iyilik yapan hiristiyanin hakkinda

mikail23

Yeni
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Selamun aleykum

Benim sorum : iyilik sever ve cömert bir hiristiyan rahibe hakkinda, Allah teala dünyada mükafat için bu kisinin kabrinde cesedinin çürümemesini ihsan edebilirmi ?
"Bernadette Soubirous" kabrinin tekrar tekrar açilip vucudunun çürememesinin fark edilmesiyle, kilise tarafindan cesedi sergilenmistir. Yoksa baska bir açiklamasi varmidir verebileceginiz?
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Buna benzer efsane ve uydurmalar sadece hristiyanlikta değil bizde de çok. Bedenin çürümemesi nedir ki, bizdekiler ölmüyor arkadaş sadece mekan değiştiriyorlar ve dünyada tasarruf etmeye devam ediyorlar.

Ha bu arada, mekan şartlarından dolayı bozulmayan cesetler varmış diye okudum bir yerlerde. Yani hristiyan ve/veya müslüman fark etmiyor Allah'ın sünnetinde bir değişiklik olmaz. Ceset çürür bitti, ha curumuyorsa vardır bilimsel bir açıklaması. Buna "azizler", "ermişler" şeklinde kutsallık atfetmek saçmalıktır.
 

Admin

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Şub 2007
Mesajlar
468
Tepkime puanı
444
Puanları
63
Mekanın şartlarından kişinin yaşam tarzına yani beslenme alışkanlığına kadar pek çok husus var. Ayrıca madalyonun diğer yüzü diyeceğimiz bir durumda var. Bu kişinin bozulmadığını, ilaç kullanılmadığını, özel bir algı işi olmadığını doğrulatmak gerek. Kiliseler (ve maalesef Avrupadaki camilerin büyük bir kısmı da buna dahil) ticaret yeri gibi çalışıyor. Bunun altında başka şeyler çıkabilir.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Öte aleme imansız olarak gittikten sonra cesedinin çürümemesi kişiye ne kazandırır ki !.. Hiç bir şey kazandıramaz ! Ama, imanla giderseniz isterse cesedinizin zerresi ortalık görünmesin bu .çok güzel bir gidiştir... Peygamberlerin, şehitlerin ve azizlerin cesedlerinin çürümemesi ise haktır ve hakikattir. Müslümansak başımızı kumdan çıkarmamız gerekiyor !
 
Üst