İbrahim Karagül / Yüzyıllık Kuşatma

seyyah_1

Asistan
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
714
Tepkime puanı
3
Puanları
0
İbrahim Karagül'den yeni bir kitap

“Medeniyetler Çatışması” Tezinin İkinci Adımı: “Mezhepler Çatışması”

CIA’nın işkence uçakları ve insan ticareti konusunda verdiği bilgiler yabancı basın kuruluşları tarafından referans olarak kullanılan, araştırmacı yazar İbrahim Karagül, TİMAŞ tarafından yayınlanan Hesaplaşma Yüzyılı isimli kitabında Medeniyetler Çatışması tezinin ikinci adımını deşifre ediyor.

Yirmi birinci yüzyıl, küresel ölçekte büyük ve sarsıcı bunalımlarla başladı. Medeniyetler krizi, terörle mücadele, rejim değişikliği, enerji savaşları, silahsızlandırma, jeopolitik hâkimiyet tezleri, küresel iktidar ve pazar kavgaları, kimlikler üzerinden ayrıştırma ve çatıştırma senaryoları dünyayı ve insanlığı karanlık bir geleceğe, bilinmezliğe doğru sürüklüyor.

Ortadoğu; yeryüzünün orta kuşağını oluşturan ve yoğun olarak Müslümanların yaşadığı, enerji kaynaklarını barındıran, enerji koridorlarını kontrol eden, kara ve deniz ticaret yolları üzerinde bulunan, küresel hâkimiyet teorilerini şekillendiren bölge; işte bu büyük savaşın merkezi durumunda. Giderek daha büyük bir hedef haline geliyor.

Hesaplaşma Yüzyılı, tam merkezinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan çatışmaların, taktiklerin, suikastların sebebini, niteliğini ve hedefini sorguluyor.

Ortadoğu’da başlayan yeni süreç, Sünni-Şii çatışmasını mı hedefliyor? ABD-İngiltere-İsrail, İslam Dünyası için tarihi bir trajedi olabilecek ayrışmayı nasıl planlıyor?

İsrail, Kuzey Irak’ta kimlerle ortak çalışıyor? Ankara, Kürt meselesinin çözümü için hangi pazarlıkları yapıyor?

Nükleer silahlanma bölgeyi nasıl bir sona yaklaştırıyor? Türkiye, nükleer güç olma yolunda ne tür adımlar atıyor?

Refik Hariri’yi kimler öldürdü? Ahmet Şah Mesud ve Şeyh Yasin suikastı, Arafat’ın şüpheli ölümü...

Ortadoğu’da karanlık ilişkiler ağı ve 40 milyar dolarlık Stoffel skandalı.

Ve CIA’nın gizli işkence merkezleri... Türkiye fotoğrafın neresinde?

Tüm bu soruların ele alındığı kitabıyla ilgili olarak İbrahim Karagül şunları söylüyor:

“CIA’nin gizli cezaevleri, esir kampları, işkence merkezleri ve gizli uçuşları ile ilgili ilk ve en detaylı bilgileri aktaran biri olarak, Türkiye’nin ve dünyanın dikkatlerini 2001 yılından bu yana bu korkunç olaya çektiğim için, insanlık adına onurlu bir iş yaptığıma inanıyorum. İşte bu bilgilerin önemli bir bölümünü şimdi bu kitapta bulacaksınız.”
 

eslem gül

Paylaşımcı
Katılım
19 May 2007
Mesajlar
147
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bu insan kim bilmiyorum ama kayde değer yazıyor
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
yuzyillik-kusatma-hristiyan-siyonistler-kutsal-savas-ve-islam-dunyasi-ibrahim-karagul-r15791-sz380.jpg



Gazeteci-Yazar İbrahim Karagül'ün 'Hıristiyan Siyonistler, Kutsal Savaş ve İslam Dünyası: YÜZYILLIK KUŞATMA' başlıklı kitabı Fide Yayınları tarafından yayınlandı. Bu hafta kitapçılarda yer alacak olan kitapta Yazar Karagül, ABD, İngiltere ve İsrail'in Ortadoğu'ya yönelik olarak yüzyıllık bir kuşatma tasarlayarak uygulamaya koyduklarını savunuyor. Karagül'e göre 11 Eylül'deki saldırılarının ardından Afganistan ve Irak'ın işgal edilmesi bu planın parçalarıdır.11 Eylül'ün bir milat olmadığını vurgulayan yazar, asıl milatın iki kutuplu dünya sisteminin çöküşüyle başladığını vurguluyor.

Yazar kitabının önsözünde Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonra başlayan yeni küresel sistem arayışının,11 Eylül 2001 saldırılarından sonra küresel iktidarın, kaynakların ve pazarların paylaşılmasına yönelik açık savaşa dönüştürüldüğünü belirtiyor.. Amerika ve İngiltere'nin İsrai'lle birlikte tek taraflı bir küresel düzen inşa etme planlarının, Latin Amerika'dan Orta Afrika'ya, Ortadoğu'dan Hazar/Orta Asyaya ve Güney/Güneydoğu Asya'ya uzanan yeryüzünün orta kuşağında derin sarsıntılara yol açtığını ifade eden Yazar, 'Afganistan işgaliyle Orta Asya'ya ve Hazar çevresine yerleşen, Irak işgaliyle Ortadoğu'yu yeniden denetim altına alma sürecini başlatan, Kızıldeniz, Doğu Akdeniz, Basra Körfezi gibi 21. yüzyılın enerji kavşaklarını askeri üslerle donatan Anglo-Amerikan cephe, bir yandan bütün bu bölgelerde istila ve etnik gerilimlerle savaşın cephesini genişletirken, diğer yandan yeryüzünün kaynaklarını ve ticaret yollarını denetim altına alıyor' diyor.

Yazar, Terör ve İslam tehdidinden 11 Eylül saldırılarına, Afganistan ve Irak'ın işgalinden ABD-İngiliz-İsrail cephesinin hedeflerine, küresel sistemin aktörleri arasındaki rekabetten örtülü operasyonlara, Ebu Gureyp'teki işkencelerden Türkiye'nin ABD ve AB ile ilişkilerine, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nden AB'nin Ortadoğu planlarına, Türk-İsrail ilişkilerinde yaşanan gerilimden Irak'ın parçalanmasına kadar bir çok konuyu irdeliyor.

Küresel güçler arasındaki çelişkileri, ittifakları, bloklaşmaları kritik eden yazar, Amerika'nın özel olarak Ortadoğu'ya, genel olarak İslam coğrafyasına yönelik olarak tasarladığı ve uygulamaya koyduğu projenin 21. yüzyıl boyunca süreceğini belirterek yüzyıllık bir kuşatmaya dikkat çekiyor. Yazarın bu konuda en çarpıcı görüşü ise sözkonusu küresel kuşatma planının başta ABD Başkanı G.W. Bush olmak üzere Amerika'daki yönetici elit içinde yer alan Hıristiyan Siyonistlerle İsrail arasındaki işbirliği ile hazırlandığıdır. Karagül, Irak'ın işgalinden sonra sıkça gündeme gelen ve geniş bir yankı bulan 'Hıristiyan Siyonistler-İsrail İttifakı'na ilişkin ilginç bilgiler veriyor. Öte yandan Karagül, yine sıkça tartışılan, ancak içeriği ve kapsamının açıklanmadığı Büyük Ortadoğu Projesi'nin Washington, Londra, Moskova, Pekin, Paris, Berlin, Ankara, Şam, Kahire, Tahran ve Telaviv gibi başkentlerdeki yansımalarını kronolojik olarak izleyerek 'küresel terör' tehdidine karşı bir savaşım olarak kılıflandırılan hegemonya savaşını deşifre ediyor.

Yeni Şafak gazetesinin dışhaberler editörü ve dışpolitika yazarı İbrahim Karagül'ün dile getirdiği görüşler ve verdiği bilgiler, son günlerde Amerikan medyası tarafından sıklıkla gündeme getirilen 'Türkiye'de Anti-Amerikancılık dünyanın diğer ülkelerine kıyasla çok daha yükselen bir eğilim haline geldi' şeklindeki yakınmaların anlaşılmasına da katkı sağlıyor.

Bu bağlamda 'Yüzyıllık Kuşatma' hem sıradan okurlar, hem araştırmacılar hem de karar alma konumundaki siyasal elitler için önemli bir kaynak teşkil ediyor.
 
Üst