Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
Çok seveceğiniz hafif tadı ve kolay hazırlanışı ile fındıkzade tatlısı tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Damak lezzetinize yer edecek hatta tadı ile kendisine hayran bırakacak fındıkzade tatlısını sizlerinde beğeneceğinize eminim.
Bolca fındığı, hindistan cevizi ve galeta unu ile hiç beyaz una ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz Fındıkzade tatlısı tarifini sizlerde merak ettiyseniz tarifimi defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yaklaşık orta bir dilim fındıkzade tatlısı 200 kcal dır. Şeker oranı fazla olduğu için şeker hastalarının ve kilo kontrolünde olan kişilerin tüketmemeye özen göstermelidir.
Bu video Derya Ersoy tarafından gönderilen Fındıkzade Tatlısı adlı tariften hazırlanmıştır.
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/findikzade-tatlisi-nasil-yapilir-videolu-anlatim/
Bolca fındığı, hindistan cevizi ve galeta unu ile hiç beyaz una ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz Fındıkzade tatlısı tarifini sizlerde merak ettiyseniz tarifimi defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
- fındık parçaları ve draje
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım, 10 dakika kadar kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
- Çırpma kabının içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım.
- Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim ( Yaklaşık 30-35 dk )
- Krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım.
- Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine krem şanti sürelim.
- En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim.
- Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim. Afiyet şeker olsun
- Şerbeti hazırlarken şeker eriyip kaynama noktasına geldikten sonra 10 daha fazla kaynatarak limon suyu eklenmelidir.
- Kullanılacak yumurtaların oda ısısında olmasına özen gösterilmelidir.
- Yumurta ile şeker homojen hale gelene kadar çırpılmalıdır.
- Diğer kalan kuru malzemelerin hepsini aktardıktan sonra harmanlanana kadar karıştırılır.
- Borcamın dibini yağlayarak tatlımızı boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlımızı oda ısında soğumaya bırakalım.
- Krem şantiyi hazırlayarak buzdolabında biraz dinlendirelim.
- Soğumuş olan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbeti çeken tatlıya kremşanti sürerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
- Dinlenmiş fındıkzade tatlısını isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yaklaşık orta bir dilim fındıkzade tatlısı 200 kcal dır. Şeker oranı fazla olduğu için şeker hastalarının ve kilo kontrolünde olan kişilerin tüketmemeye özen göstermelidir.
Bu video Derya Ersoy tarafından gönderilen Fındıkzade Tatlısı adlı tariften hazırlanmıştır.
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/findikzade-tatlisi-nasil-yapilir-videolu-anlatim/