Rosasepia
Ordinaryus
Bu başlık altında vakitim oldukça, değişik nebat, çiçekleri, ağaçlar hakkinda bilgi ve özelliklerini paylaşmayı düşünüyorum. Zamanım çok fazla olmadığından biraz kendi tercübem ve daha çok nette alıntılar yaparak, kısa ve öz birşekilde paylaşmayı düşünüyorum. İnşaAllah hayırlı ve faydalı olur.
Önce en çok sevdim çiçek papatya ile başlamak istiyorum.
Papatya Özellikleri; Diğer İsimleri : Mayıs papatyası, Tıbbi papatya, Adi Papatya, Matricaria chamomilla Papatya, ilkbaharın gelmesiyle kırlarda kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Toprak altında sürekli yaşadığı için her yıl yeniden çıkar. Yaprakları dereotunu andırır. Papatyanın özellikleri, çiçekleri de küçük bir ayçiçeğini andırır. Orta kısmı sarı yuvarlak, beyaz küçük yaprakçıklar bu sarı bölümü çepeçevre sarar. Bu yapraklar papatyanın cinsine göre sarı, kimi zaman da kırçıllı renklerde olur. Papatyanın iki cinsi ve bir çok türü vardır. Asıl papatya ya da diğer adıyla mayıs papatyası çoğunlukla Avrupa ve Asya'nın batısındaki çayırlık alanlarda yetişir. Yaklaşık 70 türü vardır. Nisan eylül aylarında çiçek açar.
Faydaları :
-Mideyi düzeltir, gazları giderir, vücuda rahatlık verir.
-İshali önler. Kabızlığı giderir.
-Basura faydalıdır.
-Hazmı kolaylaştırır.
-Ciğere kuvvet verir.
-İştah açar.
-Gripten kaynaklanan ağrılara iyi gelir, göğsü temizler.
-Boğaz ve bademcik iltihaplarına, diş etlerinde olan apse ve iltihaplara faydalıdır. (aşağıda hazırlanan çay ile sıcak olarak gargara yapılır)
-Akneye iyi gelir. (hazırlanan çay pamuk yardımıyla yüze sürülür.)
-Uykusuzluğa iyi gelir, Yatıştırıcı, rahatlatıcı etkisi vardır.
-Saçlara faydalıdır.
-Regl söktürücüdür.
-İdrar zorluğuna iyi gelir. Kullanım Şekli
- Çay : İki kahve kaşığı papatya çiçeği demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bırakılır. Hazırlanan çay süzülerek içilir. Kullanım Şekli - Lapa : Bitkinin çiçekleri haşlanarak lapası hazırlanır.
Önce en çok sevdim çiçek papatya ile başlamak istiyorum.
Papatya Özellikleri; Diğer İsimleri : Mayıs papatyası, Tıbbi papatya, Adi Papatya, Matricaria chamomilla Papatya, ilkbaharın gelmesiyle kırlarda kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Toprak altında sürekli yaşadığı için her yıl yeniden çıkar. Yaprakları dereotunu andırır. Papatyanın özellikleri, çiçekleri de küçük bir ayçiçeğini andırır. Orta kısmı sarı yuvarlak, beyaz küçük yaprakçıklar bu sarı bölümü çepeçevre sarar. Bu yapraklar papatyanın cinsine göre sarı, kimi zaman da kırçıllı renklerde olur. Papatyanın iki cinsi ve bir çok türü vardır. Asıl papatya ya da diğer adıyla mayıs papatyası çoğunlukla Avrupa ve Asya'nın batısındaki çayırlık alanlarda yetişir. Yaklaşık 70 türü vardır. Nisan eylül aylarında çiçek açar.
Faydaları :
-Mideyi düzeltir, gazları giderir, vücuda rahatlık verir.
-İshali önler. Kabızlığı giderir.
-Basura faydalıdır.
-Hazmı kolaylaştırır.
-Ciğere kuvvet verir.
-İştah açar.
-Gripten kaynaklanan ağrılara iyi gelir, göğsü temizler.
-Boğaz ve bademcik iltihaplarına, diş etlerinde olan apse ve iltihaplara faydalıdır. (aşağıda hazırlanan çay ile sıcak olarak gargara yapılır)
-Akneye iyi gelir. (hazırlanan çay pamuk yardımıyla yüze sürülür.)
-Uykusuzluğa iyi gelir, Yatıştırıcı, rahatlatıcı etkisi vardır.
-Saçlara faydalıdır.
-Regl söktürücüdür.
-İdrar zorluğuna iyi gelir. Kullanım Şekli
- Çay : İki kahve kaşığı papatya çiçeği demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bırakılır. Hazırlanan çay süzülerek içilir. Kullanım Şekli - Lapa : Bitkinin çiçekleri haşlanarak lapası hazırlanır.