ortaya ne bir sanat koyabilir ne de şehir. Bu yoksa hiçsinizdir. Çingenelerin bile bir estetiği vardır bilir misin! Dünyada estetiğini yitirmiş tek millet Türklerdir. Onun için mimarimiz yok ve şehirlerimiz çarpıktır. Kaldırım taşımızdan tut, kapı penceremize kadar hibrit olduk. Bütün bunların sebebi estetik yoksunluğudur.

Estetik yoksa medeniyette yoktur, bunu böyle bil kardeş. Öyle ''tek derdimiz bu mu, iş buna mı kaldı deme''

Bak kızarız ederiz ama Hitler'in bile bir estetik anlayışı vardı... Yenilmiş olsa bile o büyük şehir idrakini, toplum idrakini incele bence... Ortaya bir şey koymuş herif.. Irkçı olması başka bir şey, ben estetikten bahsediyorum..

Eminim şu orjinal kıyafeti sırf Atatürk giydi diye yapmıyorlar ha. Vallahi beklenir. Eğer kafa buysa batsın gitsin ondan iyi...

Tabi esetik, felsefî bir alan olduğu için felsefeyi kerih görenlerden estetik beklenemez. Bu vesileyle felsefenin gitmesiyle nelerin gittiğini de görelim inşallah. Ne demiş atalarımız: Felsefe yapma! :)
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Estetikçi Mehmet Şevkete çok selâm söyle, vaktiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortada haza müslüman bir aday varken kafayı çekenlere neden oy kullanmıştı ? Yoksa, estetikçiliği bunu mu gerektiriyordu? Önce bunun bir hesabını versin, ve hatasını itiraf etsin!
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
İnsanlar resimlerle düşünürler. Kelimelerle düşünmezler. Buna imaj deniyor. İmaj, estetiğin alanına girer.

Bakın bugün size ''Amerika'' dense aklınıza ne gelir? Fransız, Rus veya İngiliz deyince ne gelir? Bu kafanızda beliren resimler nedir? Oturun bir düşünün bunları. Peki Türk deyince ne geliyor? Kocaman bir sıfır. Ya Arap.. O da bitmiş. İnce tül gibi beyaz enterili dolaşan simit kafalar geliyor değil mi? Tek tip olmuş çoğu. Mısır desen zaten biz gibi..

Osmanlının çöküşüyle beraber İslam estetiğide çökmüştür. Kılık kıyafet devrimi işte bu estetiği yok etmeyi amaçlamıştır. Estetik gidince kafada ki imajlarda gitmiştir. Cumhuriyetin yeni nesillerine imaj veremiyen kemalizm onun için ortaya hiçbir değer koyamamıştır. Çünkü estetiğin ehemmiyetini anlamamıştır. Estetik binlerce yıllık bir pişmenin sonucu ortaya çıkar. Bu öyle hemen yaptım ettimle olmaz.

Türkiye'de köklü bir ters devrim yapılmadan bu milletten bir halt olmaz, benden söylemesi.. Lakin bu devrimi yapacak kafalar dünyayı iyi bilmesi gerekiyor. Felsefeyi, medeniyetin temel dinamiklerini falan çok çok iyi bilmesi gerekiyor. Erdoğan elinden böyle bir devrim çıkarsa mazallah kemalizmin başka bir versiyonu olacağı açık seçik ortadadır. Çünkü bilmiyor kardeşim, çevresini anlamıyor, dünyayı tanımıyor.

Çanakkale'nin 100. Yıl kutlamalarında çocuklara dümteke dümtek ritimleri ile barış şarkıları söyletti, ardından da mehter falan çaldırdı ya benim için bitti resmen. Ula orası bir şehitlik alooo!! Bir şehitliğin tefekkür iklimine ters ne kadar şey varsa hepisini onca devlet temsilcilerinin önünde yaptı resmen. İşte bütün bunlar estetik şuursuzluğundan kaynaklanıyor. Bildiğin cehalet!!! Bunu millete anlatamazsın. Anlaması için estetik ve diyalektik bilmesi icab eder.

Geldiğimiz şu noktada her şeyi bırakıp genç nesillere felsefeyi öğretmemiz lazım. Ciddi felsefe ama. Öyle komünizmin, ve bilmem ne manyaklıkların felsfesi değil. Tamam onlar da anlatılmalı. Lakin tek hedef sorgulama ve algılama mekanizmalarını işletmek olmalıdır. Biliyor musunuz bu hâlâ yapılmıyor ha!

Nolacak böyle bilmiyorum!!!
 
Üst