Hey gidi İlhan Selçuk

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Savcılık, açıklama yapmaması için İlhan Selçuk'tan söz almış
iselcuk.jpg
Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, sorgulama işleminin ardından önceki gece serbest bırakılırken, yurtdışına çıkış yasağı getirildi.
Selçuk'un sanık olup olmayacağı iddianame hazırlandığında ortaya çıkacak. Alınan bilgilere göre savcılık, Selçuk'tan soruşturmayla ilgili açıklama yapmaması konusunda söz almış. Serbest bırakılmasının ardından dün Cumhuriyet Gazetesi'ne gelerek, burada doktoru ve avukatlarıyla görüşen Selçuk, gazetecilerin ısrarlı sorularını cevapsız bıraktı. Avukatı Akın Atalay da, soruşturmada gizlilik kararı olduğuna dikkat çekti. Selçuk'un ne ile suçlandığını, hakkında ne gibi deliller olduğunu bilmediklerini belirten Atalay, serbest bırakılmasına rağmen, soruşturma süresi boyunca kendisine adlî kontrol getirilmesi için müvekkilinin nöbetçi mahkemeye sevk edildiğini vurguladı. Atalay, savcının, ifadesine başvurmak üzere Selçuk'u tekrar davet edebileceğini kaydetti. Gözaltına alınan sanıklardan eski rektör Kemal Alemdaroğlu dün adliyeye sevk edilirken, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulama işleminin sürdüğü öğrenildi.

Açıklama yapmaması için söz alınmış
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve önceki gece 01.30'da serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk'tan 'açıklama yapmama' sözü alındığı ortaya çıktı. Selçuk'un Ergenekon soruşturması kapsamında sanık olup olmayacağı iddianame hazırlandığında ortaya çıkacak. Savcı, delillere bakarak ya Selçuk hakkında dava açacak ya da takipsizlik kararı verecek.
İlhan Selçuk, serbest bırakıldıktan sonra Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi binasına gelerek, burada yaklaşık bir saat kaldı. Selçuk, kendisini bekleyen basın mensuplarının yoğun ısrarlarına rağmen bir açıklama yapmadan gazeteden ayrıldı. Selçuk'un gözaltı işlemleri ve serbest kalmasıyla ilgili avukatı Akın Atalay, soruşturmada gizlilik kararı olduğu için Selçuk'un ne ile suçlandığını, hakkında ne gibi deliller olduğunu bilmediklerini söyledi. Atalay, "Soruşturmanın gizli olduğu hatırlatması yapıldı. Kendisine soruşturma ile ilgili ve yazdığı yazılar hakkında sorular soruldu. Yaklaşık 4,5 saat süren sorgunun ardından tutuklanma talebine gerek görülmeyerek serbest bırakıldı; ancak savcılık, soruşturma süresi boyunca kendisine adli kontrol getirilmesi için nöbetçi mahkemeye sevk etti. Selçuk'a 'Ergenekon soruşturması' tamamlanıncaya kadar 'yurtdışına çıkış yasağı' konuldu." dedi. Müvekkilinin köşe yazılarındaki bazı ifadelerin dosya içinde bulunduğunu kaydeden Atalay, Selçuk'a sorguda yazılarıyla, daha önce Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ya da gözaltına alınan bazı isimlerle ilgili sorular yöneltildiğini açıkladı. Atalay, savcının, ifadesine başvurmak üzere Selçuk'u tekrar davet edebileceğini; ancak bu aşamadan sonra tutuklamaların çok istisnai olduğunu kaydetti.
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 sanıktan Selçuk'la birlikte Doğu Perinçek'in korumaları olan 5 kişi de savcılığa sevk edildi. Perinçek'in korumaları Aydın Gergin, Mahir Çayan Güngör, Yusuf Beşerik, Yusuf Tuncer ve Aydın Tokak da, savcının ifadelerini almasının ardından serbest bırakıldı.
Büşra Erdal / İstanbul
Ürperten iddialar kafaları karıştırdı
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun yaklaşık iki aydır AK Parti'ye kapatma davası açılması için kulis faaliyeti yürüttükleri iddia edildi. Star gazetesinin haberine göre, zanlılar, aralarında yaptıkları görüşmelerde ekonomik krizin çıkmasını, ardından da terör eylemleriyle darbeye yol açacak bir zeminin hazırlanmasını istiyor.
Star'ın dünkü sayısında 'Davayı açtırıyoruz, AKP'nin sonu geldi' sürmanşetiyle verdiği haber gündeme bomba gibi düştü. Ergenekon soruşturması kapsamında son gözaltıların ayrıntılarının yer aldığı haberde İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu'nun aralarında yaptıkları telefon konuşmalarına yer verildi. Diğer zanlılarla birlikte Cumhuriyet'in patronunun teknik takibe yakalandığı aktarılan haberde, "İlhan Selçuk'un AK Parti iddianamesini perde arkasından yönettiği telefon kayıtlarıyla belirlendi" deniliyor. Ürperten iddiaların ortaya atıldığı haberde, 'gözaltına alınan isimlerin iki aydan beri AK Parti'ye yönelik kapatma davası için yoğun bir faaliyet yürüttüğünün ortaya çıktığı' aktarılıyor. Çete üyelerinin aralarında yaptıkları görüşmelerde, önce ülkede ekonomik kriz çıkarmayı, ardından da terör eylemleriyle darbeye yol açacak bir zemin hazırlamak istedikleri belirtiliyor. Örgütün fikir lideri olarak tanımlanan İlhan Selçuk'un, gözaltına alınan diğer zanlılarla telefonda yaptığı bir konuşmada, "Davayı açtırıyoruz. İddianame hazırlanıp dava açılacak. Bugüne kadar Türkiye'de ekonomik kriz çıkmadı, ama kapatma davasından sonra mutlaka kriz çıkar. Bunlardan kurtulmak lazım." dediğinin tespit edildiği bilgisi veriliyor. Selçuk'un ayrıca, üçüncü şahıslarla yaptıkları telefon görüşmelerinde de davanın açılacağından ve AK Parti'nin kapatılmasıyla sonuçlanacağından emin konuştuğu ifade ediliyor. Selçuk'a bilgi veren bir başka kişi ise telefonda şunları söylüyor: "İlgili kişilerle görüştüm. Merak etmeyin, durumlar iyi. Dava yolunda. Havamız çok güzel."
'Darbeye zemin hazırlayın'
Haberde, İlhan Selçuk'un bir başka telefon görüşmesinde ise kapatma davasının açılmasının ardından yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdiğinin tespit edildiği aktarılıyor. Buna göre, Selçuk, davanın açılmasının hemen ardından ses getirici eylemler düzenlenerek Türkiye'nin yönetilemez hale getirilmesi için çalışılmasını istiyor. Selçuk, Ergenekon üyeleriyle yaptığı konuşmalarda ise 'darbeye zemin hazırlamak için sarsıcı eylemler yapılması' talimatı veriyor.
Darbe beklentisi içinde olduğunun tespit edildiği ifade edilen Kemal Alemdaroğlu'nun da bir görüşmesinde, "Kansız olmaz. Darbe lazım. Öncelikle de bu davanın açılması lazım." dediğinin kayıtlara alındığı aktarılıyor. Kemal Alemdaroğlu, kapatma davasının AK Parti'nin kapatılmasıyla sonuçlanacağından da emin.
Adı, 2004 yılında planlanan Sarıkız ve Ayışığı darbe girişimleriyle gündeme gelen eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da zanlılarla yapılan teknik takibe takıldı. Eruygur'un "Görüşmeler ne oldu, dava ne aşamada?" dediği öğrenildi.
Alemdaroğlu, savcıya ifade verdi
Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi, adliyeye sevk edildi. Ergenekon terör örgütüne ilişkin soruşturma, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda devam ediyor. Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile gazeteci Adnan Akfırat, İbrahim Benli ve Ferhan Bolluk'un şubedeki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, Fatih Adliyesi'ne getirilerek adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Burada polis araçlarına bindirilen bu kişiler, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilerek, savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından sorguya alındı. Öte yandan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in emniyetteki sorgusu geç saatlere kadar sürdü. Soruşturma çerçevesinde adliyeye gönderilen Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ve diğer 4 kişi serbest bırakılmıştı. Aynı operasyon kapsamında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 39 kişi ise tutuklanmıştı. İstanbul, Zaman

Ergenekon baskınından 'kapatma iddianamesi' çıktı
Ergenekon soruşturmasıyla gündeme gelen 'Operasyon yapılacağı bilgisi AK Parti'ye açılan kapatma davasını öne aldırdı' iddiası güçleniyor. Operasyon kapsamında önceki gün gözaltına alınanlardan birinin bilgisayarında AK Parti'yi kapatma iddianamesi çıktı. Taraf gazetesinin yer verdiği iddiaya göre; gözaltına alınan dokuz kişiden birinin bilgisayarında iddianamenin mahkemeye gönderildiği tarihten iki gün önce kaydedilmiş bir kopyası bulundu. İddiayı operasyonda baskına uğrayan İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık dergisi de doğruladı. Dergi, son sayısında adı açıklanmayan bir emniyet yetkilisine dayandırdığı haberde, "Operasyon, kapatma davasını önlemek için yapıldı. Yüksek yargıya kadar uzatılacaktı. Ondan sonra iddianame yazılsa bile 'Bunlar aynı çetenin elemanları' denilerek gözden düşürülmeye çalışılacaktı. Ama başaramadılar. İddianame, beklenenden önce açıklandı." iddiasında bulundu. İstanbul, Zaman Başbakan'dan 'savcıyla görüştüğü' iddiasına yalanlama Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'le görüştüğü yönündeki iddialar yalanlandı. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek'in ortaya attığı iddiaya sert tepki gösterdi. Beki, "İddia payesi dahi verilemeyecek kadar gayri ciddi olan bu ifade, tümüyle asılsızdır, uydurmadır. Böyle bir görüşme gerçek hayatta vuku bulmamıştır." dedi. Hürriyet gazetesi, 22 Mart'ta yayınladığı bir haberinde, 'Başbakan, Ergenekon soruşturması sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 25 Şubat'ta bu konuda birifing alıyor." yazmış, Cüneyt Arcayürek de bu iddiaları dün köşesine taşımıştı. İstanbul, Cihan
http://www.zaman.com.tr/ara.do?author=24 Mart 2008, Pazartesi
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
aLİCE NİN

sEÇİM ÖNCESİ cUMHURİYET GAZETESİ REKLAMLARI İÇİN AÇILAN KONUYU ANIMSADIM NEDENSE.
 
Üst